2019-12-09
新開小店! 因為家姐住附近, 佢一個星期已經幫襯過3次, 媽媽都同朋友去過一次….我竟然 …….手工餃子小店環境舒適, 坐位寬闊! 客人免費得餐前小食 “醃蘿蔔”, 唔太酸, 少少甜都幾醒胃! 天氣乾燥再來一杯蘋果雪梨山楂水, 自家煲的味道! 本來想點淨餃, 不過家姐話麵都好食, 咁我就試餃麵啦 (飽死荷蘭豆)! 餃子是重點, 超讚! 餡料超多, 餃子大大粒, 皮薄而滑無爛! 口感十足, 十分有質素! 除左松露之外基本上我哋試勻所有口味, 部份湯上, 部份煎餃! 最最最喜愛野菌豬肉, 陣陣野菌香撲鼻而來, 煎餃外皮十分香脆, 餡料咬落多汁完熟! 我同家姐都唔喜愛芫茜, 不過家姐竟然話芫茜餃好好味…我就唔敢試喇! 上海麵滑身不過有點過淋, 自家煲湯底無味精同時都唔算濃味 (有點太淡呢)! 再點雞翼 (2款要晒…究竟呢5個人係有幾餓呢?) 入味, 肉有點實! 其實2款味道一樣, 分別在於另一款面頭有櫻花蝦吧!註: 一定一定要試辣椒醬, 有意外驚喜!
註: 一定一定要試辣椒醬, 有意外驚喜!