今日收工約左朋友食飯,見咁耐冇食放題就決定去公司附近搵間放題食黎到見到都幾full 下,不過等左一陣就有位,一入黎就去左拎野飲再番黎叫野食, 飲品選擇好多, 有好多款汽水,果汁酒,同埋連清酒同梅酒都係免費任飲。熟食區有大量甜品,湯品同炸物既選擇,我地每樣炸物都拎左一兩件黎試,每樣炸物保持到脆同熱,唔錯芝麻雞翼皮脆多汁,仲好食過平時出面啲單點串燒舖。芝士年糕以前覺得係好奇怪既配搭,今次第一次試覺得好好食,咸咸甜甜配合煙韌既口感令我地叫多幾件黎食三文魚魚生正常,同係其他放題食落既差唔多。炸蝦天婦羅蝦肉夠甜,但略嫌厚粉,食完即刻飽飽地欣賞佢壽司細細件, 唔似其他放題咁大大舊飯,啲飯又散。呢到既壽司食落去舊魚同舊飯都好夾,推薦試唔到既壽司呢到最推薦既一定係羊架同雪花肥牛鍋!!!羊架好入味好香,個面岩岩煎完脆脆地,一咬落去連埋肉汁簡直係完美。肥牛好嫩滑,啲菜同菇吸收哂個壽喜燒湯底好好食雪花燉蛋比較特別,似中式燉蛋,唔似日式最後每人送一杯雪糕,今次係季節限定係哈密瓜味無論食物同飲品種類都好多,環境乾淨,侍應態度都好好。因為order 紙既選擇太多, 我地每款叫一樣既情況下都只係試到其中一部分,唯有

雪花燉蛋比較特別,似中式燉蛋,唔似日式

最後每人送一杯雪糕,今次係季節限定係哈密瓜味

無論食物同飲品種類都好多,環境乾淨,侍應態度都好好。因為order 紙既選擇太多, 我地每款叫一樣既情況下都只係試到其中一部分,唯有下次再試埋其他野食
2020-10-20
2020-10-20 82 浏览
日本放題真係食極都唔厭🤟🏻🤟🏻,任食刺身壽司炸物,飲品任飲,都只係二百幾蚊,仲要好食🤤,正!今次就試咗滿屋,都係第一次食,唔知幾時先食得晒全港嘅放題🤣。🌟刺身我覺得刺身係咁多款食物來講最好食,keep到刺身嘅鮮味。尤其係帆立貝,又大隻又新鮮👍🏻,有好多放題嘅帆立貝都係好細🤨。𓂀推介度:♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎_🌟壽司壽司選擇都算多,都係一般放題嘅款式。唯一比較特別嘅就係有好多壽司都係有芝士,啱晒我呢啲芝士控🥰🧀。另外蒜蓉三文魚腩壽司呢個配搭都幾新鮮,蒜蓉味好香,三文魚腩油份充足,唔錯!𓂀推介度:♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎_🌟其他食物呢度嘅炸物唔錯,我比較鍾意嘅係鹽燒雞翼,燒得好香,只係略嫌唔夠鹹。另外海鮮粥都好足料🤩,食得出冇點落太多味精同鹽,健康之選!𓂀推介度:♥︎♥︎♥︎♥︎_🌟甜品呢度竟然有movenpick同haagendazs😍😍,好開心啊!!!!!另外仲有好多唔同嘅西式甜品😋。𓂀推介度:♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎

