2021-05-28 47 浏览
#九龍灣美食 ♡🐻 熊小館𝒞𝒶𝒻𝑒 𝑀𝐸𝒟 ♡走入左一個充滿童真既地方見到間餐廳好多熊仔好吸引已經少女心爆發本身對主題cafe既食物都唔會expect咁多但食完之後令我覺得好神奇係呢間cafe食物高質又打卡able四圍同每張枱都有熊仔直頭係比熊仔包圍住一樣仲有個小朋友專屬既coner有大大小小既公仔好推薦一家大細同情侶拍拖去𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧叫左個2人set HKD298❥歐陸式濃湯配牛油法包🥖🥄餐湯好cramy,每啖都食到有d雞肉絲,好rich,配埋蒜蓉包夠脆好好食❥頭盤~法式香草牛油焗田螺薯蓉好香配埋田螺好入味,唔會淡,食完一啖會係咁繼續食停唔到咁,田螺一d都唔韌,薯蓉焗到有d焦香配埋田螺每啖都好滿足👍🏻❥ 美國安格斯牛肩扒~5成熟個人鐘意食唔太熟既牛扒,覺得5成熟岩岩好,外面煎到好香,入面鎖住肉汁,牛扒厚身,擺碟構圖又好靚,推介👍🏻❥露筍野菌意大利飯啖啖都好creamy,加埋配菜同醬汁好好味,份量岩岩好,唔會太多/太少量🍽❥小熊特飲🐻 轉配 + HKD18賣相超靚,有熊仔造型既冰係上面,見到已經透心涼🍹❥玫瑰法式燉蛋白🌹 HKD25甜品唔
#九龍灣美食 ♡🐻 熊小館𝒞𝒶𝒻𝑒 𝑀𝐸𝒟 ♡

❥頭盤~法式香草牛油焗田螺

❥ 美國安格斯牛肩扒~5成熟

❥露筍野菌意大利飯

❥小熊特飲🐻 轉配 + HKD18
賣相超靚,有熊仔造型既冰係上面,見到已經透心涼🍹

❥玫瑰法式燉蛋白🌹 HKD25
甜品唔太甜,上面焦糖配埋蛋白唔錯,不過玫瑰味唔太出

𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧
入到黎真係好似入左另一個世界咁
暫時搵番童心放鬆一下
餐廳價錢親民又多選擇
回頭率高😋

📍 九龍灣宏照道38號企業廣場5期Megabox 11樓

#hkfoodmemories_cafe
#foodie #hkfoodie #hkfood #hkrestaurant #hkig #food #foodpron #likesforlike #hktstfood #foodstagram #restaurant #hktstfood #美食 #九龍灣好去處 #香港美食 #tasty #cafe #relax #healthy #cafe #brunch #coffee #bear #foodstagram
2021-05-25 51 浏览
今晚同咗弟婦帶姪仔去九龍灣MegaBox學溜冰,等候時間,弟婦帶咗我去11樓的小熊館食嘢,餐廳近邊座位可以睇到溜冰場,我們可以睇到姪仔玩溜冰。餐廳好適合親子去,因周圍都有熊啤啤嘅裝飾擺設,還有一個小型兒童遊戲區供免費玩樂。入面有廚房玩具、積木車、圖書、熊啤啤公仔。另外有一個角落設有一間小房間,可以給小朋友開生日會。蜂味BBQ燒豬仔骨:燒烤醬令豬仔骨表面充滿光澤,肉質鮮嫩鬆化,豬仔骨吸收秘製燒烤醬汁,非常惹味!薯條都好脆口!主食加28元有湯有包有餐飲,餐湯忌廉粟米湯creamy,牛油法包好香脆!餐飲凍檸茶夠濃夠凍。鐵板什扒,有豬扒、雞扒、蘆筍、粟米粒、煙肉、煎蛋和薯條配黑椒汁。份量十足,豬扒雞扒都煎得香噴噴,肉質夠嫩唔鞋口,配黑椒汁最好味,籚筍爽口鮮甜。套餐包括:餐湯忌廉粟米湯和牛油法包。餐飲:凍檸茶。香草醬乾蕃茄野菌闊麵條:香草味濃郁,能帶出蕃茄甜味,野菌和闊麵條沾滿香草醬,爽口彈牙,十分惹味!
另外有一個角落設有一間小房間,可以給小朋友開生日會。

