2024-01-17 224 浏览
黎到V walk 想食 日本野一定黎試下試佢無限任飲一人前10道風味幾抵先黎一個漬物 同魚生他他沙律前菜食完令人好開胃 再飲返杯檸檬綠茶同清酒之後黎三色刺身 (三文魚、吞拿魚、八爪魚)個八爪魚好爽口呀 超好食!三文魚係腩位厚身肥肉之後三點壽司 (海膽、墨魚、油甘魚)海膽鮮甜連紫菜都係脆口墨魚外觀好迷你 食落都係爽甜雜錦海蝦天婦羅炸得好香口外脆內軟 超好食櫻花蝦唐揚炸雞勁好食 整到岩岩好 蜆貝麵豉湯 好特別用茶壺放湯最後嚟咗個蛋糕仔做甜品食到超級飽又滿足
黎到V walk 想食 日本野一定黎試下
試佢無限任飲一人前10道風味幾抵
先黎一個漬物 同魚生他他沙律
前菜食完令人好開胃 再飲返杯檸檬綠茶同清酒
之後黎三色刺身 (三文魚、吞拿魚、八爪魚)
個八爪魚好爽口呀 超好食!
三文魚係腩位厚身肥肉
之後三點壽司 (海膽、墨魚、油甘魚)
海膽鮮甜連紫菜都係脆口
最後嚟咗個蛋糕仔做甜品
食到超級飽又滿足

2023-12-14
2024-01-11 124 浏览
平時啲居酒屋都好貴嗰日經過見到做緊兩百幾蚊一個餐咁多嘢食,仲有嘢飲任飲我就俾佢吸引咗入去啦佢個Menu有10道菜,跟住仲有清酒同埋其他嘢飲任飲魚生他他沙律- 🌕🌕🌕🌖🌑這家餐廳的魚生他他沙律魚肉鮮嫩,搭配他他醬的酸甜味道,令人胃口大開!三色刺身有三文魚、吞拿魚和八爪魚,每一種都新鮮又美味,特別係三文魚。三點壽司(海膽、墨魚和油甘魚)- 🌕🌕🌕🌑🌑海膽新鮮無苦味,墨魚同油甘魚都出色,食得出都算新鮮。海鮮茶碗蒸-🌕🌕🌕🌖🌑海鮮茶碗蒸是入面海鮮種類同材料都多,食落口啖啖肉,同個蛋融合一起,食落好夾。雜錦海蝦天婦羅和櫻花蝦唐揚炸難-🌕🌕🌕🌕🌑居酒炸物就好緊要啦,因為要送酒呀嘛,兩道炸物料理都炸得金黃酥脆,海蝦和櫻花蝦的口感鮮美,爽口彈牙。蜆貝麵豉湯-🌕🌕🌕🌗🌑最後,蜆貝麵豉湯是一道溫暖又濃郁的湯品,蜆貝的鮮美口感配上麵豉湯的香濃湯底,吃起來超舒服超滿足的。總體而言,食物質素唔錯,份量岩岩好,食完都夠飽。食物會逐份上,有清酒任飲,係同朋友聚一聚,傾下計既好地方。
平時啲居酒屋都好貴

