2020-05-05 488 浏览
今晚同老公一齊黎左銅鑼灣諗住食放題,太耐冇食啦,有朋友推介呢一間話唔錯,上去已經排緊隊,好彩冇訂檯情況下都仲入到,值得一讚佢地d海鮮刺身好新鮮,上菜速度又快,加多百零蚊任食生蠔,蠔好甜,推介!選擇同一般日式放題差不多,不過新鮮已經蠃曬
2019-04-30
《三代同堂。日式放題。 享受溫馨時光》媽媽很喜歡吃刺身和海鮮, 我和小王子Infinite為咗答謝媽媽對我們多年來的愛, 當然要找她最愛的美食和她一起共度美好時光❤️。今日找到這家日式放題《瀛豐》, 地點位於銅鑼灣黃金地段, 交通非常方便。店裏面的設計充滿日式風味, 也有一個個卡位,方便媽媽,我和小王子談天說地。一坐低, 接待員便好好的招呼我們, 說他們先上一盤刺身拼盤, 還介紹如何scan QR code手機點餐, 真的非常方便呢。 服務員 服務態度也很專業。期待已久的刺身拼盤到了! 每一樣刺身也很鮮味 。海膽入口溶化鮮甜, 帶子和三文魚腩很肥美。 大蝦鮮味十足, 希靈魚一粒粒魚春的很爽口。 還有鮑魚,片螺,赤貝,北寄貝,油甘魚, 真係我們想得出的刺身這裏幾乎也有~生蠔淡淡的海水味, 又不太腥, 非常新鮮。另外,他們也有泰國菜式, 例如雞肉牛肉串燒, 海南雞飯等。 海南雞的雞肉很嫩滑, 加上秘製泰式汁真的十分惹味。我們還點了小王子第一次是吃的手捲和軍艦壽司。 想不到小王子那麼愛吃, 用手拿著一啖啖的吃很好玩的。 紫菜是剛剛包上的,所以非常香脆, 而且當中的軟殼蟹和天婦羅 剛剛炸起,香口
《三代同堂。日式放題。 享受溫馨時光》

期待已久的刺身拼盤到了!

生蠔淡淡的海水味, 又不太腥, 非常新鮮。

我們還點了小王子第一次是吃的手捲和軍艦壽司

想不到小王子那麼愛吃, 用手拿著一啖啖的吃很好玩的。 紫菜是剛剛包上的,所以非常香脆, 而且當中的軟殼蟹和天婦羅 剛剛炸起,香口非常。

我們還點了天婦羅, 也是剛剛炸起的, 我們一連點了四碟, 因為真的很脆口,很好吃, 令人愛不擇手。

這樣媽媽和我和小王子就過了一個很愉快的 晚上。 三代同堂一起享受日式放題, 大飽口福,無限溫馨呢~❤️

2020-04-27 1133 浏览
講真真係好少機會會過海食飯。。今次都係見某某任食,而之前都有試過一次某主題任食,加上見食評唔差,所以星期六收早食早場,而頭場7點半埋單仲會有平5點半到,安排坐4人枱,咁樣都唔算迫陝。IPad落單。。。眼見大部分食客都會升級。。。講真,如果唔升級,呢個放題餐單未免太少喇。食咗個幾鍾。。估唔到5點半頭場都爆哂,到7點多外面又有多人等位,所以食飽都埋單走人。。。總括今次海膽帶子生蠔任食係無失望嘅,不過食得唔多轉

刺身拼盤
刺身拼盤
重點主題
燒元貝
2020-04-25 578 浏览
完全唔得,食物少,食物一般,最大問題係每一樣野平均要等二十至二十五分鐘,唔信自己去試吓,永遠唔會再去雖然佢價錢比其他平d,但咩色都要值返咁多錢先得架,如果唔係冇人幫到你
2020-04-25
呢間餐廳外表平凡 入去時候有少少擔心但完全喜出望外刺身新鮮 夠凍全部食物食得出係即叫即整 難道高嘅炸野一樣出色連嘴刁嘅老公都覺得好食!食到好飽仲繼續嗌,以為食唔落但最後都食埋,比個味道吸引左係甜品失色左少少整體都非常滿意!價錢合理 而且冇限時果度好仲有,放題出名漏單但呢間揀一張都冇漏抵讚!堅正
呢間餐廳外表平凡 入去時候有少少擔心

