90s👦🐥情侶吃貨|😚飲食著數|🇭🇰hkfoodie🍽️(👦)自稱三星米芝蓮食評家(🐥)自稱拉麵沾麵專家👉 主打不專業食評🍽️👉 快閃飲食著數🤑____________👉 不專業食評🍽️.【至尊燒鵝 / 1/4隻】 HK$110【燒味佬叉燒 / 半斤】 HK$50【老師傅燒腩仔 / 半斤】HK$65【客家鹽焗雞 / 半隻】 HK$30.(🐥) 慈雲山附近嘅街坊有福啦✨ 呢個街坊燒味價非常之抵! $30 有半隻鹽焗雞!肉質仲好嫩滑,推介大家嗌埋佢嘅燒腩仔,拎返屋企都仲咁脆皮🤤 好抵讃!而燒鵝有濃味滷水汁嘅加持下都好加分,點埋酸梅醬好夾,食得出鵝香😆 蜜汁叉燒就肥瘦啱啱好🥰.🐥總分評價:⭐⭐⭐⭐(4/5)--- 食物:⭐⭐⭐⭐(4/5)--- 性價比:⭐⭐⭐⭐⭐(5/5).(👦) 燒味舖頭其實新開就已經好多人排隊🥰🥰  其中一個原因相信係新開優惠👍👍 就算未試過,單睇價錢已經好吸引去買黎試下。再睇返燒味滷師店鋪介紹都來頭不小😆😆 對👦黎講,就會比較鍾意個客家鹽焗雞👍👍 食落去非常之嫩滑✨✨ 配埋蔥油就更加之好味😍😍 CP值真係好高👍👍 整體d斬料都好有水準,今次👦🐥一次過叫左4款都好滿意,會想試
90s👦🐥情侶吃貨|😚飲食著數|🇭🇰hkfoodie🍽️
【至尊燒鵝 / 1/4隻】 HK$110
【燒味佬叉燒 / 半斤】 HK$50
【老師傅燒腩仔 / 半斤】HK$65
【客家鹽焗雞 / 半隻】 HK$30
🐥總分評價:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 食物:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 性價比:⭐⭐⭐⭐⭐(5/5)
(👦) 燒味舖頭其實新開就已經好多人排隊🥰🥰  其中一個原因相信係新開優惠👍👍 就算未試過,單睇價錢已經好吸引去買黎試下。再睇返燒味滷師店鋪介紹都來頭不小😆😆 對👦黎講,就會比較鍾意個客家鹽焗雞👍👍 食落去非常之嫩滑✨✨ 配埋蔥油就更加之好味😍😍 CP值真係好高👍👍 整體d斬料都好有水準,今次👦🐥一次過叫左4款都好滿意,會想試埋個玫瑰豉油雞tim😂😂
👦總分評價:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 食物:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 性價比:⭐⭐⭐⭐(4/5)
____________
10 分钟 (外卖自取)
慈雲山附近嘅街坊有口福✨ 新開張【燒味滷師】街坊燒味價非常之抵!🥢老師傅燒腩仔 (半斤) $65🥢老客家鹽焗雞 (半隻) $30🥢老至尊燒鵝 (1/4隻) $110🥢老燒味佬叉燒 (半斤) $50嘩!$30 有半隻鹽焗雞!肉質仲好嫩滑🤤 我地一家4口最快就清哂呢碟!推介大家嗌埋佢嘅燒腩仔,拎返屋企都仲咁脆皮🤤 好抵讃!而燒鵝有濃味滷水汁嘅加持下都好加分,點埋酸梅醬好夾,食得出鵝香😆 蜜汁叉燒就肥瘦啱啱好🥰放工時間6點去到都大排長龍,睇嚟好多街坊都睇準試業優惠,特登斬料加餸👍 價錢又親民,仲色香味俱全🤤 真係無得挑剔,值得推介😋