佢個Menu有10道菜,跟住仲有清酒同埋其他嘢飲任飲

魚生他他沙律- 🌕🌕🌕🌖🌑

三點壽司(海膽、墨魚和油甘魚)- 🌕🌕🌕🌑🌑

海膽新鮮無苦味,墨魚同油甘魚都出色,食得出都算新鮮。

海鮮茶碗蒸-🌕🌕🌕🌖🌑

雜錦海蝦天婦羅和櫻花蝦唐揚炸難-🌕🌕🌕🌕🌑

蜆貝麵豉湯-🌕🌕🌕🌗🌑

2023-12-28 150 浏览
🍣 [ 十道風味 | 任飲一人前 | 40%割引 HK$209 ]🍶 晚上六時起供應,暢飲九十分鐘--1️⃣ 日本直送漬物2️⃣ 魚生他他沙律3️⃣ 三色刺身 (三文魚、吞拿魚、八爪魚)4️⃣ 三點壽司 (海膽、墨魚、油甘魚)5️⃣ 海鮮茶碗蒸6️⃣ 雜錦海蝦天婦羅7️⃣ 櫻花蝦唐揚炸雞8️⃣ 蜆貝麵豉湯9️⃣ 日本直送甜品🔟 飲品任飲 (清酒、檸檬綠茶、各款汽水)--整體刺身都算新鮮,三文魚都帶點油脂感。三點壽司,海膽特別突出,鮮甜回味感重。海鮮茶碗蒸嫩滑,帶點鮮味,簡單的美味。天婦羅,炸蝦炸皮剛好,肉質實在,可以連炸蝦頭食,都幾香脆。櫻花蝦唐揚炸雞,幾有特色,相對普通唐揚炸雞,比較有驚喜。櫻花蝦作炸衣,分外帶點鹹香,炸雞新鮮熱辣,帶肉汁感。飲品任飲,有清酒選擇算幾抵,不過呢個價錢唔好太多要求,不過唔飲酒嘅你都唔怕,都有簡單汽水選擇。➺  ➺  ➺  ➺  ➺  ➺  ➺  ➺  ➺  ➺  ➺  ➺  ➺  ➺  ➺ ➺ ➺ 🏠 漁釧 📍 深水埗深旺道28號V Walk地下G-19號舖
🍶 晚上六時起供應,暢飲九十分鐘

1️⃣ 日本直送漬物
2️⃣ 魚生他他沙律
3️⃣ 三色刺身 (三文魚、吞拿魚、八爪魚)
4️⃣ 三點壽司 (海膽、墨魚、油甘魚)
5️⃣ 海鮮茶碗蒸
6️⃣ 雜錦海蝦天婦羅
7️⃣ 櫻花蝦唐揚炸雞
8️⃣ 蜆貝麵豉湯
9️⃣ 日本直送甜品
🔟 飲品任飲 (清酒、檸檬綠茶、各款汽水)

🏠 漁釧
📍 深水埗深旺道28號V Walk地下G-19號舖
用餐时段
2023-12-26 129 浏览
早兩日行過見到漁釧門口黐咗張新餐單六點後有八道set或者十道set 仲有90分鐘任飲今日唔煮飯就索性走落嚟食覺得八道同十道價錢唔爭得遠所以就揀咗食十道一開始先嚟漬物,微酸開胃魚生他他沙律主要都係三文魚角切, 蔬菜新鮮 三色刺身吞拿魚三文魚八爪魚三點壽司就係十道同八道有分別嘅位 十道有海膽海膽新鮮完全沒有腥味海鮮茶碗蒸同埋麵豉湯茶碗蒸滑漏, 海鮮鮮味同蛋混和得非常好麵豉湯好特別係用一個茶壺嚟放去到最尾打開裏面原來都仲有啲豆腐同埋海帶會開天婦羅炸到非常香脆成個殼都完全食得櫻花蝦唐揚炸雞第一次食炸雞配埋櫻花蝦,櫻花蝦炸到脆卜卜,令到炸雞都提鮮飲品可以任飲, 我哋就又飲咗zero可樂又叫咗一啲清酒, 雖然唔飲得太多酒,不過我覺得好正覺得這種set餐幾好, 選擇困難症的可以食齊各種美食
早兩日行過見到漁釧門口黐咗張新餐單
六點後有八道set或者十道set 仲有90分鐘任飲

