2023-09-15 41 浏览
好耐冇去過v walk 行街,難得放日假。緊係要陪下媽咪,做下乖女啦😊媽咪話想食日本野就搵左食埋裝修唔錯嘅日本餐廳,佢入面嘅包廂都好靚架,好日本feel🌟香芒大蝦卷食日本野點少得食壽司,因為媽咪唔係好中意食魚生,所以就叫左個卷物比佢,芒果好甜😍同埋炸蝦唔會太厚粉,加埋一齊食都幾fresh🤭🌟帶子三文魚親子丼親子丼嘅魚子粒粒好新鮮👍帶子都好鮮甜,感覺都唔錯🤭🌟燒原條鰻魚呢個係店員推介我哋食嘅,因為嗰日咁啱做promotion ,$98就有原條嘅燒鰻魚🤭都幾抵食,建議可以叫嚟同朋友仔一齊share,因為我哋兩個人食一條鰻魚都幾飽😂😂🌟 唐揚雞軟骨粒佢依份小吃份量超足🤭如果加多杯啤酒就一流啦🍴漁釧 (V Walk) (深水埗)📍深水埗深旺道28號V Walk 地下G-19號舖

🌟香芒大蝦卷

🌟帶子三文魚親子丼
親子丼嘅魚子粒粒好新鮮👍帶子都好鮮甜,感覺都唔錯🤭

🌟燒原條鰻魚

🌟 唐揚雞軟骨粒
佢依份小吃份量超足🤭如果加多杯啤酒就一流啦

🍴漁釧 (V Walk) (深水埗)
📍深水埗深旺道28號V Walk 地下G-19號舖
2023-09-12 41 浏览
🦐香芒大蝦卷呢一款係當日嘅食物裏面最impressive,餐牌上面寫咗有八件,其實計埋頭尾兩件都有10件左右😚芒果嘅甜味配搭香脆嘅炸蝦,呢個combination💯🥘鰻魚柳川鍋鰻魚飯有少少細骨,不過都唔算太慘口🤔️配搭埋下面嘅滑蛋🤪當堂好想叫碗飯送飯食🐮鐵板牛舌初初睇相嘅時候以為係一粒粒嘅牛舌,上枱嘅時候估唔到係薄片🤤洋蔥吸滿咗醬汁嘅味道,不過就咁食就略鹹咗少少🍤雜錦天婦羅冷烏冬天婦羅嘅種類都幾多,有兩隻大蝦、冬菇、茄子等等,濾油嘅過程處理得幾好😝識落唔會成口油,冷烏冬質感唔錯,份量亦都比想像中足🤩如果自己一個人叫1 set做晚餐都唔錯
🦐香芒大蝦卷

🥘鰻魚柳川鍋

🐮鐵板牛舌

🍤雜錦天婦羅冷烏冬

同朋友睇完戲,食埋過早飯先返家~ 食完真係好滿足極盛四色剌身丼三大隻赤蝦,底下仲有兩大粒帶子剌身,兩樣嘢都又肥美又鮮甜,一啖咬落去又有厚實感,相當有誠意。吞拿魚蓉好重手,唔洗就住就住,都可以保證你食到尾都仲有剌身,唔會得返啲飯。最後隆重介紹大拖羅~ 油香,無筋,入口即溶,放入口妹下妹下最食得真佢嘅味道,真係好好食。我好奇到底呢碗身丼點解只係兩舊水多啲,再上網翻查餐牌,見到其他人啲相話係配中拖羅,唔知係轉咗餐牌?定係師傅免費升級?又或者係我將中拖羅當係大拖羅咁食?總之今次真係食到好嘢賺晒特盛醬油濃雞白湯拉麵一見到四大塊肥瘦均勻、燒得香香嘅叉燒,又香口又入味,再次感到呢間嘢嘅誠意。流心蛋、紫菜呢啲基本配置都正常,反而佢嘅湯真係好特別,除咗食到濃郁嘅雞湯味,佢仲有一陣淡淡嘅粟米味,令到個湯底無咁膩,好好入口鐵板蒜香和牛粒和牛真係好適合切粒上,燒過嘅和牛少咗啲肥膏油,但又沾上牛油本身嘅香味,一啖一粒真係享受。美中不足係佢始終板上,最底下嗰兩粒和牛太長時間受熱熟得濟,顯得無疊最上層嗰啲咁出色梅酒柚子雪芭叫嘅時候有啲擔心柚子雪芭會好酸,估唔到佢嘅柚子係帶有幾重嘅柚子甘香,微微甘苦嘅味道,再加上甜
同朋友睇完戲,食埋過早飯先返家~
食完真係好滿足

