2023-11-09 1901 浏览
聞說鰻魚都有得任食?!作為一個鰻魚愛好者,當然要去見識見識啦!佢呢度嘅做法係類似烤魚咁,食完魚就繼續用返鍋底打邊爐。而食落嘅口感都係好像烤魚,好香。食完一轉仲再可以再加,而佢地呢度嘅鰻魚係即叫即炸,熱辣辣咁就咁食都好正。最重要係即使係任食都冇偷工減料架,好厚肉,唔會炸到乾晒添。食完個鍋,就當然要叫下其他嘢食。對於放題嚟講,點可以少得刺身。佢地啲刺身都新鮮,係唔錯嘅。另外都叫左啲壽司同軍艦,不過我以為係細細件,點知係正常size,細食嘅人要注意啦。之後佢仲有啲串燒,款類太多,胃口太細,我只係叫左我自己喜歡嘅嘢,全部都岩岩好,唔會乾憎憎。而喺好多餐前小食中,佢有最近好hit嘅麻辣魚皮,都好好味,夠晒麻。而佢知泰式鳳爪都夠晒酸辣,係開胃嘅。最欣賞佢份量細細,唔會食唔晒。食完熟食就打邊爐,佢個極上牛肉真係幾好食,啲肉唔會柴。海鮮款式都多選擇,每款食一件都已經好夠。而呢度仲有鮑魚俾你任食,都咪話唔抌本。食完晒咸嘢,就要食甜品啦。佢呢度啲除左普通雪糕,仲有打卡一流嘅芭菲,都好好味。其他甜品我都係好欣賞佢地全部都細細杯,岩晒乜都想試下嘅我。

最重要係即使係任食都冇偷工減料架,好厚肉,唔會炸到乾晒添。

食完熟食就打邊爐,佢個極上牛肉真係幾好食,啲肉唔會柴。

海鮮款式都多選擇,每款食一件都已經好夠。

而呢度仲有鮑魚俾你任食,都咪話唔抌本。

其他甜品我都係好欣賞佢地全部都細細杯,岩晒乜都想試下嘅我。
2023-11-08
2023-11-07 73 浏览
今次揀左間多野食既放顯,性價比高,有成兩小時比我地慢慢食慢慢傾。平時就食得雞煲配火鍋多,今次搞搞新意思,試下烤鰻魚配火鍋,火鍋揀左B餐。先叫左d開胃菜,麻辣涼拌魚皮、泰式鳳爪、海蜇沙律,分量唔多,可以每樣試少少,比較鍾意泰式鳳爪酸酸辣辣,好開胃。刺身:三文魚、北寄貝、帶子、甜蝦、八爪魚、赤貝等,都好新鮮,尤其是北寄貝、赤貝。小食:炸芝麻雞翼、燒雞軟骨串、雞皮餃子等都好香口,過足口癮。再講下條烤鰻魚,好好食,肉厚嫩滑,啖啖肉無細骨,而且個醬香好惹味,食落有少少麵豉醬、乾蔥蒜頭爆香。烤鰻既配菜重有蓮藕、白蘿蔔、洋蔥,煮到入晒味。另外依家重任叫鮮鮑魚、花膠,加落個醬香一齊煮,惹味好食,鮑魚煮一陣,唔會靭,有咬口。之後就開始加湯打邊爐,牛有美國極上牛、澳洲牛肩胛肉眼,兩款都好食,美國肉味濃,澳門則脂肪比較多d,入口又腍d,我就偏好牛味重的極上牛。而海鮮類最鮮甜一定就大白蜆,大大粒肉。重有海蝦、八爪魚滑、青口,種類超多。重有最愛既牛柏葉,爽口掛湯,火鍋必備。另外,炸魚皮、響鈴、布包豆腐都係不可缺少。另外,蔬菜、調味、飲品都係自助。飲品重有韓國燒酒飲(每兩位有一細支),真心係應有盡有。食到咁上下,
今次揀左間多野食既放顯,性價比高,有成兩小時比我地慢慢食慢慢傾。平時就食得雞煲火鍋多,今次搞搞新意思,試下烤鰻魚配火鍋火鍋揀左B餐。

