2018-08-03 636 浏览
對於我呢個嗜辣之人當然睇到有乜嘢關於辣嘅嘢就即刻衝過去啦,經過新聞知道呢間野,係俾咗好大期望嘅,因為本人都鍾意食冷麵,但係一般出邊就算加到幾辣都係冇感覺咁今次睇到新聞人哋啲主持表情好誇張,就當然要試吓,去到叫咗兩包面,幾個餸,當然係叫爆爆爆辣啦。咁從來食辣野都冇擔心過會點樣,所以水都冇買不過認真講,睇完新聞係期望好高諗住會辣到胃痛咁首先講其實漲了係幾好食,唔似出邊一般咁調味料味重咁講返個辣度,我叫佢有幾辣得幾辣,最辣嘅醬,當然冇辣到噴火嘅效果亦都唔使飲一啖水,當然有少少比個主持誇張嘅表情合作,但係大致上都覺得大家可以試吓,但係你話要辣到飛起嘅,咁我就覺得未必會
對於我呢個嗜辣之人

咁從來食辣野都冇擔心過會點樣,所以水都冇買

不過認真講,睇完新聞係期望好高
諗住會辣到胃痛

咁首先講其實漲了係幾好食,唔似出邊一般咁調味料味重

2018-07-23 527 浏览
我見朋友幫襯兩次,我就去買嚟試下,這小店在一個商場仔內,只有幾十呎外賣小舖,叫了個爆辣冷麵,原本叫中辣但老板娘話佢地比出辣一級,於是我叫了小辣,見老板娘好好心機咁撈個冷麵加醬油,重點係加滿晒全盒都是蟹籽,回家一食真係夠晒辣,好刺激夠晒味,一入口蟹籽很脆爆滿在口腔中,唯一問題係食後感到有味道要飲水解渴,如未試過又想挑戰辣可以一試(最好擺定一杯凍飲或凍奶喺隔離) ^ ^ 😋😀👍
2018-06-19
  • 爆辣冷麵