難得閒日放假,約左表姐去銅鑼灣食飯同行街,本身諗住食R&C,經過對面間No Boundary裝修都唔錯,就諗住試下新野🤭地鐵行過去within 十分鐘,還好唔算太遠,行利園附近小店枱唔多,lunch hour近一點個d時間都會爆場喔!位於門口有個signature wall都算係打卡位📸🍱Lunch set - No Boundary Deluxe All day breakfast $128望落去賣相很不錯,樣樣都有d,仲有大啡菇🍄牛角包🥐烤得好脆,但有d over,脆到入面一d都唔軟得個脆字🤔德國腸同煙肉都落左蜜糖🍯再煎好香口👌🏻炒蛋炒到流心入口好滑👌🏻整體味道還好,不過如果要$128,可以有更好既選擇🤨🍱Lunch set - salmon risotto $98兩個字,失望🤦🏾‍♀️三文魚太少,料唔夠多,得白汁味白汁多比較膩,好易飽肚🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️☕️Latte 咖啡唔濃得黎偏酸🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️又淡又水,失望😟🍹Dragonfly Passerby Smoothie 青瓜青蘋果薄荷味沙冰,suppose好fresh,但有d藥水味🤦🏾‍♀️🙅🏻‍♀️ Lunch set
地鐵行過去within 十分鐘,還好唔算太遠,行利園附近

小店枱唔多,lunch hour近一點個d時間都會爆場喔!

位於門口有個signature wall都算係打卡位📸

望落去賣相很不錯,樣樣都有d,仲有大啡菇🍄
德國腸同煙肉都落左蜜糖🍯再煎好香口👌🏻
炒蛋炒到流心入口好滑👌🏻
整體味道還好,不過如果要$128,可以有更好既選擇🤨

兩個字,失望🤦🏾‍♀️
三文魚太少,料唔夠多,得白汁味
白汁多比較膩,好易飽肚🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️
salmon risotto

☕️Latte
咖啡唔濃得黎偏酸🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️
又淡又水,失望😟
Latte

🍹Dragonfly Passerby Smoothie
Dragonfly Passerby Smoothie

Lunch set include 一個湯,有d似南瓜湯但無咩味,偏水🤦🏾‍♀️

小店環境的確唔錯,但食物同咖啡質素有待改善喔🤡🤡🤔
2019-06-18
2019-05-28 218 浏览
想試一陣子的店 不過總是怕lunch break 過去可能會沒位置 所以還是預早一天打去訂位!Wow... sincere staff advising that reservation is avail! Cool .... finally could have a chance to try it here for lunch ...Lovely lunch sets here with several options to pick! Cool.....all day breakfast / pasta / burger .... the lunch menu comes with lovely sweet corn soup and drink 👍🏻 price ranging from $68 to $128 + 10% sounds fair! The menu is changed occasionally so that you can always find something new for the next visit! 巧貼心喲!Picked the vegg

Picked the veggie all day breakfast for today as I am a fans of all day breakfast! $78 + $12 (for cappuccino) ☕️☕️☕️ all day breakfast + Cappuccino = perfect match! The portion is good enough to fill my empty stomach and the egg is really lovely! The presentation looks good and the taste is good as well! 炒蛋好滑 😋😋😋 賣相 & 味道 = good! You won’t be disappointed for sure! A good pick @ CWB for lunch indeed! Next time should also try the sunny burger and pasta! 😍😍😍

~sweet corn soup - lovely mugs!

~ my lovely main - all day breakfast 🍳

2019-05-28
午餐
2019-05-16 212 浏览
第一個食評決定寫呢間今日同健先生訓到一點幾,好想食一個all day breakfast 結束長假期。健先生點了no boundary deluxe ($128) 同 hot peanut butter chocolate ($38)一上枱我地兩個都覺得隻碟好靚佢話食咁多間餐廳嘅all-day breakfast, no boundary 呢個係數一數二好食,尤其係個牛角包因為健先生係一個花生同朱古力狂迷,佢覺得呢杯做到平衡,兩個味都唔會蓋過對方而我就點no boundary thick toast ($98), strawberry chocolate ($38)包邊同包身都好脆,中間係蛋黃、芝士、咸牛肉同磨菇,蛋黃嘅濕令到面包淋淋地,我個人就好鐘意。但所有東西mix埋一齊食成件事好大罪惡感。杯士多啤梨朱古力好岩用黎打卡,飲落好似食緊明治嗰隻士多啤梨朱古力咁,不過飲到最尾真係有點過甜餐廳有一個同陌生人聯系嘅活動我覺得幾得意,需要交出一樣物件俾一位陌生人並寫上你想同呢位陌生人想講的說話,然後抽一個櫃桶,你就可以拎到某位陌生人留低俾你的物件同紙條。但我用餐當日剩係得隨身物件,冇野可以交
第一個食評決定寫呢間

