2021-08-26 61 浏览
上次同朋友食過一次覺得唔錯,今次同屋企人再嚟食🔥🔥餐廳環境寬敞舒適,兩次嚟到咁啱都可以坐到窗邊位,好開心😃大八爪魚鬚🐙 $116🐙好新鮮,口感煙煙韌韌,燒後更香口😋食堂韓牛拼盤 $218拼盤有幾款牛,特選牛五花,食堂牛小排同大蔥切牛舌,特別鍾意牛小排,入口軟腍👍🏻特選黑毛和牛上貝身肉 $198和牛雪花分布均勻,油脂感豐富,濃郁滋味黃金厚切五花肉 $198濟州豬梅肉 $120兩款肉都好大塊,最鍾意燒到有啲燶邊,點埋大醬包埋生菜食一流🥬濟州海鮮湯 $88海鮮份量都幾多,入面有青口同蝦,湯都幾辣,啱晒愛辣嘅朋友🌶荔枝梳打 $32柑橘梳打 $32食燒肉點可以唔叫梳打飲,入口清新解膩!
上次同朋友食過一次覺得唔錯,今次同屋企人再嚟食🔥🔥

餐廳環境寬敞舒適,兩次嚟到咁啱都可以坐到窗邊位,好開心😃

大八爪魚鬚🐙 $116
🐙好新鮮,口感煙煙韌韌,燒後更香口😋

食堂韓牛拼盤 $218

特選黑毛和牛上貝身肉 $198
和牛雪花分布均勻,油脂感豐富,濃郁滋味

黃金厚切五花肉 $198
濟州豬梅肉 $120

濟州海鮮湯 $88
海鮮份量都幾多,入面有青口同蝦,湯都幾辣,啱晒愛辣嘅朋友🌶

荔枝梳打 $32
柑橘梳打 $32
食燒肉點可以唔叫梳打飲,入口清新解膩!
  • 大八爪魚鬚
  • 食堂韓牛拼盤
2021-08-26 57 浏览
放工比人拉左去做電燈膽 食韓燒好彩冇靠窗位 景觀開揚乾淨有位專門嘅位置放我係幾欣賞,不過都造成左我係serve 人個個🤣🤣🤣小菜味道唔錯 我地加左幾次(任添)周圍嘅芝士玉米都係任添,不過等佢芝士融都要少少時間 大家如果好鐘意食可以注意下味道還好 不過不失,未必會有好大興趣再食e 間
放工比人拉左去做電燈膽 食韓燒

好彩冇靠窗位 景觀開揚

乾淨

小菜味道唔錯 我地加左幾次(任添)

味道還好 不過不失,未必會有好大興趣再食e 間
2021-08-25 47 浏览
記得上年去影紫藤花時嚟過北角滙1次,之後仲去濟州燒肉食堂食咗個好正嘅燒肉,今日同朋友重拾舊地,又再嚟呢度食。 今次揀咗個濟洲五花肉套餐,有特選黑毛和牛上貝身肉、特選牛五花、濟州五花肉、醬油梅花肉、韓式炒粉絲。 最正係特選黑毛和牛上貝身肉,油花充足,牛味濃郁,肉質鮮嫩,食落去有入口即溶嘅感覺。 其他特選黑毛和牛上貝身肉、特選牛五花一樣都好正,肉味突出。 另外再加多隻大雞脾,肉質滑溜,而且無雪味。 韓國嘅五花肉係最正㗎,油脂甘香,味道鮮嫩。 韓式炒粉絲份量充足,炒得夠乾身。 仲有兩杯冰涼嘅梳打當然唔少得有泡菜蛋同粟米拉絲芝士,職員keep住會幫你成日加。 呢度嘅前菜都整得好好味,又會生菜免費添加,可以包住啲肉食無咁膩。

