2023-09-07 767 浏览
淥鼎記 (旺角)📍旺角彌敦道593-601號創興廣場5樓今天和朋友來到旺角的淥鼎記,點了以下食物:黃金鮮蝦餃蟹籽龍皇燒賣蠔皇叉燒包雪花紫薯湯圓銀芽肉絲炒麵荔枝百花球凍檸樂冰鎮奶茶黃金鮮蝦餃黃金鮮蝦餃是香港的經典點心,淥鼎記的黃金鮮蝦餃皮薄餡多,蝦肉新鮮彈牙,咬下去滿嘴都是蝦肉的鮮甜味,回味無窮。蟹籽龍皇燒賣也是我喜愛的點心之一,淥鼎記的蟹籽龍皇燒賣用料豐富,內餡有鮮蝦、蟹籽、豬肉等,味道鮮甜,口感豐富。蠔皇叉燒包,淥鼎記的蠔皇叉燒包叉燒肥瘦相間,入口即化,包皮鬆軟,淋上蠔皇醬汁,味道更加豐富。銀芽肉絲炒麵是淥鼎記的招牌主食,銀芽爽脆,肉絲鮮嫩,炒麵不油膩,味道香濃。荔枝百花球是淥鼎記的招牌飲品,荔枝味道濃郁,口感清甜,是一款消暑解渴的飲品。凍檸樂,檸檬味道濃郁,糖水甜度適中,是一款消暑解渴的飲品。冰鎮奶茶奶味濃郁,茶味香醇,是一款消暑解渴的飲品。又不會因為溶了冰,變淡了。雪花紫薯湯圓是淥鼎記的招牌甜品,湯圓外皮是紫薯製成的,口感軟糯,內餡是紅豆餡,甜味適中,再加上雪糕,吃起來更加清涼。
淥鼎記 (旺角)
📍旺角彌敦道593-601號創興廣場5樓

今天和朋友來到旺角的淥鼎記,
點了以下食物:

荔枝百花球
凍檸樂
冰鎮奶茶
黃金鮮蝦餃

凍檸樂,檸檬味道濃郁,糖水甜度適中,是一款消暑解渴的飲品。

2023-08-31
午餐
  • 蟹籽龍皇燒賣
  • 黃金鮮蝦餃
2023-09-07 529 浏览
打邊爐店開到成行成市,各商家都要各出奇謀先可以突圍而出呢間位於旺角既火鍋店就提供任食邊爐之外,仲有主菜可以點各款套餐都可以點主菜,但唔同價位可以點既主菜都唔同前菜有爽口既炸蝦同青瓜,都幾開胃干鍋海鮮雜錦呢個係我點既主菜,都幾豐富入面有蝦,有尤魚,有蜆,數量都唔少,而且幾新鮮,味道更拍得住其他中菜館除左呢D海鮮,仲有午餐肉,腸仔,蓮藕等配菜食完主菜,就介紹返主角既火鍋既湯底揀左澳門豬骨鍋湯底煲到奶白色,味道香濃同埋真係有大量既大大件豬骨自助區有大量美食特別一讚係呢到既醬料區好高質安格斯極佳級精修肥牛、伊比利亞黑毛豬肥牛好高質,因為佢油脂豐富,所以佢口感好軟熟,而且散發住陣陣肉香同脂香伊比利亞黑毛豬亦同樣咁正,有豬肉香得黎唔會騷安格斯牛板翼唔想食太邪惡既,可以點埋呢個牛板翼唔肥得黎口感都唔會硬,推薦
打邊爐店開到成行成市,各商家都要各出奇謀先可以突圍而出
呢間位於旺角既火鍋店就提供任食邊爐之外,仲有主菜可以點

