2019-10-15 2023 浏览
一個人食lunch係觀塘覓食~駿業街呢個熟食街市都有好多餐廳見呢間日本野門口感覺不錯等一陣就有位lunch都幾多選擇有成14款揀包前菜and飲品另外小食都多種類不過另加錢叫左個炙燒左口魚邊海膽丼 $88 飲柚子茶😊可以添飲!前菜都幾好食😋至於個丼呢~海膽有3小舊份左口魚邊都係3塊 厚身的幾好食份量就其實女仔算剛剛好,再多d飯會好d街市舖來講算舒服乾淨座位都好坐☺️見佢有清酒樽又有小食拼盤🤩下次試下夜晚來食先~
一個人食lunch係觀塘覓食~
駿業街呢個熟食街市都有好多餐廳
見呢間日本野門口感覺不錯

等一陣就有位
lunch都幾多選擇有成14款揀
包前菜and飲品
另外小食都多種類不過另加錢

叫左個炙燒左口魚邊海膽丼 $88
飲柚子茶😊可以添飲!
前菜都幾好食😋

至於個丼呢~
海膽有3小舊份
左口魚邊都係3塊 厚身的幾好食
份量就其實女仔算剛剛好,再多d飯會好d

街市舖來講算舒服乾淨
座位都好坐☺️
見佢有清酒樽又有小食拼盤🤩
下次試下夜晚來食先~
2019-10-01 1168 浏览
觀塘一向出名多隱世小店 又多工業區既好味餐廳今次同朋友諗住嚟到觀塘搵食, 搵到間又平又好味既刺身丼 位於熟食市場入面 一到lunch time 就full 曬本身自己係超鐘意食左口魚 所以諗都無諗就直接揀咗炙燒左口魚邊丼 $88包前菜同飲品平民價錢 上菜方面唔算快 要比d耐性等待左口魚邊輕輕燒過 好肥美 同埋都幾多塊左口魚邊 前菜係蟹子沙律 無咩特別 飲品方面有各款汽水揀或者無限添飲柚子茶係熟食市場仲有其他好食既小店 不妨可以試下
觀塘一向出名多隱世小店 又多工業區既好味餐廳
一到lunch time 就full 曬
平民價錢
上菜方面唔算快 要比d耐性等待
係熟食市場仲有其他好食既小店 不妨可以試下

2019-09-27
2019-09-27 798 浏览
一餐即興的晚餐。與朋友一同由地鐵站步行至店內五至十分鐘,店舖位於熟食市場內。店內環境佈置不錯,食物美味,賣相吸引。值得推薦的食物:三文魚腩入口即溶注意一點,食品製作需要,適合一邊聊天一邊等待美食的到來。
一餐即興的晚餐。

店內環境佈置不錯,食物美味,賣相吸引。

值得推薦的食物
:三文魚腩
入口即溶

注意一點,食品製作需要,適合一邊聊天一邊等待美食的到來。
2019-09-02 869 浏览
工作到兩點幾先有時間去食午餐,知道附近熟食中心有很多美食,找到了這間食日本食物,因為過了午餐時間所以人不算多,餐牌有很多選擇~我們選了天婦羅軟殼蟹王丼、炙燒三文魚帆立貝丼,套餐仲有前菜及飲料🥤都好抵呀!而且味道幾好呀👍🏻支持小店👍🏻
2019-08-10 837 浏览
第一次去觀塘熟食中心食飯 離APM 好近 大約行5-10分鐘就到~熟食中心地下以大排擋為主 上一層都有不少餐廳 見到一間以居酒屋為裝修就入去了~~19:30 晚飯時間人都不算多 裝修以簡約為主我和朋友兩個人點了一個set dinner(前菜 主菜 及餐飲)炙燒左口魚邊井 魚新鮮 處理恰當 魚沒有腥味的 怕食魚的朋友也不怕喔~灸燒左口魚邊井前菜:中華沙律另外我們還叫了原條饅食蛋包飯 份量十足 饅魚飯十分好食 蛋亦好滑 煮食時間恰當刺身方面 我們點下帆立貝和北寄貝 不過不失小食叫了一客明太子雞翼 熱辣辣上碟 即叫即炸的 夠哂香脆 雞中翼去了骨 釀入滿滿明太子十分足料驚喜! 食完老闆還送了甜品給我們~~值得一睇若是客人不太多 小店絕不趕我們走 期間還不斷為我們添水 我們逗留了大約兩小時 跟朋友𣈱談得十分盡興🙂

