2022-10-09
通常對香港嘅日本餐廳有少少保留,但呢間估唔到好有驚喜。俾「沖繩」兩個字吸引咗入嚟:沖繩四季柑汁:破戒飲凍嘢,但完全冇後悔,因為呢杯嘢真係好好飲,唔會太甜,有氣,加上柑嘅味道好清新, 非常解渴。再次飲到沖縄シークワーサー真係好感動。❤️ 希望即使完咗沖縄呢個期間限定fair 都會keep呢個飲品喺menu! 南蠻炸雞:呢個就係驚喜 🤤🤤 外皮炸得好脆好似有一塊好厚嘅薯片包住,一見到佢有咁多sauce 仲以為佢落太多,點知同炸雞同埋洋蔥椰菜絲超夾。好耐冇食咁好食嘅炸雞。豬肉餃子:餃子皮好薄,煎得唔錯,點埋個汁好開胃。沖繩飯團:想食少少碳水化合物就叫咗個飯團,但我只係食到比較鹹嘅豉油加紫菜嘅味道。好彩佢係熱,如果唔係仲難食。被南蠻炸雞吸引,兩星期後去咗買外賣「南蠻炸雞飯」,味道一樣好但當然個皮已經林咗,所以下次都係堂食🤤。要讚嘅係,店員俾我用自備餐盒!唔該晒!
俾「沖繩」兩個字吸引咗入嚟:
豬肉餃子:餃子皮好薄,煎得唔錯,點埋個汁好開胃。
四季柑汁
南蠻炸雞