招聘中
应征
薪金面议
20天前
2021-07-18 0 浏览
去过三四次!次次都系陪d食辣既朋友去!虽然我唔多食辣,但见d朋友食得咁开心,我相信应该系好食的!😝😝!我都会继续推介比我身边食得好辣既朋友去!佢哋见到个红色汤底已经流口水!🤣🤣
2021-07-18 0 浏览
第一次写食评, 今次去咗尖沙咀太子集团中心既渝味晓宇打边炉,两个人打边炉,好多野想试又惊太大份, 有得叫半份系好好既!试咗鸳鸯锅底, 辣来得慢, 大骨汤可以饮埋,清甜! 圣子好新鲜,仲有埋牌仔提你最街既煮食时间,黑豚肉无猪膄味,ok!!!最爱系佢个羊肉片,真系超夹麻辣汤黎食! 莴笋有两只可以选, 我今次拣咗簿片,卖相几好, 渌30秒就食得! 仲有一样野差啲唔记得讲!唔可以唔试佢个酥肉当作餐前小食黎送酒真系一流! 整体来讲可以再试!
2021-07-17
  • 重庆炸酥肉
2021-07-15 0 浏览
小妹为庆祝老友生日於是上星期喺OpenRice book咗於7pm 二位(因为朋友话呢间火锅好吃指定生日食呢一间)由於当日我早到,所以我就坐咗喺reception 等待,大约6:40 职员优先安排我入座,并两次表示计时间七点开始食到九点,当时我觉得佢哋嘅服务相当贴心,之後我和朋友都食得好开心,但系到差唔多八点时候,就有职员埋嚟问我哋你哋仲有冇嘢要加,冇嘅话就交返张枱出嚟,当时我哋仲食紧野并表示我哋暂时冇嘢要追加,1分钟之後又再问同一个问题,我哋又表示冇嘢要加,有唔够1分钟有另外一个职员又走来问我哋仲冇嘢要加冇嘅话就要8:30交枱,因为佢哋有六位客人要入座,又问有冇野要加,如是者前後足足问咗我哋四次,都要我哋交枱,但系当时都系八点松啲,但订枱注明用膳时间系2 小时, 我哋只系食咗一个钟头多啲,而且我哋仲未食完。到8:10左右佢哋直接过嚟交低张单俾我哋,但系我哋从来冇叫过埋单㗎,职员放低张单2分钟之後再过嚟攞返起我哋张单睇下我哋有冇放低现金或者信用卡埋单,当下我哋立刻表示不满,职员表示只系谘询我哋,并唔系强制(但系头先佢哋嘅行为同态度明显系强制),见我哋不满才态度放软,表示可能另一位职员沟

由於当日我早到,所以我就坐咗喺reception 等待,大约6:40 职员优先安排我入座,并两次表示计时间七点开始食到九点,当时我觉得佢哋嘅服务相当贴心,之後我和朋友都食得好开心,但系到差唔多八点时候,就有职员埋嚟问我哋你哋仲有冇嘢要加,冇嘅话就交返张枱出嚟,当时我哋仲食紧野并表示我哋暂时冇嘢要追加,1分钟之後又再问同一个问题,我哋又表示冇嘢要加,有唔够1分钟有另外一个职员又走来问我哋仲冇嘢要加冇嘅话就要8:30交枱,因为佢哋有六位客人要入座,又问有冇野要加,如是者前後足足问咗我哋四次,都要我哋交枱,但系当时都系八点松啲,但订枱注明用膳时间系2 小时, 我哋只系食咗一个钟头多啲,而且我哋仲未食完。到8:10左右佢哋直接过嚟交低张单俾我哋,但系我哋从来冇叫过埋单㗎,职员放低张单2分钟之後再过嚟攞返起我哋张单睇下我哋有冇放低现金或者信用卡埋单,当下我哋立刻表示不满,职员表示只系谘询我哋,并唔系强制(但系头先佢哋嘅行为同态度明显系强制),见我哋不满才态度放软,表示可能另一位职员沟通上有误会,我哋可以坐到9:00而且送甜品俾我哋,当时我哋都已经好失望唔开心,原本好地地嘅生日饭搞到我哋好唔好开心,亦都冇心机再食落去,所以我哋拒绝咗甜品兼且埋单,有趣但系,到我哋买完单之後,清洁姐姐走来执枱,竟然问我哋仲食唔食呀,我朋友好无奈地表示:你地唔系一直都要赶我哋走咩,而家我哋咪走罗,交返张枱出嚟,你仲问我哋食唔食?我同姐姐讲其实我都好想继续食落去㗎,姐姐笑笑口就冇再出声.