極盛四色剌身丼

最後隆重介紹大拖羅~

特盛醬油濃雞白湯拉麵

鐵板蒜香和牛粒

梅酒柚子雪芭
叫嘅時候有啲擔心柚子雪芭會好酸,估唔到佢嘅柚子係帶有幾重嘅柚子甘香,微微甘苦嘅味道,再加上甜甜嘅梅酒,比我地帶住清爽嘅感覺結束呢個有誠意嘅晚餐

特別要提一提,

呢度啲服務員又有禮貌又細心,加茶加得又快,收碗嘅時候又會好細心留意湯麵碗底啲湯汁唔好滴到人,有heart

2023-09-10 52 浏览
同阿女去南昌V Walk行吓,經過一間高質日式居酒屋叫漁釧,餐廳裝修以日式風格為主, 座位寬闊舒適,主打高質日式料理。極上四色刺身丼,有三文魚、吞拿魚蓉、帆立貝與甜蝦,刺身新鮮,份量不少,三文魚肉質細嫩切成粒狀更有口感貝肉質爽脆,味道鮮甜。赤蝦肉厚飽滿,脆拿魚蓉油脂豐富,鮮甜嫩滑。濃厚醬油雞白湯拉麵配豚腩叉燒,雞白湯底濃郁鮮甜,豚腩叉燒軟嫩,肥瘦適中不會太肥膩,至於麵條也軟硬適中兼掛湯。黃金軟軟殼蟹炸:軟殼蟹炸酥後,配上金沙料理,口感鹹香滿溢,用脆脆的紫菜包住食更有另一番風味。海蝦天婦羅餘不油膩,鮮蝦甜味,蝦肉彈牙,配埋特醬料味道有多個層次,如果外層炸漿薄一點就比較好。

刺身🍽️中鮪魚(2切)、油甘魚(2切)、真鯛(2切)、海膽赤蝦🍶十八盛 朝日純米大吟釀呢款清酒味道清爽,同刺身的鮮美味道完美結合。♡ 鐵板燒🍽️帆立貝バター鉄板焼き🍶鳴海 生酛 純米大吟釀 鮮嫩帆立貝配搭香濃牛油味,搭配呢款帶有柑橘系酸味既清酒,帶有微妙豐富的口感,為鐵板燒增添一層迷人風味。♡燒物🍽️塩燒香魚🍶十八盛 山田錦純米 塩燒香魚原汁原味、配上呢款柔和既Sake,非常適合♡食事🍽️鮑魚素麵(鰹魚湯)🍶鳴海 純米吟釀 鮑魚同鰹魚湯既鮮味非常配合,配上款Sake口感細膩帶層次感,非常豐富♡甜品🍽️網紋蜜瓜、香印提子🥂Kikusui Cidre Method Charmat果味濃郁少甜、口感偏dry既Cidre📍 漁釧 (V Walk)地址: 深水埗深旺道28號V Walk 地下G-19號舖電話: 27207311⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯
[難忘清酒配對之夜,美酒配美食]

👍🏻抵食: 9/10
😘回頭: 9/10
🛋️環境:9/10

難以忘懷既用餐體驗,呢間餐廳每月都會舉行Sake配對之夜,為每道菜都精心挑選相應既清酒,令味蕾獲得最高層次既享受
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯

