周日黎到美食集中地~荃灣燒皇燒烤專門店!店內環境唔算大,但設有唔少戶外座位方便客人。主要供應燒烤類食品之外還有供應四款雞煲,附上指天椒豉油。燒蕃薯葉 $29菜葉嫩滑,孜然微辣帶芝麻香!不過油就重手左d燒牛舌 $ 18 調味惹味,做得唔錯。略嫌難咬左少少!燒大眼雞 $68 附泰式酸辣醬 大眼雞火喉控制好好,肉質外香內嫩有咸鮮。蟶子皇 $90/2蟶子皇肉厚鮮嫩,蒜香味正!藥饍雞煲 半隻 $138店員一開始會將半隻雞全倒入鍋內,藥材落得好足料。 湯頭滾起後,酒香味依然無減!雞肉同樣食到酒香,而且肉質嫩滑。另外叫左稻庭烏冬吸湯力強。魚皮餃拼/芝士獅子狗 芝士獅子狗爆芝,必點。加拿大特級牛肩肉 $78份量都幾多,抵食。
周日黎到美食集中地~荃灣燒皇燒烤專門店!

店內環境唔算大,但設有唔少戶外座位方便客人。

主要供應燒烤類食品之外

還有供應四款雞煲,附上指天椒豉油。

燒蕃薯葉 $29
菜葉嫩滑,孜然微辣帶芝麻香!不過油就重手左d

燒牛舌
調味惹味,做得唔錯。略嫌難咬左少少!

燒大眼雞 $68
附泰式酸辣醬
大眼雞火喉控制好好,肉質外香內嫩有咸鮮。

蟶子皇 $90/2

蟶子皇肉厚鮮嫩,蒜香味正!

藥饍雞煲 半隻

雞肉同樣食到酒香,而且肉質嫩滑。

另外叫左稻庭烏冬吸湯力強。
魚皮餃拼/芝士獅子狗
芝士獅子狗爆芝,必點。

加拿大特級牛肩肉
份量都幾多,抵食。
2019-07-21
2019-07-23 26 浏览
今日收工同朋友去左荃灣行街,行行下見到有串燒檔好似好吸引,我地就入去試一試😋😋冷氣好夠,好舒服,價錢親民又好食👍🏻川燒特級茄子好重蒜味,好香,燒得好淋,有小小微辣好惹味😋😋正呀💕好多香港人既最愛。燒m7安格斯牛肉好重牛味,燒得岩岩好,完全吾會韌。咬落好juice,吾會太油膩。👍🏻燒白鱔超級推薦,燒到塊皮好脆,肉質鮮嫩,肥美厚肉,燒汁好夾,簡單加椒鹽已經好好食。炒蜆清潔得好乾淨,完全無沙,配上辣味汁炒,略嫌無辣味,但配上小小蒜蓉 依然好香,粒粒有肉👍🏻燒蟶子皇好大隻,清潔得好乾淨,一啲沙都無,鮮甜多蒜,好彈牙,燒完都仲有汁,吾會乾身,食10隻都食得落😋蒜香燒鮑魚大大隻好肥美,洗得好乾淨,配上大量蒜,仲有小小辣,食完想encore 😍燒一口甜薯係日本蕃薯,好甜好好食😋燒韭菜好大碟,好好味,完全停吾到口,俾我清晒😋芝士牛油焗什菌芝士味香濃,有拉絲,同菌係絕配呀,茹亦好爽口,夠晒邪惡呀😋😋😍燒雞全翼好肥美大隻呀,燒得好香口,有小小辣粉同籽然粉,惹味十足。燒雞腎好大粒,爽口,少許辣,醃得好入味。燒牛舌牛舌很厚身,好彈牙,油脂四溢,炭燒味好香口,燒到個邊脆脆地👍🏻沙嗲雞肉串配上沙嗲汁,入面有花生碎