、韓式炒粉絲。

其他特選黑毛和牛上貝身肉、特選牛五花一樣都好正,肉味突出。

另外再加多隻大雞脾,肉質滑溜,而且無雪味。

韓國嘅五花肉係最正㗎,油脂甘香,味道鮮嫩。

韓式炒粉絲份量充足,炒得夠乾身。

仲有兩杯冰涼嘅梳打

2021-07-19
2021-08-22 76 浏览
今日放工去咗北角食燒肉呢間燒肉隔兩三個月就黎食一次每次黎都係full 曬 好彩有book位😂今次order咗個濟州五花肉套餐特選黑毛和牛上貝身肉黑毛和牛相信大家都會比較熟識上貝肉其實就係腰脊心肉質比較結實 有咬口我就鍾意配生菜🥬食 特選牛五花牛五花係肋骨側邊嘅肉肉同脂肪分佈平均 我鍾意點少少鹽食就已經好鮮豪快嚴選牛舌每次食牛我都必食牛舌燒牛舌嘅時間要控制得好好唔夠熟會咬唔斷😂😂 燒得啱啱好嘅牛舌好彈牙 醬油梅花肉醃好嘅梅花肉 脂肪同肉比較均勻肉質好結實 唔需要點汁都已經好入味濟州五花肉大大塊嘅五花肉建議燒熟咗先剪開佢再包埋生菜🥬 加泡菜 蒜頭🧄 一流👍🏻韓式炒粉絲平時好少食韓式粉絲怕整到好乾身呢款又幾彈牙入味整體黎講食物質素保持👍🏻其中一個吸引我就係個爐邊蛋 / 芝士粟米 食到停唔到口一定要叫嘢飲 soda 啱曬🤭🤭走嘅時9點零仲係full曬黎食一定要book位 😂

今日放工去咗北角食燒肉

一定要叫嘢飲 soda 啱曬🤭🤭
走嘅時9點零仲係full曬
黎食一定要book位 😂
2021-08-21 77 浏览
今日去左北角附近,話說北角匯呢個商場都係第一次去,見有燒肉食就即刻入去嘆翻個晚餐啦。壺漬牛肋骨食燒肉當然唔少的牛肉,牛肋骨肉真係超級大片,幾個人分都夠曬。而且牛肉都醃得好香,呢度亦有配上三種醬料(椒鹽、韓式大醬、醬油),我自己就鍾意點少少椒鹽同醬油,食落更加香。海鮮:煙肉大蝦、墨魚見呢度都有海鮮選擇所以都叫左兩款試下啦,煙肉大蝦呢個配搭其實我都係第一次試,估唔到食落都幾搭配,而且特別係d蝦好爽滑。

壺漬牛肋骨

海鮮:煙肉大蝦、墨魚
高質嘅燒肉唔係甘易搵,周五黎到北角濟州燒肉食堂,除左望住個靚景外,燒肉質素都唔錯。今次食嘅套餐就係「濟州燒肉套餐」$756所有食材都新鮮,肉質唔錯。最欣賞無限添加嘅泡菜爐邊蛋同芝士粟米都係足料好味濟州燒肉套餐$756 特選黑毛和牛上貝身肉 黑毛豬五花豪快和牛燒壺漬牛肋骨大紅蝦墨魚+人蔘雞湯感覺超豐盛。人蔘雞湯呢個係我飲過係香港最好味嘅人蔘雞湯,整隻雞每部分都超嫩滑!雞身藏嘅糯米飯軟糯吸晒雞油精華,超正!湯頭有蔘藥材味道亦不乏鮮雞湯濃郁味道!特選黑毛和牛上貝身肉 肥美牛油香,沾鹽更具牛味黑毛豬五花少有韓式豬五花醃得甘入味!豪快和牛燒肉質軟稔,色澤通紅牛味濃!壺漬牛肋骨係最傳統韓式醃汁嘅味道!大紅蝦都夠爽彈~墨魚鮮甜超厚肉!梳打套餐無包,要另點。*溫馨提示:飲品唔要飲管支持環保減$10但點完我先發現到。

今次食嘅套餐就係「濟州燒肉套餐」$756

所有食材都新鮮,肉質唔錯。

最欣賞無限添加嘅泡菜爐邊蛋同芝士粟米都係足料好味

黑毛豬五花
+人蔘雞湯
感覺超豐盛。

人蔘雞湯
呢個係我飲過係香港最好味嘅人蔘雞湯,整隻雞每部分都超嫩滑!

特選黑毛和牛上貝身肉
肥美牛油香,沾鹽更具牛味

黑毛豬五花
少有韓式豬五花醃得甘入味!

豪快和牛燒
肉質軟稔,色澤通紅牛味濃!

壺漬牛肋骨
係最傳統韓式醃汁嘅味道!

都夠爽彈~
鮮甜超厚肉!