各款套餐都可以點主菜,但唔同價位可以點既主菜都唔同

前菜有爽口既炸蝦同青瓜,都幾開胃
干鍋海鮮雜錦
呢個係我點既主菜,都幾豐富

除左呢D海鮮,仲有午餐肉,腸仔,蓮藕等配菜
食完主菜,就介紹返主角既火鍋
湯底揀左澳門豬骨鍋
湯底煲到奶白色,味道香濃

同埋真係有大量既大大件豬骨

自助區有大量美食
特別一讚係呢到既醬料區好高質
安格斯極佳級精修肥牛、伊比利亞黑毛豬
伊比利亞黑毛豬亦同樣咁正,有豬肉香得黎唔會騷
安格斯牛板翼
唔想食太邪惡既,可以點埋呢個牛板翼
唔肥得黎口感都唔會硬,推薦
2023-09-05 276 浏览
今日放假約咗朋友去旺角行街睇戲,睇完戲喺附近搵啲嘢食下,朋友推介我去咗一間火鍋放題,食物質素真係好好,我個人食個火鍋放題之中最好。鹿鼎記火鍋放題,地址喺彌敦道593號創興廣場,上到餐廳地方非常闊落,裝修得好有格調,行到出去自助區,醬汁,火鍋配料,飲品都係處理得非常乾淨整潔。 第一次見火鍋配料有咁多醬汁選擇,蠔油,沙茶醬,干蔥油咁冷門嘅都會有,值得一讚。火鍋配料都有幾十種,牛丸,蟹柳,鵝腸,牛柏葉,水魷,多不勝數。每一個配料都用透明膠兜裝住非常整潔。今日我哋選擇咗堂主套餐120分鐘,湯底係六選一,另外主菜都係六選一,主菜有重慶雞煲,老壇酸菜魚,乾鍋海鮮雜錦,藤椒烤魚椰奶雞清湯蘿蔔牛腩,今次我哋就選擇咗酸菜魚,酸菜魚分量好多魚肉非常嫩滑,味道鮮甜,食落去啖啖肉,一啲魚骨都冇。另外手機落單仲有好多選擇,全部都係任食,有牛肉,花甲,廣島蠔,脆骨腩,海蝦,蠔嘅size雖然唔大,但係味道鮮甜蠔味香濃,海蝦非常新鮮,蝦肉爽口彈牙,蝦膏都特別香口。值得一提脆骨腩肉質嫩滑,魚味香甜。上菜速度快,食材新鮮,性價比高,好值得推介。
上菜速度快,食材新鮮,性價比高,好值得推介。
  • 酸菜魚
  • 安格斯牛板翼
2023-09-04 260 浏览
淥鼎記 (旺角)爵爺火鍋放題$368開始打邊爐前🦑🐠先來一份海鮮刺身三文魚肥美,鮑魚非常軟林主菜可以六選一😄可以先食主菜再食火鍋放題😆當晚我哋原本叫椰奶雞,但是店舖通知沒有椰奶雞要轉椰子雞🥥😃椰子雞的湯底非常清甜💓湯底來的時候忍不住飲了一小碗👍🏻👍🏻雞件新鮮好滑食完前菜同主菜已經有六七成飽🤪😛除咗可以QRcode點餐外,還可以出去自助區嗰度夾嘢食/取飲品🥤🧃火鍋湯底也有五至六款選擇我們要了澳門豬骨湯鍋🐷依度嘅澳門豬骨湯底,會有三至四嚿大豬骨😋我如果你哋鍾意都可以啜下啲骨髓😙各款火鍋材料,例如牛肉/海鮮都好新鮮,而且種類都好多值得推薦🤩🚗旺角彌敦道593-601號創興廣場5樓
淥鼎記 (旺角)

爵爺火鍋放題$368
開始打邊爐前🦑🐠先來一份海鮮刺身

三文魚肥美,鮑魚非常軟林
主菜可以六選一😄可以先食主菜再食火鍋放題😆
當晚我哋原本叫椰奶雞,
食完前菜同主菜已經有六七成飽🤪😛
火鍋湯底也有五至六款選擇我們要了澳門豬骨湯鍋🐷
依度嘅澳門豬骨湯底,
會有三至四嚿大豬骨😋我如果你哋鍾意都可以啜下啲骨髓😙
各款火鍋材料,例如牛肉/海鮮
都好新鮮,而且種類都好多

