焼肉スマイル (燒肉smile)

YAKINIKU SMILE
2024-12-15 1363 浏览
燒肉smile原來就喺旺角文華廣場1樓,環境企理衞生,抽風幾好,場內零煙味。有個冷菜吧同沙律吧可以任食,小菜款式多又好食,沙律醬都好多款,仲有芝士粉添;我朋友就鍾意食泡菜同韓式海帶。佢嘅燒肉套餐會包一份肉品、一個主食同一碗湯,我哋就另外加錢叫咗個甜品。肉類會跟據等級而有唔同價錢,我哋就叫咗一個398嘅日本A5極上和牛同一個118嘅美國板腱牛套餐,最後兩個餐都冇令人失望。A5極上和牛油脂豐富,入口即融,口感細膩,比得上嚟日本食過嘅肉,肉汁豐富,而且份量好足,厚切起上嚟帶有嚼勁;至於美國板腱牛就口感彈牙,肉量剛好,食得滿足,牛味十足,不得不提佢嘅韓式醬燒,唔會搶咗主角嘅風頭。點都要讚下佢嘅焦糖歐蕾,淨係需要加15蚊就食到,焦糖面好脆,歐蕾(應該即係布丁)夠哂滑,係食完燒肉之後,一個平衡嘅收結。

焦糖歐蕾
焦糖歐蕾
2024-12-10 1340 浏览
最近天氣開始涼就好想食燒肉,朋友介紹咗間台灣過江龍燒肉,用料主打冷藏肉,感覺質素都幾有保證😳餐廳仲提供多款韓式前菜同沙律自助吧任食,未開始燒肉已經食唔停口🙈🔸日和極上盛合套餐🔸呢個套餐超奢華😳有A5和牛、伊比利亞黑豚、牛小排、龍躉石斑同海蝦✨雪花紋嘅A5和牛,入口即化😍搭配日式麻油椒鹽,令肉味更加突出🤤龍躉石斑都好推薦,魚肉好新鮮好有彈性👍🔸SMILE盛合套餐🔸呢款盛合可以一次過試晒好幾種肉同海鮮,包括牛橫隔膜、牛小排、松阪豚、雞腿肉、北寄貝、海蝦同鱸魚等。當中以牛橫隔膜最出色,牛肉味濃郁,燒完都仲好多肉汁,同A5和牛對比又係另一種好滋味😋另外仲單點咗蔥鹽牛舌同日本雞頸肉,牛舌份量都幾多,薄切夾埋蔥鹽一齊燒,口感味道都好唔錯👍想滿足埋另一個胃,加錢揀咗兩款甜品,焦糖布蕾好cream好滑,啱晒鍾意甜食嘅朋友☺️芒果奶酪就微微酸甜,上面仲有碎冰勁冰爽✨餐飲嘅鳳梨冰茶都值得一讚,質素拍得住其他台式茶飲店👍餐廳嘅肉類採用咗冷藏肉,由於冇受到結晶影響口感,相比起一般店用嘅冷凍肉,肉質更軟更嫩👍超值午餐$58/晚餐$98起,唔單止食材新鮮,調味出色,而且款式都多,仲要有得一人燒肉,以後想食燒肉又多個