今日唔煮飯就索性走落嚟食
覺得八道同十道價錢唔爭得遠所以就揀咗食十道

一開始先嚟漬物,微酸開胃

魚生他他沙律
主要都係三文魚角切, 蔬菜新鮮

三色刺身吞拿魚三文魚八爪魚

三點壽司就係十道同八道有分別嘅位
十道有海膽

海膽新鮮完全沒有腥味

海鮮茶碗蒸同埋麵豉湯
茶碗蒸滑漏, 海鮮鮮味同蛋混和得非常好
麵豉湯好特別係用一個茶壺嚟放
去到最尾打開裏面原來都仲有啲豆腐同埋海帶

會開天婦羅炸到非常香脆成個殼都完全食得

櫻花蝦唐揚炸雞
第一次食炸雞配埋櫻花蝦,櫻花蝦炸到脆卜卜,令到炸雞都提鮮

覺得這種set餐幾好, 選擇困難症的可以食齊各種美食

2023-12-19
  • 魚生他他沙律
  • 三點壽司
  • 櫻花蝦唐揚炸雞
  • 十道風味
$209就有清酒🍶同檸檬🍋綠茶🍵任飲!另外再加10道菜日本料理,質素不差!服務水準也不錯,值得推介略帶清淡的清酒🍶適合細嚼慢咽,配合日本料理上佳即使不喝酒,也可以享用檸檬綠茶,健康之餘也解膩,值得推介十道風味日本直送漬物 有我最愛的牛蒡 膳食纖維相當豐富魚生他他沙律 🥗再來一個魚生沙律,配合酸汁10分開胃三色刺身(三文魚、吞拿魚、八爪魚)非常肥美的三文魚是我的最愛!三點壽司🍣(海膽、墨魚、油甘魚)那麼便宜的套餐也有海膽!質素還不錯!海鮮茶碗蒸🥚蝦仁跟蟹柳相當彈牙新鮮,不俗雜錦海蝦天婦羅🍤多汁大隻,加天婦羅醬汁非常爽脆櫻花蝦唐揚炸雞🍗意想不到櫻花蝦會把炸雞提升至另一層次蜆貝麵豉湯非常鮮甜的麵豉湯!原來裏面加入了豆腐,難怪如此鮮美日本直送甜品🍮抹茶卷細細件剛好飽足!即使只有食品,這價格還是相當不錯,加上清酒任飲,絕對物超所值

服務水準也不錯,值得推介

略帶清淡的清酒🍶適合細嚼慢咽,配合日本料理上佳

即使不喝酒,也可以享用檸檬綠茶,健康之餘也解膩,值得推介

十道風味

日本直送漬物
有我最愛的牛蒡 膳食纖維相當豐富

魚生他他沙律 🥗
再來一個魚生沙律,配合酸汁10分開胃

三色刺身
(三文魚、吞拿魚、八爪魚)
非常肥美的三文魚是我的最愛!

三點壽司🍣
(海膽、墨魚、油甘魚)
那麼便宜的套餐也有海膽!質素還不錯!

海鮮茶碗蒸🥚
蝦仁跟蟹柳相當彈牙新鮮,不俗

雜錦海蝦天婦羅🍤
多汁大隻,加天婦羅醬汁非常爽脆

櫻花蝦唐揚炸雞🍗
意想不到櫻花蝦會把炸雞提升至另一層次

蜆貝麵豉湯
非常鮮甜的麵豉湯!原來裏面加入了豆腐,難怪如此鮮美

日本直送甜品🍮
抹茶卷細細件剛好飽足!

2023-12-07 173 浏览
今晚我和朋友去V Walk商場行街, 行完看到這間日式店, 很像很吸引, 便決定進去吃晚餐.還有二人餐, 幾抵食咁, 於是我和朋友決定點這個二人餐.韓醬八爪魚粒沙律: 沙律好fresh 好新鮮, 車厘茄也好好吃, 八爪魚粒很有口感, 不錯.刺身3點 (三文魚, 赤蝦, 油甘魚)各2件:  刺身非常鮮味, 很新鮮, 入口即溶.鐵板炭火雞 : 雞肉好滑, 幾好食. 鐵板上也有一番風味.鐵板牛舌 :牛舌薄切, 很爽口, 口感好好, 非常好吃,精選美國牛肉火鍋: 冬天吃火鍋真的非常合適,熱辣辣. 鍋物很多配菜, 鮮冬菇, 金菇, 豆腐, 菜等等, 都好好食. 然後牛肉肉質好好, 份量都夠多, 好好食, 幾正.三文魚炒飯 :好多三文魚粒, 炒飯又不會太油, 好好食, 而且份量夠多, 一定夠飽.日式甜品: 甜甜的幾有特色, 不錯.
還有二人餐, 幾抵食咁, 於是我和朋友決定點這個二人餐.
鐵板炭火雞 : 雞肉好滑, 幾好食. 鐵板上也有一番風味.