#人生未试过打边炉打得一个钟
#人生未试过打边炉打一半就俾人赶走
#人生未试过打边炉「被埋单」
#如果我系茶餐厅食,职员要求我交枱我会即刻配合
#两位七百几蚊,如果系打两个钟头嘅边炉唔系贵,但系得一个钟就
#清洁姐姐最後一问简直神来之笔
2021-07-14
2021-07-03 449 浏览
一间试完一次就唔使番兜既店。由於食到最後觉得好失望先影相证明我有食去食食评。见Openrice咁多好评就黎试下,谂住几百个好评实无伏啦,点知都系唔得。有去过四川食麻辣火锅既人相信都唔会推荐呢间店,我通常会系开始食火锅先饮一啖汤去试下本身个汤底好唔好味,一开始已经觉得好普通,麻辣汤底应该有既香气亦相当欠缺。四川火锅必食既今次只系点左鸭血同黄喉,根据餐牌上既时间去渌熟,可能本身汤底唔算浓郁,食材未能入味,以淡然无味黎形容也不算过分,但鸭血质素相当唔错,即使汤底无味但可以食得出系质素好既鸭血,口感软嫩无杂质。而另外点左麻辣牛肉,渌完食落成口粉,牛肉既口感全被盖过,食完一块成个口腔充满苦味。相反嫩牛肉无左大量既调味粉,食得出食材本身既味道之余亦食到嫩滑爽弹既口感。而另一汤底大骨滋补锅一开始都好普通,但食到最後汤底中多左唔同食材既鲜味加分左唔少,反观作为店舖招牌既重庆麻辣汤底食到最後饮一啖汤最後只得苦味真系大大扣分,甚至可以讲系海底捞呢类连锁既麻辣火锅店都比佢好食。唔推荐,如果好想试就试一次唔使番转头,服务质素唔错,但性价比偏低。

2021-07-03
2021-06-30 352 浏览
和小姊妹聚会吃晚餐,需然预约了7点,但还是要等等才能入坐。一坐下来待应就放下碗红枣雪耳糖水,可惜是热的,天气太热了,是凉的会更好。我们点了鸳鸯锅,一半麻辣(普通辣)另一半蕃茄汤。麻辣火锅十分足料,上面铺满辣椒,怕太辣了所以一上火锅我们便自行取出部份辣椒,汤底会越煮越辣,对於爱吃小辣的人是可接受范围,汤底是十分正宗的重庆麻辣火锅,蕃茄汤味道浓郁,两边都十分滋味落单可以半分半分的落,可以试多些不同食物。当中重庆炸酥肉,十分香脆可口。另外油条落在麻辣火锅中的味道也很特别。
和小姊妹聚会吃晚餐,需然预约了7点,但还是要等等才能入坐。