🔸日和極上盛合套餐🔸

🔸SMILE盛合套餐🔸

餐廳嘅肉類採用咗冷藏肉,由於冇受到結晶影響口感,相比起一般店用嘅冷凍肉,肉質更軟更嫩👍超值午餐$58/晚餐$98起,唔單止食材新鮮,調味出色,而且款式都多,仲要有得一人燒肉,以後想食燒肉又多個選擇😳
2024-12-09 1263 浏览
築間旺角一條街,不僅有築間幸福鍋物、築間台灣鹹酥雞,還有燒肉Smile,這是台灣年銷120萬份的超人氣燒肉店,榮獲2022台灣網路人氣NO.1,今天特登過來吃!平日午市有多款超值雙拼套餐,最低只需$128,價格親民,吃得開心又放心!我就選了商務午餐,包括美國板腱牛、 自然豚梅花、和美國熟成牛花腩,肉質鮮嫩,脂肪分布均勻,烤制後外焦內嫩,口感滑順,有豐富的肉汁,釋放出誘人的香氣,讓人垂涎欲滴!豚肉盛合套餐包含多種豚肉部位,可以品嚐到不同的口感和風味!套餐還附贈飲料甜點,奶酪 (芒果),焦糖布蕾 , 鳳梨冰茶和冬瓜檸檬,從頭到尾滿足我們的味蕾!雪濃牛骨湯濃郁,喝上一口就能感受到濃厚的肉香和醇厚的味道!值得一提的是,這家燒肉店還提供任食生菜及韓式小菜自助吧,可以無限享受美食的樂趣!檸檬土豆泥,鵪鶉蛋,檸檬酸蘿蔔都味道一流!

雪濃牛骨湯濃郁,喝上一口就能感受到濃厚的肉香和醇厚的味道!

2024-12-04 1467 浏览
今日行旺角朗豪坊,見到對面商場有烤肉店,原來是台灣出名飲食集團在香港開的,是台灣超人氣燒肉店,年銷120萬份,榮獲網絡人氣第一名的燒肉店。集團還有其他食店築間旺角一條街,有幸福鍋物,有鹹酥雞,都是台灣美食。細看價錢非常實惠午市套餐$58~118,分別選一款至三款肉類不等,豐儉由人,想吃豐富些 也可,單點及套餐都有,選擇很多,套餐送飲品和甜品,還有自助韓式沙律吧,見到都很開心。我們的選擇首先是商務午餐八選三,有美國版健牛肉,豚五花腩,美國熟成牛花腩,配和風醬燒汁,加一個米飯,送濟州海帶豆腐湯。$118再選一個豪華級的日和極上盛合套餐,真是太豐富了,內容有日本A5和牛,西班牙黑豚肉,無骨牛小排,龍躉石斑,大海蝦,日式麻油椒鹽,一樣是配米飯和海帶豆腐湯,我們又各自點了檸檬茶和冬瓜檸檬茶。每樣食材都很新鮮,環境又舒服,爐具乾淨方便好用,又有自助的小食沙律吧,從來未試過燒肉食得咁舒服, 真是頂呱呱。👍👍

還有自助韓式沙律吧,見到都很開心。

再選一個豪華級的日和極上盛合套餐,真是太豐富了,

我們又各自點了檸檬茶和冬瓜檸檬茶。
我最近發現的一家超正燒肉店,來自台灣,築間集團期下的,聽講每年在台賣出120萬份!2022年仲攞咗網路人氣NO.1的獎項。午市套餐從$58起,及$158起的放題選擇,仲可以任食新鮮生菜和韓式小菜!一定要試試!極盛放題任食 $279私心推介薄鹽蒜香美國Prime羽下牛排/韓辣美國Prime羽下牛排/薄鹽麻油封門柳牛排/和風醬燒封門柳薄燒這套餐才有的特級牛,雪花紋好靚,色澤紅潤,肉質軟嫩多汁,韓辣及和風醬,各有特色,調味剛好,非常惹味! 除了牛,還有豚肉及雞,最喜歡手切松坂豚,肉香爽口彈牙,還有爽脆的雞膝軟骨及第一次放題都食到的膠原雞腳筋!海鮮推介極鮮白蝦及龍躉石斑,前者大隻鮮味,後者彈牙甜美。不容錯過他們的熟食! 超好食! 肉類伴韓式雪蟹膏拌飯、韓式雪濃牛骨湯,或蔥花玉子飯,一齊食可減膩。 甜品黑糖白玉奶酪及草莓奶酪,清爽香甜!

