/ 良 心 燒 肉 放 題 ⋆ 炸 物 甜 品 比 肉 出 色 /꧁熊本燒肉💛꧂好耐無食過燒肉放題,呢間熊本燒肉任食放題平日低至$𝟷𝟻𝟾,假日都係$𝟷𝟿𝟾,有豬、牛、雞、蝦、熟食、甜品同無酒精飲品,加錢仲可以升級到澳洲M5和牛同刺身放題,選擇都幾多。↬ 熊本精選放題 $𝟸𝟻𝟾個人覺得加$𝟹𝟾升級澳洲和牛都值,係食得出肉味較濃,肉質較嫩,其中最推薦和牛板腱。普通牛的話醬燒牛三角肉都不錯,醃得入味又有肉汁。其他肉類的話雞軟骨、地獄豚頸肉同辣魷魚比較出色,雞軟骨烤到少少乾身配七味粉一流;而豚頸肉配韓式辣醬爽口兼味道夠刺激,魷魚配泡菜汁,酸酸辣辣幾開胃。不過要數最有驚喜的竟然係熟食(笑)。炸帶子同流心芝士年糕有居酒屋質素、清酒煮蜆個湯唔𝘩𝘦𝘢咼,清甜有酒香;炸脆皮香蕉有𝘮𝘰𝘤𝘩𝘪口感煙韌;甜薯當然亦係𝘴𝘢𝘧𝘦 𝘤𝘩𝘰𝘪𝘤𝘦。最後當然要點好玩又好食嘅燒棉花糖,仲發現到隱藏食法——燒𝘣𝘳𝘰𝘸𝘯𝘪𝘦 !!可以燒到面頭脆脆地幾得意♪(´ε` )ⓄⓋⒺⓇⒶⓁⓁ:🦦6/10 👱🏻‍♀️7/10༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄📍 熊本燒肉 (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道477-481號3樓.. .✎#cty_黃店✎#

꧁熊本燒肉💛꧂

↬ 熊本精選放題 $𝟸𝟻𝟾

不過要數最有驚喜的竟然係熟食(笑)。

ⓄⓋⒺⓇⒶⓁⓁ:🦦6/10 👱🏻‍♀️7/10

༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄
📍 熊本燒肉 (銅鑼灣)
✎#cty_黃店
✎#cty_銅鑼灣
✎#cty_日式
༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄

☞ 𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰 @ctyfooddiary 𝐟𝐨𝐫 𝐦𝐨𝐫𝐞 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰𝐬

2022-09-23 43 浏览
💛好味指數:4.7/5💛💜回頭指數:4.7/5💜餐廳佈置滿滿的日本元素,牆身痴滿動漫角色,好有feel🤣餐廳款式選擇多,肉類、蔬菜、熟食、甜品都有😋✅熊本燒肉放題$298額外+$38澳洲和牛套餐,可以任食4款和牛和牛肩胛、和牛封門柳、和牛板腱、鹿兒島日本豚,呢幾款牛肉的牛味香濃、品質高👍🏻👍🏻本身放題套餐都有10幾款牛肉選擇,基本上多到試唔灑🙈呢度有得燒三文魚骹、雞軟骨😳呢幾款都好好食,燒得好香😋😋小食可以試下清酒煮蜆,好食到叫咗2碗🤤食到咁上下可以食吓蔬菜,燒香菇、脆肉瓜是不錯的選擇🥒🌽🍆結尾食甜品一定要食燒棉花糖😍店員仲好好咁教我地燒靚啲✨🐻總結熊本燒肉選擇多,食物質素唔錯,加上有抽煙機,食完唔會好大味☺️📍熊本燒肉 (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道477-481號3樓
💛好味指數:4.7/5💛
💜回頭指數:4.7/5💜

