2020-02-13 25 浏览
有時想食粒好味既餃子真係一D都唔容易今次比我係荃灣搵到呢一間深味餃子店員安排我哋入咗之後,就已經見到店員好努力喺度包緊餃子,原來所有餃子都係人手親自包,真係好期待餃子總共有6個味道可以選擇, 可以食淨餃子或者配面食都得除此之外仲有其他小食其中一個小食係免費架, 每人限叫一碟就係酸甜蘿蔔, 的確醃得好好味, 酸甜度配合得岩岩好除咗餃子之外,仲有其他小食,我哋叫咗個蜜餞雞翼,我先用醬汁煮好雞翼,然後再加上甜甜嘅蜜餞,都幾好味涼拌青瓜嘅醬汁都做得幾好,青瓜爽脆然後就到主角餃子出場,我哋分別叫咗兩款餃子,一款係湯餃,一款係煎餃湯餃叫咗10隻雲耳椰菜豬肉餃,皮薄餡靚,個皮好滑,餡料好Juicy,個湯仲要係老火湯,好耐冇食過咁好味嘅餃子煎餃我哋叫咗野菌豬肉餃,裏面仲加入左野生松茸,每一粒餃子都煎到金黃色,同樣地個皮好薄,外皮好脆,大家食嘅時候要小心啲,因為裏面既湯汁好熱,松茸味超級香,我推介大家一定要食呢一款飲品方面,有蘋果有雪梨山楂水,唔會太甜,都幾好飲,大家一定要試吓呢一間餃子
有時想食粒好味既餃子真係一D都唔容易
今次比我係荃灣搵到呢一間深味餃子

餃子總共有6個味道可以選擇, 可以食淨餃子或者配面食都得
除此之外仲有其他小食

其中一個小食係免費架, 每人限叫一碟
就係酸甜蘿蔔, 的確醃得好好味, 酸甜度配合得岩岩好

涼拌青瓜嘅醬汁都做得幾好,青瓜爽脆

2020-02-07
2020-02-08 19 浏览
今日收工之後就同男朋友出左荃灣食晚飯,突然想食得清淡啲就揀咗呢間新式餃子店~個人認為餃子店嚟講呢間都算裝修得幾四正舒適😅我叫咗一個芫茜水餃麵轉粉葛鯪魚湯底,男朋友叫咗一個雲耳椰菜餃麵 (跟原本有啲肉碎同少少辣嘅湯底), 另外仲叫咗一份酸甜蘿蔔,櫻花蝦雞翼,鵝腎片同埋一杯蘋果雪梨山楂水😀我碗麵一黎到當然試下個湯底先!😁 好好飲😮😮 好有媽媽的味道,飲得出完全冇味精,係好花時間慢慢淆出黎👍👍 而我嘅芫茜水餃都係好飽滿好足料,好香芫茜味😋 鵝腎片切得幾薄,配埋啲辣嘅醬汁又開胃又惹味😁仲有杯自家製飲品,酸酸甜甜,健康有益👏雖然呢間餐廳相對唔算多選擇, 不過樣樣都有番咁上下水準👍👍😁😁
個人認為餃子店嚟講呢間都算裝修得幾四正舒適😅

而我嘅芫茜水餃都係好飽滿好足料,好香芫茜味😋

鵝腎片切得幾薄,配埋啲辣嘅醬汁又開胃又惹味😁

仲有杯自家製飲品,酸酸甜甜,健康有益👏
2020-02-07
  • 惹味鵝腎片
  • 芫茜餃
2020-01-28 349 浏览
將近新年,又到辦年貨的節奏,四處購物肚子都開始叫嚷了,仰望四周發現舊有的火鍋店倒閉後原址開了一間餃子店,新年將至是時候來一頓餃子宴,盼望新一年荷包如餃子般滿脹可觀,讓媽媽與我來一餐新年意頭餐吧餃子鋪面簡約,沒有多餘的吊飾或裝飾,只張貼了餐牌在窗外供遊人參考,這樣更突顯出其光亮的鋪名鋪面細小屬長方形,以黑白灰為主中帶點淺木草原感,整體裝橫怪怪的可能因為保留了火鍋店原有裝修並再自行加設,所以感覺不統一枱面大概放置了用膳所需用品,而醬汁有豉油與紅酸2款供應,還貼心地附上紙巾提供。餐廳一角可見嬸嬸即場包餃子,每次看到餃子店內嬸嬸勤力地補充貨源,都令我更期待餃子的到來小小的落單紙一張兩頁,除了餃子供應外還有麵食、小食及飲品。餐廳只製作六款餃子包括韭菜、雲耳椰菜、芹菜、芫茜、野菌及黑松露芝士餃,可選擇煎、湯及湯麵,吃過回味想帶回家更可外賣生餃,加$5可配汽水或豆漿,加$8則可配餐廳自家製蘋果雪梨山楂水。餃子必點無誤,獨有飲品值得嚐嚐餃子以反向底朝天呈上,看到餃子底部煎至金黃偏啡並香脆可口,餃子皮厚度適中,而且餡料豐富飽滿,韭菜與豬肉比例大概為8:2,非常足料,餡料味粉不多,加上韭菜味並沒有預期中濃