♡前菜三點
🍽️公魚南蛮漬、串燒煙肉年糕、醬油浸日本小茄子
🍶豊盃 ん 純米酒
呢款清酒清爽順滑,同前菜酸甜口味相影得彰。

刺身
🍽️中鮪魚(2切)、油甘魚(2切)、真鯛(2切)、海膽赤蝦
🍶十八盛 朝日純米大吟釀
呢款清酒味道清爽,同刺身的鮮美味道完美結合。

♡ 鐵板燒
🍽️帆立貝バター鉄板焼き
🍶鳴海 生酛 純米大吟釀

♡燒物
🍽️塩燒香魚
🍶十八盛 山田錦純米
塩燒香魚原汁原味、配上呢款柔和既Sake,非常適合

♡食事
🍽️鮑魚素麵(鰹魚湯)
🍶鳴海 純米吟釀

甜品
🍽️網紋蜜瓜、香印提子
🥂Kikusui Cidre Method Charmat
果味濃郁少甜、口感偏dry既Cidre

📍 漁釧 (V Walk)
地址: 深水埗深旺道28號V Walk 地下G-19號舖
電話: 27207311
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯
2023-08-24 64 浏览
其實之前已經嚟呢一間餐廳食過,佢啲味道唔差,所以今次都會想再食。我哋大概兩點左右去到坐低,嗰陣時都冇乜客人,我哋好快就可以坐低,但係坐低咗之後呢係冇人服務你嘅,例如餐牌都要自己拎。睇完餐牌,我哋就叫咗兩個餐,一個係網燒牛肉,另一個係炭燒雞飯。我哋等候嘅時間唔算耐。睇個賣相都冇乜特別嘅。但食落個味道就一般,今次佢哋煮得幾食物就重手咗少少,兩款嘅煮食都比較鹹,而且有啲Overcooked嘅感覺,因為煮到啲肉比較un。而佢今次嘅飯都係唔滿。所以食完都會有餓嘅感覺。下次建議大家可以揀其他餐牌嘅食物

睇個賣相都冇乜特別嘅。

下次建議大家可以揀其他餐牌嘅食物
2023-08-21 54 浏览
星期六晚同男朋友諗住試吓食呢間日本嘢 見到款式幾多 嚟到賣相都唔錯 味道正常 其中一樣嘢我哋叫咗刺身丼 啲刺身都正正常常 食完果一晚夜晚就開始肚痛 又屙又嘔 仲要有少少發燒 第二日我男朋友嘅狀況一模一樣 連續兩日都係咁 我諗係刺身唔新鮮 或者有唔乾淨嘅情況!腸胃炎真係好辛苦😵‍💫🤮當日我同男朋友晏晝食嘅嘢係唔同 所以我哋都幾肯定係晚飯出事 希望係個別情況 但唔會幫襯第二次了 我哋都係好鍾意食壽司同刺身 但都冇遇過呢個情況 麻煩留意一下🙏🏻
星期六晚同男朋友諗住試吓食呢間日本嘢 見到款式幾多 嚟到賣相都唔錯 味道正常 其中一樣嘢我哋叫咗刺身丼 啲刺身都正正常常 食完果一晚夜晚就開始肚痛 又屙又嘔 仲要有少少發燒 第二日我男朋友嘅狀況一模一樣 連續兩日都係咁 我諗係刺身唔新鮮 或者有唔乾淨嘅情況!腸胃炎真係好辛苦😵‍💫🤮當日我同男朋友晏晝食嘅嘢係唔同 所以我哋都幾肯定係晚飯出事 希望係個別情況 但唔會幫襯第二次了 我哋都係好鍾意食壽司刺身 但都冇遇過呢個情況 麻煩留意一下🙏🏻
2023-08-10 711 浏览
漁釧南昌 V Walk 分店, 佈置以淺木系為主調, 配上日式紙燈籠及 色彩繽紛的日式酒樽裝飾,洋溢著日本居酒屋風情, 環境舒適寬敞, 與友聚餐一個挺不錯的地方。 火炙三文魚卷 $145超喜歡火炙後的三文魚, 魚油被釋放出來, 帶微微焦香 , 魚油滲出在底壽司飯, 每粒米飯充滿魚油的甘香,三文魚, 鮮味肥美, 柔潤滑溜, 別有一番風味。鰻魚柳川鍋 $102 肥美的鰻魚, 表面充滿甜甜鰻魚醬汁, 十分吸引,軟嫩的鰻魚肉,咀嚼時, 慢慢滲出豐盛的魚油, 配上嫩溜的滑蛋,滿滿誘人的蛋香 ,完美配搭。日式餃子 $54 外形飽滿餃子,底部還煎得微微香脆, 中間夾滿鮮味豬肉, 充滿肉汁, 簡單而滋味。野菜天婦羅 $48 每件即叫即製野菜天婦羅, 被薄脆粉漿包裹着, 炸到金黃色 ,熱燙燙 ,香噴噴, 入口好香脆, 口感一流, 特別喜歡炸南瓜、炸鮮冬菇 , 炸南瓜入口綿糯, 滿口南瓜的甜香, 炸鮮冬菇, 軟綿滑溜。濃口醬油雞白湯烏冬 $108湯烏冬上枱時, 香氣撲鼻而來, 濃稠湯汁好惹味, 仲分量十足, 有豚肉叉燒四大片, 肥瘦適中, 軟嫩滑溜,還配上滑溜的鮮冬菇、金菇、 娃娃菜及嫩滑豆腐,烏冬煙韌