🌟刺身

🌟壽司

🌟其他食物
𓂀推介度:♥︎♥︎♥︎♥︎

🌟甜品
𓂀推介度:♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎
星期六同幾個朋友喺銅鑼灣,上星期試過牛大人超有驚喜,今個星期想食放題,瀛豐,大瀛喜都滿哂坐,竟然比我地見到滿屋可以即時Walk In。滿屋呢個名我細細個就聽過,喺港島讀中學,細個出去銅鑼灣食放題,都冇人會唔識呢一間嘢。喺一個有圖有真相嘅時代,真係好抱歉,我只係影咗一張刺身相。講返滿屋入座食足兩個鐘,時間都夠,但係甩單。佢哋都有啲海鮮,可以喺出面自己夾,有蝦,蜆同翡翠螺都叫做夠凍嘅。 仲有嚇人嘅麵包粒花枝丸。但佢都有夠熱嘅春捲同埋芋蝦,仲有中華沙律呀,明太子、雞翼(燶味)、湯同菜畀你自己夾都叫做有啲熱食。食放題就梗係食刺身都叫做基本刺身都有齊嘅,三文魚、吞拿魚,榮螺,蝦都有兩款, 但鮑片真係唔建議食啦。食完刺身,迎黎今晚嘅高潮。 首先登場嘅係有完全唔熱嘅天婦羅,由脆鱔整成嘅燒鰻魚,鹹嘅西京燒,厚切唔辣嘅麻辣豬耳,凍咗嘅燒牛脷, 經歷核爆燒到燶曬嘅燒番薯仔。仲有唔熱既海鮮粥,又肥又漏嘅花膠雞, 見唔到象拔蚌嘅蜜糖豆炒象拔蚌,唔辣嘅豉椒炒蜆。至於壽司, 軟殼蟹卷真係飽經滄桑。坦白講我未試過食放題食到返到屋企都肚餓,滿屋除咗多嘢飲揀之外,朋友話最好食係中華沙律,芝麻雞翼, 同佢個包熱嘅麥精同雪

喺一個有圖有真相嘅時代,真係好抱歉,我只係影咗一張刺身相。

坦白講我未試過食放題食到返到屋企都肚餓,滿屋除咗多嘢飲揀之外,朋友話最好食係中華沙律,芝麻雞翼, 同佢個包熱嘅麥精同雪糕,帶子都叫大粒,蝦都新鮮。

今晚呢餐我全程淨係飲咗三罐道地烏龍茶,食咗少少刺身,食咗少少海鮮粥同西京燒,就無野再Encore,真係失望又失敗。

唯一我覺得好食嘅就係佢個凍溫泉蛋我食咗兩碗。

2020-10-10
銅鑼灣廣場上面原來有好多自助餐類似荃灣大鴻輝 旺角兆萬中心 今次試呢間滿屋都係大滿屋啲朋友 其實香港有好多間之前諗住搞上市但係唔成功 第一次中午幫襯喺十二點鐘開始有得入去 入面座位都幾大 頭盤壽司很快就到 帶子比較大 三文魚刺身比較新鮮 壽司質素比荃灣好 這裏有很多基本上一般放題有嘅佢都有 一般放題冇嘅佢有 例如花膠 鳳爪 牛腩 芝士壽司 左口魚 芝士葡撻  水果甜品呢度有西瓜同哈蜜瓜 有芝士蛋糕 雪糕有得揀haagen-dazs或者係dreyer's 有百福豆腐花 嘢飲方面一般汽水都有大部分有台式嘅飲品 亦都有啤酒 想飲熱茶有茶包可以自助 有熱嘅維他奶 有沙律吧 有鴨血 有炸春捲炸水餃 飲品有烏龍茶韓國嘅忌廉汽水 卷物有手捲海膽手捲 他之戀 三文魚 燕窩海鮮竹雪花牛肉鍋不過天婦羅一般 吉列炸蠔可以 推介榴槤炸彈食咗六個 呢度有花膠雞煲 瑤柱蟹肉翅鮑汁花膠 熱窩燉蛋 有豉椒炒魷 避風塘炒魷魚 牛柳粒 蠔油豬耳炒象拔蚌 亦都有鰻魚比目魚燒羊架黃金焗蠔燒雞翼鹽燒海蝦等等 侍應手腳反應好快 基本上你一有食淨嘅嘢佢哋即刻幫你清理 上菜亦都比較快亦都比較少漏單 基本上呢個價錢喺銅鑼灣定講性價比幾高 自費消費不是贊助 埋單每人200蚊加一午市 任食兩個鐘 不過冇飲到酒
壽司
炸物
天婦羅
2020-10-17
等候时间
10 分钟 (堂食)
2020-10-16 75 浏览
真的好耐好耐無去食日式放題,疫情現在穩定中,就同好耐無見的朋友一齊去食日式放題,滿屋日本料理 ,同朋友上到去,都系好多不同的熱食,冷盤同埋甜品,另外有好多人飲的熱清酒,來滿屋真的唔飲唔得,同朋友也點左好多不同的食物刺身真的不可少的食物,因為朋友唔太食得多刺身,所以都比較少,但唔食刺身又唔得XDD刺身都比較新鮮,口感唔錯,壽司又真的唔錯,我同朋友都鐘意食佢的灸燒系列,真的對唔太食得生刺身的朋友來說,都幫助不少,另外都見到佢有芝士系列壽司,都唔錯所有的串燒,炸物都唔錯,又其一路飲SAKE,一路食真的好寫意,雖然無之前太多人迫住食的情況,但位置都起MA舒服D,食都可以食多D哈哈~~最後真的來一杯美味的雪榚,我都系點左我的最愛Häagen-Dazs焦糖脆餅,想回本真的唔難~~
真的好耐好耐無去食日式放題

