2022-08-15 86 浏览
銅鑼灣既餐廳俾人感覺大部分都係連所既餐廳,行行下咁岩經過見門口裝修幾吸睛👀就決定試下🍴鐵板扒 (頭盆+主菜+飯/意粉/沙律/薯條) 頭盆(4選1): 羅宋湯,蕃茄味好濃,料都好足,飲得出煲左好耐主菜(10選1): Mundi牛柳,揀左5成熟,塊鐵板非常之夠熟,牛柳有兩大塊,牛柳夠腍易切無筋,自助吧有唔同既醬汁可以自己加😍小食(6選1): 黑松茸薯條,係用粗薯條😍外脆內軟,加埋黑松茸沙律醬好加分🍔自選拉絲芝士手打安格斯牛肉漢堡 餐廳好細心地提供埋手套,喇怕食至成手污糟哂🥰漢堡扒好厚身,加左洋蔥碎係入面,食到洋蔥既甜甜地,而且唔會好乾🍫朱古力雪山邪惡之選🤤朱古力唔會好甜,一啖朱古力,一啖忌廉,超正🌟餐廳只收現金食物: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️CP值: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🍴鐵板扒
(頭盆+主菜+飯/意粉/沙律/薯條)

🍔自選拉絲芝士手打安格斯牛肉漢堡

🍫朱古力雪山
邪惡之選🤤朱古力唔會好甜,一啖朱古力,一啖忌廉,超正

🌟餐廳只收現金

食物: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
CP值: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2022-08-14
下午茶
  • Mundi牛柳
2022-08-09 111 浏览
估唔到灣仔超抵食鐵板牛柳!在這裡!自覺得好適合for一班同事嚟聚餐,家庭成員,一起出席去食!我覺得必嗌一定係出名嘅鐵板燒!有牛柳、牛扒、安格斯、鴛鴦扒、雞扒⋯我配飯一齊食!有,扒、有飯、有薯條、有海鮮哩個配搭簡直係跨國性享受!另外,西式一定唔少得嗌多個漢堡包套餐!又係必嗌「精選安格斯牛肉漢堡套餐」係哩間竟然好多人都會order!我都係跟風一齊嗌~真係大讚手指公👍Munidi牛柳🌟🌟🌟🌟加拿大海蝦🌟🌟🌟🌟熊本咖喱飯🌟🌟🌟🌟炸單骨雞翼🌟🌟🌟🌟牛漢堡配麻辣沙律醬🌟🌟🌟🌟飲品🍵📍 灣仔天樂里3-5A號僑康大廈地下C號舖
估唔到灣仔超抵食鐵板牛柳!
在這裡!
自覺得好適合for一班同事嚟聚餐,家庭成員,一起出席去食!

我覺得必嗌一定係出名嘅鐵板燒!
有牛柳、牛扒、安格斯、鴛鴦扒、雞扒⋯
加拿大海蝦🦞

另外,西式一定唔少得嗌多個漢堡包套餐!
真係大讚手指公👍

📍 灣仔天樂里3-5A號僑康大廈地下C號舖
鐵板燒牛柳
飲品
2022-08-09 68 浏览
估唔到灣仔超抵食鐵板牛柳!在這裡!自覺得好適合for一班同事嚟聚餐,家庭成員,一起出席去食!我覺得必嗌一定係出名嘅鐵板燒!有牛柳、牛扒、安格斯、鴛鴦扒、雞扒⋯我配飯一齊食!有,扒、有飯、有薯條、有海鮮哩個配搭簡直係跨國性享受!另外,西式一定唔少得嗌多個漢堡包套餐!又係必嗌「精選安格斯牛肉漢堡套餐」係哩間竟然好多人都會order!我都係跟風一齊嗌~真係大讚手指公👍Munidi牛柳🌟🌟🌟🌟加拿大海蝦🌟🌟🌟🌟熊本咖喱飯🌟🌟🌟🌟炸單骨雞翼🌟🌟🌟🌟牛漢堡配麻辣沙律醬🌟🌟🌟🌟飲品🍵我哋嗌嘅牛柳7成熟,估唔到超好味😋小食😂👍sorry我哋係搶、爭住嚟食ga!個漢堡超份量咁存在在我的胃!📍 灣仔天樂里3-5A號僑康大廈地下C號舖
估唔到灣仔超抵食鐵板牛柳!
在這裡!
自覺得好適合for一班同事嚟聚餐,家庭成員,一起出席去食!