冷氣好夠,好舒服,價錢親民又好食👍🏻

燒m7安格斯牛肉
好重牛味,燒得岩岩好,完全吾會韌。
咬落好juice,吾會太油膩。👍🏻

燒白鱔

炒蜆
清潔得好乾淨,完全無沙,配上辣味汁炒,
略嫌無辣味,但配上小小蒜蓉 依然好香,粒粒有肉👍🏻

燒蟶子皇
好大隻,清潔得好乾淨,一啲沙都無,

蒜香燒鮑魚

燒一口甜薯
係日本蕃薯,好甜好好食😋

燒韭菜
好大碟,好好味,完全停吾到口,俾我清晒😋

芝士牛油焗什菌

燒雞全翼
好肥美大隻呀,燒得好香口,有小小辣粉同籽然粉,惹味十足。

燒雞腎
好大粒,爽口,少許辣,醃得好入味。

燒牛舌

沙嗲雞肉串
配上沙嗲汁,入面有花生碎,如果加小小辣入去就完美啦😋,雞肉嫩滑,好juice ,燒得岩岩好呀。
推薦大家去試下
2019-07-22
早餐
2019-07-19 67 浏览
約下午七時看完電影之後,很大雨,走進荃灣戴麟趾健康診所後面,鱟地坊一間馳名串燒店(燒皇雞煲火鍋),舖前一列四座卡位,進內就十分寬敞,約有80個座位。初時約有8位食客,15分鐘後已全店滿座,大多數年青人。我們2人點了15款食物,包括燒法式鵝肝多士$45/2件,多士有蒜香牛油味很脆口,鵝肝大片濃香味。食串燒當然必點時傳統沙嗲串燒,沙爹醬汁(分大、中、小辣),店員推介中辣。燒牛柳粒$16/串4粒,川燒蒙古羊肉$16/串4粒,燒牛舌$18/串,牛肉露筍卷$22/串及沙爹雞肉串$3O/3串,所有串燒加上店內秘製沙爹醬汁回味無窮。燒紐西蘭上級羊架$40/件肉質很鮮嫩,羊味重。燒豬仔肶$58/客3件有別於其他餐廳,這裏的豬仔肶很嫩滑,而伴隨的醬汁亦十分香濃。海鮮方面,我們點了金銀蒜燒貴妃蚌$48/2只,蒜茸牛油燒生蠔$34/只兩款的味道都很香濃和鮮嫩可口。燒秋刀魚$3O/條,燒得很香口,加醬汁更美味。疏菜方面,我們亦點了芝士牛油焗什菌$40/客,香口味道適中,芝士味濃。燒秋葵$29/份5只,脆口再點沙爹醬汁又-食法。最後再來一碟店內必吃燒皇炒烏冬$41/客。兩杯凍鹹檸七$22/杯,立即消渴。特別推介

燒法式鵝肝脆多士

燒紐西蘭上級羊架$40/件
肉質很鮮嫩,羊味重。
沙嗲串燒

燒豬仔肶$58/客3件
燒豬仔肶

兩款的味道都很香濃和鮮嫩可口。
燒秋刀魚$3O/條,燒得很香口,加醬汁更美味。
燒蠔
燒秋刀魚

燒秋葵$29/份5只,脆口再點沙爹醬汁又-食法。
芝士牛沺焗雜菌

最後再來一碟店內必吃燒皇炒烏冬$41/客。
兩杯凍鹹檸七$22/杯,立即消渴。
燒皇炒烏冬
鹹檸七

特別推介燒法式鵝肝多士,川燒蒙古羊肉(有麻辣味),牛肉露筍卷及燒皇炒烏冬(招牌菜)

