2020-02-13
有時想食粒好味既餃子真係一D都唔容易今次比我係荃灣搵到呢一間深味餃子店員安排我哋入咗之後,就已經見到店員好努力喺度包緊餃子,原來所有餃子都係人手親自包,真係好期待餃子總共有6個味道可以選擇, 可以食淨餃子或者配面食都得除此之外仲有其他小食其中一個小食係免費架, 每人限叫一碟就係酸甜蘿蔔, 的確醃得好好味, 酸甜度配合得岩岩好除咗餃子之外,仲有其他小食,我哋叫咗個蜜餞雞翼,我先用醬汁煮好雞翼,然後再加上甜甜嘅蜜餞,都幾好味涼拌青瓜嘅醬汁都做得幾好,青瓜爽脆然後就到主角餃子出場,我哋分別叫咗兩款餃子,一款係湯餃,一款係煎餃湯餃叫咗10隻雲耳椰菜豬肉餃,皮薄餡靚,個皮好滑,餡料好Juicy,個湯仲要係老火湯,好耐冇食過咁好味嘅餃子煎餃我哋叫咗野菌豬肉餃,裏面仲加入左野生松茸,每一粒餃子都煎到金黃色,同樣地個皮好薄,外皮好脆,大家食嘅時候要小心啲,因為裏面既湯汁好熱,松茸味超級香,我推介大家一定要食呢一款飲品方面,有蘋果有雪梨山楂水,唔會太甜,都幾好飲,大家一定要試吓呢一間餃子
今次比我係荃灣搵到呢一間深味餃子
餃子總共有6個味道可以選擇, 可以食淨餃子或者配面食都得
除此之外仲有其他小食
其中一個小食係免費架, 每人限叫一碟
就係酸甜蘿蔔, 的確醃得好好味, 酸甜度配合得岩岩好
涼拌青瓜嘅醬汁都做得幾好,青瓜爽脆