我覺得必嗌一定係出名嘅鐵板燒!
有牛柳、牛扒、安格斯、鴛鴦扒、雞扒⋯

另外,西式一定唔少得嗌多個漢堡包套餐!
真係大讚手指公👍

Munidi牛柳🌟🌟🌟🌟
加拿大海蝦🌟🌟🌟🌟
熊本咖喱飯🌟🌟🌟🌟
炸單骨雞翼🌟🌟🌟🌟
牛漢堡配麻辣沙律醬🌟🌟🌟🌟
飲品🍵

我哋嗌嘅牛柳7成熟,估唔到超好味😋
小食😂👍sorry我哋係搶、爭住嚟食ga!
個漢堡超份量咁存在在我的胃!

📍 灣仔天樂里3-5A號僑康大廈地下C號舖
2022-08-02 121 浏览
琴日諗門到食咩咁岩經過門口見到ason lo 望下餐牌算幾平(下午茶)就入左去試叫左個薄切安格斯牛肩併豬柳漢堡同芝士黑椒雞腿漢堡先講左個薄切安格斯牛肩併豬柳漢堡🥩咁岩邊邊位有牛筋口感一般般啦豬柳同平時M就差唔多 .個香草意粉幾好味.🍗芝士黑椒雞腿漢堡🍔黑椒味就無乜 係D汁有味雞就好淋 不過唔鐘意有雞皮入面有兩塊酸瓜+6要左朱古力雪沙🍫開頭以為係沙冰原來係普通朱古力+Cream 可能我食得慢.冷氣大 令野食好快凍服務態度幾好 有禮貌灣仔黎講兩人一百有找都ok呀.不過份量可以多D因為真係下午茶輕食份量如果做正餐唔夠飽 要叫多個🤣
琴日諗門到食咩
咁岩經過門口見到ason lo
望下餐牌算幾平(下午茶)
就入左去試
叫左個薄切安格斯牛肩併豬柳漢堡同芝士黑椒雞腿漢堡

先講左個薄切安格斯牛肩併豬柳漢堡🥩
咁岩邊邊位有牛筋
口感一般般啦
豬柳同平時M就差唔多 .
個香草意粉幾好味.

🍗芝士黑椒雞腿漢堡🍔

下午茶
薄切安格斯牛肩併豬柳漢堡
同芝士黑椒雞腿漢堡
2022-07-13 190 浏览
鐵板餐+咖哩飯+野飲+甜品都係$60左右,主菜味道好,飯係珍珠米🫰🏻,甜品布丁好今次第一次光顧,絕無失望!下次我要試鐵板扒仲有仲有餐廳既人都好nice總括黎講我享受左完美既晚餐

今次第一次光顧,絕無失望!下次我要試鐵板扒

仲有仲有
餐廳既人都好nice
總括黎講
我享受左完美既晚餐
2022-07-12 167 浏览
行過門口個招牌係會吸引我去試下呢間野是新開的話 新淨是正常的下午茶餐牌好似抵食但我叫了個鐵板扒餐前菜是黑松茸鮮菌沙律幾好食 除了一些甜甜地既脆脆…炸雪魚拼雪花牛肩扒 兩樣都幾好食紫菜飯有些甜甜地既醬汁 都可以+$6轉左杯雪山朱古力杯野底部係熱既…我覺得可以做好d咁囉…我會想試埋其他牛扒不過我住上水…無咩事都唔會過去果邊…今次有個小插曲 老闆係店入面大罵某員工埋錯數我明白老闆係好無聊同好嬲既想其他員工聽到引以為戒但攪到食客同其他員工都有d尷尬希望佢以後埋岩數啦….要好好做落去 等我下次再來
行過門口個招牌係會吸引我去試下
呢間野是新開的話 新淨是正常的
下午茶餐牌好似抵食
但我叫了個鐵板扒餐
前菜是黑松茸鮮菌沙律幾好食
除了一些甜甜地既脆脆…
炸雪魚拼雪花牛肩扒 兩樣都幾好食
紫菜飯有些甜甜地既醬汁 都可以
+$6轉左杯雪山朱古力
杯野底部係熱既…我覺得可以做好d咁囉…
我會想試埋其他牛扒
不過我住上水…無咩事都唔會過去果邊…
今次有個小插曲
老闆係店入面大罵某員工埋錯數
我明白老闆係好無聊同好嬲既
想其他員工聽到引以為戒
但攪到食客同其他員工都有d尷尬
希望佢以後埋岩數啦….

