2020-02-15 4728 浏览
雖然的確不及係日本食倒嘅禁正中 但係氣氛真係好正 啲staff好愛客 重送埋酒比我地一齊飲野食好配酒又抵食 (以日式串燒黎講)我同女朋友二月十四坐足三個鐘😍最讚係佢新嘅menu 個二人串燒餐真係正 😋 最讚嘅係個燒白鱔 🤩外脆肉軟又多汁 正都要encore 好食到連相都唔記得影重有$78happy hour 包三串同杯啤酒 想試食吓都幾抵 不過本人食完就決定繼續叫多啲 實在唔夠喉 再加上我地兩個食量酒量都唔錯,不經意就大洗咗,不過話點都二月十四係抵洗嘅 如果大家想要一個好feel 又食得舒服嘅居酒屋小店😌依一家實要試 本人一定會再黎
雖然的確不及係日本食倒嘅禁正中 但係氣氛真係好正

真。火焰燒蠔
燒菠蘿
  • 燒白鱔
2019-04-08 1576 浏览
味道一般,千萬不要叫海鮮。———————同男朋友分別叫左兩個串燒餐。黎到見到賣相幾好,我習慣先食菜後食肉, 一拎起個翠玉瓜後面,面個浸皮燒焦了,比正面更焦黑。串燒可能放係碟會攤凍,所以要快食,放左10分鐘後,我最後食那幾串串燒就不熱了。有海鮮的串燒餐是過一百的, 見到隔離檯有叫,見幾特別,有鹽燒帶子同生蠔,所以我即叫左。但真係唔好食😂放了太多醬反而有唔新鮮的感覺。呢個燒日本番薯就普普通通。整體一般般。
味道一般,千萬不要叫海鮮。

———————
同男朋友分別叫左兩個串燒餐。
黎到見到賣相幾好,

有海鮮的串燒餐是過一百的,
見到隔離檯有叫,見幾特別,有鹽燒帶子同生蠔,所以我即叫左。
但真係唔好食😂放了太多醬反而有唔新鮮的感覺。

呢個燒日本番薯就普普通通。
整體一般般。
2019-02-06 829 浏览
同幾個朋友諗住夜晚收工叫啲外賣一齊食少少,飲兩杯就各自歸家,原先打算叫BBQ外賣自己拎,誰不知諗住提早幾個鐘落order點知人哋話幾個鐘後嗰段時間驚會忙,唔做外賣🙄所以就揀咗呢間焰亭~拎咗張外賣紙返嚟睇下有咩啱食,發覺種類好似算多,但好多嘢都唔太啱食,簡單啲講種類多,但唔係大眾化口味,左揀右揀都唔知食乜好~最後就求其叫咗幾串嘢~嘩~拎到返嚟打開一睇😑😑啲嘢咁鬼迷你,張單$3xx,感覺好似俾人搵笨😤😤雖然我都知香港地乜都貴,但都唔係咁離譜㗎,真係唔會再有下次
外卖自取
2018-11-24 871 浏览
舊鋪未食過,見搬咗新鋪兼價錢親民就幫襯下啦,估唔到水準只係一般,人客不多,還在試業中,要同隔離活x鮮比較,真係要加多把勁!吉列黑豚定食 $78🥢🥢薄切吉列豬唔吸引,口感亦唔得,咬落唔juicy,幸好肉質鬆軟,唔會實的的,不過我覺得似普通豬多d;隨餐附送嘅蒸蛋蛋香味濃,可惜水份唔夠,做唔到入口即溶同細滑效果。油甘魚魚生飯 $78🥢賣相唔吸引,說好的魚生點解有一半變咗炙燒架😤,仲要加咗d好咸嘅沙律醬响面!其實另一半真魚生係好鮮甜軟熟,咁搞法已經打咗好大折頭比佢;另外飯都唔ok,有d爛同過黏,食咗三份一放棄咗。。。油甘魚鮫 $168🥢🥢🥢有三大件,魚味濃油脂香,煎得剛好香口,可惜我愛吃嘅魚皮超多鱗,又要放棄!二人共消費:$356

吉列黑豚定食 $78🥢🥢

油甘魚魚生飯 $78🥢

油甘魚鮫 $168🥢🥢🥢

二人共消費:$356
2018-11-16
2018-11-04 669 浏览
係西環搵一間滿意既日本野都真係唔容易。見呢間焰亭試業中就試試佢既水準。女朋友叫左個鰻魚飯。一黎到未食已經睇到出問題,舊鰻魚仲得我手掌一半左右,收費88蚊仲要加一。我知鰻魚唔平,但係咁樣真係唔太上得枱。至於味道唔算差,燒汁惹味,咬落去唔會好硬,但係都係有少少腥。串燒叫左自家制免治雞肉棒同明太子雞翼。燒得幾好食,但係份量都係細。三文魚燒飯團就好淡,三文魚好少,紫菜亦淋哂,失敗。最後個吞拿魚蓉飯就都算勉強合格,份量夠,魚同飯既比例幾好,仲加左蟹子同沙津醬。唯一唔好既地方係沙津醬味道好濃,唔太食到魚既味道。總括而言,僅僅合格啦