但完全喜出望外

刺身新鮮 夠凍
全部食物食得出係即叫即整
難道高嘅炸野一樣出色
連嘴刁嘅老公都覺得好食!
食到好飽仲繼續嗌,以為食唔落但最後都食埋,比個味道吸引左
甜品失色左少少
整體都非常滿意!

價錢合理 而且冇限時果度好
仲有,放題出名漏單但呢間揀一張都冇漏
抵讚!堅正
2020-04-18
$220 (宵夜)
用餐优惠
  • 火炙壽司
  • 日式放題
  • 八味黃金豆腐
2020-04-17 804 浏览
今日同好耐冇見既舊同事黎食午市放題,$189+1,由12點食到3點。第一輪一定係食刺身,叫左刺身拼盤同帶子鵝肝壽司,但覺得唔係好新鮮,所以加左$118食太平洋即開生蠔同海膽帶子。生蠔同海膽帶子比刺身新鮮。叫左兩次,呢間有泰式生蝦,但都係普通。食完就梗係要食返熟食啦。有唔少泰式野食﹕甘葉香蒜炒墨魚鬚、泰式蝦餅、泰式燒元貝、炭燒豬頸肉、沙爹串燒豬柳、雞肉、牛柳。冇乜邊樣特別好食,失望。雖然有我好鍾意既紫心香芋丸,但我嫌餡唔夠多同香口。反而炸香蕉、芝士年糕比較好味。大蝦天婦羅、皇帝蟹棒天婦羅、一口番薯天婦羅都唔普通。仲有叫左和味一口牛、燒菠蘿、鹹蛋香薯條,薯條好食。飲品我飲左可可、龍井茶同無糖可樂。最後食埋甜品先走,食左榴槤糯米糍同紅豆雪條。
叫左兩次,呢間有泰式生蝦,但都係普通。
食完就梗係要食返熟食啦。
冇乜邊樣特別好食,失望。
雖然有我好鍾意既紫心香芋丸,但我嫌餡唔夠多同香口。
反而炸香蕉、芝士年糕比較好味。
大蝦天婦羅、皇帝蟹棒天婦羅、一口番薯天婦羅都唔普通。
仲有叫左和味一口牛、燒菠蘿、鹹蛋香薯條,薯條好食。
飲品我飲左可可、龍井茶同無糖可樂。
最後食埋甜品先走,食左榴槤糯米糍同紅豆雪條。
2020-04-17
午餐
2020-04-16 478 浏览
銅鑼灣搵到一間食生蠔嘅專門店😋😋今次可以食餐飽啦,基本放題然後每人加118就可以任食生蠔及海膽帶子 !生蠔肥大肉口而是即開的,有海水味👍👍推介,海膽鮮味十足,另外刺身方面三文魚腩和巨型赤蝦肉質亦夠彈牙,另外熟食方面也很多選擇,有串🔥天婦羅🍤炸物也不錯,廚房方面有一口牛,泰國椰菜苗,生燒北海道大元貝,一口豆腐,也夠鑊氣,熱辣辣,是即叫即製又快手,冇乜失單情況,而且員工服務態度好,對是一間得推介的放題,會在再幫襯的