煎韭菜豬肉餃

餃子以反向底朝天呈上,看到餃子底部煎至金黃偏啡並香脆可口,餃子皮厚度適中,而且餡料豐富飽滿,韭菜與豬肉比例大概為8:2,非常足料,餡料味粉不多,加上韭菜味並沒有預期中濃烈,那份清幽淡然不足以在口腔留下餘韻。可能煎餃時油量過多,令焦脆部分偏厚及餃子偏油膩,吃過一件後嘴巴充滿油脂感,亦可見碟上充滿油份光澤,沾上紅醋有助減低油膩感,若使用黑醋酸度大增會更有效
煎雲耳椰菜豬肉餃+煎黑松露芝士豬肉餃

該碟餃子比先前韭菜餃顏色還要深,光看外貌便可推測到左排為雲耳椰菜餃,而右排爆出芝士醬的必是黑松露芝士餃。嚐後自覺外皮同樣保持到香脆可口,但同時油份同樣多
煎雲耳椰菜餃

餡料依然飽滿,豬肉與蔬菜比例大概為5:5,加上味粉不多所以豬肉味頗突出,突出得稍稍蓋過了雲耳椰菜那股蔬菜味,而且切至粒狀而非絲狀,所以層次感不足,勝在豬肉質感頗爽口如打至剛起膠狀態,那種口感確實在以往光顧之餃子餐廳從未品嚐過,是既實在又彈牙之感
煎黑松露芝士豬肉餃

飽滿餡料內裏豬肉包裹著流心芝士,豬肉外圍底部搽上薄薄一層黑松露,入口後芝士味先聲奪人,繼而滲出陣陣黑松露味,黑松露菌香味帶出爽口彈牙的豬肉鮮味,該餃子是目前內藏最多豬肉的餃款,而且芝士與黑松露的份量充足,件件餡料豐富,我們也吃得非常滿足滋味。除了餃子醋有助解油膩外,自家製之蘋果雪梨山楂水功效更顯著,飄來陣陣蘋果清幽,喝下嚐到帶酸山楂,非常開胃解溜,與餃子是完美配搭!
櫻花蝦雞翼

瑞士汁雞翼上佈滿櫻花蝦,屬室溫之雞翼被醃得頗入味的咸甜瑞士汁包裹著,雞翼水份與雞肉不多但雞肉尚算嫩滑,而灑在表面的櫻花蝦乾乾軟帶有香濃蝦乾味,卻難以與雞翼有互補不足或相輔相成的效果,整體總算增添層次感。

整體餃子皮薄餡味不會過算濃烈,雖然有點油膩但沾上餃子醋和喝蘋果雪梨山楂水可得中和。重點於件件餃子餡料豐富飽滿,我倆期盼新一年荷包脹滿如餃子,內餡脹爆如芝士!
2020-01-21
煎雲耳椰菜豬肉餃+煎黑松露芝士豬肉餃
煎雲耳椰菜餃
煎黑松露芝士豬肉餃
  • 煎韭菜餃
  • 煎雲耳椰菜餃+煎黑松露芝士餃
2020-01-25 35 浏览
今日去荃灣西一日遊!上午食左冰室下午食個輕食!餃子!我們點了兩拼煎餃子黑松露餃子煎得好香脆,黑松露香vd香,但是不會好濃可以保留芝士的香味!一咬開芝士就留出來!😘😘😝🤩👍🏻👍🏻👍🏻韭菜餃子傳統的味道!韭菜好香豬肉好鮮味!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻一個莞茜水餃麵莞茜好香!好好味!一個雲耳水餃麵雲耳脆脆好好味!蘋果雪梨山楂水這個好推介!酸酸甜甜!冰冰涼涼!好好飲!小食鵝腎片 好野味!小小辣!櫻花蝦雞翼嘩上面滿的櫻花蝦!😍😍
今日去荃灣西一日遊!上午食左冰室下午食個輕食!餃子!
我們點了
兩拼煎餃子
黑松露餃子

韭菜餃子
傳統的味道!韭菜好香豬肉好鮮味!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

一個莞茜水餃麵
莞茜好香!好好味!

