餐厅: 渝味晓宇重庆老火锅 (太子集团中心)
优惠: 食饭都有得赚里数? 仲唔即刻订台?
条款及细则:
须受其他「亚洲万里通」条款及细则约束
2021-04-07 0 浏览
终於得闲同朋友试下呢间排名重庆火锅排第一嘅店,其他食材唔讲,推介佢嘅鸳鸯锅底,好少辣得好味入味惹味,即系你摆咩食材入去辣嗰边都好好味,再加上佢嘅点味,香油葱蒜,一级棒 唔使额外加🌶️上去,锅底系越食越辣,建议素菜摆猪骨汤嗰边满足 -最吸引嘅系鹅肠,竟然好食过毛肚!!!必食-其次就系毛肚同虾滑,前者如果味道争dd浓郁,後者弹牙爽甜-黄喉爽脆,不错最後嗌佐个红糖糍粑,友人话比之前食过都要好味,糯米香!可半份/4块一尝重庆特色,相比冰粉就稍为逊色些 服务上菜好快,个半钟一定够食,有机会再帮衬,希望增加会员有优惠服务哈哈
唔使额外加🌶️上去,锅底系越食越辣,建议素菜摆猪骨汤嗰边
满足
-最吸引嘅系鹅肠,竟然好食过毛肚!!!必食
-其次就系毛肚同虾滑,前者如果味道争dd浓郁,後者弹牙爽甜
-黄喉爽脆,不错
  • 鸳鸯锅
  • 美国安格斯优质肥牛
  • 鲜黄喉
2021-02-06 1198 浏览
第一次lunch食麻辣火锅😂😂但真系忍唔到口😝😝🍲鸳鸯麻辣锅佢既麻辣汤底好香,亦都够麻,算系几正宗嘅麻辣汤底。汤底同埋份材料都好夹味🥓安格斯肥牛/羊肉卷两款肉同麻辣汤底都好夹,羊肉卷唔羶,而牛肉肉质几好,唔系好易烂嗰种。🦪蛙花蚌/鲍鱼海鲜都几爽口,特别系个桂花蚌。而鲍鱼我煮得耐左少少..可以跟返佢嘅指引煮应该会好食啲🧆四宝丸一共有四款手打丸,个人最锺意佢嘅牛肉丸,都几弹牙,又爽🍜苕粉即系平时既薯粉,麻辣汤底必备~
第一次lunch食麻辣火锅😂😂但真系忍唔到口😝😝

🍲鸳鸯麻辣锅
🥓安格斯肥牛/羊肉卷
🦪蛙花蚌/鲍鱼
🧆四宝丸
一共有四款手打丸,个人最锺意佢嘅牛肉丸,都几弹牙,又爽
🍜苕粉
即系平时既薯粉,麻辣汤底必备~
2021-02-04 1103 浏览
渝味晓宇算系香港好少有既正宗重庆麻辣火锅🍲!唔太食到辣既我地就叫左份普通辣既鸳鸯锅(而加午市有免汤底优惠)汤底好正!又麻又香,个人认为普通辣已经好够..除此之外佢既猪骨汤底其实都好surprise 到我,甜甜地几好至於食物方面,价钱唔算平,不过好彩佢既quality搭救返。个人来讲最锺意佢既手打四宝丸,比起一粒粒嘅丸佢更似手打虾滑、牛肉滑等等,超级弹牙!另外佢既海鲜都唔错,桂花蚌爽口。每份材料上面都有讲要煮几耐跟住个时间嚟煮就OK~每张枱仲有一个计时器超级体贴!
  • 美国安格斯优质肥牛
2021-01-09 1177 浏览
朋友好想食麻辣火锅,重庆麻辣火锅就岩晒,渝味晓宇系麻辣界都相当有名,一於就试佢啦呢度系用app点餐的,叫了个鸳鸯汤底,一边重庆辣,一边系大骨滋补,见到好多🌶,刺激红枣雪耳糖水一坐低店员就递上一碗红枣雪耳糖水,糖水不是後上吗?原来糖水系食重庆辣野前,用来先保护个胃,相当贴心鸭血无我想像中咁入味,口感亦都不够爽滑,食个阵好黏口功夫莴荀片非常考刀功既切法,师傅劲呀美国安格斯优质肥牛火锅不可缺少,肥牛肥瘦分明,滚两滚就食得晓宇嫩牛肉牛肉唔肥但好嫩滑,牛肉味浓郁八头鲜鲍鲍鱼擦我好乾净,新鲜有咬口手打虾滑、墨鱼滑两款滑味道都腌得不错美国桶肥蚝桶蚝够肥美,但千祈唔好烚得太熟,会缩到唔见左晓宇手打四宝丸虾丸、墨鱼丸、牛肉丸、猪肉贡菜丸,4款丸都真材实料,爽口弹牙晓宇苕粉阔版既薯粉,烟烟韧韧咁,索晒个麻辣汤後非常辣,好刺激整体食物好食同新鲜,但份量较细,所以唔太抵食