梳打套餐無包,要另點。
*溫馨提示:
飲品唔要飲管支持環保減$10
但點完我先發現到。
2021-07-16
  • 豪快和牛燒
2021-08-19 85 浏览
周不時都會心郁郁想食燒肉,今次就黎到北角哩間都幾出名既濟州燒肉食堂試下。大家去食既話記得問下店員可唔可以坐入面,因為個景觀好正,可以望到海同日落🌄佢可以叫套餐,亦可以散嗌,我地唔想諗😂所以就叫左套餐。🥗前菜有沙律、泡菜、芽菜、醃蘿蔔同四季豆,除左沙律之外都可以再添,另外提供芝士粟米同埋泡菜爐邊蛋,芝士粟米鹹香好味。🔥濟州燒肉套餐 $756 (特選黑毛和牛上貝身肉、食堂黑毛豬五花、豪快和牛燒、大紅蝦、壺漬牛肋骨、墨魚、配人蔘雞湯或薯仔排骨湯)特選黑毛和牛上貝身肉入口即溶,油脂滿佈口腔,但又唔會膩,好食推介👍🏻食堂黑毛豬五花肥瘦相間,經過醃製,入口微甜;豪快和牛燒肉質又嫩又軟腍,而且醃製過,食落去啲醬汁甜甜地,唔需要點醬都已經好好食;大紅蝦超級大隻,肉質爽口彈牙,夠晒新鮮;壺漬牛肋骨同樣肉質軟腍;薯仔排骨湯酸酸辣辣。而且每盤肉類上面都放左菇同埋蘋果,可以用嚟解膩。🍹梅子青檸梳打 $32🍹柑橘梳打 $32兩杯都酸酸甜甜,幾好飲,食完咁多肉之後用嚟解膩真係一流。整體黎講,餐廳環境唔錯,食物質素亦相當高,值得一試。🌟溫馨提示🌟餐廳用餐時間係90分鐘,時間到就要交檯,大家食嘢既時候記得睇時間啦!

佢可以叫套餐,亦可以散嗌,我地唔想諗😂所以就叫左套餐。

🔥濟州燒肉套餐 $756

而且每盤肉類上面都放左菇同埋蘋果,可以用嚟解膩。

🍹梅子青檸梳打 $32
🍹柑橘梳打 $32
兩杯都酸酸甜甜,幾好飲,食完咁多肉之後用嚟解膩真係一流。

整體黎講,餐廳環境唔錯,食物質素亦相當高,值得一試。

🌟溫馨提示🌟

2021-08-19 78 浏览
今日同老婆食飯,女人真係好麻煩,問食乜又話無所謂,講完又話唔岩。好彩行商場又睇岩食乜,最後都係食燒肉,兩個人簡簡單單就叫個套餐,套餐本身包左豪快和牛燒、壺漬牛肋骨、墨魚、特選黑毛和牛上貝肉、大紅蝦、食堂黑毛豬五花。.佢既前菜同爐邊蛋、芝士粟米全部任加,咁計返條數都真係抵食。加上燒肉呢啲野,主要由我黎燒,咁又係老婆面前加返啲分先。.跟餐野食,最正係個海鮮,有墨魚同紅蝦,蝦又夠大隻又新鮮,墨魚一啲都唔硬又淋身,係新鮮野先食到咁既口感。之後和牛油脂分布平均,一咬就半溶,呢個價錢黎講係抵既,最正我就覺得係個牛肋骨,又長又有咬口,醃得岩岩好唔會太over。.價錢合理,最緊要老婆食得開心。#濟州燒肉食堂 #燒肉 #美食 #香港 #jejubulgogi #제주불고기 #九龍灣 #北角

價錢合理,最緊要老婆食得開心。
  • 豪快和牛燒
  • 梅子青檸梳打
2021-08-19 49 浏览
今日放工去左北角濟洲燒肉食堂食晚餐,同埋同事&同事老公一齊,做左電燈泡😆😆😂😂入到餐廳,店員安排了我們三人坐窗邊位,個人覺得,餐廳景色開揚、坐位寬落。我地都點了豬肉、牛肉。牛肉多汁,但牛味略嫌唔夠濃,其他食物,包括豬肉都係味道唔錯,但算不上驚喜,三人食份量足夠。小菜同芝士栗米個d 食曬,店員會主動問洗唔洗再添,呢點餐廳服務真的唔錯。中間按要求換左一下燒肉的網,店員都很樂意更換,讚👍🏻但剪刀唔夠利,店員按要求給我們換了。呢間餐廳既大醬湯味道偏重,同事朋友都話有d 膩。而泡菜都唔錯,食落諗諗下好似最近泡菜改了名,叫辛奇。😆另外,水壺內有粒青檸,飲落有青檸香味,幾好幾好👍🏻總體黎講這間燒肉都算是中上檔位,大家可以一試。😉