一個雲耳水餃麵
雲耳脆脆好好味!
蘋果雪梨山楂水
這個好推介!酸酸甜甜!冰冰涼涼!好好飲!

小食
鵝腎片 好野味!小小辣!

嘩上面滿的櫻花蝦!😍😍

• 黑松露芝士煎餃
2020-01-20 174 浏览
荃灣西站新商場臨立,愈來愈多野行多野食,就在荃灣廣場附近覓食,是與荃廣只相隔一條街新開的小店,光澤的招牌深味餃子非常吸引,店內裝修新淨、座位空間足夠,和風醬秋葵$20一見有我最愛的秋葵出場,麻醬加上芝麻粒,新鮮爽口,CP值高到頂級,一啖愛上!湯餃或煎餃加$8配特飲,凍蘋果雪梨山楂水,開胃非常,飯前先解油膩感清新可口。自家製包貼足料餃子雙拼煎餃可在6款口味中選2款,更可彈性的選6隻$46或10隻$56的份量。黑松露芝士併芹菜煎餃高質餡料的煎餃子煎得香脆不油膩,金黃色外皮吸睛不得了,無論正面背面都處理得好好,黑松露沾在豬肉上層,香氣迫人,芝士溶在豬肉之間,絕對確定它是必叫的一款。芹菜煎餃也是少有的一款,菜與肉平均而健康之選,翠綠色芹菜喜出望外。檯上除了醬油還有秘制辣椒醬,點上餃子惹味更好食。👅美味: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5✨環境: ⭐️⭐️⭐️⭐/5💫回頭: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5💡性價: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5💆‍♂️服務: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

荃灣西站新商場臨立,
愈來愈多野行多野食,
就在荃灣廣場附近覓食,
是與荃廣只相隔一條街新開的小店,
光澤的招牌深味餃子非常吸引,
店內裝修新淨、座位空間足夠,

和風醬秋葵$20
一見有我最愛的秋葵出場,
麻醬加上芝麻粒,新鮮爽口,
CP值高到頂級,一啖愛上!