燒法式鵝肝脆多士
芝士牛沺焗雜菌
燒皇炒烏冬
鹹檸七
2019-07-19 22 浏览
今晚同老公諗食什麼,突然好想食燒烤老公話咁不如去荃灣啦! 燒皇燒烤專門店就可以一次過食晒兩樣野,位置方便又易揾,還有露天位供選擇,雖然天氣熱但還吸引好多人坐,我同老公都怕熱,所以入室內可以睇下電視嘆雞煲同燒烤! 雞煲點都要麻辣先開胃惹味,半隻兩個夠晒兩公婆,還要預留位置食燒烤,佢地燒烤都好地道港式,可要辣同唔辣,選擇又多,燒扇貝必叫,味道出色因為夠厚身啖啖肉,蒜蓉辣椒香辣非常。燒蠔亦都好Juicy又鮮味,其他推介川燒特級茄子,嫩滑微微辣還有點麻,味覺享受,色香味俱全,牛舌同雞腎爽口又嚼頭,不得不提更係我最愛的多春魚燒得香脆一點腥味都無,甘香味美,正呀 !雞煲多芫茜香味撲鼻,香辣又夠麻,炒到剛剛好,有洋蔥有蒜頭有香芹超豐富天然香料。多春魚非常好味,可以整條食晒無骨,甘香可口!燒得剛剛熟又 Juicy鮮甜。$90 兩大隻大大隻扇貝川燒特級茄子 $45燒雞軟骨,牛舌同雞腎,好惹味。人均唔使$300 真係抵食又大滿足。

多春魚非常好味,可以整條食晒無骨,甘香可口!

燒得剛剛熟又 Juicy鮮甜。

$90 兩大隻大大隻扇貝

川燒特級茄子 $45

燒雞軟骨,牛舌同雞腎,好惹味。

人均唔使$300 真係抵食又大滿足。

2019-07-18
2019-07-18 970 浏览
周日來到荃灣燒皇雞煲吃晚飯,六點多時店舖已經頗多人,所以想吃的話就要早點來餐廳。裏面有冷氣,環境算乾淨。點餐紙顯示這裡除左串燒之外,還可以吃雞煲,而串燒+雞煲既組合令我幾有驚喜!串燒點了:川燒特級茄子$45:這裡的燒茄子超級大條肥美,好多蒜蓉在面,而且啖啖都是肉,茄子肉可以由頭拉到尾,朋友吃完好推薦~燒韭菜$30:韭菜頗大碟,燒得入味又不乾身,幾抵食!燒金菠蘿$30菠蘿燒到好Juicy,仲保留到菠蘿既鮮甜味!!!蒜蓉牛油燒生蠔$55/2隻:燒完保持到鮮味,加上牛油、蒜蓉、指天椒粒令到生蠔更加惹味燒牛舌$18、燒雞腎$13:都好惹味藥膳雞煲$138:上枱已經聞到好香濃藥膳酒味,一看發現非常足料,有准山、杞子、龍眼肉。食之前先喝碗精華所在的湯,發覺味道濃郁。 而且雞肉吸收晒藥膳的味道,香甜肉滑,不用點豉油都夠味﹗加唐生菜、什菇拼盤、粟米去吸收藥膳精華,當中粟米特別香甜,還食出少許牛油味, 芝心獅子狗爆芝士饀料,要小心過熱。識飲一定要飲加多寶,因為可以幫助清一下熱氣﹗總括而言,餐廳大碟又抵食,價錢公道,味道不俗,難怪有那麼多人光顧﹗
裏面有冷氣,環境算乾淨。
串燒點了:

燒韭菜$30:
燒韭菜

韭菜頗大碟,燒得入味又不乾身,幾抵食!

燒金菠蘿$30
燒金菠蘿

菠蘿燒到好Juicy,仲保留到菠蘿既鮮甜味!!!