要好好做落去 等我下次再來
2022-07-12
2022-07-08 211 浏览
一入門口就有自助醬料區,坐低見到探訪獨居老人義工招募傳單,用餐紙傳播咁有意義嘅活動,當堂一陣暖羅宋湯好典型港式口味,微辣同偏酸,有不同雜菜而且煲到好透桂花紅棗蜜只有熱飲,味道唔會太甜,有幾粒紅棗,感覺滋潤青口雖然唔大粒但係肉質好甜,軟熟又唔會鬆散,個汁冇乜忌廉味而且比較鹹壽喜燒牛肉分量幾大,而且有幾種不同雜菇配搭,真係好似一鍋壽喜燒,醬汁係帶甜壽喜燒醬以為麻辣薯條係麻辣粉加在炸薯條上,點知係拌喺沙律醬入面,薯條新鮮炸起,麻辣沙律醬味道好奇特,一試無妨紫菜飯除咗有帶鹹味紫菜碎喺面,下面都有鰻魚汁, 風格日系鐵板上枱出曬煙,一淋醬汁就發出吱吱聲,好有傳統港式西餐嘅感覺,令人食慾大增牛柳可以揀幾成熟,鐵板上枱會額外+1成熟,牛柳帶牛味,但係略嫌太韌香草意粉香草汁冇乜特別,反而配自助醬料區攞嘅羅勒醬,自製羅勒意粉味道更夾羊架有兩塊,帶有少少羊騷味,肉質好滑,脂肪唔算太多,個人覺得比牛柳出色餐廳環境乾淨整齊,職員熱心有禮,鐵板鋸扒好有地道西餐風味,價錢親民,性價比佳

羅宋湯好典型港式口味,微辣同偏酸,有不同雜菜而且煲到好透

桂花紅棗蜜只有熱飲,味道唔會太甜,有幾粒紅棗,感覺滋潤

紫菜飯除咗有帶鹹味紫菜碎喺面,下面都有鰻魚汁, 風格日系

2022-07-03
午餐
2022-07-03 159 浏览
平實的港式鐵板餐,跟湯跟餐飲,有飯有意粉有薯條有沙律揀,與其他港式餐廳分別不大,唯一分別係價值,約一百元(連加一),成件事就變得唔同晒,牛柳質素不算差,生熟程度控制好灣仔有另一老字號鐵板餐廳,一個餐都差不多二佰元,其牛柳質素一般,還煮得過熟,要7成變9成
,約一百元(連加一),成件事就變得唔同晒
,牛柳質素不算差,生熟程度控制好

2022-06-29 140 浏览
老公去買早餐比我當lunch,結果等左四個字,佢話見有顧客等到發火走人!再講食物,執漏左牛角酥真心失望!沙律同個茄牛通味道係好嘅,但比menu所寫少咗薯仔。本來想試埋晚市,不過老公已經比嬲嬲⋯⋯其實人手不足,不如唔好做早市啦⋯⋯
$36 (早餐)
2022-06-17 302 浏览
今晚諗住去飲酒,搵個地方食飽飽先得,經過呢邊見到滿地餐廳,都幾四正,扒餐又唔貴,就食呢度啦!好,坐低睇吓有咩好食先。原來成個套餐有前菜、飯、主菜、飲品,最後仲送甜品,會唔會太過抵食呢。紐西蘭羊扒 ,叫左7成,個羊肉帶少少臊味,切落去都腍身,都幾好食,筋位唔多。安格斯封門柳,叫左5成真係比5成,幾好。裡面都仲係紅紅地色,因為鐵板仲有熱度,慢慢切下食下,真係剛剛好。而且個牛都好柔軟又有牛味,仲有兩大件,呢個價錢算係性價比好高了。是日煮藍青口,個青口爽口,咸咸地,唔錯。黑松茸鮮菌沙律,有好多菇,醒點點黑松茸沙律醬,食落都新鮮。跟餐仲有香草意粉或熊本咖哩飯,一定夠飽。朱古力雪山好吸引,上面係cream,杯朱古力個味都濃,好好飲。最後食埋日本甜品黑糖布甸。

