2020-11-21 55 浏览
荃灣除左出名多掃街小食之外,坐低食豐富晚餐既地方都唔少。自己都幾鐘意喺呢區同圍搵食,由其係荃灣大鴻輝大廈,呢棟大廈可為你帶黎各式各樣既美食,特別係雞煲、火鍋、放題等等既種類,務必令你飽住咁走。個人比較鍾意嚟荃灣呢邊食任食嘅呢類型放題,因為自己都比較注重個環境,而今次呢間嘅環境都算滿意,亦有可能正值係疫情期間有限最令,枱與枱之間嘅位置都算寬闊,令食嘢時都開胃啲。首先頭盤叫咗刺身先,由於今次淨係同朋友兩人黎,數量都唔敢叫得太多驚浪費,而好彩呢度送餐嘅數目都算跟足落單所寫,因為好多時候食放題,食物嘅數目都有時會亂咗。叫咗包片,帶子、甜蝦,等等,刺身嚟嘅時候睇落都算新鮮,有光澤,而且食落溫度都啱啱好,唔會有未解完雪嘅感覺。之後都試咗佢哋唔同款式嘅壽司,餸同埋飯嘅份量都算合適,唔會出現飯太多嘅情況,而且賣相都算幾吸引,食落個感覺都仲算啱啱包好。呢間放題仲有個自助吧,可以攞一啲簡單嘅炸物同埋小菜,喺食到一半嘅時候都可以出去行一行睇吓有啲咩食,自助吧嘅另一邊都有不同款式嘅嘢飲攞,除咗有一啲茶同埋紙包飲料外,仲有清酒同梅酒可以攞,雖然預左唔會係一啲靚款式嘅酒,但都算包羅萬有,總有一款啱。之後再試咗佢一
荃灣除左出名多掃街小食之外,坐低食豐富晚餐既地方都唔少。自己都幾鐘意喺呢區同圍搵食,由其係荃灣大鴻輝大廈,呢棟大廈可為你帶黎各式各樣既美食,特別係雞煲火鍋放題等等既種類,務必令你飽住咁走。

之後再試咗佢一啲炸物同埋燒物,火喉都算唔錯,啲嘢食落口都會仲有燙口嘅感覺,炸物嘅上粉都算適中唔會特別厚粉,個人幾鍾意佢哋嘅燒蝦,以鹽簡單嘅調味再燒,賣相幾吸引之餘啲蝦又夠重鮮味。

最後甜品,除咗有出邊嘅自助吧任食一啲簡單款式嘅甜品外,餐廳仲會送每位食客一款雪糕,有各款唔同嘅牌子俾你揀。

成個過程員工嘅態度都算唔錯,最後都好好咁提我地要last order同埋落單食埋甜品。嚟得呢度食,雖然本身預咗嘢食唔會特別精,但食落嘅質素亦都相當唔錯,$2xx左右嘅價錢可以令你任飲任點一啲日本菜式,已經係幾好嘅一餐。
2020-11-20 63 浏览
今日係最後一個2字頭嘅生日🥱年紀大了剩係想平淡中渡過🙃諗起後生嘅時候成日都食放題🌝今日要懷緬下過去❣️食返個日式放題🔥6點零到未有人排隊即刻入得😊我地坐近門口位置🙃座位好闊落🥰椅背夠高有空間感唔駛同人面對面食🤪出面有熟食小食區、飲品、生果區🙃最正係個爆谷機🔥見到都童心返哂嚟😄入正題先❣️🔺三文魚刺身🔺肥大肉厚❣️色澤均勻👍🏻都新鮮質素唔錯❣️🔺蝦刺身🔺好鮮甜入口即溶👍🏻🔺蟹柳🔺唔係假蟹柳😂呢個係真蟹柳🤪滿滿嘅蟹肉好味😋另外象拔蚌➕赤背➕螺片都唔錯🌝🔹三文魚腩壽司🔹好肥美❣️有淡淡嘅油脂味🥰🔹吞拿魚壽司🔹新鮮無腥味🥰入口溶化👍🏻🔹鰻魚芝士壽司🔹呢個配搭真係點食都正😏🔸芝麻雞翼🔸外皮香脆👍🏻雞翼都醃得好入味唔會過咸❣️🔸泰式炒椰菜🔸辣辣地🤤炒得好有鑊氣❣️🔸雞軟骨串串🔸燒到脆卜卜🔥🉐羊架🉐必食❣️肉質鮮嫩🥰無諗過放題會有咁嘅質素👍🏻🔥炸物🔥中意食榴槤嘅朋友仔一定要試炸榴連🌝好味😋榴槤炸過之後好香甜😊仲有芝士年糕好煙韌🤤天婦羅🍤炸粉唔會太厚🌝唔錯最後食埋甜品埋尾🥰有Haagen-Dazs同Movenpick😏每人限叫一款🌝焦糖好味不過甜咗啲🥺咁嘅價錢嚟講質素算唔錯🌝