No Boundary Deluxe

一上枱我地兩個都覺得隻碟好靚

No Boundary Thick Toast

但我用餐當日剩係得隨身物件,冇野可以交出,所以就冇玩到
2019-05-13
No Boundary Deluxe
  • No Boundary Thick Toast
又要LUNCHTIME 覓食時間了,今天來到希雲街一帶餐廳愈來愈多了,選了這間因爲網上剛好又介紹,雜誌又有最令我記得的是那隻無限無邊的碟子,一看,哈哈,狼狽已我本人對ALL DAY BREAKFAST 一點好感也沒有原因不就是因為把最簡單的食物放一起,然後賣個$100大元炒蛋,煙肉,腸仔加個包,憑什麼?不過這餐廳算公道,LUNCH MENU 只賣$68很有良心我目測人地的,外表很OK啊,當然,那隻雲石pattern無邊際碟,UM。。。。。我點了意大利飯,朋友點了意粉,如圖,外表都交代到啦$78/ SET WITH SOUP WITH DRINK食物質素呢,唔係唔好食,但係,又唔係西餐既味道我覺得佢帶點台灣煮食的感覺意大利飯當然口感一點兒都不是意大利飯中式煮西野既感覺意粉就係甜鼓油炒粉既感覺餐湯OK啦飲品呢,本來打算加錢要別的,因為正路檸茶檸水要加錢,反而水果茶唔使又驚佢係人做甜味劑,咁就問下佢你咩黎啦佢話無天然無添加,好,就比個機會佢最大驚喜,好飲唔太甜仲有果肉總括而言,不錯,以價錢同食物飲品黎講係OK既不過唔好太高期望
最令我記得的是那隻無限無邊的碟子,一看,哈哈,狼狽已

我本人對ALL DAY BREAKFAST 一點好感也沒有
原因不就是因為把最簡單的食物放一起,然後賣個$100大元
炒蛋,煙肉,腸仔加個包,憑什麼?

不過這餐廳算公道,LUNCH MENU 只賣$68很有良心

我點了意大利飯,朋友點了意粉,如圖,外表都交代到啦
雜菌意大利飯配煙肉
鴨胸炒意粉

$78/ SET WITH SOUP WITH DRINK

食物質素呢,唔係唔好食,但係,又唔係西餐既味道
我覺得佢帶點台灣煮食的感覺
意大利飯當然口感一點兒都不是意大利飯
中式煮西野既感覺
意粉就係甜鼓油炒粉既感覺
餐湯

餐湯OK啦

又驚佢係人做甜味劑,咁就問下佢你咩黎啦
佢話無天然無添加,好,就比個機會佢
水果味果茶(PINEAPPLE)-跟餐

最大驚喜,好飲唔太甜仲有果肉

總括而言,不錯,以價錢同食物飲品黎講係OK既
不過唔好太高期望
小心思
2019-04-25
水果味果茶(PINEAPPLE)-跟餐
  • 水果茶
2019-04-20 116 浏览
希雲街又有新食店,店內環境十分型格,全黑設計,黑色雲石枱配上金色椅子,十分型格。一個人食「全日早餐」 最好,一份有齊唔同種類食物。呢個全日早餐真係好足料,好大份。特別一提炒蛋好creamy,牛角麵包很鬆脆,和炒蛋一齊食很match。
一個人食「全日早餐」 最好,一份有齊唔同種類食物。
All  day  breadfast
2019-04-05
All  day  breadfast
「麻雀雖小,五臟區全」來形容這餐廳實再適合不過。四月初時,又到了部門內的例行生日飯,一行十幾人要搵地方book 檯總是處處碰壁,簡直世紀一大難題!今次有幸No boundary 肯接我地既booking,去到坐低時發現我地已接近包場店內前後大概也就4位職員左右,廚房也可以算是半open kitchen,企起身喺可以望到佢地做緊咩嘅 坐低之後馬上就送上左這杯本以為喺清水,但佢既正體喺栗米湯 哈 與平常喝的比較杰身。睇Menu之後,過半既同事都嗌左All Day Breakfast,但我覺得份量實在太大,所以轉戰Sunny burger!☀️Burger 裡的雞排是先炸過的 皮脆而肉嫩配上鮮蔬與醬汁 真的👍🏼畫龍點睛的當然是 Sunny side Egg! 十分加分我是大食女,所以份量對我來說岩岩好還有不得不提既喺佢地既餐具和上菜既dish都非常特別,令人感覺高尚(適合打卡kkkk一路食佢地都會followup 我地既用餐情況同意見,抵讚➖飲品方面,唔想加錢既話可以隨餐附送果茶❕試了試比較少見且特別的奇異果茶,我要左熱既,不過不失,的確有好明顯嘅奇異果味! 但對於我個人preference
「麻雀雖小,五臟區全」來形容這餐廳實再適合不過。

