2023-11-12 105 浏览
4月尾嘅星期日,約咗舊同事食飯,預先book 了枱,呢度食飯有時限,因為佢嘅食物真係好食,海港城呢個商場,這間餐廳算高性價比。亦坐得舒服嘅,坐位間有足夠距離。我哋食咗沙嗲,燒得啱啱好,肉骨茶,叫咗個冇限加湯嘅,全部料也包埋的選項,勁好飲,濃濃的肉骨茶味,而中藥味不過火,海南雞又做得好滑,有雞味。
海港城呢間餐廳每次行過見到都大排長龍,今次就訂咗位試下佢😂好好彩安排到坐窗口位,可以望住靚靚海景食正宗星馬菜🇸🇬🇲🇾🔸椰香海鮮喇沙 $128每次食星馬菜必點菜式🤤喇沙湯底香濃帶微辣,麵底係米線加米粉,索晒湯非常好味🤤配料都好足料架,有大蝦、魷魚圈、魚片頭、豆卜、芽菜同糖心蛋。秘製參巴醬用匙羹另上,可自行決定辣度👍🏻🔸炒貴刁 $118呢度嘅炒貴刁特別在於係河粉混合油麵一齊炒,而且相當有鑊氣💯配料亦都非常豐富,有大蝦、臘腸、蛋絲、芽菜同韭菜。🔸印尼炒飯配沙嗲串燒 $118炒飯有得揀辣同唔辣,今次就揀咗食唔辣。上枱係顏色偏深嘅印尼炒飯,食落醬油味非常香濃。再加埋兩串沙嗲串燒、流心嘅太陽蛋同蝦片,非常滿足👍🏻🔸沙嗲拼盤(6串) $118雞肉同牛肉各3串,串燒都燒得啱啱好唔會太乾柴👍🏻沙嗲醬好濃稠好重花生嘅香味。🔸五香雞卷 $96雞卷炸得非常香脆,入面包住雞肉粒,再配埋旁邊嘅泰式辣醬非常惹味。🔸熱情果沙冰 $38非常清新嘅飲品,啱晒食完濃味嘢refresh一下😂🔸椰香斑蘭紅豆冰 $48飲落唔會太甜得嚟又帶有斑蘭嘅香味嘅紅豆冰,可以一試👍🏻#FEVI_星馬菜#FEVI_尖沙咀

🔸椰香海鮮喇沙 $128

🔸炒貴刁 $118

炒貴刁

🔸印尼炒飯配沙嗲串燒 $118

🔸沙嗲拼盤(6串) $118

沙嗲拼盤(6串)

🔸五香雞卷 $96

五香雞卷

🔸熱情果沙冰 $38
非常清新嘅飲品,啱晒食完濃味嘢refresh一下😂

🔸椰香斑蘭紅豆冰 $48
飲落唔會太甜得嚟又帶有斑蘭嘅香味嘅紅豆冰,可以一試👍🏻

熱情果沙冰、椰香斑蘭紅豆冰

#FEVI_星馬菜

#FEVI_尖沙咀
2023-10-15
等候时间
10 分钟 (堂食)
炒貴刁
2023-10-15 47 浏览
海南少爺係海港城想食星馬菜既餐廳唔係好多,呢間位於地下既海南少爺就係其中一個好選擇!今日行街行到兩點幾,黎食個late lunch都好多野揀!馬來西亞九骨肉骨茶超多料既肉骨茶!湯入面有熬左好耐既藥材,出晒味!仲有排骨、豬手、豬腩肉、豬肚,雖然咁多材料但個湯一啲都唔油!啲豬肉仲入晒味添!除左湯入面,仲有其他配料可以落個湯度煮!響鈴、豆卜、油條、炸支竹魚皮!樣樣都卜卜脆,又好索味!正!升級海南雞套餐食得星馬野唔可以唔食海南雞啦!無骨既海南雞食落夠方便!唔會太肥既雞食落好有雞肉味,而且肉質唔會好鬆,雞皮又有彈性,好食!套餐仲送一個菜同兩碗雞油飯,雞油飯好香!配海南雞食岩晒!上湯煮菜好解膩!兩個人食岩岩好!
海南少爺