套餐包括:餐湯忌廉粟米湯和牛油法包。餐飲:凍檸茶。
2021-05-13
2021-05-23 39 浏览
公司附近係Megabox 其實入面有非常多食店今日收工買完少少野就諗不如係度食埋夜晚飯熊小館係一間Lunch 成日經過但係都未有機會食既食店今日決定就食食佢店內以熊仔為主題經理帶左我去張有好大隻熊既枱 話陪我食😂先黎一個前菜 - 白酒忌廉煮藍青口份量多 青口係塞滿左整個碗忌廉汁非常creamy 非常夠味 記住每一啖都要點少少忌廉汁食 非常夾 非常開胃主菜當然要食鐵板肉眼扒我叫左5成熟 非常岩我口味牛肉熟既程度剛剛好 唔需要太多醬汁都已經好有牛味面牛扒都有成隻長掌咁大拎上枱時係熱辣辣 非常正甜點叫多左個心太軟其實心太軟真係唔易整 太熟既話朱古力就流唔倒出黎不過當然今晚冇呢個情況 焗得岩岩好呀飲品方面都有好多唔同選擇 總有一杯岩你口味
公司附近係Megabox

甜點叫多左個心太軟
其實心太軟真係唔易整 太熟既話朱古力就流唔倒出黎
不過當然今晚冇呢個情況 焗得岩岩好呀

飲品方面都有好多唔同選擇 總有一杯岩你口味
平日都冇乜機會過到嚟Megabox,難得今日有野做完,順便食埋晚餐先走,上OpenRice 見到以熊仔為主題,一間幾得意嘅餐廳。但係位置都幾偏僻要上到去11樓,喺門口見價錢同環境都唔錯就入去食下。忌廉甘筍湯(跟餐+$28)湯嘅溫度夠熱,而忌廉湯濃得黎唔太糊狀同埋味道都唔錯,唔似平時茶餐廳一入口就飲到果款罐得湯味,跟湯配上牛油法包更多惹味。草子莓莓($16)好清新嘅飲品,飲品係橙汁溝草莓醬,味道唔算特別好驚喜,不過甜度岩岩好又夠冰凍,酸酸地解暑又開胃。白酒忌廉煮青口($68)青口唔算大隻,但勝在份量夠多,幾個朋友share咁食都唔錯,而醬汁夠濃可沾上青口。特濃芝士鐵板雞扒($98)雞扒大大塊,芝士醬係好似食pizza咁鋪面,帶點微微蕃茄醬。雞扒味道就不過不失啦,但值得一講係塊鐵板燒得好夠熱,上菜好耐仲有啫啫聲,係而家食鐵板難得一見。自家製心太軟(跟餐+$29)上碟嘅時候雖然個心太軟唔算太大件,但係食落又幾有驚喜,因為一般平時食嘅心態遠都會覺得朱古力外皮同埋朱古力醬入口嘅感覺會好乾,但呢度嘅心態有冇呢種感覺,食得出係平時就咁現成加熱嗰種,所以口感係比較鬆軟,唔會食到醬住個口。餐廳雖然環境優

忌廉甘筍湯(跟餐+$28)

草子莓莓($16)

白酒忌廉煮青口($68)

特濃芝士鐵板雞扒($98)

自家製心太軟(跟餐+$29)

