今晚約了墨丸米地去尖沙咀登機心情又興奮又緊張。等到六點可以check in(拎飛),然後排隊過關(安排入座),過關時關員會問旅客去哪個國家?(問食哪個放題套餐?套餐有平有貴,任君選擇) 通關後旅客拿著boarding pass入到候機大堂的貴賓室醫肚,職員會提供QR code給旅客用手機點餐。一下單完畢,會看到跑道上的飛機勤快及準確地送上食物,好治癒我們選擇了最平每人$288套餐(星期一至四價錢),所以衹有69種食品選擇。當然價錢越貴選擇越多!用餐時限120分鐘。放題的食物一般般,牛肉算不錯,雞肉可以不order,豬肉中規中矩。芝士年糕值得一試,但記緊要睇火。主食冷面好食還有自助沙律bar,汽水,甜品,菜類,同小食任拎。不過選擇少,吸引力欠奉。另外略嫌雪糕選擇少,衹有2款口味揀總括來說,環境新奇,睇得出好用心裝修,無法去旅行都可以止咳先,重有boarding pass玩味十足
今晚約了墨丸米地去尖沙咀登機

另外略嫌雪糕選擇少,衹有2款口味揀

2021-07-13
估唔到又有得飛喇!係香港咁耐,日思夜想都係想坐飛機去旅行!而家又有機會坐飛機喇!日本燒肉專門店【牛八和牛燒肉屋】正式登陸 The ONE!歡迎乘搭GH 800的乘客登機......令人期待由日本引入全自動「飛機跑道」送餐系統正式啟航✈️品嚐唔同特色燒肉放題!自助區域有沙律、前菜、飲品、甜品任添,放題有4款套餐,星期一至四$208-$508!星期五六假日及假期前夕$228-$608!無牛既套餐係最平,有和牛既套餐就係最貴!放題每位配以Haagen-Dazs雪糕1杯,生啤放題+$30每位,生啤+酒類飲品放題+$40每位!

2021-07-06
機場主題餐廳🍴之前都有試過分店嘅燒肉,都巳經很不錯,今次知道新開仲有主題當然要嚟試試啦好彩有Book 位,嚟到巳見人山人海可能大家都好想飛,嚟呢度幻想一下真係唔錯因為我正正都係咁諗入面嘅裝修正正真係可以令大家幻想去旅行因為佢有上機指示牌🪧 機場廣播 佢仲係飛機跑道送餐,我相信香港應該是有史以嚟第一間有呢樣嘢😂價錢方面$208-608 視乎你想食啲咩啦價錢高少少有埋海鮮選擇🦑🦐🐟我今日就試$308有前菜、沙律🥗豬、牛、雞、溫泉蛋、冷麵等等,記得最尾離開時攞住登機證換雪糕呀🍦Cp值高,推介比大家

好彩有Book 位,嚟到巳見人山人海

可能大家都好想飛,嚟呢度幻想一下真係唔錯
因為我正正都係咁諗

入面嘅裝修正正真係可以令大家幻想去旅行

價錢方面$208-608 視乎你想食啲咩啦

價錢高少少有埋海鮮選擇🦑🦐🐟
我今日就試$308

Cp值高,推介比大家
2021-07-09
2021-07-11 785 浏览
機場設計的燒肉店也許還是新裝修的關係,客人也沒有太多環境是舒服的入座時店員會給一張跟登機證很像的票票尾換雪糕的送餐方式是由「飛機」在「跑道」上運送過來真的很愉悅w店內久不久也會有日文的機場廣播真是越聽越想去旅行呢…點餐方便以為點(1)是會給一份原來是一片okok you win後來不知道廚房發脾氣還是怎樣?我們點4粒元貝,他給我上了17粒是怎樣其他也是,倍數級的上菜嚇得我們以為怎麼了雪糕分別是焙茶味和抹茶味聽說焙茶味的也好吃抹茶味的也很好吃呢,濃濃的抹茶味下次可以再飛✈️✈️✈️
機場設計的燒肉店
也許還是新裝修的關係,客人也沒有太多
環境是舒服的
入座時店員會給一張跟登機證很像的票
票尾換雪糕的
送餐方式是由「飛機」在「跑道」上運送過來
真的很愉悅w