值得推薦🤩
🚗旺角彌敦道593-601號創興廣場5樓
2023-08-29 365 浏览
▪︎野菌鮮蝦菜苗餃▪︎呢個好好味!!!足料蝦同菜苗。▪︎鴨腳扎▪︎正常發揮好味道!▪︎鳳凰鮮蝦腸粉▪︎好味!▪︎加洲卷&蟹棒壽司▪︎估唔到酒樓有壽司類既野食,好奇心嗌下😂都幾好味喎,當然咁平接受度又高左。▪︎沙律蝦長春卷▪︎鍾意食炸野,點少得春卷。味道正常,不過覺得佢個春卷都太乾,同埋上枱唔太熱已經凍凍地🫠如果熱啲就比較好。▪︎熊仔檸檬茶▪︎&▪︎海苔芋絲糕▪︎芋頭味唔錯,不過都係略嫌上枱唔太夠熱。熊仔檸茶好過癮,岩打咭,同都幾特別,唔算太甜還可以。▪︎鮮橙香檸紅茶▪︎呢個檸橙茶比熊仔檸茶出味啲,有橙同檸檬既配搭都唔錯,又唔貴,好飲得黎又解渴。(熊仔之茶浸檸茶)

▪︎野菌鮮蝦菜苗餃▪︎

呢個好好味!!!足料蝦同菜苗。

▪︎鴨腳扎▪︎
正常發揮好味道!

▪︎鳳凰鮮蝦腸粉▪︎

好味!

▪︎加洲卷&蟹棒壽司▪︎

估唔到酒樓壽司類既野食,好奇心嗌下😂
都幾好味喎,當然咁平接受度又高左。

▪︎沙律蝦長春卷▪︎

鍾意食炸野,點少得春卷。

▪︎熊仔檸檬茶▪︎&▪︎海苔芋絲糕▪︎

芋頭味唔錯,不過都係略嫌上枱唔太夠熱。

熊仔檸茶好過癮,岩打咭,同都幾特別,唔算太甜還可以。

▪︎鮮橙香檸紅茶▪︎

(熊仔之茶浸檸茶)
2023-07-22
我也到訪過呢間餐廳幾次,今次同幾個女仔朋友一齊去食無限時火鍋😍☺️因為有個朋友話食完好正要同我哋再食多次咗話😆😆🤣今次我地叫左爵爺套餐,😆😆套餐已經包含左和牛牛肉,海鮮,主食,主食我地揀左雞煲海鮮併盤有蝦、蜆、聖子、鮑魚!😍😉再加埋手打肉丸,好正😆仲有其他肉類,麵,蔬菜,魚片,丸類選擇任食任叫,真係正到暈😂😍仲有勁耐飲品,我就最鐘意飲竹蔗茅根😆😄飲咗4杯添😍好清涼🙃👍🏻爽呀😆😆👍🏻

海鮮併盤有蝦、蜆、聖子、鮑魚!😍😉再加埋手打肉丸,好正😆

2023-08-25 587 浏览
Book左星期六同朋友黎呢間旺角分店試,我地揀左7:30前離座既堂主餐$278+1,任飲任食2小時。大約5:25黎到人唔算好多,但d店員做野好混亂,同埋餐牌d價錢寫得好唔清唔楚,有幾組客人想查詢價錢,店員都好似唔係好熟咁😓個餐包左隻燒雞,熱辣辣皮脆肉嫩👍👍👍另外我地揀左酸菜魚(佢仲有雞煲、牛腩煲等等幾款野揀),酸菜魚揀左小辣份糧都幾多(我地5個人食)。魚幾滑,但我就覺得唔夠酸,未去到好好食。之後打邊爐我地揀左美人花膠湯,味道唔錯,打邊爐d料都幾新鮮,推薦大家食牛肉同蜆,牛味好濃、蜆好新鮮好甜完全冇沙,我地叫左好多蜆食😋😋另外加$24叫左杯熊仔奶茶,本身諗住只係叫黎打下卡,但有驚喜地幾好飲,佢係港式奶茶味👍👍