豬肉拼盤
腩肉

粟米芝士蛋

中間按要求換左一下燒肉的網,店員都很樂意更換,讚👍🏻

但剪刀唔夠利,店員按要求給我們換了。

另外,水壺內有粒青檸,飲落有青檸香味,幾好幾好👍🏻

總體黎講這間燒肉都算是中上檔位,大家可以一試。😉
2021-07-28
2021-08-19 60 浏览
聽朋友推介呢間抵食高質韓燒~午市叫咗個二人燒肉套餐($358)同埋加配咗甜辣炸雞($58)🤤二人燒肉套餐好豐富! 雖然睇落唔係好多肉咁,但塊塊都好厚好高質,食到好滿足👍🏻 個人最鍾意五花腩同牛小排~ 仲有爐邊蛋任添,真係好正🥰不過炸雞就有啲失色,唔夠辣同埋比較多骨,大家淨係食燒肉會開心啲🤣同朋友仲忍唔住加咗份護心肉($98),份量勁多,仲要好香豬肉味,好驚喜🤣如果大家有肚都推薦大家試吓👍🏻

仲有爐邊蛋任添,真係好正🥰

2021-08-19 52 浏览
餐廳位於北角邨重建新盤海璇底下嘅北角匯商場,新商場一行入去嘅感覺已經特別舒適,餐廳裏面仲有一列靠窗嘅座位,臨海嘅氣勢非常吸引,可惜已經俾人坐滿哂,唯有下次有買要趁手。濟州燒肉套餐,呢個餐有特選黑毛和牛上貝身肉、食堂黑毛豬五花肉、豪快和牛燒、壺漬牛肋骨、大紅蝦、墨魚同埋薯仔排骨湯,材料豐富,陣容鼎盛。首先嚟嘅係荔枝梳打同埋梅子青檸梳打,前者有清香嘅荔枝味,上面仲有粒粒嘅新鮮荔枝肉添;後者係傳統嘅青檸梳打加上酸梅嘅味道,對味蕾夠哂衝擊。薯仔排骨湯,估唔到一個普普通通嘅薯仔排骨湯呢度都可以做到咁出色,裏面除咗豬骨同薯仔之外,仲有為數不少嘅蕃茄,湯底味濃,有滿滿嘅豬骨味道,加上蕃茄味道嘅加持,係一個非常出色嘅番茄薯仔豬骨湯。特選黑毛和牛上貝身肉,牛味道濃郁,脂肪分佈均勻,一啖一口,油脂傾刻爆發,用啲生菜同埋 kimchi 嚟包住塊牛肉一齊食就係最高嘅境界。壺漬牛肋骨,牛肋骨喺個壺入面被牛肉燒汁醃漬過,牛肉被醃製過後極度軟嫩,口感嫩滑 ,啖啖都咁入味。墨魚,估唔到佢個墨魚嘅味道咁令人驚喜,口感爽口彈牙,用料新鮮,連墨魚食落口都可以有海水嘅味道,讚。食堂黑毛豬五花肉,五花肉肥瘦均稱,燒香咗嘅肥肉部

