平時食港式、台式、日式火鍋就多,泰式火鍋真係第一次試,知道荃灣愉景新城開了一間價錢便宜的泰式火鍋店,名叫泰‧初夏,立即去試下。今次試了set B,90分鐘泰•初夏之雞煲+牛板腱火鍋放題,成人價$238,小童會$148,長者$188。餐廳座位寬敞,設有落地玻璃,大量卡位,坐得舒服,食物款式多,而且新鮮,有質素保證。肉類有五款任點任食,精選牛板腱、澳洲250日榖飼牛卡樂Beef,肉質軟腍,牛味濃。另外仲有西班牙栗心豚肉片、酒嫩雞件,肉質入口嫩滑。仲有平時打邊爐好少見的牛胸爽,位於牛心臟旁邊的一塊脂肪膜,呈白色,含豐富骨膠原,又香又爽脆的口感。湯底可選冬陰功湯、沙嗲湯、椰汁雞湯、泰式清湯或芫荽皮蛋湯。今次我就選了鴛鴦湯底,揀選了椰汁雞湯和冬陰功湯。奶白湯頭混合雞湯和椰奶,微辣之餘亦多一份甜香,泰式冬蔭功酸酸辣辣,特別開胃雞煲可揀小辣/中辣/大辣/唔辣。雞煲熱氣騰騰,香氣撲鼻,材料有南薑、香茅、檸檬葉、炸蒜及乾蔥。雞件啖啖肉,肉質嫩滑,十分掛汁,非常入味,而且雞煲是任添任食。另外二維碼小食火鍋配料仲有泰式串燒(豬牛雞)、薄餅、豬頸肉、泰式豬手、炸墨魚丸、炸魚餅、炸貢丸、炸龍蝦丸、炸牛丸、炸墨丸
精選牛板腱, 西班牙栗心豚肉片
冬陰功湯底、椰汁雞湯底
雞煲
另外二維碼小食火鍋配料仲有泰式串燒(豬牛雞)、薄餅、豬頸肉、泰式豬手、炸墨魚丸、炸魚餅、炸貢丸、炸龍蝦丸、炸牛丸、炸墨丸、烏冬、白菜餃、韭菜餃、墨魚滑,蝦滑。大胃王食唔飽仲有金邊粉,加上冬陰功湯底可以自製一碗冬陰功金邊粉。
自助區有大量任食打邊爐配料
蔬菜和丸類:
生菜、冬瓜、粟米、秀珍菇、油麥菜、南瓜、娃娃菜、枝竹、金針菇、魚豆腐、西洋菜、泰式魚蛋、蟹籽包心丸、貢丸、牛肉丸、魷魚、牛佰葉、龍蝦丸、午餐肉、芝士腸、菇菌、響玲、辛辣麵、王子麵。
醬料區有芫茜、蒜蓉碎、指天椒、胡麻醬、豬頸肉醬、豉油、蔥花和打邊爐比較少見的海鮮醬。
冷盤小食
粉絲沙律、泰式鳳爪、木瓜沙律。
炸物
炸春卷、炸薯角、炸雞翼、炸雞卷、炸魚皮。
泰式甜品
椰汁西米糕、千層糕、芝士蛋糕、Turamisu。雪糕櫃就可以自取雪糕雪條。
飲品
自助區有香茅茶,其他即沖飲品要用QR code落單,例如泰式奶茶、榴槤雪香、椰島雪香、龍眼冰、青檸梳打、菠蘿梳打、荔枝梳打、乳酸梳打、水蜜桃梳打、提子梳打、檸檬蘆薈綠茶、荔枝綠茶、水蜜桃綠茶、檸茶檸水等、好立克、阿華田、汽水等,另外仲有盲盒飲品可選。
我就揀了盲盒飲品和泰式奶茶,加入了香料的橘褐色的泰式奶茶口感順滑不澀口,具有茶葉香及煉乳的甜,比港式奶茶甜度更高。
2024-04-26
2024-04-25 933 浏览
是晚到左泰初夏打邊爐,七點多來到,剛好有幾枱人入座,等左一陣就到我地了😊揀左雞煲+牛板腱90分鐘放題,$238一位,如果怕唔夠時間食,佢有$120分鐘揀,都係$278,價位貼地👍揀完湯底店員就帶位入座,坐左牆邊一張卡位,濶落好坐喎,出去睇下自助區有咩食先,炸物、泰式沙律同糕點等,差不多拎光了😂見店員入緊廚房拎新嘅出黎,咁等陣再出黎啦。先上雞煲,一次性無得添食的。雞件係泰式口味,酸酸辣辣帶香料香味,好味噃😋而且同火鍋爐分開上,唔使食完雞煲先打邊爐,咁幾好🤭呢度只提供鴛鴦鍋,揀左冬蔭功湯同芫茜皮蛋湯底。冬蔭功酸酸辣辣有椰奶香,芫茜鍋的芫茜味夠濃,兩個湯底都好味。呢個餐嘅肉有牛板腱、牛胸爽、西班牙豬肉、醉雞件,仲左次一級的卡樂beef,兩款牛肉都有食,但我就覺得牛板腱好食啲,無咁肥同牛味濃啲😋最重要嘅賣點係呢度嘅泰式小食😘牛、豬、雞肉串嘅串燒都好好味,燒得香口唔乾身,香茅味入晒味勁正。另外燒豬頸肉又係正,香口肥美。泰式豬手必叫😍軟腍入味,好食過唔少食泰小菜嘅舖頭。一路食小食又一邊打邊爐,正😆食左咁多肉去食下菜先,是晚有西洋菜喎,仲有油麥菜、唐生菜同娃娃菜等,其他火鍋料有冬瓜、南瓜、雜菌、丸、

