2010-08-14 15 浏览
第一次幫襯食小華堡,相比起老麥,明顯係好味好多,無論係麵包(鬆軟),生菜(爽脆)同塊肉(juicy),薯條(外脆內粉,夠薯味)都比較優勝最近仲做埋特價,$25.5仲送雪糕,雪糕香滑但不甜膩,唔會食完喉嚨"kwok kwok"聲套餐加$3.5仲有得轉特飲,試過佢既雪糕莫加,雲尼拿雪糕下面係凍齋啡,齋啡夠濃,將雪糕攪埋落去,就係一杯少甜雲尼拿咖啡,唔夠甜的話仲可以問佢拿糖漿總括一句,"試過burger king,老麥都要認老二"
第一次幫襯食小華堡,相比起老麥,明顯係好味好多

總括一句,"試過burger king,老麥都要認老二"
2010-08-09
  • 雪糕
  • 薯條
2010-08-01 19 浏览
$25.5有個餐雖然好抵,但係個包整到好核突!!!同以前食既小華堡有好大出入lo,d醬仲多個d菜,片牛肉一d汁都冇,可能因為咁佢要落多d醬,杯汽水d冰又溶鬼晒,送果杯新地仲更加離譜!!!未開始食杯新地都溶左三分一杯,又冇花生,d薯條又唔夠熱,又少,好似冇以前咁大條,又黑,仲要冇俾到茄汁我連飲筒都冇囉!!服務態度麻麻..收銀又慢..等個餐要等左成5分鐘先有..趕時間一定唔會黎食,衛生情況又差成地都係垃圾,最過份就係張登仲要有茄汁係度冇人抺攪到我坐左落去我先知,俾錢黎食野仲要攪到咁樣,真係要提醒大家唔好黎burger king食野,寧願食m記仲好過!!!可能仲有保證d
2010-07-28
2010-07-17 8 浏览
每逢放假星期日都會光顧Burger king,也差不多一年,最愛Burger king 最出名的華堡套餐,但雖然價格比以前低,但質素卻相對下降,片牛肉應該放左半小時以上,完全沒有肉汁,像一塊牛肉乾一樣,而且蔬菜也不夠新解,薯條比較凍,跟麥當勞沒有差別,一點也不脆,但咖啡味道依然保持水準,收銀員亳無禮貌可言,也沒有介紹新款的燒烤豬柳漢堡,而且面無笑容,制作時間較長,態度極差,口齒不清,沒有提醒我收據號碼.只叫我在旁邊等候.要我自己詢問是否齊,或許是行政管理上出現問題,這間分店在我心目中質素大大下跌已經被我列入點名單.相信不會再光顧這間分店
2010-07-11
  • 華堡
2010-07-02
之前做$10 promotion一個小華堡+汽水=$10小華堡個包幾重身, 入面塊牛肉好juicy,唔鞋口, 有d炭燒香味, d洋蔥好香ar(不過食完之後個口好大陣味), 仲有兩塊新鮮蕃茄健康d, 個包質地軟淋淋上面有一粒粒芝麻好香~ 趁熱食仲正汽水可以choose zero, 又可以走冰, $10係中size既叫左杯雪糕好creamy, 幾重奶味, 唔太甜幾滑Waiter好快手, 就算做promotion多人排隊都唔係等好耐~味道真係好過mcdondon好多!!!
之前做$10 promotion

一個小華堡+汽水=$10

叫左杯雪糕好creamy, 幾重奶味, 唔太甜幾滑

味道真係好過mcdondon好多!!!
2010-06-28 8 浏览
自問是個非常非常大頭蝦既人,今日因為要去bank做番張新卡,一早就過黃大仙中心排隊~原來星期6早上, bank一d人都冇, 等我預了成個鐘排隊.剩餘時間, 仲可以嘆番個早晨全餐.是日早餐:- 煙肉蛋包+鮮奶+薯寶同一般快餐店唔同,burger king做既蛋都帶甜~個包好細個, 實在唔夠吃的.跟餐加多個薯寶, 其實一照早食真係好炸...好熱氣.鮮奶係我最愛, 仲要係維記, 岩晒!!靜靜的坐埋一角嘆早餐, 睇小說~~好寫意.
自問是個非常非常大頭蝦既人,
今日因為要去bank做番張新卡,
一早就過黃大仙中心排隊~
原來星期6早上, bank一d人都冇,
等我預了成個鐘排隊.
剩餘時間, 仲可以嘆番個早晨全餐.

是日早餐:-
煙肉蛋包+鮮奶+薯寶
同一般快餐店唔同,
burger king做既蛋都帶甜~
個包好細個, 實在唔夠吃的.
跟餐加多個薯寶, 其實一照早食真係好炸...好熱氣.

鮮奶係我最愛, 仲要係維記, 岩晒!!