✅熊本燒肉放題$298

呢度有得燒三文魚骹、雞軟骨😳呢幾款都好好食,燒得好香😋😋
小食可以試下清酒煮蜆,好食到叫咗2碗🤤
食到咁上下可以食吓蔬菜,燒香菇、脆肉瓜是不錯的選擇🥒🌽🍆

結尾食甜品一定要食燒棉花糖😍店員仲好好咁教我地燒靚啲✨

🐻總結

📍熊本燒肉 (銅鑼灣)
2022-09-20 63 浏览
最近約咗朋友食bookmark 左好嘅日式燒肉放題,$298價錢唔貴已經可以食到和牛(一共大概有70項食物可選),因為太多選擇,但時間有限嘅關係,所以我哋都係主要食牛🐂🐃🐄兩個人去分配到既係四人卡位,雖然地方唔算好大係坐係度傾計都舒服既。我哋平日七點幾去人流唔算多,好快就有位。後面到八點左右人流較多,建議早收工既各位可以早D去啊~ 💓以下係我地試左既野入面推薦既top3 👌🏻No1 首選:田樂汁牛五花田樂汁牛五花本身甜甜地再加上有D獨有既酱汁味唔需要再點醬油已經好香😋經店員提醒在架上快速翻炒,入口有少少即溶既感覺👌🏻No.2三角肉 三角肉係位於肋骨前方第一至第六條肋骨周邊呈三角形既位,屬於一個幾稀有嘅部位,但係呢個價錢先可以無限任食幾抵食,一食落口,非常嫩口,牛味突出而且有油脂嘅感覺,好值得encore 😋😋👌🏻No3:牛舌牛舌厚薄適中,咬落去爽口有嚼勁,有擠出嚟既肉汁。有咬口之餘又唔會太韌。平時食燒肉好少會見到牛胃(金錢肚)同牛佰葉 ,覺得幾新奇,所以點左黎試吓,兩樣嘢本身已經已經醃過,所以好夠味,不過唔食得辣嘅朋友要小心啲,因為個牛佰葉都幾辣下(平時食開譚仔小辣)。其他食物方面,炸

💓以下係我地試左既野入面推薦既top3

👌🏻No1 首選:田樂汁牛五花
經店員提醒在架上快速翻炒,入口有少少即溶既感覺

👌🏻No.2三角肉

👌🏻No3:牛舌

其他食物方面,炸物都係即炸,所以保持住熱辣辣同脆卜卜。同埋鍾意油香千祈唔好錯過鹿兒島日本豚,油脂極豐富🐷 !

溫馨提示:抽氣喉唔可以郁,所以要夾嘢食嘅時候要小心整親隻手⚠️⚠️,食完會有少少燒肉油煙味,抽氣系統可以再改善。

• 海鮮
2022-09-20 44 浏览
銅鑼灣 M5澳洲和牛燒肉吃到飽經常都想試下唔同燒肉餐廳吃到飽,岩哂同班大食朋友聚會都唔使計住,大家都喺港島區所以終於一試銅鑼灣熊本燒肉,超方便位於銅鑼灣地鐵站附近,全日供應日式燒肉放題及午市定食主打任食M5澳洲和牛,午市快閃放題 HK$168起‼️ 性價比真係幾高,個人特別喜歡居酒屋風格的裝修,比起一般放題店更有氣氛,座位寛敞可以慢慢燒慢慢傾🇯🇵午市澳洲和牛燒肉放題 $296食物種類約60款非常豐富,食豪少少+$38就升級澳洲和牛任食,一定要試牛肩胛,和牛封門柳及和牛牛版犍,油脂亦分佈平均,入口有牛味,加上油香慢慢滲出來,幸福感滿滿!幾高質,值得encore幾轉就回本無辣不歡的港女推薦新推出 「辛の麻辣系列」,本來要每位+$48;精明的我追蹤IG/FB/Share Post就可以😌免費升級,厚切辣五花肉、地獄豚頸肉同埋朝鮮醬辣雞翼都好唔錯,辣到好開胃🔥燒肉其中一環,個爐都好緊要,加分位係網紋燒爐好夠力,又唔會黐住烤肉,就算最難燒既綿花糖一樣燒到勁靚,燒烤技術麻麻一樣攪得掂品種太多,海鮮、炸物、蔬菜等應有盡有,第一次試咗燒牛柏葉 ,估唔到口感爽爽地又幾好食,飲品方面都係任飲,我偏愛茉莉花茶
銅鑼灣 M5澳洲和牛燒肉吃到飽

午市澳洲和牛燒肉放題 $296

幾高質,值得encore幾轉就回本

品種太多,海鮮、炸物、蔬菜等應有盡有,第一次試咗燒牛柏葉 ,估唔到口感爽爽地又幾好食,飲品方面都係任飲,我偏愛茉莉花茶,口感清新又唔甜,同行朋友就比較喜歡台式罐裝飲品🥤