個餐包左隻燒雞,熱辣辣皮脆肉嫩👍👍👍

2023-08-21 271 浏览
成日聽朋友介紹呢間餐廳終於可以一嘗「淥鼎記」火鍋了好在朋友一早提示我Booking很Full一定一定要book位餐廳裝修環境都好舒適同乾淨佢有幾款套餐選擇朋友不太食海鮮我哋就揀咗小寶餐一坐低已經有餐前小食係麻辣花生 同埋 麻辣四季豆&魷魚首先可以揀一款主菜我地揀左酸菜魚❤️擺上枱果下都嚇一嚇好大盤 😂好多魚無骨啖啖肉重有蓮藕萵筍大豆芽同埋薯粉係底酸酸辣辣好開胃唔太食辣既我揀左小辣~絕對食到~ 怕辣既人跟我揀小辣就對了雖然好大盤但最後我地2人都食晒火鍋湯底都有六款😂真係令人選擇困難呀我地揀了海皇海鮮鍋濃濃蝦湯QR code下單有牛肉 豬肉 羊肉 雞肉 魚肉重有潮汕蝦丸同墨魚丸其他配料就可以出去出面既自助區自己揀一般既火鍋配料都有非常欣賞佢地既肉類~肉味足😋😋會食完一盤接一盤的自助區嘅飲品選擇好多我最鍾意嘅係佢哋嘅冷泡茶同埋竹蔗茅根水醬料嘅選擇,亦都好多比你自己調配~朋友幫我用干蔥油加炸蒜再加豉油調配既醬汁~係極度好味~配肉一流! 上菜速度都算快、2小時吃到超滿足呀~
成日聽朋友介紹呢間餐廳

好大盤 😂好多魚
無骨啖啖肉

重有蓮藕萵筍大豆芽同埋薯粉係底
酸酸辣辣好開胃
唔太食辣既我揀左小辣~
絕對食到~ 怕辣既人跟我揀小辣就對了

有牛肉 豬肉 羊肉 雞肉 魚肉
重有潮汕蝦丸同墨魚丸
其他配料就可以出去出面既自助區自己揀
一般既火鍋配料都有
非常欣賞佢地既肉類~
肉味足😋😋會食完一盤接一盤的

自助區嘅飲品選擇好多
我最鍾意嘅係佢哋嘅冷泡茶同埋竹蔗茅根水

醬料嘅選擇,亦都好多
比你自己調配~
朋友幫我用干蔥油加炸蒜再加豉油
調配既醬汁~係極度好味~
配肉一流!

