2018-08-18 256 浏览
230pm就有下午餐,大約$45左右,有碗湯(好味夠濃),仲有2碟前菜,叫左個炒粉絲,味道唔錯只係油左少少。原來好多人去食,我們食到一般都入左幾十人,差不多坐滿。

,叫左個炒粉絲

,味道唔錯只係油左少少。
原來好多人去食,我們食到一般都入左幾十人,差不多坐滿。
2018-08-17
2018-08-18 282 浏览
之前一直都只叫外賣食,今次特意來堂食。因為外賣係冇前菜架,最後都來一試😬😬一坐下還未點餐,服務員已上了一個海帶清湯、泡菜以及芽菜。yummy😋😋這個是烤牛肉粉絲,烤牛肉味道很香口粉絲也很容易咀嚼👍🏿。不過我們坐下已食了前菜及飲湯了,但服務員還未給我們一樽水😑😑,結果我忍不住問服務員給我們水😬😝我點這個是辣豬肉豆腐湯飯😍😍,湯飯絕對是推介,因為全部都是珍珠米,食落的口感真的很好,跟普通的飯真的不一樣❤️❤️這個青檸檬梳打就普通。總括來講本人很喜歡食韓國美食,下午茶相對比較便宜質素亦都很好👍🏿👍🏿👍🏿。

這個是烤牛肉粉絲,烤牛肉味道很香口粉絲也很容易咀嚼👍🏿。

這個青檸檬梳打就普通。
2018-08-06 220 浏览
我地兩個就叫左呢個夏日奇幻燒烤套餐($588),邊個話夏天熱辣辣就唔可以食韓燒。一上枱個燒肉拼盤就有乾冰冒哂煙,賣相都擺得好整齊,估唔到而家連燒肉都要相機食先哈哈。拼盤十分豐富,有厚切豬五花、春川辣雞肉、霜降牛小排、厚切牛舌、大蝦同八爪魚。我自己最鍾意厚切牛舌,牛味十足之餘,厚切令佢燒完後保持爽口有口感,正!套餐仲有乾冰八爪魚冷麵同2杯特飲,食燒肉就梗係有點熱氣,整返個冷麵降下溫,冷麵汁入面加左冰,麵條爽滑,不過八爪魚既份量較少,我就鍾意加少少醋一齊食,酸酸地夠醒胃,又中和到燒肉既油膩感,食完透心涼。當然唔少得炑八最吸引既地方,前菜、沙津、生菜籃、爐邊蛋同芝士粟米,而且全部都可以免費refill喔!包你食到滿足,肚仔脹卜卜。見佢仲新推出左個夏日甜品,西瓜冰沫($68),用西瓜做甜品一定非常消暑,見在場唔少人都有叫,不過我地太飽所以就冇叫到喇。

2018-08-04 226 浏览
難得出咗糧梗係要食番餐好㗎啦,好耐冇食燒肉啦!我真係期待咗呢餐燒肉好耐!😍冇book位上到去都唔使等,一嚟就即刻有位。一坐低就立即有staff幫我哋斟水同埋送上小菜。喺其他分店食過,話過一定要落咗order先至開爐,但今次去一坐低佢哋就開咗爐燒住芝士粟米先! 不過有啲失望嘅係冇咗邊爐蛋😢小菜方面,始終好懷念以前嘅海帶。有一份辣辣嘅薯仔幾好食,泡菜蘿蔔好爽脆。 另外有圍裙同電話套提供。食韓燒護心肉一定係鐵膽,份量合理,肉質夠曬淋,又夠肉味。比較特別嘅係肋骨邊肉,我估顧名思義就係 肋骨邊邊嘅肉。比起護心肉係完全唔同嘅風格,呢一款肉比較有咬口,肉質比較實, 肉味都一樣夠曬濃。最後嘅係霜降牛肉,睇起上嚟十分吸引。油脂分部都好似好平均,食落去口感好好,但係冇咩牛味,而且分量好少,二百幾蚊嚟講有啲唔值。