坐低之後馬上就送上左這杯

本以為喺清水,但佢既正體喺栗米湯 哈
與平常喝的比較杰身。

Burger 裡的雞排是先炸過的 皮脆而肉嫩

配上鮮蔬與醬汁 真的👍🏼
畫龍點睛的當然是 Sunny side Egg! 十分加分

我是大食女,所以份量對我來說岩岩好

一路食佢地都會followup 我地既用餐情況同意見,抵讚

飲品方面,唔想加錢既話可以隨餐附送果茶❕試了試比較少見且特別的奇異果茶,我要左熱既,不過不失,的確有好明顯嘅奇異果味! 但對於我個人preference 嚟講都喺甜左小小🙈

同事則加錢試左呢杯打卡飲料 男同事表示甜度比想像中稍甜 但可以接受

正打算埋單時,大概是老闆吧! 仲我地每檯送左1盤雞翼

午餐
庆祝纪念
生日
2019-03-23 1068 浏览
再次拜訪銅鑼灣希雲街的 No Boundary,仍然保留着誠意和質素,的確是性價比高。選擇了這個特別的名字:Sunny burger名字和期望相同,第一眼看到就帶來陽光的感覺亮點就在太陽蛋下的大大塊雞扒,蜜糖味的炸雞皮,包着香嫩的雞肉,非常可口。這個漢堡包也不遜色,帶有香脆豬仔包的味道。整個餐的擺設也很有誠意,忍不住要來幾張沙龍。這店的菜色,有時候亦很幽默,這一份Spinach Risotto 非常取緻。萬綠叢中來一隻菇?今次的餐湯是粟米忌廉,我比較喜歡上一次的南瓜湯。Fruit Tea 跟餐不用加錢,熱飲的味道也不錯,餐後渴一杯感覺舒𣈱。Ice Orange Tea 的賣相也有格調,在燈泡下帶來香橙加茶的味道。整體來說仍然不錯,希望質素和誠意能繼續保持下去。Eaten by CalvinCanEat

選擇了這個特別的名字:
Sunny burger

Sunny  Burger

名字和期望相同,第一眼看到就帶來陽光的感覺

Sunny  Burger

這個漢堡包也不遜色,帶有香脆豬仔包的味道。

Sunny  Burger

整個餐的擺設也很有誠意,忍不住要來幾張沙龍。

Spinach  Risotto

今次的餐湯是粟米忌廉,我比較喜歡上一次的南瓜湯。

忌廉湯

奇異果茶

涷橙汁茶

整體來說仍然不錯,希望質素和誠意能繼續保持下去。

Eaten by CalvinCanEat
Spinach  Risotto
忌廉湯
奇異果茶
涷橙汁茶
2019-03-19 148 浏览
近年希雲街算得上是銅鑼灣的Cafe/ 甜品街, 店舖門外都總聚集了一群排隊等候的顧客. 得知此店有電話訂座, 就帶同壽星女子試試! 店員向我們介紹了正進行推廣的德國豬手餐, 看起來也確實是挺划算的, 所以就點了套餐, 另外還追加了意粉及薯條.♀▴ ▾ ▴ ▾ ▴ ▾ ▴德國豬手套餐 $258———廚師精選濃湯• 以杯子上的南瓜濃湯, 杯子邊緣有點破• 味道也在預期之內—暖心麵包• 把烤焗過的麵包切成幾條, 塗上牛油及香草, 外脆內軟, 很想把它當零食吃—德國豬手• 份量挺大的, 肉質很嫩• 味道有點膩, 半隻過後就開始吃不下了• 可以把吃剩的打包走▴ ▾ ▴少女的祈禱(跟餐) +$18• 士多啤梨跟香蕉的味道很平均, 甜度適中• 值得一讚, 此店採用環保吸管♻️▴ ▾ ▴白汁煙三文魚意粉(跟餐) +$98• 上餐時散發出濃濃的芝士香, 確實令人胃口大增, 但吃下去意麵質感較軟, 醬汁味道亦偏淡▴ ▾ ▴雙式炸薯條 $58• 粗薯條配蕃薯條的味道在預期之內, 即使放涼了再吃也未算太差⓻#我在香港吃東西

