2018-09-17 138 浏览
上網有人介紹好似幾好味咁,佢做緊推廣49蚊蜆加雞煲,但我地食左原味正價既卜卜蜆,蜆肉唔夠入味,有啲有沙,但係湯底好鮮好好飲,之後嗌左啲料打邊爐,牛實係幾靚幾好味,但係響鈴麻麻地,又話自炸,即買果啲仲好味。服務員態度好好又有禮貌,不過食物就唔會有下次啦,都偏貴少少
原味卜卜蜆
2018-09-13
原味卜卜蜆
2018-09-17 114 浏览
服務我就唔講~人手唔夠!!!最重要嘅係食物質素~響鈴竟然係炸唔透~拎返去再炸過都係咁~失望!總之都係去返舊舖食好過~唔會再去分店食囉~唔會再去分店食囉~唔會再去分店食囉~很重要~所以講3次
服務我就唔講~人手唔夠!!!
最重要嘅係食物質素~
響鈴竟然係炸唔透~拎返去再炸過都係咁~失望!
總之都係去返舊舖食好過~
很重要~所以講3次

2018-09-14
2018-09-13 122 浏览
為食仔有2間店,今次選擇了油麻地店,位置方便(MTR油麻地站只需步行1MIN)可能因為新店,所以人比較小,坐得舒服又不會嘈吵,服務態度好👍👍👍至於優惠非常吸引,我們7:30pm時段食,指定麻辣雞卜卜蜆煱差不多半價,而且湯底濃郁且多蜆(如宵夜時段可免費加蜆)如果雞再多些會更好,不過整體十分低食!其中牛肩甲肉質鮮嫩,值得一試!蝦滑彈牙爽口,材料新鲜!不過我覺得黃金響鈴不夠鬆脆,生蠔不夠生鲜,有待改善!
其中牛肩甲肉質鮮嫩,值得一試!蝦滑彈牙爽口,材料新鲜!
不過我覺得黃金響鈴不夠鬆脆,生蠔不夠生鲜,有待改善!
2018-09-06
庆祝纪念
生日
用餐优惠
優惠券
  • 牛肩甲
2018-09-05 2057 浏览
打邊爐除左要個爐安全之外,料真係好似重要!咁岩見到MK有得食麻辣蜆煲, 花甲, 仲要係辣既, 仲要新開張有特價, 點忍呀?咁等我做下白老鼠幫大家試試佢喇!!入到去幾光猛企理, 7,8張四人檯, 同3張十人大檯, 位同位之間都闊落, 起碼夠過一個人 (最驚就係個D檯貼檯既餐廳, 講句野都唔方便, 好似搭檯咁 仲有部電視開住, 絕對可以電話汁撈飯, 感覺幾warm好入主題, 講下食左咩麻辣蜆煲 (新開張優惠, 9:30 後特價,$98)個煲一上就已經嘩嘩聲,好多蜆肉,目測都有斤幾重,仲要好多辣,即刻心心眼!仲要伴住好多好配料,正!其實我係個好怕麻煩既人,不過為左蜆肉,係值得架!蜆用手一搣就開,又洗乜驚啵!蜆肉真心超鮮甜,食得出好新鮮!拍得住我去韓國水產市場咁新鮮!size 唔算好大,但佢地既數量真係多到可以食飽曬!真係夾極都仲有!仲要隻隻都開晒,一隻死蜆都無,勁!唯一係有一隻,有少少沙粒,咁大煲都係得一隻,算係咁喇!其他配料方面仲有蒜頭,紫洋蔥,唐芹,白蘿蔔,蕃茄,葱,檸檬葉,檸檬,青檸,雞髀菇,秀珍菇,好足料!食落有少少似冬陰公,但又無咁酸,又有少少辣,幾開胃好味!白蘿蔔同洋蔥仲要淋晒索
打邊爐除左要個爐安全之外,料真係好似重要!

咁等我做下白老鼠幫大家試試佢喇!!

仲有部電視開住, 絕對可以電話汁撈飯, 感覺幾warm

好入主題, 講下食左咩
麻辣蜆煲 (新開張優惠, 9:30 後特價,$98)

其他配料方面仲有蒜頭,紫洋蔥,唐芹,白蘿蔔,蕃茄,葱,檸檬葉,檸檬,青檸,雞髀菇,秀珍菇,好足料!食落有少少似冬陰公,但又無咁酸,又有少少辣,幾開胃好味!白蘿蔔同洋蔥仲要淋晒索晒啲湯汁,本身又夠甜,正!

手打野生紅蝦松露丸 $58 (半份)

一客四粒,見到成粒丸都黑色咁濟就知佢真係落左好重手既松露,蝦好快熟,見紅就食得,食落真係好重松露味,蝦肉都幾新鮮彈牙,松露襯托下都仲食到鮮蝦味!