店內久不久也會有日文的機場廣播
真是越聽越想去旅行呢…

點餐方便
以為點(1)是會給一份
原來是一片
okok you win
後來不知道廚房發脾氣還是怎樣?
我們點4粒元貝,他給我上了17粒
是怎樣
其他也是,倍數級的上菜
嚇得我們以為怎麼了

雪糕分別是焙茶味和抹茶味
聽說焙茶味的也好吃
抹茶味的也很好吃呢,濃濃的抹茶味

下次可以再飛✈️✈️✈️
2021-07-10 490 浏览
烤肉放題,星期五晚上六點多已坐滿客,拿飛等到八點終於有位入坐,場內以機場佈置為主題,有飛機在桌旁的跑道上送餐,雖然不太像真,但算係有啲心思嘅裝修,一入座先選食邊款任食套餐,職員就好快咁遞上兩張登機證,睇真啲原來飛尾係兩張Haagen-dazs 雪榚卷,雖然唔環保,但幾有心思!烤肉方面選左$308再加一,呢個價錢來講牛品質算唔差,當然不能和其他有剌身烤肉放題相比!每次落單叫一份都係出兩小塊左右,所以可以按食量而落單,唔怕浪費!而豬腩肉同雞肉都好好味!開頭出單都快,但第三輪開始慢,等左20分鐘都未上,職員催單得情況即改善返!另有牛油粟米粒、菇、溫泉蛋、薯條(凍嘅)、冷麵等任食,可惜冇泡菜、生蒜提供!還有蔬菜同飲品自助位,仲有卷塊蛋糕件、紫菜同白飯提供!燒茄子、南瓜等冇油落,好難燒好乾身!整體肉質新鮮👍、服務態度很好👍、肉類選擇夠👍,如有多幾款甜品,小食及醬料提供會更皆!☺️

2021-07-09
2021-07-09 440 浏览
而家冇得去旅行嘅日子,有得俾人F F下係幾開心嘅都幾爆場吓,我哋5pm去都差唔多等成半個鐘先入到場仲有機票喺手,幾搞笑🤪啲嘢食係個機場跑道咁樣飛出黎,都幾得意😎影相拍片呃like 一流。食物質素方面我覺得OK嘅,純粹個人唔鍾意啲肉切得太薄,同埋出餐時間有啲耐。員工服務同態度都尚算幾好☺️👍🏻
而家冇得去旅行嘅日子,有得俾人F F下係幾開心嘅
都幾爆場吓,我哋5pm去都差唔多等成半個鐘先入到場
仲有機票喺手,幾搞笑🤪
燒肉

2021-07-07 715 浏览
兩個孩子看到餐廳開幕的消息,第一時間衝出來體驗一下。他們很喜歡餐廳的設計,很有真實感,滿足了登機的願望!哈哈!「機票」在手,食物任食,食足兩小時!他們還說:「如果真的飛機上也可以烤肉食就好啦!」食物也很好食,尤其是豬腩片、芝士年糕……最開心係有雪糕食!這裡的服務也非常好,職員很有禮貌,入座時詳細地解釋了如何點餐、如何換雪糕等等……點餐也很方便,只要打開手機掃描二維碼,就可以輕鬆、任意點餐,想食幾多就點幾多!
2021-07-06
  • 豬腩片
  • 牛油粟米
  • 芝士年糕
我地食肉獸兩公婆又出動搵食,今次遇到呢間燒肉放題店真係忍唔住要試,點解呢首先,成間餐廳裝修到機場咁樣,講真咁耐無飛過,見到搭飛機個時間表簡直係心靈一大安慰。原來佢哋係香港第一間利用日本全自動飛機跑道送餐系統。首先自己用QR Code落單,只需要一陣,個系統就自動將食物送到你面前。另外,餐廳樓底高勁開陽,就算唔係坐近窗口位都可以遠眺景色👀放題就梗係任你食,食物質素都唔錯,食左幾round 比較過,encore 厚切牛舌和厚切豬腩肉👍入座時每人有一張Boarding Pass 其實係送你Movenpick 雪糕一人一杯仲有個驚喜,原來做左佢哋member 即減$150。不過可能嗰日開左無幾耐,D侍應都未係好熟,問左好耐先做到會員另外飲品選擇不夠多,全部都係汽水機㩒出嚟嘅甜甜汽水,小妹想飲唔甜飲品唯有揀飲熱茶☕️Anyway呢度一邊燒嘢食,一邊影相打卡嘅放題燒肉店,食足兩個鐘小妹都會再encore