火炙三文魚卷 $145

鰻魚柳川鍋 $102

日式餃子 $54

野菜天婦羅 $48

濃口醬油雞白湯烏冬 $108
湯烏冬上枱時, 香氣撲鼻而來, 濃稠湯汁好惹味, 仲分量十足, 有豚肉叉燒四大片, 肥瘦適中, 軟嫩滑溜,還配上滑溜的鮮冬菇、金菇、 娃娃菜及嫩滑豆腐,烏冬煙韌彈牙,掛滿上湯精華, 讓人食指大動。

2023-08-02 67 浏览
夏日炎炎,這幾日我整日被烈日曬得快要中暑,心裡一直想着來點清爽的美食。於是和一班朋友來到了位於V Walk商場的漁釧日本菜餐廳,這裡真是讓我發現了新大陸。一踏入餐廳,滿滿的日式木系風格裝修和清酒裝飾讓我立刻感受到舒適的氛圍,寬敞的空間也讓人放鬆愉悅。菜單上的選擇多得讓人眼花撩亂,有丼飯、拉麵、卷物、鐵板等等,最後我們點了五款菜式,每一款都讓我們驚喜連連🤩。首先我們點了足量香蔥吞拿魚腩卷(6件)售價$148,這份卷物真是超滿足!吞拿魚腩蓉的美味混合着香口的油脂,每一口都讓人心滿意足。中間的青瓜仔清新的口感更是為這份卷物增色不少,而且份量也不算太多,很適合作為一個副菜🍣。再來是鰻魚柳川鍋,俗稱滑蛋鰻魚🍲,只需$102。鰻魚的份量非常足,差不多大半條鰻魚分成了四舊份。濃郁的洋蔥汁香濃惹味,滑蛋嫩滑,混合着鰻魚醬汁的味道,每一口都讓人滿足。整碟菜式配上飯真的一流,我最後將丼飯用來配滑蛋鰻魚,完全是超讚的搭配😋!另外一道是陶板炭火燒雞。雖然看起來碟子不大,但雞肉的份量還是不錯的。可惜的是,雞肉切得太薄了,口感稍微有點煙韌。不過,醬汁真是太吸引了😁,甜甜的,有點像壽喜燒汁,再加上軟腍的洋蔥入味,讓

另外一道是陶板炭火燒雞。雖然看起來碟子不大,但雞肉的份量還是不錯的。可惜的是,雞肉切得太薄了,口感稍微有點煙韌。不過,醬汁真是太吸引了😁,甜甜的,有點像壽喜燒汁,再加上軟腍的洋蔥入味,讓人每一口都想多配一口白飯😛🍚。

最後,我們還點了海蝦天婦羅(6件),這份天婦羅真是超級讚!外層酥脆,海蝦鮮甜多汁,搭配著梳打消暑,真是夏天的完美組合🍤🍹。

小總結:漁釧絕對是一家高質的日本菜餐廳,無論是丼飯、卷物還是拉麵都讓人讚不絕口☺️。食材新鮮,份量十足,絕對物超所值👍🏻。而且最棒的是,這家餐廳就在商場內,不用到處找地方吃日本菜,尤其在夏天,真的不用多走兩步就已經大汗淋漓了🥵。
2023-07-21 74 浏览
午餐時份來到呢間外觀不俗的日式餐廳,點咗個看似穩陣的日式拉麵。可能過份穩陣的關係,拉麵味道都好穩陣,並非難食,但食完亦不會令你對呢碗拉麵有任何的記憶點。首先,拉麵配料都算豐富,兩款不同烹調手法的叉燒、溫泉蛋、紫菜、木耳等配料,至於湯底係配合番香港人口味的豬骨湯,濃而不鹹,都幾OK!

