2008-08-01 14 浏览
今晚晚餐同bf黎左這間食好奇怪...入到去無咩人平日通常爆哂我地叫左卡邦尼焗飯, 黑椒牛仔粒, 燒魷魚, 薄餅, 凍阿華田卡邦尼焗飯: d料比以前少...以前有青口...依家係獅子狗d汁都幾香濃...都夠汁黑椒牛仔粒: 我覺得太多油....份量少d....牛仔粒本身ok既=]燒魷魚:燒汁好味....$15都有幾多舊薄餅: (好似係叫加國風情?) 個薄餅如果個底脆d & 多d 芝士就好d料幾好味既凍阿華田:我覺得好甜....想d冰快d溶= = 服務都ok....唔會唔理人個d..=]少人d好唔會趕住趕住P.S. 呢間野d tabasco好似加左水咁比家中個枝差得多....加勁多都唔辣
今晚晚餐同bf黎左這間食
好奇怪...入到去無咩人
平日通常爆哂

卡邦尼焗飯:
d料比以前少...以前有青口...依家係獅子狗

d汁都幾香濃...都夠汁

黑椒牛仔粒:
我覺得太多油....份量少d....
牛仔粒本身ok既=]

燒魷魚:
燒汁好味....$15都有幾多舊

薄餅: (好似係叫加國風情?)
個薄餅如果個底脆d & 多d 芝士就好

少人d好唔會趕住趕住

P.S. 呢間野d tabasco好似加左水咁
比家中個枝差得多....加勁多都唔辣
2008-07-25 17 浏览
Lunch時間特別多人,我們五人只能擠在一張小小的圓檯. 我點了個巴黎汁雙拼焗飯 - 巴黎汁其實是咖哩汁,可能加了芝士關係,咖哩味不會太重,味道是不錯的. 有點奇怪為何"雙拼"只有雞扒,那另外"一拼"呢? 還是指有兩塊迷你雞扒? 因雞扒一早已切開,我也分不清了... 可幸那塊雞扒都算厚,而且份量剛剛好.有幾位同事都同時點了芝士三文魚焗飯/意粉 - 據講味道不錯. 在我看來那三文魚也算大件. 至於那個卡邦尼海鮮焗飯則麻麻,所謂海鮮只不過是蟹柳,獅子狗和魷魚,十分求其...點焗飯可以特價配飲品,我要了個芋頭黑珍珠 - 其實只是芋頭珍珠奶茶,不會太甜,珍珠亦很大粒,味道ok.此店還有pizza供應,下次可以一試.
此店還有pizza供應,下次可以一試.
(非会员)
2008-07-21 11 浏览
幾抵食dinner黎講30蚊位算好平本人好鍾意芝士焗飯佢D芝士味道適中有各式各樣的特飲幾特別
幾抵食
dinner黎講30蚊位算好平
本人好鍾意芝士焗飯
佢D芝士味道適中
有各式各樣的特飲
幾特別
朋友介紹夜晚兩個人黎左食, 叫左兩個焗飯~ 蘑姑焗魚飯, 同埋芝士焗三文魚飯~仲嗌左個"法國風情" o既pizza 食~PIZZA 抵食,$18雖然係細個但係都ok~兩個焗飯都好大碟, 不過d飯多過d餸好多~但係$27都抵~叫左杯雪糕蘋果奶, 諗住試下, 不過唔好飲~ 個顏色仲有d奇怪~整體黎講, 係幾平o既, 不過要加一服務費, 同埋多人o既話要搭檯, 好似同茶餐廳無咩分別~不過, 依家通脤, 咩都加價~ 呢間係平價之選~
仲嗌左個"法國風情" o既pizza 食~
PIZZA 抵食,$18雖然係細個但係都ok~
兩個焗飯都好大碟, 不過d飯多過d餸好多~但係$27都抵~