红枣雪耳糖水
一坐低店员就递上一碗红枣雪耳糖水糖水不是後上吗?原来糖水系食重庆辣野前,用来先保护个胃,相当贴心

鸭血
无我想像中咁入味,口感亦都不够爽滑,食个阵好黏口

功夫莴荀片
非常考刀功既切法,师傅劲呀

美国安格斯优质肥牛
火锅不可缺少,肥牛肥瘦分明,滚两滚就食得

晓宇嫩牛肉
牛肉唔肥但好嫩滑,牛肉味浓郁

八头鲜鲍
鲍鱼擦我好乾净,新鲜有咬口

手打虾滑、墨鱼滑
两款滑味道都腌得不错

美国桶肥蚝
桶蚝够肥美,但千祈唔好烚得太熟,会缩到唔见左

晓宇苕粉
阔版既薯粉,烟烟韧韧咁,索晒个麻辣汤後非常辣,好刺激

整体食物好食同新鲜,但份量较细,所以唔太抵食
2021-01-06 740 浏览
早排朋友带左我黎食呢间重庆火锅渝味晓宇,初次尝试,比想像中正好多,绝对值得再黎!我地黎食既时候咁啱做紧午市优惠,有免费汤底~就叫左鸳鸯汤底(普通辣汤+山珍菌汤),辣汤相当惹味,辣度十足,食落认真滋味,而珍菌就清甜可口,两者配搭双得益彰,双重享受。朋友已黎过几次,系咁推介’‘晓宇必点’‘嘅款式,道道菜都系相当有重庆火锅特色,有重庆耗儿鱼、鲜黄喉、稻田毛肚同埋手打虾滑,每款都系好新鲜,肉质嫩滑,配合个汤底,真系好好味,真心正!餐牌仲好细心咁建议我地控制煮嘅时间,等我地可以掌握到最好嘅火喉,唔似平时打边炉都好易过晒火喉,令食物失去鲜味。我地仲叫左晓宇牛肉、黑豚腩肉、鸭血,全部都好新鲜,同时间又系至hit 火锅食肉者必点,火锅都唔会少得素菜,我地都叫左功夫莴笋片、海带头、冻豆腐,就算配埋辣汤都依然鲜甜清新,叫左咁多野食,我地两个人都食得好尽!迟下一定又要再encore!

2020-12-28 327 浏览
因爲疫情差不多成年冇出街打边炉,发现原来呢度5点前埋单免锅底当然即刻去食下过口瘾。一坐低就有糖水,入口清甜润喉,雪耳好滑,可以清清味蕾准备之後ge大餐😋山珍菌拼重庆麻辣锅一边是清汤的大骨滋补汤,另一边是麻辣的重庆普通辣。就算系普通辣都已经有d料到,所以平时唔太食辣ge朋友要有准备!美国安格斯肥牛肥牛厚薄适中,好够牛味而且好嫩滑。配合麻辣香,认真一流。蔬菜我地叫左粟米,莲藕,薯仔,全部都好新鲜,特别推介甜粟米,超清甜粟米味。炸豆皮/薯粉 D麻辣火锅必叫就保持应有水准就唔多讲啦👍🏻👍🏻👍🏻

山珍菌拼重庆麻辣锅

美国安格斯肥牛
肥牛厚薄适中,好够牛味而且好嫩滑。配合麻辣香,认真一流。

2020-12-27 266 浏览
肥妹仔叫咗个鸳鸯麻辣锅,一场嚟到又点可以唔试吓佢嘅麻辣汤底呢?稻田毛肚即系我哋成日食开嘅牛柏叶,但系因为佢冇用其他化学物质漂过,所以都系天然颜色。食落去比较新鲜,一啲都唔韧,好好食。鸭血,鲜鹅肠打边炉恩物,两个都系攞嚟吸汤底食嘅。鸭血好爽口弹牙,鹅肠就非常新鲜,肥瘦适中,满口鹅油香味。桂花蚌有咁靓嘅汤底点可以唔叫啲海鲜食下呢?肥妹仔叫咗一份桂花蚌,桂花蚌好香脆爽口,就咁焯甘秒钟就好了。美国安格斯优质肥牛肥瘦适中,油脂分布得好平均,牛味好香浓,轻轻焯10零20秒就已经好好食,入口鲜嫩。大刀猪腰片肥妹仔我好少食猪腰片,今次都系第一次食。佢嘅猪腰一啲都唔骚,原来打边炉系好爽口,吸埋个汤底好好食。千丝柏叶午餐肉,莴笋条,牛筋丸另外再嗌左一啲比较普通嘅打边炉配料,虽然系普通,但都好好食,一啲都唔马虎。
稻田毛肚
鸭血,鲜鹅肠
桂花蚌
大刀猪腰片