🔺三文魚刺身🔺肥大肉厚❣️色澤均勻👍🏻都新鮮質素唔錯❣️

🔸雞軟骨串串🔸燒到脆卜卜🔥

🉐羊架🉐必食❣️肉質鮮嫩🥰無諗過放題會有咁嘅質素👍🏻

咁嘅價錢嚟講質素算唔錯🌝

2020-11-18
秋天到喇!最近胃口特別好,見咁耐都冇食過放題,所以就約咗幾個朋友去食!其實滿屋之前都有食過,貪佢夠平同埋款式選擇多!每次嚟到首先都一定會出去拎葡撻食,熱辣辣勁好食!呢度嘅壽司,粒飯唔會好大舊,所以就算食多幾粒都唔會驚好快食飽👍🏻熟食、鍋物、炸物等等嘅選擇都有好多!自己最最最最最鍾意嘅就係芝士蘑菇忌廉釀雞翼,冇骨又啖啖肉🥰香濃又好味!通常放題都好多單會甩漏,但食過咁多次都唔會有呢個問題發生,而且服務員態度都係全部好好,真係值得一讚!最怕食放題會食到一肚氣,但如果食呢間真係從來唔會擔心❣️食到最後當然仲有甜品啦,每個人都可以揀一杯雪糕,我就揀咗Häagen-Dazs🥳成餐飯真係超滿足,下次都仲會嚟食!
其實滿屋之前都有食過,貪佢夠平同埋款式選擇多!
每次嚟到首先都一定會出去拎葡撻食,熱辣辣勁好食!

熟食、鍋物、炸物等等嘅選擇都有好多!

最怕食放題會食到一肚氣,但如果食呢間真係從來唔會擔心❣️
成餐飯真係超滿足,下次都仲會嚟食!
2020-11-20 440 浏览
好耐無食過放題~原來依家甘多種類食物可以揀一入門口已經見到有凍海鮮同埋d 熱食類野飲有兩大櫃可以選擇,仲有啤酒任飲係老公tick 緊紙個陣我都試左幾款野食凍海鮮都ok~ 炒菇菌有埋豬肉福袋入面係勁多雞肉粒之後先係重頭戲海膽手卷個海膽都算鮮味,而個份量細細岩哂,唔驚太多飯浪費左鰻魚好食,火炙完有少少焦香火炙壽司種類多,款款都唔錯,推介食鰻魚類刺身都叫左大部分,帆立貝北寄貝食d 都好甜又好食蝦都唔錯,夠爽口三文魚正正常常,放題質素黎講都ok之後我地再食一輪串燒熱食焗蠔好食,串燒牛舌正天婦羅蝦有驚喜,炸得靚,夠脆又唔會好油之後仲叫左花膠冬菇,估唔到炆得幾入味花膠仲有咬口,唔會淋到散哂海鮮粥料好多,半隻蟹又有蝦同青口蜆等等粥底都夠綿特別推介芝士年糕,芝麻雞翼我地後加無影到相~~年糕好煙韌~~芝麻雞翼夠脆佢地有d 平價雪糕任食,一入座都會有張雪糕紙,每人限揀一款h 牌m 牌或者d 牌h 牌有個季節限定既柑桔檸檬味~~味道好清新有驚喜食得太飽,岩哂解膩~~~最後講埋依d 服務好快手,積極收碟同埋落單我地加左幾轉單,都無試過漏單~~而個預個份量岩岩好!!
好耐無食過放題