醬香烤鰻魚

美國極上牛

食到咁上下,一定要留肚食甜品,因為甜品款式係超級多,但一定要推介係榴槤甘露、榴槤芭菲,榴槤甘露就夠滑,榴槤芭菲有脆米等加強口感,各有特色。而其實甜唔都好食,但榴槤一定係必食。另外重試左楊枝甘露、焦糖燉蛋、雪糕窩夫、芒果班戟。
醬香烤鰻魚
美國極上牛
  • 極上牛肉
  • 榴槤芭菲
同事生日,放工去荃灣公司附近悅來酒店悅來坊,天氣涼涼哋食火鍋最啱口味。提議去牛之鍋因為最近新推出 《風味烤鰻火鍋放題》,一次過品嚐烤鰻鍋+ 150款日本料理 +火鍋+ 甜品。牛の鍋的甜品真心正!烤鰻+B套餐(成人)$316 烤魚就食得多,烤鰻第一次食,原來烤鰻魚火鍋係咁惹味。全新《風味烤鰻火鍋放題》, 麻辣味、醬香味二選一,唔食得辣嘅朋友可以揀醬香味鍋底,一樣咁有風味。鰻魚烤魚一道驚喜的菜餚,仲可無限追加,我哋都追加咗一次。鰻魚肥美肉厚,肉汁豐富,皮亦炸得很香,肉嫩多汁。醬香味的醬汁也很濃郁,跟鰻魚好夾,滾一陣就食得,魚肉掛汁度高,鮮味好食到不得了。食完鰻魚烤魚,再加湯打邊爐,味道超正!而且最近九周年有推廣活動,期間限定!無限添加!原隻鮮鮑魚、花膠、拖羅壽司,超級驚喜而且CP值極高!無限添加原隻鮮鮑魚、花膠 ,大胃王真係唔好錯過,我哋就係咁以每人兩隻,已經好滿足。冰鎮鮑魚勁厚肉又好彈牙。花膠滋補養顏,食多啲好健康!拖羅壽司,鮮甜冇腥味,肥美都幾高質素 。除咗高質貴價嘢之外,另有超過150款日本料理及多款火鍋配料。和牛、海鮮、炸物、燒物。刺身、壽司。美國極上牛肉、 澳洲牛肩胛肉眼、美國肥
烤鰻+B套餐(成人)$316
除咗高質貴價嘢之外,另有超過150款日本料理及多款火鍋配料。和牛、海鮮、炸物、燒物。刺身壽司
美國極上牛肉、 澳洲牛肩胛肉眼、美國肥牛肉,入口柔軟潤滑,配搭鮮香湯底,非常濃郁惹味。其他肉類丸類蔬菜 ,很多選擇,應有盡有,都好新鮮。
刺身、海鮮都唔錯,好新鮮。炸物外酥內軟,燒物、串燒,酥脆可口,款式多每樣試吓夠晒新鮮感,一點也不油膩。
還有汽水、啤酒、任飲任食,超級大滿足!
重點推薦即製甜品🍧,記得留返個甜品胃,甜品有好多款選擇。首先如果食榴槤嘅朋友,必食推介榴槤芭菲、 榴槤甘露、 榴槤班戟 ,質素拍得住甜品店,好抵食,好好食,非常特別。
其他雪糕、布甸、抹茶甜品亦都好正!宇治抹茶巴菲、 法式焦糖燉蛋、 台灣仙草麻薯 、芒果布甸、 軟雪糕,絕對係有誠意之作!
總括嚟講,價錢親民,滿足高質素享受,抵食!下次必定返嚟再戰甜品
庆祝纪念
  • 火鍋配料
  • 精選豚肉
  • 澳洲和牛
2023-11-06 80 浏览
火鍋放題喺香港相當受歡迎, 是三五知己或者家庭聚會嘅熱門選擇。牛之鍋最近推出嘅鰻魚鍋放題餐最係幾啱食, 鰻魚鍋好正, 重點是放題有好多嘢食, 性價比都幾高, 餐廳位於商場內, 環境闊落, 空調舒適。我哋食B餐, 醬香味湯底, 鰻魚鍋嘅鰻魚幾肥美, 唔會有草青味, 食完再加多點湯就可以開始食火鍋。幾款牛肉食材, 澳洲牛肩胛肉眼, 美國極上牛肉和牛舌, 薄切肉質嫩滑又快熟。原隻鮑魚和花膠都有, 鮑魚相當腍滑, 食完可以再食。三文魚和生蝦刺身很鮮甜,希靈魚夠爽脆。壽司款式中, 花之戀壽司和火灸三文魚壽司是我嘅喜好, 壽司飯很軟滑。多款小食以供選擇, 麻辣涼伴魚皮惹味又爽脆, 雞皮餃子皮脆餡料肉汁豐富, 榴槤炸彈外皮酥脆, 榴槤餡幾清甜。甜品款式很吸引, 宇治抺茶芭菲, 法式焦糖燉蛋和軟雪糕窩夫都好啱食, 唔會太甜膩。

