2010-08-09 13 浏览
上月臨近月尾無咩錢,想搵間最緊要平但又要好味既餐廳,朋友就帶左我去溏苑~~ 呢度唔單止有甜品食,仲有咸食如飯﹑意粉同小食拼盤!但聽聞呢度既甜品先係最出名。望下佢個餐牌有好多「必食推介」,勁鍾意綠茶的我就點左個紅豆綠茶木糠布丁配綠茶雪糕,同埋叫左杯楊枝甘露砂冰。紅豆綠茶木糠布丁配綠茶雪糕︰ 呢個係介乎蛋糕與雪糕既甜品,好感就exactly好似木糠布丁咁樣。尤記得去澳門乙水仔食過一間整木糠布丁好好味既鋪頭,返到香港都遍尋不獲果種味道既木糠布丁,估唔到黎溏苑搵得到!佢d木糠布丁好香,佢唔係好甜,好易入口,綠茶加木糠布丁既味道好夾,加埋紅豆同綠茶雪糕簡直就係絕配!d紅豆令到成個甜品無咁漏,值得一讚! 楊枝甘露砂冰︰本來以為砂冰都係愈飲愈淡貿貿,但呢杯砂冰就好足料,除左有大大粒的芒果粒,仲有好多西米晌底,同埋最緊要佢唔係甜耶耶果d,之前去第2度飲呢類冰都係一開始甜到喉嚨痛,跟住飲飲下就無哂味,但呢杯唔會,d芒果汁同d冰mix得好好,我覺得係因為佢d冰磨得夠細~~ 下次會再試下其他味既砂冰!最後值得提提既係呢度既service好好!因為佢有好多唔同既甜品我有好多問題佢都不厭其煩咁一一解答,又推介一

最後值得提提既係呢度既service好好!因為佢有好多唔同既甜品我有好多問題佢都不厭其煩咁一一解答,又推介一d甜品俾我地。
紅豆綠茶木糠布丁配綠茶雪糕
楊枝甘露砂冰
好足料,好大粒芒果呢!!!
2010-07-27
紅豆綠茶木糠布丁配綠茶雪糕
楊枝甘露砂冰
好足料,好大粒芒果呢!!!
(非会员)
小妹大約半年前曾經食過, 但當時印象真的麻麻, 落單後呆等半粒鐘, 由於座位太迫, 兼坐近門口, 差D跌倒, 不過以前既野唔講, 同Friend再行過廣華街, 見呢間餐廳好似裝修過, 連D餐牌都轉埋, 心諗應該上手做唔住, 已經轉手, 所以再去試, 今次坐係最入, 見到牆上好多字條, 才發現其實同以前一樣都係果位老闆, 但唔知為何半年到就換晒D野食??? 不過仍有我上次食過既心太軟, 由於上次經歷麻麻, 所以同個Friend 決定share一份心太軟, 睇下有無進步, 一落單就同FD即刻計時, 點知今次快左D, 但都要等成24分鐘, 一上檯, 個樣真的好吸引, 但切開後流心效果只有少少, 個餅本身有D硬, 雪糕明顯係平野, 絕對無驚喜, 但價錢好似加左價, 坦白講, 真的唔值, 所以唔係唔比機會佢地, 只不過係佢地唔識把握機會, 真的唔會再有第3次!!!
2010-08-02
2010-07-21 7 浏览
睇完戲想去食甜品,原本想食糖百府先會行去廣華街發現對面有間甜品鋪就貪新鮮走去食一行三個人叫左兩個心太軟同一個雪山oreo木糠布甸OREO個個真係好好食!不過略嫌個蛋白太厚,食左部分就覺得漏心太軟唔錯,有流心流心裡面仲有strawberry and apple bits幾花心機!不過個雪糕就好唔得得雪味整體離講唔錯
睇完戲想去食甜品,原本想食糖百府先會行去廣華街
發現對面有間甜品鋪就貪新鮮走去食
一行三個人叫左兩個心太軟同一個雪山oreo木糠布甸
OREO個個真係好好食!
不過略嫌個蛋白太厚,食左部分就覺得漏