湯餃或煎餃加$8配特飲,
凍蘋果雪梨山楂水,開胃非常,
飯前先解油膩感清新可口。

自家製包貼足料餃子
雙拼煎餃可在6款口味中選2款,
更可彈性的選6隻$46或
10隻$56的份量。

黑松露芝士併芹菜煎餃
高質餡料的煎餃子煎得香脆不油膩,
金黃色外皮吸睛不得了,
無論正面背面都處理得好好,

黑松露沾在豬肉上層,
香氣迫人,芝士溶在豬肉之間,
絕對確定它是必叫的一款。

芹菜煎餃也是少有的一款,
菜與肉平均而健康之選,
翠綠色芹菜喜出望外。

檯上除了醬油還有秘制辣椒醬,
點上餃子惹味更好食。

👅美味: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
✨環境: ⭐️⭐️⭐️⭐/5
💫回頭: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
💡性價: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
💆‍♂️服務: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
2020-01-19 83 浏览
今日嚟到荃灣新開嘅餃子店叫嘢食就要填紙,張紙兩版就睇晒,揀淨湯餃或者煎餃都得,再唔係叫湯麵跟餃子都得我哋就加咗$10將個湯底轉做粉葛鯪魚湯,湯底確係鮮甜,好有屋企嘅感覺,非常健康而餃子肉嘅比例係會比較多,所以係非常足料,而且個皮做得夠薄,的確抵讚加入左雲耳同椰菜嘅餃子會令口感更加豐富,咬落去嘅時候索索聲,更加有口感想刺激一啲嘅話,不妨試吓佢哋秘製嘅辣椒醬最後仲叫咗煎到金黃色嘅韭菜餃,由於係即叫即煎,所以等候需時
今日嚟到荃灣新開嘅餃子店
野菌餃
雲耳椰菜餃
想刺激一啲嘅話,不妨試吓佢哋秘製嘅辣椒醬
最後仲叫咗煎到金黃色嘅韭菜餃,由於係即叫即煎,所以等候需時
2020-01-18
野菌餃
雲耳椰菜餃
2020-01-19 90 浏览
荃灣廣場後面一向好多好嘢食,偶然發現有一間餃子店,試過先知原來呢度的餃子好好食😋今次一共點了三款餃子🥟有韭菜餃、黑松露芝士餃、雲耳椰菜餃。餃子可以選擇煎或者湯煮,湯又可以另加錢選擇粉葛鯪魚湯。雖然份國鯪魚湯要加$10,不過試過就知值得,因為連湯都可以飲埋😋清甜的魚湯,飲完仲可以暖身🥰韭菜餃未咬開已經見到皮簿餡靚,韭菜非常多,而且包得好靚,可見技術一流😆至於黑松露芝士餃,芝士溶化於豬肉之間,有流心效果,加上煎得香脆嘅外皮,令人食完一舊接一舊,實在係太正喇🥰雲耳椰菜豬肉餃,因為有雲耳同椰菜,食落唔覺得滯,呢個配搭幾好,唔錯!呢個雙拼煎餃子,有10隻咁多,一個人食都夠飽!想食面的話就要叫餃子湯麵了🍜加$5有豆漿,酸甜蘿蔔免費🆓

粉葛鯪魚湯麵

雲耳椰菜豬肉餃
煎韮菜餃、煎黑松露芝士餃
韭菜餃湯麵
豆漿
講到餃子店我諗大家都會諗起裝潢簡單地道嘅設計,但我今次食嘅呢間餃子店裝修到好似cafe咁,坐得好闊落同舒服,而且佢嘅餡仲好足料又好食㗎😋🔻雙拼煎餃(5隻韭菜+5隻芹菜)評分:8/10價錢:$56大大粒非常足料,仲要係新鮮即製無添加,聽店員講係當中用咗梅頭肉攪碎而成,唔怪得個餡咁有咬口😋餃子皮除左薄仲好脆,包得夠紮實唔會散;另外韭菜同芹菜味分別都好出呢!🔻韭菜餃魚湯麵(5隻)評分:7/10價錢:$52韭菜餃足料不在話下,而且好鮮味,配埋米線都唔錯;我地加左$10轉魚湯,不過個味淡左d,唔轉魚湯都夠🔻蜜餞雞翼(3隻)評分:7/10價錢:$20蜜餞都幾入味,甜甜地咁幾好食📍深味餃子 (荃灣)荃灣享和街43-49&53-59號都城大樓地下E1號舖

雙拼煎餃

🔻雙拼煎餃(5隻韭菜+5隻芹菜)
評分:8/10
價錢:$56

🔻韭菜餃魚湯麵(5隻)
評分:7/10
價錢:$52
蜜餞雞翼

🔻蜜餞雞翼(3隻)
評分:7/10
價錢:$20
蜜餞都幾入味,甜甜地咁幾好食

📍深味餃子 (荃灣)
荃灣享和街43-49&53-59號都城大樓地下E1號舖
雙拼煎餃
蜜餞雞翼
2020-01-12 22 浏览
呢間小店其實好近荃灣廣場,位置算係幾就腳!! 裝修簡潔明亮,坐得舒適!!前菜酸甜蘿蔔係免費嘅!! 最怕餃子皮好厚,呢度嘅餃子真係皮薄餡靚,最鍾意芫荽餃,配湯麵食,隻隻餃子都好大隻飽滿,裏面仲充滿肉汁,朋友平時唔係太食芫荽但佢都覺得好味!! 麵嘅質地唔會太淋幾彈牙,整體好食!! 雙拼煎餃子叫咗韭菜同野菌餃,煎餃個皮好脆,煎得好靚,始終餃子有啲菜好味啲,所以我都係鍾意韭菜餃多啲!! 下次想再試吓黑松露芝士餃!! 另外小食仲叫咗雞翼同埋鵝腎片,雞翼味道OK正常,腎片有少少辣幾惹味,腎片薄切好入味爽口!!

前菜酸甜蘿蔔係免費嘅!!