燒牛舌$18、燒雞腎$13:都好惹味

藥膳雞煲$138:
藥膳雞煲

芝心獅子狗爆芝士饀料,要小心過熱。

識飲一定要飲加多寶,因為可以幫助清一下熱氣﹗
2019-07-14
藥膳雞煲
2019-07-18 687 浏览
前排同男友係荃灣士林食街果頭搵食,發現左呢間餐廳,集雞煲同燒烤於一身,店仔細細仲好多款揀🤩但係夏日炎炎,我地都暫時放棄左雞煲,成晚都係燒烤夜❤️·🦐海鮮類芝士黃金扇貝、燒大扇貝蒜香大海蝦、蒜蓉牛油燒蠔有留意開我blog都會發現我係好中意食扇貝帶子呢啲貝殼類☺️基本上見到就會叫,今次仲顛到叫哂兩碟🤤芝士黃金燒就特別啲,好香濃芝士味,而且燒得好黃金好靚仔,扇貝大大粒,勁滿足😋燒大扇貝就係傳統的調味料,蒜蓉同椒絲,新鮮扇貝點煮都係咁正😋海蝦同燒蠔都係正宗bbq風格,蒜香style🤟🤟· 肉肉類燒M7安格斯牛肉串、燒美國牛小排、燒牛柳粒、牛肉露荀卷沙嗲雞肉串、燒雞翼、多春魚叫左勁多,簡單介紹下我最喜歡果啲啦😂唔洗問!一定係牛小排,雖然係燒烤但成數岩岩好,唔會燒到老哂,但切好一片片上碟,提供左黃芥辣,真係做到好似西餐咁🤣不過我自己就覺得原味已經好好味,唔需要點醬了☺️第二就係雞翼,純粹係情意結🤣我地真係好中意食雞翼架🙈🙈同埋多春魚,勁好食!送啤酒一流🍻·其他😂🤪🤪芝士牛油焗金菇、燒法式鵝肝多士、焗芝士蒜蓉包、川燒特級茄子、椰青至於其他野,我一定係揀芝士牛油金菇🤤超香超邪惡🤤🤤男友又係想獨吞唔留比我😒