三文魚燒飯團就好淡,三文魚好少,紫菜亦淋哂,失敗。

總括而言,僅僅合格啦
舊店搬新址( 在斜對面), 新店裝修仍然有小酒居的舒服感覺老闆很親切, 店員服務也很有禮貌食物質素仍keep得到, 最近去咗三次, 拉麵 及烏冬仍然依舊地好食, 大部分串燒也不錯, 但建議大家不要點A5和牛, 味道不錯但不值( 只有一小串), 松葉蟹值得一試 燒完D蟹味好重好正, 羊架是少有的好味,D肉汁好juicy 但又唔多血水,啱啱好火猴, 個魚生拼盤好抵食,4種魚生都係80幾蚊, 喺第二度食兩隻蝦都已經唔係咁嘅價錢。因為個肚容量有限, 每次去到都想叫啲新嘢試下,但係又好想點返之前食過好食既…… 期待下一次再光顧
舊店搬新址( 在斜對面), 新店裝修仍然有小酒居的舒服感覺

老闆很親切, 店員服務也很有禮貌

4種魚生都係80幾蚊, 喺第二度食兩隻蝦都已經唔係咁嘅價錢

2018-10-12
用餐时段
2018-10-08 305 浏览
搬到對面街的新鋪比以前更寬敞, 更舒服, 空間比以前大很多, 還有兩層, 比人有唔同既感覺! 老闆依舊喜歡廣東流行曲, 耳熟能詳既歌曲保持左個份熟悉感! 食物方面, 打開餐牌, 簡直係琳瑯滿目, 食物款式比以前更加多樣化, 個餐牌反覆看左幾次都揀唔曬想食既野! 依家除左係本身已經好出色既燒烤上加多左好多別出心裁既新款食物以外, 仲有刺身, 魚生飯, 同埋仲有新增既手調蘇打, 真係都可以話係應有盡有! 我最鍾意既新食物非柚子豬頸肉同雞肉碎釀冬菇莫屬! 好好味!下次再試其他新野先~

2018-10-08
  • 肉碎釀冬菇
  • 柚子豬頸肉
2018-10-08 196 浏览
西環有多間日式食肆!刺身飯除左抵食外其實冇乜驚喜!但講到串燒就絕對係焰亭最出色!以前就已經幫襯開焰亭搬了新舖第一次黎食。地方大左,光猛左!不過小店最重要就係有人情味!老闆同店員都非常客氣,經常同客人傾計取意見改進。轉左新menu,套餐依然最抵食!絕對推介!不過因為太肚餓,一上枱就食左冇影相!另外餐廳仲有新加飲品,味道還不錯。btw最鍾意都係燒菠蘿Juicy!!超甜小小酸,飯後當甜品一流!拒絕集團!支持小店!
西環有多間日式食肆!
刺身飯除左抵食外其實冇乜驚喜!
但講到串燒就絕對係焰亭最出色!
以前就已經幫襯開焰亭
搬了新舖第一次黎食。
地方大左,光猛左!
不過小店最重要就係有人情味!
老闆同店員都非常客氣,經常同客人傾計取意見改進。

轉左新menu,套餐依然最抵食!絕對推介!
不過因為太肚餓,一上枱就食左冇影相!
另外餐廳仲有新加飲品,味道還不錯。

btw最鍾意都係燒菠蘿
Juicy!!
超甜小小酸,飯後當甜品一流!
拒絕集團!支持小店!
2018-10-06 165 浏览
楼下新开的小店,干干净净服务态度非常好。三文魚定食用的醋飯,好評!~ 飞弹牛定食非常非常非常非常好吃!!!蘸料很特別!!每个菜品都用了心。燒甜薯有淡淡的牛奶味道,冬菇,鵝肝也都很美味~ 性價比高~~
飞弹牛
烧鹅肝
飞弹牛
烧鹅肝
2018-10-01 195 浏览
这家店新开的,带孩子一起来尝试一下。点了些鸡肉牛肉的串烧,并没有点和牛或海鲜之类贵的东西,但依然两个人吃了400多。感觉性价比相对于周边其他日本餐馆要低很多。点了一个三文鱼烤饭团,完全看不到三文鱼...串烧也又小又贵,鸡软骨串20一串,就4-5小块,和5岁的儿子吃了400多块还没吃饱...味道中规中矩吧,并没有让人觉得特别的地方。环境也是,比较典型的日本店,吧台加小桌的设计。服务一般,坐下来没多久就喝了水,但直到吃完,服务员都没有加水。菜单上品种还算比较丰富的。总体感觉就是特点不突出,性价比低,应该不会再去了。
2018-10-01
一家星期一去玩,途經見到試業咪試吓。平日午餐人都算唔少樓下坐滿,被安排上樓上位,坐低五分鐘order完兩個set lunch, 五分鐘後上前菜,蒸蛋稍過了時。再十分鐘上了串燒 set, 味道應該 OK, 無奈我叫的tuna蓉 set就一直成半句鐘唔追單冇人理,到追單就同我講追咗廚房,同時間幫另一枱跟前菜。又五分鐘後,人地d order就開始上菜,反而一個唔駛煮嘅仲未有,今時今日漏單唔即跟即上,咁都得。最後,d火頂到上心口,我當然唔會去等,這是常識吧!