靜靜的坐埋一角嘆早餐, 睇小說~~好寫意.
2010-06-12
$25 (早餐)
2010-06-17 18 浏览
去開黃大仙廟就去行下黃大仙中心啦見到門口排曬隊! 以為有咩咁抵, 原來佢有D餐做緊廿幾蚊到左夜晚6點幾見小D人就去試下佢既燒烤豬柳堡本身打算買餐嫁, $25.5但係到買O個陣個小姐話個包跟1杯可樂只係$10咁就冇嗌到餐先講個包, SIZE其實同McDonald 既豬柳蛋差唔多都唔算大, 不過我覺得佢d bbq sauce好好味, 都會再食但係杯汽水係冇汽既汽水..唔知係咪因為我嗌走冰佢比左杯放左好耐既可樂, 所以飲左一啖就放棄就當$10買一個包啦!!不過可能d員工做左成日promotion, 服務態度真係麻麻如果佢杯汽水唔係糖水咁就好喇!
去開黃大仙廟就去行下黃大仙中心啦

見到門口排曬隊! 以為有咩咁抵, 原來佢有D餐做緊廿幾蚊

到左夜晚6點幾見小D人就去試下佢既燒烤豬柳堡

本身打算買餐嫁, $25.5

但係到買O個陣個小姐話個包跟1杯可樂只係$10

咁就冇嗌到餐

先講個包, SIZE其實同McDonald 既豬柳蛋差唔多

但係杯汽水係冇汽既汽水..

唔知係咪因為我嗌走冰

佢比左杯放左好耐既可樂, 所以飲左一啖就放棄

就當$10買一個包啦!!

如果佢杯汽水唔係糖水咁就好喇!
coupon好吸引
2010-06-15
coupon好吸引
2010-04-09 5 浏览
1/4 愚人節.....買中汽水加1蚊有小華堡......埋單只需要11蚊......小華堡並無將貨就價.......同平時食既一樣......牛肉漢堡扒有肉汁又唔會燒得太乾.......加埋大量生菜番茄..感覺無咁heavy...食完飽曬...好滿足.....
1/4 愚人節.....
買中汽水加1蚊有小華堡......
埋單只需要11蚊......

小華堡並無將貨就價.......
同平時食既一樣......

牛肉漢堡扒有肉汁又唔會燒得太乾.......
加埋大量生菜番茄..感覺無咁heavy...
食完飽曬...好滿足.....
2010-01-15 3 浏览
因有事務在身,出現在平時不會踏足的黃大仙午飯時候到了,我覺得住在附近的人真幸福,因他們的屋村商場就有BURGER KING難得係節日,當然食豪D期間限定的安格斯牛漢堡扒包餐,$6加多杯雪糕咖啡(我唔記得實際的名字了)個包真的不錯,漢堡扒好有肉汁,加上有炸洋蔥,正杯咖啡其實係ESPRESSO,上甜+香濃的咖啡,一個好正的甜品值得一提的是,這分店全間是透明落地玻璃,有'see and be seen'的感覺希望作變成長期供應的包吧
因有事務在身,出現在平時不會踏足的黃大仙
難得係節日,當然食豪D

個包真的不錯,漢堡扒好有肉汁,加上有炸洋蔥,正

希望作變成長期供應的包吧
2009-12-25
2009-12-21 8 浏览
商場餐廳係就係多,不過冇一間合我意,最後又係揀番burger king,咁0岩又有新包出場.是日午餐:- (大)香辣華堡餐 華堡>> 唔係太辣,仲食到肉味,不過嫌個包太細 炸薯條>> 炸得好過另外果兩間快餐, 不過我最中意食wendy's既波浪型厚薯條,執晒咯~ 炸雞塊>> 加多唔洗10蚊就可以有一客,點都要試!好好食,唔會太炸,同埋好熱辣辣. 大可樂>> 大到3個人都未必飲得晒0既大杯可樂......就咁睇來店的10個有7個都係食大香辣華堡,都要靠宣傳做得好,同埋店員0既極力推介!親切態度一流!

是日午餐:-
(大)香辣華堡餐
華堡>> 唔係太辣,仲食到肉味,不過嫌個包太細
大可樂>> 大到3個人都未必飲得晒0既大杯可樂......

2009-12-12
2009-12-19 11 浏览
去左黃大仙食BURGER KING,期望愈高,失望愈大!試左蘑菇芝士漢堡,有好多芝士,但塊漢堡扒完全吾juicy,薯條又麻麻,整體真係一般!三十幾蚊一個餐唔算平,無想像中咁好!所以都係M記算啦,起碼有我至愛既豬柳蛋漢堡,哈哈!
去左黃大仙食BURGER KING,期望愈高,失望愈大!

三十幾蚊一個餐唔算平,無想像中咁好!

所以都係M記算啦,起碼有我至愛既豬柳蛋漢堡,哈哈!
2009-12-17
2009-11-27 3 浏览
因為有 coupon 所以試下,買1個香辣華堡餐 $41,就送1個細的香辣華堡包,這個包有大中小辣可以選擇,不過店員並没有問我,給我我小辣,但都幾好味,香香辣辣帶有一點墨西哥風情.加了 $8有 2隻香辣雞槌,這個好香,好 juice 好好味道,大家真的要試下~
這個包有大中小辣可以選擇,不過店員並没有問我,
給我我小辣,但都幾好味,香香辣辣帶有一點墨西哥風情.