馬來西亞九骨肉骨茶

升級海南雞套餐

2023-10-10 41 浏览
第一次嚟到呢間餐廳,令我刷新咗星馬泰嘅菜式嘅惹味,首先嚟到呢度,第一時間要欣賞佢個招牌嘅圖案,好似一個銅錢好靚呀。嗌咗一個咖哩薄餅,一嚟到枱嘅時候,香味非常充足,記得要趁熱食呀。之後嗌咗一個雜錦嘅撈起,入面係紅蘿蔔絲,脆卜卜嘅芋頭絲,仲有雞肉絲,我最喜歡食這一個之後嗌咗最重要嘅主菜,海南雞飯套餐。呢個套餐入面有一個喇沙,真係一次過滿足曬我兩個願望呀。之後嗌咗一個partner最喜歡食嘅梅子骨,因為酸酸地嘅味道一定令佢好開胃㗎,啱曬佢呢個大胃王呀。之後嗌咗我鍾意食嘅蠔餅,蠔嘅鮮味好配搭到雞蛋嘅香氣呀。呢一個餐廳我推介下一次要同屋企人嚟

之後嗌咗我鍾意食嘅蠔餅,蠔嘅鮮味好配搭到雞蛋嘅香氣呀。

呢一個餐廳我推介下一次要同屋企人嚟

自從試左一啖喇沙之後就好鍾意呢個咁豐富既味道,慢慢仲幾鍾意食星馬菜tim,所以今次就試下呢到,估唔到有驚喜🤩 首先係環境好靚😍 呢到近海🌊,有落地玻璃可以近距離睇到海景~ 加上裝修以少爺別院裡面大宴親朋既盛況為藍本,有唔少銅器同青花擺設,但又用左時尚既顏色配搭,令人耳目一新又舒服😌 野食方面用心又有風味,每樣野食都有層次同好食😋 連一坐低上既荔枝紅茶☕️都好飲,值得翻兜👍🏻(5 😍 係滿分,🤩係半分)海南雞飯拼海鮮喇沙 🐥🍚🦐🍜 - $138 (好味指數:😍😍😍😍🤩)有得雙拼就啱晒小編呢啲多心想試多啲野既人😜 首先個海南雞🐥幾有水準,雞皮夠油水,夠薄又爽滑,有油香但唔會漏~ 中間好似有層薄薄既啫喱咁🤤 肉質細緻嫩滑,雞味🐥濃郁,無骨🦴就可以啖啖肉咁,旁邊仲配甜醬油、薑蓉🫚同埋酸辣醬🌶️ 油飯🍚就以香茅、南薑🫚同斑蘭葉🌿炒香,油潤香口,連條菜心都新鮮好食😋 而個喇沙都幾正🤤 用左咖哩醬🍛、椰奶🥥🥛、檸檬葉🍋、南薑🫚、香茅等南洋香草🌿等等材料煮個湯底🥣出黎,再淋上助開胃既椰奶🥥🥛,就搞掂lu~ 配料就有索味既油豆腐、爽口既芽菜、creamy既溏心蛋🥚、爽口鮮甜既蝦🦐、彈牙既魷魚圈🦑、有口感既既