🥢老師傅燒腩仔 (半斤) $65
🥢老客家鹽焗雞 (半隻) $30
🥢老至尊燒鵝 (1/4隻) $110
🥢老燒味佬叉燒 (半斤) $50

外卖自取
👧🏻Wodafoodie in Tsz Wan Shan慈雲山慈華里最近開左新既燒味舖,行過嗅到勁香😍忍唔住瘋狂斬料返屋企為晚餐加餸😋✨至尊燒鵝 (上庄) $110燒鵝燒得色澤亮麗,外皮香脆,充滿油香,點左燒鵝汁食,好夠味,啖啖肉,超好食!🤤🤤🤤✨燒味佬叉燒 $50最鍾意食叉燒既我表示佢既叉燒很!可!以!叉燒微微帶焦,多汁,有齊軟腍同啖啖肉既口感,忍唔住一食食左半盒🥰🙊😍✨老師傅燒腩仔 $64燒腩仔皮脆卜卜,油脂分佈平均,不過醃得唔夠入味。✨客家鹽焗雞 (半隻) $30雞肉嫩滑,不過鹽焗味不太重,可能我平時食得太濃味😆最近仲有新開張優惠,單或雙拼飯盒都只係一口價$22🤣會唔會太抵!!!我要趁佢優惠完之前食多幾次先😆📍 燒味滷師 (德慈樓) (慈雲山)慈雲山慈華里4-14號德慈樓地下C號舖
👧🏻Wodafoodie in Tsz Wan Shan

✨至尊燒鵝 (上庄) $110

✨燒味佬叉燒 $50

✨老師傅燒腩仔 $64
燒腩仔皮脆卜卜,油脂分佈平均,不過醃得唔夠入味。

✨客家鹽焗雞 (半隻) $30
雞肉嫩滑,不過鹽焗味不太重,可能我平時食得太濃味😆

📍 燒味滷師 (德慈樓) (慈雲山)
慈雲山慈華里4-14號德慈樓地下C號舖
  • 燒味佬叉燒
  • 至尊燒鵝(上庄)
2021-05-03 122 浏览
今日行完獅子山,想買啲野返去加餸💁‍♀️咁啱見到呢間燒味滷師個名幾得意,啲燒味樣樣都幾好樣,價錢又唔貴,所以就買咗4盒返去😂 鋪頭主要做街坊生意,都好多人幫襯,鋪頭運作都已經電腦化,落單用電腦落單,付款可用八達通,同舊式燒味鋪唔同👍 🔔見到雙拼飯只係22蚊,好抵呀🔔沒有堂食,只有外賣 至尊燒鵝上庄($110)💕攞返屋企放咗個幾鐘,外皮仍然香脆,燒鵝最緊要塊皮嘛,肉質都算林,有啲鵝油味,配酸梅醬係一流好味指數 🌕🌕🌕🌕🌗 燒味佬叉燒半斤($50)半肥瘦叉燒肉質鬆軟,唔會太乾,有蜜汁所以甜甜地,加咗汁之後就會更加濃味啲好味指數 🌕🌕🌕🌗🌑 老師傅燒腩仔半斤($64)💕燒腩仔唔會太咸,肉質較林,唔太乾唔太鞋,皮都算脆。如果唔係放咁耐,應該會脆啲😂好味指數 🌕🌕🌕🌕🌑 客家鹽焗雞半隻 ($30)雞脾最好食,肉質比較嫩滑,雞胸部份比較有咬口,可以配沙薑同薑蓉,都幾貼心好味指數 🌕🌕🌕🌕🌑