大&細香辣華堡
香辣雞槌
2009-11-27
大&細香辣華堡
香辣雞槌
  • 香辣華堡包
(非会员)
一個星期六返工早上~ 話諗住去食下 火腿牛角堡~入到去Burger King 叫左個餐外賣 前後足足要我等左 成25 分鐘!!!!! 一個order 錯3樣野當中我後面已經 做左 7個客人~ 店員order 個位 重成舊飯咁 唔識同我 去check ,call 返我個飽咩事~我絕對相信牛角堡係制作上 完全冇難道 放ham 放cheese唔似d 大burger 要整個個漢堡扒 要煎要盛其實我去個個courter 係有2個女仔做野~ 2個都完全唔得工作散慣 眼見 另一條line 既人 得佢一個都 快過曬佢2個 ~ 真係火都黎~好la~ 個飽黎到放到桌面~ 點知~ 個經理發現內裹又欠cheese~又要等~黎到曬la~ 個頭先order 個女仔叫我囉~ 佢又忙記我係要外賣又要等佢入~ 又等~ 之前已經有2個客人都係咁 我真係想罵人咁濟~ 25 分鐘 ~ 人地餐廳 意粉 飯都整都幾碟la~ 我覺得所謂既快餐 冇效率係一件 極之嚴重既問題 佢都令到返工都變遲到 !!!
一個星期六返工早上~ 話諗住去食下 火腿牛角堡~
入到去Burger King 叫左個餐外賣

當中我後面已經 做左 7個客人~

唔似d 大burger 要整個個漢堡扒 要煎要盛

黎到曬la~ 個頭先order 個女仔叫我囉~
佢又忙記我係要外賣又要等佢入~ 又等~
之前已經有2個客人都係咁

我覺得所謂既快餐 冇效率係一件 極之嚴重既問題

佢都令到返工都變遲到 !!!
2009-10-30
2009-10-07 8 浏览
蘑菇雙層芝士漢堡飽 $27(單價)無得頂!!牛肉味好濃!!而且佢芝士味會留係口腔一段時間!!$27蚊一個包同M記比起上黎係貴左少少,但絕對值得既!!呢間Burger King裝修得好靚,全部椅都係皮座~~坐得好舒服~如果馬鞍山都有間就好喇~~
蘑菇雙層芝士漢堡飽 $27(單價)

無得頂!!牛肉味好濃!!而且佢芝士味會留係口腔一段時間!!
$27蚊一個包同M記比起上黎係貴左少少,但絕對值得既!!

如果馬鞍山都有間就好喇~~
到以家都仲好回味!!
2009-10-06
到以家都仲好回味!!
2009-10-01 6 浏览
我喜歡食 double whopper , hk 好似冇上次去 TST BK 食個 whopper , 感覺冇外國的好今早去黃大仙 BK , 食早餐 , 牛角包既感覺感覺同外國既一樣豬柳牛角堡 + 熱奶茶◊ 牛角包 夠 fresh 夠熱 , 咬落有質感 豬柳幾稔, d蛋幾好味 ◊ 熱奶茶 , 奶味茶味較淡 , 幾清吓 , 淡得黎又唔會冇味 , 奶味茶味平行得好 整體感覺唔錯 ◊ 服務 OK , 比 TST 好小小◊ 環境好 , 乾淨 , 衛生 , 椅子夠大坐得舒服

我喜歡食 double whopper , hk 好似冇
豬柳牛角堡 + 熱奶茶
◊ 牛角包 夠 fresh 夠熱 , 咬落有質感
豬柳幾稔, d蛋幾好味

整體感覺唔錯

◊ 服務 OK , 比 TST 好小小
◊ 環境好 , 乾淨 , 衛生 , 椅子夠大坐得舒服

豬柳牛角堡
2009-10-01
$20 (早餐)
豬柳牛角堡
今日經過黃大仙,咁啱食午飯時間。周圍都係人,但係Burger King 仲有好多坐。所以試下暗大介紹的「獸王三重天」材料包括有;華堡餐一個+2塊華堡肉+1塮芝士獸王三重天o個然係勁...自問係食肉獸既我..試完傳說中的「獸王三重天」同本身佢推緊既三層狂牛,同麥記double足三兩嬴足幾條街唔止啖啖肉,而且更加令青瓜同洋蔥味特顯出黎如果你自命係食肉獸同大胃王一定要試下..不過後果自負我食完個飽連跟餐既洋蔥圈都食唔落.仲飽足成日..完全比佢KO左

材料包括有;
華堡餐一個+2塊華堡肉+1塮芝士

獸王三重天o個然係勁...

自問係食肉獸既我..試完傳說中的「獸王三重天」
同本身佢推緊既三層狂牛,同麥記double足三兩
嬴足幾條街
唔止啖啖肉,而且更加令青瓜同洋蔥味特顯出黎

如果你自命係食肉獸同大胃王一定要試下..
不過後果自負
暗大的獸王三重天