一路食小食又一邊打邊爐,正😆食左咁多肉去食下菜先,是晚有西洋菜喎,仲有油麥菜、唐生菜同娃娃菜等,其他火鍋料有冬瓜、南瓜、雜菌、丸、水魷、午餐肉等,refill得快👍

特飲都係任飲㗎,檸檬蘆薈、乳酸梳打等,款式甚多,又有得揀小冰走甜等,唔怕飲太甜啦😋

食飽飽又係時候食埋甜品,泰式糕點、蛋糕仔同雪條等,食泰式野梗係要整返支榴蓮雪條啦😆

飽到上心口😆真係好好食,打邊爐係好味但驚喜不大,最正係泰小食同個雞煲,plan下幾時再黎先🤤
2024-04-22
等候时间
10 分钟 (堂食)
我揀左 Set B 90分鐘雞煲+牛板腱火鍋 已經非常滿足😋兩位就已經可以叫鴛鴦鍋底 唔洗加錢幾欣賞個椰汁雞湯 酸中帶甜 好清爽開胃👍🏻👍🏻👍🏻用嚟烚D肉類幾好架火鍋配料一應俱全牛板腱肉質鮮嫩 入口軟糯牛胸爽係我第一次食 幾得意 有D脂肪又爽爽地咁卡樂Beef 同西班牙豚肉片都很不錯再嚟嘅係海鮮類嘅蝦滑 口感彈牙 鮮甜可口韭菜餃好香韭菜味除左火鍋外 餐廳仲提供左雞煲同各式各樣嘅熟食😆泰式雞煲帶少少酸甜味 無出面食嘅咁咸雞件都算新觧 一D都無雪藏味我地仲叫左牛肉同雞肉串燒、炸墨魚丸、炸魚餅等呢D熱食唔單止豐富左火鍋嘅口味 亦都為用餐體驗增添左更多樂趣出面仲有自助吧都好吸引架 所以都攞左幾款小食試下🤤木瓜沙律清新爽口 泰式鳳爪多汁 炸雞翼夠酥脆火鍋嘅各種蔬菜、丸類、芝士腸、炸魚皮、響鈴等應有盡有對於中意甜品嘅朋友 更有各種口味嘅雪糕雪條可供選擇見好多人攞住條西瓜雪條好得意 所以我地都攞左 係好香甜嘅西瓜味 唔錯唔錯😛飲品都好多款好正架🤩有唔同嘅梳打、茶類等我地叫左乳酸梳打、荔枝梳打、檸檬蘆薈綠茶、凍檸茶清爽得嚟唔會太甜 同泰式火鍋絕配雖然咁形容好奇怪 但我覺得呢一餐幾多姿多彩🤣火鍋同雞煲都

