2016-06-29 2105 浏览
今日被公司調左過屯門分店幫手,山長水遠真係超唔願意,仲得自己一個人食lunch,灰~周圍逛見到呢度有位,就入黎食左個雜錦拌飯,一邊食一邊睇返”無限挑戰”,自我娛樂一番~拌飯加左調味蔬菜、牛肉同雞蛋,睇到D顏色令人食指大動,然後mix埋紅當當既韓國辣醬,好惹味~撈嘅時候原來都有技巧架,職員話匙羹要向內撈,咁就唔會壓扁啲飯,出黎啲飯一粒粒好靚仔,mix到均勻慢慢歎,簡單滋味。

雜錦拌飯
2016-06-15
雜錦拌飯
2016-06-24 2241 浏览
6月23號 9:00攞票 9:17mins可入席 2個人食總共$821攞80號票 先3十幾號 以為有排 點知好多人攞完票走左 所以先甘快先可以入去食野 暫時去甘多間韓燒店 哩間會想去多次食醬油蟹💪🏻💪🏻😋😋服務方面會有人主動幫你燒但係坐太近佢哋換衫既房間 D員工出出入入系有DD吾方便因為我坐嘅位就係房間門口前面 不過佢哋都好有禮貌會講聲唔好意思 🤗有播韓國生日歌應該係有客人生日🤔🤔
6月23號 9:00攞票 9:17mins可入席 2個人食

特製牛頸肉
荔枝梳打  魔法梳打
配菜
2016-06-23
$410.5 (晚餐)
海鮮煎餅
醬油蟹
特製牛頸肉
2016-06-24 1340 浏览
父親節爸爸話想食韓國野...咁見屯門新開左炑八, 近近地就去試下啦~我地叫個$785 韓牛4人set....肉類份量同味道都ok, 但係年糕得4粒.... 秀珍菇得4條... 所以我地另外再叫左碟牛舌同石頭鍋飯...石頭鍋飯味道一般....係牛舌幾好味, 但份量少...好薄得8片..... 另外原來refill 生菜泡菜等都要order... 唔緊要....order完仲要等勁耐先黎....無生菜果d夾肉食唔好食架麻....一路等...d肉就一路係度燒....好快燒到乾哂.... 野食再好食我都唔會再黎⋯集團式既餐飲服務做到你地咁差我都係第一次見⋯ 加埋一埋單$1200...但真係唔太飽.... 想食韓牛可以有其他更好既選擇~

秀珍菇得4條...

所以我地另外再叫左碟牛舌同石頭鍋飯...

另外原來refill 生菜泡菜等都要order...

唔緊要....order完仲要等勁耐先黎....

题外话/补充资料: 期間我跌左隻筷子叫左3個人都無人拎黎....真心想發火.... 芥醬用哂叫佢refill, 係隔離枱拎過黎又係吉既... 水樽無水拎走左個吉樽又唔俾返枝水黎.... 加蛋加芝士又係叫極都無人黎加.... 喂你下下唔使錢refill既野都唔願加,咁不如收返錢啦?又要免費又要孤寒....
2016-06-19
庆祝纪念
父亲节
2016-06-22 1182 浏览
和友人到屯門打ball, 運動完後的節目就系去 食~韓~燒~韓燒的重點便是牛牛, 今次我門選了位於屯門的燒烤分店。先前嘗過其他分店覺得他的價錢合理,而且食物較新鮮和總類會較多,所以推介朋友來吃。我們一行三人共点了牛舌, 牛肉眼, 海鮮湯和韓色拌飯。 牛舌和牛肉眼都是脂肪比較少的地方, 所以經燒烤後, 點上醬汁也没有太多油, 牛也不瘦不肥,十分野味。牛舌十分有咬口, 很爽也很厚實, 肉很新鮮, 烤醬微辣, 甜甜的, 與烤肉十分配搭。牛肉眼部分則十分嫩口, 比牛舌更好吃!附上的小菜, 海鮮湯也很好味! 海鮮湯和拌飯有一點辣, 我是很不吃得辣的, 但配上湯和飯吃其實十分野味,料很多,足够三个人的分量

韓燒的重點便是牛牛, 今次我門選了位於屯門的燒烤分店。

我們一行三人共点了牛舌, 牛肉眼, 海鮮湯和韓色拌飯。

牛肉眼部分則十分嫩口, 比牛舌更好吃!