鐵板牛舌 :牛舌薄切, 很爽口, 口感好好, 非常好吃,

日式甜品: 甜甜的幾有特色, 不錯.
2023-11-14
2023-11-16 199 浏览
呢日去南昌探朋友,一齊喺附近嘅VWalk商場食飯。朋友推介下,揀咗商場地下一間日式餐廳。餐廳充滿日式風情,感覺舒適。餐牌選擇頗多,我哋見個二人套餐幾啱食,價錢都算抵食。二人套餐($468),包咗八樣食物,前菜主菜都有啲不同種類嘅選擇,仲有甜品,感覺豐富。蟹肉野菜沙律 - 蟹肉配上新鮮嘅沙律菜,加上惹味嘅芝蔴醬,好開胃嘅前菜。三色刺身,包括有三文魚、赤蝦、油甘魚各兩片。剌身非常新鮮,鮮甜美味。鐵板炭火雞 - 未食已經聞到好香,雞肉入口嫩滑,好香口入味。鹽燒鯖魚 - 鯖魚燒得好香,入口肉質鮮嫩,點埋醬汁食更加好味。美國牛肉火鍋 - 牛肉分量唔少,油脂分佈平均,質素唔錯。火鍋入面亦有多款蔬菜,平衡返肉嘅肥膩感。軟殼蟹卷 - 呢個十分香口,軟殼蟹炸得好脆,配埋紫菜飯卷食真心正。甜品係蕨餅,有兩種口味,每款各兩粒。蕨餅入口煙靭,味道不錯。小店食物質素唔錯,環境亦舒服好坐,適合同朋友食飯傾偈。

小店食物質素唔錯,環境亦舒服好坐,適合同朋友食飯傾偈。
2023-11-09 111 浏览
又喺商場睇完戲,今日揀左呢間日本菜🇯🇵餐廳內外裝修都好和風🙈有二人套餐,亦都可以散叫壽司、串燒、刺身飯、小食等~前菜我地叫左汁燒鮑魚✨鮑魚好入味彈牙,切好唒一粒粒好方便食,點埋檸檬汁食更加清新😋鐵板燒到好熱🔥蒜片勁香,咬落香脆~和牛粒冇肥膏亦冇筋,好易咬而且牛味好重,火喉亦都啱啱好!真心唔錯😍刺身飯份量都幾大碗,刺身亦好大件,吞拿魚蓉超多絕對夠撈唒成碗飯😋仲有隻蛋黃撈埋食更加香滑👍🏻中拖羅油脂好豐富,入口即溶!帶子同蝦亦好甜,又大件又新鮮😋拉麵好特別,上到枱時先睇住店員倒啲雞白湯入去~和牛冇經過烹調,只用湯嘅熱力去整熟可以確保牛唔會因高溫而過熟👍🏻拉麵質地幾好唔會太腍,雞白湯好濃郁,再加埋和牛香味同油脂味道更豐富😍和牛甚至都係入口即溶,超滑!不錯!
又喺商場睇完戲,今日揀左呢間日本菜🇯🇵

餐廳內外裝修都好和風🙈

有二人套餐,亦都可以散叫壽司、串燒、刺身飯、小食等~
汁燒飽魚

鐵板蒜香和牛粒

極盛四色刺身丼

中拖羅油脂好豐富,入口即溶!帶子同蝦亦好甜,又大件又新鮮😋

用餐时段
汁燒飽魚
鐵板蒜香和牛粒
濃厚醬油雞白湯和牛拉麵
這是一個日式風格的小店,簡潔且充滿了舒適的氛圍。我點了店家的招牌菜——鐵板牛肉飯。服務生將燒熱的鐵板端到我面前,聞到了滿滿的肉香,讓我垂涎欲滴。他們將切好的牛肉放在熱騰騰的鐵板上,剛熟的牛肉在鐵板上發出噼噼啪啪的聲音,瀰漫著誘人的香氣。等到牛肉稍微熟透後,他們將配料一起翻炒,讓每一口飯都帶著微微焦香。除了鐵板牛肉飯,我還點了雜錦天婦羅烏冬。待菜上桌時,烏冬湯裡飄著輕微的蔥香,天婦羅酥脆金黃,誘人的外表令人垂涎欲滴。天婦羅外酥內軟的口感十分滿意,各種蔬菜和海鮮的風味交織在一起,令我彷彿置身於日本的美食街。最後,我嘗試了他們的清酒蒸蠔。一盤盤散發著清新香氣的蒸蠔端上桌,讓人垂涎欲滴。這些蒸蠔肥美鮮嫩,一口咬下去,汁液四溢,鮮甜的味道讓人回味無窮。搭配上一杯清酒,更是饕客的最愛。整體而言,這家居酒屋提供了一個美味的餐飲體驗。不僅是食物本身的味道出色,而且服務態度親切周到。我真的很享受這次的用餐體驗,肯定會再次光顧這家居酒屋。
這是一個日式風格的小店,簡潔且充滿了舒適的氛圍。