來滿屋真的唔飲唔得,
同朋友也點左好多不同的食物
刺身都比較新鮮,口感唔錯,
另外都見到佢有芝士系列壽司,都唔錯

2020-10-15
1K
2020-10-15 72 浏览
滿屋- 抵食日本放題今天約了朋友吃放題,因為貪佢有不同種類的日式料理,選了中學經常去了滿屋,配在黃金時段兩小時$238,晚上7:30前或9:00後就$188,更加抵食。放題一定必備的刺身,厚切魚生啖啖肉。另外有多款壽司卷物,最愛當然是海膽手卷,海水味夠又不會太腥;壽司最印象深刻是火炙左口魚,細細件入口溶化。天婦羅即叫即炸,炸粉略為厚身,但也不過不失。炸物款式多,芝士年糕最為出色,熱騰騰之餘,芝士有流心效果。最近開始入秋,甜甜的壽喜燒肥牛鍋,非常暖笠笠。最後還有令人期待的杯裝雪糕。
滿屋- 抵食日本放題

放題一定必備的刺身,厚切魚生啖啖肉。

天婦羅即叫即炸,炸粉略為厚身,但也不過不失。

炸物款式多,芝士年糕最為出色,熱騰騰之餘,芝士有流心效果。

最近開始入秋,甜甜的壽喜燒肥牛鍋,非常暖笠笠。

最後還有令人期待的杯裝雪糕。
2020-10-15 61 浏览
時隔多年無食過放題,今晚真係食到飽一飽😋第一盤刺身夠哂吸引,每件都好肥美,鐘意食帶子既不妨嗌多幾件,大大粒好厚身。唔係間間放題都有得食海膽,當然要叫泥試下,海膽份量未算好多,勝在味道鮮甜,一啲都唔會腥。壽司都同樣吸引。串燒都幾岩食,雞牛豬樣樣有少少,幾推介食串燒和風牛肉,外層焦香,入面少少生但又能鎖住肉汁,而且唔會食到好韌既部位,夠哂juicy 😋炸物外脆內熱,芝麻雞翼夠哂香口。每人限選一款雪糕,當日既季節限定係哈蜜瓜口味。最後同朋友都食焦糖脆餅Haagen-Dazs,每啖都食到脆餅,有少少鹹味中和下,非常好味😋芝士撻同葡撻都幾唔錯。沙律吧既選攞都幾豐富,忍唔住整左份蟹籽沙律😋😋整體來說,食物質素都幾唔錯,日式放題除左壽司、串燒等,仲會有埋自助沙律吧,日式鍋等,泥到真係食極唔停😂
時隔多年無食過放題,今晚真係食到飽一飽😋

