2025-03-11 1798 浏览
熟食中心講求鑊氣,觀塘海悠感覺很地道,係街市熟食中心平民美食尋寶地。招牌秘製蟹黃醬海皇炒飯現場會望到廚房,見到師傅起勁咁炒,鑊氣香氣迸發,蟹黃嘅鮮味十足,炒飯粒粒分明,唔會太油膩,加埋脆米,口感更上一層樓!黑松露滑蛋蝦仁結合了黑松露的獨特香味與滑嫩的蛋液及鮮美的蝦仁,形成一股令人心動的完美!脆米金沙炒福花以鹹蛋黃炒福花,最後灑上香脆脆米,甘香又爽口。蒜蓉粉絲蒸龍蝦蒜蓉搭配海鮮絕配,龍蝦蒸蒜蓉更是流口水,下面的粉絲吸入了龍蝦的湯汁很甜很鮮!
2025-03-11 2031 浏览
Bookmark左呢間好耐,fafafoodie 之前見youtuber介紹已經好想試😋終於約到朋友仔同我去食✌🏻叫左3款招牌菜加2款特價海鮮🦞#蒜蓉粉絲蒸龍蝦 🦞半隻❣️身為龍蝦控🦞見有特價蒸龍蝦二話不說要試🤩呢個價錢冇預會有幾大隻🫢點知size一啲都唔細😳肉質新鮮爽口彈牙🤤蒜蓉粉絲蒸冇得輸HKD68#清蒸3a瀨尿蝦 🦐瀨尿蝦常見,但$68有手臂咁長既瀨尿蝦唔常見喇掛😲3a意思係有30cm長既瀨尿蝦~肉質嫩滑有少少彈性,清蒸食到瀨尿蝦既鹹鮮味😉HKD68#秘製蟹黃醬海皇炒飯 🦐🦑❣️金黃色炒飯粒粒分明又唔會太油👍🏻有蝦魷魚帶子粒🦐🦑加埋秘製蟹黃醬夠晒惹味~😋HKD58#脆米金沙炒福花 ❣️話係全港首創無理由唔叫黎試下😆炒福花菜食得多,加左金沙去炒真係第一次試😗金沙加以鹹蛋黃調製既鹹香配清爽福花菜幾夾喎😃仲加左脆米,多重口感配搭天衣無縫HKD98#黑松露滑蛋炒蝦仁 🍳🦐❣️滑蛋好滑😍唔會炒到出水😌啖啖黑松露香🥰蝦仁爽彈~送飯一流HKD58仲有個招牌炸子雞🐥原來要預訂的🙈冇訂到冇得試lu..環境就唔可以有咩期望,起碼叫有冷氣,座位企企理理喇~始終係熟食中心😉#海悠#fafafoodie_觀塘

#蒜蓉粉絲蒸龍蝦 🦞半隻❣️

#海悠
#fafafoodie_觀塘
蒜蓉粉絲蒸龍蝦
2025-03-10 1570 浏览
今日去咗 #觀塘熟食中心 嘅海悠餐廳食飯,簡直係一次味蕾嘅盛宴!1️⃣#黑松露滑蛋炒蝦仁🦐呢個菜式嘅蝦仁鮮甜彈牙,每一隻都飽滿 juicy,黑松露嘅香味濃郁得嚟又唔會蓋過蝦嘅鮮味,配上滑蛋,口感豐富,鹹香適中,絕對係必點菜式!份量十足,性價比超高!2️⃣#秘製蟹黃醬海皇炒飯」🦀🍚,呢個炒飯用上秘製蟹黃醬,蟹黃嘅鮮味十足,炒飯粒粒分明,唔會太油膩,加埋脆米,口感更上一層樓!蟹黃嘅鹹香同埋炒飯嘅鑊氣完美融合,令人回味無窮!3️⃣招牌菜 #炸子雞半隻🐔 ,雞皮炸得金黃香脆,咬落去卡滋卡滋聲,雞肉嫩滑多汁,完全唔會乾身,簡直係人間美味!外脆內嫩嘅口感,配上餐廳特製嘅醬汁,簡直係完美配搭😋!4️⃣#清蒸3a瀨尿蝦 同埋 #蒜蓉粉絲蒸龍蝦 🦞,呢兩款海鮮都非常新鮮,肉質鮮甜!瀨尿蝦嘅鮮味突出,龍蝦嘅肉質彈牙,配上蒜蓉同粉絲,味道更上一層樓!真係食到停唔到口🤤!重點係價錢,每樣都只係$68👀👀海悠餐廳嘅食物質素高,價錢🥇超值!!!絕對值得推薦!下次一定會再嚟幫襯!🥳#觀塘美食 #海悠 #海鮮 #炸子雞 #食評 #香港美食 #推介 #好味 #鮮甜 #必食