🔔見到雙拼飯只係22蚊,好抵呀
🔔沒有堂食,只有外賣

至尊燒鵝上庄($110)💕
好味指數 🌕🌕🌕🌕🌗

至尊燒鵝上庄

燒味佬叉燒半斤($50)
好味指數 🌕🌕🌕🌗🌑

燒味佬叉燒半斤

老師傅燒腩仔半斤($64)💕
好味指數 🌕🌕🌕🌕🌑

老師傅燒腩仔半斤

客家鹽焗雞半隻 ($30)
好味指數 🌕🌕🌕🌕🌑

客家鹽焗雞半隻

至尊燒鵝上庄
燒味佬叉燒半斤
老師傅燒腩仔半斤
客家鹽焗雞半隻
  • 至尊燒鵝(上庄)
2021-05-02 24 浏览
下星期就母親節, 今日就同家族入面d母親s預祝。當然要加料上去賀賀佢㗎啦, 黎到慈雲山就見到間燒味舖叫「燒味滷師」排咗條小龍,睇嚟應該都唔差掛。.🍗至尊燒鵝(下庄) $120 .識買當然要買下庄, 因為有大大隻燒鵝脾系到。拎到上去時個皮仲系脆, 而個肉質又唔會話好乾, 仲有好香ge 燒鵝味, d鵝油仲好正。.🍗客家鹽焗雞(半隻) $30.半隻雞先$30蚊其實都叫抵, 肉質又好滑。由於係鹽焗雞關係, 唔使落鹽就咁食已經夠味。.🍗燒味佬叉燒 (半斤) $50.叉燒啖啖肉, 而且燒得好香, 夠味。d肉就比較瘦, 正常發揮。.🍗老師傅燒腩仔 (半斤) $64.燒腩仔今次就肥瘦適中, 要左鹹鹹地個部位。拎到上去時仲系好靚, 仲見到有少少肉汁,可惜d皮已經淋左少少。.落完order,店員會俾張籌號你。大約等左5分鐘左右就拎得, 十分有系統, 同傳統系街市買燒味好唔同。而店內環境又好乾淨, 唔會個地下濕粒粒咁,令人感覺好衛生。.系等候拎燒味期間,先知原來個老闆來頭不小, 曾代表酒店參加2015年世界粵菜廚王大賽。👏🏾👏🏾.整體, 隻燒鵝真系燒得幾好食, 咬落個鵝皮時, d鵝油滲出黎, 十分野味。隻雞
🍗至尊燒鵝(下庄) $120
🍗客家鹽焗雞(半隻) $30
🍗燒味佬叉燒 (半斤) $50
🍗老師傅燒腩仔 (半斤) $64
整體, 隻燒鵝真系燒得幾好食, 咬落個鵝皮時, d鵝油滲出黎, 十分野味。隻雞d肉都好滑, 而且有特別汁調配過, 唔錯。親戚都食得津津有味!
2021-05-02
2021-05-02 12 浏览
今日係慈雲山練完波 呀媽叫買斬料番屋企加餸就行到去慈華里呢間燒味滷師買燒味·見到門面掛滿哂各式各樣既燒味 睇落樣樣都好好食🥰🥰咁我就叫左個-燒鵝上莊-半隻鹽焗雞-叉燒 & 燒腩仔各半斤·睇住師父手起刀落真係想快啲食到🤩 師父好快手就搞掂哂 拎到番屋企 啲燒味重係熱既·先講叉燒 蜜糖味好香 食落甜甜地 師父斬得好適中👍🏻 食落好有口感 又唔肥膩 送白飯就一流 燒鵝方面同樣好香 點埋個鹵水汁就最出色燒腩仔皮脆肉嫰 中間夾住小小肥 最後就係鹽焗雞 食落同出面既鹽焗雞有啲唔同 有啲木燒既味道 雞唔肥所以食多幾舊都唔怕滯有機會下次都要試下佢地其他燒味先得😎
見到門面掛滿哂各式各樣既燒味 睇落樣樣都好好食🥰🥰

燒腩仔皮脆肉嫰 中間夾住小小肥
所以食多幾舊都唔怕滯

有機會下次都要試下佢地其他燒味先得😎
2021-05-01 38 浏览
今晚同屋企人食飯,因為想加餸,所以就買咗燒味,方便快捷!見到呢間燒味門口都幾多人排隊,等咗一陣就去落單,落單後等咗大概15分鐘左右就有了~客家鹽焗雞半隻$30,呢個鹽焗雞相當經濟實惠,半隻只係$30!而且雞肉幾滑,點埋鹽焗雞醬相當香。叉燒$50,肉質瘦但都夠林,有少少蜜汁味~燒肉揀咗燒肉加「沙梨篤」位置,鹹鹹地,肉質又唔會肥,可惜燒肉皮唔脆!叫咗至尊燒鵝上庄$110,呢度嘅燒鵝燒得幾香,色澤唔錯;而且燒鵝比較健康,所以肉質偏瘦,啱晒好怕肥嘅人士。點埋個汁肉質就好啲!

叉燒$50,肉質瘦但都夠林,有少少蜜汁味~

2021-05-01 12 浏览
有時要斬料加餸,總要買番幾盒燒味, 呢間新店半隻雞只係$30,好吸引, 唔怪得之吸引咗咁多街坊排隊客家鹽焗雞半隻($30)真係平到笑, 肉質算嫩滑, 雖然雞皮有點厚, 但唔太肥,呢個價錢黎講非常唔錯至尊燒鵝(上庄)($110)燒鵝肉很厚, 都夠滑,不過如果皮再脆啲會更正, 再送埋燒鵝汁,非常下飯, 完全符合加料的目的燒腩仔(半斤)($64)偏瘦和有點鹹,皮可以做得更脆叉燒(半斤)($64)瘦叉,切得厚薄適中, 還可以

客家鹽焗雞半隻($30)

至尊燒鵝(上庄)($110)