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
海南雞飯拼海鮮喇沙

有得雙拼就啱晒小編呢啲多心想試多啲野既人😜 首先個海南雞🐥幾有水準,雞皮夠油水,夠薄又爽滑,有油香但唔會漏~ 中間好似有層薄薄既啫喱咁🤤 肉質細緻嫩滑,雞味🐥濃郁,無骨🦴就可以啖啖肉咁,旁邊仲配甜醬油、薑蓉🫚同埋酸辣醬🌶️ 油飯🍚就以香茅、南薑🫚同斑蘭葉🌿炒香,油潤香口,連條菜心都新鮮好食😋 而個喇沙都幾正🤤 用左咖哩醬🍛、椰奶🥥🥛、檸檬葉🍋、南薑🫚、香茅等南洋香草🌿等等材料煮個湯底🥣出黎,再淋上助開胃既椰奶🥥🥛,就搞掂lu~ 配料就有索味既油豆腐、爽口既芽菜、creamy既溏心蛋🥚、爽口鮮甜既蝦🦐、彈牙既魷魚圈🦑、有口感既既魚片🐟,湯底🥣有香濃既咖哩味🍛同芳香既椰奶🥥🥛香味,有一層紅油,辣辣地🌶️夠晒香口惹味,同時有淡淡甜味,所以唔會好辣🌶️,啱唔同既人食~ 迷你版已經好滿足😌
馬來西亞肉骨茶

馬來西亞肉骨茶 🇲🇾🍖☕️ - $178 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
感覺幾正宗,佢地話落左16款藥材落去煲,味道甘甜帶有啲鹹香,感覺溫潤,飲完之後又有餘韻,藥香同肉香相輔相承,又唔覺飲完會燥👍🏻 肉方面小編就揀左必備既三吋排骨🍖同埋豬手,三吋排骨🍖肥瘦適中,肉質鬆化嫩滑,肉味🐷幾香濃,亦都入晒個肉骨茶🍖☕️既味,而豬手就有豐富既膠原蛋白,有膠質又幾爽口,唔會話好大舊骨🦴無野食~ 另外仲有清新既炸支竹、好索味既豆卜、甘香酥脆既油條、金黃香脆既炸魚皮🔥🐟同埋軟腍芳香又有鹹香既冬菇⚫️🍄,每款配料都索晒啲精華😻
星州蠔餅

星州蠔餅🦪🫓 - $118 (好味指數:😍😍😍😍)
首先以大米同黃豆粉磨成漿,再加埋蠔🦪、豬肉🐷、蛋🥚、香菜🌿等等就攞去炸🔥,就有金黃酥脆既蠔餅🦪🫓,蠔🦪既份量都幾多,鮮嫩彈牙唔會腥,有埋豬肉🐷同蛋🥚就更加香口惹味,配埋清香既香菜🌿,層次分明~ 表面脆脆地但裡面幾濕潤,幾好食😋

好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍🤩
馬來西亞肉骨茶
星州蠔餅
2023-10-09 13 浏览
約咗朋友今日假日嚟食下午茶,選擇非常多,除咗有馳名嘅肉骨茶同埋海南雞飯,仲有好多唔同種類嘅小菜☺️斑斕紅豆特飲$48唔係好甜,有濃郁嘅斑斕味道,香滑可口。呢杯果然有驚喜,對住個維港景色打卡都好靚。又得QR code落單而且好多選擇,小甜少冰都可以做到。星洲醬油炒蘿蔔糕$106甜甜辣辣非常開胃🤤分量十足,配料都好足夠。好鍾意佢每一舊蘿蔔糕都好入味。黑醬油又唔會超級鹹,加入蝦米芽菜等配菜,非常香口。鹹蛋黃魷魚$106炸得非常香脆,炸粉好薄,魷魚新鮮。鹹蛋黃味足夠。呢一款都非常推介。🥰估唔到朋友竟然鍾意食印尼炒飯非常好,有得揀辣同唔辣。印尼炒飯配上兩串串燒。超級抵食。串燒肉汁Juicy 🥳印尼飯炒得粒粒分明擁有貴價海景🥹個人認為打卡非常值得