千丝柏叶
午餐肉,莴笋条,牛筋丸
2020-11-21
2020-12-05 341 浏览
朋友见呢间火锅店卖好多广告所以就想试下果日去到成间餐厅都系得两三枱可能早啦 呢间野系用平板落order既而呢间野唯一嘅优点就系上菜快果头落单 好快就上枱但除咗呢样就真系冇其他好处首先!啲野好贵百几蚊半份牛肉 上到枱得4块!仲要唔香 唔滑 无牛肉味蟮片$98一份 得6块半份麻辣牛肉 得3块!又贵 份量又小都算朋友见食到差不多 8点左右 见佢又开始多返客念住落多一样甜品 食完就走跟住咁岩就有个员工走埋黎问会唔会想再加野 因为last order 咁我朋友就话想再加多个甜品句野都未讲 个男员工一听到有野想加即刻好大反应咁话:下?真系加?你仲有10分钟就要交枱第一你问得个客 last order有冇野想加就预左人地有可能会加野你系唔够时间俾人加野既话 你就唔好问人仲有无野想加!你唔系期望每个客都唔加野?如果唔够时间嘅话 你不如直接攞张单嚟叫我哋买单算啦 就唔好系度假民主问我地有冇野想加第二佢系一路讲呢句野一路用只手指敲住只手表真系好想问佢呢个咩态度!第三比我地更早黎既枱 都未起身走啦 个个都仲食紧你黎催我地?定见我地後生细个好虾啲啊?呢位男员工 有少少年纪 唔知职位系高啲定点啦但如果佢咁样嘅服
朋友见呢间火锅店卖好多广告
而呢间野唯一嘅优点就系上菜快
果头落单 好快就上枱
但除咗呢样就真系冇其他好处

首先!啲野好贵
百几蚊半份牛肉 上到枱得4块!
仲要唔香 唔滑 无牛肉味
蟮片$98一份 得6块
半份麻辣牛肉 得3块!

又贵 份量又小都算
即刻好大反应咁话:下?真系加?你仲有10分钟就要交枱

第一
你问得个客 last order有冇野想加
就预左人地有可能会加野
你系唔够时间俾人加野既话 你就唔好问人仲有无野想加!
你唔系期望每个客都唔加野?
如果唔够时间嘅话 你不如直接攞张单嚟叫我哋买单算啦
就唔好系度假民主问我地有冇野想加

第二
佢系一路讲呢句野一路用只手指敲住只手表
真系好想问佢呢个咩态度!

第三
比我地更早黎既枱
都未起身走啦 个个都仲食紧
你黎催我地?
定见我地後生细个好虾啲啊?

呢位男员工 有少少年纪
唔知职位系高啲定点啦
但如果佢咁样嘅服务态度嘅话我觉得可以重新去训练一下罗!