落单可以半分半分的落,可以试多些不同食物。
当中重庆炸酥肉,十分香脆可口。
另外油条落在麻辣火锅中的味道也很特别。

2021-06-26 392 浏览
午市火锅汤底免费,叫咗鸳鸯汤底,一个重庆辣大红锅,一个山珍菌汤 🍲辣度、麻度可以自行选择。山珍菌汤好多唔同菇去煮,的确好鲜甜~〰️香卤猪大肠(半份) $36〰️手打墨鱼滑 (半份)$46〰️功夫莴笋片 (半份)$22〰️竹苼 (半份)$32〰️唐生菜 (半份)$18〰️晓宇苕粉 (半份)$29〰️美国安格斯优质肥牛 (半份)$119〰️重庆耗儿鱼 $79〰️稻田毛肚 (半份)$62〰️重庆炸稣肉 (半份)$32〰️纽西兰精品羊肉卷 (半份)$56〰️黑豚腩肉 (半份)$42〰️鲜活海蛏 (半份)$15〰️自制洛神花茶 $18等紧食火锅之前会比碗红枣银耳糖水😗呢间好嘅地方系可以半份咁叫,咁就可以咩都叫啲🤭不过酱料收每人$20😖 〰️〰️📍 渝味晓宇重庆老火锅 (太子集团中心) (尖沙咀)尖沙咀北京道12A号太子集团中心19楼
午市火锅汤底免费,叫咗鸳鸯汤底,
一个重庆辣大红锅,一个山珍菌汤 🍲
辣度、麻度可以自行选择。
山珍菌汤好多唔同菇去煮,
的确好鲜甜~

〰️黑豚腩肉 (半份)$42
〰️鲜活海蛏 (半份)$15
〰️自制洛神花茶 $18

等紧食火锅之前会比碗红枣银耳糖水😗
呢间好嘅地方系可以半份咁叫,
咁就可以咩都叫啲🤭
不过酱料收每人$20😖

尖沙咀北京道12A号太子集团中心19楼
2021-06-11 985 浏览
今日同姊妹相约到尖沙咀食晚餐某小姐话想食火锅,於是佢就带左我地去呢间位於尖沙咀既 渝味晓宇重庆火锅我等一次食入到去等左阵位因为我地冇book到位坐底後有比左个糖水我地不过太热天气比既糖水系热既,如果系冰凉嘅更加好总括嚟讲都唔错嘅
今日同姊妹相约到尖沙咀食晚餐
入到去等左阵位
因为我地冇book到位

坐底後有比左个糖水我地
不过太热天气比既糖水
系热既,如果系冰凉嘅更加好

总括嚟讲都唔错嘅
2021-06-04 839 浏览
今次预约4人生日饭,到达时都几惊讶 因为预留既枱都大张,应该可以坐多4个人!开始每人都有糖水招待,又可以中途解辣。我地点左个双拼鸳鸯锅:山珍菌汤锅 x 重庆麻辣大红锅 食物就有鲜黄喉、墨鱼滑、薯仔片、嫩牛肉、莴笋、牛肉片、猪肉片算等等,因为唔系好多地方都有鲜黄喉可以点… 见到朋友都大赞!! 大家最欣赏莫过於嫩牛肉,真系入口即溶完全冇渣。至於汤底个重庆麻辣大红锅真系好辣,但我地又觉得辣先好食… 所以都叫左一渣洛神花茶解解辣。最後我地仲点左个红糖糍粑食,我地都好後悔只系点一份,因为好好味唔够喉。不过唯一觉得时间唔太够,就要交枱比餐厅。整体而言10分满分有8分😍4人埋单约$1400
开始每人都有糖水招待,又可以中途解辣。
我地点左个双拼鸳鸯锅:山珍菌汤锅 x 重庆麻辣大红锅

