成日都覺得海港城冇咩好食🤣 今日經開海南少爺 都多人排隊 就買外賣返屋企同屋企人開餐😎招牌海南雞飯配馬來西亞肉骨茶 $138呢個套餐滿足哂兩個願望😎 海南雞無骨 啖啖肉 食落嫩滑 有三款醬料 分別係薑蓉 甜醬油 酸辣醬 樣樣醬料都好夾 雞油飯粒粒分明 肉骨茶陣陣藥材同香料味 飲落陣陣甘香 肉骨軟腍 材料索哂啲味超正🫣椰香海鮮喇沙 $128椰香味濃郁 湯底濃郁 味道正宗 陣陣甜香同微辣🍜 傳統滲滲有兩種麵夾埋 口感UP!! 夠哂足料 蝦 魷魚 魚片 豆卜 溏心蛋🍤 忍唔住飲個湯底🤣沙嗲拼盤 $118串燒用香茅醃過 唔點醬都夠惹味 雞肉串嫩口 豬肉串陣陣油脂 唔柴 沾上濃郁沙嗲醬更惹味🍢星洲醬油參巴炒蘿蔔糕 $106分量超多 一打開蓋就聞到陣陣醬油同參巴醬香 炒得相當入味 外層焦香 外脆內軟 連同芽菜同蛋一齊食 香口惹味😋2個人食都夠哂飽 差啲食唔哂🤭 海港城嚟講 價錢親民 份量十足 味道又唔差 有機會再食過🫶🏻海南少爺📍尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下G16號舖

招牌海南雞飯配馬來西亞肉骨茶 $138

椰香海鮮喇沙 $128

沙嗲拼盤 $118

星洲醬油參巴炒蘿蔔糕 $106

海南少爺
📍尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下G16號舖
行過海港城,見到呢間餐廳成日都有條少少嘅長龍,主打海南雞同肉骨茶,好啱口味!見tea time 唔多人,就入去試試!Weekend 下午三點幾,餐廳都近乎八成滿。餐廳係海港城地下位置,近玩具反斗城,全落地大玻璃,望住180度維港,勁chill。裝修以深色格調為主,卡位都相當闊落,啱一家大小小家庭用餐。➤海南雞招牌菜式!最特別係可以加$8轉雞胸,啱晒減脂嘅朋友!但作為為食妹,當然轉脾,滑溜得嚟仲係啖啖肉嘛。肉質嫩淋,三種醬汁比較淡口。油飯粒粒分明,唔過分地肥膩。隨餐仲會有一碗湯,無味精,值得讚。➤醬油參巴炒蘿蔔糕第一次試,有驚喜!用韭菜 芽菜 蛋絲去炒蘿蔔糕,另外仲有少少菜脯粒粒,好有咬口,參巴醬有少少辣,惹味加分!➤檳城蝦角睇相以為係酒樓點心咁,原來係用蝦膠做餡整成。嗰種彈牙又同牙膠好唔同,外皮炸到脆卜卜,好薄身好脆口。➤雲朵草莓玫瑰鮮奶 ➤ 青蘋果特調天氣太熱,嗌咗2杯特飲,兩個都好有特色。青蘋果嗰種加咗酒做base,啱晒我呢個酒鬼。總括嚟講,望住個海食飯點都加分,價錢唔貴,質素合理。如果想chill 住係海港城搵餐廳食飯,呢個都係不錢選擇。

裝修以深色格調為主,卡位都相當闊落,啱一家大小小家庭用餐。

➤海南雞

• 海南雞飯
  • 星洲醬油參巴炒蘿蔔糕
  • 荔枝紅茶
2023-07-17 43 浏览
海南少爺 - 讓味蕾享受新加坡菜的繽紛滋味想起新加坡菜,第一時間就是想到海南少爺☺️招牌炒貴刁選用了新鮮食材,源自潮州,由檳城發揚光大,用上油麵及河粉,口感豐富,每條均掛上黑醬油的濃亮色澤,可謂是鑊氣十足😲馬來西亞肉骨茶滿滿一大碗,肉骨茶茶底順滑,配上各種配料,充滿層次感✌🏻而且排骨肉質軟嫩,響油條香脆,每一口都充滿著味蕾的驚喜❤️滷水拼盤用料新鮮,雞腳和豆腐的軟滑,與花生和雞蛋的鮮脆口感形成對比,清淡的滷水汁更顯質感✨海南少爺的特色飲品同樣令人眼前一亮🥰雲朵草莓玫瑰鮮奶濃郁香甜,草莓與奶香交織,清爽可口🤩椰香斑蘭紅豆冰紅豆冰則帶著淡淡的椰香,紅豆和冰塊融為一體,豐富層次感十足,值得比個LIKE👍🏻好味指數:9/10性價比指數:8/10餐廳名稱:海南少爺餐廳地址:尖沙咀廣東道3-27號電話:21103533
海南少爺 - 讓味蕾享受新加坡菜的繽紛滋味