2016-06-18 1118 浏览
上次試過尖沙咀呢個韓燒既分店,點知屯門又新開左一間,就同啲fd心思思去試下!上次無叫「簿切五花腩」,今次一於試試佢。燒左一陣啲五花腩已經自己出曬油,賣相好吸引,咬感十足。我地試下加左唔同既醬汁黎燒仲好入味!肉既分配都岩岩好,半肥瘦!跟住再推介下「韓國鰻魚」,平時唔係點食鰻魚既話,被屈服左試食下,點知又好入味!唔同平時壽司果隻,完全唔腥!呢間同尖沙咀果間分店,水準差唔多,下次唔洗特登出市區食嚕!

呢間同尖沙咀果間分店,水準差唔多,下次唔洗特登出市區食嚕!
I brought my sister-in-law and little princess 👧🏻 (一行三queen👸🏻👸🏻👸🏻) to Korean BBQ. As second time visitor, I was quite enjoyed with the overall experience. The beef tongue was really a good choice. Cook for two minutes until soft. It depended the heat what you adjusted. The beef tongue was nice, tender and flavorful , it was amazing to add the season with salt and pepper! Besides, the green tea shaved ice was a bit expensive but worth to try , the green tea was very pure and crisp taste, generou

Beef  tongue
Besides, the green tea shaved ice was a bit expensive but worth to try , the green tea was very pure and crisp taste, generous with tea consumption.
Green  tea  salved  ice
Thanks for a great night out!

2016-06-16
Beef  tongue
Green  tea  salved  ice
2016-06-16 1042 浏览
去完屯門醫院探朋友,順便約埋嫁左入屯門既家姐食個飯~倆姊妹好耐無傾過計,大家都掉底老公仔女輕鬆一下~上次試過炑八其他分店覺得ok,知道屯門開左間新店,仲係正家姐附近,最岩不過平日七點到唔駛等位,睇黎呢區平日都唔多人,我地可以好安心慢慢燒慢慢傾~ 兩個女人志在吹水,所以剩係叫左霜降牛小排同護心豬肉霜降牛小排($190)得八片~成廿幾蚊塊,真係每一口都係$呀 不過質素同我上次食既牛肋骨肉比又真係高好多既,脂肪分佈平均,油花細密,味道爽口嫩滑,唔需要任何調味料,輕輕一燒,五六成熟左右既時候放入口,充滿幸福滿足既感覺,入口即溶 護心豬肉($120),顏色睇落一D都唔似豬肉,初時仲以為黎錯 ,可能新心臟,血流量較多,顏色比較深,望落好似牛肉~不過始終都係豬肉,我地都燒到熟晒先敢食,燒完後肉味濃郁而口感豐厚,油分不多,爽滑彈牙,呢個用生菜包住黎食一流~再加埋泡菜辣辣地非常開胃~

兩個女人志在吹水,所以剩係叫左霜降牛小排同護心豬肉

2016-06-14
2016-06-15 931 浏览
媽咪話依家韓風熱潮咁勁,佢又心思思想學人去食韓燒,好啦,一於近近地帶佢去試下新開炑八開餐。等候:6:30去到,唔洗等位環境:都幾寬敞,唔會燒完成身味食物:邊爐蛋好味,推介特級牛肉眼, 牛舌 (厚薄適中,口感唔un)味道:燒肉味道剛剛好,不過個芝士生蠔就麻麻地飲品:有特飲,青蘋果梳打ok服務:差少少,叫左幾次先叫到人比水好彩媽咪都對今餐好滿意,仲話下次帶埋老豆黎等佢試下喎

等候:6:30去到,唔洗等位
環境:都幾寬敞,唔會燒完成身味
味道:燒肉味道剛剛好,不過個芝士生蠔就麻麻地
飲品:有特飲,青蘋果梳打ok
服務:差少少,叫左幾次先叫到人比水