如果鐘意飲啤酒🍻+燒肉🥩
見到佢哋最近有以下推廣
Happy Hour時段 (14:00- 19:00; Asahil/SUNTORY生啤 $40/杯)$598 無限時任飲日本umai mugi麥啤+任食澳洲和牛放題

—————————————————

熊本燒肉 (銅鑼灣)

—————————————————

#yakinikukumamoto #熊本燒肉 #hkig #hkfoodie
#allyoucaneat #wagyu #燒肉 #日式燒肉#牛肉控 #和牛 #任食和牛 #澳洲和牛 #日本和牛#放題#燒肉達人#燒肉外賣 #meatlover #hkbba
#happyhour #bbggathering #hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #hkig #銅鑼灣美食 #和牛@yakiniku_kumamoto
___
🥇Follow @eathkgirls
#eathkgirls
#食港女
  • 明太子雞翼
  • 特選熊本拼盤
2022-09-19 40 浏览
🚩 熊本燒肉同男朋友去完staycation,諗住食埋嘢先返屋企~記得朋友推薦銅鑼灣附近有間日本烤肉都幾出名,行完時代廣場就過嚟呢邊食啦!〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈澳洲和牛放題 $278+$38精選熊本放題其實已經有好多食物,齋係牛肉都已經有12款~不過今次難得男朋友放假決定食好啲加多$38食埋個澳洲和牛😆落完單冇耐啲肉就已經好快上齊,而且擺得好靚好啱打卡!好鍾意佢用網紋嘅烤盤,烤到啲肉起晒一格格咁,好似特別香口🙌🏻和牛方面特別推薦和牛封門柳,肉質比較淋又好重牛肉味!另外有驚喜係三文魚鮫,魚油嘅香氣十足,就算燒耐左魚肉都keep住嫩滑!牛舌厚身得來好易咬,係高級嘅牛舌🥹另外推薦一定要叫嘅係芝士年糕,入面爆曬芝士,咸咸香香🤤飲品種類雖然唔多,但都一定有款岩你地飲~仲有自家製嘅冷泡茶tim
🚩 熊本燒肉

🌈澳洲和牛放題 $278+$38
和牛方面特別推薦和牛封門柳,肉質比較淋又好重牛肉味!
牛舌厚身得來好易咬,係高級嘅牛舌🥹
另外推薦一定要叫嘅係芝士年糕,入面爆曬芝士,咸咸香香🤤

2022-09-18
2022-09-19 1254 浏览
搵到呢間燒肉放題都幾抵食,加多$38蚊仲有任食澳洲和牛,放工即刻過黎🤤🤤7點左右就坐滿人喇🥹—————————𝑴𝒚 𝑯𝒐𝒏𝒆𝒔𝒕 𝑹𝒆𝒗𝒊𝒆𝒘 🍽 𝗧𝗮𝘀𝘁𝗲 :🌟Highlights:幾款澳洲和牛我都有試,肉質果然嫩滑過一般牛,三種都好好食,我最鍾意封門柳😋一般牛款式都好多~~牛小排我翻單左好多次😍😍😍肉質都好好🤤醬燒三角肉同牛肩胛肉醃得好入味,甜甜地🤤三角肉油脂濃郁,牛肩胛肉軟嫩適中😋牛舌軟嫩又大塊~~我地都翻單左好多次😋豬肉方面,我地心水係韓式辣醬醃過嘅地獄豚頸肉同鹿兒島日本豚🤤🤤兩款都高質有驚喜👍👍海鮮方面我地就不停點海蝦同三文魚骹🤤🤤新鮮又香口😋我地加左$78任飲啤酒(有人飲左5大杯🙈🙈)唔飲酒都有好多唔同罐裝飲品唔駛加錢任飲👍雞軟骨同雞腎送酒都好正👍👍熟食方面都有好多炸物同天婦羅可以點😋推介紫心香芋丸💕清酒煮蜆d蜆大隻冇沙,好味😋甜品都有幾款唔同類型嘅選擇😋😋必點棉花糖🤤🤤🤤烘到外脆內流心🤤🤤🤤勁好食😋𝗣𝗶𝗰𝘁𝘂𝗿𝗲𝗱 𝗜 𝗵𝗮𝗱 📸🍽 晚市熊本精選放題(星期一至四)$298🍽 任食澳洲M5和牛 每位+$38🍽 任飲啤酒 $78 🌐𝗔𝘁𝗺𝗼𝘀𝗽𝗵𝗲𝗿𝗲 : 座位闊落,夠晒位

