2022-10-21 51 浏览
好耐冇去葵廣掃街,今日難得經過,見到呢間幾特別芝士軟皮+脆皮墨西哥taco牛肋條我都好鐘意個taco皮,都平時依開既唔同,厚一啲同較香脆,加埋芝士好香,至於牛肋條其實似係牛肉絲,有調味過,口感唔會過鞋,加埋千島醬夠晒惹味墨西哥雞肉卷入面好足料,有蕃茄、生菜、雞肉同沙律汁,加左蔬菜有口感之餘又清新一啲,食落唔會覺得好邪惡跟住仲叫左和牛burger($58)試下,$58就有和牛burger幾抵下!首先要讚吓個包好香軟有咬口,唔會淋左或者輕泡泡。牛肉夠鮮嫩juicy,另外有成三塊芝士,咬落去啖啖芝士同牛肉

好耐冇去葵廣掃街,今日難得經過,見到呢間幾特別

芝士軟皮+脆皮墨西哥taco牛肋條

跟住仲叫左和牛burger($58)試下,
2022-10-19 57 浏览
早幾日行葵廣黎食左呢間小食2份taco 加1份粟米片配肉醬,份量唔算好多,小食多滋味😇蝦脆皮Taco 配千島sauce $34大蝦配千島醬味道非常濃郁易入口,但係個人覺得脆皮Taco夾咗餡料容易散開,都係揀返傳統皮會較夾😚牛肋條 芝士軟皮墨西哥Taco 配微辣sauce $44微辣Sauce 配牛肋條,加上芝士軟皮及Taco比較有口感,相對推介,$44 既價錢,有牛肋條,呢個價錢一試冇妨😚🥩粟米片配肉醬 $40最鐘意係呢個肉醬粟米片,但加上左肉醬容易令粟米片變得唔脆,到手就快d 食😬

蝦脆皮Taco 配千島sauce $34

牛肋條 芝士軟皮墨西哥Taco 配微辣sauce $44

粟米片配肉醬 $40

2022-10-08 55 浏览
已經食過好幾次 ✨澳洲仔✨今日講話去葵廣掃街,點少得TACO🌈墨西哥雞卷千島醬餅皮包住爽口生菜🥬微酸蕃茄🍅同嫩滑雞肉,食落清新開胃。🌈脆皮蝦肉🦐TACO 千島醬汁卜卜脆脆皮包住大量彈牙蝦肉,配搭椰菜絲,青紅椒絲同蕃茄,千島醬汁令整個味道添上一份清新,完全不膩口,好健康。必食推介❤️TACO🌈軟皮加脆皮牛肋肉TACO 千島醬汁軟皮加脆皮一次過食到兩種口感,餡料牛肋肉份量勁多,烹調得恰到好處,牛味香濃,肉質鬆化,唔會鞋口,仲有蕃茄🍅同椰菜絲,口感層次夠哂豐富,配上牛油果醬加上千島醬汁食相當惹味。
已經食過好幾次 ✨澳洲仔✨

今日講話去葵廣掃街,點少得TACO

🌈墨西哥雞卷千島醬

餅皮包住爽口生菜🥬微酸蕃茄🍅同嫩滑雞肉,食落清新開胃。

🌈脆皮蝦肉🦐TACO 千島醬汁

必食推介❤️TACO

🌈軟皮加脆皮牛肋肉TACO 千島醬汁

2022-10-05 47 浏览
上星期六經過葵廣,發現開咗好多新食店叫「澳洲仔」!🇳🇿😊係好奇心驅使下點咗三樣餐點。。。1️⃣Taco(芝士軟皮)配🐷豬肉、千島醬$32Taco外皮有芝士香,配上新鮮🐷豬肉,新鮮生菜絲,加上甜甜嘅千島汁,回味無窮😋2️⃣脆皮Taco配🐮牛肉、千島醬$32Taco好脆口,内餡飽滿,爽脆生菜絲,牛肉味濃,加上甜甜嘅千島汁,好正😋3️⃣墨西哥雞肉卷🐔🫔$43用軟皮包住爽脆生菜🥬、清甜蕃茄🍅、嫩滑雞肉,餡料豐富,好好味😋
上星期六經過葵廣,發現開咗好多新食店叫「澳洲仔」!🇳🇿