斑斕紅豆特飲$48

星洲醬油炒蘿蔔糕$106

鹹蛋黃魷魚$106

估唔到朋友竟然鍾意食印尼炒飯
擁有貴價海景🥹個人認為打卡非常值得

• 鹹蛋黃魷魚
  • 星洲醬油參巴炒蘿蔔糕
2023-10-08 19 浏览
隔一排掛住碗喇沙又再嚟海南少爺食正宗星馬娘惹菜 🇸🇬 🇲🇾 🥥椰香海鮮喇沙每次食星馬菜必點菜式 重點係湯底夠椰夠滑麵底混合咗米線米粉 材料有魚片🦐鮮蝦🥚蛋 魷魚圈🦑特色辣醬用匙羹另上🌶️隨意控制辣度🍢印尼炒飯配沙嗲串燒一串牛肉一串豬肉🍚飯底醬油味濃略帶微辣 每粒飯炒得色澤均勻 🥒青瓜蕃茄爽口 炸蝦片要趁脆即食🦑鹹蛋黃魷魚鍾意香口野一定要叫呢款🥚香濃鹹蛋黃同任何炸物都百搭 魷魚大件亦唔韌🍓雲朵草莓玫瑰鮮奶熱愛粉紅色嘅朋友 毫不猶豫叫咗呢杯充滿粉紅少女心🩷綿滑奶泡伴新鮮草莓🍓鮮奶散發淡淡玫瑰花香🍊金桔百香果梳打金桔味蘋果? 連蘋果🍎都醃到桔味Refreshing 嘅熱帶水果 最適合食完喇沙 清一清味蕾上濃稠湯底
鹹蛋黃魷魚

Refreshing 嘅熱帶水果 最適合食完喇沙
清一清味蕾上濃稠湯底
鹹蛋黃魷魚
金桔百香果梳打
正宗惹味星馬菜古典嘅環境配埋無敵海景,當然仲有實力非凡嘅菜式,食得星馬泰菜式當然一定要試肉骨茶同海南雞,餐廳有一個套餐,有齊晒兩個願望,其實好夠三個人食,證明份量真係好充足。👍🏻👍🏻👍🏻員工嘅服務真係好好👍🏻見到我哋嘅肉骨茶少咗一半嘅時候,佢會自動幫你添加之餘仲幫你加返個火引。馬來西亞肉骨茶(無限添飲)升級海南雞套餐,只限堂食肉骨茶鮮甜甘口,湯色清澈透亮。,配料一排骨(半肥瘦啖啖肉),配料一豬手 (厚實多肉又彈牙),配料一豬腩肉(肥瘦均勻,肥而不膩),配料一豬肚 (煙煙韌韌)碟另上配料,配料一響鈴,配料-豆卜,配料-油條,配料一炸魚皮,配料一炸支竹海南雞半隻(餐)雞皮爽滑,雞肉肉質鮮嫩,嫩滑可口,啖啖肉。白飯油飯(各1碗)油飯香氣十足,粒粒彈牙不油膩。是日時蔬時菜爽脆,清湯清甜,檸檬蜜糖薏米水(熱)清熱去濕美白去水腫,味道清淡,酸酸甜甜,作為餐後收尾嘅飲品,仲有消滯嘅作用添。
正宗惹味星馬菜
古典嘅環境配埋無敵海景,
當然仲有實力非凡嘅菜式,
食得星馬泰菜式當然一定要試肉骨茶同海南雞,
餐廳有一個套餐,
有齊晒兩個願望,
其實好夠三個人食,
證明份量真係好充足。👍🏻👍🏻👍🏻
員工嘅服務真係好好👍🏻
見到我哋嘅肉骨茶少咗一半嘅時候,
佢會自動幫你添加之餘仲幫你加返個火引。

馬來西亞肉骨茶(無限添飲)
升級海南雞套餐,
只限堂食

肉骨茶鮮甜甘口,湯色清澈透亮。
,配料一排骨(半肥瘦啖啖肉)
,配料一豬手 (厚實多肉又彈牙)
,配料一豬腩肉(肥瘦均勻,肥而不膩)
,配料一豬肚 (煙煙韌韌)