2023-10-19 77 浏览
首先,我哋最推薦嘅係本鮪魚6點盛,有大拖羅、中拖羅、赤身、吞拿魚腩碎、火炙赤身同鐵火卷。大拖羅肉質鮮嫩,入口即化,而中拖羅亦鮮味十足。如果你鍾意火炙嘅口感,咁火炙赤身絕對係你嘅首選,外脆內軟,有陣微微焦香。最尾唔少得嘅鐵火卷,柔軟嘅魚肉夾埋海苔。🔥🍣🎣接著,我地點左陶板清酒煮蜆,呢款食物真係令人驚喜,店員會成鍋螺係我地面前煮,一打開蓋就聞到香噴噴嘅味道,蜆肉鮮甜,口感相當彈牙,而且煮得恰到好處,大蔥同清酒令到個味道更顯鮮味,好夾。🍶🐚最後,唔少得嘅係鰻魚柳川鍋,我地鰻魚控必點嘅選擇。鰻魚肉質鮮嫩,經過巧妙烹調,保持住佢嘅濃郁味道,下面係滑嫩嘅炒蛋,味道帶點甜,上面灑上了香蔥。😊👍

2023-10-17 84 浏览
餐廳裝修日式。有好多座位。坐低有茶飲。餐廳選擇有刺身、卷物、小食、熟食、飯、拉麵烏冬等。本身打算叫香芒大蝦卷,但點知今日冇芒果又冇蝦,所以揀了其他菜式。點完菜,嘢食好快就到。主食我揀咗比目魚西京燒,魚肉鮮嫩,西京燒醬汁香甜。接著小食就叫咗鐵板牛油焗帶子,有少少沙律菜。而鐵板蒜香和牛粒,牛肉有咬口,蒜香🧄味道香濃。最後海膽炒飯,面上有少少海膽,飯粒鬆軟,份量多。埋單大約$500兩個人~ 啱哂街坊食。

接著小食就叫咗鐵板牛油焗帶子,有少少沙律菜。
而鐵板蒜香和牛粒,牛肉有咬口,蒜香🧄味道香濃。
最後海膽炒飯,面上有少少海膽,飯粒鬆軟,份量多。
埋單大約$500兩個人~ 啱哂街坊食。
2023-10-16 88 浏览
朋友最近搬左黎南昌,今晚約左食飯,佢推介”漁釧”。位置極方便,南昌站C出口一入商場已經見到!等緊朋友既時候,見到門口餐牌優惠好吸引🤩入到去坐位好闊落,我地二人坐大張卡位,佈置日式料理風格。餐牌款式很多選擇,最後點了!💰$145 香芒大蝦卷外層香芒香甜,大蝦炸得香脆,大大嚿好滿足!💰$106 海蝦天婦羅烏冬兩件海蝦、冬菇、青椒、茄子炸粉薄薄一層,熱辣辣上枱,放一陣食更香脆,稻庭烏冬彈牙又大碗!💰$129 美人鍋 (半價優惠)呢個要推薦,無預計咁大鍋,仲要好足料成十件大雞件、豆腐、冬菇、紅蘿蔔、大量蔬菜,湯底鮮甜。仲要半價優惠,好抵食!😗追加串燒💰$15 秋葵、💰$20 鹽燒黑豚腩總結:位置極方便,日式裝飾內裏很舒適,食物有質素,價錢合理,值得推介👍🏻

等緊朋友既時候,見到門口餐牌優惠好吸引🤩

入到去坐位好闊落,我地二人坐大張卡位,佈置日式料理風格。

餐牌款式很多選擇,最後點了!
💰$145 香芒大蝦卷
外層香芒香甜,大蝦炸得香脆,大大嚿好滿足!

