2023-02-28
行東澳古道最好嘅一樣嘢就係可以邊行邊食😆,沿路都有一啲士多補給,除咗大牌子嘅飲品同雪糕,仲有販賣自製涼茶同有機水果🍌。行到大概三分之二路程,就到深屈村一排嘅士多🏘,食物都大同小異。我哋揀咗第一間好景士多,因為比較近海邊🏖,可以聽住海浪聲食野。我哋都係另一間士多買咗啲自己種嘅熱情果😙,$10有4小個,老闆娘仲好好送多一個俾我哋,酸酸甜甜整得梳打特飲非常好!————————————————👅山水豆腐花($15)👍🏻行到咁偏遠,價錢都算係良心價🆗。豆腐花唔算特別滑,但係不過不失👅餐蛋麵($40)👍🏻去到郊外嘅出前一丁真係特別好食,平時自己都唔會特別食公仔麵🍜,今次真係一碗兩個分都唔夠喉,厚切嘅午餐肉同埋燶邊流心蛋簡直係絕配————————————————🚩總結:到底係減肥定增肥?🤭———————————————— 🌟注意:行山唔好食太飽啊————————————————📍 深屈村茶水檔 - 好景士多地址:大澳深屈村8號 🗺地區:#bem離島📥分類:#bem港式💰人均消費:#bem_50蚊或以下
————————————————
👅山水豆腐花($15)
👅餐蛋麵($40)
🚩總結:到底係減肥定增肥?🤭
🌟注意:行山唔好食太飽啊