冇book位上到去都唔使等,一嚟就即刻有位。

食韓燒護心肉一定係鐵膽,份量合理,肉質夠曬淋,又夠肉味。

2018-08-02
  • 前菜
炑八出咗新嘅韓燒套餐,今次男小編就同朋友嚟試下佢😎#夏日奇幻燒烤套餐 ($588)😋好味指數:(7/10)前菜都係平時果啲,不過就有啲特別😎其中一款沙律食落去有啲似橙汁,不過其實係fake的😱佢係用咗濟州島好出名嘅柑橘去整,酸酸甜甜咁幾開胃架😆🔥燒烤拼盤·厚切豬五花豬五花厚切果然好口切😎燒落去都有啲油架,不過可以放係格黎隔一隔啲油🤔👍🏼仲可以放係塊香草上面,令到更加香口😳另外仲可以用蒜葉夾埋一齊食,食落又有另一種口感😋.·春川辣雞肉雞肉就冇乜太大特別,不過就份量都唔算少😆.·霜降牛小排牛排放落去燒一燒就食得,食落去超級淋😍唔點汁食落去原汁原味更加正😎.·厚切牛舌牛舌每舊都好大舊,所以可以剪開一舊慢慢燒😆不過可能醃果陣有啲唔均勻,所以食落有啲就比較咸,有啲就比較淡味🤔.·大蝦大蝦食落去都好鮮甜,而且肉質都好爽口彈牙😍不過數量就得三隻,兩個人食就可能要share一人一半喇🔪.·紅魚扒燒果陣記得燒皮果邊先,等啲油可以咇出黎😋之後再燒肉果邊就會更加香口😍🍜主食·乾冰八爪魚冷麵冷麵就可以點醋同芥辣😆食落去冰冰涼涼咁,口感有少少似蕎麥麵🤔如果kick住咗一舊嘅話,只要fing下佢就會鬆開😙#西瓜冰

炑八出咗新嘅韓燒套餐,今次男小編就同朋友嚟試下佢😎

#夏日奇幻燒烤套餐 ($588)
😋好味指數:(7/10)

🔥燒烤拼盤
·厚切豬五花
·春川辣雞肉
雞肉就冇乜太大特別,不過就份量都唔算少😆
·霜降牛小排
·厚切牛舌
·大蝦
·紅魚扒

🍜主食
·乾冰八爪魚冷麵

#西瓜冰沬 ($68)
😋好味指數:(7/10)
譚玉瑛都有話夏日熱辣辣🌞緊係食返個西瓜降下溫消下暑啦😎西瓜份量都幾多,食落去凍冰冰又多汁😋中間仲配咗個雲呢拿雪糕,一啖西瓜一啖雪糕更加吸引😙

❤訂座優惠:
由即日起至8月31日,逢星期一至四晚市期間,可享以下訂座優惠:
☝🏻4-5人以上訂座送西瓜冰沬一客
☝🏻6人以上訂座送柚子冰茶一榨
2018-08-02 170 浏览
銅鑼灣係大家搵嘢食嘅地方、周圍都好多食肆、今日我就去咗SOGO對面嘅呢間炑八韓烤、入到去好大陣韓燒味,雖然我八點半去、但係都好多人!唔想諗、直接叫咗個夏日奇幻燒烤二人餐,入面有厚切五花腩、春川辣雞肉、霜降牛小排、厚切牛舌、大蝦 、紅魚扒等、好似好豐富咁😝可能因為太夜食飯,見到咁豐富、但係冇乜胃口,so far 啲嘢食係整得幾靚、不過、肉質可以再進一步,見佢哋都切得好有心機!至於個主菜係乾冰八爪魚冷麵、唔知係咪因為放得耐、啲麵淋晒、其實係咪有第二種食法?😅另外叫咗兩杯野飲、都好好味甜品有西瓜冰沬、唔怪得等咁耐、因為整得好有心機、要逐層逐層砌上去、上面啲西瓜俾我食晒、先發現原來下面仲有玄機😅,不過已經飽左#炑八韓烤 #炑八 #HelloSummerLetsGather #MeokbangSummer #Koreancuisine #Koreanbarbecue
入到去好大陣韓燒味,雖然我八點半去、但係都好多人!