但係夏日炎炎,我地都暫時放棄左雞煲,成晚都係燒烤夜❤️
🦐海鮮類
芝士黃金扇貝、燒大扇貝
蒜香大海蝦、蒜蓉牛油燒蠔

海蝦同燒蠔都係正宗bbq風格,蒜香style🤟🤟
肉肉類
燒M7安格斯牛肉串、燒美國牛小排、燒牛柳粒、牛肉露荀卷
沙嗲雞肉串、燒雞翼、多春魚

叫左勁多,簡單介紹下我最喜歡果啲啦😂
其他😂🤪🤪
芝士牛油焗金菇、
燒法式鵝肝多士、焗芝士蒜蓉包、川燒特級茄子、椰青

至於其他野,我一定係揀芝士牛油金菇🤤超香超邪惡🤤🤤
男友又係想獨吞唔留比我😒
(我地真係成日都爭野食好小學雞🤣)
仲有鵝肝多士,雖然佢賣相好平民😅但鵝肝燒得好香,配埋又熱又脆既多士,味道唔錯。
燒茄子都係傳統風格,蒜控一定要叫😈你懂的🤟🤟
🐚燒皇燒烤專門店 (荃灣)
🤤荃灣鱟地坊87號華成樓B座地下A1舖
  • 川燒特級茄子
  • 美國牛小排
  • 芝士黃金扇貝
2019-07-16 38 浏览
平時很少宵夜,更遑論食咁重味的串燒, 不過一眾朋友大家高興下。 試了這間又真令人有驚喜,店子並不很大,但是光猛乾淨,不像是印像中油冧冧,滿佈油煙的燒烤店。 首先當然是試他的出名燒安格斯牛肉和羊架,那個安格斯牛肉串生熟度剛剛好,而且很有牛味,而羊架比想像中大件,醃味也很不錯,再來就是試他的海鮮,包括大大隻的蟶子皇和炒蜆,他的蟶子很新鮮爽口,炒蜆就一點沙都沒有,而且每隻蜆都連肉,不像是一般店子肉還肉、殼還殼。到那個燒白鱔,三件厚厚的白鱔,燒得皮脆肉滑, 很久沒有試過這麼豪氣的大啖吃鱔肉了,至於另外其他的燒牛舌,甚至汁燒京蔥牛舌,都是我的至愛,完全沒有令人失望, 當然也要吃一些 較清的素材,包括出名的串燒茄子和 秋葵,更有尖椒,辣味十足, 菠蘿賣相又靚而且很清甜,這趟宵夜 一眾朋友都很滿意, 想不到在荃灣也有這麼高質素的串燒店,下次一定要叫愛人嚟再一試。
2019-07-15
宵夜
黎開荃灣諗起串燒就自然黎左食,真心正!燒韭菜 $30 / 焗什菌 $40食串燒其實燒蔬菜係好好味,特別係韭菜,超香,爽口,加埋少少辣粉,係停唔到口。芝士牛油焗什菌都好推介,好邪惡好好味。肉類串燒平均$15左右一串,即叫即燒,好夠熱同香!特別中意哩度既肥牛金菇卷同雞軟骨串,要試!蒜茸牛油燒生蠔 $55/2隻生蠔燒得岩岩好,好滑唔過火,夾埋蒜茸食係好滿足,完美呀!燒大扇貝 $50餐廳好細心清除左唔食既內臟,一啖可以擺落口,好鮮甜,如果有埋粉絲就仲正。藥膳雞煲 半隻 $138上次食左麻辣雞煲,今次試下藥膳味先!睇住佢將半隻雞擺落鍋,有好多紅棗、桂圓,所以啖湯好清甜。雞肉新鮮,煮耐左都唔會老,肉滑。炒米粉 $39見到隔離台食得咁滋味,我又決定叫碟。雖然料就普通,但調味好香,鑊氣好夠,正!
黎開荃灣諗起串燒就自然黎左食,真心正!

燒韭菜 $30 / 焗什菌 $40
蒜茸牛油燒生蠔 $55/2隻
生蠔燒得岩岩好,好滑唔過火,夾埋蒜茸食係好滿足,完美呀!
燒大扇貝 $50
藥膳雞煲 半隻 $138
炒米粉 $39
  • 燒大扇貝
  • 蒜茸牛油燒生蠔
2019-07-10 50 浏览
荃灣鱟地坊近年轉型 經歷過改造成士林夜市 宜家開左唔少食肆 變成美食集中地 但依到有間串燒店 — 燒皇 開左多年都仍然站穩住腳 以前幫襯最鐘意食佢既雞煲同串燒 今晚就約埋兩個朋友係到開餐 睇睇餐牌發現除左出名既雞煲 仲多左藥膳雞煲同椰子雞煲 我同朋友都超鐘意食椰子雞🥥 所以叫左半隻試試 半隻雞既份量好足料 湯底有紅棗 桂圓 椰子肉等熬製 趁未打邊爐之前記得要飲番碗湯 好清好甜既椰子香 椰子肉唔係爽脆 反而係新鮮嫩滑個種 雞件同樣新鮮唔嚡 吸收埋椰子湯底更加鮮甜❤️ 椰子雞煲當然要有唔同既火鍋配料喇🤤 打邊爐就唔少得肥牛 朝左份大既美國頂級安格斯肥牛 牛肉份量唔少 入口即融 夠哂肉味👍🏻仲嗌咗個蔬菜🥬拼盤 有娃娃菜生菜等 新鮮兼可以中和下肥膩感 另外雙拼左一款蟹子丸同花枝丸 丸類味道就正正常常唔係話特別有驚喜🤔串燒當然唔少得 燒金菠蘿 係必嗌 菠蘿🍍超甜多汁 沒有渣 外面燒到微焦 食完串燒再食燒菠蘿真係好解膩川燒特級茄子🍆燒茄子係朋友既至愛 原條大茄子呈上 茄子皮燒到有啲硬 啖啖茄子肉 加上孜然粉 蒜茸 芝麻 蔥花做調味 超級惹味🤤 我同朋友就分別叫左杯凍檸樂同凍檸茶 配埋串燒就一流芝士牛