2025-03-09 1959 浏览
之前一直都好想試,到今次試左就唔會再有下一次 成個體驗都十分差除非你地唔介意一直等🙂‍↔️🙂‍↔️🙂‍↔️🙂‍↔️🙂‍↔️🙂‍↔️預約好時間外賣自取,點知黎到先煮,有啲係同其他外賣一樣,所以一齊炒 仲差樣其他單無就要等,諗住等一陣係ok既但一直等….期間有好多人排隊等堂食,每個埋單堂食客都有講呢樣無黎到!外賣未搞掂,繼續接堂食客😖😖等超過成個鐘,我地嗌左其他舖頭叫既外賣都凍晒☹️催佢就話仲有2分鐘就得,炒左菜姐最後就話退返錢 咁樣係好既解決問題方法?見到係坐滿 ,但檯面係無野食 其實冧檔就唔好不停接 ,處理好左現有既堂食客同外賣客先 預左同朋友聚會叫咁多野食 ,有幾樣等太耐要退錢 😩我唔知道其他食客係咪抱住期待心情去試如果你有好多好多時間而十分有耐性既可以去叫左個飯係有燶味,椒鹽既小菜都因為等太耐都變到林咗同凍咗😢😢😢😢😢😢
仲差樣其他單無就要等,諗住等一陣係ok既
但一直等….期間有好多人排隊等堂食,
每個埋單堂食客都有講呢樣無黎到!

外賣未搞掂,繼續接堂食客😖😖
等超過成個鐘,我地嗌左其他舖頭叫既外賣都凍晒☹️
催佢就話仲有2分鐘就得,炒左菜姐
最後就話退返錢 咁樣係好既解決問題方法?
見到係坐滿 ,但檯面係無野食
其實冧檔就唔好不停接 ,處理好左現有既堂食客同外賣客先
如果你有好多好多時間而十分有耐性既可以去

2025-03-08
外卖自取
2025-03-09 1408 浏览
佢哋係一樓都有幾個舖位,用手機落單就方便唔使等人嚟落單。介紹一下半隻蒜蓉粉絲蒸龍蝦同埋清蒸3A瀨尿蝦都係$68,真係超乎你想像。瀨尿蝦都爆膏,成隻手板咁長。龍蝦係花龍,肉質勁爽彈,加埋蒜蓉粉絲勁惹味。另外除咗炸子雞,仲叫咗個芝心咕嚕肉同埋招牌秘製蟹黃醬海皇炒飯。炸子雞的確高質$68半隻真係唔知邊度搵。芝心咕嚕肉,用咗豬頸肉包芝士,仲用山楂做汁,的確好功夫。秘製蟹黃醬海皇炒飯,鹹香鮮味主要係蟹黃醬,炒飯配料有魷魚鬚粒同埋蝦,海鮮鮮味十足。食過真係會上癮。
午餐
2025-03-04 1531 浏览
🐣炸子雞半隻 $68超!級!抵!食!好好食,好食過出面酒樓食😗炸子雞塊皮好脆而且帶有咸味雞件大部分都好滑特別係髀位🥰如果食要提早訂!🐣秘製蟹黃醬海皇炒飯 $58印象中蟹黃醬味道似蟹膏入面有墨魚仔(定魷魚🙈好味~其他小菜都好抵食!幾十有交易反而菜貴🤣多啲人食可以食多幾味~唯一唔好係環境有異味上到二樓聞到廁所味道,唔太開胃🥲
🐣炸子雞半隻 $68
超!級!抵!食!
好好食,好食過出面酒樓食😗
炸子雞塊皮好脆
而且帶有咸味
雞件大部分都好滑
特別係髀位🥰
如果食要提早訂!