💰$106 海蝦天婦羅烏冬
兩件海蝦、冬菇、青椒、茄子

💰$129 美人鍋 (半價優惠)
呢個要推薦,無預計咁大鍋,仲要好足料

追加串燒
💰$15 秋葵、💰$20 鹽燒黑豚腩

2023-10-12
  • 美人鍋
週末下午見周圍都好多人諗住揾個靜靜地舒服地方食下野見門面幾舒服又無乜人 就諗住試下坐低就開始發現職員服務態度好麻麻明明全場都係1~2 枱客在場3 個職員都勁懶散 好唔helpful 上哂食物枱面都無提供食具同碗碟🤡衛生常識都好一般不斷掛住個口罩係下巴不過如果食物都ok 既話應該都五會寫呢篇差評食物完全對五住個價位。。sushi d 飯握到勁實 好難食刺身好唔新鮮 連個udon 都好平價完全估唔到呢個sushi+udon 餐要收我$160唯一可取係環境舒服唔多人仲食物同職員態度真係完全五值得幫襯
週末下午見周圍都好多人

衛生常識都好一般
不斷掛住個口罩係下巴

不過如果食物都ok 既話
應該都五會寫呢篇差評

食物完全對五住個價位。。
sushi d 飯握到勁實 好難食
刺身好唔新鮮
連個udon 都好平價
完全估唔到呢個sushi+udon 餐
要收我$160

唯一可取係環境舒服唔多人
仲食物同職員態度真係完全五值得幫襯

2023-10-10 69 浏览
漁釧(V Walk商場)好方便,裝潢日式style,卡位也寬敞,垂下竹簾私隱度更佳,午餐定食有很多選擇,晚上六時起還有更多優惠50%割引串燒+清酒組合65%割引下次晚上再來享用割引優惠😆😆❣️燒花魚一夜干定食花魚經過燒烤後,外皮烤得香脆,魚肉絲絲分明,肉質彈牙有口感,還帶有濃縮嘅鮮味❣️帆立貝三文魚親子丼定食帆立貝肉質厚實具彈性,味道鮮甜,口感嫩滑三文魚味道甘香,肉質爽滑,脂肪均勻不油膩,配上壽司飯軟糯甜香❣️南蛮炸雞炸雞外皮酥脆金黄,肉質鮮嫩多汁,蘸上淆入蛋白粒和酸黃瓜的沙律醬,口感更豐富❣️燒日本魷魚濃厚烤香魷魚味,而且烤得剛剛好,吃起上來鮮甜彈牙,每口感受到滿滿的海鮮味❣️柚子雪葩口感柔軟滑潤,帶柚子清香和微酸,有涼爽口感,清新風味每個定食會跟💥沙律菜~青翠嫩綠沙律菜淆入樱花蝦酸酸甜甜好惹味💥味噌湯~絲絲醇香,口感順滑💥茶碗蒸~蛋汁混合高湯和豐富食材,吃起來嫩滑鮮甜
漁釧(V Walk商場)

串燒+清酒組合65%割引

下次晚上再來享用割引優惠😆😆
❣️燒花魚一夜干定食

❣️帆立貝三文魚親子丼定食

帆立貝肉質厚實具彈性,味道鮮甜,口感嫩滑
❣️南蛮炸雞

❣️燒日本魷魚

❣️柚子雪葩

口感柔軟滑潤,帶柚子清香和微酸,有涼爽口感,清新風味
每個定食會跟
💥沙律菜~青翠嫩綠沙律菜淆入樱花蝦酸酸甜甜好惹味
💥味噌湯~絲絲醇香,口感順滑

💥茶碗蒸~蛋汁混合高湯和豐富食材,吃起來嫩滑鮮甜

2023-10-10 52 浏览
今日我約咗一位中學同學食飯敍舊,佢住南昌,就介紹屋企附近呢間日本餐廳俾我,我地兩個都係日料愛好者,超鍾意食刺身同日式串燒。🙆🏻‍♀️❤️首先,我點左極上刺身5點,包括三文魚、油甘魚、呑拿魚、赤蝦、帶子,每款各有2片,好厚切,咬落充滿油份,好新鮮。😍😍 除此之外,上碟好靚,有紫穌葉同心型紅色花瓣陪襯,仲好適合打咭添📸📸之後,我仲叫咗鹽燒雞肉串,雞肉好嫩好滑,咬落完全冇雪味,上面灑咗少許鹽粒調味。😆😆另外,蟹肉玉子燒都幾不錯,每件上面都有蟹肉同蟹籽,造型吸引,玉子好嫩。🍳🍳燒明太子長芋係印象最深刻嘅,第一次食呢道菜,又幾有驚無險,明太子好香,長芋配上明太子惹味得黎又岩岩好,不會太膩。🥹🥹