餐廳雖然環境優美,但唯一要扣分嘅位係冷氣唔太夠,因餐廳係喺商場入面半開放式,如果天氣炎熱咁入到去,怕熱嘅人就可能要注意一下。
2021-05-17
是日為公衆假期,一於帶埋小朋友黎呢間位於Megabox既熊小館食野。兩點三到,有條人龍喺門口等位,好彩唔洗等好耐就有位。上次帶阿囝黎過一次,阿囝都幾鍾意呢間主題係Bear Bear 熊既親子餐廳。入面真係有好多熊Bear Bear公仔同裝飾。疫情緩和左,兒童玩樂區終於開返。等食時細路可以喺度玩,大人就可以抖抖。我地嗰枱有一隻座枱Bear Bear陪我地食野。講返野食先,全日套餐好多選擇,唔同肉類,海鮮,素食,飯,意粉等等都有。下午茶餐主力好似係吐司,不過意粉,飯,肉,三文治,心太軟都有。各款餐配熱咖啡或茶,凍飲橙汁汽水加$3,全日套餐配湯及牛油法包加$6,配是日沙律或甜品加$9。仲有適合細路嘅小熊套餐同烤美國安格斯漢堡伴炸薯條餐。今日主攻下午茶餐,叫兩個黎試試先,另外再叫左午市同下午茶平$20嘅烤美國安格斯漢堡伴炸薯條。烤美國安格斯漢堡伴炸薯條附加煎蛋 $78 煎蛋另加$5 再另加一烤美國安格斯漢堡份量都唔細。面頭塊包滿佈白芝麻粒,又揸左牛油,明顯烘過所以都脆脆哋。下面就係加錢叫嘅少少流汁煎蛋,之後就係幾厚身嘅牛肉漢堡扒,雖然全熟但係都唔乾,下面墊有番茄片同生菜絲。雖然冇額外醬汁,但係

我地嗰枱有一隻座枱Bear Bear陪我地食野。

仲有適合細路嘅小熊套餐同烤美國安格斯漢堡伴炸薯條餐。

烤美國安格斯漢堡伴炸薯條附加煎蛋

烤美國安格斯漢堡份量都唔細。面頭塊包滿佈白芝麻粒,又揸左牛油,明顯烘過所以都脆脆哋。下面就係加錢叫嘅少少流汁煎蛋,之後就係幾厚身嘅牛肉漢堡扒,雖然全熟但係都唔乾,下面墊有番茄片同生菜絲。雖然冇額外醬汁,但係食落唔乾。成個漢堡用支大竹簽拮住,仲有兩塊細青瓜拮住等你自己加。炸薯條香脆,份量都可以,俾埋茄汁你點,唔夠自己去自助吧加茄汁,我個囝清哂所有炸薯條。