原隻鮑魚和花膠都有, 鮑魚相當腍滑, 食完可以再食。
三文魚和生蝦刺身很鮮甜,希靈魚夠爽脆。

2023-11-04 73 浏览
又繼續發掘荃灣嘅好西☺️去咗好耐無去嘅熊貓見到呢間放題有勁多好評所以幫襯下本身都心諗有伏,但原來味道都唔差啱啱學識食少少辣嘅我繼續挑戰麻辣湯底༝༚ 烤鰻火鍋 + 套餐B放題 ( ᴴᴷᴰ 316 )好難得男朋友滿意嘅麻辣湯底,香口得嚟唔會死辣死麻,而且鰻魚提前烤完先再放入鍋,保留到鰻魚魚肉嘅香氣,而且鰻魚都有得Re-fill🤭 重口味嘅我表示肉、湯都夠濃郁,不過對其他人就可能調味太重手除咗常見嘅肉類、刺身、串燒外,菠蘿、鮑魚、花膠都係無限添加✨ 小食同甜品種類都比較多,印象比較深刻係章魚小丸子幾好食~ 不過我點嘅抹茶芭菲同朱古力香蕉薄餅就麻麻地啦
又繼續發掘荃灣嘅好西☺️去咗好耐無去嘅熊貓
見到呢間放題有勁多好評所以幫襯下
本身都心諗有伏,但原來味道都唔差
啱啱學識食少少辣嘅我繼續挑戰麻辣湯底

༝༚ 烤鰻火鍋 + 套餐B放題 ( ᴴᴷᴰ 316 )

2023-10-31
2023-11-03 973 浏览
荃灣悅來坊的牛之鍋,食日本料理+火鍋放題,最近還新增風味烤鰻火鍋放題,我哋揀了個烤鰻+B套餐$316/位。餐廳裝修寬敝舒適。自助都有一般的丸類、主食粉面、蔬菜、飲品……等,任飲任食~~風味烤鰻有兩個味道選擇,有麻辣味及醬香味,坐下後,醬香味風味烤鰻很快上擡,鰻魚非常厚肉大件,食落啖啖肉,祕製醬香帶出鰻魚特有的鮮甜,味道惹味香濃,真是必食之選。餐廳放題款式真是種類繁多,花多眼亂, 有刺身、壽司、炸物、燒物……,火鍋配料也有非常多款式……眾多的款式中也有私心推介,首先上場的是炸物,芝麻雞翼、酥炸廣島蠔、榴槤炸彈、串燒雞軟骨、燒菠蘿……。當中芝麻雞翼醃得很入味,肉嫩滑多汁。黃金炸生蠔,肉質軟滑淋。愛榴槤人士,榴槤炸彈當然就是必食!火鍋中配料也是多羅羅,連火鍋必食的牛肉也很多款式,美國極上牛肉、澳洲牛肩胛肉眼、美國肥牛肉、草飼牛舌、牛柏葉……以美國極上牛肉入口即溶,牛肉味道濃最爲喜愛……草飼牛舌特別油香……澳洲羊肩肉,色澤夠鮮艷,冇騷味十分新鮮。海鮮類原隻鮑魚帶子滋補花膠、韓國蠔肉、紐西蘭青口、大白蜆……當然,最喜愛的是最甜美鮮甜的鮑魚、 帶子及大白蜆,很新鮮及鮮味~~甜品非常豐富,牛奶燉蛋白

餐廳裝修寬敝舒適。

餐廳放題款式真是種類繁多,花多眼亂, 有刺身壽司、炸物、燒物……,火鍋配料也有非常多款式……

當中芝麻雞翼醃得很入味,肉嫩滑多汁。
黃金炸生蠔,肉質軟滑淋。
愛榴槤人士,榴槤炸彈當然就是必食!