極盛放題任食 $279

私心推介

海鮮推介極鮮白蝦及龍躉石斑,前者大隻鮮味,後者彈牙甜美。

不容錯過他們的熟食! 超好食!

甜品黑糖白玉奶酪及草莓奶酪,清爽香甜!
2024-12-02 860 浏览
呢間台灣人氣過江龍燒肉店0係2022年榮獲網路人氣NO.1台灣年銷售量高達120萬份,今日就試試佢先,我揀咗豪華套餐,$279任食100分鐘,包括牛、豬、雞、海鮮、湯、飲品餐廳環境寬敞舒適,燈光柔和,裝潢時尚薄築麻油美國板腱牛薄燒**:板腱牛肉質鮮嫩,麻油嘅香氣令牛肉更加香濃。薄鹽蒜番美國板腱牛排**:薄鹽同蒜香完美結合,板腱牛排燒得多汁,味道非常豐富日本極上A5和牛肉質極嫩,油花分布均勻,入口即化西班牙黑豚梅花鮮美多汁,肉香四溢,非常適合燒烤無骨牛小排保持了肉的原汁原味,肉質鮮嫩龍躉石斑魚結實,燒烤後的香氣令人垂涎 DIY 拌飯 多款前菜自己揀,有啲韓式feel
呢間台灣人氣過江龍燒肉店0係2022年榮獲網路人氣NO.1

餐廳環境寬敞舒適,燈光柔和,裝潢時尚

日本極上A5和牛
肉質極嫩,油花分布均勻,入口即化

西班牙黑豚梅花
鮮美多汁,肉香四溢,非常適合燒烤

無骨牛小排
保持了肉的原汁原味,肉質鮮嫩
龍躉石斑魚
結實,燒烤後的香氣令人垂涎
DIY 拌飯 多款前菜自己揀,有啲韓式feel
2024-12-01 928 浏览
餐廳服務員嘅服務態度良好,好快帶咗我地入位,又將唔同的套餐的分別介紹得好清楚,需要換燒烤網或點餐遇到因難時,員工都很快咁幫我地,態度十分nice!!食物方面,款食好多。我地叫咗厚薄切/角切牛舌、牛肋條、牛扒、牛五花腩、松阪豬、豚五花、雞翼、雞膝軟骨、北寄貝、蝦。啲肉都好新鮮,肉質好腍,啲牛都好重牛味,最中意佢個牛舌同牛五花腩,牛舌本身切嘅厚度啱啱好,唔會話太薄,因為食返佢本身有嘅口感,牛五花腩嘅油脂分布得都好平均,食落都覺得好香。而豬方面佢個松板豬簡直正到不得了!豬好容易一燒過咗火候就好硬,但雖然我哋燒燶咗少少,但居然佢嘅肉質都完全冇變,都仲係好腍,同埋好juicy!雞軟骨就食得多,而雞膝軟骨就真係第一次食,口感好特別,值得一試!佢嘅蝦同北寄貝都好新鮮。而除咗menu上面的食物,自助吧亦有好多唔同款嘅食物,韓式小菜、肉、菜、醬汁。試咗佢啲韓式小食,味道都唔錯。另外仲叫咗佢甜品,黑糖白玉奶酪同草莓奶酪。甜品都唔錯,黑糖白玉奶酪有少少似珍珠奶茶嘅味道,而草莓奶酪就酸酸甜甜咁,食完解咗食太多肉嘅油膩感。呢餐性價比十分高!有夠飽,食物又有質素!