原來依家甘多種類食物可以揀

一入門口已經見到有凍海鮮同埋d 熱食類

野飲有兩大櫃可以選擇,仲有啤酒任飲

係老公tick 緊紙個陣我都試左幾款野食

凍海鮮都ok~ 炒菇菌有埋豬肉
福袋入面係勁多雞肉粒

之後先係重頭戲

海膽手卷

海膽手卷個海膽都算鮮味,而個份量細細岩哂,唔驚太多飯浪費左

鰻魚好食,火炙完有少少焦香

火炙壽司種類多,款款都唔錯,推介食鰻魚類

刺身都叫左大部分,帆立貝北寄貝食d 都好甜又好食

蝦都唔錯,夠爽口

三文魚正正常常,放題質素黎講都ok

之後我地再食一輪串燒熱食

焗蠔好食,串燒牛舌正

天婦羅蝦有驚喜,炸得靚,夠脆又唔會好油

之後仲叫左花膠冬菇,估唔到炆得幾入味

花膠仲有咬口,唔會淋到散哂

海鮮粥料好多,半隻蟹又有蝦同青口蜆等等

粥底都夠綿

特別推介芝士年糕,芝麻雞翼

我地後加無影到相~~

年糕好煙韌~~芝麻雞翼夠脆

h 牌有個季節限定既柑桔檸檬味~~味道好清新有驚喜

食得太飽,岩哂解膩~~~

最後講埋依d 服務好快手,積極收碟同埋落單

我地加左幾轉單,都無試過漏單~~而個預個份量岩岩好!!
2020-11-19
海膽手卷
2020-11-19 57 浏览
啱啱去開荃灣又來食放題滿屋價錢ok 質數又唔差所以諗到想食放題都會嚟呢間特別荃灣分店成日都有位,無book walk-in都食到。刺身就新鮮,壽司款式多,亦都有好多特別嘅壽司貪佢款式多,刺身、壽司、熟食、小食咩都有。岀面有自助區,可以拎凍蝦、辣螺、青口、生果、雪條。剌身味道唔錯,每次上菜大大盤,睇到都開心最鍾意食佢哋嘅螺,好爽,好彈,鮮味亦夠壽司就有好多特別款式,特別推介鵝肝帶子,海膽呑拿魚蓉,黑松露蝦!熟食有個花膠,系好大一塊花膠,膠質滿滿。
啱啱去開荃灣又來食放題
滿屋價錢ok 質數又唔差
所以諗到想食放題都會嚟呢間
特別荃灣分店成日都有位,無book walk-in都食到。

刺身就新鮮,壽司款式多,亦都有好多特別嘅壽司
貪佢款式多,刺身壽司、熟食、小食咩都有。
岀面有自助區,可以拎凍蝦、辣螺、青口、生果、雪條。
剌身味道唔錯,每次上菜大大盤,睇到都開心
最鍾意食佢哋嘅螺,好爽,好彈,鮮味亦夠