▴ ▾ ▴ ▾ ▴ ▾ ▴
德國豬手套餐 $258
———
廚師精選濃湯
• 以杯子上的南瓜濃湯, 杯子邊緣有點破
• 味道也在預期之內

暖心麵包

德國豬手
• 份量挺大的, 肉質很嫩
• 味道有點膩, 半隻過後就開始吃不下了
• 可以把吃剩的打包走
少女的祈禱(跟餐) +$18
• 士多啤梨跟香蕉的味道很平均, 甜度適中
• 值得一讚, 此店採用環保吸管♻️
白汁煙三文魚意粉(跟餐) +$98
雙式炸薯條 $58

#我在香港吃東西
2019-03-13 133 浏览
隨心揀到好野噴泉牛肉漢堡,見到o左咀!因為唔知點食,好啦,食薯條先!薯條加sour cream ,惹味!漢堡件牛肉好juicy,好正!野飲賣相吸引,幾大杯,飲極都飲唔哂
隨心揀到好野

野飲賣相吸引,幾大杯,飲極都飲唔哂

2019-03-05 120 浏览
話說今日同朋友食晏,見到門面裝修得幾好所入去食。點知原來係惡夢嘅開始,因為店內有少許異味;但係都坐低左,所以就點餐。見有risotto所以叫咗Set D。首先嚟咗餐湯;蕃茄湯,飲落普通。但重災係嗰碟risotto,極度難食。係黃色的芝士油浮上面,而且兩塊bacon係返熱...

2019-02-25 219 浏览
難得銅鑼灣區仲搵到小店, 裝修係北歐風的文青cafe! 今日lunch心血來潮好想食burger🍔🍔🍔但burger room 又食過,five guys 又排到2046... 所以係openrice search 到希雲街另一間cafe 有homemade burger!不過黎到見到呢間裝修同餐牌都好靚(🤫餐廳餐牌靚的確加分)所以臨時改變主意😛😛叫咗set lunch嘅辣豬肉絲漢堡,+$18 試下caramel banana chocolate 😇😇😇jeng 香蕉上面舖左燒過嘅焦糖脆片💜💜💜而凍朱古力亦唔會好甜,不過朱古力味唔算太濃! 而漢堡都幾好, 麵包烘得啱啱好!餐廳位數唔多,不過希雲街舖頭係咁,如果多d位比人慢慢坐低飲杯咖啡應該好正!服務好,出菜快!

服務好,出菜快!
Caramel banana chocolate
Lunch  drink  menu
Lunch  menu
Caramel banana chocolate
朋友選擇12點在這裡lunch,方便她繼續上班。希雲街一向美食多,過一段時間就會有新開的小店。友人就看中這裡的裝修風格夠型格,顏色主要黑配金。-✨No Boundary Deluxe($128) vs Classic($68)Deluxe相比Classic就是多了煙三文魚、波特菇、香煎蕃茄🍅三樣,價錢便相差$60。兩款同樣有煙燻德國香腸、雙份楓糖煙肉🥓、牛乳炒蛋、茄汁焗豆、牛油焗粟米、沙律菜、香酥小牛角包🥐。茄汁焗豆加入了洋蔥並調味過,比平常吃到的酸味少一點,波特菇咬下去就會很多汁,煙肉會嚐到又咸又甜的很好吃,其他都正常水準。小花認為吃Classic便足夠,份量不是相差太多,沒必要點Deluxe。✨菠菜汁雜菌意大利飯配波特菇($88)有濃郁芝士味,飯的口感不錯。另外有是日餐湯,粟米濃湯非常好味👍🏻另外跟餐價+$18點了兩杯Smoothie,+$12一杯Green Tea Latte🍵左✨少女的祈禱(士多啤梨+香蕉),右✨終身美麗(藍莓+菠蘿)兩杯都酸酸甜甜好好喝!本來想點花非花,豈料熱情果無貨😞唯有下次再試。