以美國極上牛肉入口即溶,牛肉味道濃最爲喜愛……
草飼牛舌特別油香……

澳洲羊肩肉,色澤夠鮮艷,冇騷味十分新鮮。

海鮮類原隻鮑魚

帶子

滋補花膠、韓國蠔肉、紐西蘭青口、大白蜆……

甜品非常豐富,牛奶燉蛋白、榴槤甘露、楊枝甘露、法式焦糖燉蛋……,食得美味又滿足~~~
2023-11-03 625 浏览
朋友好中意食鰻魚,見到呢間餐廳有好特別的鰻魚火鍋,仲連埋放題,決定一試!有得選麻辣/醬香,我地唔算好食得辣,決定要醬香!長長的金鍋,放上一整條的鰻魚,鰻魚的軟身同埋少少油脂香,配合個香濃的湯底,幾夾幾好食,鰻魚仲可以無限任添。牛之鍋做緊9年優惠,晚市惠顧B或C餐,仲可以無限添加「拖羅壽司」、「原隻鮑魚」同埋「滋補花膠」!🤩除左以上幾款期間限定,火鍋配料質素都不俗,有🐃美國極上牛肉、澳洲牛肩胛肉眼、草飼牛舌,個人特別推介草飼牛舌👅,有牛味之餘亦都彈牙。另外仲有生蠔🦪、墨魚滑、魚等等。🪼任食的日本料理亦都有好多選擇,包括黑松露帆立貝壽司、芒果蝦卷、炸蠔、炸芋丸等等,中意榴槤的一定要試炸榴槤丸,好香濃的榴槤餡料。🍣特別值得一讚的是甜品😍,呢到的甜品款式十分多樣化,而且仲好靚,我特別試左綠茶麻糬巴菲🍵,綠茶雪糕唔會好甜,麻糬軟糯好食。另外一個推介的是窩夫🍩,欣賞他使用的是乳酸雪糕,令成個口感更加清新,食到後面都唔會太滯。仲有空間的話一定要食呢個香蕉簿餅🍌,脆卜卜,朱古力的甜醬配上酸酸甜甜的香蕉,推介!👍🏻🥗至於蔬菜方面,就可以到自助區任選。🧃另外飲品方面,特別欣賞有好多款式,而且有自製茶飲同埋
有得選麻辣/醬香,我地唔算好食得辣,決定要醬香!

🥗至於蔬菜方面,就可以到自助區任選。🧃另外飲品方面,特別欣賞有好多款式,而且有自製茶飲同埋羅漢果!
  • 宇治抹茶芭菲
  • 軟雪糕窩夫
最近都好鍾意去荃灣搵嘢食,附近都多咗好多好食嘅餐廳同埋玩意!今次就揀咗嚟呢間食,其實呢間火鍋已經開咗好多年。今次專登嚟食嘅,因為佢哋出咗個新嘅餐牌吸引咗我!就係鍋燒鱔喇,唔使北上都可以食到。仲要係一個價錢任食任加鱔,火鍋,刺身,串燒同埋甜品!一定滿足晒!首先你呢個鍋燒鱔先,魚肉厚,亦很香。有麻辣同埋蒜香選擇,因為我唔食啦,所以就揀咗蒜香!醬汁跟魚好夾,煮一陣就夠,啲魚掛晒汁!已經好惹味!大家記住係任加的,一定要食返夠本!如果食夠就可以加水打邊爐,打邊爐配料你都很多選擇,應有盡有。都好新鮮。我呢個餐仲係可以食澳洲和牛,牛味重呢個正雞子都竟然都有好大粒!放題打邊爐我真係好少見有!廣島蠔亦都唔錯,有鮮味!牛柏葉細條了一點,不過可以叫多幾條!最近佢哋九周年優惠,冰鎮鮑魚花膠拖羅壽司任叫任食!淨係食呢三樣嘢都抵晒啦!仲有差唔多有10款刺身都係任叫任食,每次叫都來足,唔使吹亦都好快到!刺身呢一個部份都令我很滿足!非常之新鮮!最後嘅梗係要食佢哋嘅甜品啦,都有好多款選擇!我叫呢個餐仲包埋朱古力火鍋,可以選擇香蕉菠蘿糖棉花糖!其他甜品亦都不錯咁嘅價錢有咁滿足嘅享受,其實都冇乜挑剔。抵食。
就係鍋燒鱔喇,唔使北上都可以食到。仲要係一個價錢任食任加鱔,火鍋刺身,串燒同埋甜品!一定滿足晒!