—————————
𝑴𝒚 𝑯𝒐𝒏𝒆𝒔𝒕 𝑹𝒆𝒗𝒊𝒆𝒘
🍽 𝗧𝗮𝘀𝘁𝗲 :
🌟Highlights:

𝗣𝗶𝗰𝘁𝘂𝗿𝗲𝗱 𝗜 𝗵𝗮𝗱 📸
🍽 晚市熊本精選放題(星期一至四)$298
🍽 任食澳洲M5和牛 每位+$38
🍽 任飲啤酒 $78

🌐𝗔𝘁𝗺𝗼𝘀𝗽𝗵𝗲𝗿𝗲 : 座位闊落,夠晒位擺野食同打卡~~餐廳貼滿唔同日本明星、動畫、卡通嘅海報,我坐果邊係Slam Dunk主題🙈熊本熊果邊都好得意💕💕

🤵‍♂️ 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 : 上菜速度快,店員友善,唔會浪費放題時間👍👍

💰 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 : 食物選擇多而高質,推薦加多$38任食澳洲和牛,性價比非常高。放題形式幾咁大食都唔怕🙈🙈🙈加$78任點啤酒,非常抵🙈🙈
$455.5 (晚餐)
  • 清酒煮蜆
2022-09-18 73 浏览
-同張生行銅鑼灣,忽然兩個細胃人士燒肉癮起,就去咗哩間燒肉店🤤 -一出𨋢就見到成牆貼滿晒日劇/MV嘅poster,身為日劇迷就自然多一份親切感💓 我哋要咗午市澳洲和牛燒肉放題,佢哋可以用電子平板自助落單,食幾多叫幾多,唔怕浪費食物😍 依家只要follow餐廳嘅社交平台,仲可以免費食到辛之麻辣系列嘅食物🌶-我哋要咗澳洲和牛燒肉放題,入面有好多食物選擇,除咗肉類之外,不乏蔬菜、沙律同小食類🌽仲有我最鐘意嘅燒菠蘿🍍 同棉花糖😝🤍 (一口氣燒咗三串🤭🤭🤭-哩度嘅爐抽風好,仲唔會好猛火,熱力好平均,就算燒棉花糖都唔易燶🤩👍🏻 而且佢哋仲有happy hour時段,鐘意飲酒嘅朋友絕對要留意❤️-燒肉方面:個人大推佢哋嘅牛舌🫶🏻 有咬口又唔嚡 ,加小小鹽已經好夠味👏🏻另外,佢哋嘅和牛板鍵油脂分布平均,牛味超濃,我哋都忍唔住嗌咗兩轉🥰-小食類嘅沙律🥗超唔錯,食完肉食返個蟹籽沙律解膩一流🤤👏🏻 同埋佢哋嘅炸物即叫即做,我仲好掛住佢哋嘅炸香芋丸🥹-不得不提嘅係,佢哋嘅侍應服務態度好好,同埋環境嘅整潔程度keep得幾好,唔會油淋淋,真心推介大家試吓😊 佢哋有個hkd 598嘅無限時任飲飲食嘅套餐,除咗可以不停

-不得不提嘅係,佢哋嘅侍應服務態度好好,同埋環境嘅整潔程度keep得幾好,唔會油淋淋,真心推介大家試吓😊 佢哋有個hkd 598嘅無限時任飲飲食嘅套餐,除咗可以不停encore澳洲和牛,仲有日本啤酒umai mugi飲,抵🍺

2022-09-16
  • 中華沙律
Honestly I cannot live without meat and Yakiniku All You Can Eats are the love of my life. Beef tongue was soft and juicy after grilling and the meat here is of good quality, reasonable for the pricing and generous in portion. The sake clams were also super good, we encored it twice! Featuring my favourite grillable items: shrimp, mushrooms and pineapples. The shrimps here are quite fresh too so no worries!The cooked food selection was also great, I loved the grilled miso eggplant here so much.