🐣秘製蟹黃醬海皇炒飯 $58
印象中蟹黃醬味道似蟹膏
入面有墨魚仔(定魷魚🙈
好味~

其他小菜都好抵食!
幾十有交易
反而菜貴🤣
多啲人食可以食多幾味~

唯一唔好係環境有異味
上到二樓聞到廁所味道,唔太開胃🥲
2025-03-04 1248 浏览
觀塘熟食市場入面1樓有間私房菜食海鮮既,其中最抵食既係呢度有勁大隻新鮮瀨尿蝦食,肉質超爽口彈牙仲超抵食,左隻到大過隻手掌推介。另外仲有黑松露蛋炒蝦仁配白飯,黑松露味超濃郁又抵食,呢度既碟頭飯都只係五六十蚊就有交易唔怪得甘多人叫外賣餐廳做到知無停手甘。脆米炒西蘭花都好特別,口感脆卜卜帶咸香用左咸蛋黃即炒勁濃味。海悠觀塘熟食市場1樓@海悠 #觀塘 #熟食市場 #瀨尿蝦 #海鮮 #hkfoodie #foodlover

海悠
觀塘熟食市場1樓

2025-02-26 1730 浏览
隱世中菜小館有驚喜最驚喜係價錢方面,炒粉麵飯類都係$50幾左右,兩隻瀨尿蝦都係$136,香港地好難有咁平。炸子雞外皮勁酥脆,肉質嫩滑,加埋特製醬汁,好食。清蒸3A瀬尿蝦清蒸保留左海鮮鮮味,肉質鮮甜,性價比超高。黑松露滑蛋炒蝦仁飯蝦仁夠彈牙,加埋淡淡黑松露香氣,夠鑊氣。秘製蟹黃醬海皇炒飯蟹黃醬濃郁風味加埋蝦等海鮮,充滿層次感。味道不錯,價錢更係超實惠,值得再訪!#中菜 #粵菜 #小菜 #觀塘美食 #觀塘 #海悠 #性價比 #性價比高 #foodie #foodiehk #晚飯 #晚餐
隱世中菜小館有驚喜

炸子雞
外皮勁酥脆,肉質嫩滑,加埋特製醬汁,好食。

清蒸3A瀬尿蝦
清蒸保留左海鮮鮮味,肉質鮮甜,性價比超高。

黑松露滑蛋炒蝦仁飯
蝦仁夠彈牙,加埋淡淡黑松露香氣,夠鑊氣。

秘製蟹黃醬海皇炒飯
蟹黃醬濃郁風味加埋蝦等海鮮,充滿層次感。

味道不錯,價錢更係超實惠,值得再訪!

• 紅顏炸子雞
  • 黑松露滑蛋炒蝦仁飯
2025-02-25 1503 浏览
🔸黑松露滑蛋炒蝦仁 $58🔸秘製蟹黃醬海皇炒飯 $58🔸清蒸3a瀨尿蝦 $136🔸蒜蓉粉絲蒸龍蝦 $136-成日都睇到好多youtuber介紹,所以放假同老公特登出去觀塘會一會佢😍因為放假就決定放縱一下,叫左海鮮大餐🤣🤣一上枱既時候,個炒蛋好香黑松露味,仲要d蛋炒到滑捋捋,好似剝殼雞蛋咁。另外叫左特價瀨尿蝦同龍蝦,瀨尿蝦上枱個陣睇到呆左,佢大到手臂咁長、又有膏,仲要只係$68超級抵食;蒸龍蝦一樣都好大隻又啖啖肉、又有膏,仲要半隻都只係$68。最後仲叫左必食既蟹黃醬海皇炒飯,個飯本身係有落蟹黃醬去炒,已經係好香,佢仲要再比一大舊你去加埋一齊食,個種濃郁既蟹黃香係無法用文字去形容。
🔸黑松露滑蛋炒蝦仁 $58
🔸秘製蟹黃醬海皇炒飯 $58
🔸清蒸3a瀨尿蝦 $136
🔸蒜蓉粉絲蒸龍蝦 $136

