2016-07-28 2185 浏览
同同事食生日飯, 梗係想搵番間可以慢慢坐, 食下傾下唔駛急既餐廳啦! 今日搵到呢間, 雖然係正旺區, 但係人唔多, 可以慢慢坐, 環境好坐得又舒服推介菜式日式薄餅:薄餅上面既木魚真係有相咁多! 煎得恰當好處, 蛋味濃郁鰻魚炒飯:鰻魚切到細細粒, 啖啖都食到鰻魚味!

推介菜式
鰻魚炒飯:鰻魚切到細細粒, 啖啖都食到鰻魚味!
鯖魚
2016-07-28
2016-05-29 2983 浏览
题外话/补充资料: 我們每人吃了三百多元,感覺坐得好舒服,傾得好暢抉,约四小時的飲飲食食,沒有被追趕,也沒有冷場, 一度度主菜下酒菜穿梭席間,招呼一流。
2016-05-27
刺身拼盆
串燒牛仔肉
煙肉𧐢卷
鹽燒黑豚腩
油甘魚頭鹽燒
鐵板牛肉
清酒煮蜆
  • 魚生拼盆,鐵板簿燒牛,鹽燒油甘魚,串燒黑豚腩,清酒蚬
2016-05-17 2138 浏览
今日放工朋友相約食飯,又係揀旺角。我真係唔知食咩好,朋友就話食日本野去放題,我立刻ban左,因為唔想太full,所以最後揀左熊亭。熊亭係新興大廈1樓,唔算難揾,時值8點,我地入到去係無乜人,得一枱客,好靜。佢有set dinner 提供但價錢都唔平,所以我地散叫左壽司同鰻魚飯。饅魚飯大大碗,條鰻魚燒得好甘香,色澤好靚,再淋上燒汁,送飯食真係一流。相反壽司就世火咩驚喜,啲飯夾時都有啲鬆散,雖然上面件刺身都新鮮,但感覺始終爭啲。象拔蚌更加有啲乾,not good 。不過呢度環境不錯,裝修好日式,鬧市中可以靜靜地,又唔使等位食一餐,係唔錯選擇。

2016-03-13
2016-03-12 1767 浏览
之前聽人講話呢間幾好食, 但我見夜晚食都幾貴...所以今次就試下佢LUNCH 先啦 LUNCH MENU上有好多選擇, 揀左好耐最後都係揀番我既至愛 牛肉豆腐鍋定食~ 價錢屬正常水平, 唔係太貴, 加埋一就七十幾蚊. 個餐都有幾多野食, 好豐富, 首先有前菜一小碟, 就係中華沙律, 這個味道就不過不失, 同平時食開既差不多. 之後就有一杯蒸蛋, 好滑好香, 入面既配料份量適中~幾好味~ 跟住有麵豉湯或者飲品揀, 因為當天天氣熱的關係 我叫左凍檸茶, 估唔到呢種日本餐廳既凍檸茶都幾好飲喎, 有茶餐廳水準, 凍飲仲唔洗加錢!之後就係我既主菜:牛肉豆腐鍋定食 再跟一碗白飯. 一黎到已經聞到好香, 同其他日本餐廳一樣, 這裡既牛肉豆腐鍋的湯底都係甜的, 應該是壽喜燒那種湯底吧, 但這裡有種特別之處, 就係除左平常會見到的牛肉, 豆腐, 各種菇類之外, 你仲可以見到上面有一小小的薑蓉堆和蔥堆. 如果唔喜歡薑蓉味的話, 可以隨時夾走佢先進食的, 而我就當然試試撈埋入湯底看看有什麼效果啦. 加左薑蓉入去原來係仲好味, 湯底既味道顯得更有層次, 唔再係單純既甜味, 湯底加上一陣輕輕的薑蓉和蔥花香, 更