I guess if you’re in the mood you can opt for the $38 free flow but not me, I’m here for meattttt!
  • 清酒煮蜆
  • 肉類
呢間日式燒肉店係大廈嘅3樓,一出𨋢門,見到門口牆上巳貼滿海報,餐廳環境都幾大呀,多張木枱配有無煙燒烤爐,窗口和牆上掛滿日文字的食物名,環境非常之日本feel (好掛住日本呀!) 我哋6點半到,比較早,可以坐梳化卡位,對住Slam Dunk主題牆,超正👍🏻精選熊本2小時放題 HK$298/位,我哋另外+HK$38/位,食埋澳洲M5和牛,計埋加一服務費都係HK$370/位,價錢合理,也可以任飲任食70款食物😁我哋2個牛魔王就主攻食和牛、牛肉、蔬菜、炸物和甜品,以下係我哋覺得好食而不停叫嘅嘢食,只供參考。*牛肉類.和牛肩胛 / 和牛封門柳 / 和牛板腱.牛側腹橫肌 / 厚切牛舌/ 薄切牛小排 / 安格斯西冷 / 醬燒牛排骨.其實鹿兒島日本豚五花腩都幾好味,不過我哋偏喜愛食牛多啲😁前菜.胡麻豆腐沙律 / 蟹肉蟹籽薯仔沙律 / 中華沙律(海帶配芝麻) / 付味螺肉.沙律菜好新鮮、爽脆、清甜,唯一係薯容乾一啲炸物 — 必食.紫心香芋丸 / 流心芝士年糕 / 吉列帶子 / 天婦羅炸蝦.即叫即炸,外脆內軟,炸皮薄內爆餡和濕潤蔬菜類 — 要自己燒喔!.日本甜薯 / 雞俾菇 / 翠玉瓜 / 茄子.茄子比較

牛肉類
.和牛肩胛 / 和牛封門柳 / 和牛板腱
.其實鹿兒島日本豚五花腩都幾好味,不過我哋偏喜愛食牛多啲😁

牛肉

前菜
.沙律菜好新鮮、爽脆、清甜,唯一係薯容乾一啲

胡麻豆腐沙律,蟹肉蟹籽薯仔沙律,中華沙律

炸物 — 必食
.即叫即炸,外脆內軟,炸皮薄內爆餡和濕潤

炸物

蔬菜類 — 要自己燒喔!
.日本甜薯 / 雞俾菇 / 翠玉瓜 / 茄子
.茄子比較大舊,中間已經切好網紋,容易燒熱中心位,好細心❤️

甜品
.棉花糖 (一串兩粒)、菠蘿 — 這2款要自己燒喔!
.雲尼拿泡芙
.雪糕糯米糍 (草莓和牛奶口味,一人一粒)

雲尼拿泡芙  &  迷你朱古力班戟

炸物
雲尼拿泡芙  &  迷你朱古力班戟
雪糕糯米糍
2022-09-17 30 浏览
成日見到有人推介呢間熊本燒肉,令我都心郁郁想試😍今次終於約埋朋友去食啦😋環境來講真係好有日本風格🇯🇵 座位有好闊落👍🏻而且放題來講佢啲燒肉都幾高質!又可以按喜好+澳洲和牛及刺身等等😋牛肉🥩由於每款牛肉都想試,所以都盡量叫咗一份😋牛肉都幾腍,好柔軟,食落有股牛油嘅香氣😍比較心儀呢幾款:醬燒牛排骨,肉質較厚實,肥肉部份爽脆✨秘製牛五花,食落去感覺似燒汁,多汁鮮甜😍除咗牛肉,仲有豚肉及海鮮🦞😍最鐘意食五花腩,燒到焦香外面脆卜卜,食落充滿油香多汁💕大蝦鮮甜彈牙~真係忍唔住食咗幾轉🤣 其他仲有蔬菜、沙律、熟食及甜品,真係超級豐富,質素又唔馬虎‼️菠蘿燒完出嚟清甜唔膩,吉列帶子外脆內軟,帶子仲好鮮甜✨炸香蕉,外脆內軟,入面似香蕉糕,煙煙韌韌👍🏻,而且依度仲有棉花糖可以點,用燒肉既爐嚟燒竟然都可以燒都焦黃色外脆內軟✨飲品除咗罐裝汽水及飲品外,仲有一大樽無糖嘅花茶~感覺健康啲又解膩😋😋😋