食堂黑毛豬五花肉,五花肉肥瘦均稱,燒香咗嘅肥肉部分 惹人垂涎,同個爐圍邊嘅芝士粟米味道非常之夾。
2021-08-18 404 浏览
又到HAPPY FRIDAY,由於即興同朋友食飯冇BOOK位嘅關係,間餐廳勁多人幫襯,裡面座無虛席,所以今次要稍等一陣先入得座。今次叫左 濟州燒肉套餐($756),包括有特選黑毛和牛上身肉、食堂黑毛豬五花、豪快和牛燒、大紅蝦、壺漬牛肋骨、墨魚、人蔘雞湯/薯仔排骨湯,仲有叫左荔枝梳打($32)、 梅子青檸梳打($32)。其實個套餐個份量已經好多,不過大食嘅朋友仔,甚至可以+$158追加五花肉部隊鍋😄座位都坐得幾舒服前菜:一共有4款,醃蘿蔔、四季豆、芽菜、泡菜,食完可以無限REFILL,最中意食醃蘿蔔,酸酸地幾醒胃,泡菜都唔錯,醃得夠入味辣辣地😋生菜:可以無限REFILL,拎黎夾埋D燒肉一齊食沙律:D沙律菜幾清新,食落爽脆爐邊嘅泡菜蛋同芝士粟米一樣都係無限REFILL😁平時食親韓燒都好中意食爐邊蛋,香口又夠滑😁芝士粟米仲可以有拉絲效果,香甜滋味😋食物陸續送上,先影張相先🤩薯仔排骨湯:上菜時個湯仲係好滾,出晒煙熱辣辣,要小心盪口😉個排骨勁大件好足料,仲有薯仔、菜等配料,排骨湯味道都好濃郁😋食燒肉點唔同嘅醬汁作唔同口味配搭😉特選黑毛和牛上身肉、食堂黑毛豬五花、豪快和牛燒:上碟擺盤都幾精緻,肉質
又到HAPPY FRIDAY,由於即興同朋友食飯冇BOOK位嘅關係,間餐廳勁多人幫襯,裡面座無虛席,所以今次要稍等一陣先入得座。今次叫左 濟州燒肉套餐($756),包括有特選黑毛和牛上身肉食堂黑毛豬五花豪快和牛燒大紅蝦壺漬牛肋骨墨魚人蔘雞湯/薯仔排骨湯,仲有叫左荔枝梳打($32)、 梅子青檸梳打($32)。其實個套餐個份量已經好多,不過大食嘅朋友仔,甚至可以+$158追加五花肉部隊鍋😄

座位都坐得幾舒服

前菜
前菜:一共有4款,醃蘿蔔四季豆芽菜泡菜,食完可以無限REFILL,最中意食醃蘿蔔,酸酸地幾醒胃,泡菜都唔錯,醃得夠入味辣辣地😋

生菜, 沙律
生菜:可以無限REFILL,拎黎夾埋D燒肉一齊食
沙律:D沙律菜幾清新,食落爽脆

泡菜蛋
芝士粟米
爐邊嘅泡菜蛋芝士粟米一樣都係無限REFILL😁平時食親韓燒都好中意食爐邊蛋,香口又夠滑😁芝士粟米仲可以有拉絲效果,香甜滋味😋

濟州燒肉套餐
食物陸續送上,先影張相先🤩

食燒肉點唔同嘅醬汁作唔同口味配搭😉

特選黑毛和牛上身肉, 食堂黑毛豬五花, 豪快和牛燒
食堂黑毛豬五花
特選黑毛和牛上身肉食堂黑毛豬五花豪快和牛燒:上碟擺盤都幾精緻,肉質亦好高質素,和牛油脂分佈均勻,由於夠薄身,所以唔使燒太耐就得食,食落好香口兼有種入口即溶嘅感覺🤤黑毛豬五花肉味濃郁,肥瘦比例幾好,點埋個醬汁夾埋生菜黎食好MATCH唔油膩😋

豪快和牛燒
壺漬牛肋骨:上菜時見個肉質都幾靚,但冇諗過夾起原來係咁大條勁誇張🤩剪開之後都足足有3大塊,食落肉質鬆軟得黎又不失口感,肉味香濃😍

大紅蝦, 墨魚
大紅蝦
墨魚:大大件墨魚原塊上,可以自己剪開細件D黎燒就易熟D,而且墨魚有預先調過味,所以燒完特別香口,食落好有口感😋
特大紅蝦:同樣地大大隻,呢到D蝦好新鮮,所以食落去夠晒鮮甜彈牙,正😍

荔枝梳打, 梅子青檸梳打
荔枝梳打梅子青檸梳打:荔枝比較甜,都係梅子青檸酸酸地比較啱我口味多D,2杯都夠冰凍又夠汽,食住熱辣辣嘅燒肉飲返啖,真係透心涼好舒服👍🏻

成個套餐個份量同味道質素都好好,食完之後真係超級飽,雖然成晚都好FULL好多客人,但職員效率都幾高,基本上叫佢REFILL前菜、生菜、爐邊蛋或芝士粟米都好快手,燒到咁上下個綱開始燶,叫職員更換都好快手換埋個網,值得一讚👍🏻如果要食記得早D去拎位或者BOOK定枱