之後就係我既主菜:牛肉豆腐鍋定食 再跟一碗白飯. 一黎到已經聞到好香, 同其他日本餐廳一樣, 這裡既牛肉豆腐鍋的湯底都係甜的, 應該是壽喜燒那種湯底吧, 但這裡有種特別之處, 就係除左平常會見到的牛肉, 豆腐, 各種菇類之外, 你仲可以見到上面有一小小的薑蓉堆和蔥堆. 如果唔喜歡薑蓉味的話, 可以隨時夾走佢先進食的, 而我就當然試試撈埋入湯底看看有什麼效果啦. 加左薑蓉入去原來係仲好味, 湯底既味道顯得更有層次, 唔再係單純既甜味, 湯底加上一陣輕輕的薑蓉和蔥花香, 更加開胃!! 用這個湯底來送飯實在不錯!!
入面的牛肉和豆腐份量也幾多的, 牛肉很美味, 脂肪分佈平均, 很香牛肉味, 豆腐也十分滑!! 還有各種菇類和有些菜~~ 吃得好開心~ 因為湯底好吃的關係, 我連入面一些平時不吃的大蔥也吃了~ 下次有機會一定會再來吃LUNCH SET
好滿意!
牛肉豆腐鍋定食
蒸蛋, 前菜
2016-03-02
牛肉豆腐鍋定食
2016-01-30 1197 浏览
小弟見熊亭有咁多好評,就同一個best friend嚟試下。當日叫咗三文魚刺身,甜蝦刺身(味道一般),燒魷魚筒(一d都唔熱),炒什菌,牛舌(好味),豬頸肉(好肥),日式薄餅(唔錯),燒日式豆腐,燒帶子(凍哂,差評),蒲燒鰻魚。2人埋單$688,即叫即燒,嚟到都唔熱嘅,又唔抵食。一嚟到問我地book咗位未,卡位又唔畀人坐,食咗兩個鐘都未見有人嚟食飯,又有漏單,差評,冇下次
2015-12-13
聽同學推介黎既,絕對對得往個價錢專門黎吃鐵板燒,好正,個師傅都好Nice可能黎得早,六點四十五左右,無乜人,幾可惜,我個人覺得呢間既質素同食材都一流,我地兩個人點既係熊亭set,初初仲怕唔夠食,但最後都好飽,記得book 位,仲有得欣賞師傅手勢,下次一定再黎試其他款Ps:大家唔好俾間up dup商場嚇親,真係唔錯嫁
聽同學推介黎既,絕對對得往個價錢

專門黎吃鐵板燒,好正,個師傅都好Nice

Ps:大家唔好俾間up dup商場嚇親,真係唔錯嫁
2015-12-21
2015-12-02 1378 浏览
位置在一間唔起眼兼破舊的商場,竟然隱藏咗一間寬大而且裝修不錯的日本餐廳,更估不到有極佳的食材,而且價錢超值。如果不是朋友介紹,我一定不會試,因而走寶。鮮窄芒果汁,又甜又juicy.鹅肝多士即叫即上,鹅肝熱辣辣,多士脆卜卜 。日本鮮蠔也多汁肥美 。這三寶食後已充滿能量,繼續再食.........魚生刺身(劍魚,吞拿魚,象拔蚌,北寄貝,大蝦,帶子..)都超新鮮。再食烤鰻魚。烤粟米。爐端燒雞翼,蝦,正正正 。再試鐵板燒牛舌,帶子,鮮蝦。味道一流。魚奶湯,魚鲜味濃食埋海膽手卷及壽司。再來啖啖肉嘅芒果檽米糍和芝麻雪糕。真係人生一大享受。待應也很勤快。實在是一間给顧客驚喜的餐廳
。日本鮮蠔也多汁肥美
。再試鐵板燒牛舌,帶子,鮮蝦。味道一流。魚奶湯,魚鲜味濃