牛肉🥩

2022-09-16 681 浏览
# #銅鑼灣 @yakiniku_kumamoto💃我都幾喜愛去銅鑼灣食飯, 之前住灣仔、北角都常常會到銅鑼灣飯, 搵地鐵站附近的食肆, 大家都方便! 🎆中秋要食燒肉, 大熱天時唔想 BBQ, 嘆住冷氣食燒肉最讚! 🧱牆身貼滿日本動漫海報, 座位寬敞舒適, 無濃濃油煙味, 地面亦不會 “油淋淋”! 🥩澳洲和牛燒肉放題 $296/起 食2小時, $598 仲無限時任飲日本 Umai Mugi 麥啤同任食澳洲和牛放題! 🥗肉類選揀多, 小食、沙律、主食、蔬菜、甜點亦不少! 肉類還貼心的標明口感, 質素高, 無漏單! 和牛肩胛、封門柳、牛板腱、鹿兒島日本豚肉等均非常高質! 🦐蝦、三文魚鮫、雞軟骨有驚喜! 🐥最喜出望外係唐揚雞件, 追加! 🍡甜品方面竟然有燒棉花糖, Brownies 亦非常出色, 必試! 🥤飲品都好貼心, 自家沖制無糖烏龍茶, 照顧不想飲含糖飲料的人, 讚! 🌶而餐廳新推出 「辛之麻辣系列」呢要 +$48, 不過讚好 social media 就免費任食啦! 🍱原來午市都有澳洲和牛燒肉放題, 喺附近返工的啱晒啦! 🍻Happy Hour Asahi / Suntory生啤都只
# #銅鑼灣 @yakiniku_kumamoto

🦐蝦、三文魚鮫、雞軟骨有驚喜!

🐥最喜出望外係唐揚雞件, 追加!

🍱原來午市都有澳洲和牛燒肉放題, 喺附近返工的啱晒啦! 🍻Happy Hour Asahi / Suntory生啤都只係 $40/杯! 另外, 店員會主動提供圍裙, 唔怕整污糟!
呢排真係好想去食燒肉放題今次食到黎銅鑼灣😂平時咁忙剩係得lunch可以唞吓就即刻近近地仆過嚟#熊本燒肉 呢到$298 任食燒肉/海鮮/炸物/小食/甜品/飲品咁我就緊係加HK$38升級做澳洲和牛🤤.一入到黎我真心以為自己喺日本🇯🇵裝修好似居酒屋 有各款著名漫畫貼牆播埋日本嘅歌曲 真係好熱血🥰.呢度都係用電子落單 方便易用☺️其實啲款式多到我唔記得 都超過70款食物🤣.澳洲和牛🐄我係超級鍾意食牛肉一定叫牛肩胛、和牛封門柳、和牛板腱完全冇筋 脂肪分佈平均 😳啖啖肉 肉超嫩超軟身每啖都有牛油香 大讚☺️.豚肉🐖都有好香嘅腩肉味燒得表面焦脆但又帶汁😌雞腎呢個幾想我都好爽脆 肉質爽彈 而且我燒到好外邊好脆 好野味🤩.辣魷魚🦑小辣朋友岩曬呀 少少辣味提升咗魷魚嘅香魷魚新鮮 肉質彈牙唔霉口咖👍🏻.厚切牛舌🐮好少地方有厚切牛舌🤗見到之後帶咗兩轉 牛舌軟脆多汁 唔洗太多調味料都好好味😋.炸物🍤其實好多選擇咖 倒如香芋丸 吉列帶子 流心芝士年糕等🍘全部都熱辣辣 超新鮮香口芝士年糕係一定叫😝.飲品侍應介紹話自家製無糖茶係最出名☕️都有其他罐裝飲品 如蘆薈汁等加$78仲有以任飲生啤(可惜唔飲啤酒🍻).唔知你有冇發覺佢
呢排真係好想去食燒肉放題