咁新鮮建議大家唔洗點調味料,味道會出更濃!

驚喜既係佢連墊底既菜都好鮮甜,早知叫少個菜

栗米都好新鮮,份量亦都OK,中意食不如叫一份,味道都唔錯。

調味架每枱都有,有齊辣椒,生蒜粒,炸蒜粒,芫茜,葱粒,同豉油。推介佢個xo 辣醬,夠晒香又惹味!

有樣野一定要讚,就係佢啲服務,換碟同加湯都自動波,只係換碟都換左3次,讚!

新開張優惠,可以一戰!
2018-09-02 133 浏览
因為看到朋友facebook打卡,吃了麻辣雞煲,加上新開張優惠,所以同老公慕名前來一試。麻辣雞煲,雞肉鮮甜,湯底美味出眾,雞煲內有大量配料,份量亦多.之後再點一些火鍋食材,...手切牛肉、芝士腸、蕃茄、手打丸,稻庭烏龍,全部份量都頗多,啱哂我地大食的人。火鍋料吸收哂蟹湯精華,越煮越好味,丸餃一般水準,但這個雞煲真係好正美味。環境舒適清潔整齊,另外值得一贊員工服務態度很有禮貌。價錢不貴,- 抵食好味

打邊爐食唔少,但新鮮花甲原隻生滾,就真係第一次試😳😳 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀今次呢間為食仔海鮮火鍋專門店,剛剛係酒麻地新開😳😳 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀齋聽個名就知😎😎佢對自己既火鍋幾有信心啦😝😝 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘快人快語💘💘💘 ⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀*️⃣因為剛開張,鋪頭仲係好乾淨,但店員態度都幾友善,而環境唔會好似一般火鍋店咁侷促⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀香辣蜆煲蜆肉超新鮮,多到爆漿🤤🤤而且好鮮甜,d肉都好彈牙😍😍不過殼超硬,食得比較狼狽😥😥個湯底好惹味😍泰式得黎帶點麻辣不過又唔會太鹹🤤都幾適合十下十下裡面有好多配菜得黎,蜆份量超多😝食極都有,雖唔算大只😎但味道鮮甜⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀2新鮮手切牛肉牛肉不算薄,但食落一d都唔韌😍😍可能因為油脂分佈均分😳😳所以口感唔錯😳但牛味唔算好出⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀3手打野生紅蝦松露丸好香黑松露味😍😍而且肉質好彈牙😎😎 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀真
打邊爐食唔少,
但新鮮花甲原隻生滾,
就真係第一次試😳😳 ⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
今次呢間為食仔海鮮火鍋專門店,
剛剛係酒麻地新開😳😳 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
齋聽個名就知😎😎
💘💘💘快人快語💘💘💘 ⠀ ⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

香辣蜆煲

蜆肉超新鮮,多到爆漿🤤🤤
而且好鮮甜,d肉都好彈牙😍😍
不過殼超硬,食得比較狼狽😥😥
個湯底好惹味😍泰式得黎帶點麻辣
不過又唔會太鹹🤤都幾適合十下十下
裡面有好多配菜得黎,蜆份量超多😝
食極都有,雖唔算大只😎但味道鮮甜
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀
2新鮮手切牛肉
牛肉不算薄,但食落一d都唔韌😍😍
可能因為油脂分佈均分😳😳
所以口感唔錯😳但牛味唔算好出

3手打野生紅蝦松露丸
好香黑松露味😍😍
而且肉質好彈牙😎😎 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

真係好味到停唔到口😍😍
強烈建議大家一定要試辣味⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
2018-08-29 84 浏览
一出地鐵站過完條馬路就落大雨,又唔知落幾耐,唯有搵野食先招牌卜卜蜆煲,成個煲都係蜆,滾左真係卜卜聲,雖然啲蜆係細隻左啲,但個湯都好鮮甜,全部蜆都無沙,兩個人食哂啲蜆又左兩碗湯都半飽,所以無叫肉類因為無脆鯇腩所以轉左脆鯇片,雙飛薄片,爽脆連細骨都吞埋蝦膠奶皇包,蝦膠鮮甜爽滑彈牙,包住奶皇餡,出奇地夾蟶子王今日特價28蚊隻,一人一隻,睇落粗大肥美飽滿,食落都幾鮮甜粟米爽甜,個煲淺粟米大要自己轉下個粟米先至熟😅
一出地鐵站過完條馬路就落大雨,又唔知落幾耐,唯有搵野食先

