2022-11-15
今日同朋友慶祝生日, 朋友是韓燒愛好者,今日同佢食濟洲燒肉🙂餐廳環境舒服開陽,望住個海景,心情都特別好😌一坐低,服務員已擺低左幾款前菜,有泡菜,芽菜,海帶,酸蘿蔔,仲有兩個邊爐泡菜蛋 和 芝士粟米🌽 食燒肉當然不能缺少的梳打飲品 , 叫左梅子青檸梳打和荔枝梳打 酸酸甜甜 好開胃🙂豪快黑毛和牛外羣肉 : 和牛有醃過,肉質纖細、其油花分佈均勻,口感鮮嫰,真係食完一片又一片🤤食堂黑毛豬五花肉(醬油):見到五花肉一層又一層既肥膏,有d驚😅但食落又唔肥,包住生菜🥬加泡菜, 感覺無咁油膩,仲好好食😄😄醬油豬排骨肉 : 豬排骨肉油脂豐富,燒既時候要小心太搶火,肉質軟嫰有彈性,又係食唔停口!新鮮鰻魚(半份) :第一次燒鰻魚,鰻魚好厚身,燒完既鰻魚口感上相對皮更脆,肉也緊實得多。食堂蘋果梨汁雞肉 : 雞肉經醃製後,肉質鮮嫩,唔乾唔柴,但味道對我個人來講太甜。貪心想試試 佢既炸雞,叫左半份 : 韓國炸雞 🍗粉就厚左d, 普普通通! 下次都係專叫燒肉食 比較好😆
食燒肉當然不能缺少的梳打飲品 ,
叫左梅子青檸梳打和荔枝梳打 酸酸甜甜 好開胃🙂