另外叫咗兩杯野飲、都好好味

#Koreanbarbecue
炑八既韓燒一向都唔差,今次就同朋友去左食新推出既夏日奇幻燒烤套餐 $588😗😗 燒烤前有多款既前菜都係任食,呢個薯仔勁好食,encore左2碟! 仲有泡菜、芽菜、蘿蔔等~~ 我地叫既呢個燒烤拼盤真係好夢幻,店員會係盤中倒上乾冰,頓時就會煙霧瀰漫了~ 燒烤拼盤有五花腩、牛小排、牛舌紅魚扒、辣雞肉同大蝦~~ 仲有濟洲既紅魚扒,非常嫩口~ 食之前放係香草旁上,味道會更好~ 五花腩勁大條,燒到好香😋😋😋 油脂香又帶微脆~用菜包住食就減低油膩感~ 牛小排都好好食😍👍🏻 邊爐蛋同芝士都係任食!!!!乾冰八爪魚冷麵幾有咬口,不過就冇咩八爪魚😅😂😂 味道較為淡口,都係燒肉岩我多D 最後要食埋甜品先夠喉😛 🍉🍉 西瓜冰沬 $68西瓜冰冰凍涼爽!!!!!入面仲有雪糕同冰,食到有mochi 不過底部就冇咩味🙈🙈 . 順帶一提, 4-5人以上訂座會送西瓜冰沬一份🍉 炑八韓烤地址:銅鑼灣軒尼詩道502號黃金廣場6樓

燒烤拼盤有五花腩、牛小排、牛舌紅魚扒、辣雞肉同大蝦~~

五花腩勁大條,燒到好香😋😋😋
油脂香又帶微脆~用菜包住食就減低油膩感~
牛小排都好好食😍👍🏻
邊爐蛋同芝士都係任食!!!!

乾冰八爪魚冷麵幾有咬口,不過就冇咩八爪魚😅😂😂
味道較為淡口,都係燒肉岩我多D

最後要食埋甜品先夠喉😛 🍉🍉
西瓜冰沬 $68

炑八韓烤
地址:銅鑼灣軒尼詩道502號黃金廣場6樓
2018-07-30 1945 浏览
夏日炎炎,太座逛完誠品後想吃泡菜和韓燒,約我下班後匯合,本不想大熱天時吃韓燒,但她說現今世界有冷氣,何懼之有?面對巨人,只好聽從,否則大廳的梳化床由我開齋,卻不是說笑的事。來到餐廳門外,等位期間,太座見到宋仲基 Oppa 紙板人,連忙要跟他合照,事實上 Oppa 確是人見人愛。不一會,有位了,卡座頗寬敞,抽氣煙卣亦發揮功能,週圍都在烤肉,油煙卻不多,看了又看餐牌,似乎套餐較吸引,點了二人用的夏日奇幻燒烤套餐。先來好幾碟泡菜和前菜,太座急不及待先吃為快,女仕愛吃酸酸辣辣的饞相盡現眼前,我只愛吃那碟芽菜,其餘盡歸其所有。接著侍應端來橙片西柚沙律,又在爐旁的坑,一邊放芝士粒及粟米粒,另一邊放泡菜及蛋漿,待其慢慢受爐火烤融和凝固。橙片西柚沙律,顏色鮮豔,引起食欲,沙律加了醋,開胃清涼,是夏天消暑最佳食品。再來的乾冰八爪魚冷麵,層層疊疊的,有半隻烚蛋,八爪魚,青瓜,酸蘿蔔等,而下面是啡色的韓國麵,麵內放了乾冰,同樣是針對夏天而設計,麵條冰涼,沒半點膩,還可加醋或芥末同吃,又是令人開胃。過了一會,侍應端了一木盒來,角位放置了乾冰粒,侍應倒了些少水,立時煙霧彌漫,涼氣迫人,盒內盛著的都是用來燒烤的食
過了一會,侍應端了一木盒來,角位放置了乾冰粒,侍應倒了些少水,立時煙霧彌漫,涼氣迫人,盒內盛著的都是用來燒烤的食品。
厚切豬五花,是全盒最大件的,用剪刀剪成細塊,較易烤熟,油脂香氣引起食欲,肥瘦相間,點些海鹽或用菜葉,洋蔥包著吃,十分好味。
春川辣雞肉,份量亦不少,雞腿肉很嫩滑,微辣惹味。
霜降牛小排,非常矜貴,共有四片,油花均勻,輕烤半分鐘,入口即融。
厚切牛舌,厚切才可感受到其口感爽甜,多烤一會也不覺韌,而且肉味頗濃,很不錯。