心太軟唔錯,有流心
幾花心機!
不過個雪糕就好唔得
得雪味

整體離講唔錯
2010-07-21
  • 雪山oreo木糠布甸
2010-07-19
因為食完晚餐想去食甜野,所以經過呢間時就同老公入左去食甜品啦!!!入到去個環境都算幾好幾令幾乾淨,仲有幅牆貼晒客人既評語,都幾得意呀!!!因為晚餐都食都好飽,所以淨係叫左個朱古力二人世界...都等左好耐呀,但係都明白心太軟係要焗既!加上都對佢抱有好大祈代,所以等下都無咩所謂啦!!!!等左陣,終於都黎啦,個賣相真係好令,切開佢真係流心,但睇睇下,唔係好對路,點解會流朱古力"油"心既@@??嘩!!!真係好驚喎!!!!可能佢地為左佢地一定會留心,所以就加左D油係個心入面掛!但係加左油既話會好"留"加上個蛋糕就真係"留"上加留,不過好彩佢隔離都有生果,但係佢d生果本身係要點朱古力,但係太飽,淨食啦!!!整體上都可以,個賣相......但係就好"留"同唔明點解會流油囉!!真係唔太健康!!不過味都ok既!!!!
因為食完晚餐想去食甜野,所以經過呢間時就同老公入左去食甜品
!!!
因為晚餐都食都好飽,所以淨係叫左個朱古力二人世界
...
都等左好耐呀,但係都明白心太軟係要焗既!
加上都對佢抱有好大祈代,所以等下都無咩所謂啦!!!!

等左陣,終於都黎啦,
個賣相真係好令,切開佢真係流心
,但睇睇下,唔係好對路,

點解會流朱古力"油"心既@@
??嘩!!!真係好驚喎!!!!

可能佢地為左佢地一定會留心,所以就加左D油係個心入面掛!

但係加左油既話會好"留"加上個蛋糕就真係"留"上加留,

整體上都可以,個賣相

不過味都ok既!!!!
買相真係好令
唔同角度影
準備.............切
嘩!!!佢開始流"油"心啦0.0
2010-07-18
2010-07-18 3 浏览
今日由何文田行去朗毫時經過呢個一直想試既甜品店,於是就衝入去啦可能因為佢新裝潢,間店都幾乾淨舒服由於之後仲想去食其他野,所以淨係叫左榛子金莎心太軟同埋Mocha奶凍with BaileysMocha奶凍with Baileys好快就泥到個奶凍好香好滑,杯Baileys都好香,兩樣溝埋一齊食簡直係正食完Mocha奶凍with Baileys之後等多一陣榛子金莎心太軟先泥個心太軟裝飾得超靚!!所以急不及待就食啦~個心太軟做到流心,不過唔知係咪因為裝飾需時,覺得個心太軟好似唔係好夠熱而且冇乜榛子咪,感覺好似食緊冇咁濃既朱古力心太軟呢個$48我覺得唔多值,雖然靚,但唔係好食呢埋單要$87,其實都幾貴下,不過呢間野d甜品幾靚幾特別,都值得一試再試!
可能因為佢新裝潢,間店都幾乾淨舒服
Mocha奶凍with Baileys好快就泥到

個心太軟裝飾得超靚!!所以急不及待就食啦~
而且冇乜榛子咪,感覺好似食緊冇咁濃既朱古力心太軟
呢個$48我覺得唔多值,雖然靚,但唔係好食呢

$43.5
  • Mocha奶凍with Baileys
2010-07-16 4 浏览
三五知已大概八點左右經過廣華街,想找間食肆舒舒服服地食個晚飯,友人提議試這間,因為貪佢新裝潢,實坐得舒服。本以為只是一間普通甜品店,怎料有Pizza、意粉、飯,仲有好多特色飲品選擇,簡直是喜出望外。由於大熱天時,所以點了個香草硯仔意粉($42),貪佢辣辣地可以刺激胃口。這道意粉,辣味適中,意粉爽口彈牙,蜆肉又夠新鮮,廚師應記一功。友人說可能份量不是太多關係,我好快就食完一碟,但對於細食的我來說,卻覺得份量剛剛好呢。還有,點了一個Double Cheese Pizza($48),與友人一起分享。一入口有濃濃的芝士味,但食了半個pizza都不覺得漏,而且Pizza咬落鬆脆,不像吃大型連鎖店的Pizza般,咬落似食麵粉一樣。故十分推介這款Pizza,兩個人食一個,就最Perfect。另外,食肆有一個很貼心的服務,就是上每道菜的中間,都會端上一小杯水讓大家清清喉嚨,這樣就不會影響大家嚐下一道菜的味道了,十分細心,值得一讚!最後,本來想試食這間店的甜品,不過怕肥,還是留待下一次才放肆吧!據店員所講,心太軟是必試的呢!