• 刺身拼盤
  • 泰式燒元貝
  • 火炙壽司
  • 法國皇家生蠔
已經好幾個月 因為疫情關成日宅喺屋企🤨唔係叫外賣就係自己煮真係有少少坐監既感覺💔今日終於約左朋友放監去大擦一餐🤗🤗·🤤🤤《銅鑼灣瀛豐放題料理專門店》放題價錢由179蚊至239蚊食物質素相當唔錯😋重頭戲係加118蚊仲可以任食海膽帶子同生蠔🐚愛酒人士仲可以任飲1664或Asahi生啤🍺而我地今次就係為左鮮嫩既海膽帶子同生蠔而來🤩淨係睇相都已經流哂口水🤤🤤·令我地最期待既海膽帶子同生蠔真係回味無窮😍超肥美既原粒帶子刺身夾住滿滿既海膽雙重鮮味真係令人好想瘋狂尖叫🙀😻法國生蠔大大隻 size仲大隻過酒店buffet蠔肉鮮爽肥美 仲帶有微微海水味🌊淨係我自己都食左一打啦!·刺身方面推介珍寶赤蝦及三文魚🦐🐟珍寶赤蝦係我食過既放題入面最大隻嘅唔係講笑 真係去到手臂咁長 好誇張🙀三文魚超級肥美 食到啖啖魚油喺口浪下浪下💓

已經好幾個月 因為疫情關成日宅喺屋企🤨

超肥美既原粒帶子刺身夾住滿滿既海膽
雙重鮮味真係令人好想瘋狂尖叫🙀😻
法國生蠔大大隻 size仲大隻過酒店buffet
蠔肉鮮爽肥美 仲帶有微微海水味🌊
淨係我自己都食左一打啦!

刺身方面推介珍寶赤蝦及三文魚🦐🐟

• 珍寶赤蝦
  • 三文魚
  • 生蠔
2020-04-12 521 浏览
而家想出去食餐飯聚一聚都好難,疫倩關係,又怕食野時除口罩時被傳染,又有除聚令,一枱又唔可以坐多過4個人,如果坐多過4個人又要分枱坐,最重要既係仲要分隔1.5米坐,真係想傾計都唔得,諗食乜又難,打邊爐又話高危,所以今次只可約攸桐媽同蔡爸一齊去食返個放題啦!呢間既放題貴精不貴多,食物方面種類唔多,刺身,生食既食物為主,但要留意,佢既熟食同熱食選擇唔多,如果唔太食生野既人就要考慮下啦!地址:銅鑼灣餐廳:瀛豐放題料理專門店去到坐底見到佢有個升級任食優惠,包括左生蠔、海膽帶子、1664啤酒、Asahi啤酒都係任飲任食,真係好抵,橫掂都去到,冇理由執輸,當然要升一升級佢啦!先講一講升級既食物先啦!生蠔🦪唔算好肥美,適中果款啦!好重鹹味,食落有鮮甜味,creamy既,唔腥,亦唔會有海鮮既腥臭味。蔡爸應該食左差唔多一打,唔知果日之後,我會唔會多個契女或契仔呢?海膽帶子帶子好厚肉,好大粒,好甜,好軟錦錦咁,咬茖到彈牙,海膽好甜,佢既份量都唔少,可能帶子太鮮關係,佢既味唔係好出,為試海膽鮮唔鮮,專登只食海膽,結果得出,佢真係鮮,係唔係好鮮,又唔可以咁講,但大家鐘意食海膽既朋友都知道,海膽一唔新鮮就會有大便

地址:銅鑼灣
餐廳:瀛豐放題料理專門店

先講一講升級既食物先啦!

生蠔🦪

海膽帶子
帶子好厚肉,好大粒,好甜,好軟錦錦咁,咬茖到彈牙,海膽好甜,佢既份量都唔少,可能帶子太鮮關係,佢既味唔係好出,為試海膽鮮唔鮮,專登只食海膽,結果得出,佢真係鮮,係唔係好鮮,又唔可以咁講,但大家鐘意食海膽既朋友都知道,海膽一唔新鮮就會有大便味,佢完全冇,仲大D鮮甜味既!

佢仲有個優惠,記得去到去佢個社交平台專業讚好呀!佢會有個原盅燉湯送添!

