2019-08-02
天氣淡熱,平時又食左好多熱氣野,今日就同媽咪去食粥,下火啦😂去到沙田行街,見到有海皇,就入去食啦。入到去,先買票再坐底等食。我記得已前去海皇粥店食野,係好似茶餐廳咁,有侍應落單,而家又改進左了。我重發現佢地有好多新既食牲竹提供,吾止係一個食粥既地方了。佢地有快餐既飯類,湯飯,蒸魚餐等等,好多元化,好多野食👍🏻👍🏻我同媽媽就選擇左豬潤鯪魚丸粥,蝦米腸,油炸鬼,陳皮鴨腿湯飯加菜。叫左好多野食,跟住就排隊攞餐。醬料都改成自助區,想要多啲醬都吾駛求服務員😂😂鴨腿湯飯我覺得最特別,啲湯好香陳皮味,鴨腿啖啖肉,真係勁好食。豬潤粥方面,媽媽話豬潤好新鮮,出面好多地方啲豬潤係未熟晒,但佢地真係放入煲煮嫁,所以熟晒,食物安全好重要👍🏻👍🏻米粉同菜就無咩特別,正正常常。不過如果大家都想食到咁多完化既食物,都可以去海皇試下👍🏻👍🏻
去到沙田行街,見到有海皇,就入去食啦。
醬料都改成自助區,想要多啲醬都吾駛求服務員😂😂