2022-05-17
用餐时段
餐廳走日式居酒屋風格,掛滿日式燈籠及擺放很多清酒桶,而且座位之間很寬敞,除了卡座,還有板前座位,可以坐在師傅前面欣賞廚師廚藝。壽司七點+鐵火卷3件壽司七點有三文魚、油甘魚、劍魚、赤海蝦、鰻魚、吞拿魚蓉壽司。材料由日本直送,非常新鮮,完全能吃出材料的鮮甜味。特別一提,壽司醋的比例剛剛好,令魚生更加美味。 吞拿魚鐵火卷,外層的紫菜脆卜卜,吞拿魚沒有腥味。 由於男友愛吃吞拿魚,所以我們再encore 吞拿魚鐵火卷😋😋😋熟食我們點了鐵板牛舌同和牛粒炒飯。🥩🔥必須稱讚這道鐵板牛舌,上菜時滋滋聲,香味四散,牛舌是薄切,牛味很香濃而且很有咬口,配上香蔥食,更能食到牛舌既味道,也能減低油膩感;店員特調的醬汁,令牛味再升華一個層次。鐵板牛舌作為頭盤還是主菜,都很值得點。🥩🔥😋✨🍚🐮和牛粒炒飯聽到和牛炒飯已經流晒口水🤤和牛的油脂最最最岩就係做炒飯。飯炒得很乾身,不會覺得油膩,而且帶有和牛油香味。和牛粒份量都唔少,炒到剛剛好熟透👍🏻這個飯兩個人share食都可以😋🥩🍚#漁釧 #isanakushior #日本料理 #日本菜 #南昌 #南昌美食🌟

壽司七點+鐵火卷3件
壽司七點

鐵火卷

熟食我們點了鐵板牛舌同和牛粒炒飯。

🍚🐮和牛粒炒飯
和牛粒炒飯

2023-07-17
壽司七點
鐵火卷
和牛粒炒飯
2023-07-15 57 浏览
今日同朋友去咗南昌呢一邊,咁啱又想食日本嘢,就去咗呢一間餐廳試吓,我哋大概係晚上時間7:30去到,好彩等位嘅時間都唔使太耐,不過入邊都好多人,好彩唔使排隊 店員亦都非常友善,主動為我哋介紹餐牌 餐廳嘅設計亦都唔錯,座位喺設計上唔會太迫,令到每一台嘅客人都有空間感!首先想介紹佢嘅壽司14點盛!每一款壽司都有兩件!!三文魚子壽司做得非常唔錯,,每一粒都非常飽滿,同埋卜卜脆,口感我會形容係超正!三文魚壽司亦都充滿油香,每件三文魚,亦都唔會切得太薄所以朋友同我都覺得呢一個set嘅CP值真係非常高!另外赤蝦亦都非常新鮮爽口彈牙,食落佢都有甘香嘅味道,亦都非常大隻鰻魚壽司,加埋佢本身燒鰻魚嘅汁,甜甜哋食落都非常好食,我同朋友都非常鍾意一夜乾食落去鹹鹹地,送洒簡直係一流,廚師喺火候嘅控制成日都控制得唔錯,條魚唔會燒得太濃!加埋檸檬汁食,酸酸地非常開胃,正!網燒牛肉椰菜沙律嘅份量,亦都非常足夠,牛肉亦都比我想像中好食,一開始以為係普通牛肉嘅質素,點知食落質素非常高,有驚喜! 最後飲埋綠茶汽水,味道都幾特別,第一次試,覺得都幾好飲,大家不妨試吓!總括用餐經驗愉快,餐廳上菜速度嘅都非常快,店員亦都非常友善
店員亦都非常友善,主動為我哋介紹餐牌

總括用餐經驗愉快,餐廳上菜速度嘅都非常快,店員亦都非常友善,大家不妨一試
2023-07-08 870 浏览
早幾日食完日本菜,吃貨既我又開始心郁郁想食😈但又唔想食重複既餐廳,於是就係收工附近搵埋朋友一齊撐枱腳,重點係今日好熱🥵最後揀左依間係V Walk商場既漁釧,完全係發現新大陸既感覺🤫裝修充滿日式木系風格,有大量清酒做裝飾,空間闊落,選擇好多,有壽司,刺身丼,拉麵,卷物,鐵板等等,最後嗌左5款菜式,每款都好滿意🤭✨極上四式刺身丼🐟 $138四式刺身分別有三文魚、帶子、吞拿魚蓉和赤蝦,三文魚份量都多,有around十二舊,仲有d係腩位🥰油脂豐富,幾款魚生都好新鮮,厚肉飽滿,每一啖都可以刺生+飯咁食🤪完全唔驚唔夠刺身送飯。帶子鮮甜,赤蝦肉質彈牙,吞拿魚蓉份量都唔少,見幾好食再追加左一份吞拿魚腩卷!!依個丼飯晚市黎講好抵食👍🏻出去尖沙咀/旺角地鋪都唔止依個價,最重要係刺身份量足夠,絕對值得再黎😎✨足量香蔥吞拿魚腩卷$148本來係想叫香芒大蝦卷8件,但諗諗下又覺得差唔多價錢食吞拿魚腩好似抵d,亦有諗過menu張圖會唔會吹大左,咁多餡料。事實證明我諗得太多真係好大舊🤩夾上手果陣仲因為太多餡料跌哂出黎😂真係好論盡哈哈。講番食材本身,吞拿魚腩蓉美味,混合香口既油脂😋啖啖滿足💯而且完全唔會好油膩,因為中間
早幾日食完日本菜,吃貨既我又開始心郁郁想食😈但又唔想食重複既餐廳,於是就係收工附近搵埋朋友一齊撐枱腳,重點係今日好熱🥵最後揀左依間係V Walk商場既漁釧,完全係發現新大陸既感覺🤫裝修充滿日式木系風格,有大量清酒做裝飾,空間闊落,選擇好多,有壽司刺身丼,拉麵,卷物,鐵板等等,最後嗌左5款菜式,每款都好滿意🤭