想起新加坡菜,第一時間就是想到海南少爺☺️

招牌炒貴刁

馬來西亞肉骨茶

滷水拼盤

海南少爺的特色飲品同樣令人眼前一亮🥰

雲朵草莓玫瑰鮮奶
濃郁香甜,草莓與奶香交織,清爽可口🤩

椰香斑蘭紅豆冰

2023-07-16
用餐时段
  • 馬來西亞肉骨茶
2023-07-12 45 浏览
尖沙咀海港城經典星馬菜✨💖🦥餐廳設計以少爺別苑內大宴親朋的盛況為藍本,配合香港最美的維港景色,剛好是日落時分,望著太陽咸蛋黃慢慢落山,優美絕頂!餐廳把經典的星馬菜重新改良,是正宗地道的娘惹美食,用上新鮮的食材,配合傳統和現代的烹煮方式,讓客人置身於昔日少爺的豐盛宴會之中。《海南雞(半隻)》$238人氣之選,店舖必點之一的菜式,雖是半隻,但份量也很多,配上油飯和湯,雞肉那麼嫩滑,非常軟嫩,油香味也很吸引!《馬來西亞肉骨茶配經典滷水》$228鮮甜的馬來西亞肉骨茶,完全感受到中藥與香料,可自選兩款肉類的菜式,是此點了排骨和豬手,足料的,而其他包含的配料有響鈴、豆卜、油條、炸魚皮及炸支竹。此外,我更點選了肉骨茶套餐,當中包了一份滷水拼盤,經典的滷水的食材也很豐富,有豬手、豆腐、雞腳、滷蛋等,全都非常入味。《沙茶牛肉芥蘭》$98吃了那麼多肉類,也要點份蔬菜平衡一番。這份芥蘭非常鮮甜,完全不會苦澀,而在表面的沙茶牛肉份量何其多!這是一份賣相和味道也非常高分的菜類!總結:餐廳環境很優美,想看維港景色,記得訂位坐窗邊吧!
尖沙咀海港城經典星馬菜✨💖🦥

《海南雞(半隻)》$238

《馬來西亞肉骨茶配經典滷水》$228

《沙茶牛肉芥蘭》$98

總結:餐廳環境很優美,想看維港景色,記得訂位坐窗邊吧!

2023-07-11 747 浏览
海港城這間主打新加坡菜嘅餐廳一直人氣高企,平時門口都大排長龍,想食記得先訂位😆辛運地安排了海景位,還有美麗的日落景色😍,可以一邊食飯一邊欣賞璀璨的夜景😆🌟招牌海南雞飯配馬來西亞肉骨茶 $138海南雞配有細份但好足料嘅肉骨茶,分量剛剛好,而肉骨茶有好香嘅藥材味,但飲落甘甜又唔會太苦🥰,好養生👍🏻。海南雞有三款醬料,分別係薑蓉、甜醬油、酸辣醬,海南雞嘅肉質好嫩滑,雞皮好薄,點埋醬汁太好食喇🤤🌟椰香海鮮喇沙 $128喇沙椰香味好濃郁,帶有辛辣口味,味道正宗,材料亦好豐富,有鮮甜嘅蝦、彈牙嘅魚片和魷魚、流心蛋、豆卜,蝦仲要除左蝦殼,食起上黎好方便👍🏻😋🌟雞肉沙嗲 $98雞肉用香茅醃過,就算唔點醬都有好香嘅香茅味,點埋濃郁既沙嗲醬就更惹味更夾😍🌟椰汁珍多冰 $28椰汁係沙冰底,杯底仲有紅豆,上層有薯粉條,味道唔錯😋🌟 熱情果沙冰$38大熱天時黎一杯沙冰真係好爽😄,酸甜嘅熱情果沙冰仲可以解除食物嘅油膩感🤩