兩位就已經可以叫鴛鴦鍋底 唔洗加錢

韭菜餃好香韭菜味

除左火鍋外 餐廳仲提供左雞煲同各式各樣嘅熟食😆
泰式雞煲帶少少酸甜味 無出面食嘅咁咸
雞件都算新觧 一D都無雪藏味
我地仲叫左牛肉同雞肉串燒、炸墨魚丸、炸魚餅等

出面仲有自助吧都好吸引架 所以都攞左幾款小食試下🤤
木瓜沙律清新爽口 泰式鳳爪多汁 炸雞翼夠酥脆
火鍋嘅各種蔬菜、丸類、芝士腸、炸魚皮、響鈴等應有盡有
對於中意甜品嘅朋友 更有各種口味嘅雪糕雪條可供選擇

飲品都好多款好正架🤩
有唔同嘅梳打、茶類等
我地叫左乳酸梳打、荔枝梳打、檸檬蘆薈綠茶、凍檸茶
清爽得嚟唔會太甜 同泰式火鍋絕配

雖然咁形容好奇怪 但我覺得呢一餐幾多姿多彩🤣
火鍋雞煲都真係有泰式風味
仲有好多出面食唔到嘅熟食同飲品
2024-04-20
等候时间
5 分钟 (堂食)
2024-04-18 564 浏览
荃灣是一個我時常去的地方! 早前經過愉景新城, 發現原來的餐廳變成了泰式火鍋, 從未試過泰菜火鍋放題的我, 必須一試的! 店舖光猛, 木及綠植做裝飾, 店內冷氣充足, 地面乾淨, 很讚! 一個價錢, 除了牛板腱火鍋放題外, 還有辣度可選的雞煲任食!泰式湯底多選, 我們點了椰汁雞湯及泰式清湯底! 我個人比較喜歡椰汁雞湯, 酸酸辣辣的很開胃, 但有人喜歡清湯, 更能體現食物原味道! 坐下便送來了牛板腱、牛胸爽、澳洲250日殼飼卡樂Beef、酒嫩雞件及西班牙栗心豚肉片! 試了喜歡的再追加免浪費! 最愛牛板腱, 肉質嫩滑, 牛肉味濃! 牛胸爽也真的是爽, 不油膩入口脆脆的! 蔬菜、丸、牛栢葉、午餐肉、菇菌、脆魚皮、響玲等全自助, 另外有功效多多的香茅茶及各式飲品! 就連泰式串燒、冷盤小食、泰式粉絲沙律、泰式酸辣鳳爪、木瓜沙律、炸泰式雞卷、春卷及雞翼等也有! 選擇很多! 甜品除了泰式必有的西米糕及千層糕外, 還有芝士蛋糕及雪糕, 讚了! 飲品選擇也多, 還有甜甜的香茅茶