呢度都係用電子落單 方便易用☺️
其實啲款式多到我唔記得 都超過70款食物🤣

澳洲和牛🐄
我係超級鍾意食牛肉
一定叫牛肩胛、和牛封門柳、和牛板腱
完全冇筋 脂肪分佈平均 😳

芝士年糕係一定叫😝
飲品
侍應介紹話自家製無糖茶係最出名☕️
都有其他罐裝飲品 如蘆薈汁等
加$78仲有以任飲生啤(可惜唔飲啤酒🍻)
唔知你有冇發覺佢抽煙設計係近爐頭
原意減低衣物沾上燒肉味 呢一點好欣賞🥰
2022-09-16 272 浏览
香港有好多烤肉放題店,熊本算係比較經濟嘅一間,最平$298/人已經可以任食多款烤肉,就算想食好少少加多$38已經可以任食埋澳洲和牛,比好多烤肉放題店抵食,所以都幾多人幫趁。我地平日18:30到達,當時店內都只有一兩枱食客,不過七點打後已經開始多人,7:30pm直頭見有人排隊等位,所以如果walkin建議最好可以7點前入座。座位都好闊落,就算點左好多野食都唔怕冇位放。抽風系統做我唔錯,唔會好大油煙味。野飲唔算太多選擇,不過汽水、果汁、果茶同涼茶都有啲。一坐低,當然每人拎罐野飲先,雪得夠凍,因為環保問題,店內就冇供飲管。烤肉大部份都係冇調味,不過用枱上面嗰幾款調味料都已經好足夠,我特別鍾意調味碟最右邊嘅燒肉汁,佢唔會太鹹帶仲少少甜味。哩度最基本嘅精選熊本放題$298/位,見加$38/位就可以任食埋三款唔同嘅澳洲和牛同一款鹿兒島日本豚肉,所以我地都top up左。每張枱都有一部平板電腦可以落單,數量都係件上,落左單之後,食物都好快送到,冇漏單或者份量出錯嘅問題。如果有top up到澳洲和牛放題,侍應會每款澳洲和牛先黎一轉先,所以喺第一轉落單時可以點其他野食先,食過邊款啱食再encore都未遲

野飲唔算太多選擇,不過汽水、果汁、果茶同涼茶都有啲。

如果有top up到澳洲和牛放題侍應會每款澳洲和牛先黎一轉先,所以喺第一轉落單時可以點其他野食先,食過邊款啱食再encore都未遲。四款肉裡面我最鍾意封門柳,佢脂肪比較平均,肉質亦特別軟嫩。

和牛肩胛
和牛封門柳
和牛板腱
鹿兒島日本豚
澳洲和牛
其他肉重點揀左啲黎試,質素都唔差,只要留意住火喉唔好燒太耐,都唔會太韌太鞋,按個人喜蘸適量調味料已經好食。其中我特別鍾意地獄豚頸肉,佢其實只有小辣程度,辣辣地幾惹味又唔會辣得太辛苦。煙肉車厘茄卷都唔錯,番茄嘅微酸令煙肉冇咁滯,食多兩串都唔覺。
薄切牛小排
雞腎
地獄豚頸肉
煙肉車厘茄卷
雞腎、地獄豚頸肉、煙肉車厘茄卷
大蝦 - 大蝦唔太大隻,不過以哩個價位有蝦食都收貨。
大蝦
清酒煮蜆 - 一客份量都夠兩個人食,蜆肉冇沙亦唔會太細隻。
清酒煮蜆
茄子田樂燒 - 茄子已經燒好左可以即食,醬汁濃郁唔會過鹹,都幾好食。
茄子田樂燒
烤肉食得多好快滯,點都要食返啲菜。值得一讚係哩度嘅蔬菜都有預先洗過仲係濕源地,所以燒嘅時候都唔洗特別幫佢補水,易燒好多。甜薯香甜,菠蘿冇渣,我都encore左。
冬菇
粟米
日本甜薯
菠蘿
蔬菜