串燒當然唔少得

川燒特級茄子🍆

我同朋友就分別叫左杯凍檸樂同凍檸茶 配埋串燒就一流

芝士牛油焗雜菇超香濃 芝士味香濃 半溶既芝士焗至拉絲 加埋爽口既雜菇 夠哂邪惡😈

仲忍唔住叫咗兩款燒海鮮🤤 蒜蓉燒聖子皇 大大隻好肥美 蒜蓉味又好夠 正😚 金銀蒜燒貴妃蚌 同樣都係蒜味好夠 新鮮幾抵食☺️
2019-07-08 44 浏览
甘大個都係第一次同屋企人食串燒估唔到兩老食得甘開心嗌嘅時候又怕太辣 兩老食唔到但冇少少辣又唔過癮最後店員建議我地嗌唔辣 上枱先加七味粉👍🏽川燒特級茄子 $45條茄子好大條 燒得好林個味調得好好 唔會太咸好多蒜蓉 仲界好晒 等你易啲食燒M7安格斯牛肉串$38燒得岩岩好 一啲都唔韌咬落去肉味好濃 厚薄岩岩好燒白鱔 $88呢個一客有3串 對於一個好中意食鱔嘅人呢個一定係必食之選 好肥美好厚身咬落去啖啖肉 連細骨都冇我地都encore左兩次炭燒豬頸肉(蜜味) $48好大份 燒到個邊焦焦地好香蜜糖味多春魚 $30我至愛 一啲都唔會好乾送酒一流 好多春呀 好香口豆腐乾 $30呢個又係必嗌之選估唔到佢甘好食 好似脆卜卜嘅薯片甘燒秋葵 $29呢個一定要食 燒秋葵原來係甘好食係真係好好食燒完唔會不個啲潺海鮮都一定要試其實我本身唔係好敢出街食海鮮 驚柯但係見到個個都嗌又好香燒蟶子皇 $90/2隻燒大扇貝 $90/2隻金銀蒜燒貴妃蚌 $90/4隻蒜茸牛油燒生蠔 $55/2隻全部都好好食 除左貴妃蚌有少少韌但都可以接受👍🏽👍🏽好多蒜蓉 食到口仔臭臭佢燒到有少少汁甘 食落唔會好乾反而你會好想飲個啖汁尤其個個燒生
甘大個都係第一次同屋企人食串燒

同埋佢係由生燒到熟 唔係烚熟曬再係甘二燒燒
我覺得食串燒呢樣真係好重要
下次會試埋個雞煲

2019-07-06 129 浏览
一向荃灣士林夜市喺荃灣區都好出名,因為集中咗好多食店喺呢條街,今晚就試咗呢間有雞煲同串燒嘅食店。入到去都坐得好舒服,全部都係方枱,一d都唔迫。麻呢度雞煲都應該幾出名,因為好多人都有叫雞煲,我就叫咗中辣雞煲,一開蓋就勁香,呢度都幾好,可以加勁多洋蔥,因為洋蔥吸收晒d醬汁勁正,d雞肉煮到啱啱好,唔會過熟而鞋,好嫩滑同好入味,雖然叫咗半隻,但份量都唔少。加拿大特級牛肩肉-脂肪分佈好均勻,好靚嘅雪花牛,食落好重牛味,完全唔油膩,一d都唔鞋。西西里豬肋骨-豬肋骨應該係烤過,好香,面頭再加上酸甜汁,非常惹味香口。多春魚-平時燒野食,d多春魚係最難燒,估唔到呢度有得食,緊係要叫啦,佢地燒得好香,完全唔燶,叫一份都有10條左右,好抵食。燒皇炒米粉-估唔到呢個炒米粉嘅味道似細個喺街邊買喺炒米粉嘅味道,好令人懷念,好好味。燒原隻厚肉魷魚-係個名真係冇改錯,真係好厚肉,好大隻,成隻碟咁長,魷魚連皮燒更加香,再加上d醬汁喺面,好惹味。燒韭菜-四川燒烤一定唔少得叫韭菜啦,韭菜燒得非常入味,加埋d孜然粉同辣汁一齊燒,勁好食。燒雞全翼-呢度雞全翼真係好大隻,燒到皮脆肉嫩,燒到啱啱好,唔會過熟。川燒蒙古羊肉-估唔到唔