碟另上配料
,配料一響鈴
,配料-豆卜
,配料-油條
,配料一炸魚皮
,配料一炸支竹

海南雞半隻(餐)
雞皮爽滑,雞肉肉質鮮嫩,嫩滑可口,啖啖肉。

白飯油飯(各1碗)
油飯香氣十足,粒粒彈牙不油膩。

是日時蔬
時菜爽脆,清湯清甜,

檸檬蜜糖薏米水(熱)

2023-09-21
  • 馬來西亞肉骨茶
  • 海南雞飯拼馬來西亞肉骨茶
  • 招牌海南雞飯
2023-10-04 14 浏览
放假同媽咪去海港城行街去咗海南少爺食星馬菜部分座位可以望到海景一路食野一路望住都幾寫意🔸海南雞飯拼海鮮喇沙 $138 (+$8轉雞髀)呢個餐相當豐富,有齊海南雞、油飯同喇沙!雞肉嫩滑肥美,份量都幾多,點埋醬料食更惹味,最愛黑醬油!雞飯油香氣十足, 米飯粒粒分明,喇沙湯頭惹味,帶點微辣,麵底係滲滲麵,油麵溝米粉口感一流!🔸馬來西亞肉骨茶 $178藥材味濃厚,五選二嘅配料揀咗排骨同豬腩肉,另外仲配上幾款索汁嘅配料:響鈴、豆卜同魚皮等,索哂肉骨茶湯汁食好惹味🔸沙嗲拼盤 $118豬同牛各有3串,都幾大串!雞肉幾嫩,口感唔錯,點埋醬汁食好好食,整體幾濃味
放假同媽咪去海港城行街
去咗海南少爺食星馬菜
部分座位可以望到海景
一路食野一路望住都幾寫意

🔸海南雞飯拼海鮮喇沙 $138 (+$8轉雞髀)

🔸馬來西亞肉骨茶 $178

🔸沙嗲拼盤 $118

𓈂 𓈂再訪尖沙咀海港城的海南少爺。上次到訪的體驗很好,覺得這裏的套餐性價比很高。這次特意再encore。和友人點了一個「馬來西亞豐盛九味肉骨茶 升級海南雞套餐」($488)。𓄼 馬來西亞豐盛九味肉骨茶這裏的肉骨茶藥材味甚濃,味道很是正宗,還可無限添飲。湯料除了三吋排骨、豬手、豬腩肉、豬肚外,還有響鈴、豆卜、油條、炸魚皮、炸支竹另上,非常豐富抵食。𓄼 招牌海南雞(半隻)這裏的海南雞也是招牌菜,肉嫩雞味香濃,半隻雞被我們迅速吃光光。𓄼 是日時蔬套餐還包括了一碟是日時蔬,少油少調味,非常健康。套餐還包括了兩碗白飯或油飯,整個套餐份量足夠二人有餘。而且肉骨茶和海南雞都是極高質素的。店子還有部份座位看到海景,可算是海港城內高性價比的餐廳之一。𓈂 𓈂

𓈂 𓈂

再訪尖沙咀海港城的海南少爺。

𓄼 馬來西亞豐盛九味肉骨茶

招牌海南雞
是日時蔬

𓄼 招牌海南雞(半隻)

𓄼 是日時蔬
套餐還包括了一碟是日時蔬,少油少調味,非常健康。

𓈂 𓈂

馬來西亞豐盛九味肉骨茶  升級海南雞套餐
2023-09-20
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐时段
招牌海南雞
馬來西亞豐盛九味肉骨茶  升級海南雞套餐
  • 馬來西亞肉骨茶
  • 海南雞
2023-09-23 23 浏览
同事介紹呢度好食又有靚景,今日同屋企人食午餐,整體體驗好好!咸蛋黃魷魚醬汁好食唔會過咸,岩岩好包住魷魚,肉質爽口唔韌又保留到魷魚鮮味,幾特別又惹味。五香雞卷賣相好吸引而且炸得好香脆,雞肉粒爽口調味又恰到好處,脆皮加上軟淋既餡料食落層次分明。沙嗲拼盤(3豬3雞)呢個真係台台都嗌,雞肉同豬肉都好淋而且本身調味都好出色,沙嗲醬加左花生醬食落口感好豐富,肉質又彈牙唔韌!海南雞拼喇沙抵食之選,可以試到2樣最出名既菜色,海南雞好滑而且份量都好多,加埋油飯一齊食好惹味。喇沙食落椰汁味道濃郁又唔會好辣,調味岩岩好又細細碗,過口癮又唔會太飽。馬來蝦麵蝦麵都好出色,麵質彈牙而且湯底好重蝦膏味,食落好惹味,蝦肉亦夠爽唔梅!