飲品選擇也多, 還有甜甜的香茅茶
用餐时段
在愉景新城上烘焙班,就順便在樓上吃新開張火鍋店,第一次嚐試以泰式為主題的火鍋半放題。🚇交通:乘60M巴士可在愉景新城站下車,或近荃灣站A出口,在大家樂對面、牛奶冰室旁邊。🏠環境:以淺白為主題,近門口是自助區,設有香茅茶和熱水、蔬菜🥬區、前菜、小食和甜品區,座位安排寬鬆,有落地玻璃窗卡座、靠牆的二人卡座、中庭設有少許植物作裝飾,整體清新自然。🤵🏻服務:人手下單,入座前先選定火鍋或套餐,再選火鍋湯底,不收取加一。🍽️午市:可以選擇60分鐘定量火鍋或普通套餐。湯底有五款,我們都點了泰式風味。🥩精選牛板腱套餐🍲 $118冬陰公湯底,味道濃郁而帶點辣,🥩牛板腱少脂肪,肉質較細嫩,切得薄身,入口有濃郁牛味,個人喜歡牛板腱多於牛胸腹肉。🥩澳洲M7牛胸腹套餐🍲 $158泰式清湯底,有淡淡的芫茜味道,🥩牛胸腹四分之一是脂肪,比牛板腱厚一點,帶點筋,較爽滑,也有牛味。🍵香茅茶:標示對身體有很多功效,入口有淡淡香茅味,味道較甜。🥗前菜和🫔小食:有木瓜沙律🥗、泰式粉絲、泰式無骨鳳爪,很清新開胃,也有炸魚餅、炸雞翼🍗、炸芋泥球等,都炸得卜卜脆。🍰甜品:椰汁西米糕,掌心大小,甜度很平衡,添加了清甜粟米🌽來豐富口感。
在愉景新城上烘焙班,就順便在樓上吃新開張火鍋店,第一次嚐試以泰式為主題的火鍋放題
🏠環境:以淺白為主題,
近門口是自助區,
設有香茅茶和熱水、
蔬菜🥬區
前菜、小食和甜品區,座位安排寬鬆,
有落地玻璃窗卡座
靠牆的二人卡座、
中庭設有少許植物作裝飾
整體清新自然。
🥩精選牛板腱套餐🍲 $118
冬陰公湯底,味道濃郁而帶點辣,
🥩牛板腱少脂肪,
🥩澳洲M7牛胸腹套餐🍲 $158
泰式清湯底,有淡淡的芫茜味道,
🥩牛胸腹四分之一是脂肪,
比牛板腱厚一點,帶點筋,較爽滑,也有牛味。
🥗前菜和🫔小食:有木瓜沙律🥗、泰式粉絲、
泰式無骨鳳爪,很清新開胃,
也有炸魚餅、
炸雞翼🍗、炸芋泥球等,都炸得卜卜脆。
也有雪糕供應,朋友說士多啤梨雪條很好吃😋!
2024-02-26
4天前 0 浏览
我作為「打邊爐怪」真係可以唔理天氣幾時都可以去打邊爐😂 去開荃灣買嘢,之後去愉景新城揀咗呢間泰式主題火鍋食Lunch 。我哋揀咗食「午市60 分鐘定量火鍋」,定量係指肉類只包含一款限定份量,而其他食物/ 飲品都係無限可任食。入座前可以揀定 1-5 號那一款肉類(有雞肉、豬肉、不同級數嘅牛肉),湯底有五款可以選擇。最後我哋選了:鴛鴦湯底: 💚沙嗲湯底+ 芫荽皮蛋湯底💚🧡4 號精選牛板腱套餐🧡🧡5 號澳洲M7牛胸腹套餐🧡牛肉肉質嫩滑,油花同牛味都唔錯,薄薄一片淥一淥就食得。另外用QR code 可以落單揀各款特色飲品,我哋叫咗「泰式奶茶🧋」、「榴槤雪香」,呢度的特色飲品真係好加分,因為平時D放題多數都係盒裝/罐裝飲品。出面✨自助區✨供應各款食物、醬料可以自己拎,有多款泰式沙律、前菜、小食、炸物,必食推介「木瓜沙律」、「炸春卷」。仲有各款丸類、蔬菜、菇類、麵等火鍋配料。最後記得要留肚食泰式甜品、雪糕雪條。初頭未入去仲猶豫緊60分鐘夠唔夠時間食,但原來都好夠,仲有時間食埋甜品雪條好滿足。仲有呢度啲員工都幾主動,好幾次都主動幫我哋加湯、幫忙收碟,好有效率。