壽司都同樣吸引。

炸物外脆內熱,芝麻雞翼夠哂香口。

芝士撻同葡撻都幾唔錯。

沙律吧既選攞都幾豐富,忍唔住整左份蟹籽沙律😋😋

• 刺身
2020-10-15 386 浏览
其實好鍾意食日本野…不過人少又要試多d野…放題最啱…咁啱係銅鑼灣行街…之前朋友試過滿屋唔錯…所以就揀左銅鑼灣廣場店。呢度地方都幾大…因為疫情關系仲有卡位坐。一坐低第一時間就掃下有乜野食…大至上同其他放題分類差唔多…刺身…卷物…軍艦…串燒…熟食。第一轉當然掃下刺身…點左三文魚…鯛魚…帶子…北寄貝…甜蝦…螺…等等…刺身夠新鮮…尤其帶子…好大方成隻上…之後有海膽手卷…正點左好多壽司…蟹棒…玉子…蝦…赤貝…最鍾意有左口魚再點串燒…牛舌…海蝦…雞翼…三樣都燒得唔錯…熱辣辣…點左少少天婦羅…呢個炸漿就厚左少少跟手加多個牛肉鍋…呢個都幾好…唔會死甜飲糖水咁食完所有野仲有哈跟大師同Movenpick雪糕…不過就唔係任食最後提下…現場都仲有其他熟食…凍海鮮甜品等等…不過日本放題當然主力叫壽司刺身啦…而飲品選擇都好多…最正係有Somersby蘋果cider飲同任飲sake
其實好鍾意食日本野…不過人少又要試多d野…放題最啱…

之後有海膽手卷…正

點左好多壽司…蟹棒…玉子…蝦…赤貝…最鍾意有左口魚

再點串燒…牛舌…海蝦…雞翼…三樣都燒得唔錯…熱辣辣…

點左少少天婦羅…呢個炸漿就厚左少少

跟手加多個牛肉鍋…呢個都幾好…唔會死甜飲糖水

• 帶子刺身
  • 燒牛舌
  • 燒雞翼
2020-10-14 30 浏览
The place is conveniently located at CWB, HKD188+10% for a 2 hrs all you can eat and drink Japanese buffet including beer & sake if it ends by 7:30 pm on the weekdays. The food were surprisingly good and fresh and most were prepared according to individual order, the service was also very good. Though I cannot say the atmosphere and the fellow customers there were particularly great but I must say they were reasonably good and acceptable.They have so many food varieties that I wonder one can try
They have so many food varieties that I wonder one can try all at one time! Great value !
2020-10-13 51 浏览
今晚難得有朋友主動提出吃放題,所以好快就決定咗去食滿屋!一如既往,滿屋仍然保留自助吧供客人自取小食,當然可以任飲梅酒,而且還可以無限次取海鮮吃。吃放題,永遠第一時間大家就點刺身😆!當中帶子、甜蝦和北寄貝,我們都追加了好幾次,因為刺身真係好鮮甜和肥美呀!壽司和手卷亦有許多款式,其中最為突出的就是海膽手卷,橙黃色的海膽味道甘甜,質感細膩,幾乎入口即溶!天婦羅蝦及番薯都熱辣辣,外酥内鮮,香口又不油膩。豉椒炒蜆有大排檔風味,那香濃惹味的蜆肉,真是可以吃上癮!另外,燒菠蘿和燒羊架也是每次必吃。燒菠蘿夠juicy,羊架則肉味濃而不羶。最後晚飯以美味的雪糕作結,希望疫情盡快消失,然後可以與一大夥朋友一起去吃放題就最開心!
今晚難得有朋友主動提出吃放題,所以好快就決定咗去食滿屋!

天婦羅蝦及番薯都熱辣辣,外酥内鮮,香口又不油膩。

豉椒炒蜆有大排檔風味,那香濃惹味的蜆肉,真是可以吃上癮!