✨極上四式刺身丼🐟 $138

✨足量香蔥吞拿魚腩卷$148
本來係想叫香芒大蝦卷8件,但諗諗下又覺得差唔多價錢食吞拿魚腩好似抵d,亦有諗過menu張圖會唔會吹大左,咁多餡料。事實證明我諗得太多真係好大舊🤩夾上手果陣仲因為太多餡料跌哂出黎😂真係好論盡哈哈。講番食材本身,吞拿魚腩蓉美味,混合香口既油脂😋啖啖滿足💯而且完全唔會好油膩,因為中間會有一條青瓜仔,清新既感覺會中和番,而且佢飯唔算多,其實幾好🤓

✨鐵板牛舌 $68
望落好似唔大碟,但牛舌份量都ok,可惜牛舌薄切得好細塊,所以口感煙韌彈牙度差少少,相比其他菜式係有點失望,但醬汁就好吸引😁甘甘甜甜,有少少似壽喜燒汁,加上軟腍既洋蔥入味,每一啖都有想加一啖白飯既衝動😛🍚

✨鰻魚柳川鍋 $102
鰻魚柳川鍋簡稱滑蛋鰻魚🤣鰻魚份量都多差唔多大半條分左4舊,洋蔥汁香濃惹味🤤甜甜地,滑蛋嫩滑,亦混合左鰻魚醬汁既味道,兩者融為一體,至於鰻魚肉都十分厚身😚亦無骨,大滿足,整碟菜式配埋飯食一流,最後將刺身丼既飯用左黎配滑蛋鰻魚,信我,好夾😈

✨濃厚醬油雞白湯拉麵 $108
最後驚唔夠飽就嗌多左一份雞白湯拉麵,老實講都係純粹想嗌d 熱辣辣濕濕地既菜式暖下個胃😏畢竟佢都唔係主打食拉麵既鋪頭。但估唔到完全喜出望外,雞白湯,味道濃郁而且湯身濃稠🥳忍唔住飲左3,4啖先開始試佢既麵質,話出色過大部分九龍既拉麵地鋪都不為過,配料有木耳,紫菜,蔥粒,溫泉蛋,但就完全唔係流心,有點傷心😭叉燒就偏薄身但係有炭燒既味道,油脂香口,入口即化,都幾好味😙