蒸龍蝦一樣都好大隻又啖啖肉、又有膏,仲要半隻都只係$68。

非常推薦位於觀塘熟食中心嘅「海悠」👍🏻👍🏻👍🏻食物質素高,真材實料,無論出品定價錢都完全超出預期。秘製蟹黃醬海皇炒飯現場會望到廚房,見到師傅起勁咁炒米飯,好西利!蟹皇醬令成個炒飯嘅味道昇華,功架十足,絕對不能錯過!椒鹽瀨尿蝦兩隻瀨尿蝦開邊,已經剪開。肥美肉滑,蝦膏豐富,食材優質。炸子雞味道超越好多大酒家,好有水準。脆皮嫩雞,一試難忘。黑松露滑蛋炒蝦仁內有好多爽彈蝦仁,雖然價錢唔貴,但絕無減料。

秘製蟹黃醬海皇炒飯
現場會望到廚房,見到師傅起勁咁炒米飯,好西利!
蟹皇醬令成個炒飯嘅味道昇華,功架十足,絕對不能錯過!

椒鹽瀨尿蝦
兩隻瀨尿蝦開邊,已經剪開。
肥美肉滑,蝦膏豐富,食材優質。

炸子雞
味道超越好多大酒家,好有水準。
脆皮嫩雞,一試難忘。

黑松露滑蛋炒蝦仁
內有好多爽彈蝦仁,雖然價錢唔貴,但絕無減料。
2025-02-16
午餐
2025-02-23 1847 浏览
好友約我去位於觀塘駿業街67號駿業熟食市場1樓52、53、56號舖的《海悠》食風味大排檔海鮮,環境富有香港大排檔風情,十分熱鬧。我地點左:🥢椒鹽脆白鱔(半條,不加脆米)$188🥢脆米金沙霸王蝦球(不加脆米)$128🥢白飯2碗 $10🥢美粒蘆薈青提$10🥢花壇桃茶$10椒鹽脆白鱔份量不少,白鱔片非常香脆可口,鱔肉結實彈牙,好味道;金沙霸王蝦球好味,蝦球 size 不細,金沙味濃蝦球好食;兩款餸正好下飯👍

我地點左:
🥢花壇桃茶$10

• 脆米金沙霸王蝦球
  • 椒鹽脆白鱔
2025-02-19 1933 浏览
早幾日在朋友推薦下~位於觀塘駿業街熟食中心有一間人氣中菜餐廳~主打炸子雞😘非常出名☺️我哋去咗食晚飯😘食物份量非常多~而且好足料~馳名炸子雞(半隻)~超抵食🙂它的外皮炸至紅色😊非常酥脆😘亂畫多汁😍嚼勁十足☺️如果要食要提早預訂😆秘製蟹黃醬海皇炒飯蝦仁和蟹肉,鮮嫩多汁🫢蟹黃醬濃郁的蟹黃味道,帶有一絲海鮮的鮮甜,令人垂涎🤤黑松露滑蛋蝦仁滑蛋綿密柔軟~蝦仁好新鮮同彈牙😊黑松露散發出土壤香氣🙂提升整道菜的層次感🤭脆米金沙炒福花金沙風味用蛋黃醬製作的濃郁醬汁,帶有鹹香的味道🙂椰菜花爽脆可口☺️加入脆米帶來了獨特的口感😂瀨尿蝦肉質緊實,彈牙🫢肉質中含有適度的鹹味😌非常惹味😬餐廳環境~比較闊落😌適合一大班人聚餐😬老闆份人好nice😍好傾得😛