待應也很勤快。
蕃茄沙律
魚奶湯
芒果糯米糍
鲜榨芒果汁
  • 芒果汁,烤鳗魚,鲜蠔,鵝肝多士
2015-10-24 1783 浏览
之前同家人試過一次,好正。今天帶朋友買鞋前,決定再去試下這78元午餐即叫即煮鐵板燒。。。。朋友一來看見商場入口已苦笑面口地說:吓。我話:食肆裝潢好正的,必試。我們点了午餐鐵板燒和壽司午餐。師父即在我哋面前煮。。。大吓。。。肉質弹牙,又入味。元貝。。。鮮味又甜。雞扒。。。。香口又夠味。炒菜和炒飯。。。足夠分量。鐵板燒午餐只係78加一。。。其他日本定食午餐價錢重平。。。絕對香港推介。大家真係吾好介紹他們商場門面又古老又像人流什。。。其實入去上一樓是個翻新商場(前身是麥包嗰個乜銀座商場)。。。真推介~~~
之前同家人試過一次,好正。

朋友一來看見商場入口已苦笑面口地說:吓。

我話:食肆裝潢好正的,必試。

我們点了午餐鐵板燒和壽司午餐。

師父即在我哋面前煮。。。

大吓。。。肉質弹牙,又入味。
元貝。。。鮮味又甜。
雞扒。。。。香口又夠味。
炒菜和炒飯。。。足夠分量。

明天是抗戰勝利紀念公眾假期不用上班,今晚約了幾個朋友出來食飯飲酒吹吓水,而大家都十分喜歡吃日本菜,在旺角上班的朋友提議來這裡吃,因為這裡地方寬坐得舒服而且乜都有得食。我第一次上來,原來這裡地方很大,還有VIP房及鐵板燒房,食物款式亦很多原化,鐵板燒、爐端燒、魚生壽司...等等乜都有。看見店內牆壁上的舊相,原來這店在灣仔已開了十幾年直至去年才搬到旺角這裡。我們今晚主要吃爐端燒/串燒,叫了兩個串燒餐再加了其他款式的爐端燒,還有叫了啤酒及酶酒 。鹿兒島和牛漢堡扒 - 一件厚厚大大塊足足8安士鹿兒和牛漢堡扒,肉質柔軟牛肉味香濃油份豐富,扒上配上秘制磨菇汁及日式沙律菜伴碟,非常豐富及超級低食。汁燒牛柳串 - 肉質很"林"牛肉味亦香,中間串上小紅茄,食了牛柳後再吃哪燒過的小紅茄令有醒胃消的感覺。燒原隻油甘魚頭 - 魚油甘香肉油份重,魚皮燒至剛剛好脆面肉質依然保持嫩滑,確實相比三文魚好吃很多啊。原條燒栗米 - 栗米香甜爽口,燒得剛剛好不太濃,沒有掏上牛油,能吃到栗米本身的味道。燒原隻尤魚筒 - 尤魚彈牙鮮味,掏上了鼓油醬汁燒,提升了尤魚的鮮味。自家制免治雞肉棒 - 雞肉棒肉質彈牙,把雞肉棒夾開還有肉

鹿兒島和牛漢堡扒
燒原隻油甘魚頭
自家制免治雞肉棒 - 雞肉棒肉質彈牙,把雞肉棒夾開還有肉汁流出,雞肉再混上豉油及蛋槳,非常香滑。
其他所叫的食物都很有水準,不詳細描述了。

汁燒牛肋軟骨
燒雞翼 - 燒至外脆內軟,是必食其中之一的串燒。
燒雞軟骨
燒雞軟骨
鹽現燒牛脷
日式燒大葱
燒明太子雞翼,燒冬菇
我們這班食肉獸今晚實在是盡興而歸,朋友沒介紹錯,這裡坐得舒服吃得舒服,所有食物都很好吃,價錢又低,埋單時還有雪糕奉送,大家今晚都很開心,還說下次再來要吃鐵板燒及魚生...等等。
2015-09-03
鹿兒島和牛漢堡扒
燒原隻油甘魚頭
  • 鹿兒島和牛漢堡扒,
  • 燒油甘魚頭,
  • 燒雞翼,
  • 爐端燒
  • 鐵板燒
  • 酶酒
2015-07-13 1822 浏览
主角: 蛋白豆腐! 好滑好滑~ 如果唔係我個胃咁細,我一定encore一份!蛋白入口即溶啊~!不少得的重頭戲: sashimi~吞拿魚的魚油一點都不腥, 夠晒新鮮。海膽加上少少日本米食, 甜度剛好。隻蝦應該非常美味, 我男朋友食到lam lam脷, 結果我讓埋我果份俾佢!唔少得既壽司: 軟殼蟹、牛油果同蟹子永遠都係絕配, oishi!(唔中意食牛油果既朋友放心, 仲有好多壽司揀)唔記得名的一些好味菜:另外仲有個魚湯同炒飯~ 掛住食無影到了魚湯是三文魚頭煲的, 很香很滑,應該充滿著Omega3~食到超滿足的!~
主角: 蛋白豆腐! 好滑好滑~
如果唔係我個胃咁細,我一定encore一份!
蛋白入口即溶啊~!
不少得的重頭戲: sashimi~
吞拿魚的魚油一點都不腥, 夠晒新鮮。
海膽加上少少日本米食, 甜度剛好。