上菜速度都算快、2小時吃到超滿足呀~
2023-08-09 322 浏览
必點🐟酸菜魚🐟,有酸酸、麻麻和辣辣的感覺,好惹味👍🏻👍🏻👍🏻🥰!呢度嘅酸菜魚選用嫩滑鱸魚, 而且餐廳好細心起曬骨,完全不用擔心「魚骨」問題。酸菜魚勁大碟!上枱先試個湯底,好有魚鮮味,飲落酸酸地唔會過咸,🥹魚塊都好多,每一塊魚肉都滑溜溜好易入口,切到厚厚一片唔會一夾起就散曬。配料都好多萵筍~爽口 / 酸菜份量多🥰配埋寬粉真係食過番尋味,蓮藕切片,人口爽脆,好有口感。點了一個海皇海鮮鍋,海鮮鍋材料豐富有海蝦,湯底鮮甜,至於用QR Code 點的肉類,有牛肩胛、羊🐑同豬🐷,而且切得薄身,只需要滾滾便可以食。牛味香濃、煮完都仲保持到滑既口感不錯👍🏻還有滑溜的雞件,鮮蝦丸、墨魚🦑手打丸等等。個人十分推薦黑毛豬🐖,入口帶有肉香既味道,但混合豬肉爽口口感,並不肥膩,而且冇左豬羶味。自助邊爐材料都有不少選擇🫕,各式各樣既餃子🥟同埋蔬菜🥬、響鈴、炸魚皮、而且又有出前一丁。飲品既選擇都有好多,我地揀左新鮮嘅竹蔗茅根水,濃郁夠味超級適合打邊爐同埋解膩。
這間的火鍋與點心一向都挺不錯!今次是第一次去旺角分店平日去飲下午茶 人流滿滿❥ 熊仔奶茶 $𝟸𝟺如果想打卡 這個就必叫 ❤︎︎超可愛呢~份量亦非常佛心 .ᐟ.ᐟ.ᐟ更重要的是奶茶味道挺出色啊不過熊仔杯整個也是冰喝到中段 難免會把味道弄淡一點❥ 高橋蘿蔔糕 $𝟸𝟾每面也煎至金黃色 不只得一面靚仔有誠意 加分!味道也令人滿意 香口美味❥ 蟹籽龍皇燒賣 $𝟷𝟿燒賣大粒飽滿餡料爽口 好味👏🏻❥ 沙律蝦長春卷 $𝟹𝟸春卷比較幼身 口感會單薄一些味道就中規中矩❥ 野菌鮮蝦菜苗餃 $𝟷𝟿.𝟾 (下午茶特別價)餡料都十分飽滿啊略嫌外皮厚了一點點❥ 嫣紅奶皇流沙包 $𝟹𝟶流沙狀態真的有啊 沒有騙人奶皇份量再多點就正 ( ˘ ³˘)❥ 香芋天鵝酥 $𝟹𝟼賣相挺吸睛的 ⚘外層酥脆 內餡香滑 🜚 價錢親民 食物整體質素都很不錯性價比很好全部點心上檯時都熱辣辣值得一讚👍🏻👉🏻👉🏻👉🏻My Instagram: nat.dailyyy
這間的火鍋與點心一向都挺不錯!
今次是第一次去旺角分店

❥ 沙律蝦長春卷 $𝟹𝟸
春卷比較幼身 口感會單薄一些
味道就中規中矩
沙律蝦長春卷

❥ 野菌鮮蝦菜苗餃 $𝟷𝟿.𝟾 (下午茶特別價)
餡料都十分飽滿啊
略嫌外皮厚了一點點

❥ 嫣紅奶皇流沙包 $𝟹𝟶
流沙狀態真的有啊 沒有騙人
奶皇份量再多點就正 ( ˘ ³˘)
嫣紅奶皇流沙包

全部點心上檯時都熱辣辣
值得一讚👍🏻

嫣紅奶皇流沙包
香芋天鵝酥
#乜乜飲食日記 🔺適合大班人🔺有限時或不限時 🔺高質 🔺記得BOOK位 🔺覺得5-6個人最好 🔺想食嘅都有———————————————「打邊爐加雞煲已經好正,依家直頭酸菜魚同刺身有埋,不得了。」 ———————————————🍊前菜:一隻烤春雞—外皮脆嫩滑,啖啖肉!推!🍊主菜六選一: 重慶雞煲》同行有人唔食魚,所以叫咗少辣重慶雞煲,份量足,雞嫩滑,味道唔會太濃,好食!推!🍊湯底:花膠美人鍋》湯底實在有點失望,好似出前一丁麻油味加幾丟塊花膠。。何以美人。🍊火鍋亮點:【溝醬區】》自己拎醬料竟然有花生碎、白芝麻、黃椒醬、陳醋同米線上面的脆波波粒~只係豉油好鹹好鹹!落一滴都厭多,浪費了~【肥牛豬羊!】》安格斯肥牛有牛味,黑毛豬同牛食落都有啲似lol【海鮮!】》廣島蠔有啲腥,海蝦好正!脆肉腩就真係脆硬,沙白都無乜沙,但係偏細隻。【餃子!】》餃子都算多款,好有手包的感覺,韮菜豬肉同芹菜香茜都唔錯~ 【丸!】》麻辣牛丸同咖喱牛丸好有趣,仲有Wasabi貢丸都幾特別~手打蝦丸同墨魚丸好食喎!【其他!】》響鈴一般、洞庭烏冬好食!!自家制竹蔗茅根水都唔錯,唔太甜,都夠味,汽水有罐柑桔SODA幾好飲,最好
———————————————
———————————————