最後我哋選了:
鴛鴦湯底: 💚沙嗲湯底+ 芫荽皮蛋湯底💚
🧡4 號精選牛板腱套餐🧡
🧡5 號澳洲M7牛胸腹套餐🧡
牛肉肉質嫩滑,油花同牛味都唔錯,薄薄一片淥一淥就食得。

仲有各款丸類、蔬菜、菇類、麵等火鍋配料。
最後記得要留肚食泰式甜品、雪糕雪條。

2024-06-08
5天前 0 浏览
荃灣原來開左間泰式火鍋放題🤫,位置就喺愉景新城2樓角落位置,雖然好隱蔽但平日黎食都大排長龍。今次叫左 set B,食足90分鐘每位$238,仲有得食雞煲同牛板腱。雞煲係任食,可揀唔同辣度,雞肉尚算嫩滑,任食黎講算唔錯。食完就打邊爐,共有5款選擇,我地揀左冬陰功湯同椰汁雞湯,冬陰功酸辣開胃,椰汁雞湯清甜有少少椰香。肉類:任食5款肉類,精選牛板腱、澳洲250日穀飼牛卡樂Beef、西班牙豚肉片、酒嫩雞件同牛胸爽。最推薦嫩滑牛板腱。自助區:多款打邊爐配料、冷盤小食、炸物、蔬菜、丸類、麵類。用QR Code 可點墨魚滑同蝦滑,仲有金邊粉添。小食:泰式串燒,豬、牛、雞都有,配埋醬汁超級惹味,推薦必食🤌🏻!另外仲有薄餅、豬頸肉、泰式豬手、各式炸丸。甜品:千層糕、椰汁西米糕等泰式甜品,仲有雪糕雪條任食。飲品;有好多款泰式飲品同特飲,泰式奶茶、榴槤雪香、龍眼冰等等,我最推薦盲盒飲品,係椰汁涼粉,好香甜。食物質素唔錯,但美中不足係90分鐘真係太短了,又雞煲又打邊爐最少真係120分鐘先夠喉。泰•初夏 @thai_summer_地址:荃灣青山公路 荃灣段398號愉景新城2樓2030號舖

肉類:

自助區:

小食:

甜品
千層糕、椰汁西米糕等泰式甜品,仲有雪糕雪條任食。

飲品;

泰•初夏 @thai_summer_
地址:荃灣青山公路 荃灣段398號愉景新城2樓2030號
5天前 0 浏览
🏡店舖光猛,木及綠植做裝飾,店內冷氣充足,地面乾淨! 一個價錢,兩種體驗✌🏻,除了牛板腱火鍋放題外, 還有辣度可選的雞煲任食!😯雖然只有90分鐘用餐時間但包你已經覺得值回票價非常滿足😋🥘泰式雞煲帶少少酸甜味 無出面食嘅咁咸雞件都算新鮮無雪藏味呢度只提供鴛鴦鍋,鴛鴦鍋底唔洗加錢,冬蔭功湯酸酸辣辣🌶️有椰奶香,呢個餐嘅肉有牛板腱、牛胸爽、西班牙豬肉、醉雞件,仲左次一級的卡樂beef,兩款牛肉都有食,但我就覺得牛板腱😋😚😚好食啲,無咁肥同牛味濃啲😋,冬蔭功牛板腱簡直一流🥘椰汁雞湯我個人比較喜歡椰汁雞湯,幾欣賞個椰汁雞湯酸中帶甜,酸酸辣辣的很清爽開胃👍🏻👍🏻👍🏻,用嚟烚豬肉好夾,但有人喜歡清湯,更能體現食物原味道! 除左火鍋外 餐廳仲提供左雞煲同各式各樣嘅熟食😆唔單止豐富左火鍋嘅口味🍡亦都為用餐體驗增添左更多樂趣我地叫左牛肉同雞肉串燒🍢出面仲有自助吧都好吸引架 所以都攞左幾款小食試下🤤木瓜沙律清新爽口 泰式鳳爪多汁 🍱炸雞翼夠酥脆火鍋嘅各種蔬菜、丸類、芝士腸、炸魚皮、響鈴🥟等應有盡有一路食小食又一邊打邊爐真係食到你嘔😆火鍋料 refill得快👍更有各種口味嘅雪糕雪條可供選擇飲品都好多款🤩梳打、茶
🏡店舖光猛,木及綠植做裝飾,店內冷氣充足,地面乾淨!
雖然只有90分鐘用餐時間但包你已經覺得值回票價非常滿足😋

