2022-10-19
尖沙咀返工多年,食過好多間午市火鍋set,早前係街見到人有派傳單,發現有新開既火鍋店,今日就同同事食午市,食完之後十分失望。首先上到樓上,發現一枱客人都無,都覺得有啲奇怪(以前哩個鋪位係牛X 12點已經好多人),因為Lunch只有一小時,叫左個60分鐘套餐,包每人兩杯飲品,當時侍應表示15分鐘前會提示客人及先埋定單。安排入座後就開始出去拎野食,四個人只有一個細碗去自助火鍋配料區拎野食,食物種類唔太多,不過比較驚喜既係有甜不辣同櫻花蝦片,醬油區方面,配料都算多,唯一失望既係無麻醬,另外可能因為12點先岩岩開門,豉油樽連一滴豉油都無,叫員工幫忙但員工完全無反應。。。拎完野食返去坐低連火鍋煲都未拎到出黎。覺得服務效率有點慢。食食下侍應就突然同我地講已經夠左60分鐘需要要立刻俾錢及即時離座。侍應完全無係15分鐘前通知我地,而且當時我同同事仲差一碟牛未食。我地見當時空位較多,就諗住快快手食埋佢,但侍應不斷係我地身邊轉黎轉去 多次叫我們要即時離座。我當時只是覺得 既然無其他客人等位,其實係唔係可以寬容一下呢?另外因為套餐包兩杯飲品,同事同我都未飲完所以就打算拎返公司慢慢飲。結果 外面中年女收銀態度
另外因為套餐包兩杯飲品,同事同我都未飲完所以就打算拎返公司慢慢飲。結果 外面中年女收銀態度十分惡劣 咁問我地係咪拎左飲品,我就同返佢講 每人包兩杯飲品。佢同我地講 放題係要係店鋪內食哂飲哂啲野 仲話入座時已經同我地講左唔可以外帶。但我地套餐本來就只包兩杯飲品,又何來放題任飲呢? 而且入座時我地問過店只是否免費任飲,當時員工都明確表示只免費包兩杯飲品,咁我就唔明白既然唔係任飲點解我套餐入面包既飲品唔可以拎走?
價錢:同其他店舖差唔多
食物:不算差 但種類唔多(可能因為午市套餐)
環境:無特別
服務態度:差 全部都無笑容 好似未訓醒 個個都好似唔識出聲
效率:其中一個女員工比較勤力加湯
總結:無其他人講既CP 值咁高 服務態度實在太差 就算晚市有甜品 都唔會想再試
真係唔怪得 明明同一鋪位 都係食火鍋 但比起以前少左咁多客人😅