熟食有個花膠,系好大一塊花膠,膠質滿滿。
2020-11-19 53 浏览
當天有刺身、多款壽司,串燒、咖哩蟹、炸物、燒物,刺身質素ok,自助吧不時有廚司提供即切魚生片和蛋卷之類的食物。其他任點刺身,款款新鮮厚切又肥美,港人最愛三文魚🍣
2020-11-18 91 浏览
同朋友慶祝生日,朋友比較鍾意食日本料理同荃灣區反工,所以揾左滿屋,我們大約7:00入場,食物選擇方面,有刺身,壽司,手卷,軍艦,手卷,燒物,一品料理,煮物和廚師推介,飲品方面還有很多選擇,清酒和啤酒都可以任飲,自助吧有炮谷,冷食的青口和蝦,鴨胸等,還有章魚燒和薯格,首先第一輪,叫了刺身,有三文魚,赤貝 ,象拔蚌,北寄貝和油甘魚 等,刺身很新鮮,油甘魚的油香也很重,壽司叫了新出的廣島號壽司,廣島蠔肥美和嫩滑,火焰左口魚魚油多很香,串燒方面,每樣串燒上枱時候都很熱,羊架和鹽燒牛舌特別出色😍羊架不會太羶味 ,連平時不太食羊朋友都食到 ,鹽燒牛舌少少鹽同黑椒喺上邊,牛舌幾厚身 ,查文方面特別推介榴槤炸彈,每次上台的時候都很熱,咬開的時候很香的榴槤味不會太甜,至於環境方面每張枱的距離都很闊落 ,食物上枱的速度也很快,有一位中年女服務員服務好好,佢收拾食物時聽到我朋友搵唔到其中一種食物,仲好主動話我地知係係邊張紙度搵到,仲介紹有咩特別推介
同朋友慶祝生日,朋友比較鍾意食日本料理同荃灣區反工,所以揾左滿屋,我們大約7:00入場,食物選擇方面,有刺身壽司,手卷,軍艦,手卷,燒物,一品料理,煮物和廚師推介,飲品方面還有很多選擇,清酒和啤酒都可以任飲,自助吧有炮谷,冷食的青口和蝦,鴨胸等,還有章魚燒和薯格,首先第一輪,叫了刺身,有三文魚,赤貝 ,象拔蚌,北寄貝和油甘魚 等,刺身很新鮮,油甘魚的油香也很重,壽司叫了新出的廣島號壽司,廣島蠔肥美和嫩滑,火焰左口魚魚油多很香,串燒方面,每樣串燒上枱時候都很熱,羊架和鹽燒牛舌特別出色😍羊架不會太羶味 ,連平時不太食羊朋友都食到 ,鹽燒牛舌少少鹽同黑椒喺上邊,牛舌幾厚身 ,查文方面特別推介榴槤炸彈,每次上台的時候都很熱,咬開的時候很香的榴槤味不會太甜,至於環境方面每張枱的距離都很闊落 ,食物上枱的速度也很快,有一位中年女服務員服務好好,佢收拾食物時聽到我朋友搵唔到其中一種食物,仲好主動話我地知係係邊張紙度搵到,仲介紹有咩特別推介
2020-11-18 51 浏览
好有空間感坐得都幾舒服☺️☺️食盡時令刺身、壽司天婦羅、串燒、咖哩蟹、燒物及炸物等日本料理 自助沙拉吧飲品例如汽水 松竹梅清酒都係免費任飲😳炸物脆熱刺身款式多 三文魚 吞拿魚 油甘魚 甜蝦 大赤蝦 鮑魚片 黃金翡翠螺 松葉蟹棒全部都好新鮮 肉質鮮美串燒方面種類相當多樣化 燒牛舌厚身口感😜最後甜品可以到自助bar 棉花糖可以自己整😎每人一杯雪糕 係movenpick😎✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿ ✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿. 𝚈𝚞𝚖:👅👅👅👅/𝟻𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝﹕💃🏼💃🏼💃🏼💃🏼/𝟻𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎﹕ $300/𝚑𝚎𝚊𝚍.˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞☞ ☞ 滿屋日本料理Manya Japanese Restaurant荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心10樓˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞
好有空間感坐得都幾舒服☺️☺️
食盡時令刺身壽司天婦羅、串燒、咖哩蟹、燒物及炸物等日本料理 自助沙拉吧
飲品例如汽水 松竹梅清酒都係免費任飲😳
炸物脆熱
串燒方面種類相當多樣化 燒牛舌厚身口感😜
最後甜品可以到自助bar 棉花糖可以自己整😎
每人一杯雪糕 係movenpick😎

✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿ ✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿

. 𝚈𝚞𝚖:👅👅👅👅/𝟻
𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝﹕💃🏼💃🏼💃🏼💃🏼/𝟻
𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎﹕ $300/𝚑𝚎𝚊𝚍.

荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心10樓

2020-11-17 43 浏览
我愛日本文化和食物。疫情影响,暫時不便去日本,唯有在港吃日本放題開心下。平時在港吃日本嘢都要就住就住吃,今次來滿屋终於可用一個合理價錢,盡情試各款美食,太開心啦!放題食物可算豐富,整體品質佳,抵食。有串燒,燒物,煑物,一品料理,天婦羅,厨司推介,炸物,壽司,創作壽司,卷物,手卷,軍艦,刺身,甜品等,不能盡錄。樣樣都吸引想食。刺身很鮮甜,三文魚,吞拿魚,希靈魚和赤貝都好味。甜蝦,北寄貝和北海道帶子刺身必吃。壽司出色。花之戀,海鮮火焰三文魚卷,醬燒芝士鮮蝦壽司,芝士長腳蟹棒壽司,海苔吞拿魚蓉壽司都不錯。廣島蠔壽司鮮味,海苔牛油菓醬伴鮑汁元貝頗具創意特色,值得一試。西京比目魚和辣酒煑東風螺出色。和風汁牛柳粒必食,愛吃牛的一定會讚。榴槤炸彈,芝士年糕都不錯。吃埋雪糕,雪米糍和水果,可算超額完成。好耐都未試過吃得咁飽咁滿足。 明天要節食啦。

放題食物可算豐富,整體品質佳,抵食。有串燒,燒物,煑物,一品料理,天婦羅,厨司推介,炸物,壽司,創作壽司,卷物,手卷,軍艦,刺身甜品等,不能盡錄。樣樣都吸引想食。

好耐都未試過吃得咁飽咁滿足。 明天要節食啦。
2020-11-16 52 浏览
荃灣大輝鴻超多野食大家都知,其中係10樓嘅滿屋放題就係長期人多質素高嘅保證! 入到去見到間格都好正常,唔會太擠逼,私人度亦都夠高!值得一提係滿屋有圓枱,非常適合一大班朋友黎食呀!落單用嘅點心紙有哂圖片,同實物相似度達9成,唔擔心中伏,睇啱先叫!👍🏻👍🏻一黎梗係食咗刺身先!款式都唔少,基本上三文魚、甜蝦、帶子都唔少得!質素以呢個價位黎講非常ok! 😋 我地食得唔多所以嗌嘅份量都唔夠俾佢擺靚個盤,但見其他枱嘅刺身盤絕對係打卡able! 壽司方便都幾抵讚!全部滴惜迷你,唔會一舊就飽到你食唔落其他野!而且款式都好有誠意,例如海膽帶子、海膽吞拿魚蓉等等🤩 都值得一試㗎!最最最欣賞係熟食! 師傅手勢一流! 串燒全部都係勁高質勁好食! 推介燒牛舌!燒得啱啱好,又juicy 又有香味!肉質亦夠爽,好味到我會俾$50食2串!而呢到係任食!🤩🤩🤩🤩芝麻雞翼又係歸功師傅~外面香脆裡面多汁嫩滑!食到停唔到口😋😋平日每位都只係248 抵到爆!

平日每位都只係248 抵到爆!

3K
2020-11-15 63 浏览
好耐無同朋友食放題了,是晚來到大鴻輝的滿屋,$208一位,七點半入座不用等位,平日晚果然比周末易有位。唔好講咁多,梗係先點刺身,夠新鮮無雪味,點幾多黎幾多無漏單。特式壽司幾新奇,味道正常。火炙系列正,細細件encore左幾round。卷物系列?哈哈,花之戀好味呀。燒羊架勁甘香,比目魚扒嫩滑好味。牛仔骨有水準。串燒牛舌都幾好,略微覺得黑椒勁左啲。再黎多round刺身,同樣無漏單,又鮮又甜正呀。飲品好多選擇,一般罐裝同紙包都有,有道地烏龍茶正呀!呢隻牛蒡茶無糖㗎,都好飲,仲有啤酒,清酒等任飲。另一邊櫃有熱嘅紙包飲品同熱水可泡茶,應有盡有呀!甜品櫃有蛋糕仔,雪米滋等,朱古力雪米滋好好味。最後仲有一次性嘅哈根大師,呢隻限定呢檸檬味酸酸地幾正,食落似雪芭。太多野食無影相啦,店內仲有爆谷機同軟雪糕機,沙律櫃,熟食corner,海鮮凍櫃同炸物區,落order嘅上菜又快,食得好滿足呀,讚!
特式壽司幾新奇,味道正常。
火炙系列正,細細件encore左幾round。
卷物系列?哈哈,花之戀好味呀。
燒羊架勁甘香,比目魚扒嫩滑好味。
牛仔骨有水準。
串燒牛舌都幾好,略微覺得黑椒勁左啲。
再黎多round刺身,同樣無漏單,又鮮又甜正呀。
飲品好多選擇,一般罐裝同紙包都有,有道地烏龍茶正呀!
甜品櫃有蛋糕仔,雪米滋等,朱古力雪米滋好好味。