呢餐性價比十分高!有夠飽,食物又有質素!
2024-11-28 1045 浏览
今次嚟試呢間台灣年銷售120萬份的超人氣燒肉店,聽聞榮獲2022台灣網路人氣NO.1~平日午市雙拼套餐最低$128,正餐單拼套餐$168、雙拼套餐$178起,好似幾抵,而且任食生菜及韓式小菜自助吧、飲品、甜點等,湯同飯等都有好多選擇,包括香蔥蛋飯、韓式豆腐湯等等,選擇好多~肉方面同海鮮都好出色,以下重點推介:

牛舌:好香,一啲騷味都無,切得啱啱好厚薄,唔會太厚太難咬牛小排:油花分佈好靚,牛味好重好新鮮鮑魚:連鮑魚都係任叫,鮑魚size絕對唔細,而且新鮮彈牙牛舌牛小排等等每種肉都有唔同口味揀,有韓式辣味、麻油等等~總括而言,啲肉嘅質量都係食過數一數二高,飽到捧住個肚走,大滿足!

牛舌:好香,一啲騷味都無,切得啱啱好厚薄,唔會太厚太難咬
牛小排:油花分佈好靚,牛味好重好新鮮
鮑魚:連鮑魚都係任叫,鮑魚size絕對唔細,而且新鮮彈牙

2024-11-26
2024-11-18 2983 浏览
二人晚市放題,選這間餐廳原因係不用等位,但當晚的用餐體驗真是令人失望。雖然接待員的態度很友善,整體環境也十分整潔,員工的服務態度非常好,自助沙律吧的食物也不錯。然而,問題出在QR點餐系統上。我們每次下單只能點6份食品,這個限制包括白飯和飲品在內。每次下單後,我們還需等待15分鐘才能進行下一輪點餐。最後,我們只點了三輪,連多點飲品和甜品的機會都沒有,因為半小時前就已經截單。其實唔係底唔底食或食得多少嘅問題,而這種限制和用餐體驗真是讓人感到不愉快。

2024-11-16
2024-11-17 1728 浏览
最近去咗旺角一間專食放題嘅烤肉店,原來餐廳係台灣人氣過江龍燒肉店。今日我揀咗豪華套餐,$279任食100分鐘,包括牛、豬、雞、海鮮、湯、飲品同甜品。餐廳環境寬敞舒適,燈光柔和,裝潢時尚**薄鹽麻油薄切牛舌**:牛舌片薄如紙,燒得剛剛好,外脆內嫩,配上淡淡嘅麻油香**薄築麻油美國板腱牛薄燒**:板腱牛肉質鮮嫩,麻油嘅香氣令牛肉更加香濃。**薄鹽蒜番美國板腱牛排**:薄鹽同蒜香完美結合,板腱牛排燒得多汁,味道非常豐富。**美國板腱醬燒牛排**:牛排燒得香嫩多汁,醬汁濃郁,味道層次分明。**彈牙小鮑魚**:小鮑魚Q彈爽口,鮮味十足,每一口都係海洋嘅滋味。**極鮮白蝦**:白蝦肉質鮮嫩多汁,蝦味濃郁。**韓式雪濃牛骨湯**:湯底濃郁,喝上一口,牛骨嘅鮮味十足,**阿里山冷泡烏龍茶**:茶香清新,回甘無窮,非常解膩。**檸檬紅茶**:檸檬嘅酸甜與紅茶嘅香氣完美融合,清新爽口。