補MENU
  • 特選黑毛和牛上身肉
  • 荔枝梳打
  • 梅子青檸梳打
2021-08-18 63 浏览
阿仔最鍾意食燒肉,趁月尾出國讀書前帶佢食好嘢😃先有幾小碟前菜,四季豆、醃蘿蔔、泡菜等等我都好鍾意❤️仲有一盆新鮮沙律菜可以夾住燒肉一齊食,大愛!喜歡食肉嘅哥哥特別鍾意食牛肉,叫咗個套餐,濟州五花腩肉套餐+另加兩杯梳打飲品甘橘梳打同埋梅子青檸梳打🐮特選黑毛和牛上貝身肉🦐大紅蝦🐷食堂黑毛豬五花🐮豪快和牛燒🐙墨魚🐮壼漬牛肋骨🥔薯仔排骨湯(辣)和牛、黑毛豬醃得好入味,大蝦燒起外表乾身入面夠juicy!薯仔排骨湯(辣)好出色,辣度適中,香濃好味!
阿仔最鍾意食燒肉,趁月尾出國讀書前帶佢食好嘢😃

甘橘梳打同埋梅子青檸梳打

🐮特選黑毛和牛上貝身肉
🦐大紅蝦
🐷食堂黑毛豬五花
🐮豪快和牛燒
🐙墨魚
🐮壼漬牛肋骨
🥔薯仔排骨湯(辣)

庆祝纪念
纪念日
2021-08-15 79 浏览
好好食嘅濟州五花肉套餐💕👅好少嚟北角,今次為咗依間燒肉店而過嚟,因為朋友同我講話依間餐廳好好食,於是今日過嚟試吓,估唔到真係好高質👍🏻首先一嚟到,餐廳環境好乾淨,而且座位好闊落,職員嘅態度都好友善,食得安心又放心🙏🏻加上嘢食好好食😋我哋叫咗一個韓國濟州五花肉套餐首先店員幫我哋加咗芝士粟米同埋泡菜蒸蛋,作為前菜超級好味,另外仲有沙律🥗非常之健康,而我哋食燒肉嘅時候仲可以夾住泡菜、蔬菜一齊食~最推介嘅係依度嘅燒肉,五花肉嘅脂肪同埋比例啱啱好,燒完之後好香口,有陣炭燒嘅香味,入口嘅感覺「一級棒」🤩🤟🏻另一樣要推介嘅就係大雞髀🍗真係超級大隻,肉質鮮嫩多汁,咬落去口感好豐富😋另外必食推介嘅係韓國牛肉粉絲,店主超級大方,落咗超多牛肉,豐富又飽肚👍🏻
好好食嘅濟州五花肉套餐💕👅

我哋叫咗一個韓國濟州五花肉套餐

非常之健康,而我哋食燒肉嘅時候仲可以夾住泡菜、蔬菜一齊食~

2021-08-12 89 浏览
濟州燒肉食堂 - 有氣氛燒肉食堂今日黎到北角地標商場 - 北角匯的一間韓國菜餐廳,主打韓式地道燒肉,在環境、形式、菜式上都是依照韓國的模式,上次是在中午吃過,印象蠻好,這次試試在晚上的燒肉如何。濟州燒肉套餐點了比較經濟的套餐,有和牛、黑毛豬和紅蝦,每樣款式也可以吃到。豪快和牛燒油脂分布大理石紋理般的和牛,厚度適中,輕輕一燒油分迫出,入口即化。特選黑毛和牛上貝身肉另一款和牛,本身有掃上醬汁,油脂分布較為平均,肉質嫩嫩的。壺漬牛肋骨牛肉類還有長長的牛肋骨,肉質厚實,啖啖肉。食堂黑毛豬五花韓燒當然唔少得五花肉,採用黑毛豬,肉質幼嫩,配上醬汁和生菜最夾。大紅蝦、墨魚海鮮類有彈牙大大隻的大紅蝦和爽彈唔韌的墨魚。人蔘雞湯滋補的人蔘雞湯,湯底清甜,雞件嫩滑。梳打飲品有冰涼梳打解解膩。
濟州燒肉食堂 - 有氣氛燒肉食堂

特選黑毛和牛上貝身肉
另一款和牛,本身有掃上醬汁,油脂分布較為平均,肉質嫩嫩的。

壺漬牛肋骨
牛肉類還有長長的牛肋骨,肉質厚實,啖啖肉。

大紅蝦、墨魚
海鮮類有彈牙大大隻的大紅蝦和爽彈唔韌的墨魚。

人蔘雞湯
滋補的人蔘雞湯,湯底清甜,雞件嫩滑。

梳打
飲品有冰涼梳打解解膩。