2020-11-10
2020-11-12 111 浏览
放題好處就是很多東西可以吃刺身壽司卷物小食炸物串燒沙律,湯,水果,甜品,凍熱野飲棉花糖,爆谷,雪糕,雪米糍食幾多叫幾多一個價錢食到肚飽飽沒想過這刺身會咁高貨新鮮又厚片而且同我寫既數量一樣唔好比多比少其他食物都上得幾快 而且唔會留單 食物同平時出面食既無分別粟米十分滿意!係勁甜辣酒煮蜆 好夠辣 一碗都見到6條辣椒凍熱野飲選擇多 棉花糖都係自己整雪米滋都有3款入面仲係不只雪糕最後仲有可以簡每人一杯雪糕大滿足呀🥰🥰
放題好處就是很多東西可以吃
刺身壽司卷物小食炸物串燒
沙律,湯,水果,甜品
凍熱野飲
棉花糖,爆谷,雪糕,雪米糍
食幾多叫幾多

入面仲係不只雪糕
最後仲有可以簡每人一杯雪糕
大滿足呀🥰🥰
2020-11-12 96 浏览
今日去了荃灣!我同朋友一齊去食放題!這一家真的好好味!材料新鮮,上菜快,會定期改餐牌今次我地點了好多新的菜式魚生~我們點了三文魚,吞拿魚,北寄貝,甘蝦,甜蝦...好新鮮!壽司我覺得這一家的火炙壽司好好味!超級推介三文魚和牛肉!有淡淡的焦香!小菜~有花膠東菇!好好味花膠好厚!滿滿的骨膠原!炒牛肉,炒蜆,炒......味道都不錯!飲品有各種不同的汽水,啤酒,清酒,梅酒,茶......甜品有雪米滋,雪條總結味道不錯價錢抵食!
今日去了荃灣!我同朋友一齊去食放題
這一家真的好好味!材料新鮮,上菜快,會定期改餐牌
今次我地點了好多新的菜式
魚生~我們點了三文魚,吞拿魚,北寄貝,甘蝦,甜蝦...

好新鮮!
壽司
小菜~
有花膠東菇!好好味花膠好厚!滿滿的骨
膠原!
炒牛肉,炒蜆,炒......
味道都不錯!
飲品有各種不同的汽水,啤酒,清酒,梅酒,茶......
甜品
有雪米滋,雪條
總結
味道不錯價錢抵食!
今晚放工約左朋友食放題✌🏻一入店內.好大間.重有U型台.6-10個朋友黎食可以坐.又舒服又可以吹水.不過我得2個人🤣店員都好好比左張4人台我地.話唔洗甘迫.由於放題太多野食😍主要介紹自己覺得必食推廣✌🏻例牌一嚟到梗係要嗌🥢刺身啦😍基本嘅甜蝦+三文魚+赤蝦+帶子都有.✌🏻今次最值得讚嘅就係一個⭐️北海道角螺.好彈牙爽口.另外食放題必試店鋪🥢創作精選:🍱海苔帆立貝吞拿魚茸⭐️⭐️⭐️🍱海膽凡立貝壽司⭐️⭐️🍱忌廉芝士鰻魚玉子燒⭐️⭐️🍱火山大爆發⭐️‼️熟食方面‼️選擇好多👍🏻🥢炒蜆⭐️必食⭐️🥢鐵板三色香辣炒牛柏葉用蒜香炒.又辣辣地.好香口.惹味👍🏻好有大排檔風味👍🏻🥢牛仔骨⭐️必食⭐️牛有筋有肉有少少脂肪.燒得好好.唔會太乾身.又唔會太濃濃味.🥢燒有機菠蘿唔知幾時開始食放題一定要食燒菠蘿🍍好甜品㗎.juicy 多汁✌🏻一個人食左3舊😍🥢竹笙瑤柱蟹肉翅食到飽飽地都想食返啲暖野暖下個胃😍超足料又健康.清清淡淡又竹笙爽口又蟹肉鮮甜.🥚燕窩燉蛋唔甜.凍食.好味😋 另外,都有自取區✌🏻冷盤方面有凍蝦青口.最值得一讚係葡撻🥧正丫飲品方面選擇都好多🥤🍶🥃🍺‼️‼️‼️有啤酒‼️‼️‼️‼️有清酒任飲‼️‼️約埋朋友黎飲酒.咩都抵哂同回本.食埋雪糕