香草硯仔意粉
Double Cheese Pizza
2010-07-14
香草硯仔意粉
Double Cheese Pizza
2010-07-15 4 浏览
今日打完波肚餓見對面點心排好耐, 所以入左黎溏苑..間野入面好細, 冷氣又唔夠,好鬼焗!有兩個女待應服務態度都麻麻地..好似成日想收走人地d menu咁,而且對dessert 同d set都唔太熟悉 (好似新黎咁, 態度又怪怪的)我同朋友點左個饅魚炒飯($39)同埋南瓜忌廉意粉餐($35)個portion都比較小, 如果係男士/大食少少嘅女士都唔會夠食饅魚炒飯: 個味其實ok, 饅魚粒唔係特別多, 份量又少所以唔係幾抵食南瓜忌廉意粉餐: 南瓜味一般, 食到少少南瓜蓉咁啦, 但d 意粉好鬼難食!!!!唔知係我唔好彩定係咩, d意粉過熟, 超級"林"! 好似俾bb食咁..我本身好鐘意食南瓜味嘅野, 奈何佢煮d意粉煮得咁難食,搞到我好唔開心好在佢上意粉時俾埋支tabasco同芝士粉過我, 所以cum一cum 意粉嘅不足,好又一餐唔好又一餐, 但呢個價食碟咁嘅野就唔抵喇!下次都係食返佢d甜品好過-.-
今日打完波肚餓見對面點心排好耐, 所以入左黎溏苑..
間野入面好細, 冷氣又唔夠,好鬼焗!
有兩個女待應服務態度都麻麻地..
好似成日想收走人地d menu咁,

好又一餐唔好又一餐, 但呢個價食碟咁嘅野就唔抵喇!
下次都係食返佢d甜品好過-.-
looks pretty good,BUT spaghetti is overcooked =(
just ok
2010-07-15
2010-07-11 13 浏览
陪老公吃完不盡滿意的辣,之後輪到他陪我放肆吃甜,嘿嘿。 特別揀了溏苑來試,一來地點較近,二來也想藉多人叫好的心太軟,來解救上場的傷心失落。小店位置不算易找,估計因此食客不算很多;門面則較預期光潔,店內裝潢也花過心思,最特別是一幅貼滿食客snapshot及留言的花牆,我就是揀了這牆下座位,方便塗鴉貼紙嘛。另外每檯除了餐具座,還備放了朱古力醬、朱古力粉及糖霜,令甜魔當然興奮,食物方面則依次品嚐了: 紅豆冰(+$5)-時值下午茶時段(3:00-6:30pm),無論甜或咸的套餐均包一杯飲杯,+$5就有紅豆冰了! 雖然紅豆份量偏少,但夠香甜軟稔,椰汁濃淡度亦OK,以價位計收貨有餘。 Oreo木槺布甸($35)-比較少見的組合,賣相吸引,就散叫了一個來嚐嚐,也是最快上檯的甜品。在甜甜的Oreo餅碎襯托下,原有的木槺布甸忌廉香味被搶過了,不過兩款甜味交錯,再加上額外朱古力脆粒以及薄脆片,口感豐富也算不錯。然而多吃會有點漏,除非你也是甜魔,建議人多才好分享。 紅豆綠茶雪糕窩夫($24)-這是下午茶價錢,正價好像貴幾元的,但我也覺得值,因除賣相吸引,另外窩夫也夠熱又脆,紅豆又甜又稔,綠茶雪糕又特別大球,
陪老公吃完不盡滿意的辣,之後輪到他陪我放肆吃甜,嘿嘿。

紅豆綠茶雪糕窩夫($24)-這是下午茶價錢,正價好像貴幾元的,但我也覺得值,因除賣相吸引,另外窩夫也夠熱又脆,紅豆又甜又稔,綠茶雪糕又特別大球,三者混合起來甜、香、脆中感清新,並有冷熱對比,令人幾滿意,唯一要彈頂層另一球白色的原來不是另一球雪糕,而是忌廉來的。

心太軟($41)-本來想要金莎味,但是日賣完就只能要普通味,之後也等了很久才上檯。此店的裝潢功夫蠻不錯,幾款甜品的賣相都很精緻,心太軟也不例外,然而脆筒超稔通哂風,心太軟切開又會出油(即已擺放一段時間不再新鮮
),而且朱古力味不太純,食味一般;也嘗試添加檯上朱古力醬,原來是syrup來的,自身朱味都不濃,當然解救不了心太軟。另外,同上,兩球中只得一球是心太軟的拍檔--雲尼拿雪糕,另一球忌廉得物無所用,結果少有的把心太軟吃剩了三成...