咸蛋黃魷魚

五香雞卷

沙嗲拼盤(3豬3雞)

海南雞拼喇沙

馬來蝦麵

2023-09-23 26 浏览
同個friend係海港城行完街,揀咗呢間望到維港海景的餐廳食飯,可惜我哋唔係坐海景位😅招牌海南雞飯 拼 海鮮喇沙 $138不愧係招牌,雞肉真係好嫩滑,而且好入味,連雞皮都好滑溜。油飯偏乾身,香而不油。雞肉底下有層青瓜條,吸收哂雞味,好好食😋海鮮喇沙有種屬於海鮮的鹹香味,潷起見到好足料,表層有蝦,魷魚圈,魚片同豆卜,底層有粗麵,米粉同芽菜。喇沙味道辣辣哋,蝦肉爽口彈牙,食落都好新鮮,底層的麵吸收哂喇沙的鮮辣味,好好食,不過我怕辣所以只係食左少少🤏海南椰子雞湯 $128上枱時跟埋一粒點咗火的蠟燭仔,所以個湯一直都keep住熱。雞湯飲落好鮮甜,雞味濃郁,都飲到椰子味。最驚喜嘅係個湯會愈擺愈濃味,一上枱時飲已經覺得好有味,食完飯再飲個味竟然變得更濃郁。湯入面的雞肉都好鮮嫩,即使熱左一段時間再食,雞肉都唔鞋唔韌,非常好食。滷水拼盤 $178(豬手、雞腳、鴨蛋、豆腐、花生)豬手又大件又厚身,食落好軟冧,豬皮位好香口。雞腳的滷水味非常濃,口感柔軟,皮同筋幾乎離哂骨,輕輕嚼一兩下好輕易就可以將骨吐出。鴨蛋的流心黃幾乎流哂出黎,所以一上枱就要即刻食,蛋味配埋滷水真係又濃味又好食。豆腐同花生都吸收哂滷水的

招牌海南雞飯 拼 海鮮喇沙 $138

海南椰子雞湯 $128

滷水拼盤 $178
(豬手、雞腳、鴨蛋、豆腐、花生)
豆腐同花生都吸收哂滷水的精華,又軟又入味,不過我都係鍾意硬身的花生😆
最中間的酸菜最得我歡心,我幾乎自己一個人食哂成碟,味道酸酸甜甜,食落爽爽哋,送飯非常一流。

每枱都會有壺荔枝茶,飲落荔枝味非常醇厚,而且香味濃烈,我會想就咁買佢嘅荔枝茶😍

海南少爺 (尖沙咀)
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下G16號舖

*上述文章只供參考及以當時價格為準
我記得N年前睇過一篇報道係講「海南少爺」呢間餐廳點樣有要求去做一碟出色嘅海南雞,連碟黑醬油都要經過千挑萬選,總之就係講到好有要求兼好有熱誠去做好碟海南雞。我睇完篇報道之後就好快去咗海運果間「海南少爺」度食,我記得當年食到媽媽聲,所以只係食過一次,仲諗住佢會好快執😅。事隔咁多年,有次經過見到佢仲係度而且門口仲有啲人排隊🤔心諗:「居然捱到咁多年,唔通佢啲食物好咗?!跟住開始懷疑自己,唔通係我問題?!」於是決定俾多次機會佢再嚟食⋯⋯😂我真係太天真,居然俾機會佢伏多我一次🌚。招牌海南雞飯 - 真係好普通,唔難食,$128,味道肯定好過大家樂,咁你收唔收貨?新加坡古法黑豉油雞飯 - 味道似曾相識,就係你隨便去一間燒臘舖買嘅豉油雞囉 ~ 一樣都係$128。星洲醬油參巴炒蘿蔔糕 - 味道係ok嘅,算好食,有啲細碟,唔知係唔係蘿蔔糕係先炸過,但係又唔係炸到脆,搞到啲蘿蔔糕啲質地怪怪哋,會黐牙。