😊係好奇心驅使下點咗三樣餐點。。。

1️⃣Taco(芝士軟皮)配🐷豬肉、千島醬$32

2️⃣脆皮Taco配🐮牛肉、千島醬$32

3️⃣墨西哥雞肉卷🐔🫔$43
2022-10-01
  • 牛肉Taco
  • 豬肉Taco
2022-10-01 52 浏览
葵廣特式小店ꕀꕀ⇢澳洲仔在葵廣少見的Taco店澳洲仔主打特式Taco 可以客製化挑選餡料醬汁及餅皮ꔐB1牛肉脆皮Taco($32)一打開已經很有食慾外層脆皮taco非常香脆牛肉炒到好香口配上微辣醬汁牛肉下面還有牛油果醬非常極之惹味ꔐC3蝦芝士軟皮及脆皮Taco($40)同樣非常吸引的蝦肉用軟糯的芝士軟皮包裹脆皮中間塞滿爽彈蝦肉/黃椒/蕃茄上面添加了千島醬ꕀ口感層次豐富ꔐD墨西哥雞肉卷($43)雞肉卷餡料同樣塞滿滿除了雞肉還有椰菜絲/蕃茄口感非常juicy¨̮ ᴴᴬᵛᴱ ᴬ ᴳᴼᴼᴰ ᵀᴵᴹᴱ દ ᵕ̈ ૩第一次試脆皮taco蠻有驚喜的很喜歡醬汁的調配 ꕀ令風味更為明顯店家有貼心提供手套ꕀ 方便食用
葵廣特式小店ꕀꕀ⇢澳洲仔
在葵廣少見的Taco店
澳洲仔
主打特式Taco
可以客製化挑選餡料醬汁及餅皮

ꔐB1牛肉脆皮Taco($32)
一打開已經很有食慾
外層脆皮taco非常香脆
牛肉炒到好香口配上微辣醬汁
牛肉下面還有牛油果醬
非常極之惹味

ꔐC3蝦芝士軟皮及脆皮Taco($40)
同樣非常吸引的蝦肉
用軟糯的芝士軟皮包裹脆皮
中間塞滿爽彈蝦肉/黃椒/蕃茄
上面添加了千島醬ꕀ口感層次豐富

ꔐD墨西哥雞肉卷($43)
雞肉卷餡料同樣塞滿滿
除了雞肉還有椰菜絲/蕃茄
口感非常juicy

¨̮ ᴴᴬᵛᴱ ᴬ ᴳᴼᴼᴰ ᵀᴵᴹᴱ દ ᵕ̈ ૩
第一次試脆皮taco蠻有驚喜的
很喜歡醬汁的調配 ꕀ令風味更為明顯
店家有貼心提供手套ꕀ 方便食用
2022-09-30 48 浏览
好耐無去葵廣掃街( ´ ▽ ` )無意中發現呢間專賣𝐓𝐚𝐜𝐨嘅小店🌮𝐓𝐚𝐜𝐨款式都幾多 可以自由配搭材料 全部即叫即製!整體幾高質 性價比高✨包裝仲好精美—- ʕ•ﻌ•ʔฅ —-♡ 牛油果醬粟米片一食唔停口嘅𝙲𝚑𝚒𝚙!煲劇/傾計嗰陣食會不知不覺咁KO哂(>∀<)ノ粟米片超級薄脆 本身帶點鹹味 但加左牛油果莎莎醬又頓時𝚛𝚎𝚏𝚛𝚎𝚜𝚑哂🥑必食推介~♡ 芝士軟皮+脆皮𝐓𝐚𝐜𝐨層次豐富嘅𝙼𝚒𝚡𝚎𝚍 𝚃𝚊𝚌𝚘~一層脆皮夾住一塊芝士軟皮 再加自選配料(蝦/雞/牛/牛肋條)+滿滿嘅千島醬芝士醬味道似夏威夷風情𝙿𝚒𝚣𝚣𝚊 但口感豐富好多 外層脆卜卜 內層就鬆軟又香口😙.♡ 墨西哥雞肉卷超足料嘅𝚠𝚛𝚊𝚙🌯餡料塞到滿滿的!雞肉比大量生菜包圍 醬汁唔算濃味 亦無怪味醬🤭食落幾清新雞肉𝙹𝚞𝚒𝚌𝚢唔肥膩 餅皮微烤過但仍然幾軟身 有陣麵粉香氣 飽肚程度可以當正餐(o´▽`o).𝘍𝘰𝘭𝘭𝘰𝘸 𝘮𝘦 𝘩𝘦𝘳𝘦 ʕ•ᴥ•ʔ𝙸𝚗𝚜𝚝𝚊𝚐𝚛𝚊𝚖: @𝚋𝚎𝚊𝚛_𝚐𝚘_𝚛𝚘𝚞𝚗𝚍𝙵𝚊𝚌𝚎𝚋𝚘𝚘𝚔: 熊仔美食專員