估不到,這頓是最有期望的心太軟最為失望,不過在旺角區來說它也算不錯的食點了;事實上,當日也在店內巧遇舊同學,據他報稱,下午茶意粉餐($27)質素不錯,如熱朱古力加的是vanilla sugar(糖盅中的確有條vanilla stick),意粉也香口彈牙,早知來這裡吃意粉,就沒有酸辣粉的傷心了。

最後埋單$104,友善的老闆送上甜品優惠劵,不過講返兜此店此區意欲實在不大,還是轉送細妹算了!
是日座位
Oreo木槺布甸內層
紅豆綠茶雪糕窩夫
  • Oreo木槺布甸
2010-07-07 1 浏览
夏天又熱又悶,下午想搵個乾淨抵食的地方嘆吓下午茶。最後選了這間甜品店是因為覺得它很店舖很光鮮,不是太多人坐得幾舒服。而且下午茶餐由$24起,真是十分超值。可是結果令人失望。我點了一客綠茶紅豆窩夫套餐。窩夫好大件份量好多。不過窩夫好明顯焗過龍,外表又黑又實,由內到外都好硬,可以改名做石頭窩夫。紅豆ok,綠茶雪榚唔得,唔香綠茶味又太甜。天氣可能太熱,上檯時已有些溶。凍奶茶味道冇乜特別,特色是多冰,超過半杯都係冰。也許是怕外面太熱杯奶茶唔夠凍吧!
夏天又熱又悶,下午想搵個乾淨抵食的地方嘆吓下午茶。

2010-07-06
同bf睇完戲,又到左甜品環節啦繼上回係旺角食左個心太硬之後始終都無損我同bf對於心太軟既追求同熱愛程度繼續向心太軟出發細雨綿綿下同bf慢步來到這間溏苑幸好不用等位點了【榛子金莎心太軟】 【紅豆栗子窩夫】先來了紅豆栗子窩夫,其實自己本身對於紅豆同栗子呢二樣野都係普通賣相都係普通,可能佢溶左d紅豆同栗子再加埋d窩夫仲有朱古力雪糕全部都係同一個tone,同一個顏色,所以賣相就麻麻但當食完第一口之後,我同bf都望望對方,點點頭喎咦,又唔錯喎,雖然成隻碟既野都係啡棕色既野,哈哈但加左糖漿之後紅豆同栗子仲有窩夫呢3樣野係出奇地夾,跟住雪糕開始慢慢溶化之後,就變成紅豆+栗子+雪糕+窩夫4樣野仲夾喎我同bf一口又一口,我切完一件把刀就即刻換係佢手喇,跟住佢又切完一件把刀又比番我接力喇,哈哈持續呢個好不奇然既交替動作咁一人一口咁慢慢清左呢碟出奇配搭既甜品喇食完之後已經好飽喇!之後過左10mins,我地今日既終極目標心太軟終於到啦個賣相好靚呀,我真係好鍾意佢呢個賣相同bf立即篤篤個心太軟呢朱古力立即一湧而出,good!不過我同bf都覺得比較濃左d以致比較漏同有種口渴既感覺,或者係我同bf唔係太適合呢類高濃

同bf睇完戲,又到左甜品環節啦

繼上回係旺角食左個心太硬之後
始終都無損我同bf對於心太軟既追求同熱愛程度
繼續向心太軟出發

細雨綿綿下同bf慢步來到這間溏苑
幸好不用等位
點了【榛子金莎心太軟】 【紅豆栗子窩夫】

先來了紅豆栗子窩夫,
其實自己本身對於紅豆同栗子呢二樣野都係普通
賣相都係普通,可能佢溶左d紅豆同栗子再加埋d窩夫
但當食完第一口之後,我同bf都望望對方,點點頭喎
咦,又唔錯喎,雖然成隻碟既野都係啡棕色既野,哈哈
但加左糖漿之後紅豆同栗子仲有窩夫呢3樣野係出奇地夾,

我同bf一口又一口,我切完一件把刀就即刻換係佢手喇,
跟住佢又切完一件把刀又比番我接力喇,哈哈

食完之後已經好飽喇!