**極鮮白蝦**:白蝦肉質鮮嫩多汁,蝦味濃郁。

**阿里山冷泡烏龍茶**:茶香清新,回甘無窮,非常解膩。

2024-11-10 1724 浏览
餐廳座位闊落,更加提供一人烤肉吧枱就算一個人嚟食都唔會尷尬😀今次點左個極旨盛宴任飲任食放題餐廳設有小菜沙律自助吧🥗款式非常齊全,蔬菜有差不多十款,醬料五款,小菜有韓式醃菜如泡菜、酸青瓜🥒、辣芽菜、海帶、醃蘿蔔、鵪鶉蛋放題餐單同樣款式豐富,點左其中以下食品:🔸熟成牛五花腩熟成牛五花腩的口感滑嫩,油花分布均勻配上少許醬汁更能突顯其肉質的鮮美🔸美國prime羽下牛扒Prime牛扒肉質嫩滑,牛味濃郁🔸美國板腱牛角切板腱牛角切的肉質結實,咬下去有嚼勁🔸日本雞松坂雞肉質地細膩且多汁,燒烤後外焦內嫩🔸龍躉石班🐟龍躉石班的肉質鮮嫩,魚肉清甜🔸極鮮鱸魚菲力鱸魚菲力的肉質相當細緻,燒烤後的香氣撲鼻而來🔸極鮮活蝦🦐燒烤後的蝦肉爽口彈牙🔸韓式雪蟹膏拌飯🍲拌飯用料十分豐富,蟹膏香氣濃郁,飯粒吸收了蟹膏的鮮味配搭香蔥炸蒜風味絕佳🤗🔸黑糖白玉奶酪這款奶酪的口感細膩,黑糖的香甜與奶香相互交融🔸焦糖布蕾焦糖布蕾的表層焦糖香脆,內餡滑順,甜而不膩,吃一口令人心情愉悅😀
餐廳座位闊落,更加提供一人烤肉吧枱
就算一個人嚟食都唔會尷尬😀
今次點左個極旨盛宴任飲任食放題

餐廳設有小菜沙律自助吧🥗

放題餐單同樣款式豐富,點左其中以下食品:

🔸熟成牛五花腩
熟成牛五花腩的口感滑嫩,油花分布均勻
配上少許醬汁更能突顯其肉質的鮮美

🔸美國prime羽下牛扒
Prime牛扒肉質嫩滑,牛味濃郁
🔸美國板腱牛角切
板腱牛角切的肉質結實,咬下去有嚼勁
🔸日本雞松坂
雞肉質地細膩且多汁,燒烤後外焦內嫩
🔸龍躉石班🐟
龍躉石班的肉質鮮嫩,魚肉清甜
🔸極鮮鱸魚菲力
鱸魚菲力的肉質相當細緻,燒烤後的香氣撲鼻而來
🔸極鮮活蝦🦐
燒烤後的蝦肉爽口彈牙

🔸韓式雪蟹膏拌飯🍲
拌飯用料十分豐富,蟹膏香氣濃郁,飯粒吸收了蟹膏的鮮味
配搭香蔥炸蒜風味絕佳🤗

🔸黑糖白玉奶酪
這款奶酪的口感細膩,黑糖的香甜與奶香相互交融
🔸焦糖布蕾
2024-11-09 2193 浏览
感覺十分惡劣,用餐規則不明,一個鐘點唔到3次食物,咁洗乜放題?100分鐘,仲要臨埋單前半個鐘唔俾落單,點完一次食物會將點餐系統封鎖15分鐘,每次只可以叫6塊肉,扣除埋臨埋單半個鐘頭前不准叫嘢食,計埋落嚟一餐最多俾你食28塊肉,嗌定食都仲抵過佢,仲要等你坐低先講有咁嘅規矩,咁嚴苛嘅規矩應該喺門口就要講等都費事等,啲員工仲好意思叫人哋嗌貴啲嘅放題套餐,種類多有咩用?反正都食唔到😡其實唔想做放題或者套餐人哋嗌囉,點解要做放題?設立諸多規矩,連食飽都做唔到做乜鬼嘢放題?
感覺十分惡劣,用餐規則不明,
一個鐘點唔到3次食物,咁洗乜放題
100分鐘,仲要臨埋單前半個鐘唔俾落單,
點完一次食物會將點餐系統封鎖15分鐘,
2024-11-04 1462 浏览
Before tasting the food, i am already impressed by the warm welcoming from the staff. It feels just like in Taiwan. so this is not a buffet place, they serve different set lunch so you can choose what you like the most with reasonable prices. And if you are coming on a weekday, the prices is even much lower. You can add 25 dollars for a all you can eat salad bar with side dishes.My sister and I ordered two different sets and the food portion is just right to make us very full haha. The first one

The first one is Beef assorted set meal with beef tongue, beef diaphragm, beef ribeye and short rib included. The meat is juicy and fresh, melt immediately in my mouth. Each set come with free rice and soup.