呢個燉湯,果然係湯好飲,可惜冇戲睇,哈哈!佢用左雞腳,瘦肉、蟲草花,元肉、杞子等等材料燉整,真係好得,好甜,係油左少少,因為用雞腳燉,點都會有油,但既朋友,撇走上面D油,就可以飲。👍👍👍

刺身
呢個真係冇得輸,佢用既係三文魚腩,食落肥美,滿口油脂,最重要係爽口彈呀!出面真係好少有。赤蝦,大隻到呢?就咁望落去真係好似牡丹蝦,蝦肉鮮品彈牙,鐘意食蝦既Winnie契媽我,又點會放過呀!油甘魚,馬刀貝、赤貝、八爪魚、希靈魚、螺肉、北寄貝、鮑片,每一段都冇得輸,夠晒鮮既。👏👏👏

鹹蛋黃薯條🍟
本來我地冇叫既,係當時有位哥哥問試唔試吓佢地既薯條,咁我地就話好,所以先會食到,佢既薯條比較乾身,唔夠鹹蛋黃味,但可以一試既。

泰式蝦餅、魚餅
蝦餅係口,魚餅淋身D,不過都係攞貨野

壽司🍣
黑松露油甘魚,唔好睇小佢咁少黑松露醬,佢既黑松露味都幾突出,海膽壽司,海膽味好鮮,好濃,唔會臭,呢個真係值得推介。

牛油焗扇貝
牛沺味好香,味道啱啱好,但扇貝就細隻左少少

天婦羅🍤
蝦係正常,茄子做得幾好,因為出面都比較油,但佢唔會,另外,值得一提係佢既蟹柳,真係好好味,唔會好似好假既蟹柳成條粉咁,所以我地再叫一次黎食。

麻辣牛舌
有牛味既,麻辣味夠既,但我覺得淋咗少少。

麻辣田螺🐚
我老公話佢好勁,可以搵到咁細隻田螺,但我就好鐘意,因為佢整個味道好好味,辣味又唔會太辣,所以差唔多我一個食晒。

海南雞🐥
呢個一般,因為佢上面既汁好似同個雞唔太夾。

燒蝦🦐
燒得比較乾身,蝦都新鮮,如果燒少1-2分鐘會仲正。

拍青瓜🥒
好清新,爽口既,味到啱啱好。

泰式鳳爪
嘩,今次真係食阿婆鳳爪,因為去晒骨,酸辣味啱啱好,鐘意食既可以叫。

泰式生蝦
呢個一般,如果比我揀,我會食返赤蝦。

手卷
呢個又係得既,因為我掛住食其他野,完全唔記得左佢,隔左一段時間先食,佢既紫菜仲好脆,佢既飯都係多。

沙津蟹子沙津、中華沙津🥗
呢個真係要提提大家,叫一個就夠,因為都幾大份,所以都係一份一份咁叫,唔夠先再叫啦!

芝麻雞翼
呢個真係好正,熱辣辣、脆卜卜,好多肉汁,真係好好味。

燒三文魚骨
同樣都係比較乾身,燒少兩1-2份鐘好味好多

軍艦
味道鮮味都正常,所以唔多講啦!