咁嘅價錢有咁滿足嘅享受,其實都冇乜挑剔。抵食。
2023-10-28 408 浏览
朋友生日 食火鍋最好不過😚 牛之鍋最近新推「風味烤鰻火鍋放題 」烤鰻+B餐💰316一次吃均鰻魚烤魚+日本料理+火鍋+甜品非常豐富😚💥鰻魚烤魚可無限追加 (麻辣味、醬香味) 還可加湯吃火鍋 yummy😋💥無限添加原隻鮮鮑魚、花膠 、 拖羅壽司💥超過150款任飲任吃...刺身、海鮮、壽司、炸物、燒物、串燒、甜品及多款火鍋配料,還有汽水啤酒🍺,2小時任飲任食大滿足🤤烤鰻入口彈牙😚 麻辣鮮香惹味👍壽司同刺身都幾高質素 又唔錯喎🐟🍣主攻🐮美國極上牛肉 澳洲牛肩胛肉一再加碼😋其他鍋物 串燒 炸物 都只是食🤏🤏😆因為終極目標要留肚食👇甜品 buffet💕🤜🤜🤜佢地有超過15款 不同甜品 款式豐富 好味又高質 食到撑🤤宇治抹茶巴菲 綿綿冰 法式焦糖燉蛋 台灣仙草麻薯 芒果布甸 朱古力香蕉薄餅 糖水軟雪糕......😍榴槤控注意🙋‍♀️榴槤芭菲 榴槤甘露 榴槤班戟 佢哋都有👍
朋友生日 食火鍋最好不過😚
牛之鍋最近新推「風味烤鰻火鍋放題

烤鰻+B餐💰316
一次吃均鰻魚烤魚+日本料理+火鍋+甜品
非常豐富😚

💥無限添加原隻鮮鮑魚、花膠 、 拖羅壽司

烤鰻入口彈牙😚 麻辣鮮香惹味👍

榴槤控注意🙋‍♀️
榴槤芭菲 榴槤甘露 榴槤班戟 佢哋都有👍
2023-10-24
2023-10-26 122 浏览
鐘意食野既朋友必選,任食任飲!牛之鍋全新「風味烤鰻火鍋放題」鰻魚烤魚可無限追加(麻辣味、醬香味)食完加湯打邊爐超正😋九周年期間限定無限添加原隻鮮鮑魚、花膠、拖羅壽司😊🍣🍱🍲另有超過150款日本料理+火鍋配料+即製甜品🤗包括:和牛、刺身、海鮮、壽司、炸物、燒物、甜品及多款火鍋配料,仲有汽水啤酒㗎,2小時任飲任食吃到大滿足,記得留肚食埋甜品先走呀,壽星仔女更有生日優惠呢,就快生日要再黎🎂我地揀左B餐:$316(醬香味烤鰻(不辣)+150款日本料理+火鍋+甜品)壽司:口感不錯又新鮮炸物:香脆可口脆卜卜炸鰻鍋:湯底新穎配搭一流,好喜歡的湯底,推薦大家嘗試,而且風味十足又足料肉類:口感好蔬菜:選擇多而新鮮甜品:除賣相吸引燉蛋白口感很滑溜,抹茶芭菲很治愈,食左超開心飲品:種類多,有喜歡的羅漢果水清熱,岩哂打邊爐,甘甘甜甜味道剛剛好,亦有其他汽水可選最喜歡是風味烤鰻火鍋,超讚!店員上菜迅速又有不錯的服務,位置靠近大窩口地鐵站,位於熱鬧的悅來坊,位置好找!😀
鐘意食野既朋友必選,任食任飲!