不过唯一觉得时间唔太够,就要交枱比餐厅。

整体而言10分满分有8分😍

4人埋单约$1400
2021-04-24
庆祝纪念
  • 鲜黄喉
  • 晓宇嫩牛肉
  • 红糖糍粑
2021-06-04 657 浏览
每次睇片睇人将毛肚放落去油油的红色火锅到。然後将煮熟左既毛肚放落口中,都会刺激我的味蕾同幻想爽口既毛肚系我口中咬紧。今日终於食到啦!!必点毛肚!!今日唔使幻想啦。终於有真真正正既爽口毛肚系我口中。咀嚼时,仲有麻麻辣辣的刺激着我的味蕾。好爽呀!仲要有景食。望住个被遮住一半既海景食重庆火锅。必有一番风味!辣椒牛肉必点!因为真系好辣,仲辣过个麻辣火锅汤底。另外,本人觉得除左毛肚同辣椒牛肉必点之外,猪脑都系必点!因为隔望饭香,虽然我无食到😂😆
辣椒牛肉必点!因为真系好辣,仲辣过个麻辣火锅汤底。
2021-05-29 674 浏览
一坐低,正式作战之前,有一碗红枣雪耳糖水利润一润喉咙.....鸳鸯锅:麻辣+皮蛋芫荽庆幸我点左鸳鸯锅,麻辣实在非常辣,系正,朋友话呢个系正宗四川汤底!但我唔可以一个麻辣锅作战到最後;所以叫我最锺意嘅皮蛋芫荽,真系好清.点左非常多蔬菜,皇帝菜、娃娃菜、莴笋、莲藕、淮山条(第一次食紫色淮山);至於肉类,有牛舌、安格斯肥牛、羊肉卷、嫰牛肉、海蛏.....食材质素非常唔错,推荐:- 海蛏 - 非常非常鲜甜,季节性食材- 羊肉卷 - 够羶👍🏻👍🏻👍🏻,食羊一定要食够羶- 牛肉 - 个人好锺意嫰牛肉,好厚身,加埋个麻辣汤底,就exactly 系水煮牛咁; 不过朋友话觉得安格斯牛好食啲,始终冇腌过,肉味肉质比较出,冇潺嘅感觉.甜品:冰粉,红糖糍粑,两样都高度推介👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻冰粉冻冰冰,非常解辣;糍粑外脆内软.食咗咁多嘢,每人around $400,顺带一提,午市火锅免收汤底,而且大部份菜式可以点半份,可以食多几样,餐厅环境好,服务态度都好好,分数:9/10
鸳鸯锅:麻辣+皮蛋芫荽

食材质素非常唔错,推荐:
- 海蛏 - 非常非常鲜甜,季节性食材
- 羊肉卷 - 够羶👍🏻👍🏻👍🏻,食羊一定要食够羶
甜品:冰粉,红糖糍粑,两样都高度推介👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
冰粉冻冰冰,非常解辣;糍粑外脆内软

2021-05-20 704 浏览
疫情下无得北上食麻辣,唯有系香港搵间比较正宗重庆火锅止下瘾先🤭发现渝味晓宇中午火锅汤底可以免费,所以预早book左中午试食。坐低之後,即刻有送上糖水比我地暖下个胃先,好贴心😊我地拣咗鸳鸯麻辣锅+大骨滋补麻香味好好食,唔会太辣,唔会好重味精•桂花蚌(半份)•香卤猪大肠(半份)•纽西兰精品羊肉卷(一份)•午餐肉(半份)•晓宇手打四宝丸(半份)•炸芋头呢度有一个好处有半份叫,午餐食得唔太多两个人食都可以试多几款!呢个价钱系香港食到唔算贵👍

坐低之後,即刻有送上糖水比我地暖下个胃先,好贴心😊
我地拣咗鸳鸯麻辣锅+大骨滋补
麻香味好好食,唔会太辣,唔会好重味精
•桂花蚌(半份)
•香卤猪大肠(半份)
•纽西兰精品羊肉卷(一份)
•午餐肉(半份)
•晓宇手打四宝丸(半份)
•炸芋头

呢个价钱系香港食到唔算贵👍

2021-01-22
2021-05-17 498 浏览
半份惊饱,全部叫半份,我後悔了🙃话说今日食火锅,都好期待!因为我最中意食辣嘢! 我朋友吾食得辣,所以无叫九宫格,叫左鸳鸯麻辣锅(大骨加重庆辣)有半份叫真好,可以样样食啲!首先叫左1️⃣安格斯优质肥牛半份($119),有5-6块,中规中矩,几好味!2️⃣鸭血半份,6小块($42),点重庆辣,够味!3️⃣鲜鹅肠半份 ($62),新鲜,但有啲肥!4️⃣苕粉半份,8少条,吾知边度好食($29),5️⃣冻豆腐($16),好食可试、6️⃣毛肚($62)爽口、7️⃣虾滑($46)每人4小粒,8️⃣皇帝菜($18), 每人10条左右!总括来讲,ok la! 但朋友话下次未必再到这里!
半份
惊饱,全部叫半份,我後悔了🙃