燒腩仔(半斤)($64)
偏瘦和有點鹹,皮可以做得更脆

叉燒(半斤)($64)
瘦叉,切得厚薄適中, 還可以

2021-04-30 15 浏览
出名價錢親民「 燒味滷師 」終於殺入黃大仙區喇!🎊 🥳 🎊 🥳 🎊 🥳 🎊 🥳 🎊 🥳 🎉附近都喺肉檔/菜檔滷師 喺嗰度好似鶴立雞群🦩🔆 好鮮明 🔆 出眾 🔆 超級易搵 🔆經過望見掛喺廚窗令立立嘅燒鵝😍👀✨✨ 真喺令人眼睛無法忽視忍唔住買嚟食 🤤 🤤 排長龍都值得嘅❗️❗️🥡 至尊燒鵝(下庄)· · · 皮薄,味道香濃,過後口腔仍充滿油香· · · 無鵝膻味,鵝肉味香濃,一啲都唔嚡口· · · 再沾上滿滿精華嘅惹味鵝汁💦💦💦,令到味道昇華到另一境界🥡 燒味佬叉燒· · · 喺我最鍾意嘅瘦叉🥰掛上少少肥,又有燶邊· · · 竟然仲有可遇而不可求嘅焦香🖤叉燒頭,肉質外焦內嫩🤤🤤· · · 蜜汁甜度&黏度適中,帶點酒香味,沒蓋過叉燒嘅香味· · · 雖然較切得較薄,但肉質juicy嫩稔,希望可以放膽啲,🙈合埋眼切得厚身啲💪🏻,返到屋企飲一啖啤酒🍻,再食舊厚切叉燒,天呀!人間一大享受(😚其實我好麻甩)🥡 玫瑰豉油雞 👈🏻 平! 靚! 正!大推!大推呀!🤣· · · 煮到啱啱好,同食白切雞概念喺一樣,骨頭裏仲有血,但肉喺熟透,咁先最正嘅!咁樣可以顯示到雞肉嘅嫩
出名價錢親民「 燒味滷師 」終於殺入黃大仙區喇!
🎊 🥳 🎊 🥳 🎊 🥳 🎊 🥳 🎊 🥳 🎉

附近都喺肉檔/菜檔
滷師 喺嗰度好似鶴立雞群🦩
🔆 好鮮明 🔆 出眾 🔆 超級易搵 🔆
經過望見掛喺廚窗令立立嘅燒鵝😍
👀✨✨ 真喺令人眼睛無法忽視
忍唔住買嚟食 🤤 🤤 排長龍都值得嘅❗️❗️

🥡 至尊燒鵝(下庄)
· · · 皮薄,味道香濃,過後口腔仍充滿油香
· · · 無鵝膻味,鵝肉味香濃,一啲都唔嚡口

🥡 燒味佬叉燒
· · · 喺我最鍾意嘅瘦叉🥰掛上少少肥,又有燶邊

🥡 玫瑰豉油雞 👈🏻 平! 靚! 正!大推!大推呀!🤣
· · · 煮到啱啱好,同食白切雞概念喺一樣,骨頭裏仲有血,但肉喺熟透,咁先最正嘅!咁樣可以顯示到雞肉嘅嫩度😋😋😋
· · · 雞皮色澤誘人,入口充滿玫瑰露酒香&豉油嘅香氣
· · · 肉質柔嫩多汁💦 飽滿啖啖肉,肉多到令人想一舊接一舊😚

🥡 海蜇燻蹄
· · · 醃海蜇嘅醬汁相當惹味 💖 淨喺海蜇都可以用嚟餸飯🍚
· · · 燻蹄分上下兩層🤭都喺抵食,絕對好食過好多間酒樓
· · · 食咗咁多肉,沾上小清新 蒜蓉醋 解膩又開胃,食完一啲都唔覺得口渴, 唔涸喉👍🏻