芝士融化與粟米粒連成一體,與烤肉同吃也別有一番風味。
大蝦,很新鮮,彈牙肉爽。
紅魚扒,兩大件,慢烤至皮脆,肉質不錯,雪白甜美,新鮮無腥味。
餐後見鄰檯點了西瓜甜品,太座也要一個,叫西瓜冰沬,堆砌得很吸引,西瓜中間有雪糕及韓式小年糕粒,上面是已好的西瓜片,二人吃一個,份量剛剛好。
點了兩杯梳打,吃燒烤也可消消熱氣。
原來夏天吃燒烤也是一種樂趣!
2018-07-29 139 浏览
本人於7月20日透過手機應用程式訂購炑八韓烤的鰻魚滑蛋飯,先不批評食物的味道難吃多油,本人更於用餐後翌日早上出現肚痛症狀,下午開始更發高燒至39度,晚上嚴重嘔吐、胃痛!更腹瀉無數次!腹瀉症狀持續一星期!看到新聞始知道是該店的食物不潔導致發生食物中毒事件!該店衛生情況另人懷疑!
外卖送餐
2018-07-29 196 浏览
鰻魚套餐$768(3-4人用)-炑八對上一次吃韓燒應該有一年前🤭 而燒鰻魚亦是大面最愛😍燒韓國鰻魚在香港不普遍,而這裡的鰻魚不經蒲燒, 吃到的是原汁原味的韓國鰻魚🇰🇷值得一讚的是鰻魚並無小刺骨,可配上特製鰻魚汁,而生菜裹上吃! 套餐還包括一系列牛肉,海鮮,豬肉等! 另外還試了醬油三文魚飯, 顏色不像平時日式三文魚刺身般鮮橙色, 吃到的是醬油味道, 質感厚切, 好吃! 西瓜冰沬裡面配上Vanilla雪糕, 消暑必備😍由即日起至8月31日,可享以下訂座優惠:4-5人以上訂座送西瓜冰沬一客6人以上訂座送柚子冰茶一榨
鰻魚套餐$768(3-4人用)-炑八
對上一次吃韓燒應該有一年前🤭 而燒鰻魚亦是大面最愛😍
套餐還包括一系列牛肉,海鮮,豬肉等!
西瓜冰沬裡面配上Vanilla雪糕, 消暑必備😍
由即日起至8月31日,可享以下訂座優惠:
4-5人以上訂座送西瓜冰沬一客
6人以上訂座送柚子冰茶一榨
夢幻冰夏鰻魚套餐 (3-4人份) $768套餐包括👇🏻✨厚切牛舌👆🏻烤的時間一定要恰到好處 一不留神口感就變靭了😭✨特選豬五花👆🏻✨鰻魚這次套餐的主打 由韓國空運過來的鰻魚!!! 建議餐廳可以教客人燒鰻魚的方法(例如: 先燒皮還是肉) 這樣才不會影響鰻魚的外觀及口感! 味道方面 肉質夠厚 口感軟中帶點嚼勁 沒有骨 只是略嫌有點乾 可能是不懂得控制火候吧....✨LA骨✨護心肉✨大蝦👆🏻✨芝士蛋卷👆🏻較為失望的芝士蛋卷 先不說沒有芝士味 連配菜也都 不太好😭 青瓜與紅蘿蔔都還不夠熟透 所以口感很硬(連爽口也談不上)🤦🏻‍♀️✨乾冰八爪魚冷麵✨醬油三文魚飯 ($108)👆🏻👇🏻還蠻不錯的! 每片三文魚都事先塗了層醬油 質感肥美 味道不會醃得太鹹 中間再搭配流心蛋🤤 一口又一口 完全停不下來😂✨西瓜冰沬 ($68)👆🏻還蠻創新的!上層部分是西瓜粒 下層部分是雲尼拿冰淇淋及冰沫 兩者混在一起其實也挺搭的🤤
夢幻冰夏鰻魚套餐 (3-4人份) $768