不過, 依家通脤, 咩都加價~ 呢間係平價之選~
  • 焗飯
2008-07-14 11 浏览
無諗過呢度有pizza食,點左千島薄餅,$18一個,唔會expect好大或者好好味,黎到都ok,一件都約六吋,分成四份,但係薄薄地,份量唔算多,一個人食岩岩好,材料有火腿有少少海鮮,較多係菠蘿粒,不過我鎌佢汁太多喇,舖滿晒成個pizza!唔使咁重手啦!另外,點左芝士三文魚焗飯三文魚好大件呀,又夠厚,唔算太腥,二十幾蚊又真係抵食!飯夠香,份量都唔少,撈芝士汁食好好味,反而焗飯既汁份量岩岩好,唔會太多,但係由於係芝士汁,都有少少漏。叫左兩個小食,分別係什麼螺肉同埋什麼海鮮卷,前者係辣既,而且非我所好,我無試,但係小牛話唔錯;後者勁唔掂,睇圖以為有四條,但係原來係兩條切成四份,仲要一條只係好細好短,餡料根本唔多海鮮,亦無海鮮味,只有春卷皮味,仲要唔係新鮮即炸好脆果款,而係都幾淋下…千期唔好叫呢樣呀!蜜瓜珍珠奶茶雖然好香蜜瓜味,但係味道唔濃,奶茶都唔夠香,好稀…比較奇怪係,收錢時覺得比想像中貴,但無特別理,後來諗諗下,加加下,發覺錢比我計到多左10%,乜呢度要收加一既咩?我又真係無留意喎!茶餐廳都要加一?
2008-07-06
好耐冇食炳記牛牛喇,見今日去開旺角,我同男朋友都不約而同提議去食哩間。今日8點幾先去食,點知入面唔算多人(因為平時多數要同人搭桌)。同男朋友都係叫返平日食開個D。香草咖哩肥牛意粉:男朋友多數黎都食哩個,佢話覺得都唔錯!菠蘿豬頸肉焗飯:我每次黎哩道都會食焗飯,而且多數都叫哩個,可能第一次黎食就食哩個,先入為主,覺得哩個係最好味。送上黎熱辣辣,芝士溶哂係飯上面,好味道!臨走既時候先開始有人搭桌,開始多人係出面排隊,我地今次都算幾幸運!

同男朋友都係叫返平日食開個D。
香草咖哩肥牛意粉:男朋友多數黎都食哩個,佢話覺得都唔錯!

2008-07-05 11 浏览
我覺得呢個價錢食焗飯都差唔多啦, 又唔係難食, 份糧又0岩0岩好!!不過汁少左d囉, suppose焗飯梗係要勁多汁, 包圍哂成碟飯家嘛...我覺得可以再翻單既, 特別係冇咩錢既時候 ~~不過要一提, 佢地d雞亦唔好食囉, 呢個係美中不足, 要改善既地方!!

2008-07-02 6 浏览
首先就加價,d飯又細哂又唔係好食左,d料又少左勁多,d魚扒細到咩咁d珍珠又勁硬,唔知佢想點d人又掛住玩,叫佢拎野拎成世都拎唔到真失望,唔係諗唔到食咩都唔會再去
首先就加價,d飯又細哂
又唔係好食左,d料又少左勁多,d魚扒細到咩咁

d珍珠又勁硬,唔知佢想點
d人又掛住玩,叫佢拎野拎成世都拎唔到
真失望,唔係諗唔到食咩都唔會再去
2008-06-18 7 浏览
這間的食物真不算好吃...用料的確普通 !!不過 ..30元在旺角吧一個晚餐 ..我也沒什麼要求..不過這裡都有優點的 .. 就是熱吧 !食物都是熱哄哄的...熱對焗飯來說相當重要因此熱此優點為它加分了...
這間的食物真不算好吃...

用料的確普通 !!

不過 ..30元在旺角吧一個晚餐 ..

我也沒什麼要求..

不過這裡都有優點的 ..

就是熱吧 !

食物都是熱哄哄的...

熱對焗飯來說相當重要

因此熱此優點為它加分了...
(非会员)
2008-06-16
第二次去炳記牛牛上次去對食物印象差,不過我當作是個人口味問題這次主要是侍應生服務態度當晚近十時進店,雖然不用等,不過要搭枱由於目標只是解決晚飯就回家,所以我沒反對女友選擇印象普普的炳記牛牛我跟女友點菜前,看到有兩張枱結單離開中所以我跟侍應要求轉枱怎知道我得到的回覆是『要轉俾你唔係唔得既,不過如果有四個客人入黎,你要返過黎過wor,你轉唔轉丫?』我沒跟他說『咁我唔左你做生意』之後即刻走,因為這餐是女決定在這吃,我尊重她的選擇原因不是問題,問題是那個態度當晚沒有被他影響心情,但我確定不會再有下次餐廳特色:地方夠細,兩人進店時還可以跟陌生人搶空間放食物跟飲料
第二次去炳記牛牛
上次去對食物印象差,不過我當作是個人口味問題