The set i ordered is combo set meat with beef diaphragm and beef tongue, as you can see the portion is more than enough for a girl's belly. I also topped up for the korean crab roe paste rice and strawberry macchiato and it tasted super good.

Highly recommended for a chill lunch date!
2024-11-03 958 浏览
燒肉Smile 係榮獲2022台灣網絡人氣No.1 嘅築間系列嘅人氣燒肉店🤗🤗了解之下原來喺台灣係年銷過百萬份嘅人氣燒肉店😲😲香港分店位於旺角文華商場,築間幸福鍋物同築間台灣鹹酥雞都係附近,簡直係形成築間旺角一條街❤️燒肉smile 係主打燒肉套餐,如果唔夠當然可以再單點加購指定肉類🥩套餐包咗主食、湯品,仲可以加點台式飲品🥤同甜品🍧平日午市雙拼套餐都係$128起,連同自助Bar 嘅沙律🥗同韓式小菜,性價比極高👍🏻豚肉盛盒🐷有5款豚肉包括豚腩片、豚梅花、豚肋條、松阪豚、西班牙伊比利黑豚。3款醬料中揀咗和風醬燒配豚肉🐷豚腩肉油花夠香,梅花就肥瘦均勻,松阪豚口感可比豬頸肉,爽爽地又帶肉感。豚肋條肉味最濃,又唔會太易燒焦🤣Smile 盛盒哩款盛合就更加豐富,有成7款海鮮、豬牛雞都有齊😆😆淨係海鮮都有三款🤭新鮮草蝦🦐爽口彈牙,鱸魚菲力啖啖肉,仲有第一次燒北寄貝添,無骨牛小排肉味夠濃,牛肉燒琴7成熟就更好啦😆雞腿肉醬細件容易燒又嫩滑主食方面基本已經配了越光米🤗仲可以升級做日式蔥花耐子飯,蔥花細細粒又考刀功,橙黃色嘅蛋黃撈埋越光米一齊食更加香😋😋套餐湯品包了濟洲海帶豆腐湯,可以另外升級雪龍牛骨湯或者信

豚肉盛盒🐷

Smile 盛盒

套餐湯品包了濟洲海帶豆腐湯,可以另外升級雪龍牛骨湯或者信州味噌魚湯

飲品都有超過10款選擇,芝士抹茶奶蓋同芝士草莓🍓奶蓋都相當唔錯,鹹甜適中嘅芝士奶蓋相當出色
甜品嘅焦糖布蕾賣相吸引🤩面頭嘅焦糖脆片,加上內裏嫩滑嘅布甸🍮甜而不膩👍🏻

2024-10-30 1274 浏览
今日来到旺角,食新開既台灣單人燒肉之王,主打冷藏熟成肉和高品質海鮮,燒肉提供多款囊括豬、牛、雞、海鮮等套餐,更可無限享用韓式小菜及沙律自助吧,每位只需加$25🥰✨日和極上盛合套餐包括日本極上A5和牛、西班牙伊比利黑豚,仲有無骨牛小排、龍躉石斑同精選鮮蝦。A5和牛好高質,入口即溶,油脂豐富,十分juicy,蝦都好有惊喜,好鲜甜✨燒鳥盛合套餐包括雞腿肉、雞中翅、日本雞松阪、雞軟骨等等,款款都好软嫩,最中意雞軟骨,好有咬口😋✨蔥鹽牛舌份量好多,加上蔥鹽一起燒,更加香口☺️

✨日和極上盛合套餐

✨燒鳥盛合套餐

✨蔥鹽牛舌
份量好多,加上蔥鹽一起燒,更加香口☺️