🌟 最不得不讚 👍🏻 👍🏻 👍🏻
雖然大排長龍,職員們都好忙,但喺店員姨姨總臉帶笑容好有禮貌,根本就喺有問必答 ❤️ 超級有親切感der ~

非常值得推薦俾大家試吓 😋🤟🏻
2021-04-25
  • 玫瑰豉油雞
2021-04-29 22 浏览
📍燒味滷師 慈雲山慈華里4-14號德慈樓地下C號舖🕖星期一至日 8:00-22:09👉🏻 至尊燒鵝 (半隻) $180🍽: 8.5/10一打開就好香🥰 好有鵝油香 食落都幾juicy 而且唔會好韌 仲會有一袋汁同酸梅醬 咁就一定唔驚唔夠味🤪👉🏻 燒味佬叉燒 (半斤) $50🍽: 7/10叉燒偏瘦 如果係半肥瘦就好啦🥺但食落去有好香嘅麥芽糖味 蜜汁味幾重 好香但唔會太甜👍🏻👉🏻 麻辣手撕雞 (半隻) $60🍽: 8/10雞肉係比較實嘅口感 配埋麻辣味好惹味 而且唔會太咸 中間仲有一啲雞皮🤩🔬: 去到嘅時候見到好多街坊排隊 都幾受街坊歡迎😹價錢亦都唔係好貴 特別推介手撕雞同埋燒鵝👍🏻🤪😋總評分: 7.5/10
📍燒味滷師

👉🏻 麻辣手撕雞 (半隻) $60
🍽: 8/10

😋總評分: 7.5/10
2021-04-28 51 浏览
近日在網上看到很多人推介的新開燒味店.喜歡吃地道食物的我當然不能錯過..順便替家人晚餐加餸..🙊▪️至尊燒鵝$110肥美燒鵝淡淡肉.皮燒得香脆又口.就算在外賣的路途上已經聞到陣陣的香氣😻而且回到家中還是keep住皮脆肉嫩的..滋味😽燒鵝的脂肪吃下由不怕油膩..可惜的是回到家後才發現缺少了酸莓醬..感覺有點美中不足.下次再光顧的時候必定提他拿🤣▪️蜜汁叉燒$50蜜汁叉燒是半肥瘦的燒豬肉..肥瘦與脂肪比例剛剛好.一打開外賣盒🥡香味撲鼻的👃🏻叉燒的蜜汁偏多.完完全全地包圍每塊的豬肉.非常入味的.肉質偏軟腍..甜甜蜜蜜的帶少少朝窿的口感.是甜蜜幸福的感覺..叉燒是當中我最愛的🥰▪️玫瑰豉油雞$30半分豉油雞意想不到的驚喜.分量偏多又大隻🐥肉質是鮮美嫩滑的滋味😍啖啖肉..肉質結實又彈牙並帶點鮮甜的味道👍🏻滿口都是充滿新鮮的感覺..不用沾上薑蔥汁已經相當足味😏而且這價錢$30真的物超所值👍🏻▪️海蜇燻蹄$36燒味拼盤不能劃缺的凍盤菜式海蜇燻蹄-冰涼涼的一絲絲海蜇.滿滿都是充滿著麻油的香氣..爽口不過👍🏻喜歡吃海蜇的我略嫌不夠🙊 燻蹄掐出圓柱型.吃下是煙燻鹹香的味道👍🏻 再配上酸辣汁清爽更惹味

▪️至尊燒鵝$110

▪️海蜇燻蹄$36

蜜汁叉燒
海蜇燻蹄
2021-04-28 21 浏览
街坊系列 – 燒味滷師💚早前睇飲食男女介紹深水埗燒味👀係一班以往做開燒味既老師父打理👨🏻‍🍳主打極平價燒味回贈街坊❤️岩岩亦都擴張左業務到慈雲山🥰小編一於跟住推介試一試😋------------------------------環境: 街坊小店🥳店舖唔大只做外賣🥡只有落單一刻會入店內其餘都係店外等待叫號📢新店開張⚒️望落都好乾淨------------------------------食物:  至尊燒鵝(半隻$180)🦢燒鵝勁大隻😱超抵食而且燒得非常之香🤤小編拎住外賣上車時已經香到俾人望住🙈肉質厚實多汁🍖每件都啖啖肉值得一讚係師父刀工了得👍🏻完全食唔到碎骨係入面👏🏻燒味佬叉燒 ($50)🐷叉燒岩岩好半肥瘦🤪份量都唔小邊位仲燒到岩岩好燶🔥肉質亦好細嫰🈵CP值好高原味手撕雞(半隻$60)🐥比較岩岩兩道菜🧐🤨原味手撕雞會稍為比較清淡淡淡麻油香味配以醬油拌成🥢肉質合格唔會好”鞋”口😬鐘意濃味既朋友可以要麻辣🌶️------------------------------服務:  同一般街市既燒味店好唔同😇門外長駐一位店員教導街坊排隊同落單💁🏻‍♀️收銀姐姐亦幾好態度同有禮貌🥰完全唔似一般麻甩佬斬燒
街坊系列 – 燒味滷師💚