牛之鍋全新「風味烤鰻火鍋放題

肉類:口感好
豬肉片

蔬菜:選擇多而新鮮

羅漢果水

最喜歡是風味烤鰻火鍋,超讚!

花膠,丸類

朱古力香蕉薄餅
2023-10-25
等候时间
5 分钟 (堂食)
風味烤鰻火鍋放題
雞皮餃子,酥炸廣島蚝
紫心香芋丸
豬肉片
羅漢果水
花膠,丸類
朱古力香蕉薄餅
2023-10-16 166 浏览
要食放題唔難,但要搵到價錢相宜又好食嘅牛肉放題好似又唔係咁易。最近試過嘅牛之鍋啱晒我心水晚市有幾個餐選, 貴啲嘅餐就包括埋刺身同靚啲嘅牛。一開波就叫佢幾款唔同嘅肉嚟試, 特別推介美國極上牛肉同澳洲羊肩肉。 牛肉雪花紋好靚, 入口軟嫩又唔會成口油,絕唔會比澳洲和牛輸蝕,encore 幾次後依然keep 到第一水畀嘅質素。 羊肩肉羊味好濃, 鐘意嘅會好鐘意!蔬菜同飲品係自取嘅,蔬菜係大路嘢。 而佢自家製嘅飲品有3款,都幾好飲甜品都幾有驚喜,總超過10 款唔同類別可以選擇, 焦糖燉奶同榴槤芭菲一定要試, 榴槤甘露都好好食㗎店員服務態度良好, 送單快速,幾好嘅放題選擇

店員服務態度良好, 送單快速,幾好嘅放題選擇

真心沒有伏!最大原因仲包埋刺身壽司甜品任點最大原因係食物種類夠晒多,質素都相當穩定,主打一個「實在」又抵食,之前已經食過銅鑼灣分店,黎到荃灣分店,最大感覺係上菜超快,有幾次唔夠1分鐘已經到咗,0漏單,服務態度都唔錯,質素保持到,肉質也是放題界中上水平,大胃王真係要去挑戰一下策略方面,最值得食係B/C餐,因為包含了日式刺身,三文魚、帶子、甜蝦,新鮮程度滿意👍三文魚幾肥美encore 咗幾次,仲點咗花之戀和火炙三文魚壽司等,款式超豐富肉類方面方面:牛肩胛肉眼、美國極上牛肉、牛舌都係必點,切得比較薄所以基本上我都唔會煮太耐,最基本每人都食5碟以上,肉味足肥瘦也適中海鮮方面,估唔到當日有限定的鮑魚,平時一定會食生蠔,大白蜆,如果食到呢度唔夠,仲可以加碼食埋炸物,芝麻雞翼、炸蝦天婦羅、吉列炸蠔都幾好食唔好唔記得個肚要留返少少位,因為仲有超多款式嘅甜品,榴槤炸彈、抹茶芭菲、楊枝甘露、咖啡奶凍、綿綿冰都有,超過15款任點飲品方面,比起平時的放題火鍋選擇更多,各種無糖冷泡茶、韓國飲品、盒裝飲品、嘉士伯啤酒都包含在內,總括而言性價比勁高,值!—————————————————牛の鍋日本料理 (荃灣)荃灣
真心沒有伏!最大原因仲包埋刺身壽司甜品任點

—————————————————

牛の鍋日本料理 (荃灣)
荃灣荃華街3號悅來坊2樓202號舖

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfood #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodstagram #foodie #foodporn #hkinfluencer #食好西 #香港美食 #hkiger #大窩口美食 #japanesecusinie #jpfood #hkfoodie #foodie #hkdinner #hkfoodblogger #topcitybiteshk #topcitybites

___
🥇
#eathkgirls
#食港女
頑皮既小犬讓我第一次體驗到連續工作18小時的滋味,今晚緊係出去食餐好慰勞一下自己先啦!😋近近地出荃灣悅來坊食「牛之鍋」兩小時任飲任食火鍋放題,一人一鍋,多款湯底選擇,而我地就選了冬陰公同花膠荳香魚湯,這裡最值得一讚既是員工上菜很快手,app落單後不用幾分鐘就送到桌上。主打吃牛,美國極上牛肉,澳洲牛肩胛肉眼,牛舌,牛肉切得很薄身,羊肩肉吃不了騷味,最估唔到就是火鍋店的甜品做得這麼出色,一般都是取貨回來,但這裡的甜品可以讓你食出他們的用心製作😋甜品必食推介:宇治抹茶芭菲榴蓮芭菲法式焦糖燉蛋榴槤甘露芒果布甸