—- ʕ•ﻌ•ʔฅ —-

♡ 牛油果醬粟米片

♡ 芝士軟皮+脆皮𝐓𝐚𝐜𝐨
♡ 墨西哥雞肉卷
𝘍𝘰𝘭𝘭𝘰𝘸 𝘮𝘦 𝘩𝘦𝘳𝘦 ʕ•ᴥ•ʔ
𝙸𝚗𝚜𝚝𝚊𝚐𝚛𝚊𝚖: @𝚋𝚎𝚊𝚛_𝚐𝚘_𝚛𝚘𝚞𝚗𝚍
𝙵𝚊𝚌𝚎𝚋𝚘𝚘𝚔: 熊仔美食專員
2022-09-29 50 浏览
有得飛但未到我飛🥹去葵廣食下唔同國家嘅野食堂飛咗啦🙈想食啲墨西哥嘢食可以試依間👍👍🐷 墨西哥雞肉卷 $43夾咗好多生菜,生菜都好新鮮咬落索索聲!仲有番茄🍅墨西哥餅皮烤到微脆,又帶點煙韌口感,墨西哥卷都幾有份量,如果女仔自己食好快會飽🤭🐷 牛油果醬栗米片 $40粟米片食得出有粟米香,面頭有少少調味粉吊味,但唔會覺得辣,牛油果醬好creamy而且份量好足,足夠點曬栗米片🙈🐷 和牛漢堡 $58牛肉有成130 g,絕對唔係連鎖舖頭嗰種又乾又薄嘅牛,和牛漢堡多汁有牛味,包包有牛油香配埋沙律醬好開胃,細佬表示淨係食個包包都好食🤣慳妹攻略🐖✨今次冇食到Taco,因為要留返Taco Tuesday 第二件半價嗰陣食🙈見到人哋影Taco好似都好正,下次試!!✨人均消費 ~ $70環境 🐖🐖🐖🐖 4/5食物質素🐖🐖🐖🐖🐽 4.5/5店員態度🐖🐖🐖🐖🐽 4.5/5澳洲仔📍葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓B01A號舖

🐷 墨西哥雞肉卷 $43

食物質素🐖🐖🐖🐖🐽 4.5/5
店員態度🐖🐖🐖🐖🐽 4.5/5

澳洲仔
📍葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓B01A號舖
「禾是窮鬼whita 醉愛買抵野」🛖 澳洲仔 (葵芳)📍 葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓B01A號舖💰 ~共$150性價比:🐘🐘🐘🐘.5/5(窮鬼表示食到lam lam 脷 )1. 千島醬芝士軟皮+脆皮牛肋條同朋友share~兩個女生食到飽左一半😜咬落去啖啖肉!加埋千島醬真係好正❣️tacoooooooo~2. 墨西哥雞肉卷🫔如果想掃街都懶係健康😏呢個就好啱你啦!墨西哥皮又低卡又飽肚!💗入邊仲有蕃茄同少少菜🤤加埋高蛋白的雞肉,又好食又冇罪惡咁嘅掃街美食去邊揾🤩3. 和牛漢堡漢堡必試!佢餐牌寫舊肉有130g😍舊肉真係好厚好大嚿~但係一啲都唔會煮得太耐變得好韌,一咬落去啲肉汁飛晒出嚟🥳下次去一定會再食!#葵芳 #葵芳美食 #葵涌廣場 #性價比之選
「禾是窮鬼whita 醉愛買抵野」

🛖 澳洲仔 (葵芳)
📍 葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓B01A號舖
💰 ~共$150

性價比:🐘🐘🐘🐘.5/5
(窮鬼表示食到lam lam 脷 )

1. 千島醬芝士軟皮+脆皮牛肋條

2. 墨西哥雞肉卷🫔

3. 和牛漢堡

#葵芳 #葵芳美食 #葵涌廣場 #性價比之選
2022-09-29 19 浏览
去咗葵涌廣場覓食,見到呢間澳洲仔有我鍾意食嘅Taco同漢堡包!價錢唔貴,買咗幾款試下!牛肋條Taco (蒜香醬汁)($38)Taco有牛肉/豬肉/蝦/牛肋條四款,每款都可以揀芝士軟皮或脆皮,醬汁都有蒜香、微辣、千島醬選擇,非常貼心。揀咗人氣牛肋條Taco (蒜香醬汁),牛肋條絲肉質嫩滑,份量慷慨。芝士軟皮口感軟熟,食落都帶有少少脆口,包住飽滿嘅牛肋條絲、生菜絲同蒜香醬,每啖都材料豐富!墨西哥雞肉卷($43)軟熟嘅餅皮包住生菜絲,雞肉及番茄等餡料,配上微辣嘅醬汁,味道清新開胃!和牛漢堡($58)除咗墨西哥Taco之外,呢度都主打漢堡包。呢個和牛漢堡相當抵食,足足有130g漢堡扒!漢堡包比較淋身,如果脆口一點會更有口感。簡單夾住芝士,生菜絲及漢堡扒,已經係好豐富嘅一個午餐!
價錢唔貴,買咗幾款試下!