唔單止豐富左火鍋嘅口味🍡亦都為用餐體驗增添左更多樂趣
我地叫左牛肉同雞肉串燒🍢
出面仲有自助吧都好吸引架 所以都攞左幾款小食試下🤤
木瓜沙律清新爽口 泰式鳳爪多汁 🍱炸雞翼夠酥脆
火鍋嘅各種蔬菜、丸類、芝士腸、炸魚皮、響鈴🥟等應有盡有
一路食小食又一邊打邊爐真係食到你嘔😆

問左幾個店員都話係水吧隨機係三款飲品中面整一款比你
所謂三選一既Option係唔包含係Menu上面
再追問店員都係表示唔清楚係邊三款
即係你想試晒所有Hidden Menu就真係要睇你運氣如何
係荃灣咁繁華鬧市既地區食dinner當然想靜靜地有個me time 食下野啦😌所以簡左位於愉景新城既泰.初廈打邊爐泰初夏有三隻套餐簡 選擇左中規中矩嘅套餐✨set B 雞煲+牛板腱火鍋放題$238 90分鐘湯底揀咗鴛鴦湯底 椰子雞湯及皮蛋芫荽湯由於椰子雞湯係泰式 所以酸酸地但椰子味重 所以淥嘢食都比較惹味牛任食之餘 泰式飲品例如泰式奶茶 梳打等特飲 椰汁糕 甜品泰式小食 好似串燒 豬手 豬頸肉都係用QR code任叫☺️座位亦相當闊落好坐 裝修又不失美麗
係荃灣咁繁華鬧市既地區食dinner