好,坐低睇吓有咩好食先。

是日煮藍青口,個青口爽口,咸咸地,唔錯。

黑松茸鮮菌沙律,有好多菇,醒點點黑松茸沙律醬,食落都新鮮。

跟餐仲有香草意粉或熊本咖哩飯,一定夠飽。

最後食埋日本甜品黑糖布甸。
2022-06-16 248 浏览
Mundi牛柳鐵板扒餐 / 88頭盆 | 羅宋湯酸酸甜甜幾開胃 另外仲有沙律|青口|泡菜可以選擇主菜 | Mundi牛柳配熊本咖喱飯上菜時真係嚇親 竟然有2大塊牛柳小編熟度叫咗7成 確實啱啱好軟身唔韌而且肉味非常濃郁咖喱飯好香濃 西日合壁好過癮 性價比極高飲品 | 朱古力雪山 (+$6)Cream愛好者必點芝士手打安格斯牛肉漢堡 / 55配料揀咗煙肉 另外有沙律蛋|泡菜|鮮菌可選擇醬汁揀咗黑松茸醬 見到有麻辣沙律醬打算下次試吓漢堡體積非常大 好彩有提供手套唔係都唔知點食🤣麵包微微烘過 外表香脆內裏鬆軟漢堡扒調味適中 手打有咬口 但係有啲細塊 建議鋸扒開心啲嵐味炸薯格 / 18好食過K_C嗰啲——————————————————推介度: 8/10——————————————————灣仔天樂里 3-5A 號僑康大廈地下 C 號舖——————————————————

Mundi牛柳鐵板扒餐 / 88

上菜時真係嚇親 竟然有2大塊牛柳
小編熟度叫咗7成 確實啱啱好
軟身唔韌而且肉味非常濃郁
咖喱飯好香濃 西日合壁好過癮 性價比極高
飲品 | 朱古力雪山 (+$6)
Cream愛好者必點

推介度: 8/10

灣仔天樂里 3-5A 號僑康大廈地下 C 號舖

Mundi牛柳鐵板扒餐
2022-06-11 266 浏览
朋友推介位於灣仔天樂里嘅 Mundi 餐廳, 唔單止高質仲要好抵食, 今日就嚟咗試試。 餐廳環境唔單止溫馨有heart, 而且仲十分整潔乾淨, 絕對放心光顧。 餐廳侍應亦都十分友善同貼心。我哋分別嗌咗兩份鐵板扒套餐, 套餐包括一個頭盤一份主菜, 飯或者小食同飲品。 頭盤方面我哋叫咗一個是日煮藍青口同黑松茸鮮菌沙律, 藍青口煮得十分入味, 而且一啲都無海鮮嘅腥味。 黑松茸鮮菌沙律, 黑松茸味濃厚而且沙律菜亦都好新鮮。牛扒方面, 我哋叫咗一個Mundi牛柳同一個美國安格斯封門柳, 兩個都五成熟,十分欣賞鐵板夠熱, 而且牛扒亦都煎得恰到好處,鮮嫩多汁, 兩份牛扒牛味都好重而且好淋身。因為唔算肚餓所以我哋叫咗一個黑松茸薯條同一個嵐味炸薯格, 冇特別叫飯或者意粉, 不過其實已經好大份亦都好夠食, 個人跟喜歡薯格。飲品方面叫咗佢嘅推介朱古力雪山, 其實係 cream再加朱古力, 成件事好creamy好特別。 另外叫咗一杯凍奶茶, 出乎意料佢嘅凍奶茶十分好飲,奶味好重。

環境寬敞 牆身的佈置好有意思💛!!主打鐵板扒餐.鐵板燒.漢堡熱狗🌭️等價錢相當划算 最平既漢堡都係$34起😯份量都幾多! 最後仲有日本奶凍送 重點係質素幾好 滿足到我這個鐵板控.▫Mundi牛柳 $88頭盤可揀沙律/湯 我就揀左青口份量都有5-6只 落左少許調味 香口唔腥鐵板主菜有豬.牛.羊.雞選擇 我就梗係揀牛柳!上菜時仲有滿足的滋滋聲(੭˙꒳˙)੭肉質細緻內嫩有肉感 帶陣陣牛香 再自行拎醬料配搭 竟然有黑松露蒜汁 味道好香濃惹味 喜歡~~伴碟仲有得揀咖哩飯.香草意粉.薯條等揀左飽肚的紫菜飯 還落左啲味素拌飯.▫自選拉絲芝士手打安格斯牛肉漢堡 $59有8款漢堡🍔可選! 是偏港式的漢堡餡料可配泡菜/黑松露鮮菌/煙肉我揀左不常見的沙律蛋 酸酸甜甜有蛋香!用黎配搭漢堡都好夾 安格斯再配埋黑松露醬 好juicy滿足之餘口感好豐富( ´▽`).▫麻辣沙律醬薯條🍟 +$17可以加配小食和飲品估唔到有麻辣味揀😬 慢慢有辣的後勁 都幾過癮!.▫朱古力雪山 +$6好鬼邪惡🤪 係小時候的味道
環境寬敞 牆身的佈置好有意思💛!!
主打鐵板扒餐.鐵板燒.漢堡熱狗🌭️等