今晚放工約左朋友食放題✌🏻
一入店內.好大間.
重有U型台.6-10個朋友黎食可以坐.
又舒服又可以吹水.
不過我得2個人🤣
店員都好好比左張4人台我地.
話唔洗甘迫.

由於放題太多野食😍
主要介紹自己覺得必食推廣✌🏻

例牌一嚟到梗係要嗌🥢刺身啦😍
基本嘅甜蝦+三文魚+赤蝦+帶子都有.✌🏻
今次最值得讚嘅就係一個
⭐️北海道角螺.好彈牙爽口.

另外食放題必試店鋪

‼️熟食方面‼️
選擇好多👍🏻

🥢炒蜆⭐️必食⭐️
🥢鐵板三色香辣炒牛柏葉
用蒜香炒.又辣辣地.
好香口.惹味👍🏻
好有大排檔風味👍🏻

🥢牛仔骨⭐️必食⭐️
牛有筋有肉有少少脂肪.
燒得好好.唔會太乾身.
又唔會太濃濃味.

🥢燒有機菠蘿
一個人食左3舊😍

🥢竹笙瑤柱蟹肉翅
食到飽飽地都想食返啲暖野
暖下個胃😍超足料又健康.
清清淡淡又竹笙爽口又蟹肉鮮甜.

🥚燕窩燉蛋
唔甜.凍食.好味😋

另外,都有自取區✌🏻
冷盤方面有凍蝦青口.

最值得一讚係葡撻🥧正丫

飲品方面選擇都好多🥤🍶🥃🍺
‼️‼️‼️有啤酒‼️‼️
‼️‼️有清酒任飲‼️‼️
約埋朋友黎飲酒.咩都抵哂同回本.

食埋雪糕movenpick 👍🏻✌🏻
完滿離場.非常愉快一餐放題.
坐得舒服.環境舒服
汁店又快上菜都快既一餐.
2020-11-10 56 浏览
🍽滿屋(荃灣)———————————————🐈:今次係我第二次食呢間分店。咁多間來講我覺得荃灣嗰間最有水準,俾個讚👍🏻。地方夠大坐得幾舒服,服務員嘅態度都幾好。———————————————🌟刺身刺身種類唔算好多,但都好新鮮,同埋嗌幾多就真係會嚟幾多👍🏻。我比較鍾意帆立貝,中size,肉質厚實彈牙,唔錯👍🏻。唯一略嫌三文魚有少少唔夠香,但勝在夠新鮮!_🌟壽司呢度嘅fushion壽司都幾多選擇同埋幾啱我口味,我比較鍾意鵝肝帆立貝壽司海膽吞拿魚茸壽司,海膽好新鮮。同埋呢度嘅飯唔會太大舊食到好飽。_🌟熟食熟食款式算正常,都係嗰啲選擇,質素唔錯。我比較鍾意食嘅牛舌,燒得好香、雞軟骨,幾香口👍🏻,同埋餃子雞翼。蟹粥嘅味道偏淡,勝在夠健康。_🌟甜品呢度有各式各樣嘅甜品buffet,最正都係每人一杯haagendazs 或者 movenpick👍🏻👍🏻,正!
🍽滿屋(荃灣)
———————————————