✨芝士蛋卷👆🏻
✨乾冰八爪魚冷麵
✨醬油三文魚飯 ($108)👆🏻👇🏻
✨西瓜冰沬 ($68)👆🏻
天氣熱辣辣,反而令人更有激動吃燒烤,當然,我不會在陽光普照的情況下到戶外BBQ,一邊吃一邊汗流浹背,這次我選擇到炑八吃韓烤。炑八最近排出了兩款夏日滋味韓燒套餐,除了有燒烤,還有西瓜冰沬吃,我們最後約好放工後銅鑼灣滙合,一同前往吃韓燒。4個人就選了夢幻冰夏鰻魚套餐,但又怕不夠餓肚,最後確外多點了一客醬油三文魚飯。店員火速送上前菜及沙律,前菜無限添加是相識吧。個人蠻喜歡這個沙律,加了西柚及香橙,味道酸酸甜甜,很醒胃。出奇地,最快送到的竟然是醬油三文魚飯,我在面書時看過,這個三文魚飯是由韓國引入,而三文魚用上奇異果、雪梨及蘋果等,多種水果加埋秘製醬料醃製而成,味道清新,三文魚非常厚身,入口啖啖肉,鮮味十足。由於4名女生各自點飲品的話,感覺有點不化算,所以我們點了大大瓶的柚子冰茶來分著喝,這款冰茶的味道不錯,甜度剛好,帶有淡淡清新的西柚味道。芝士蛋卷蛋卷內的材料滿滿的,口感實在,口感清爽,加了芝麻粒粒的味道更香口。套餐燒烤拼盤的內裏超級豐富,包括有鰻魚、厚切牛舌、特選豬五花、大蝦、LA骨和護心肉,最特別是拼盤送上來時有煙霧效果,充滿仙氣。護心肉肉質嫰滑,口感細膩,挺好吃;特選豬五花較平日吃到的

店員火速送上前菜及沙律,前菜無限添加是相識吧。

個人蠻喜歡這個沙律,加了西柚及香橙,味道酸酸甜甜,很醒胃。

芝士蛋卷

護心肉肉質嫰滑,口感細膩,挺好吃;特選豬五花較平日吃到的薄身,但仍然有一層脂肪,遇熱後慢慢滆化成油份,入口時變得煙韌爽脆,入口油香豐腴;厚切牛舌厚身得來有咬口,帶有濃郁的脂香味; LA骨肉上有美美的雪花紋理,入口甘香,肉質軟腍;大蝦挺大隻,口感彈牙爽脆,燒烤後帶有香噴噴的蕉香味。

鰻魚非常大塊,開始時不知怎樣燒,鰻魚才不容易變燶,後來店員主動前來幫手,再將鰻魚剪成小塊,終於可以啟動了,鰻魚入口帶點微脆及焦香,挺惹味,而魚肉入口有彈性,味道鮮甜。