之後過左10mins,
我地今日既終極目標
心太軟終於到啦
個賣相好靚呀,我真係好鍾意佢呢個賣相

同bf立即篤篤個心太軟呢
朱古力立即一湧而出,good!
不過我同bf都覺得比較濃左d
以致比較漏同有種口渴既感覺,
或者係我同bf唔係太適合呢類高濃度既朱古力啦
至於整體而言其實係ok的!

我諗如果叫一個普通板既心太軟我相信呢度應該都會做得出色的!

紅豆栗子窩夫
榛子金莎心太軟
2010-06-28
$40 (宵夜)
紅豆栗子窩夫
2010-06-30 2 浏览
放榜前夜和兩個好朋友來補充糖分XDD人又等家說朱古力可以讓人幸福,這間鋪子有名的又是心太軟~據說外層是85%,裡面是55%的巧克力~~來到時已經差不多11點,不過還是要等位……然後叫了心太軟,又要等多15-20分鐘……終於有啦~心太軟的外層鬆軟,比較苦,叉開裡面,巧克力的熔漿漏出來……裡面就比較甜啦~~然後旁邊有香草冰淇淋,混著巧克力是挺不錯~~不過……吃了一半,開始頂不住了,因為巧克力實在太濃,有點“漏”……而且,卡路里絕對極高……嗚……哎呀,巧克力是女人又恨又愛的災難啊~
放榜前夜和兩個好朋友來補充糖分XDD
人又等家說朱古力可以讓人幸福,
這間鋪子有名的又是心太軟~
據說外層是85%,裡面是55%的巧克力~~

來到時已經差不多11點,
不過還是要等位……

然後叫了心太軟,又要等多15-20分鐘……
終於有啦~
心太軟的外層鬆軟,比較苦,
叉開裡面,
巧克力的熔漿漏出來……
裡面就比較甜啦~~
然後旁邊有香草冰淇淋,
混著巧克力是挺不錯~~

不過……
吃了一半,開始頂不住了,
因為巧克力實在太濃,
有點“漏”……
而且,卡路里絕對極高……嗚……

哎呀,巧克力是女人又恨又愛的災難啊~
這是巧克力醬和糖霜…不過夠甜啦,不用加都可以
2010-06-29
$41 (宵夜)
這是巧克力醬和糖霜…不過夠甜啦,不用加都可以
上星期六晚同男友兩個人行完街想搵d飯後甜品,本來男友想食糖百府,但已經食到好厭,於是o黎到溏苑 試下,waiter好快就幫我地安排到座位,我地分別叫左桂花茶凍冰同Mocha奶凍with Baileys。桂花茶凍冰推介甜品之一,呢款桂花既茶凍冰我未係其他甜品鋪見過,加上而家天氣咁熱,梗係要試下d清新d既甜品啦,佢本身用桂花蜜再加桂花凍整成,面頭再加上乾身桂花,令成杯甜品有3個唔同層次同口感,加上甜味適中,值得推介!Mocha奶凍with Baileys另一個我覺得特別既甜品,其實本來奶凍本身係一樣唔係咁有味道既甜品,所以好多地方都會選用其他配料o黎襯托個味道,而呢度就用左mocha再加baileys去帶出咖啡酒既味道,由於有兩隻不同既咖啡,味道非常豐富,再加上佢用cornflakes同西米去令口感更加多變化,整體感覺做得好細緻,符合我認為甜品就係要精緻同好味既原則!仲有一樣值得一讚既就係佢地會跟一杯仔既水,俾你食完甜品飲返啖水,沖淡一下口入面個甜味,真心覺得佢係有留心去照顧佢既人客,呢樣由佢個光猛既室內環境同檯面上既擺設都一樣睇到,加上價錢唔算貴,我會再返桌!
同Mocha奶凍with Baileys。
桂花茶凍冰
Mocha奶凍with Baileys
面上既擺設都一樣睇到,加上價錢唔算貴,我會再返桌!
2010-06-26
  • 桂花茶凍冰
  • Mocha奶凍with Baileys
2010-06-28 11 浏览
上次到糖苑食甜品,印象很好,於是這次就在到這裡和朋友食晚飯。不過這次就有點失望~~晚上8點多到那裡,想叫個冷麵,侍應說沒有冷麵,同時告訴我們,鍋物、拉麵等都沒有。這等於餐牌上有一半的主食都沒有!我們在有限的選擇裏揀了兩個晚餐,之後想加一個tiramisu,點知連 tiramisu都沒有!甜甜晚餐套餐,有雞扒沙律(和風芝麻沙律汁),心太軟和飲品 $59 - $59有大大份的雞扒沙律和心太軟加飲品,好像幾抵。這個雞扒沙律等了幾耐都未黎,問侍應,侍應說因為雞扒是即煎的,要耐一些。但是食物送到後,一試之下,雞扒好像返煎過,外層很硬!芝麻醬配雞扒和沙律本來是好吃的,不過雞扒太硬影響整體味道~跟餐的心太軟,有一向的水準日式滑蛋豬扒大碗飯定食,有野菜沙律、滑蛋豬扒大碗飯、是時日甜品和飲品 $29 - 從價錢看來真的很抵!至於食物質素呢?野菜沙律,蔬菜看起來不太新鮮和乾淨,讓人沒什麼食欲。滑蛋豬扒大碗飯,汁的味道其實ok,但是賣相真的麻麻,滑蛋比較老,最重要是吉列豬扒也是好像返煎的,有油炸鬼的風味!是日甜品是紅豆沙,味道沒什麼,但是送到的時候,稱不上是熱的糖水還是凍的糖水,只有一點溫。整體主食的質素唔