川燒蒙古羊肉-估唔到唔係好酥,我朋友唔食羊都接受得到,燒得唔乾,仲好juice。

燒雞腎-好爽口,一d都唔硬,加埋孜然粉一齊燒,好惹味。

汁燒京蔥牛舌-呢款真係出面好少有得食,d大蔥燒到好香,牛舌勁厚切,夾埋一齊食,勁香好好食。

食串燒同雞煲一定唔少得叫冰涼嘅野飲啦,我地叫咗青檸7同咸檸7,咁熱嘅天氣飲,真係一流。

2019-07-05 101 浏览
「荃灣高質串燒 x 雞煲店」- 燒皇燒烤專門店荃灣市林食街既夜晚真係可以媲美台灣夜市,想食啲咩菜色荃灣都一應俱全。無意中經過呢間串燒店就俾佢既串燒香味吸引到,咁就走左入去,果然無令我失望!除左串燒之外,呢度仲可以食雞煲,串燒+雞煲既組合都令我幾surprise!川燒特級茄子每次食串燒都一定會叫燒茄子!呢度既燒茄子超大條,啖啖都係肉,茄子肉可以由頭拉到尾,記住連皮邊既肉都唔會放過呀。茄子上面全部都係蒜,基本上係一啖蒜一啖肉,好野味!必吃燒九菜去其他串燒店叫九菜都只會有一兩串燒到好乾既九菜。估唔到呢度既九菜咁大碟,入味又唔乾身,都幾抵食!燒金菠蘿菠蘿要燒到唔乾唔燶應該唔易,呢個燒菠蘿除左保留到菠蘿既鮮甜仲可以咁juicy! 推介!!!芝士牛油焗金菇好邪惡既芝士呀!芝士+牛油+金菇呢個組合真係好夾!滿滿既芝士配上清清地既金菇,一d都唔會覺得膩!燒法式鵝肝多士鵝肝多士入面,中間原來有加左黑松露醬。多士烤得好香脆,黑松露同鵝肝入口即溶,口感好特別!同埋試過咁多間有鵝肝多士既餐廳,呢間食落唔會太乾太硬,值得一試呀!麻辣雞煲呢度既雞煲好似都幾出名,鍾意食辣既我當然叫左個麻辣雞煲,有唔同既辣度可揀,因

「荃灣高質串燒 x 雞煲店」- 燒皇燒烤專門店

燒九菜

芝士牛油焗金菇

燒法式鵝肝多士

麻辣雞煲
呢度既雞煲好似都幾出名,鍾意食辣既我當然叫左個麻辣雞煲,有唔同既辣度可揀,因為怕會太辣 只係揀左bb辣,但都唔覺好辣,下次可以挑戰小辣。另外雞件好滑,洋蔥都好入味!

兩個人食完串燒再食埋個雞煲真係超級滿足!