总结
又贵又唔抵食
个汤底都唔系话真系好辣
出边大把其他选择唔使食呢间
2020-11-18 269 浏览
上次和妹妹中午食过这间火锅之後,真系好挂住呢一间野嘅麻辣汤底,今次带埋爸爸妈妈嚟食,爸爸妈妈都表示很喜欢😊我们叫咗一个二人套餐另外再单点了安格斯牛肉和生蚝同埋鱼卜我哋嗌左鸳鸯火锅一个系麻辣汤底,另一个系蕃茄汤底点知道麻辣汤底实在太好味啦我哋叫左小辣,本人唔系好食得辣但系接受到,蕃茄汤底亦好浓味嘅茄汁味今次系第二次嚟,喜欢食麻辣汤底嘅朋友可以嚟试吓😊
我们叫咗一个二人套餐
另外再单点了安格斯牛肉和生蚝同埋鱼卜
我哋嗌左鸳鸯火锅一个系麻辣汤底,另一个系蕃茄汤底
点知道麻辣汤底实在太好味啦
今次系第二次嚟,喜欢食麻辣汤底嘅朋友可以嚟试吓😊
2020-11-12 419 浏览
尖沙咀有一间火锅环境好靓,有落地大玻璃窗,采光度十足,喺呢度打边炉都好写意。我哋叫咗一个辣嘅火锅,唔好睇小佢四川嘅辣到真系好辣㗎,呢度嘅美国安格斯肥牛都几好食,牛肉味浓,性价比高, 仲叫咗啲蔬菜手工莴笋同皇帝菜,买单$500左右
2020-11-08 290 浏览
食物好味,环境比较坐得密,仲要限时,火锅有限时,食得唔够开怀。待应服务就好好,值得一赞。食物质素好,有糖水送,不过几得意,系坐低有,唔系饭後有的。生蚝大大只又新鲜
  • 晓宇嫩牛肉
  • 鸳鸯锅
  • 红枣雪耳糖水
2020-11-02 432 浏览
武汉肺炎关系,半年都冇出街打边炉咁济 .呢间渝味晓宇系中国大陆好出名,系香港都有唔少分店, 见佢5点前埋单免锅底($39/位)就紧系要去食下过口瘾。渝味晓宇重庆老火锅 (太子集团中心)分店环境舒服乾净阔落,仲望到小小海景,同囡囡黎食都唔错一入座,立即送上一碗暖暖雪耳红枣糖水 滋润一下。呢度系用QR code点菜的,方便又环保今日叫左好多好多食物,手打墨鱼滑,手打虾滑,八头鲍鱼,桂花 蚌,美国安格斯肥牛,炸豆皮,白鳝片。样样都好正,食材够新鲜。最欣赏这里食物可以点半份,很适合两个人来打边炉,不怕食物太多和可以 尝试多款食物。汤底叫左鸳鸯汤底:麻痹汤底同蕃茄汤底美国安格斯肥牛火锅的最佳拍档放入麻辣汤底里面,真系好正架。而且牛肉快熟,安格斯牛肉肥瘦分明,越吃越想再叫多碟。手打墨鱼滑墨鱼滑鲜味,而且弹牙,不会只系一旧粉,而是有粒粒墨鱼,有咬口食得出系新鲜材料 打到起晒胶,爽口又弹牙。现炸豆皮一渌就林,不会过厚过硬,有豆香,好味呀八头鲍一份四只,,非常新鲜,够厚肉又够爽桂花蚌浸30秒就得,爽口弹牙其他就正正常常火锅店水准,埋单连埋每人$20茶芥,$700几,tst黎讲算抵食
武汉肺炎关系,半年都冇出街打边炉咁济 .

一入座,立即送上一碗暖暖雪耳红枣糖水 滋润一下。
呢度系用QR code点菜的,方便又环保

汤底叫左鸳鸯汤底:麻痹汤底同蕃茄汤底

美国安格斯肥牛

手打墨鱼滑

现炸豆皮
一渌就林,不会过厚过硬,有豆香,好味呀

八头鲍
一份四只,,非常新鲜,够厚肉又够爽

桂花蚌
浸30秒就得,爽口弹牙

2020-11-01 254 浏览
上年有黎过一次,见天气又凉左又想起呢度😍 就约左朋友黎打边炉~今次仍然系叫鸳鸯😂 普通辣汤+山珍菌汤辣汤好正!睇落有好多辣椒但我都仲接受到😂近排午市仲做紧汤底免费,好抵!今次encore左唔少上次食过既野!建议大家如果系第一次黎的话,一定要试下”晓宇必点”啲菜式,因为真系好有特色,系香港食火锅真系好少有得食呢啲。我个人最推介的就系重庆耗儿鱼、稻田毛肚、鲜黄喉、手打虾滑!同上次黎食一样,非常新鲜同好味😍 可能因为香港人少食呢类火锅配菜,都唔系太了解要煮几耐,餐厅好贴心咁会系碟边插张细牌仔,写上煮食时间俾客人参考~荤菜方面我地仲叫左晓宇嫩牛肉、黑䐁腩肉、鸭血。素菜就有功夫莴笋片、海带头、冻豆腐。认真每样菜都觉得好好味,我地一共加左三次单😂估唔到两个人可以食到咁多野!👆🏻耗儿鱼、黄喉、嫩牛肉👆🏻手打虾滑👆🏻毛肚👆🏻晓宇茗粉👆🏻莴笋👆🏻鸭血、冬瓜👆🏻海带头👆🏻黑豚腩肉👆🏻冻豆腐真系超正!!等天气凉啲一定会再黎😍
今次仍然系叫鸳鸯😂 普通辣汤+山珍菌汤
辣汤好正!睇落有好多辣椒但我都仲接受到😂
近排午市仲做紧汤底免费,好抵!