服務:   6.5  /10

地址:  慈雲山慈華里4-14號德慈樓地下C號舖
人均消費: $ 50 - $ 100
2021-04-26 65 浏览
慈雲山呢間燒味外賣店雖然唔係開張好耐,但係每次經過都見大排長龍,淨係睇櫥窗掛起嘅一隻隻燒鵝,外皮光澤大大隻,就已經忍唔住想食!而且價錢非常之大眾化,新張期內更有優惠價, 超級抵食😊今次我買咗燒鵝、麻辣手撕雞、以及叉燒。🦢至尊燒鵝(半隻)$180半隻燒鵝已經非常大盒,件件厚切,外皮燒得非常香脆,皮與肉之間嘅油脂令燒鵝更加甘香好食,肉質幼嫩而且有鵝味!加上附上嘅醬汁與及酸梅醬簡直無得彈,真係食到停唔到口。🐓麻辣手撕雞(半隻)$60半隻麻辣手撕雞嘅份量已經非常大盒!滿滿的裝滿成個食物盒。手撕雞質感軟滑,食落去啖啖肉非常過癮!加上少少辣的麻辣醬汁,能夠帶起雞嘅香味!🐖燒味佬叉燒 $50最值得一讚就係呢個叉燒,蜜汁香甜而且叉燒唸身!燒得非常香口,十分惹味,要黎送飯一流!呢間燒味店嘅燒味大件夾抵食,而且味道不錯,唔怪得知吸引到咁多街坊幫襯呢!下次斬料加餸會再來幫襯呢!

🦢至尊燒鵝(半隻)$180

🐓麻辣手撕雞(半隻)$60
麻辣手撕雞

🐖燒味佬叉燒 $50
燒美佬叉燒

麻辣手撕雞
燒美佬叉燒
2021-04-25 36 浏览
又到加餸時間,最近屋企人係慈雲山見到呢間燒味外賣店,有燒味仲有滷味添。我哋都専登叫幾款外賣試吓佢😝,價錢唔係太貴,幾抵食。至尊燒鵝(半隻) $180燒鵝$180都幾抵,有晒燒鵝髀同好多肉,份量都多🤓。一打開盒就嗅到好香燒鵝味,燒鵝厚肉多汁,外皮燒至脆身。另外配咗燒鵝汁俾你自己翻熱,仲會有啲酸梅醬。原味手撕雞(半隻) $60排隊時已經見到有一盒盒手撕雞賣,有好多雞肉☺️,啱晒鍾意食啖啖肉嘅我。手撕雞可以揀原味同麻辣味,原味食落幾有鹹香味,仲有啲芝麻粒香,可以嚟撈到好多飯。燒味佬叉燒(半斤) $50叉燒半斤份量都幾多,佢係比較紅身,質感冧身,又有蜜汁味,甜味重。叉燒唔會太多肥,唔怕成塊肥膏擺入口。🥰順帶一提,姐姐啲態度好好人又有禮貌👍🏻。
至尊燒鵝(半隻) $180
原味手撕雞(半隻) $60
原味手撕雞(半隻)
燒味佬叉燒(半斤) $50
燒味佬叉燒(半斤)
順帶一提,姐姐啲態度好好人又有禮貌👍🏻。
2021-04-25
至尊燒鵝(半隻)
原味手撕雞(半隻)
燒味佬叉燒(半斤)
2021-04-25 45 浏览
< 燒味滷師 > 📍慈雲山為咗慶祝考晒試 屋企人特登去慈雲山買餸斬料😛😛🦆至尊燒鵝 燒鵝半份份量都好多😆😆 睇住師傅新鮮斬出嚟 鵝味超香😛 鵝髀皮脆肉嫩 每啖都食到好香嘅鵝油👍🏻👍🏻 燒鵝點埋酸梅醬好夾😆🐷燒味佬叉燒我至愛嘅叉燒 一份都有十幾廿舊😆 唔會太肥但啲肉又唔會好柴 好好食😋🐓原味手撕雞(半隻)佢有麻辣或者原味 我就鍾意原味😆 手撕雞啖啖肉 要黎送飯一流☺️ 原味加咗芝麻 調味啱啱好 唔會死咸😋 夾埋芝麻香 可以食兩碗飯🤣
< 燒味滷師 > 📍慈雲山
為咗慶祝考晒試 屋企人特登去慈雲山買餸斬料😛😛

🦆至尊燒鵝

🐷燒味佬叉燒

🐓原味手撕雞(半隻)