鐵板一口牛 $54 另加一

鐵板一口牛

鐵板一口牛真係用鐵板滾住上枱。一客六粒,整得皮脆肉嫩,唔算韌。個汁特別好味,少少甜甜哋。中間有少少薯蓉,上面加少少菜苗點綴。呢款鐵板一口牛的確高質。

烤雞肉羅宋湯螺絲粉

烤雞肉羅宋湯螺絲粉 $44 另加一

羅宋湯係少少辣嘅港式羅宋湯,有鮮茄同梛菜喺入面,份量唔少又好飲。連皮烤雞肉柳都嫩,螺絲粉份量都唔少。呢款烤雞肉羅宋湯螺絲粉幾啱細路食。我個囡差唔多食哂。

熱檸水

每個餐跟一杯熱飲。我哋全部要哂熱檸水。平凡嘅熱檸水放喺熊仔咖啡杯即刻變得不平凡。

餐廳幾大,好多座位,空間感都足夠。今日坐喺溜冰場隔離,邊食邊睇人溜冰都幾正。服務唔錯,上菜好快。呢間親子餐廳要收藏,野食算幾好而價錢唔貴。
2021-05-19
鐵板一口牛
早排係寶琳食過呢間熊小館,用餐環境好靚,比好多熊仔圍繞住,簡單係童心爆發,今見嚟咗MegaBox,發現有間分店,於是決定再encore 😚烤美國安格斯漢堡伴炸薯條 (優惠價:$78)- 安格斯牛肉牛味濃郁,肉質鮮嫩多汁,外皮微微香焦,配搭埋清新爽脆嘅菜同蕃茄,每啖都好滋味😍- 炸薯條都超正,粗身大條,油香味十足,外脆內軟,簡單係有水準嘅薯條🍟小熊套餐B ($68)- 套餐B有肉醬意粉、腸仔、牛油粟米、小熊啫喱同橙汁,配料款式多樣,腸仔結實札身,肉醬意粉調味適中,牛油粟米香甜微鹹,啱晒小朋友口味,仲有小熊啫喱作為甜品,又睇得又食得,配搭一流😍鐵板一口牛 ($54)- 上次食過之後念念不忘,今次又叫番,牛肉粒鮮嫩,表皮微焦,加埋香甜濃稠嘅醬汁好好味啊😋- 個薯蓉更多係冇得彈,熱辣辣香噴噴,仲帶點雲呢拿香味,綿密得嚟又唔會太膩,超級推薦☺️餐廳闊落,企理乾淨,今次用餐經驗同樣都係非常之好😊

烤美國安格斯漢堡伴炸薯條 (優惠價:$78)
烤美國安格斯漢堡伴炸薯條

小熊套餐B ($68)
小熊套餐B

鐵板一口牛 ($54)
凍檸茶

餐廳闊落,企理乾淨,今次用餐經驗同樣都係非常之好😊
2021-05-19
凍檸茶
2021-05-19 53 浏览
🐻熊小館 Cafe MED🐻多謝經理嘅熱情招呼,我以為自己返咗去童年🥳好開心咁食咗兩個鐘嘅下午茶☕️好多公仔陪我食嘢🥰🎵一向好少入Mega box 既我地,竟然發現係11樓間寧靜親子熊熊主題cafe~🤤👨‍👩‍👦‍👦 多得佢係商場熒幕落左巨大廣告🪧🤣🤣呢度最適合住係九龍灣既一家大細入黎坐返一個下畫👩🏻‍🍼我地黎個陣,咁啱見到一對母子玩緊家家酒😝🍽🍴,睇住媽媽陪住個仔仔玩呢啲親子活動,心❤️都融埋呀! 果然,小朋友係要由細個教起🥺,由玩具體驗做家務既責任同娛樂🤣 仲要有免費熊仔圖書可以借閱🐻————————————————🌟鐵板一口牛 《$54》一口牛一黎好有驚喜🌟兩位小編即刻心心眼😍,牛肉厚切,唔係一口size,仲要望落都juicy🥩,加埋燒汁,甜甜鹹鹹好入味🤤🤩熱辣辣上黎,仲有滋滋聲,even 影到有少少凍,入口都十分軟熟入味呀!🤤💪配菜薯仔蓉索曬牛肉汁同燒汁,食落有淡淡牛油香🧈再加上打到鬆軟唔起粒既口感,基本上係食到停唔到口🥺😝🤣————————————————🌟百里香煎雞扒《$68》雞扒多汁,足足有成塊手掌大小🤤💪我地切好一人食幾塊,都仲有!雞皮煎到焦黃🤤💪好食 配薯菜,啲薯條仲有食