✨菠菜汁雜菌意大利飯配波特菇($88)
有濃郁芝士味,飯的口感不錯。
另外有是日餐湯,粟米濃湯非常好味👍🏻

2019-02-11
2019-02-04 1090 浏览
每星期日最頭痛個問題,一開👀,食啲咩😂😂😂今日竟然突然有人說,食all day breakfast啦,我♥諗咁益我😁😁😁絕對無可能,附帶條件要有薯條食😩😩😩我就搵呀搵,搵左幾間,👀都😵去到現場,原來有兩間,跟住就研究揀邊間好呢! 最後決定試左新那間先啦。裝潢都很美觀,睇落比較hi-tech😂😂😂首先點了一個 classic all day breakfast(經典-無邊全天早餐), New York benedict ( 紐約班尼蛋),雙炸薯條,特濃🐷古力,Latte全日早餐,我就唔多講,有啲咩呢,睇相啦🙏🙏🙏,煙🍖煮得過🔥了,條邊帶點堅韌,個🐮角包😰😰😰,唔鬆軟,有點假😅😅😅,正常應該好鬆軟香口,但無這感覺紐約班尼蛋,反而比較出色很多,麵包夠鬆軟,煙肉都無咁韌,個水蛋更正啦其實應該加38蚊,可以upgrade,包飲品,湯,麵包,但根本無可能食到咁多野啦🙄🙄🙄緊係散叫野飲啦😅😅😅,杯🐷古力和Latte, 比起其它店,味道不會太出眾,普通一杯飲品囉,值唔值,就見人見智喇,我就麻麻地喇好喇,講到最後嚟那個喇,就係個炸雙薯,這個真係值得一試。睇落去,以為啲蕃薯炸到好乾身,食落去又唔係喎,比
每星期日最頭痛個問題,一開👀,食啲咩😂😂😂

絕對無可能,附帶條件要有薯條食😩😩😩

我就搵呀搵,搵左幾間,👀都😵

裝潢都很美觀,睇落比較hi-tech😂😂😂

好喇,講到最後嚟那個喇,就係個炸雙薯,這個真係值得一試。睇落去,以為啲蕃薯炸到好乾身,食落去又唔係喎,比想像中好食多。薯條➕蕃薯,真係唔錯配搭😂😂😂,還有值得一讚就是,個薯條無咁快到,食到大半先嚟,所以唔會攤凍啲薯條,還有兩薯的大細,突出了兩款不同對比👍👍👍

服務係好的,環境都很好的,是有些東西需要有些改善而且

• 炸雙薯
  • 紐約班尼蛋
希雲街又一新Cafe!!暗黑系LOFT金屬工業風裝修設計 讚讚!!雲石餐具木板盤子 餐具完全我style!🥰 .透過Open kitchen 感受到即叫即煮新鮮味道餐廳內放著clubbing風音樂 很有外國氣氛.All day breakfast Deluxe | $128材料非常豐富 🥰🥰有菠特菇 蕃茄 炒滑蛋 德國煙薰肉腸 雙份煙肉 煙三文魚 沙律菜 焗豆 牛角包包一碗忌廉濃湯 同野飲 叫左熱美式咖啡都好好飲
希雲街又一新Cafe!!
暗黑系LOFT金屬工業風裝修設計 讚讚!!
雲石餐具木板盤子 餐具完全我style!🥰 .
透過Open kitchen 感受到即叫即煮新鮮味道
餐廳內放著clubbing風音樂 很有外國氣氛

材料非常豐富 🥰🥰

包一碗忌廉濃湯 同野飲 叫左熱美式咖啡
都好好飲
2018-12-01 559 浏览
原來銅鑼灣希雲街已變成一條 mini 美食街。這一間 No Boundary 從裝修、食物外觀、味道質素和服務態度都很 Sweet。他們的 All Day Breakfast 都很不錯,整體配搭都很平均,吃得很舒服。金色的餐具也很耀眼。隨着而來,就是一杯南瓜湯,How sweet it is,非常有心思。想不到餐內的一片煙肉也很香甜,so sweet too。肉腸焗得剛剛好,也不太油膩。紅豆粟米跟肉腸一同吃也很開胃。南瓜湯的確香甜,這一刻 Sweet 這個字已印在腦海𥚃。雖然水果茶是跟餐 free,但絕不欺場,以金色耀目的茶杯和茶匙送上。這一杯青蘋果茶,充滿着清香的青蘋果味道。當中的青蘋果肉非常 Sweet。Payment 以金碟奉上,再送上一粒小朱古力 (即刻被吃掉了)。除了食物,服務員也得欣勤,非常 Sweet 的一餐。

想不到餐內的一片煙肉也很香甜,so sweet too。

All  Days  Breakfast

肉腸焗得剛剛好,也不太油膩。紅豆粟米跟肉腸一同吃也很開胃。

南瓜湯的確香甜,這一刻 Sweet 這個字已印在腦海𥚃。

除了食物,服務員也得欣勤,非常 Sweet 的一餐。

All  Days  Breakfast