冰八爪魚冷麵的入口時感覺清涼,八爪魚有咬口,吃時加點醋及辣醬來吃會更好味。

西瓜冰沬
西瓜切成小粒,配上牛奶冰沬,味道份外香甜,加上煙煙韌韌的年糕粒粒,層次豐富,吃後即可以降火,又可以消暑。
2018-07-26
之前都有同朋友去食炑八,覺得環境同食物質素都唔錯,而且款式多。今次見佢有夏日特別套裝就黎試下啦一行三人,見佢有個「夢幻冰夏鰻魚套裝($768)」就點呢個(做緊優惠去到8月31日),一次過可以試晒炑八出名既海鮮同燒肉,呢款套餐係三至四人份量。食野前,餐廳好細心地為每個客人提供電話套同圍裙,以免我地整到自己衣物。首先黎左前菜所有餐前小食唔係hea架,有多款式俾你食,例如泡菜、甜蕃薯、腌芽菜等等。我一向覺得炑八整既泡菜幾入味又夠辣,岩晒重口味既朋友,仲要每款都可以任潻。西柚香橙沙律,食完更開胃,如果怕食燒肉太油既朋友,可以飯後再食呢個沙律清下d油膩既感覺。我地另外叫左一樽巨型柚子冰茶,好香紅茶味唔會太甜。終於黎到主角,超級有驚喜!炑八為咗配合冰涼夏天既主題,佢地細心地用乾冰製造煙霧,迎合翻主題。而食材都好多款式,例如蝦、厚切牛吞、五花腩、護心肉,仲有主角鰻魚。所有食材都好新鮮。大蝦食落好鮮甜彈牙,護心肉好軟又嫩滑,咁多款最欣賞係牛吞,厚得黎牛既味道好出而且入口好爽。而主角鰻魚都好新鮮,肉質好厚口感好正,唯一唔好就係有少少腥味,不過整體都唔錯。燒左一陣就到八爪魚水冷麵出場食完咁熱既燒肉再食呢個

今次見佢有夏日特別套裝就黎試下啦

首先黎左前菜
免費小菜
免費小菜

終於黎到主角,超級有驚喜!

爐邊的蛋漿和芝士栗米

夢幻冰夏鰻魚套餐(3-4人)

燒左一陣就到八爪魚水冷麵出場
乾冰八爪魚冷麵
乾冰八爪魚冷麵

食完咁熱既燒肉再食呢個水冷麵,真係好透心涼,佢設有黃芥末同醋俾我地mix ,我自己覺得配合泡菜食更香口,食落酸酸地好開胃,而八爪魚都好爽口,唔係就係八爪魚份量偏少。

再黎就係芝士蛋卷
芝士蛋卷

入面配料有蛋、紅蘿蔔、青瓜、腌蘿蔔。食落好香蛋味,而且中間加入韓國蛋卷必備既腌料好有口感而且清新,不過就偏乾身。

另外,我地再加點醬油三文魚飯($108)
醬油三文魚飯
醬油三文魚飯

呢個飯令我好回味。佢飯最面層有一隻半生蛋,再攪拌入飯中非常惹味,加上醬油三文魚味道香濃,而且係切成厚身三文魚,好有口感入口即溶。真係好好食!