好彩媽咪都對今餐好滿意,仲話下次帶埋老豆黎等佢試下喎

2016-06-15 871 浏览
今日約左朋友喺屯門食飯,佢知我鍾意食韓國餐,就提議去新開既炑八,試試係咪真係咁好食。佢既邊爐蛋好滑好味,我地都refill左兩次特級牛肉眼,都有手掌咁大塊,侍應姐姐仲幫我地又燒又剪, service不錯,同埋可能佢塗左層油喺面,燒完又唔算好癡爐, 之於塊牛亦都比我想像中好味。厚切五花腩,望落好似好肥咁,不過燒完又啱啱好,半肥瘦就最好食總括:呢間韓燒我會比4粒星,可以再食!

佢既邊爐蛋好滑好味,我地都refill左兩次

總括:呢間韓燒我會比4粒星,可以再食!
2016-06-13 868 浏览
老友話加左人工,所以請我食返餐好喎,我話食乜都無乜所謂,最緊要有牛食啦,因為我地兩個都係牛迷嘛,於是今晚食韓燒都主力揀靚牛,睇睇menu,花多眼亂,最後揀左牛小胸肉同霜降牛小排。牛小胸肉隻粉紅色好靚,睇到人個人卜卜跳,將薄薄既牛胸肉放係爐上面燒到滋滋聲,好快就食得,肉質比較堅韌有彈性,嫩滑無渣,好唔搭得咁快食晒呀~~~老友見到牛小排既油花就為之瘋狂,牛小排其實即係牛仔骨去骨囉!睇到D色同花紋好靚,朋友專家上身話煮到7成熟最好喎,我唔識搞架,任佢發揮,我等食架咋!食落肉質香、鮮甜同結實,好味!兩款都各有特色,宣佈打成平手啦!

兩款都各有特色,宣佈打成平手啦!
2016-06-04
2016-06-11 863 浏览
山長水遠陪朋入屯門大會堂睇展覧,睇完朋友話附近有間新開韓燒,請我食返餐飯算係多謝我咁遠水路過黎陪佢,我就緊係卻之不恭啦話說朋友一年前開始戒左食紅肉,所以我地既選擇其實唔多,橫掂有人請就等佢決定食咩啦~今餐韓燒變左海鮮大餐,有醬油蟹,芝士生蠔同海鮮煎葱餅首先試個醬油蟹,老老實實咁大個人都未食過,一上枱好香醬油味,先食一啖蟹黃,十分鮮味,一d都唔腥,再試蟹肉,肉質黏黏糯糯,滿口鹹鮮,用黎送飯確係一流芝士生蠔有個錫纸兜裝住,生蠔大大隻,兜底鋪滿芝士,佢呢個擺法抵讚,如果芝士放面d生蠔就會過熟,而家咁岩岩好,d芝士溶晒d生蠔6,7成熟既時候食最fit海鮮煎葱餅就普通,略嫌唔夠脆身,我地自己再燒一燒再用生菜包黎食,又有另一番風味

2016-06-10 973 浏览
難得老公今晚唔駛OT, 今晚我就早d去攞飛等位食炑八,等左半個鐘終於入得去。環境好寬尚,有別一般韓國BBQ小店。邊爐蛋同埋芝士都可以無限refill,依家間間都係咁架啦,不過佢地既蛋汁調得幾滑既~老公點醬油蝦;我點燒肉。個醬油蝦(大虎蝦)都幾底食,啖啖肉又鮮甜,d蝦應該有coat左層油響面,唔會燒到chi殼,燒得都幾有成功感啊!我點既燒肉更加oishii,肥得黎都唔太腻,燒耐d反而更加可以鎖在d肉汁。呢度都有service既,佢地見到d客order左大件既燒物會好主動咁走過黎幫我地又剪又燒!