唔少得既壽司
軟殼蟹、牛油果同蟹子永遠都係絕配, oishi!
(唔中意食牛油果既朋友放心, 仲有好多壽司揀)

唔記得名的一些好味菜:
另外仲有個魚湯同炒飯~ 掛住食無影到了
魚湯是三文魚頭煲的, 很香很滑,應該充滿著Omega3~
食到超滿足的!~
题外话/补充资料: 樓下向砵蘭街有間賣芒果糯米滋既小店, 落去食個飯後甜品, 成餐就完美了!
2015-07-03
用餐优惠
信用卡優惠
  • 甜蝦
  • 三文魚刺身
  • 海老刺身
  • 蛋白豆腐
2015-01-18 2060 浏览
之前到旺角朗豪坊睇戲已經來過這餐廳一次,今天和朋友要到旺角買嘢,再來光顧午餐,貪這裡環境舒適及價錢低食。午餐定食款式有很多,我和朋友都叫了鐡板燒午餐,食物六款選二款,我選了安格斯薄燒及燒魷魚,而朋友則選了三文魚及青衣柳,午餐還包括大蝦2隻,前菜、沙律、蒸蛋、日式炒飯、炒野菜及麵豉湯或飲品..等等。我叫的安格斯牛肉質很軟屬及 juicy,而魷魚及大蝦亦很新鮮彈牙,師父加了牛油所以很香。而朋友的三文魚及靑衣柳賣相亦不錯,我試了一點,三文魚皮脆而肉質魚油豐富,而青衣肉質比較實比較淡口,還可以的。值得一提的是鐵板師父即時在面前的鐵板枱上煮的,新鮮熱棘,還有餐飲的熱咖啡是即刻煲的日式咖啡,非常香。
鐵板炒飯/炒野菜
鐵板燒午餐定食
鐡板燒午餐定食
鐵板炒飯/炒野菜
鐵板燒午餐定食
鐡板燒午餐定食
  • 鐵板燒
2014-12-25 1868 浏览
每個節日都係頭痛之時,今個冬至家人提議食日本放題。但我家(9個家庭)有二十六人,大多年事已高,点會食太多,不如貴精不貴多。今次選擇里間由湾仔搬尼旺角的料理,係因為地方闊絡。前菜和小食OK,D剌身好新鮮,壽司都幾好,但其中的炙左囗魚壽司就全家都話超正,當中有一個名為芒果鵝肝卷嘅壽司,本人認為比較特別,芒果味唔會蓋過鵝肝嘅風味,值得一試。鐵坂朱鞍扒煎得啱啱好,阿拉斯加鳕場蚧原來係新鮮的,因我不吃雪藏蟹。最後仲送甜品心太軟和芒果拿破崙。今餐就連80歲嘅媽媽都讚不絕囗,而且食得好開心。

剌身
朱鞍扒
鱈場蚧
芒果鹅肝卷
2014-12-20
  • 朱鞍扒
  • 左囗鱼壽司
2014-12-21 1434 浏览
壽司都幾好,但其中的炙左囗魚壽司就全家都話超正
。今餐就連80歲嘅媽媽都讚不絕囗,而且食得好開心。

刺身
2014-12-20