🍊前菜:一隻烤春雞—外皮脆嫩滑,啖啖肉!推!

🍊主菜六選一: 重慶雞煲

🍊湯底:花膠美人鍋
》湯底實在有點失望,好似出前一丁麻油味加幾丟塊花膠。。
何以美人。

🍊火鍋亮點:
【溝醬區】

【肥牛豬羊!】
》安格斯肥牛有牛味,黑毛豬同牛食落都有啲似lol

【海鮮!】
》廣島蠔有啲腥,海蝦好正!
脆肉腩就真係脆硬,沙白都無乜沙,但係偏細隻。

【餃子!】
》餃子都算多款,好有手包的感覺,
韮菜豬肉同芹菜香茜都唔錯~

【丸!】
》麻辣牛丸同咖喱牛丸好有趣,仲有Wasabi貢丸都幾特別~
手打蝦丸同墨魚丸好食喎!

【其他!】
》響鈴一般、洞庭烏冬好食!!自家制竹蔗茅根水都唔錯,唔太甜,都夠味,汽水有罐柑桔SODA幾好飲,最好係水任拎,可以沖淡下個人~
》望到隔離枱的 #手切牛 、海鮮刺身同 #酸菜魚 都好大碟同新鮮,望落好吸引~

後記:
🔹淥鼎記果然名不虛全,有齊小寶套餐//堂主套餐//爵爺套餐//鰲拜套餐~4個價格主要分有限時無限時,有齊哂主食定只可以揀一樣,仲有有啲6個人去食有得多一個餸,會再抵啲~

🔹認真。。我地5個人食小寶都飽到上心口。。如果加埋刺身海鮮,擺到面前都未必食得落。

🔹網上個個都話高質,係幾高質同對得住價錢嘅~

回頭率:🍊🍊🍊🍊/5
  • 重慶雞煲
  • 安格斯極佳級精修肥牛
2023-08-07 225 浏览
我同朋友好耐冇打邊爐,所以特登去咗旺角呢間有得食雞煲又有得打邊爐嘅餐廳。呢度嘅邊爐放題價錢適中,又近地鐵站,非常方便。食主餐之前,店員會比幾碟小菜我哋,有豆角。煎蝦,蝦煎得好香脆。呢度嘅醬料非常齊全,任君選擇。我哋叫咗雞煲。雞煲非常之美味,雞肉都好幼滑,雞肉彈牙,肉質香濃美味。呢度嘅肥牛非常之新鮮,肥膏同瘦肉好分明,雪花都好靚。食得出係上等靚牛。呢碟都係牛肩膊,雪花亦都好分明,入口即溶。牛肉嘅種類都好多,任君選擇。佢嘅配菜都好多種類,有蝦丸,牛肉丸,墨魚丸,同埋菜。所有食材都非常新鮮,材料上盛。 我哋食不停口,就知食材非常之好食同美美。我哋嘅湯底係養顏花膠湯,花膠非常之大塊,非常之彈牙。湯底非常知足料。
食主餐之前,店員會比幾碟小菜我哋,有豆角。