甜品必食推介:

花膠荳香魚湯
美國極上牛肉
羊肩肉
2023-10-03 223 浏览
味道麻麻地,服務態度都唔係幾好,加湯都要自己去加,同埋上菜速度都唔係好快,尤其係甜品,芭菲等好耐總未上到,點佐四次16杯,等埋整個鐘頭先見到佢上來4杯,下次不會來咯
🔸任飲任食放題 B餐 $278B餐除左A餐包括既火鍋配料、日式料理同晚市甜品之外,仲有升級刺身:三文魚、帶子、原隻鮑魚、八爪魚等等一人一鍋,我要花膠魚湯來涮海鮮,小朋友就叫咗個沙嗲湯來涮牛肉。肉類(碟上):肥牛、草飼牛舌、豚肉、五香雞件、美國極上牛肉、澳洲羊肩肉、美國牛肩肉。我哋試咗美國極上牛肉、牛肩肉、草飼牛舌等等,其中草飼牛舌最好食,牛味比較濃,肉感重。我中意食瘦嘅牛肉,先後叫咗5碟,自調醬料用炸葱油打底,加點芝麻醬、再倒入一大勺沙茶醬,用麻油和甜黑醋搞勻,用來沾涮牛肉一流。刺身:鮑片、原隻鮑魚、希靈魚、八爪魚、赤貝、甜蝦、北寄貝、金針魚片。刺身喺B餐主打,基本上各類都一試,叫完一大盤再叫多一盤,最正當然喺鮑魚片同原隻鮑魚,喺靚料,有嚼口有鮑魚味。炸物:芝麻雞翼、酥炸廣島蠔、香芋丸、榴槤炸彈、蕃薯天婦羅、雞皮餃子、大蝦天婦羅,日式章魚燒。炸物類我哋叫咗芝麻雞翼4只、係即叫即炸,咬落外脆內嫩,無油益味,雞翼有腌過,入味好食,小朋友中意。壽司:花之戀、三文魚壽司、燒鰻魚壽司、火灸芝士蝦壽司、火灸三文魚壽司、芒果喜列蝦卷、加州反卷、蟹子軍艦、海膽魷魚軍艦、明太子龍蝦軍艦、鮑魚軍艦、黑松露
🔸任飲任食放題 B餐 $278

壽司:花之戀、三文魚壽司、燒鰻魚壽司、火灸芝士蝦壽司、火灸三文魚壽司、芒果喜列蝦卷、加州反卷、蟹子軍艦、海膽魷魚軍艦、明太子龍蝦軍艦、鮑魚軍艦、黑松露帶子壽司、赤蝦壽司

當中當然最正嘅喺 火灸壽司,我食咗兩件火灸三文魚,好甘香,有少少焦灸味,估唔到自助餐壽司都有日本料理水準。

燒物:台灣腸、鹽燒海蝦、串燒雞軟骨、燒菠蘿、燒日本蕃薯。

我自己就中意食燒甜薯,健康又香口。

海鮮:廣島蠔肉、紐西蘭青口、台灣東鮑片、雞公子、牛柏葉、鵝腸、鴨血、海蝦、八爪墨魚滑、大白蜆。

海鮮我哋用魚湯來涮,滾得最多的是蠔肉同鮑片,好鮮甜美味。

食咗肉類都想食下啲冷盤類

我哋叫咗 海蜇沙律同蟹子沙律,用嗰紙碟仔裝上枱,一碟份量只夠一口,口感清爽,整體都唔錯,無雪藏味。

估唔到甜品都有好多款,可以話太豐富,基本上您想食嘅都有:例如有雪糕窩夫、宇治抹茶芭菲、綿綿冰、中式糖水等等,大家記得留番嗰肚食甜品😁

整體味道:7/10

性價比:7/10
2023-09-26
等候时间
2 分钟 (堂食)