由於太飽,甜品只食左一款
榴槤糯米糍
因為佢放係雪櫃,皮有少少硬,但佢既榴槤蓉超好味,鐘意食榴槤既朋友,唔好錯過呀👍👍👍

整體上佢既食物係好既,新鮮,彈牙,講真食放題都係要咁姐,如果連刺身壽司都唔得既,呢個放題都唔洗去,而呢間真係得既,記得去到要升埋級同打卡,鐘意食生蠔、帶子同海膽既,真係唔好放過,因為食呢D已經返到本。另外,鐘意飲返杯既都係唔好錯過。👍👍👍
  • 刺身
2020-04-12 426 浏览
認真啲生蠔冇咩味 仲有少少腥 最多真係食兩隻 所以就有啲唔抵 而加$98有帶子同海膽嗰個 個帶子都係冇咩味 不過個海膽都唔錯 係小小偏淡嘅海膽 不過兩款生啤任飲就算啦(但佢個重用生啤膠杯略嫌有點污糟) 總括而言 如果想任飲生啤同海膽嘅就加$98啦(BTW其實唔使加錢都有兩款罐裝啤酒揀”獅威 hite”)如果冇特別想飲生啤其實本身178就夠晒你食
2020-04-11
庆祝纪念
生日
2020-04-10 506 浏览
低質!伏!加錢叫任食生蠔海膽,但係D蠔同海膽都好唔新鮮。最多食一份已經食唔多。食左半個鐘已經唔想食。俾得尼個價錢不如出去食d真正靚蠔同海膽。其他野食都好一般環境一般般真心唔值得第一次寫差評
低質!伏!

其他野食都好一般

環境一般般

真心唔值得

第一次寫差評

2020-04-06 449 浏览
本身我和老公仔都好鍾意食生蠔🦪今次終於可以食餐飽啦😋😋因為比我搵到間集好食同抵食於一身的店舖 ❤️基本放題價錢然後每人加$118就可以任食生蠔到飽!超級推介俾生蠔迷👍生蠔肥大肉厚,而且新鮮嘅程度就好似啱啱喺海水撈出嚟咁,絕對係質量高嘅嗰批!食起嚟嗰蠔仲非常清甜!我同我老公最鍾意食生蠔囉日本豉油和Wasabi,簡單的調味已經可以將味道昇華,而且又能夠食到生蠔本身嘅鮮味!呢度除咗生蠔出色之外,刺身都非常之出類拔萃。睇吓我呢隻牡丹蝦刺身幾大隻!肉質肥美,而且食落仲甜到入心㗎!鮮甜的蝦肉在嘴裏蠕動着舌尖,嗰一刻真係覺得好幸福啊!食嘅時候我同老公都不期然對望甜笑左一下!睇得出老公都好鍾意食呀!由於我哋都鍾意食刺身,呢度都可以食到超多款🌟三文魚腩刺身夠肥美,魚油香氣十足🌟希靈魚識落零腥味,魚籽還會在嘴內霹靂啪喇地爆開,夠晒過癮🌟馬刀貝刺身夠晒爽脆🌟榮螺刺身肉質爽實彈牙🌟厚切帶子刺身和海膽的組合是第一次吃到,兩種鮮美配搭埋一齊原來真係好好食㗎,鮮甜到好似食緊糖果咁,然後海膽的餘韻會有少少回甘,真係超正!基本上嚟到呢度食完生蠔同埋刺身都已經捧住個肚🤣🤣同埋肯定回晒本😆😆之後都是左啲天婦羅,天婦羅外層炸得

呢度除咗生蠔出色之外,刺身都非常之出類拔萃。
由於我哋都鍾意食刺身,呢度都可以食到超多款
🌟三文魚腩刺身夠肥美,魚油香氣十足
🌟希靈魚識落零腥味,魚籽還會在嘴內霹靂啪喇地爆開,夠晒過癮
🌟馬刀貝刺身夠晒爽脆
🌟榮螺刺身肉質爽實彈牙

之後都是左啲天婦羅,天婦羅外層炸得夠薄脆,也很好吃!芝士年糕亦有驚喜,薄脆的外衣配軟糯的軟心和如熔岩搬傾瀉而出的芝士,太好吃了吧!
絕對值得再去的瀛豐放題料理專門店!
2020-04-03 346 浏览
每年既生日、週年紀念,男人都會問我想食咩慶祝,我都會答好味既壽司同海膽🤣🤣🤣因為我真係好鐘意食壽司🍣同刺身,如果食放題就更正。難得將👶🏻放係婆婆到,兩口子就可以去拍拖仔,食好西。今次就去咗銅鑼灣瀛豐放題料理專門店 到食呢個放題,仲好豪咁升級左生蠔同帶子海膽生蠔比係酒店自助餐的還要大隻還要鮮,真係好好味😋😋😋仲有最愛既海膽,正呀!先來一盤雜錦大刺身,三文魚都好靚,之後就升級左既生蠔同帶子海膽👍🏻👍🏻另外仲有不同既熟食,不過青媽主力食刺身,仲有唔同既飲品,有一款台灣出既朱古力奶,用左75%比利時朱古力,唔太甜仲有好濃既朱古力味。另外仲有不同既甜品可以揀,真係好滿足😋😋