🐻熊小館 Cafe MED🐻

多謝經理嘅熱情招呼,
我以為自己返咗去童年🥳
好開心咁食咗兩個鐘嘅下午茶☕️
好多公仔陪我食嘢🥰
🎵

仲要有免費熊仔圖書可以借閱🐻
🌟鐵板一口牛 《$54》

🌟百里香煎雞扒《$68》

雞扒多汁,足足有成塊手掌大小🤤💪
我地切好一人食幾塊,都仲有!
雞皮煎到焦黃🤤💪好食
配薯菜,啲薯條仲有食淨😂
薯條幼長身同脆口架都!
太熱氣食幾條算😂😂

🌟金磚西多士《$44》

金磚西多士,圖如其名啦,一上黎炸得金黃既西多士搭成金字塔狀,好搶眼球🍞

西多士炸到微脆,蛋香味濃,又唔會太甜,配上朱古力醬,打卡下午茶好選擇🤤💪

🌟法式燉蛋《經理有愛😍🥺》

見我地食飽,經理先話有臨尾壓軸!!噹噹噹~法式燉蛋(可跟餐甜品

一入口,簡直驚艷🤤😍 原本我地食飽飽都唔抱期望,點知佢太好味,我地忍唔住秒速清曬佢🤩

🍨奶味香濃,入口超滑,最關鍵係佢唔會太甜,完全突顯奶香🥚🥛

配上大大羹有果粒既藍莓醬,酸酸甜甜簡直一流~

————————————————

總結:經理Raymond 超友善😀仲會同小朋友玩下傾下計,一定可以帶比小朋友一個開心嘅用善時間&回憶😜

環境:七彩繽紛嘅顏色,猶如去左迪士尼樂園號世界,心情大好😙仲有好多熊公仔擺設~勁開心🥳特設生日派對主題房間添呀!開party 又多個選擇🥰

整體分數:8/10 值得去😚

❤️
  • 鐵板一口牛
2021-05-19 73 浏览
終於試咗呢間餐廳😊 #sohappy💛💟呢間係九龍灣MegaBox 嘅餐廳好多朋友都食過,賣點係好多BEAR BEAR熊陪你食嘢,亦都有個小角落比小朋友玩。嘢食就一般啦,叫咗兩個主餐及一個下午茶餐:🔸野菌忌廉汁闊麵伴黑松靈班尼廸蛋🔸西西里海鮮焗長通粉🔸唐揚脆脆雞中翼配薯條無抱住好大期望,普通嘅意粉、小食。都係唸住比小朋友玩下食下咁囉😅價錢都唔係貴,係MegaBox 有間有得玩有得食,而且平民價錢,都算係咁啦!
終於試咗呢間餐廳😊 #sohappy💛💟

嘢食就一般啦,叫咗兩個主餐及一個下午茶餐:
🔸野菌忌廉汁闊麵伴黑松靈班尼廸蛋
🔸西西里海鮮焗長通粉
🔸唐揚脆脆雞中翼配薯條

下午茶
2021-05-18 34 浏览
朋友帶我黎左九龍灣megabox 11樓食飯,熊熊世界食物選擇多食左鐵板西冷牛扒大大份,五成熟岩岩好,炸魚薯條香脆可口,魚肉好軟淋,即叫即整,用左啤酒做炸漿,炸起上黎唔會勁油,薯條粗身大大條,鐘意熊既你點可以錯過,入面裝飾有好多熊公仔打卡,仲有小朋友可以去兒童區度玩,全間餐廳都佈置左熊仔裝飾炸魷魚圈就比較油左少少甜品焦糖燉蛋真係唔錯嫁,燉蛋好香滑,心太軟係呢度既主打如果有朋友生日可以加happy birthday字眼嫁。職員友善。