✨白桃梳打/蘋果梳打
果汁味好出,梳打有氣夏天消暑一流,蘋果味會較為好飲😁

小總結,絕對會再食既一間高質日本菜餐廳,不論係刺身/熟食/拉麵都好好食☺️食材新鮮,份量足料又抵食🤞🏻而且仲係商場入面地方就腳,唔洗下下係尖沙咀/旺角周圍搵地鋪食日本菜,尤其係夏天,真係行多兩步都已經大汗搭細汗🥵
2023-07-06
用餐时段
2023-07-06 61 浏览
今日去開南昌,V·Walk同朋友想食日本嘢見呢間餐廳裝修都幾靚,就入咗去試一試我哋坐卡位,坐得都幾舒服裝修都幾靚,打卡一流!食物種類選擇都多,有拉麵,串燒,壽司,刺身,鐵板等等好多好吸引嘅小食/ 前菜鐵板牛舌好香口,啲牛舌好入味,忍唔住食完一塊又一塊特盛豚腩叉燒濃厚醬油雞白湯拉麵呢個我真係超級推介個湯底好濃郁 我覺得做得比拉麵專門店更加好味,而叉燒都真係好肥美黃金軟殼蟹軟殼蟹炸到恰到好處 熱辣辣 再配埋鹹蛋黃醬夾埋紫菜食 超級好味鐵板牛油焗帶子帶子好大粒啊!而且好香牛油味! 十分出色鰻魚柳川鍋呢個係朋友超級想試嘅,佢嘅最愛鰻魚!十分足料好多舊鰻魚啖啖肉!而且啲蛋又充滿鰻魚汁同鰻魚嘅香味兩個人食咗$500左右性價比都算幾高,而且不得不提侍應嘅服務態度都好坐得舒服,交通方便,嘢又好味,下次會再嚟幫襯,因為仲有好多嘢未試!
今日去開南昌,V·Walk
同朋友想食日本嘢
見呢間餐廳裝修都幾靚,就入咗去試一試

我哋坐卡位,坐得都幾舒服

裝修都幾靚,打卡一流!

食物種類選擇都多,有拉麵,串燒,壽司刺身,鐵板等等好多好吸引嘅小食/ 前菜

鐵板牛舌
好香口,啲牛舌好入味,忍唔住食完一塊又一塊

特盛豚腩叉燒濃厚醬油雞白湯拉麵

超級好味

鐵板牛油焗帶子
帶子好大粒啊!而且好香牛油味! 十分出色

鰻魚柳川鍋
呢個係朋友超級想試嘅,佢嘅最愛鰻魚!
十分足料好多舊鰻魚啖啖肉!
而且啲蛋又充滿鰻魚汁同鰻魚嘅香味

兩個人食咗$500左右性價比都算幾高,
而且不得不提侍應嘅服務態度都好
2023-07-03
  • 特盛醬油濃雞白湯拉麵
2023-06-18 109 浏览
🩷 漁釧📍 深水埗V Walk 地下G-19號舖------------------------------1️⃣ 鰻魚櫻蝦卷(8件) $158推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻壽司飯捲着蟹柳 鰻魚 紫菜 青瓜 飯卷的外面灑上櫻花蝦及蟹籽 櫻花蝦很香脆 蝦味很濃 口感豐富😆2️⃣ 味噌蠔鍋 $108推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻蠔鍋有四隻新鮮生蠔 用味噌煮熟 蠔很軟滑 多汁 味噌味剛好 還配搭了滑豆腐及韭菜 美味😋惟職員煮得有點過熟 3️⃣ 石燒美國安格斯牛小排-150g $158推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻牛小排用熱石原塊上枱 然後服務員待時間差不多就幫忙切開 會詢問要幾成熟 我們想要五成和完成 但出來都太熟了😂牛小排切開約有八塊 肉味濃 但肉質較瘦 較嚡 配有三款醬汁 可試不同味道😆4️⃣ 錦繡刺身5點 $398 推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻五款刺身都很新鮮 中拖羅及三文魚入口即溶 油脂豐富 口感淋滑🥰帶子很清甜 海膽 味道濃郁 有海水味🤤鯛魚 沒什麼特別😂5️⃣ 鹽燒黑豚腩串 $26推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻黑豚腩肉的瘦肉和肥肉比例適中 燒得剛好 將油脂燒灑出來 很香 不錯☺️但調味較淡 沒什麼味道6️⃣ 豪華迷你三色丼 $118推
🩷 漁釧

推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

5️⃣ 鹽燒黑豚腩串 $26

6️⃣ 豪華迷你三色丼 $118
推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
份量是普通人的一啖 不錯💕一次可以試不同的味道 有蝦配黑魚子 魚子配海膽 吞拿魚配洋蔥 新鮮美味😋

7️⃣雞軟骨粒串 $22
推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
雞軟骨同樣燒得很香脆 調味較淡 沒有什麼味道 可重口味一些😆

8️⃣ 鹽燒雞中翼 $26
推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻
雞中翼燒得很酥脆 特別是雞皮 十分脆😍口感像在吃薯片一樣 調味剛好 但雞肉燒得有點兒過熟 較乾身嚡口 一般😆
餐廳環境舒適 服務態度不錯 用餐時間沒有限時 適合和朋友談天 食物質素不錯🥰

總評
味道:⭐️⭐️⭐️