牛肋條Taco (蒜香醬汁)($38)

墨西哥雞肉卷($43)

和牛漢堡($58)
最近發現🧐咗葵廣新開咗間Taco🌮專門店😋,而且高質又💰抵食,絕對可以 encore 👍。呢度🤤食物款式唔算好多,主要係🌮Taco、🌽Nachos、🌯雞肉卷同埋🐂和牛漢堡🍔。個人覺得佢哋嘅🐂和牛漢堡🍔超級抵食,有130g 🤩和牛扒都只係💰$58!我哋揀咗個🧀芝士軟皮+脆皮墨西哥Taco🌮、墨西哥🌯雞肉卷同埋🐂和牛漢堡🍔。🐂和牛漢堡🍔個包烤過勁鬆脆😍,和牛漢堡扒又厚又 juicy,加上兩大塊🧀芝士,十分之豐富😋美味!呢個🧀芝士軟皮+脆皮墨西哥Taco🌮可以自選醬汁同埋配料,我哋揀咗🏝千島醬配🐂牛肋條。🧀芝士軟皮包住脆皮嘅Taco🌮入面有好多椰菜絲,上邊鋪滿🤤味道濃郁又軟熟嘅🐂牛肋條絲同埋🏝千島醬口感同味道都🥰好豐富有層次!佢哋嘅墨西哥🌯雞肉卷入面有勁多嫩滑嘅🐓雞肉同埋爽脆嘅生菜🥬,仲可以揀辣定唔辣🌶,我哋揀咗辣🌶嘅好惹味,個皮又香又軟😋好好味!

• 墨西哥雞肉卷
  • 和牛漢堡
  • Taco
2022-09-20 45 浏览
呢間小店主打墨西哥Taco同歐美街頭特色美食🇲🇽更新推出澳洲和牛漢堡,手打漢堡選擇,全部即叫即製🍔💗粟米片牛油果醬 ($40)粟米片香脆惹味,配上幼滑牛油果莎莎醬,再灑上芝士碎同香草🥑💗墨西哥雞肉卷 ($43)餅皮煙韌柔軟,捲入大量嫩滑烤雞🐓配搭清爽解膩嘅生菜同蕃茄,整體相對健康輕盈🌯💗芝士軟皮+脆皮墨西哥Taco+牛肉($38)兩種餅皮加埋有外脆內軟嘅口感🌮牛肉碎份量十足🐃配以黃椒、洋蔥碎、蕃茄、芝士碎、香草,有邪惡拉絲效果🧀再加入袐製蒜香醬,味道更香濃惹味🧄

💗粟米片牛油果醬 ($40)
粟米片香脆惹味,配上幼滑牛油果莎莎醬,再灑上芝士碎同香草🥑
粟米片牛油果醬

💗墨西哥雞肉卷 ($43)
墨西哥雞肉卷

💗芝士軟皮+脆皮墨西哥Taco+牛肉($38)
芝士軟皮+脆皮墨西哥Taco+牛肉

粟米片牛油果醬
芝士軟皮+脆皮墨西哥Taco+牛肉
2022-09-13 24 浏览
我自己非常鐘意食卷餅類見到呢間買taco即刻衝咗去買嚟試下佢買咗Taco (芝士軟皮)配豬肉 (千島醬)$32唔好意思下邊呢張相有啲醜化咗佢🫣🫣總之佢一打開個盒就係咁樣同我見到佢貼果啲相差得有少少遠唔知係咪因為唔同款 所以賣相有啲唔同佢係即叫即整 新鮮熱辣外皮外脆肉軟入邊有好多豬肉粒 生菜同千島醬每一啖都係滿滿嘅肉雖然每啖都好足料但味道就冇咩特別見到肉應該有醃過但唔係太食到肉嘅味 幾本上都係千島醬味最後味道雖一般但包裝得好靚仲好有心比埋手套 唔會整到成手都係鐘意食卷餅類可以一試嘅但冇咩新嘢我應該唔會回購
我自己非常鐘意食卷餅類