煎蝦,蝦煎得好香脆。

呢度嘅醬料非常齊全,任君選擇。

我哋叫咗雞煲

雞煲非常之美味,雞肉都好幼滑,雞肉彈牙,肉質香濃美味。

呢碟都係牛肩膊,雪花亦都好分明,入口即溶。

牛肉嘅種類都好多,任君選擇。

我哋食不停口,就知食材非常之好食同美美。

2023-08-02 259 浏览
因為個名好搞笑,所以特登過黎試下。淥鼎記個名對金庸迷真係幾吸引,連佢既套餐名都係:小寶,爵爺,真係好搞笑。 訂左旺角呢間黎食,嘩好彩訂早少少,晏啲都坐滿啦。我地叫左個小寶套餐,一坐底就係叫左個主菜同小食先。果然唔係邊爐咁簡單。佢首先有:雞煲,酸菜魚,抄海鮮簡,我就叫左酸菜魚。黎到好大碟,仲好有睇頭,耍埋菊花花瓣好靚。魚好鮮嫩,配菜都好足好多,最正係有埋勁粗大既花生苗,好甜好爽。真係呢碟主菜都抵。跟住湯底簡左美人花膠湯,真係好大舊花膠架。佢既肉好新鮮,都算大份。因為大家都鍾意食肉多,就冇叫海鮮個set。另外出面自取既菜,丸,魚皮之類都好多選擇。最正個菜櫃,獨立一碗碗擺雪櫃,夠新鮮乾淨。而且都好企理。佢地既竹庶水都好正,去到又熱又剩,一坐底已飲左1杯。
佢首先有:雞煲,酸菜魚,抄海鮮簡,我就叫左酸菜魚。

跟住湯底簡左美人花膠湯,真係好大舊花膠架。

2023-08-02
2023-07-28 370 浏览
最近發現淥鼎記又可以食點心,又可以飲杯香醇奶茶,正好符合我兩個要求🤩而且食物種類十分之多。🌟鳳爪排骨日本珍珠飯,鳳爪夠淋,排骨夠實淨,飯底入晒味,搭配非常恰到好處。🌟沙律蝦長春卷給人一種外脆內軟的口感。脆卜卜的春卷皮包住滋味沙律醬和爽口鮮蝦。🌟嫣紅奶黃流沙包,Q彈的外皮包住熱辣辣的奶黃流沙,順滑卻不膩口,每一口都帶來滿滿的幸福感。🌟蠔皇叉燒包的外皮鬆軟,配搭肥瘦適中的蜜汁叉燒肉,讓人在每一口中都能感受到口感的完美平衡。🌟蟹籽龍王燒賣是一道充滿驚喜的美食。它的內餡裡有粒粒大蝦,咬下去時彈牙十足😋🌟黃金鮮蝦餃,皮薄餡靚,鮮蝦新鮮彈牙。🌟鳳凰鮮蝦腸粉,滑溜溜腸粉的口感極為順滑,搭配上鮮蝦的爽口彈性,絕對讓人回味無窮。🌟熊仔奶茶和熊仔檸蜜茶,飲茶都可以嘆番杯奶茶😚,它們不單賣相吸引,而且味道可媲美出名的茶餐廳。除咗點心外,淥鼎記仲有火鍋,下次再黎試吓先得。
而且食物種類十分之多。

🌟黃金鮮蝦餃,皮薄餡靚,鮮蝦新鮮彈牙。

除咗點心外,淥鼎記仲有火鍋,下次再黎試吓先得。
午餐
  • 黃金鮮蝦餃
  • 蟹籽龍皇燒賣
  • 蠔皇叉燒包
2023-07-28 337 浏览
同班friend去食放題,本身食唔多,最好就係冇限時!呢度一開始會上個刺身拼盤,跟住就有主食五選一,我哋揀咗雞煲(其他仲有酸菜魚、椰子雞、清湯牛腩等)再嚟就去揀湯底打邊爐,又有一盤手切肥牛同海鮮拼盤,淨係食呢度都差唔多飽😅 牛肉好軟身、好味,海鮮亦都大件、新鮮。價錢係略貴,每人$450,不過冇限時算係咁!👍🏻
2023-07-27