🌟招牌海南雞飯配馬來西亞肉骨茶 $138

🌟椰香海鮮喇沙 $128

🌟雞肉沙嗲 $98

🌟椰汁珍多冰 $28
椰汁係沙冰底,杯底仲有紅豆,上層有薯粉條,味道唔錯😋

🌟 熱情果沙冰$38
  • 椰香海鮮喇沙
  • 海南雞飯拼馬來西亞肉骨茶
  • 沙嗲串燒
2023-07-07 55 浏览
前排黎開海港城行街, 行完入到海運見到呢間海南少爺咁多人食, 就揀咗呢間做晚餐啦😚 嘩, 坐入面落地玻璃嘅幸運客人仲可以欣賞海景添呀😉.我哋2人嗌咗2個正餐同1個小食😁1️⃣ 馬來西亞豐盛九味肉骨茶 (藥材) $248我同豬生都覺得呢個肉骨茶超濃郁, 睇番原來揉合16種藥材同食材炮製, 勁養生~ 入面有勁多配料, 包括三吋排骨, 豬手, 豬腩肉, 豬肚, 響鈴, 豆卜, 油條, 炸魚皮同炸支竹, 勁豐富🥹 肉骨茶仲可以無限添飲, 我哋前後都加咗3次湯底🤭🤤2️⃣ 招牌海南雞飯配海鮮喇沙 $138冇諗到食海南雞飯都有得雙併喇沙, 岩哂有選擇困難症嘅人~ 豬生話雞肉肉質嫩滑, 雞油飯香口, 配海鮮喇沙雖然細細配, 但都好足料, 有魷魚, 大蝦, 雞蛋😋3️⃣ 滷水花生鴨蛋 $58勁中意食呢隻花生呀, 勁大碗!!! 鴨蛋味道都好出, 咁嘅價錢食到都好抵中意星馬風嘅朋友經過尖咀都可以試下, 佢嘅肉骨茶真係飲到我哋飽到試上心口😂.📌 海南少爺尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下G16號舖#hkig #hkfoodie #foodporn #foodphotography #instalike #foll

我哋2人嗌咗2個正餐同1個小食😁
1️⃣ 馬來西亞豐盛九味肉骨茶 (藥材) $248

2️⃣ 招牌海南雞飯配海鮮喇沙 $138

3️⃣ 滷水花生鴨蛋 $58

📌 海南少爺
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下G16號舖

#hkig #hkfoodie #foodporn #foodphotography #instalike #followforfollowback #tsimshatsui #singapore #肉骨茶 #海南雞飯 #喇沙
2023-07-07 82 浏览
係海港城食星馬菜,海南少爺嘅性價比都幾高,有幸被安排坐近窗邊位置,可以欣賞海景,環境唔錯,食物質素都幾好,每次去我都會點以下幾款:💕麻醬雞絲撈起沙律 $142賣相好靚好多色彩,除咗有雞絲,仲有紅蘿蔔絲、青瓜絲、紫椰菜絲、木耳絲、芽菜、粉絲、中華沙律、薄脆、花生碎等營養豐富嘅配料,淋上麻醬,吃下口感非常豐富,最重要麻醬味道香而不膩又可口,愈食愈開胃💕海南雞飯拼馬來西亞肉骨茶 $146 轉雞胸肉 +$8又想食海南雞飯,又想飲肉骨茶,呢個套餐就可以一次過兩款菜都品嚐到😋果然係招牌菜式,海南雞啖啖肉冇骨,雞肉彈牙軟嫩,完全不乾柴,雞皮滑嫩,油飯香軟,醮上薑蓉、甜醬油、酸辣醬,再配油飯一流。肉骨和藥材味濃郁,飲落甘甜香醇,有黨參、杞子等,一字骨好稔又香,支竹、冬菇、豆卜等索滿肉骨茶,超正💕星洲蠔餅 $118有驚喜,外層煎到好脆口,散發陣陣濃郁蛋香,蠔仔非常之足料,而且份量比一般炸蠔餅多,入口鮮甜多汁,再配上辣椒醬和魚露食,唔錯唔錯

