2021-07-31 291 浏览
在諾士佛台happy hour完打算去韓國街食碗冷麵醫肚。行過金巴利街頭迎面吹來一陣很濃的蝦湯味,不自覺追住香味到咗一間小麵店,一於試試。餐牌很簡單祇得三碗麵,貴精不貴多,聰明。一心為咗個蝦湯而來,梗係試下佢碗海蝦濃湯roast beef伊麵。麵一上枱立即呷一口蝦湯,蝦味濃郁香甜。再試啖伊麵,完全吸收蝦湯的精華,好掂喎!塊roast beef係厚切,一啲都唔欺場。小小的一碗麵處處看出小店用心製作,絕對值得捧場!!😋😋😋
2021-07-28
  • 海蝦濃湯Roast Beef伊麵
2021-07-20 202 浏览
從來沒有想像過,當燒牛肉遇上伊麵的時候,味道會是這麼細緻和特別的!😋😋😋 牛肉的烹調拿揑得剛剛好!厚薄適中,牛味濃郁!加上濃濃的蝦湯和口感一流的伊麵,定能帶給愛好麵食的人一份驚喜和滿足!值得一試!
2021-07-08
2021-07-17 115 浏览
從未想過當燒牛肉遇上伊麵的時候,會有這麼美味!😋 燒牛肉製作拿捏得剛剛好,厚薄適中,牛味濃郁!配襯濃蝦湯底,亦是一大驚喜!喜歡麵食的朋友,絕對值得一試!另外,老闆非常熱誠,給食客注入在港少有的小店風味!👍🏻
2021-07-15 159 浏览
湯味十分濃郁,啲蝦亦都好新鮮,配搭roast beef 一個十分新鮮嘅口味,食得出用材非常之嚴謹!環境十分乾淨,一間非常之清新小店!喺金巴利街突圍而出的一間本地口味湯麵店!👍
2021-07-15 142 浏览
新開午餐唔算好多人, 入去坐低點麵, 好快已經送到我面前有得食!一時之下個湯有驚喜, 估唔到個胡椒湯底咁好味, 亦都非常夠辣, 啱曬我口味, 最後成碗湯飲曬!牛肉就冇個湯咁出色, 但係都可以接受!有時間會嚟試埋另外兩個唔同湯底嘅面!
2021-07-13
2021-07-08 172 浏览
今日經過金巴利道,見到有間新開張麵館,只賣三款湯底嘅伊麵,一於試下,老闆人好 nice,今次試咗胡椒酸辣湯, Roast beef 超好味,湯底出色!跟手試埋個 Roast beef burger, 超滿足!老闆話湯底每日限定,保證新鮮!下次一定要試下海蝦濃湯!
2021-07-08 159 浏览
尖沙咀新開左間餐廳 知道左 第一時間緊係要試下 今次唔夠時間係店面食 所以嗌左外賣。食左個海蝦濃湯Roast beef 伊面!湯底好濃好夠味面底份量 啱啱好!待應態度良好 值得稱讚 雖然我只係買外賣 但係都會同我推介其他野食!下次要再繼續去試埋其他嘅嘢食
面底份量 啱啱好!
下次要再繼續去試埋其他嘅嘢食
外卖自取