青口

頭盤可揀沙律/湯 我就揀左青口
份量都有5-6只 落左少許調味 香口唔腥
麻辣沙律醬薯條

鐵板主菜有豬.牛.羊.雞選擇 我就梗係揀牛柳!
上菜時仲有滿足的滋滋聲(੭˙꒳˙)੭

肉質細緻內嫩有肉感 帶陣陣牛香
再自行拎醬料配搭 竟然有黑松露蒜汁
Mundi牛柳

味道好香濃惹味 喜歡~~

伴碟仲有得揀咖哩飯.香草意粉.薯條等
揀左飽肚的紫菜飯 還落左啲味素拌飯

▫自選拉絲芝士手打安格斯牛肉漢堡 $59

有8款漢堡🍔可選! 是偏港式的漢堡
餡料可配泡菜/黑松露鮮菌/煙肉
自選拉絲芝士手打安格斯牛肉漢堡

我揀左不常見的沙律蛋 酸酸甜甜有蛋香!
用黎配搭漢堡都好夾 安格斯再配埋黑松露醬
好juicy滿足之餘口感好豐富( ´▽`)
▫麻辣沙律醬薯條🍟 +$17
可以加配小食和飲品

估唔到有麻辣味揀😬
慢慢有辣的後勁 都幾過癮!
▫朱古力雪山 +$6
好鬼邪惡🤪 係小時候的味道
2022-06-08 219 浏览
好耐無食過鐵板餐啦~今次嚟到灣仔呢間滿地食到舊式味道嘅鐵板餐真係幾唔錯, 仲要好抵食添套餐包前菜,配菜同飲品我地都叫咗青口, 份量都好多下, 目測都有十隻八隻而且肉質都算新鮮味道偏重但幾好食飲品我地加咗$6要雪山朱古力唔會太甜, 飲晒成杯都唔會太膩醬料同火鍋店一樣係自助形式再自己淋上~好耐無聽過淋汁嗰下喳喳聲啦炸蝦牛肩扒$79 五成孰 配薯條性價比嚟講都算大份喎牛扒油脂豐富黑椒汁唔會太辣, 無搶到濃濃嘅牛肉味五成熟剛剛好唔會韌不過有少少咬唔爛嘅根位但可接受的旁邊嘅蔬菜都豐富呀~薯條香脆可口, 正!友人嘅MUNDI牛柳 $88 肉質細嫩好味埋單每人$100 ONLY, 非常抵食侍應快手又有禮貌上餐速度快, 不過唔會趕客走會再去!
好耐無食過鐵板餐啦~
今次嚟到灣仔呢間滿地
食到舊式味道嘅鐵板餐真係幾唔錯, 仲要好抵食添

套餐包前菜,配菜同飲品
我地都叫咗青口, 份量都好多下, 目測都有十隻八隻
而且肉質都算新鮮
味道偏重但幾好食

飲品我地加咗$6要雪山朱古力
唔會太甜, 飲晒成杯都唔會太膩

醬料同火鍋店一樣係自助形式
再自己淋上~好耐無聽過淋汁嗰下喳喳聲啦

炸蝦牛肩扒$79 五成孰 配薯條
性價比嚟講都算大份喎
牛扒油脂豐富
黑椒汁唔會太辣, 無搶到濃濃嘅牛肉味
五成熟剛剛好唔會韌
不過有少少咬唔爛嘅根位但可接受的

旁邊嘅蔬菜都豐富呀~
薯條香脆可口, 正!

友人嘅MUNDI牛柳 $88 肉質細嫩好味
埋單每人$100 ONLY, 非常抵食

侍應快手又有禮貌
上餐速度快, 不過唔會趕客走
會再去!

2022-06-03 339 浏览
新餐廳,想試試!就去左食佢個Lunch Set.叫左Mundi牛柳,完全無牛肉味,You can have a look at the quality by the picture yourself!It looks horrible, 口感極差,唔似食緊牛肉,完全無牛肉味.. 以後都唔會再去…張相完全睇到點解會無曬胃口…唔知點解D 肉可以差到咁…同時叫左炸鱈魚,味道都係好奇怪,唔係壞果種味道,而係有種好雪藏既味道!2個餐<$200,不建議食用..
新餐廳,想試試!就去左食佢個Lunch Set.
叫左Mundi牛柳,完全無牛肉味,
完全無牛肉味.. 以後都唔會再去…
張相完全睇到點解會無曬胃口…
唔知點解D 肉可以差到咁…

同時叫左炸鱈魚,味道都係好奇怪,
唔係壞果種味道,而係有種好雪藏既味道!

2個餐<$200,不建議食用..
牛柳
25 分钟 (外卖自取)