2023-11-21
凍凍地又係打邊爐好日子,想坐耐啲傾吓偈,上OP見到呢間見人介紹呢間無限時火鍋,又會捐助支持毛孩機構,立刻卜位試試。餐廳座位舒適,醬料,飲品及蔬菜在自助區。店員耐心介紹這裡的序位食法,原來是先點小食,完成後再到酸菜魚/雞煲及刺身,最後才是打邊爐!小食無限添加,我哋每款都有試,推介炸大腸,炸雞,番薯條及鮑汁雞腳。炸物夠熱夠脆口,亦好少有任食炸大腸。刺身用冰碗上枱,有三文魚,北寄貝及牡丹蝦,3款都肥美好食,尤其是牡丹蝦十分鮮甜。的確眼見好多枱客人都選擇雞煲,但我地堅持貴精不貴多,所以點了酸菜魚,果然無點錯。店員提示只需滾3分鐘,魚片滑溜美味,湯底濃郁,配上滑粉很吸味。黃金皮蛋芫茜湯,幾喜歡呢個湯底清清地,與多款海鮮及肉類都好配搭。海鮮拼盤及牛肉拼盤都好出色。尤其牛肉拼盤上有黃喉是外面少見,食落口感爽脆。另外亦都推介濃汁牛肉丸,爆汁彈牙。一口雲吞及一口韭菜餃,細細粒之餘又好食。紫菜響鈴亦是外面少有,比普通響鈴更好食。無限時慢慢食真心不錯,下次再試麻辣湯底。
餐廳座位舒適,醬料,飲品及蔬菜在自助區。
紫菜響鈴亦是外面少有,比普通響鈴更好食。
無限時慢慢食真心不錯,下次再試麻辣湯底。