19:30 晚飯時間人都不算多 裝修以簡約為主

灸燒左口魚邊井

前菜:中華沙律

刺身方面 我們點下帆立貝和北寄貝 不過不失

十分足料

驚喜! 食完老闆還送了甜品給我們~~
2019-08-08
📍🇭🇰 瀧神日本料理Taki Kami.又到吃晚飯時間,今次想同大家介紹呢間平靚正日本料理,服務親切有善!.我地兩個人點左以下菜單📋:.🍚 炙燒三文魚丼 {HK$59}跟餐配餐飲及前菜,分別點了胡麻凍豆腐加凍柚子蜜,還可以任添加飲!.🍢 日式小食拼盤 {HK$68}- 明太子雞翼2隻- 吉列炸廣島𤐶2隻- 炸吉列蝦2隻- 雞軟骨串2串- 炸墨魚咀2塊- 配沙津醬小食拼盤都幾豐富,尤其明太子雞翼特別好吃😋!.🍡 汁燒帆立貝3隻帆立貝燒得多汁夠肉質!.🥤雪碧1罐.大家係觀塘,晚餐不妨來試下👍🏻👍🏻👍🏻!
📍🇭🇰 瀧神日本料理
- 炸吉列蝦2隻
- 雞軟骨串2串
- 炸墨魚咀2塊
- 配沙津醬
小食拼盤都幾豐富,尤其明太子雞翼特別好吃😋!
🍡 汁燒帆立貝3隻
帆立貝燒得多汁夠肉質!
🥤雪碧1罐
大家係觀塘,晚餐不妨來試下👍🏻👍🏻👍🏻!
2019-06-21
等候时间
1 分钟 (堂食)
2019-06-16 881 浏览
前幾日在Facebook見到廣告,呢到晚市有特價$49鰻魚飯,仲見到Openrice網上訂台單點食物有7折,好似好抵咁,就一於訂台來試試。我地兩人,點了一個小食拼盤,軟殻蟹天婦羅,雞泡魚乾,技豆,店員還特地推介佢地剛剛推出的原條鰻魚蛋包飯,雖然比特價鰻魚飯貴,但我地Openrice 訂台有7折優惠,計落又幾抵就點左黎試下。除左鰻魚蛋包飯,其他野因為太肚餓冇影,但鰻魚蛋包飯真係好靚❤️,忍唔住要影返張相,介紹俾我住觀塘既朋友黎試下蛋整得好滑,整係個蛋我兩個人已經食晒碗飯,整番條鰻魚,跟住見牆上貼住可以加飯,就問下店員是否可以加飯,結果佢再俾左一大碗飯我地,食到好飽,好少食咁多飯,飲埋野,我諗聽日早餐都可以唔駛食埋單,我地飲埋啤酒,其他單點食物7折,都係$300有找,十分抵食

蛋整得好滑

用餐时段
  • 鰻魚蛋包飯
  • 軟殼蟹天婦羅
因為早2日係網上見到廣告,好似唔錯,今日因為day off所以專登黎試一試佢.menu款式算少,而且唔知點解日式餐廳menu入而竟然唔見有魚生丼?我指係全部都係寫明火炙,未知係咪因為試業關係唔可以賣刺身? (純個人推測而奇怪在上網同其他食評都見有"生"既魚生丼,最後叫左一份應該穩陣既火炙三魚文丼,然後問一句點解無生既丼既?職員都有禮貌指出可以唔燒,咁就試下唔燒啦,不過黎到就有些少後悔,三文魚唔算肥美睇得出唔係靚貨,當然呢個價位唔可以要求咁高啦!不過好似都係燒左會好d起碼安心d,整體黎講裝修幾好,門面乾淨,店員都有禮貌,不過野食有待改進~另外幾欣賞柚子茶居然可以添飲 p.s. 午市前後有d時段有-$5優惠.
因為早2日係網上見到廣告,
好似唔錯,
今日因為day off所以專登黎試一試佢.

menu款式算少,
而且唔知點解日式餐廳menu入而竟然唔見有魚生丼?
我指係全部都係寫明火炙,
未知係咪因為試業關係唔可以賣刺身? (純個人推測
而奇怪在上網同其他食評都見有"生"既魚生丼,
最後叫左一份應該穩陣既火炙三魚文丼,
然後問一句點解無生既丼既?
職員都有禮貌指出可以唔燒,
咁就試下唔燒啦,
不過黎到就有些少後悔,
三文魚唔算肥美睇得出唔係靚貨,
當然呢個價位唔可以要求咁高啦!
不過好似都係燒左會好d起碼安心d,