這次主要是侍應生服務態度
當晚近十時進店,雖然不用等,不過要搭枱
我跟女友點菜前,看到有兩張枱結單離開中
所以我跟侍應要求轉枱
怎知道我得到的回覆是
原因不是問題,問題是那個態度

當晚沒有被他影響心情,但我確定不會再有下次

為什麼這麼難吃,依然有那麼多捧場客???可能抱著超強的期待,換來的就是徹底的失望。我和tenny 就像是小丸子卡通片裡的人物,抱著頭,一直地捲入漩渦中,不停喊:「為什麼~~~~~~~~~~~~」直到不見。說真的,沒有誇張 ── 選擇了在炳記牛牛吃飯,對我和tenny 而言,是這麼久以來一個最大的污點。唯一可解釋人氣依然高企的,是超級低低低低低的價錢。以這樣的價錢來說,就是這樣的水平。有心理準備,就沒問題了吧。==================卡邦尼海鮮焗飯 $25看照片很漂亮吧?但味道真的普通過普通。料不多,當然也是普通貨色。醬汁也很少,下面的飯根本沾不到醬了,結果大半碟都是在吃炒飯。很不開心呀... ... >"<==================想看更多的照片和食評嗎?來來來~ 還我的blog 看看吧:http://hk.myblog.yahoo.com/mei_ciel/article?mid=6758
為什麼這麼難吃,依然有那麼多捧場客???
可能抱著超強的期待,換來的就是徹底的失望。

是這麼久以來一個最大的污點。

唯一可解釋人氣依然高企的,是超級低低低低低的價錢。

==================
卡邦尼海鮮焗飯 $25

==================
想看更多的照片和食評嗎?來來來~ 還我的blog 看看吧:
2008-05-29
lunch time,剛好可讚進,和一個婆婆搭枱!(婆婆都到這兒吃飯!!不是年齡歧視,而係好少會在一時多的時間有公公婆婆在旺角的餐廳吃飯!!)焗三文魚排意粉-三文魚一件,算乾,及有少少鞋. 有數條芹菜,意粉應該用了(olive)油後期加工,所以很'令'身.汁其實是白汁,加有少少芝士粉,不過送上時亦聞到芝士香!朋友的焗魚排飯-應是鱈魚,幾肥美,都算有魚味,很滑

朋友的焗魚排飯-應是鱈魚,幾肥美,都算有魚味,很滑
2008-05-13
黎呢度一定會食焗飯呀!好好味 :*)有紅汁同白汁選擇都夠飽呀, 幾抵食!
黎呢度一定會食焗飯呀!
好好味 :*)
有紅汁同白汁選擇
都夠飽呀, 幾抵食!
2008-05-12
我好耐前幫襯架啦~~價錢 : 抵食!!選擇 : 好多!!推介 : 芝士系列食品正!! 香!! 鍾意芝士類既朋友!! 一定要試均炳記出品既芝士系列既野食呀!!缺點 : 舖位細!! 多人等位!! 有好逼既感覺!! 又無得訂枱!!優點 : 伙記一般禮貌~~ 嘗可接受既!!份量唔多, 可以多叫多試!! 計落其實係唔貴!!
我好耐前幫襯架啦~~

價錢 : 抵食!!
選擇 : 好多!!
推介 : 芝士系列食品
優點 : 伙記一般禮貌~~ 嘗可接受既!!
份量唔多, 可以多叫多試!! 計落其實係唔貴!!
  • 芝士西蘭花
2008-05-11 3 浏览
尋晚有朋友生日...所以出左黎食飯~之前有朋友話想食"炳記牛牛"..但就冇機會食!!今晚終於有la...我地3個朋友叫左左6款野食- 巴黎汁雞扒焗飯- 米蘭鮮茄什錦焗意粉小食- 法國至尊- 蒜香雞翼皇- 法國煙鴨胸- 葡汁意大利雲吞佢d小食幾好咪啊...又平wor!!!!!我地3個人都只係食左$117...好飽ar~~者係平均$39個人^^
尋晚有朋友生日...所以出左黎食飯~
之前有朋友話想食"炳記牛牛"..但就冇機會食!!
今晚終於有la...

我地3個朋友叫左左6款野食
- 巴黎汁雞扒焗飯
- 米蘭鮮茄什錦焗意粉

小食
- 法國至尊
- 蒜香雞翼皇
- 法國煙鴨胸
- 葡汁意大利雲吞

佢d小食幾好咪啊...又平wor!!!!!
我地3個人都只係食左$117...好飽ar~~
者係平均$39個人^^