2010-03-17
很多人在這裏的食評, 都說食物水準差, 唔好食. 但其實我覺得好好食喎, 只係咁浪漫的環境, 配中式的食物有點奇怪黎得li 間餐廳, 相信大部份的人都唔係因為佢d 野食, 係因為佢既環境. li 間餐廳真係好靚, 好童話, 外面教堂門面, 假白馬, 南瓜車, 小水池. 發光小舞台. 而裏面就有星星布幕頂. 比起五星級酒店的餐廳, 或幾千蚊一餐的法國餐廳, 我更愛這間餐廳我平時唔寫食評, 不過見咁多人畀"喊面 icon" 這間餐廳, 替佢地好唔抵, 所以就特意寫這篇食評支持下. 可能係以前 d 野唔好食, 而家進步左啦.當日男朋友帶我去這間餐廳慶祝生日, 真係好開心, 好難忘. $200 幾蚊一個人既自助餐, 有咁靚既環境, 真係好抵. 而且每一樣食物都好好味 (如果你唔介意西式既環境食中式食物的話). 帶女朋友去 li 間餐廳, 相信冇乜邊個女仔會唔開心<食物方面>鴨胸 -- 非常好食, 推介咕嚕肉 -- 雖然同個環境唔夾, 不過味道方面不錯, 同酒樓果 d 有得比香煎朧脷柳 -- 雖然係自助餐, 不過唔會話放到冧晒, 個皮仲好脆蜆肉湯 -- 好鮮味仲有其他如炒飯等食品
<食物方面>
鴨胸 -- 非常好食, 推介
蜆肉湯 -- 好鮮味
仲有其他如炒飯等食品, 不過因為我已經好飽, 冇食
<服務方面>
D waiter 都好 nice, 拎生日蛋糕出黎畀我果陣, 唔會話學有 d 餐廳咁, 放底個蛋糕就走, 會三四個 waiter 一齊出黎同我唱生日歌, 個氣氛好好
順道一堤, 門口有紅色小巴出返元朗西鐵站的