這個雞扒沙律等了幾耐都未黎,問侍應侍應說因為雞扒是即煎的,要耐一些。但是食物送到後,一試之下,雞扒好像返煎過,外層很硬!芝麻醬配雞扒和沙律本來是好吃的,不過雞扒太硬影響整體味道~

跟餐的心太軟,有一向的水準

野菜沙律,蔬菜看起來不太新鮮和乾淨,讓人沒什麼食欲。

整體主食的質素唔得,叫什麼沒什麼,幾個侍應又好像游魂一樣,跟顧客的應對不夠醒目。
這次的光顧印象不太好呢~
雞扒沙律(和風芝麻沙律汁)
野菜沙律
滑蛋豬扒大碗飯
2010-06-17
庆祝纪念
生日
2010-06-26 6 浏览
三撈:配芒果、奇異果、椰果、寒天、QQ、楊枝甘露底,唔凍既,好普通心太軟:外表唔錯,有流心但厚左d配荔枝味雪糕好怪........鋪內好似冇冷氣咁,好在唔會好熱,但食糖水都係想涼快一下,要改善

三撈
心太軟外貌
切開
2010-06-26
$35 (其他)
庆祝纪念
生日
2010-06-24
今晚約左好友睇<分手說愛你>見仲有時間又唔想行街就搵間甜品鋪hea下~醒起旺角呢間未試過食評又幾好咁就出發喇~8 點幾無咩客剩係見度d店員個個係度開飯,招呼有d求求其咁都算喇,最緊要d野食好味,點知.........出事囉心太軟賣相好似好正 一叉入去d朱古力漿都流流地 但唔係好夠熱同埋朱味無想像中咁濃 而且外層幾厚比較硬身 旁邊雪糕零驚喜 最好味既只係中間個兩條朱古力脆條Baileys併脆珍珠配北海道3.6奶凍 好友想試黑糯米個款奶凍 不過店員話今日無黑糯米(註:menu話黑糯米奶凍係推介但無貨囉 真係俾佢吹到啤一聲)咁就試另一款奶凍啦 未落Baileys之前試試個奶凍 結論係.....真係"奶野" 第一啖試落去的確幾滑 但奶味欠奉 淡如水呀 加埋Baileys落去就再搵唔到d奶味lu 唉!西米同奶凍既組合我地都覺得唔係話好夾 頹得很 水準非常平平 賣成三十幾蚊一杯 真係.....物非所值早知係咁就唔貪過癮試新野 過對面間糖百府食綿綿冰好過 呢次真係捉蟲喇
剩係個樣好得.....
叫左佢真係"奶"野...
2010-06-22