👆🏻耗儿鱼、黄喉、嫩牛肉

👆🏻手打虾滑

👆🏻黑豚腩肉

👆🏻冻豆腐
真系超正!!等天气凉啲一定会再黎😍
2020-10-28 260 浏览
既然没有机会去旅行,就来乾脆一个伪重庆之旅吧!那里最有名就是麻辣火锅了,马上出发去吃一次期待已久的重庆老火锅!大概是因为做完运动的关系,所以一到达已经非常肚子饿了!店员随即奉上一碗红枣雪耳糖水,除了可以垫垫肚子之外还有解辣的作用呢!我冲着重庆麻辣而来,本来想点很有名气的九宫格麻辣,但朋友不太吃辣所以还是点了鸳鸯汤底,另外一边是滋补大骨锅,里面有一条大大的猪筒骨,来不及拍照就比我消灭了!是有多麽的饥饿呀!而重庆麻辣汤底亦没有令我失望,非常香浓的花椒味道,而且不会过分麻辣,连朋友都大赞!第一次吃重庆火锅,原来醺酱是自己调和的,分别有蒜蓉、香葱、香油、酱油和醋,然後用特色的长木筷子边烫边吃,好过瘾呀!美食上桌了!一定是相机先吃!羊肉片很鲜嫩,烫几下就可以了!晓宇嫩牛肉真的很嫩滑,浓浓的牛肉鲜味非常推荐!招牌手工肉丸不单止卖相漂亮而且口感也非常弹牙,吃得出的手工!桶蚝很肥美鲜甜,还有温馨提示要烫多久!这个真的很贴心!店员推荐的「晓宇十大必点菜肴」,我们选了鲜鹅肠,非常爽脆!喜欢吃鹅肠的朋友千万不要错过!贵妃蚌和手打虾滑也很鲜甜!安格斯肥牛片烫几下就可以了!入口即溶又充满油香,很好吃!但如果分量

美食上桌了!一定是相机先吃!

桶蚝很肥美鲜甜,还有温馨提示要烫多久!这个真的很贴心!

店员推荐的「晓宇十大必点菜肴」,
我们选了鲜鹅肠,非常爽脆!喜欢吃鹅肠的朋友千万不要错过!贵妃蚌和手打虾滑也很鲜甜!安格斯肥牛片烫几下就可以了!入口即溶又充满油香,很好吃!但如果分量大些会更加好呢!

牛骨髓、竹笙、腐皮、皇帝菜味道就是一般的正正常常吧!

最後埋单大概是$700多,两个人食饱到捧腹走!而且食物质素和环境绝对对得起这个价钱了!推荐给大家!
2020-10-28 227 浏览
最近有点爱上了吃麻辣,我姐说主打重庆老火锅的渝味晓宇很不错,但由於最近在减肥的关系,所以我们订了午餐时段,感觉上可以多些时间消化,不至於太邪恶的说!这里的装修很前卫,感觉光猛又开阳,有点像西餐厅的感觉!相信晚上来的话这里的景观也不错呢!刚坐下店员便奉上清甜的雪耳糖水,非常适合现在乾燥的天气,点餐方面扫QR code用手机下单就可以了最喜欢它可以点半分的非常适合女生们可以多试几样。餐厅也很贴心地提供了围裙以防辣汁弹到衣服,不说还不知道,原来重庆火锅的其中一个特色是要用长长的木筷子呢😜汤底我们选了大骨滋补锅和晓宇麻辣重庆锅,由於第一次吃麻辣火锅,开头还很担心会很辣,结果是出乎意料之外地有浓浓的花椒香味香但也不会太麻,辣得过瘾但不会辛辣!很有惊喜!我们点了羊肉片、晓宇嫩牛肉、招牌手工肉丸、牛骨髓、桶蚝、竹笙、腐皮、皇帝菜,当然少不了「晓宇十大必点菜肴」的鲜鹅肠、贵妃蚌、手打虾滑和安格斯肥牛片❤️个人觉得所有食物都非常新鲜有水准,特别是晓宇嫩牛肉,口感非常嫩 滑,手打虾滑亦弹牙鲜甜!羊肉片不会太羶,配合麻辣烫很OK!部份食物例如桶蚝和鹅肠还附有温馨提示最佳煮食时间呢!两个人吃得饱饱的才人均300

羊肉片不会太羶,配合麻辣烫很OK!

部份食物例如桶蚝和鹅肠还附有温馨提示最佳煮食时间呢!

两个人吃得饱饱的才人均300多元!以这个质素来说算是性价比高。

临走的时候电梯旁还有薄荷糖放题,可以让口气清新一下!

下次有机会还会再来!

2020-10-24
  • 晓宇嫩牛肉