麻醬雞絲撈起沙律

麻醬雞絲撈起沙律

💕麻醬雞絲撈起沙律 $142

💕海南雞飯拼馬來西亞肉骨茶 $146
轉雞胸肉 +$8

💕星洲蠔餅 $118

• 海南雞飯拼馬來西亞肉骨茶
放工去海港城行街,見到有間星馬菜,仲有海景睇,於是去試試。馬來西亞肉骨茶(藥材) $178————————————近排又忙又覺得好攰,飲馬來西亞嘅藥材肉骨茶就啱喇可以補充返體力!肉骨茶以當歸、枸杞、黨蔘煮成,加上豬肉,非常香濃好味。豬肉可選三吋排骨、豬手、豬腩肉、豬肚其中兩款,我揀咗豬腩肉,入口軟軟綿綿、口感軟糯,油脂滿滿好正呀!另外會配上響鈴、豆卜、油條、炸魚皮、炸支竹,好豐富呀!印尼炒飯配沙嗲串燒 $118————————————餐廳用咗自家製嘅形式調味印尼炒飯,包括自家製嘅香辣馬拉盞,炒飯鹹鹹香香非常惹味,配上鳳尾蝦、雞肉粒、蝦片同埋太陽蛋,沙嗲串好正呀,係有粒粒花生口感嘅沙嗲醬!鹹蛋黃魷魚 $106————————————超級邪惡,外皮滿滿嘅鹹蛋黃!非常香口!
放工去海港城行街,見到有間星馬菜,仲有海景睇,於是去試試。

馬來西亞肉骨茶(藥材) $178
————————————
馬來西亞肉骨茶(藥材)

印尼炒飯配沙嗲串燒 $118
印尼炒飯配沙嗲串燒

鹹蛋黃魷魚 $106
鹹蛋黃魷魚

超級邪惡,外皮滿滿嘅鹹蛋黃!非常香口!
2023-07-03
  • 鹹蛋黃魷魚
  • 馬來西亞肉骨茶(藥材)
2023-07-06 55 浏览
今天我在尖沙咀的海港城海運大廈地下的海南少爺餐廳用餐。餐廳位於G16號舖,地址為尖沙咀廣東道3-27號,這個地點非常方便,交通便利,食好後坐天星小輪去灣仔金鐘很方便。我午市套餐有海南雞飯配肉骨茶、炒海鮮河粉和加了小食炒通菜。海南雞飯是一道非常受歡迎的經典海南菜,而在海南少爺的整到非常出色。雞肉嫩滑多汁,肉質鮮嫩,搭配上經過精心烹調的飯,簡單而美味。餐廳還提供了特製的三種醬料,分別是姜蓉、辣椒醬和醬油,可以增添口味的層次感。炒海鮮河粉色香味俱佳,河粉彈牙有嚼勁,配料豐富,包括新鮮海鮮、蔬菜和香料,給予了菜餚濃郁的味道。海鮮的新鮮度給了我很大的驚喜,餐廳明顯注重食材的品質和新鮮度,讓食物更加美味和可口。炒通菜這道菜簡單卻美味,頗有家常菜的味道。通菜經過炒製後,保留了它的鮮脆口感,配料的味道互相融合,帶來了豐富的口感。這道菜非常清爽,可以作為一道美味的配菜,搭配其他主菜享用。總體而言,我對海南少爺的午餐印象深刻。餐廳的服務非常周到,環境舒適宜人。食物質量很高,美味且注重食材的新鮮度。而且價格也相對合理。

我午市套餐有海南雞飯配肉骨茶、炒海鮮河粉和加了小食炒通菜。

海南雞飯

炒海鮮河粉

炒通菜

🌸《海南少爺 · 星馬菜 · 尖沙咀》-𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評 🍍菠蘿蜜山渣糖醋肉排配油飯 $102糖醋比例岩岩好,唔會好酸而好難入口,好味🧡比起平時出面食開既糖醋肉排足料更多,分量好大份,同朋友食午飯可以大家叫唔同餐然後SHARE👍🏻-🐤雞絲喇沙 $102好多雞絲🥳有兩種麵係入面,有D似食緊摻摻,雞絲、麵條同豆卜吸引曬湯汁,好惹味得黎唔會話好辣🙆🏻‍♀️分量上面男仔都唔洗驚唔夠飽,唔錯既選擇🫢-📍 海南少爺 Hainan Shaoye尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下G16號舖Shop 16, G/F, Ocean Terminal, Harbour City, 3-27 Canton Road, Tsim Sha Tsui-環境:🌸🌸🌸🌸味道:🌸🌸🌸🌸服務:🌸🌸🌸🌸衛生:🌸🌸🌸🌸性價比:🌸🌸🌸🌸Revisit:🧡
🌸