🍽8/10
2019-07-04 182 浏览
通常食雞煲嘅餐廳都只係食雞煲同打邊爐,今日喺荃灣見到呢間好特別嘅餐廳。又可以食雞煲,又可以叫串燒,咁就即刻同班朋友入黎試下啦。一入到去,就有侍應過嚟問我哋要咩雞煲,幫我地落左單先,等我哋可以快啲有得食,真係好貼心啊。雞煲好快就上枱,熱辣辣香噴噴。我哋仲可以一路食雞煲,一路揀串燒。我哋揀咗小辣,唔會太辣但係香味好重,而且啲雞煮嘅時間啱啱好,仲保留到佢嫩滑嘅雞肉同埋肉汁。打邊爐就梗係要叫肥牛啦,今次我哋揀咗呢個牛肩肉。見到佢賣相好靚喎,睇落係好高級嘅牛肉。而且食落牛味都好重,落咗之後好快就熟,牛肉一啲都唔會硬,襯埋雞煲嘅湯底真係一流呀。食完雞煲,我哋頭先叫咗串燒就啱啱好上台啦,首先就係呢個燒魷魚。嘩!真係好大隻喎,而且魷魚食落唔會硬,好有口感。呢個燒雞中翼都係超級值得推薦,唔單止價錢平,好似$18/2串 。而且佢燒嘅時間啱啱好,雞翼整得好好味,有啲似好味版嘅土匪雞翼呀。一路食串燒一路飲椰青,感覺真係好爽啊,有啲似去咗泰國咁。呢間餐廳又抵食,食物質素又高,唔怪得九點幾嚟到都座無虛席啦。

一路食串燒一路飲椰青,感覺真係好爽啊,有啲似去咗泰國咁。

2019-06-29 764 浏览
朋友住在荃灣說有一間餐廳可以吃雞煲及一些串燒,今天便相約到來吃晚餐。來到門口出面也坐滿了人,門口的位置好像不大,但最後原來地方很寬敞,而且有很多座位。點餐紙總共有兩頁,一頁是串燒的另一頁是雞煲的。裏面有冷氣開放,環境乾淨。串燒方面我們叫了秋葵,川燒茄子比較特別,如果怕辣的朋友可以選擇少辣。來到這裏當然少不了要點一些海鮮來燒,我們叫了聖子王和貴妃蚌,主要是由蒜來調味的,燒的程度剛剛好,肉質仍然爽口。鵝肝多士不是很多地方可以叫到,這裏的都是很脆口,而且鵝肝也厚身🙂來到主題雞煲了,今次我們叫了酸菜雞煲😄平時吃的也是麻辣雞煲,酸菜雞煲是第一次吃!立即想起這陣子非常出名的酸菜魚。我們叫了半隻雞,兩個人吃剛剛好,酸菜的份量也不少。😋當你差不多吃完,店員會為你加水,然後便變成一個火鍋了!我們叫了安格斯牛及羊肉片。蔬菜方面我們叫了蘿蔔,蘿蔔能夠吸收補鍋裏的精華!非常好味!總括來說這間餐廳的環境舒適,而且選擇多,可以同事吃雞煲以及串燒。環境也很適合跟朋友一起聚會,住荃灣或者來開荃灣的朋友可以過來試試!

點餐紙總共有兩頁,一頁是串燒的另一頁是雞煲的。

裏面有冷氣開放,環境乾淨。

秋葵

燒蟶子皇及貴妃蚌

鵝肝多士

我們叫了半隻雞,兩個人吃剛剛好,酸菜的份量也不少。😋

當你差不多吃完,店員會為你加水,然後便變成一個火鍋了!

我們叫了安格斯牛及羊肉片。

蔬菜方面我們叫了蘿蔔,蘿蔔能夠吸收補鍋裏的精華!非常好味!
安格斯牛

• 酸菜雞煲
  • 美國頂級安格斯肥牛
  • 蒙古羊肉片
2019-06-15 188 浏览
我係晚上大概6點幾同屋企人黎食晚餐,等左好耐都係吹一吹佢叫佢跟跟單,結果d樓面勁串嘅態度同我講:「你食飯師傅都要食飯。」真係呆左,第一次聽到做飲食生意嘅咁理直氣壯係晚飯時段串d客人。我俾錢黎食,唔同連應該有嘅服務態度都冇?結果成舖頭嘅人都係到等師傅食飯,雖然我都唔係趕時間,但係認真個個女人樓面要改下d態度。以前一直都係到食開,睇黎要black list呢間咁嘅舖頭!!每次都要等勁耐都唔係問題,問題係我都係想開開心心食餐飯!

庆祝纪念
父亲节