最後,再配一個西瓜冰沫($68)
西瓜冰沬

賣相已經好吸引,呃到like,食落西瓜清甜,入面再配雲呢拿雪糕感覺好match  以為咁就完,原來底層仲有糯米糍,呢個甜品清甜得黎完全唔會好漏。

總括黎講,成個套餐好抵食,款式好多而且食材新鮮,每款菜式都花心思配合主題,令客人有「冰涼夏天」既感覺。最想讚下佢地員工好有耐性教我地點煎先好食,又成日主動幫我地換鐵板,招待我地,一定會再黎食。
题外话/补充资料: 由於我地係訂座既關係,所以有以下優惠:由即日起至8月31日,逢星期一至四晚市期間,訂座可以享有:4-5人以上訂座送西瓜冰沬一客,6人以上訂座送柚子冰茶一榨
2018-07-23
烤肉拼盤
夢幻冰夏鰻魚套餐(3-4人)
2018-07-25 103 浏览
平時朋友間都好鐘意一齊去炑八食韓燒,因為貪佢位置方便,同埋價錢唔貴又抵食。所以久唔久都會一齊去呢到食飯,而今次就試吓銅鑼灣分店啦。估唔到佢哋咁快又出咗新嘢,而今次朋友就揀咗夢幻冰夏鰻魚套餐。食韓燒之前店員派了每人一條圍裙,令食嗰陣都唔會咁污糟,非常貼心。燒肉嚟之前當然係先到前茶小食啦,平常韓國餐廳有嘅前菜都會齊哂,而且今次仲多咗個水果沙律。接着當然就係燒肉拼盤,擺盤中仲加入乾冰,可以更加易呃Like,套餐入面就用咗仁川鰻魚外,仲有惹味多汁的LA骨及肉嫩罕有的護心肉,味道相當出色。個人都好鍾意佢個仁川鰻魚,燒到外脆內嫩果陣食簡直一流,魚味濃郁而且啖啖肉,好正。食完燒肉之後,接住仲有芝士蛋卷、乾冰八爪魚冷麵,芝士蛋卷味道唔錯,再多啲芝士就更加好。冷麵就相當爽滑食完真係透心涼。呢個套餐其實款式都幾多,個個都食到超飽相當滿足。

2018-07-25 99 浏览
炑八的韓燒向來被受好評,今晚來試新套餐−−夏日奇幻燒烤套餐。$588兩位的套餐價錢進取,但若然是高質的肉食,就值回票價了!才剛坐下,店員就為我們送上泡菜小碟,芝士粟米和蛋漿。最喜歡醬汁洋蔥!甜甜的洋蔥,一點也不嗆鼻,很愛很愛!泡菜辣度適中,醃蘿蔔竟然不辣,還有微微的甜味,要添食!燒肉拼盤來了豬五花油脂充足卻不油膩。油脂可令外皮酥脆而內面保持嫩嫩和其肉汁,啖啖肉的感覺非常滿足。霜降牛小排是最想要推的看那肉和大理紋,經燒過後,油脂全都的迫出來了,融化後更加添了其香味呢!牛舌非常的厚,也非常的好咬口,要花點勁!油花卻是分佈平均的,肉味卻略嫌不足。雞肉特好吃!調味是輕盈的,卻就是這點的調味起了畫龍點睛之用!又滑又香口,好吃夏日的韓燒最重要的一定是要有冷食cool down下!八爪魚冷麵超彈牙的冷水麵,和同樣有咬口的八爪魚腳,感覺qq 最愛的其實是那白雪雪的酸甜蘿蔔,在燒完肉食後超解膩的這大碗的二人份其實三人分也絕不成問題!飲品超可愛紫色的是蝶豆花,淺藍的是波子氣水口味梳打前者清甜帶微酸,十分開胃,後者和梳打水配合得更好,氣泡令它更發揮得出色。甜品有西瓜泡沫千層的西瓜肉中有雲利拿雪糕,刨冰和甜的

才剛坐下,店員就為我們送上泡菜小碟,芝士粟米和蛋漿。

最喜歡醬汁洋蔥!甜甜的洋蔥,一點也不嗆鼻,很愛很愛!

泡菜辣度適中,醃蘿蔔竟然不辣,還有微微的甜味,要添食!

燒肉拼盤來了

霜降牛小排是最想要推的

超彈牙的冷水麵,和同樣有咬口的八爪魚腳,感覺qq
最愛的其實是那白雪雪的酸甜蘿蔔,在燒完肉食後超解膩的

這大碗的二人份其實三人分也絕不成問題!

飲品超可愛

紫色的是蝶豆花,淺藍的是波子氣水口味梳打

甜品有西瓜泡沫

千層的西瓜肉中有雲利拿雪糕,刨冰和甜的年糕。
超q彈的年糕,煙韌之餘甜甜的,和雪糕是天作之俠!可是刨冰很快融掉,要快點吃掉喔!

PS 這裏的米酒很不錯的,下次可以試試喔!