胡麻豆腐沙律 - 沙律有三款揀,豆腐幾滑,胡麻醬落得足,酸酸地幾開胃。
胡麻豆腐沙律
脆皮香蕉 - 炸皮香脆唔會太厚,中間香蕉餡香甜軟糯,食落仲係暖嘅,幾好食。

章魚小丸子 - 同樣唔會太厚粉,不過如果多啲醬更好。
脆皮香蕉 & 章魚小丸子
棉花糖 - 好驚喜見倒有棉花糖,平時棉花糖一買要買一大包,燒野食永遠食唔晒,出面餐廳食個燒棉花糖甜品都幾十蚊,哩度有得食啱晒。
棉花糖
就咁手拎住放近爐上面唔洗掂倒網,燒一陣棉花糖已經發脹,志在食兩串過下口癮。
棉花糖

甜品雖然冇雪糕,都有三款揀。特別鍾意布朗尼同泡芙,前者唔會太硬朱味都濃,後者非常鬆軟,可以食倒好多個。
朱古力布朗尼

朱古力班戟

雲呢拿泡芙
朱古力布朗尼、朱古力班戟、雲呢拿泡芙
雪米糍 - 埋單時原來每人會送一粒雪米糍,雪得夠凍,不過皮就略嫌厚左少少。
雪米糍
總結,以烤肉放題黎講算平,雖然烤肉質素唔算好高,但都可以接受,選擇亦唔會太少,有肉有菜有海鮮有甜品有野飲,平平地想同朋友食個烤肉放題都係唔錯嘅選擇。
薄切牛小排、厚切牛舌、牛側腹橫肌
醬燒牛三角肉 & 醬燒牛肩胛肉
雞腎、地獄豚頸肉、煙肉車厘茄卷
茄子田樂燒
蔬菜
脆皮香蕉 & 章魚小丸子
朱古力布朗尼、朱古力班戟、雲呢拿泡芙
Located only 2 mins from Causeway Bay station, Yakiniku Kumamoto is an all day all-you-can-eat grill restaurant that has been opened since 2017. The decorations are izakaya likeLunch menu is $168 up. We picked the upgraded menu with M5 Australian wagyu which only costed $38 more than the standard menu.Wide range of choices with different beef cuts, innards, Kagoshima pork and chicken etc. Marshmallows are also available! In addition to meat for the grill, they also offer veggies and fried snacks

Wide range of choices with different beef cuts, innards, Kagoshima pork and chicken etc. Marshmallows are also available! In addition to meat for the grill, they also offer veggies and fried snacks like karaage - which I ordered twice because it was pipping hot and juicy.

Free Flow Draft Beer +$78
Choices include canned Umai Magi, draft Asahi, Sapporo Premium and Sapporo Black. Such a great deal! If you go there during happy hour, one pint of beer is only $40.

They have another special offer +$48 for mala series which is perfect for chili lovers. You may also upgrade to unlimited $598 all-you-can-eat and drink if you have plenty of time. Staff were friendly - the waitress provided detailed explanations on the menu once we were seated. Cosy atmosphere. Good ventilation.
餐廳位於銅鑼灣地鐵站附近,都好方便,裝修成日本居酒屋咁,超有feel。朋友話餐廳又有日式燒肉放題又有定食,最後我地揀左日式燒肉放題做lunch😬! 本身果燒肉放題人均都系$168起。不過我地追加$38 澳洲和牛,可以嗌和牛肩胛、和牛封門柳、和牛板腱、鹿兒島日本豚。追加完我地每款都嗌左2-3輪,又可以任飲野飲,超抵食。 D肉好嫩滑又有口感,試上菜速度都快,另外肉類,蔬菜既款式多都花多眼亂。係等肉燒好既同時,我都嗌左少少小食炸物。要講一講我第一次食既炸香蕉,口感特別,好濃香蕉味,外皮煙韌,各位好奇寶寶可以黎試下!不過我最鍾意尼間餐廳係因為有得燒棉花糖!滿足我一下鍾意甜食既我。❤️ 除左我地揀既「澳洲和牛放題」外,餐廳仲有唔少套餐供大家選擇,我覺得尼幾款都幾抵 ⇊⇊⇊1️⃣Happy Hour時段(14-19點):Asahi/SUNTORY生啤 $40/杯2️⃣辛の麻辣系列:正常每位+$48,只要follow餐廳既社交平台,或share帖文,就可以免費任食3️⃣無限時任飲任食:任飲日本umai mugi麥啤,任食澳洲和牛放題,都只系每位$598。

2022-09-11