2020-03-11
庆祝纪念
生日
2020-04-03 459 浏览
呢間放題店鋪頭細細,喺疫情之下老闆將每一個客人都量度體溫,門口更加有酒精搓手液,令我們都食得安心。今次叫咗upgrade 生蠔同海膽帶子,生蠔好大隻肉質肥美,但海膽和帶子就不太新鮮有少少腥味 其他熟食和刺身都不過不失,牛油燒原隻帆立貝味道濃郁,秋刀魚燒得啱啱好,壽司做得也不錯,值得一提是芝士年糕和炸芋泥圓十分香脆,必食👍🏻👍🏻 每個刺身盤的擺設也很漂亮,比較特別的是牡丹蝦很大隻,長度有手掌這麼大,三文魚也很肥美,其他魚刺身也算新鮮如果唔upgrade其實都好抵食👍🏻

如果唔upgrade其實都好抵食👍🏻
2020-04-03 274 浏览
位於銅鑼灣京都廣場由於近日肺炎肆虐餐廳安排枱與枱間仍坐得鬆動亦有提供消毒產品及隔板讓食客食得放心啲😊。欣賞專用手機掃二維碼點單食物種類清晰亦環保,而且更衛生💞。收費:星期一至四7時30分前離座,每位定價$189/2小時正價時段收費每位$229😍升級美國太平洋生蠔、海膽帶子、生啤任食只需+$98我同朋友緊係揀升級啦😂。呢度會先上大盤刺身🤩岩哂中意打卡嘅香港人珍寶赤蝦非常大隻超級好味😋油甘魚、白玉豚、赤貝都要追加。升級咗生蠔&海膽帶子任食😎美國生蠔好大隻😋帶少許海水味海膽帶子大大粒💞夾住海膽都唔錯。壽司、軍艦、卷物款式好多而且質素幾好😋炸物質素還可以😚特別推介炸芝士年糕&香芋波波另外天婦羅炸漿夠薄身👍🏻讚!。泰式料理味道都好好只係略為油膩唔敢食太多😋仲有多款甜品&飲品包你一定食到捧住個肚走😂🤗。。。#瀛豐放題料理專門店 #銅鑼灣美食
位於銅鑼灣京都廣場
由於近日肺炎肆虐
餐廳安排枱與枱間仍坐得鬆動
亦有提供消毒產品及隔板
讓食客食得放心啲😊

欣賞專用手機掃二維碼點單
食物種類清晰亦環保,而且更衛生💞

收費:
星期一至四7時30分前離座,每位定價$189/2小時
正價時段收費每位$229
😍升級美國太平洋生蠔、海膽帶子、生啤任食只需+$98
我同朋友緊係揀升級啦😂

呢度會先上大盤刺身🤩岩哂中意打卡嘅香港人
珍寶赤蝦非常大隻超級好味😋
油甘魚、白玉豚、赤貝都要追加

升級咗生蠔&海膽帶子任食😎
美國生蠔好大隻😋帶少許海水味
海膽帶子大大粒💞夾住海膽都唔錯

壽司、軍艦、卷物款式好多
而且質素幾好😋
炸物質素還可以😚特別推介炸芝士年糕&香芋波波
另外天婦羅炸漿夠薄身👍🏻讚!

泰式料理味道都好好
只係略為油膩唔敢食太多😋