2021-05-14 61 浏览
今次嚟到MegaBox留完冰,梗係試吓樓上嘅熊小館,嚟到就二話不說點左個二人餐先,上菜速度都好快,幾分鐘都唔使就嚟咗個湯同埋個蒜蓉包啦,個西湯同埋個包其實都幾夾。跟住嚟到主菜就有意式焗肉醬茄子同BBQ豬肋骨,BBQ豬肋骨值得一讚,外邊同入邊都好入味,重點係唔會好乾身,而且十分juicy,茄子就正正常常不過不失同埋好多芝士。跟住,叫埋個卡邦尼意粉都好惹味同埋重芝士忌廉,喜歡意粉嘅人不容錯過。最後,仲加咗$18叫咗個心太軟,個心太軟岩岩焗出黎,入邊真係好熱仲有朱古力漿流出黎,真係好吸引!呢到仲有間房,放咗啲熊仔公仔同生日裝飾,岩哂小朋友黎開生日會。
2021-05-14 45 浏览
呢間位於Megabox11樓既熊小館,主打係親子餐廳,有各式各樣的小熊在店內,仲有一個小朋友玩樂的角落,食飽就可以去玩,小朋友超開心🥳,食得比平時多一倍。燒雞肉羅宋湯螺絲粉$44呢個菜式應該專門為小朋友而設,羅宋湯底酸酸地好開胃,再加上軟硬適中的螺絲粉,小朋友食超多,好少見佢咁主動食嘢。百里香煎雞排 $68雞扒煎得香噴噴,非常入味,而且肉質鮮嫩。西多士配朱古力醬 $44西多士配上甜甜的朱古力醬,對喜愛食甜野既我簡直係天堂,而且切得細細件,剛好一口一件。😋小熊生日版心太軟 $48造型好可愛好有心思,真係有埋蠟燭吹,小朋友好喜歡💕。呢度實在係大小朋友的天堂,想偷懶的父母可以比小朋友去玩樂區玩,咁就可以輕鬆下飲杯咖啡同朋友傾下計啦。😌

燒雞肉羅宋湯螺絲粉$44

百里香煎雞排 $68
雞扒煎得香噴噴,非常入味,而且肉質鮮嫩。

西多士配朱古力醬 $44

小熊生日版心太軟 $48
造型好可愛好有心思,真係有埋蠟燭吹,小朋友好喜歡💕。

2021-05-12
happy Friday去咗Mega box行街,最後搵咗一間西餐廳鋸扒。間餐廳好闊落,就算係晚餐時段,又加上係星期五,都唔使排隊,可以直接入座。被安排坐喺邊緣嘅位置,所以可以睇溜冰場嘅人溜冰,都係一個好特別嘅體驗,其實都幾好睇🤣 🥩   鐵板什扒(豬扒、雞扒、煙肉)$105 雞扒好Juicy, 豬扒感覺係雪藏肉,應該落咗香茅粉,所以帶有啲香茅嘅味道,但係用嚟做鐵板餐,感覺有啲奇怪。 🥩  鐵板薄西冷+雞扒 $108 薄西冷都好有牛味,但係食嗰陣有啲意外,就係落單嗰陣時冇問要幾多成熟,而我都唔記得講,所以一上就係全熟。有d 失望添 ,鐵板餐嘅配菜蘆筍好爽口,洋蔥好甜,唯一失色嘅係薯條,薯條炸得太耐,所以口感好硬。再加上,佢淋嘅燒汁唔夠,我又唔記得反下啲薯條,所以最後係燶咗好多😪   😂   前菜餐湯、餐包係好好味嘅,餐湯好足料,久違嘅羅宋湯味道,蒜蓉餐包好香脆。 走嗰陣發現,間餐廳有個corner位係比小朋友玩,有啲熊仔嘅玩具,亦都有煮飯仔。岩一家大細黎食👍🏼  😇