今次食黎間星馬菜位於海港城,之前食過幾次都覺得唔錯👍🏻 性價比幾高,推介大家試試!/海南雞飯拼海鮮喇沙 $138/黎個餐完全解決我嘅選擇困難問題,可以一次過食曬海南雞飯同埋喇沙🤣 海南雞肉質嫩滑,瘦得黎唔會韌,配埋佢嘅雞汁鮮味十足!油飯都唔會非常油膩,好香口😋 迷你喇沙細得黎都非常足料🤣有蝦、魷魚、蛋、魚片、豆腐卜!佢嘅湯底帶有少少椰奶味,唔係好食得辣嘅我覺得佢辣度啱啱好👍🏻/沙爹拼盤 $118/串燒分別有豬同埋雞,雞肉比較軟身,豬肉就會有咬口,兩款燒完之後都好惹味,點埋沙爹醬甜甜辣辣好好食👍🏻/星洲蠔餅 $118/金黃嘅蠔餅,一咬口就係啖啖蠔粒🦪點買辣椒醬食又有另一番風味,令人食唔停口😋/上湯浸菜心 $88/菜心超大棵😲 清甜爽口,解膩一流!

/海南雞飯拼海鮮喇沙 $138/

/沙爹拼盤 $118/
沙爹拼盤

/星洲蠔餅 $118/
星洲蠔餅

/上湯浸菜心 $88/
菜心超大棵😲 清甜爽口,解膩一流!
上湯浸菜心

沙爹拼盤
星洲蠔餅
上湯浸菜心
2023-09-15 22 浏览
突然好想食海南雞呀見好多人讚海港城既海南少爺就約左朋友去試下🤤餐廳樓底好高,仲望到海景,都幾正一坐底就到壺荔枝紅茶可以飲飲落都好香荔枝味之後揀左 滷水拼盤$178勁大盤有齊豆腐,雞腳,花生,豬手,鴨蛋星州口味滷水咸甜平衡得好好,食到淡淡八角既香氣流心鴨蛋大大隻又creamy,花生好入味,差不多比我清曬豬手入口鬆軟,連埋皮食好正海南椰子雞湯 $128入口椰子同雞既香味都好突出,雞肉肉味好濃,好好食😋飲左好多碗湯呀海南雞飯拼海鮮喇沙$138海南雞肉質嫩滑無骨,油飯乾身有香但唔膩海鮮質素都幾好,蝦肉好彈牙,喇沙椰香突出,仲有濃濃海鮮味,後勁有d辣好惹味海南少爺 (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下G16號舖
突然好想食海南雞呀
見好多人讚海港城既海南少爺
就約左朋友去試下🤤餐廳樓底好高,仲望到海景,都幾正
一坐底就到壺荔枝紅茶可以飲
飲落都好香荔枝味
之後揀左

滷水拼盤$178
勁大盤有齊豆腐,雞腳,花生,豬手,鴨蛋
星州口味滷水咸甜平衡得好好,食到淡淡八角既香氣
流心鴨蛋大大隻又creamy,花生好入味,差不多比我清曬

豬手入口鬆軟,連埋皮食好正

海南椰子雞湯 $128

海南雞飯拼海鮮喇沙$138
海南雞肉質嫩滑無骨,油飯乾身有香但唔膩

海南少爺 (尖沙咀)
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下G16號舖