2020-01-09 46 浏览
位於荃灣這間餃子店雖然店子細,但特別在於每一隻都是人手自家包製的, 所以特別有家鄉風味, 而且皮薄餡多, 咬落啖啖肉, 價錢亦不貴喜歡吃餃子的絕對值得一試.分別有煎餃子及湯餃子(可加配湯麵). 我自己比較喜歡煎的煮法多過湯, 因為香口D, 味道出D. 所以如果煎餃會特別推介韮菜味. 但如果湯餃會選擇芫茜味,因為芫茜味會更出. 店內還有其他小食可選擇. 但提提好多都是加了芫茜的😎 ❤店舖 : 💙地址 : 荃灣享和街43-59號都成大厦地下E1地舖

❤店舖 : [深味餃子]
💙地址 : 荃灣享和街43-59號都成大厦地下E1地舖
韮菜煎餃
2020-01-08
韮菜煎餃
平時都好少行黎享和街 但今日咁岩想搵啲小店光顧就黎左一黎到就見到有個姨姨坐係角落到包餃子😆好似見到媽媽係屋企咁haha!!!餐牌選擇好簡單 但樣樣都好吸引!我同老公一人叫左碗麵 我配莞茜餃老公揀韮菜餃 轉左菱魚湯!杯底清清地 一定冇味精😆反而餃子皮薄多涵❣️好抵食好正!老公話佢個菱魚湯底清得黎都好夠味!正呀!好似食緊屋企麵咁!配埋菜心好鬼健康😘另外想推薦呢個櫻花蝦雞翼!🤩如果冇估錯應該係鹵水雞翼然後再加櫻花蝦🥰好好好好食!雞翼好入味!櫻花蝦真係有櫻花味❤️🥳再配埋自家製蘋果生楂茶🥰真係好似係屋企食左餐又豐富又健康既晚餐咁❣️
平時都好少行黎享和街 但今日咁岩想搵啲小店光顧就黎左

餐牌選擇好簡單 但樣樣都好吸引!
我同老公一人叫左碗麵
我配莞茜餃
老公揀韮菜餃 轉左菱魚湯!

杯底清清地 一定冇味精😆
反而餃子皮薄多涵❣️好抵食好正!
老公話佢個菱魚湯底清得黎都好夠味!
正呀!好似食緊屋企麵咁!

配埋菜心好鬼健康😘

另外想推薦呢個櫻花蝦雞翼!🤩
如果冇估錯應該係鹵水雞翼然後再加櫻花蝦🥰
好好好好食!雞翼好入味!櫻花蝦真係有櫻花味❤️🥳

再配埋自家製蘋果生楂茶🥰
真係好似係屋企食左餐又豐富又健康既晚餐咁❣️
2020-01-06 45 浏览
本人一直非常喜歡吃餃子,聽朋友介紹得知這裏有一間吃餃子的餐廳,於是約了朋友來吃餃子。七點多來到,餐廳剩餘一張兩座位的桌,剛剛好我們兩個人,不用等候就可入座。餃子味道有幾款,可選擇湯餃子、煎餃子和麵類,還有小食。我們點了野菌餃子麵,雲耳椰菜豬肉湯餃:餃子內有雲耳和椰菜,吃起來很爽脆;韭菜豬肉煎餃:煎得金黃,脆卜卜,咬下去有肉汁噴出來,雖然是煎餃子,但一點也不會乾。最後點了兩個小食,有白灼時蔬和蜜餞雞翼,

2020-01-04 57 浏览
今日一個人係荃灣食野,天寒地凍都係想食番d熱辣辣既。見呢間新開既小店主打餃子都幾岩胃口,所以就試試佢。先點左個前菜,涼伴青瓜。個份量比一般出面既小食大碟少少,可以搭配主食一齊食。調味做得幾好,個青瓜唔會太酸而且食落都仍然爽口。天氣乾燥見到餐單上面有自家製既山渣蘋果水,所以叫左杯黎試下。顏色比一般飲既山渣水淺色少少,飲落去比想像中甘甜同清新。因為每一淡飲完個口都仲會留有淡淡蘋果香,搭配重味油份較重既餃子可以平衡番。第二個點既小食係蜜餞雞翼,肉質非常軟熟而且外層有蜜汁包住,份量唔算多,一個人食驚剩係餃子唔夠飽可以加單。最後就係今日既主角餃子,今次叫既係不嬲都鐘意食既韭菜餃。一放低伴隨住既就係煎到金黃色外皮既香氣,而且每一隻都份量十足,包得非常飽滿,自家製感覺非常強烈,讚。餃子比一般外面食到既餃子要多汁,除左係用料新鮮外皮無煎到過火,剛剛好金黃色,恰到好處。鐘意食辣食香既朋友不妨試埋放係台面自己炒既醬料,帶有XO醬同少少辣椒既香味,而配埋醋食就係另一番風味。埋單90蚊,因為都叫左兩份小食,所以差不多啦👍🏻

