2023-05-04
所有套餐都配有和風湯、白飯 (可升級做木魚絲紫菜飯)、泡菜或迷你沙律,睇落已好豐富。仲有唔同肉類組合,全部一人份量,可以完全按個人喜好選擇。而且價錢唔貴,性價比高👍🏻~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~🍱LIKE套餐 (250g) $135(牛舌、牛五花、橫膈膜肉)🍱壽喜燒牛小排 & 牛五花套餐 (200g) $135(配生蛋或溫泉蛋)🥗前菜:泡菜開胃,沙律配胡麻醬味道不錯。🥣和風湯:味道有啲似日式海帶湯,唔會太鹹,幾多芝麻,配上烤肉幾解膩。🥩肉類:⭐️牛舌:薄切,油脂多,外層燒得脆口,入口融化,好正😋⭐️牛五花:脂油多,燒得特別香口。⭐️橫膈膜肉:相對有厚度同咬口。⭐️牛小排(右邊):牛味相對最香濃,好食!依款下次會再點。🍚木魚絲紫菜飯 + 溫泉蛋好鐘意,配大量紫菜,整體味道更豐富,同燒肉好夾。白飯配生蛋依個組合都好多人揀。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~除咗套餐配搭自由度高,店內重有多種醬汁比你揀配肉,包括蒜香醬油🟠、鹽味醬🔹、原味BBQ🟤、辣味噌醬🔺、韓式辣醬🔴 及 胡麻醬🔸。我覺得蒜香最香濃帶甜味,鹽味個款可帶出肉香,BBQ淨係有甜味。每個醬汁味道較單一,但將幾款混合
~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~
🍱LIKE套餐 (250g) $135
(牛舌、牛五花、橫膈膜肉)
🍱壽喜燒牛小排 & 牛五花套餐 (200g) $135
(配生蛋或溫泉蛋)
🥗前菜:泡菜開胃,沙律配胡麻醬味道不錯。
🥩肉類:
⭐️牛舌:薄切,油脂多,外層燒得脆口,入口融化,好正😋
⭐️牛五花:脂油多,燒得特別香口。
⭐️橫膈膜肉:相對有厚度同咬口。
⭐️牛小排(右邊):牛味相對最香濃,好食!依款下次會再點。
🍚木魚絲紫菜飯 + 溫泉蛋
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
除咗套餐配搭自由度高,店內重有多種醬汁比你揀配肉,包括蒜香醬油🟠、鹽味醬🔹、原味BBQ🟤、辣味噌醬🔺、韓式辣醬🔴 及 胡麻醬🔸。我覺得蒜香最香濃帶甜味,鹽味個款可帶出肉香,BBQ淨係有甜味。每個醬汁味道較單一,但將幾款混合,個味道就提升好多。