衛生:🌸🌸🌸🌸
性價比:🌸🌸🌸🌸

Revisit:🧡
2023-06-29 60 浏览
同老公今日食個晏飯,2點門口仲有人排隊,不過等咗一陣就有位。用QR Code 落單好方便,原來餐廳仲有海景view。午市套餐都有幾多選擇。海南雞飯拼椰香海鮮喇沙午市套餐$120+$8轉雞脾雞脾滑嘅,好鍾意個點雞黑豉油好好味,油飯完全唔油膩,最難得連菜心都好甜,個套餐份量仲唔細👍椰香海鮮喇沙配料多,個喇沙湯好得,飲哂😋炒貴刁午市套餐$88粉好滑,配料都係唔少,炒得超有鑊氣,推薦必食💯喺尖沙咀食物咁有質素,仲要呢個價錢,算係超值。

海南雞飯拼椰香海鮮喇沙午市套餐$120+$8轉雞脾
椰香海鮮喇沙配料多,個喇沙湯好得,飲哂😋

炒貴刁午市套餐$88
粉好滑,配料都係唔少,炒得超有鑊氣,推薦必食💯
炒貴刁

喺尖沙咀食物咁有質素,仲要呢個價錢,算係超值。
等候时间
5 分钟 (堂食)
炒貴刁
  • 招牌海南雞飯
2023-06-27 36 浏览
同朋友係海港城行完街😁想食肉骨茶 揾左呢問馬來西亞餐廳💙環境㕶好錯~有個位置仲係對海tim😛.🔸 馬來西亞肉骨茶可以揀2款肉做配料,揀左排骨同豬手🙈 有3件排骨,3件豬手,肉骨茶好夠味,用左鐵煲上,一直燒住,可以好似打邊爐咁食埋餐配左既響鈴、豆卜、油條、炸魚皮、炸支竹☺️.🔸 招牌海南雞飯(油飯)我地加左$8轉雞脾,雞肉好嫩滑,食埋雞皮都完全唔覺得有油膩感,3款醬汁同雞肉好夾!油飯口感煙韌,仲配埋湯,飲得出唔係味精湯,清清地幾正🤤 呢個餐所有野都係高質,值得一試👍🏻.🔸 炒貴刁有3隻大蝦,河粉炒得幾有鑊氣😆.🔸 沙嗲2串( 雞)即叫即燒,唔會燒到好乾柴,點埋偏甜既沙嗲汁食,不錯😛
同朋友係海港城行完街😁
想食肉骨茶 揾左呢問馬來西亞餐廳💙
環境㕶好錯~有個位置仲係對海tim😛
🔸 馬來西亞肉骨茶
🔸 招牌海南雞飯(油飯)
🔸 炒貴刁
有3隻大蝦,河粉炒得幾有鑊氣😆
🔸 沙嗲2串( 雞)
即叫即燒,唔會燒到好乾柴,點埋偏甜既沙嗲汁食,不錯😛
2023-06-26 38 浏览
—~—~—~—~—~—~—~—~—~—~—~—📍 海南少爺地址: 尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下G16號舖營業時間:星期一至日 11:30-21:30最近Weekend成日都想自己Metime 只想懶懶的在家休息. 所以好少見我啲寶貝朋友💕今個禮拜日就同我最愛嘅Bobo去海港城食海南少爺😎🤎海南椰子雞湯雞味好濃郁 但略嫌太多油😭材料都好足 雞件好多 有雞髀位同雞翼位都好多 原本我同朋友都唔想食雞 但雞肉肉質都好嫩滑 唔會嚡熠熠,亦都落左好多椰子肉🥥好清甜 真心唔差😋推介指數 ⭐⭐⭐️⭐️食物質素😋😋😋😋🤎滷水花生雞腳另外我地鍾意啜腳趾嘅人就叫左份滷水雞腳,花生🥜同雞腳都滷得好入味. 雞腳都炆到好淋,正🤤推介指數 ⭐⭐⭐️⭐️食物質素😋😋😋😋🤎馬拉盞炒通菜我呢啲經常便秘嘅人士,一餐飯入面緊係唔少得蔬菜🥬啦係咪🤣所以我地就嗌左個馬拉盞炒通菜🙈味道幾惹味😋但食到底就覺得好油,呢樣野可以改善下推介指數 ⭐⭐⭐️⭐️食物質素😋😋😋😋🤎特色印尼炒飯配沙嗲串燒睇👀Menu見到佢係餐廳推介,原本覺得佢應該係普普通通嘅水準,但點知佢係超級好食😋個飯炒得好乾身,但同時又好惹味,配上兩條沙嗲串燒,真係好出色啊
—~—~—~—~—~—~—~—~—~—~—~—