整體黎講裝修幾好,
門面乾淨,
店員都有禮貌,
不過野食有待改進~

另外幾欣賞柚子茶居然可以添飲

p.s. 午市前後有d時段有-$5優惠.
2019-06-14
2019-06-10 387 浏览
意外發現抵食的日式店😱環境舒適乾淨 服務員都好好態度叫左芝心蝦餅吉野蝦飯😍無諗過呢個價錢有三隻蝦平時外面最多都係一隻蝦 二塊蝦餅下次會叫朋友夜晚收工一齊黎繼續試埋其他食物😋
意外發現抵食的日式店😱
環境舒適乾淨 服務員都好好態度
叫左芝心蝦餅吉野蝦飯😍
無諗過呢個價錢有三隻蝦
平時外面最多都係一隻蝦 二塊蝦餅
下次會叫朋友夜晚收工一齊黎繼續試埋其他食物😋

2019-06-10
等候时间
15 分钟 (外卖送餐)
每日中午,在觀塘食個Lunch,多數都要排隊等位。今日天氣真係熱到一個點,見駿業街紅茶條龍都係慣常咁長,決定放棄唔排走去對面熟食市場快快食完個Lunch就返Office。行到熟食市場,上了一樓搵下有咩食,因為聽同事講,一樓格局同地下大排檔有好大分別,上面係一間間小店咁樣,有點似Food Court。行了一個圈,發現有一間日本料理門面很特出,用上日式紙門,位置在中間果行,百里香旁邊,見門口寫住都係$50起Lunch Set,一個人又唔使等位,就走入去試試。入到去,很難想像熟食市場入面會有一間咁樣裝修既餐廳,完全唔覺得在熟食市場食Lunch,冷氣十分足夠,環境乾淨,仲播住日本歌曲,有點居酒屋既Feel,不過有其他人在場,唔太方便影Menu有14款Lunch Set,全部都送前菜,汽水,見環境衛生都有返咁上下水準,就點了什錦魚生飯食下賣相唔錯,足料,飯好大碗,而且醋味剛剛好,魚生就一般野啦,不過以$68一個Lunch Set來計,CP值相當高,下次叫埋同事一齊來再幫親

,就走入去試試。

什錦海鮮丼

2019-05-14
什錦海鮮丼
2019-04-30 518 浏览
有heart的日本丼份量夠,味道好,夠新鮮,即叫即煮另外價錢經濟實惠真心值得推薦的食店凡丼可送頭盤飲品另可加配小食雞軟骨餃子和墨魚咀也不錯👍太肚餓已送進口中了
有heart的日本丼
份量夠,味道好,夠新鮮,即叫即煮
另外價錢經濟實惠

用餐时段
香蒽和風牛肉飯
吉列芝士蝦餅拼吉列蝦飯
2019-04-12 549 浏览
今日中午落雨☔️已經好影響我心情諗住兩個女仔去熟食巿場食 最少吾洗淋雨等位 本身想食百里香 見到條隊排到咁Q長 已經吾想再排落去🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️再行一圈 見到呢間日本野 👀負責拉客既妹妹仔又話有小食同野飲送 💁🏻‍♀️咁就入黎試下啦 見到個menu 吾算話太多野食 但都ok 於是揀左個吉列芝心豬扒飯試下 小食就揀左七味墨魚咀餐飲個度 綠茶同柚子茶係free 我就揀左杯熱既柚子茶🍵個芝心豬扒幾好食 可能因為夠熱 d芝士有少少流心 幾好食 整體味道都吾錯 個墨魚咀加左七味粉 好有趙口 好好食 但得2粒 不過都算係咁啦 以送既小食黎講 食完飯 飲返杯熱既柚子茶 認真舒服好多 原來柚子茶飲完都可以再加 有咁既服務 認真吾錯 以日式野黎講 加上環境感覺好好 又有音樂 埋單$152 相對外面既日式餐廳 算係抵食👍🏻👍🏻👍🏻
今日中午落雨☔️已經好影響我心情

諗住兩個女仔去熟食巿場食 最少吾洗淋雨等位