🥩   鐵板什扒(豬扒、雞扒、煙肉)$105

🥩  鐵板薄西冷+雞扒 $108

唔好以為Megabox剩係得睇戲同shopping,其實嗰到都有好多餐廳☺️ 今次就嚟到呢間深受小朋友歡迎嘅啤啤熊主題餐廳🧸 好似置身於童話王國之餘,仲可以飽覽成個溜冰場㗎!🌟啤酒脆漿炸洋蔥圈 ($48)小編見個名幾特別所以決定一試,上到嚟估唔到有成座山咁高,份量夠晒3-4個人開心share~ 洋蔥圈好脆口,不過唔太食得出啤酒味,唔想食太油膩嘅就未必啱你啦😙🌟 黑松露蟹籽帶子黃金意大利飯 ($92)啲帶子好大粒好足料,黑松露味濃郁,離遠都聞到香味,鍾意食risotto就推薦一試啦🤩🌟磨菇紅酒汁牛柳伴法式田螺薯蓉批 ($158)有驚喜嘅一道菜,牛柳煮得啱啱好,又唔韌又多汁,食得出淡淡的酒味🍷而個薯蓉批creamy得嚟又有鮮甜嘅田螺襯托,份量亦都好足夠,整體上十分之唔錯🤤🌟 帶子波菜忌廉湯 ($32)呢個湯嘅賣相幾吸引,飲落就相比起普通忌廉湯較稀同淡,感覺上健康啲🥬*另收加一服務費 味道:🌕🌕🌕🌕🌑環境:🌕🌕🌕🌕🌑價錢:🌕🌕🌕🌕🌑

🌟啤酒脆漿炸洋蔥圈 ($48)

🌟 黑松露蟹籽帶子黃金意大利飯 ($92)

🌟磨菇紅酒汁牛柳伴法式田螺薯蓉批 ($158)

🌟 帶子波菜忌廉湯 ($32)

*另收加一服務費

味道:🌕🌕🌕🌕🌑
環境:🌕🌕🌕🌕🌑
價錢:🌕🌕🌕🌕🌑
2021-05-01 343 浏览
今日行Megabox見倒依間餐廳放咗好多熊仔公仔好靚,決定去試試~-「二人套餐$298」-*歐陸式濃湯+牛油法包法包香脆,羅宋湯入面放咗好多雜菜,好醒胃-*法式香草牛油焗田螺即焗嘅薯蓉田螺上菜見到一個個bubble係鐵板冒出,入面醬汁味道唔濃,唔會覆蓋田螺嘅鮮味,而薯蓉底面都微微焗焦好香口-*美國安格斯牛肩扒主菜之一牛肩扒擺碟好靚,牛扒好厚身,我哋叫咗七成熟,扒嘅外面燒得啱啱好,鎖住入面嘅肉汁同時食落唔會老,配搭埋薯菜食得好飽好滿足-*卡邦尼煙肉扁意粉扁意粉比幼身嘅意粉更有口感,配合煙肉蘑菇加creamy嘅卡邦尼醬好好味-*心太軟(+$18)身為朱古力控甜食點咗心太軟,心太軟即叫即做,微暖嘅朱古力流心香濃,加上桃肉拌碟正好平衡返蛋糕嘅濃味-*黑熊特飲(+$18)冰製嘅小熊好可愛,放喺可樂入裏,加上朱古力雪糕,睇落好靚之餘,飲落味道好夾
「二人套餐$298」
*歐陸式濃湯+牛油法包
法包香脆,羅宋湯入面放咗好多雜菜,好醒胃
*法式香草牛油焗田螺
*美國安格斯牛肩扒
*卡邦尼煙肉扁意粉
*心太軟(+$18)
*黑熊特飲(+$18)
法式香草牛油焗田螺
歐陸式濃湯+牛油法包
心太軟
黑熊
2021-04-28 73 浏览
💖熊小館Megabox中嘅可愛之選☺️💰人均$150-200 dinner見到人地影熊仔咁可愛🐻就搵吓佢 原來係Megabox都有開!每張枱面都有隻熊仔俾你打卡🤤晚餐有個2人set好抵食~餐湯前菜主菜甜品飲品全部都齊晒💕羅宋湯有少少辣 不過個餐包好香蒜蓉味☺️前菜揀左肉醬茄子🍆幾特別主菜揀左牛同焗飯 中規中舉🤔不過佢service好niceeee!! 整體上都係個唔錯嘅選擇💁🏻‍♀️
💖熊小館

Megabox中嘅可愛之選☺️