2020-10-13 1421 浏览
係銅鑼灣分店  疫情下,搵食難,搵一間想食既餐廳更難,搵一間有位既更難疫情影響,限坐,限隔離,部份火鍋,放題, 自助餐都變得好難訂位咁滿屋有優惠又位,一於試下,開飯喇上面有優惠,或直接打去訂,食2小時早場平好多,5點半頭場至7點半,$188 (CWB店) 另有生日優惠 4人以上送CAKE,8人送香檳,蛋糕,免一個人頭 (只限正價時間)近百款選擇,選擇係夠多,但就要食得聰明D刺身,12款,壽司七款,火炙壽司五款, 芝味壽司款,5款, 手卷,3款,軍艦款,4款卷物,6款,燒物類,秋刀魚,雞翼,廣島蠔等,6款 煮物,有燕窩海鮮粥,肥牛鍋,拉麵,烏冬,酸菜魚鍋廚師推介,花膠雞煲,3人份,碗仔翅,串燒牛肉,花膠,燉蛋炸天婦羅5種,蝦,石班塊,南瓜,蟹棒,番薯片料理類,炒魷魚,和風牛柳粒,牛油炒粟米,麻辣豬耳等,七款串燒,牛舌,海蝦,雞串,煙肉番茄,番薯仔,燒菠羅片埋尾一人一杯雪糕,哈根大師或MOVENPICK 任選講下心得,先快手落左刺身單先,佢上菜比較慢,因為好多客再黎就準備入串燒,炸物類,最後仲有胃口空間先再追加其他自己想食既出面有D沙律吧,海鮮自取,可以邊食邊等,閒日晚市都等10分鐘至15
係銅鑼灣分店
疫情下,搵食難,搵一間想食既餐廳更難,搵一間有位既更難
早場平好多,5點半頭場至7點半,$188 (CWB店)
近百款選擇,選擇係夠多,但就要食得聰明D
廚師推介,花膠雞煲,3人份,碗仔翅,串燒牛肉,花膠,燉蛋
炸天婦羅5種,蝦,石班塊,南瓜,蟹棒,番薯片
料理類,炒魷魚,和風牛柳粒,牛油炒粟米,麻辣豬耳等,七款
串燒,牛舌,海蝦,雞串,煙肉番茄,番薯仔,燒菠羅片
埋尾一人一杯雪糕,哈根大師或MOVENPICK 任選

講下心得,先快手落左刺身單先,佢上菜比較慢,因為好多客
出面有D沙律吧,海鮮自取,可以邊食邊等,閒日晚市都等10分鐘至15分鐘左右先上菜
店員好多都好有禮貌,值得一讚,環境衛生都算合格
炸物會比燒物類出色,串燒幾好食既,起碼食入口係夠熱
天婦羅類就普通啦,無乜特別 自助區既食物水準普通,純粹係比人等侯時間搵D野食
碗仔翅又幾好食,夠香夠酸 串燒蝦夠彈牙 花之戀賣相都OK,壽司類就太飽唔試得多款
甜品芝士蛋糕無乜味,主力都係飲野多,款式選擇多仲有清酒梅酒任飲抵食既
仲有生果,豆腐花,葡撻,基本上就係比較常見近幾個月既氣炸食物
刺身畫幾多比幾多,算比得足,賣相亦可以接受
環境一定嘈,仲比較迫同熱鬧,岩大班朋友黎食,夠氣氛
等候时间
5 分钟 (堂食)
2020-10-13 48 浏览
滿屋其實食過好多次,旺角荃灣都去過,淨係未去過銅鑼灣,今次又同朋友選擇嚟呢度食喇,但放題其實食幾多次都唔會厭😜飲品種類非常之多,其他放題飲品都唔會有咁多選擇,同埋仲有清酒任飲,呢個都係我喜愛係滿屋嘅原因之一自取熱食或冷盤嘅嘢種類都唔少,有別於一般放題,尤其啲蝦大大隻都仲好新鮮,不錯放題少不了要食壽司同刺身,質素合格有餘,夠新鮮,帶子大隻同甜蝦亦都夠甜,已經非常滿足燒羊架點都會有少少羊騷味,但對於食羊嘅人唔會討厭,有騷味先至夠原汁原味吖嘛!炸物都香夠脆,雞翼都醃得好食芝士焗蠔,蠔夠大粒,滿滿嘅芝士加埋一齊食,好正燒比目魚,肉質超嫩口,甜甜地,好快清哂其實仲有好多嘢我哋都食唔到,但滿屋因為咩地區都有,所以再次幫襯嘅機率係好高,下次再食下其他嘢先