馳名炸子雞(半隻)~

黑松露滑蛋蝦仁

瀨尿蝦
肉質緊實,彈牙🫢肉質中含有適度的鹹味😌非常惹味😬

• 秘製蟹黃醬海皇炒飯
  • 炸子雞
  • 黑松露滑蛋蝦仁
  • 秘制蟹黃醬海皇炒飯
2025-02-17 2396 浏览
之前都食過,味道係唔錯嘅,而且都算抵食,雖然環境就唔係舒適嗰隻,少少逼啦又唔算好過份嘅。預先 book 咗枱六點半,唔駛等直接入座,手機 QR Code 落單,當其時已經有幾樣「招牌菜」顯示售罄,好在我地 book 枱時預先留咗炸子雞。七個人叫咗九個餸,樣樣都好食,連埋飲品埋單 $832,都幾抵食。係有個小插曲,因為其實都有少少逼,加上張枱都有D唔穩陣,隔離枱食客離座起身嘅時候,唔小心將個食具架成個整跌落地下,食具散落一地,其實職員都有望過,應該係睇到嘅。之後見個食客都將D食具執返起,將個架瞓低喺枱面後就離開,不過店員執枱嘅時候,就只係扶返起個食具架,再示意下一枱食客入座。我就當佢可能剛才唔為意D食具過晒地啦,無謂店家難做,就行出去同店員講聲話D食具都污糟晒架喇,不過店員都只係「哦」咗一聲就行咗去繼續送餐,結果... 都係冇換過D食具,而下一枱食客亦都係照樣咁用D食具(按:見佢地有用紙巾抹下先用嘅)。咁樣其實食物再好味,但店員連做個樣換一換嘅門面工夫都懶,見得到都猶且係咁,見唔到嘅就唔敢想像,咁就真係幾好食我都冇下次囉~

2025-02-11
2025-02-15 2126 浏览
啱啱睇YouTube🎥介紹駿業熟食市場重新裝修後⚒️開咗🥁好多特色餐廳,而呢間主打海鮮🧆同小菜, 响個mon 都feel到啲餸好有鑊氣🥢, 而且係平民價, 真係好過自己🍭椰子🥥鮑魚燉雞湯🫕呢個湯🫕有大驚喜! 湯濃滿滿骨膠原, 啲雞🐔骨都煮燉到軟軟, 隻鮑魚仲唔細, 啲湯好鮮☀️添,真係超值。🍭蜜椒🫑脆鱔球將厚厚嘅鱔球沾上蜜餞🍯, 除去魚腥味而添甜甜咸咸啖啖肉, 連唔鐘意食魚嘅朋友仔都讚好👍🍭蜜餞🍯金蠔不愧👍為特色菜, 貨真價實, 蠔身飽滿, 色澤👑金黃, 唔需要太多調味🧂, 輕輕加少許蜜汁🍯, 就顯出高質食材嘅本質👍。🍭咸魚🐟雞粒🐔炒飯🥘現場炒🥘嘅係與別不同👍, 飯粒乾身分明💥, 咸魚份量剛好🥰, 咸香味唔會過咸, 洽洽的令整碟炒飯香味十足, 好惹味。🍭蒜蓉炒椰菜🥬炒得夠清爽, 仍保留菜蔬嘅鮮脆!

🍭椰子🥥鮑魚燉雞湯🫕

🍭蜜椒🫑脆鱔球

🍭蜜餞🍯金蠔

🍭咸魚🐟雞粒🐔炒飯🥘

🍭蒜蓉炒椰菜🥬
炒得夠清爽, 仍保留菜蔬嘅鮮脆!

2025-02-10
  • 紅顏炸子雞
誓估唔到觀塘街巿入面嘅熟食中心有私房菜食😳仲而係大份兼海鮮鮮美~成餐飯見到店員keep住打包到會嘅食材,相信野食好有質素+有好多熟客仔!🦀秘製蟹黃醬海皇炒飯|💰$78炒飯足料,海鮮有蝦、魷魚,仲有一大匙蟹黃醬,食落有好香蟹味(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)建議每一匙都加少少蟹黃醬上去增加風味,醬嘅份量剛剛好,可以分配到最後✨🍳黑松露滑蛋炒蝦仁|💰$63好香黑松露味,炒蛋夠滑,蝦仁脆身~一樣勁大份🥦脆米金沙炒福花|💰$98賣相勁加分,隻碟好靚,想知係邊度買🤣福花就係椰菜花,用咗咸蛋黃醬去炒,出嚟個效果唔係黃金大蝦果種粉粉地嘅質感,而係似乎打咗茨汁,食落口唔會咁乾🐚椒鹽南非鮑魚|💰$88因為冇晒迷你鮑魚所以轉咗兩隻大鮑魚俾我哋,都真係好大隻下🤣味道好香椒鹽味,炸過但唔會好油膩

🦀秘製蟹黃醬海皇炒飯|💰$78

🍳黑松露滑蛋炒蝦仁|💰$63
好香黑松露味,炒蛋夠滑,蝦仁脆身~一樣勁大份

🥦脆米金沙炒福花|💰$98

🐚椒鹽南非鮑魚|💰$88