2021-07-01
呢間牛八近期新開,以飛機場候機室特色裝修全餐廳,餐廳門口位仲有航班信息加埋入場門票以機票形式展現,真係會有少少俾佢呃到。但由於新開,人都多,建議大家一係早啲黎排隊,一係就提早預訂店內環境乾淨企理唔算太大,四人位置就比較舒服,如果係兩個人嘅位爐就非常細,可能心急嘅朋友就要慢慢等啲食物熟先可以燒下一輪餐廳有三個Plan,一個係牛,一個牛再加海鮮,一個係牛加海鮮再加和牛,我地揀咗最貴嘅Plan 想試試啲和牛品質,承惠每人588+20(星期六日去要額外加20)再加一熱盤區食物種類唔多,可以話非常少只有一兩樣炸野同幾樣菜,而飲品選擇就只有6-7種,冇紙包同罐裝飲品。同樣甜品亦都得3樣,但一口泡芙味道唔錯,但外皮一啲都唔脆。而食物方面,值得一讚肉類質素唔錯,冇冷凍肉感,肉質細膩紋路正常,同牛角質素差唔多,燒落食落都食唔到任何臭肉,讚,比起平時一啲放題店放係出面任你拎嘅肉,質素高幾級。(食餐方式係以飛機模式嘅輸送帶,真係過足曬癮)最好食係和牛牛舌同厚切1Cm豬腩肉,前者脆口之餘雪花嘅油膩感唔高,加埋燒汁食好正,後者我鐘意燒到兩邊脆皮,再加辣醬包生菜變成韓式食法😂😂。澳洲和牛好食過黑毛和牛,因為雪花分

澳洲和牛好食過黑毛和牛,因為雪花分佈均衡牛味食,食落軟滑香,但未到入口即化,而且每次黎嘅品質都好唔定,好睇師傅切到咩位比你。但細細塊一啖一塊差唔多。

但魚類,海解,貝真係唔推介,一黎品質一般,二黎燒出黎口感麻麻,同埋選擇都很非常少,少到每款得一樣,所以一黎揀食牛餐,一係就和牛餐。

亦食到最後每人可以揀一個雪糕,烘茶比較好食,香濃焙茶味但又唔太甜,算唔錯

係候機室環境食野,加埋登機廣播,真係會覺得自己置身於飛機場,而且抽風系統做得好加埋夠高,食完翻屋企都聞唔到太大味。疫情期間,大家都冇得離景或者搭飛機,黎呢間餐廳食飯對於大朋小友都不失為一個好去處。

值得一試,香港同類餐廳極少
(但由於新開張,繁忙時段人手不足,大家可能要叫多幾次或者比啲耐心等)
2021-07-02
2021-07-01 847 浏览
早兩日經過The One 戲院樓下果層,見到一直在裝修的燒肉店已經開咗。雖然係放題店,原來午市也有單碟套餐。所以叫埋同事一齊試吓午餐。各人入座有登機證手機搖控點餐後,等候期間去咗自助區拎湯,飯,飲品前菜等⋯轉頭飛機送肉來到卡位傍,有少少感動🙏實在太耐無去過機場喇!整體口味同其他牛八分店一樣,好味呀!拎埋甜品食,飲杯咖啡,真係滿足下次再約朋友家人來登機,食全日放題,有和牛選擇任食,等架飛機跑多幾次影番夠本先
雖然係放題店,原來午市也有單碟套餐。
所以叫埋同事一齊試吓午餐。
轉頭飛機送肉來到卡位傍,有少少感動🙏
實在太耐無去過機場喇!
整體口味同其他牛八分店一樣,好味呀!
拎埋甜品食,飲杯咖啡,真係滿足

2021-06-29
  • 厚切和牛舌