2022-07-11
一睇個餐廳名都估到係食🇹🇭泰國嘢Thaiology嘅泰國菜非常正宗款式選擇亦都好多喺呢個咁適合食泰國菜嘅季節絕對要去試吓呢間餐廳🤣晚市二人套餐 $468🔸明爐冬蔭功海鮮湯 +$12🔸青木瓜沙律🔸泰式沙嗲串燒(雞、豬)🔸原條青檸明爐烏頭魚 +$38🔸泰式炒雜菜🔸泰式鮮蝦炒金邊粉 +$28🔸原個鮮椰青 +$34🔸椰汁珍多冰 +$24🔸芒果糯米飯 +$28二人套餐相當之豐富。打頭陣嘅係明爐冬蔭功海鮮湯,飲落酸酸哋辣辣哋好惹味,海鮮亦都好足料,有大大隻大蝦😋之後上埋木瓜沙律,份量都幾多,木瓜好鮮甜,沙律十分開胃🥗泰式沙嗲有四串,我哋簡咗兩串雞兩串豬,燒完之後好香,肉質都鮮嫩,點埋沙嗲醬食勁正☺️明爐烏頭上菜時已經好香,魚肉非常之嫩滑,青檸令個鮮味更為突出,熱住食超級好惹味🤤泰式炒雜菜個汁好香濃,雜菜索哂d汁好好味👍金邊粉亦都好足料,有四隻大蝦,個汁亦好正宗,同喺泰國食嘅差唔多😍飲品我哋就加咗錢轉椰青同椰汁珍多冰,兩杯飲落都好涼快。最後我哋再加咗個芒果糯米飯,同樣好出色,椰汁味香濃,芒果亦都好鮮甜多汁🤩
Thaiology嘅泰國菜非常正宗
款式選擇亦都好多
喺呢個咁適合食泰國菜嘅季節
絕對要去試吓呢間餐廳🤣
晚市二人套餐 $468
🔸明爐冬蔭功海鮮湯 +$12
🔸青木瓜沙律
🔸泰式沙嗲串燒(雞、豬)
🔸原條青檸明爐烏頭魚 +$38
🔸泰式炒雜菜