2020-01-02 412 浏览
今日同媽媽黎到荃灣呢間開左無耐嘅餐廳,除左裝修新淨、光猛外,而且間隔寬敞,坐得舒服。酸甜蘿蔔原來餐廳會送一碟醃蘿白比每位客人,當落完單就馬上有開胃菜食下先。等你無咁悶、可以食住等,而且酸酸地真係幾開胃😊和風醬秋葵媽媽好鐘意食秋葵,所以點左碟。點知好味到連我都無停手咁食😂真係好好味!我相信除左新鮮外,另一要素就係醬汁。難怪係推介小食!惹味鵝臀片有雞腎、鴨腎、鵝腎我又點會錯過?😂真係好惹味,不過都幾辣...唔食得辣嘅朋友要慎選!因為一食開就停唔到口,🤣好想食到食晒為止!熱蘋果雪梨山楂水蘋果、雪梨味都好香濃,帶出生果嘅甜味。而山楂都好重,酸酸地,又清爽又開胃,仲好止辣解渴!韭菜+芫茜雙拼湯餃湯底味道好有住家feel,絕對唔係味精湯,清得黎又有好濃沃嘅粉葛味。唔覺唔覺就飲晒成碗湯😅韭菜味果然無令我失望,香濃又爽口!芫茜餡好特別,第一次見🤩估唔到味道調得咁好食!黑松露+松茸雙拼煎餃煎餸雖然無左湯底加分,但煎得好香口,唔輸蝕比湯餃🤪我最鐘意嘅地方係香脆面唔止一邊!黎食一定要叫煎餃,真係不能錯過!不過煎餃要等耐少少🤏黑松靈份量好多,因為氣味與味道都好濃沃,再加上一咬就流出黎嘅芝士,真係好好味😋😋😋松

酸甜蘿蔔

和風醬秋葵

惹味鵝臀片

熱蘋果雪梨山楂水

韭菜+芫茜雙拼湯餃
韭菜味果然無令我失望,香濃又爽口!
芫茜餡好特別,第一次見🤩估唔到味道調得咁好食!

黑松露+松茸雙拼煎餃
松茸煎餃則菇菌味好濃,配埋豬肉嘅香味,絕配👍🏻一流!

餐廳嘅秘制辣椒漿好惹味,我推介大家可以試下!
2019-12-27
2019-12-31 56 浏览
走進享和街靜靜的街道,看到一間新開餃子小店, 最近節日食得較豐富,今日正好選擇簡簡單單的餃子做晚餐。先來一個免費酸甜蘿蔔酸酸味味,細細粒粒 開胃呢餃子有很多款選擇, 韭菜,椰菜,芹菜等等,還有黑松露芝士餃呢!餃子可選擇湯/煎一次過試了湯和煎餃,還有獨有的粉葛鯪魚湯 .雲耳椰菜湯餃子米線餃子包得非常精緻,實淨,椰菜和豬肉比例份量恰到好處,椰菜清清甜甜配上粉葛鯪魚湯,一啖湯一啖餃子 非常滋潤。韭菜豬肉煎餃一客六件煎過的餃依然靚仔,証明餃子包得非常紮實。外層還脆脆地, 喜愛香口的食客一定超愛和風醬拌秋葵秋葵不是太多地方有供應,配上和風沙律醬,簡簡單單已經很美味,擺得整整齊齊的秋葵盡顯店家誠意度十足櫻花蝦雞翼鹵水汁底的雞翼面上灑上櫻花蝦, 鹹鹹的櫻花蝦又能帶出雞翼的肉汁味,特別之作,有創意

先來一個免費酸甜蘿蔔
酸酸味味,細細粒粒 開胃呢

一次過試了湯和煎餃,還有獨有的粉葛鯪魚湯 .

雲耳椰菜湯餃子米線

韭菜豬肉煎餃