放題少不了要食壽司刺身,質素合格有餘,夠新鮮,帶子大隻同甜蝦亦都夠甜,已經非常滿足

炸物都香夠脆,雞翼都醃得好食

芝士焗蠔,蠔夠大粒,滿滿嘅芝士加埋一齊食,好正

燒比目魚,肉質超嫩口,甜甜地,好快清哂

2020-10-06 105 浏览
自助餐區好多嘢食, 凍蝦,翡翠螺,蜆,非常新鮮衛生乾淨!飲品選擇亦都非常多有兩大個雪櫃!啤酒汽水任飲! 門口位置有梅酒清酒供應該係免費! 愛酒人士一定好開心! 而且質素亦都幾好。喺熟食墟區拎左辣蝦,賣相光澤新鮮!而且非常惹味! 非常爽彈!Menu落單紙有超多選擇!好多野都岩食!赤貝壽司係我嘅最愛,濃濃嘅海水味!質感亦都非常爽口彈牙,三文魚腩壽司色澤柔潤, 魚香十足!三文魚刺身赤海蝦刺身帶子刺身劍魚腩刺身 賣相都好好,帆立貝厚切質感細緻綿密!牛肉粟米非常香甜,濃濃嘅牛油香味掛在嘴邊!榴槤波波外層香脆,內面做到流心效果!仲有Haagen Dazs, movenpick, dreyers既ice cream,大愛呀!!質數相當正!幾抵食又有質數既放題!
自助餐區好多嘢食, 凍蝦,翡翠螺,蜆,非常新鮮衛生乾淨!

Menu落單紙有超多選擇!好多野都岩食!

牛肉粟米非常香甜,濃濃嘅牛油香味掛在嘴邊!

榴槤波波外層香脆,內面做到流心效果!

2020-10-06 79 浏览
🍽 Hong Kong Restaurant Week 小編去了好多西餐廳了。今天suddenly craving for Japanese food,於是就選了位於銅鑼灣廣場2期8樓的滿屋食日式放題。這天雖然不是週末,餐廳卻坐無虛席。好在我們老早就預訂了,否則如果Walk-in就要等好久才能入坐。 ➖➖餐廳食物選擇豐富,有刺身,壽司,火焰壽司,芝味壽司,手卷,天婦羅。品種繁多,包羅萬象,每樣都是至喜歡的,我們要花上一陣子才能決定點什麼,點多少。人總是這樣,想每樣都品嘗。➖➖刺身有大赤蝦,甜蝦,吞拿魚,日本油甘魚,北海道帶子,三文魚,北寄貝,八爪魚等等。 異常新鮮,厚度適中,放進口裡,那種享受難以筆墨形容。滿屋餐廳花了不少時間研究,可以讓客人多品嘗不同的品種,於是研究出可以讓小嘴的女生一口吃下的小巧壽司,手卷也是小巧,不會吃一個就半飽而品嘗不到其他。 我們吃過一輪刺身後,餘味未盡,又點了一些。➖➖令人喜出望外的是居然有炸榴槤圓子,我們其中一位是榴槤狂,一連吞了三粒,還想再吃。看著她一臉滿足的樣子,我們知道選對了餐廳。➖➖好戲還在後面,餐廳還有雪糕提供,有 Mövenpick和haage
🍽
➖➖
餐廳食物選擇豐富,有刺身壽司,火焰壽司,芝味壽司,手卷,天婦羅。品種繁多,包羅萬象,每樣都是至喜歡的,我們要花上一陣子才能決定點什麼,點多少。人總是這樣,想每樣都品嘗。

➖➖
好戲還在後面,餐廳還有雪糕提供,有 Mövenpick和haagen dazs。我們女生吃了一大桌食物後居然還有胃口吃雪糕。難怪人們說女生有兩個胃,一個裝食物,一個裝甜品

➖➖
以二百五十多元可以品嘗到豐富無比的高質數食物,是物超所值,誠意推薦。
📍滿屋日本料理
地址:  銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期8樓
2020-10-02 101 浏览
假期前夕搵位食飯都唔係咁容易。誤打誤撞搵咗呢間日式放題,六點左右去到特價時段200蚊多啲食到七點半,OK就咁決定,坐低即刻叫嘢食,上菜速度都快,但有扣單情況,叫6件俾3件,刺身新鮮夠鮮甜又厚切👍🏻叫兩轉已番本,火炙壽司细細件唔洗食咁多飯唔錯,炒蜆都幾多肉夠熱唔會死咸食得過,味菜魷魚估佢唔到幾好味,飲品選擇都幾多,仲有apple cider啤酒清酒呢啲番本系列。侍應服務勤快態度唔錯,仲有卡位坐唔會太迫,今餐大滿足😋
2020-09-30
庆祝纪念