仲好有心比埋手套 唔會整到成手都係
鐘意食卷餅類可以一試嘅
但冇咩新嘢我應該唔會回購

2022-06-02
20 分钟 (外卖自取)
2022-08-22 71 浏览
葵廣多好嘢食就係人都知近幾年多咗好多唔同小店進駐今次就試試呢間墨西哥Taco啦Taco皮有分芝士軟皮同脆皮兩款貪心想試晒兩款所以揀咗一款可以有晒兩款皮嘅😋因為自己唔食牛餡料就揀咗蝦醬汁有三款選擇:蒜香、微辣、千島醬最鐘食辣嘅我揀咗微辣😆店舖好細心有提供埋膠手袋如果喺街食都唔怕隻手污糟講返個Taco先一打開就見到滿滿嘅餡料蝦嘅份量都唔少,下面係椰菜絲所以食落感覺好fresh 脆皮嗰塊皮可能因為拎到返屋企先食所以都唔係好脆啦🤣不過唔緊要仍然都好好味醬汁方面比得一啲都唔吝嗇所以成個taco唔會有好乾嘅感覺微辣醬汁同啲餡料好夾下次都應該會揀返呢隻汁有機會再試埋佢嘅豬肉taco先
葵廣多好嘢食就係人都知
近幾年多咗好多唔同小店進駐
今次就試試呢間墨西哥Taco啦
Taco皮有分芝士軟皮同脆皮兩款
貪心想試晒兩款
所以揀咗一款可以有晒兩款皮嘅😋
因為自己唔食牛
餡料就揀咗蝦
醬汁有三款選擇:蒜香、微辣、千島醬
最鐘食辣嘅我揀咗微辣😆
店舖好細心有提供埋膠手袋
如果喺街食都唔怕隻手污糟
講返個Taco先
芝士軟皮+脆皮墨西哥Taco   蝦🦐

一打開就見到滿滿嘅餡料
蝦嘅份量都唔少,下面係椰菜絲
所以食落感覺好fresh
有機會再試埋佢嘅豬肉taco先
2022-08-21
芝士軟皮+脆皮墨西哥Taco   蝦🦐
2022-07-16 105 浏览
✨和牛漢堡🍔✨今次又去到上次食過的Foodporn,上次覺得幾款食物質素唔錯,所以又再去望望,見到佢推出左新嘅和牛漢堡,當然就試試🥳和牛漢堡🍔是即叫即整,可能要等5-10分鐘。漢堡配料有芝士,蕃茄,生菜和沙律,仲特別標明有130g和牛😋。先想講講塊麵包有少少甜味和牛油香味。芝士做到半溶的狀態。牛肉味俾醬汁和麵包應該有一點點被蓋過,但仍然牛味十足🐮Size不算是巨型,掃街食應該不會太麻煩。餐廳仲有手套提供,真係方便不少(當然環保的關係,可能自己潔手更加好👍🏻)
✨和牛漢堡🍔✨

和牛漢堡

和牛漢堡🍔

和牛漢堡
今日去葵廣行吓街 太耐冇行 見到間新舖 所以就去試下🤩 見到佢有好多好吸引既burger 同 Taco 就特別叫咗兩個taco同粟米片🌮牛肉脆皮Taco $32呢個taco一打開就好香 因為我地揀咗牛肉同蒜香汁😋蒜香汁真係有好濃烈既蒜香味 又唔會特別鹹🤤 佢好足料,啲牛肉多到就嚟爆出嚟 又好香又好味🤩另外我地仲揀咗脆皮 擺放咗一陣都仲脆 呢個真係估唔到!中間都係有牛油果 味道啱啱好 冇咁鹹😆芝士軟皮+脆皮 墨西哥 Taco (蝦)$40呢一款Taco比較特別 佢有一個芝士皮同埋脆皮 有兩種口感啦😆 我今次叫咗千島醬 Taco鋪滿千島醬、芝士粒同埋蝦仁粒粒🦐 蝦仁粒經過煎香 Taco爆料 除咗有蝦仁 中間仲有牛油果 好多料😚粟米片$40佢有芝士肉醬味或者有牛油果醬味 咁我哋就揀咗牛油果醬 呢個粟米片份量都唔少 全部新鮮整好🤩 我哋叫咗牛油果醬 除咗有牛油果醬之外 上面仲有一啲車打芝士碎同埋啲蕃茄粒粒🥑 牛油果醬份量唔少 足夠可以點晒所有Nachos🤓 我好鍾意佢哋嘅Nachos 佢哋係即製 鬆化得嚟又脆卜卜🤤** 小店有手套提供

牛肉脆皮Taco $32

芝士軟皮+脆皮 墨西哥 Taco (蝦)$40