总括来讲,ok la! 但朋友话下次未必再到这里!
2021-05-17
  • 鹅肠
2021-05-13 420 浏览
My girlfriend took me here on my birthday knowing that I really like Sichuan/Chongqing hot pot and it was exactly the flavour that I wanted. The flavour was very good and you could still taste the mala flavour even though it was very spicy. We also had the pork bone soup which was nice to when wanting to take a break from the spicy soup. One of the only things I didn't like was how some of the portions such as beef balls were quite small (4 beef balls for around $30) and some of the things were still frozen (the beef which was around $120 for around 4 pieces) when it was served. I would also say that the employees take your order very quickly and then are nowhere to be seen afterwards, so it's hard to order more drinks and food after you've done your initial order.
2021-05-09
庆祝纪念
2021-05-12 485 浏览
同朋友食生日饭,佢指定话要食依间,仲话想食好耐,咁生日大晒就睇佢头。汤底有得拣九宫格同鸳鸯汤底,见到幅图红通通,自己又唔系好食得辛辣,都系叫左个鸳鸯汤底稳阵d。一坐低店员就拎左2碗糖水过黎, 红枣雪耳糖水,又几滋润喎,一啖饮完好想再添🤤之後d菜好快送到,圣子好鲜甜,不过有少少沙,牛肝好食入口即化,牛根肉丸有肉汁又有牛味😋正!

2021-05-07 598 浏览
呢间餐厅平日都咁多人,好彩我有book位,如果唔系都未必有得食。一坐低,侍应已经放低口罩套同埋一碗红枣雪耳糖水,服务态度好好。落单系扫QR code,不过亦可以问嘅拎点菜纸自己剔。我叫左鸳鸯锅,一边普通辣,一边大骨汤,两边都好味。麻辣汤底非常多料,捞一捞会见到好多乾辣椒同埋花椒,比起出面好多麻辣火锅足料,汤底愈煮愈辣。辣度未算好辣,对於我呢啲食小辣嘅人嚟讲,系可以接受嘅程度,但渌菜就顶唔住🤣大骨汤虽然只有一件大猪骨,但汤底都有味,煮蔬菜类最好用呢边,唔会太油。最锺意呢间餐厅嘅地方系食物可以叫半份,小人食都可以试好多唔同嘅食物。而有部分食物亦会提示客人要煮几耐,仲有闹钟提供,好贴心!鹅肠乾净,30秒食得,唔鞋唔韧,同埋煮完都唔会变到好细好幼。珊瑚蚌亦好新鲜,爽口弹牙!平时打边炉好锺意食午餐肉,但唔系间间都好食,但呢间嘅午餐肉配麻辣汤底食,令我地系咁想食🤣鸭血亦系麻辣汤底必备,烟烟韧韧,正!淮山都系我大力推荐嘅配料,紫淮山同白淮山两种口感亦不同。冰豆腐都系麻辣火锅必备食品🥰出面有啲餐厅嘅冰豆腐切得较细,煮完成日唔见左🤣唔记得咗叫咩名,见到人地张枱有叫,我地又叫嚟试,不过我觉得冇乜特别。我朋
落单系扫QR code,不过亦可以问嘅拎点菜纸自己剔。

麻辣大骨鸳鸯锅

珊瑚蚌亦好新鲜,爽口弹牙!

鸭血亦系麻辣汤底必备,烟烟韧韧,正!

淮山都系我大力推荐嘅配料,紫淮山同白淮山两种口感亦不同。

我朋友已经食过几次,而我系第一次嚟食,相信我都会再嚟试其他配料同汤底!
2021-05-06
  • 极品鹅肠