🤎海南椰子雞湯

🤎滷水花生雞腳

🤎馬拉盞炒通菜

🤎特色印尼炒飯配沙嗲串燒

睇👀Menu見到佢係餐廳推介,原本覺得佢應該係普普通通嘅水準,但點知佢係超級好食😋個飯炒得好乾身,但同時又好惹味,配上兩條沙嗲串燒,真係好出色啊呢個印尼炒飯🤤

推介指數 ⭐⭐⭐️⭐️⭐️
食物質素😋😋😋😋😋

🤎海燕窩燉椰皇(熱)

差唔多食完食餐飯,最後緊係要黎返個甜品啦係味咁話先😍四款甜品之中我地就揀左燉椰皇,裡面有海燕窩同原片椰肉,對於女仔黎講就緊係滋補又養顏啦😌重點係對於唔好甜好嘅我黎講 佢完全唔甜,真係好好食😋

食物質素😋😋😋😋😋

_._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._
整體 :
服務態度:👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
環境分數 ⭐⭐⭐⭐️⭐️
CP值 🤍🤍🤍🤍

#海南少爺 #海景 #打卡 #椰子雞湯 #招牌海南雞飯 #沙嗲串燒 #三五知己飯局 #聚會 #椰皇 #環境一流 #尖沙咀 #海運大廈
2023-06-24 35 浏览
落雨天梗係留返嚟室內shopping!濕平到攰,見呢間海南少爺座位幾舒服,又有落地海景,一於入去抖下!🍲馬水西亞肉骨茶以砂鍋原煲加熱咁上,熱辣辣,風味十足。我揀咗排骨、豬肚,另外仲有響鈴、豆卜、油條、炸魚皮同炸支竹可以自己放落去慢慢煮,吸哂啲精華不得了。藥材湯渣亦不少,可見係真材實料,點埋甜豉油夠哂惹味。🍲迷你經典滷水滷水甜甜地,唔會太咸,尤其欣賞個花生雞腳,好淋身又爽口,豬手就Q彈彈牙,蛋蛋亦啱啱好唔好過熟。🍲雞雜撈麵雞雜有雞肝、雞腸和雞腎,味道鮮活跳脫;麵條沾以醬油吃,好滋味!🍲熱帶雨林酸酸甜甜嘅解渴特飲,一解頭先濃味食物嘅厚重感。🍲海燕窩燉椰皇幾近透明嘅清澈汁水散發淡雅清甜嘅椰子果香,顏色純白嘅椰肉尤如牛奶布丁般柔軟嫩滑。具有滋潤清熱、益氣生津之功效,食完好舒服,好適合夏天食!總結,座位舒適,真材實料,值得一試!

🍲馬水西亞肉骨茶

🍲迷你經典滷水

🍲雞雜撈麵

🍲熱帶雨林

酸酸甜甜嘅解渴特飲,一解頭先濃味食物嘅厚重感。

🍲海燕窩燉椰皇

總結,座位舒適,真材實料,值得一試!

2023-06-21 37 浏览
今日係海港城見到海南少爺好受歡迎就入去試下7點去到已經好full 下次黎一定要先book定位滷水雞雜自己好鐘意食內臟 又怕太高膽固醇但係實在太吸引😆冇辦法唔叫有雞肝、雞腎、雞腸,底下墊左d怡保芽菜雞雜滷得好入味 特別係雞肝好軟綿香口芽菜吸左滷水汁 好食👍🏻印尼炒飯配沙嗲串燒呢個炒飯推薦~炒飯由蝦、雞粒、青豆炒成蝦份量都唔少仲幾大隻飯炒得粒粒分明 醬油都好均勻可以揀辣唔辣 惹味可口😋飯上仲有一隻煎蛋同兩串雞肉串燒星洲蠔餅潮洲蠔餅食得多 試下星洲蠔餅蠔餅外脆內軟 比平常蠔餅厚身同多一份蛋香可以蘸辣醬或魚露百香果冰紅茶果味濃郁 凍冰冰透心涼😌
今日係海港城見到海南少爺好受歡迎就入去試下
7點去到已經好full 下次黎一定要先book定位

滷水雞雜
自己好鐘意食內臟 又怕太高膽固醇
但係實在太吸引😆冇辦法唔叫
有雞肝、雞腎、雞腸,底下墊左d怡保芽菜
雞雜滷得好入味 特別係雞肝好軟綿香口
芽菜吸左滷水汁 好食👍🏻

印尼炒飯配沙嗲串燒
呢個炒飯推薦~
炒飯由蝦、雞粒、青豆炒成
蝦份量都唔少仲幾大隻
飯炒得粒粒分明 醬油都好均勻