醬油蝦
2016-06-10
醬油蝦
2016-06-10 729 浏览
呢期追韓星真係追到人到顛,一係唔鍾意,一旦飯上真係好難甩身,好似上個禮拜就去左深圳睇iKON演唱會,下星期又要總動員去搶Bigbang黎緊7月喺香港既演唱會飛。我地成班犯傻既忠粉,今晚就出黎商量一下搶飛攻略,為左配合主題,自自然然又係食韓菜啦!因為有幾個團員都係屯門友,佢地就揸主意黎呢間開左十幾日既韓燒店食。大家掛住吹水都無乜影相,係影左鮮帶子同厚切五花腩。鮮帶子有8隻,158蚊,目測又新鮮又肥美,好似喺高級日本餐廳食果d刺身級帶子,真心想問係咪可以生食架?朋友叫我唔好咁心急,其實輕輕燒下表面再食會仲正,咁又係喎,燒過下有d外熱內冷、外脆內軟feel,又幾得意喎,同埋真係好鮮甜。而五花腩就128蚊,一層肉一層肥膏好吸引,雖然個個都話怕肥,但問邊個想食又個個都舉手喎!奇怪!果種鬆化口感都非筆墨所能形容架喇,只係覺得佢真係太邪惡o者,食完一次唔知又要跑幾多K先level得返lu!期間一邊食,大家已定好跟住落黎既追星大計,荷包又要大出血了~~~~

鮮帶子
五花腩
2016-06-05
鮮帶子
五花腩
2016-06-08 770 浏览
瘦人真係好奇怪,明明已經食好多野,但都係唔長肉,又成日好易餓,d fd都笑我係咪肚生虫@@~~好似今晚大家食肉獸上身食韓燒,我就堅持要叫d飽肚既野,因為之前真係試過淨食肉,返到屋企沖穿涼竟然係要煮公仔面食,好怕食肉果種虛飽~我揸主意叫左兩款好受歡迎既韓國街頭小食,最緊要係飽肚嘛!!! 之前睇過韓劇話呢樣係韓國媽媽好鐘意整既家常菜──海鮮煎蔥薄餅($88),上台即聞到陣陣酥香,煎到金黃鬆軟,餅底唔會太腍或太韌,配料仲好豐富添,yummy!韓式年糕($88)又辣又甜,味濃但唔過火,芝士係呢度成兜野更好味,好like果種煙煙韌韌既Q彈口感,唔覺唔覺久唔久放一舊入口,好快就比我地消滅左!

2016-06-04
  • 韓式年糕
  • 海鮮煎蔥薄餅
2016-06-08 564 浏览
放假老公帶我同呀仔去屯門公園爬蟲館,行完玩完一輪,大家都又攰又餓,即刻走去最近gei屯門市廣場醫肚~去二期見到炑八新開張,老公同阿仔見我上次去tst食團購d相已經嘈住話想試,雖然我lee兩個月已經食左2次韓燒,不過擇日不如撞日,就滿足下兩仔爺啦兩仔爺未試過新式韓燒,一坐底就搞lee搞路,係gum玩個抽風,真係比佢地激死……我同老公都鍾意食牛,所以叫左個牛肋骨肉,之前試過護心豬肉好味道,今次決定再 encore,比呀仔揀一樣,佢揀左多春魚…… 雖然覺得好豬,不過既然比得佢揀就由佢決定啦~兩仔爺不停食d前菜,連平時唔鍾意食菜gei仔都不停食沙律,睇黎真係餓到傻左……牛肋骨肉($128)係我至愛,肉味濃又嫩滑又唔so,燒耐左都唔會嚡護心豬肉($128)保持水準,爽得黎唔un, 配埋泡菜食一流多春魚($68)食晒d肉先開始燒,因為叫gei時候已經幻想到d多春魚燒到甩皮甩骨個樣……但係比我想像中好wor, 可能因為魚身已經預先塗油,未至於慘烈到魚春四散,味道就正常啦,燒多春魚味道可以有咩特別丫…:最後阿仔竟然話最鍾意食係芝士粟米,早知我屋企整比佢食啦~同兩仔爺食韓燒成餐飯未停過,老公unun腳等

雖然覺得好豬,不過既然比得佢揀就由佢決定啦~

最後阿仔竟然話最鍾意食係芝士粟米,早知我屋企整比佢食啦~

同兩仔爺食韓燒成餐飯未停過,老公unun腳等食,阿仔要爭住燒,又怕佢整親又怕燒loan,個口同雙手都未停過,不過見到兩仔爺食得gum開心,辛苦d都值ge