因為無脆鯇腩所以轉左脆鯇片,雙飛薄片,爽脆連細骨都吞埋

蝦膠奶皇包,蝦膠鮮甜爽滑彈牙,包住奶皇餡,出奇地夾

粟米爽甜,個煲淺粟米大要自己轉下個粟米先至熟😅

2018-08-27 51 浏览
今日收工約左好耐無見既朋友聚一聚,難得一見,肯定食好D拉,聽聞仲要系無味精,我地一致都肯定所以就約左呢間,我地叫左個麻辣雞煲,真係好多肉同埋好鮮甜,味道剛剛好!我地叫左餃子,手打丸,肥牛等等,全部都好新鮮無雪藏味,手打丸好彈牙~最中意就係食呢度既丸,黑松露丸真係好正haha!牛肉入口即容,厚度切得剛剛好,一口一塊,配合醬汁好正,蔬菜解肥膩,一定要食.不過今次有點遺憾就係食得太少丸,下次再去一定留肚食多兩碟丸先得,期待下次再去過

牛肉入口即容,厚度切得剛剛好,一口一塊,配合醬汁好正,
蔬菜解肥膩,一定要食.

2018-08-25 49 浏览
呢間火鍋店主打特色火鍋,最出名既係佢果個麻辣蜆煲,基本上每一枱都係叫麻辣做湯底😳果日食辣火鍋湯底,所以辣辣地🌶好惹味,但後尾食食下開始覺得辣,所以加水唔加湯,溝淡左小小,辣味真係好足料蜆肉份量好多,入口都算滑,配埋辣味入口好過引,朋友唔太食蜆肉,但用離過下口癮都係可以既餐牌上面有好多標榜手打既肉類,見倒有呢個手工切高級牛肉,跟開我地既都知我地兩個勁鍾意牛肉,所以基本上諗都吾洗諗就叫左😂好香既肉味就已經散發哂出離😍而且食落彈牙,確係有驚喜,吾錯🤓就咁望覺得幾靚,牛肉應有既韌度好足夠,亦都好香口,而且份量好大,兩個人食完都開始飽😭最後食左芝士腸同蕃茄,蕃茄加辣湯感覺幾特別,吾知係咪因為咁所以食落覺得吾太油膩🤤🤔不過蕃茄如果浸得太耐會韌,所以浸一浸就要食價錢唔貴,下次都會再黎食

價錢唔貴,下次都會再黎食
2018-08-23 73 浏览
朋友聚會,又係打火鍋嘅時機出現了,最近去過位於旺角呢間新新地嘅火鍋店,覺得質素都唔錯餐廳位置都幾多,一邊係細枱,一邊係大枱,因為火鍋店都幾好生意,特別週五六日,建議最好先行預約。火鍋店坐近窗邊,大玻璃視野廣闊,都幾舒適,抽風很好,離開嘅時候,邊爐香減至最弱餐牌選擇豐富,湯底有超過十款,我地選左冬蔭公覜肉煲。另有刺身、小食,配料方面有唔少海鮮,明碼實價;多款部位嘅牛肉、豬羊駝鳥肉、內臟、丸餃滑類、蔬菜、麵食等,價錢同一般火鍋店差不多講到最吸引應該要數呢個冬蔭公蜆肉煲,特價食性價比超高,9點半後$98,如果係呢個價錢就幾抵食。見到個煲已經覺得好吸引,鍋底唔係好深,所以成鍋睇落好豐富而且蜆肉真係幾多,十分足料入面大量蜆加入蘿蔔、什菌、洋蔥、檸檬、煮成湯底,愈煲愈鹹鮮。蜆肉彈牙爽口有鮮味,食到後來愈食愈多,連平時嫌棄食海鮮好麻煩嘅我,都未停過口蜆肉起碼有斤半,食極都仲有,吐沙乾淨。鍋底調味帶點香辣,蜆肉都好入味,蘿蔔冇渣夠甜。本來以為個鍋底好碎料,點知妹妹下啲蜆,食埋菇,都會有少少飽肚食完加湯繼續打火鍋,呢個湯底都有少少重口味。食完蜆肉都飽飽地,之後唔敢點太多野食,山根唔會太薄,口感夠腍身,完

而且蜆肉真係幾多,十分足料

食完加湯繼續打火鍋,呢個湯底都有少少重口味。

食完蜆肉都飽飽地,之後唔敢點太多野食,山根唔會太薄,口感夠腍身,完全唔韌之餘配上湯後湯味濃,所吸油脂唔多。

湯底點都蓋唔過蝦柳嘅鮮味,口感爽口帶點實,淥完都冇乜點縮水

總係忍唔住用個蕃茄作結。

值得一提係,雖然當晚生意很好,店員都金睛花眼關注客人嘅需要,加湯、換碟都自動波,希望下次再訪,質素都能夠保持