泰式小食 好似串燒 豬手 豬頸肉

都係用QR code任叫☺️

座位亦相當闊落好坐 裝修又不失美麗
2024-06-02 0 浏览
今天到愉景新城逛街,看到商埸角落有一家看起來挺特別的泰式放題,店面令人感覺特別溫馨,給人很舒服的感受,於是決定一試,店內座位很多也很寬敞~~餐廳主要是自助下單,菜單上選擇很多,包括不同種類火鍋配料,以及熟食泰式串燒等,飲品方面也是隨意任點任飲,泰式飲品當然不少得,也有港式奶茶🧋、檸檬茶,我覺得泰式奶茶非常好喝,必須一試,還有無限供應的雪條🍦自助區有大量任食火鍋配料包括丸類、蔬菜🥬,而且食材都好新鮮🫠醬料方面可以自由配搭,不夠飽仲有好好味辛辣麵提供😋這次我們選了90分鐘火鍋放題(雞煲+牛板腱) 套餐,牛胸爽脆口食落又唔會油膩,口感都相當好,食落十分爽口!精選牛板腱、澳洲250日穀飼牛卡樂Beef, 肉味香濃多汁。西班牙栗心豚肉片及酒嫩雞入口軟嫩,口感鬆化🤤湯底我們選了鴛鴦湯底: #泰式冬蔭公 與 #芫茜皮蛋,兩個湯底都很香,不過個人偏愛冬蔭公,微辣口感又開胃😋雞煲另外上,有南姜、香茅、檸檬葉、炸蒜及干蔥,酸酸甜甜,非常開胃✨雞肉軟嫩多汁,鮮美可口,實在是很物超所值👍泰式串燒可Q code下單任吃,我點串燒豬頸肉、燒墨魚、雞肉串,全部食落都好香口😉自助區冷盤小食有粉絲沙律、泰式鳳爪、木瓜沙
自助區冷盤小食有粉絲沙律、泰式鳳爪、木瓜沙律🥗
炸物有炸春卷、炸薯角、炸雞翼、炸雞卷🥢
2024-05-18
2024-06-02 20 浏览
愉景新城四至六月星期六日免費泊車~可以泊咁耐梗係嚟打個邊爐啦😛我哋揀咗雞煲加牛板腱火鍋90分鐘放題,每人$238😀雞煲非常入味,唔覺得有雪味,連埋好多洋蔥蒜頭芫荽一齊炒,充滿泰國風味~不過冇得無限refill ,小辣嘅口味適合普羅大眾,但我認為中辣會更吸引😁有好多飲品可以選擇,我哋揀咗泰式青檸梳打同埋乳酸梳打,打邊爐最緊要飲品夠氣~☺️火鍋套餐有牛胸爽、牛板腱、卡樂B牛、西班牙豬肉同埋醉雞件😝我最鍾意就係食牛胸爽同埋牛板腱😍牛胸爽就算淥耐咗都唔會嚡口,之前去食潮汕火鍋最鍾意都係呢個部位😝牛板腱嘅牛味香濃,肥瘦相近,脂肪含量唔會過高😛佢哋仲有好多泰式小食,我哋嗌咗泰式豬頸肉,豬頸肉好爽口,佢哋仲有個秘製嘅豬頸肉sauce,酸酸甜甜幾好味👍🏻豬牛雞串燒:出面食串燒都唔平,難得呢度可以任食~入口唔覺得乾身,入口充滿香茅味👍🏻泰式魚餅:入口彈牙,有少少芫荽香味,貫徹咗泰式嘅主題⭐️最後有我好鍾意食嘅泰式千層糕同埋椰汁西米糕,甜品嘅椰汁味香濃,甜得來唔會死甜,椰汁西米糕仲有粟米喺入邊,口感幾清爽😝

我哋揀咗雞煲加牛板腱火鍋90分鐘放題,每人$238😀

火鍋套餐有牛胸爽、牛板腱、卡樂B牛、西班牙豬肉同埋醉雞件😝

牛板腱嘅牛味香濃,肥瘦相近,脂肪含量唔會過高😛

泰式魚餅:入口彈牙,有少少芫荽香味,貫徹咗泰式嘅主題⭐️

2024-06-01 24 浏览
午市半自助火鍋已經可以食出面自助區的泰式鳳爪同木瓜沙律,食呢2樣已經回本,仲有味道正宗,不太酸,不太辣,不太咸,甜品有椰汁西米糕,芒果糯米飯,推介冬陰公湯底,濃味但開胃清新

《打邊爐唔一定要晚上嘅》只要你想,就幾時都可以啦☺️有散叫午市套餐,亦有得打邊爐午市60分鐘定量火鍋飲品在QR code裡落單,無限任飲二人可以鴛鴦鍋今次揀咗冬陰公+芫荽皮蛋湯底4.牛板腱套餐 $1185.澳洲M5牛胸腹套餐 $158(必食)👍👍👍📌📌📌半自動野食區亦有多款選擇:粟米🌽芝士腸午餐肉萵筍生菜牛柏葉牛丸墨魚丸響鈴炸魚皮公仔麵⋯⋯開胃前菜:泰式鳳爪、粉絲⋯⋯熟食分別有:雞翼、春卷、紫薯波波⋯⋯甜點🍮:椰汁西米糕、Tiramisu、芝士餅⋯⋯
《打邊爐唔一定要晚上嘅》
只要你想,就幾時都可以啦☺️
有散叫午市套餐,亦有得打邊爐

午市60分鐘定量火鍋
飲品在QR code裡落單,無限任飲
二人可以鴛鴦鍋
今次揀咗冬陰公+芫荽皮蛋湯底

4.牛板腱套餐 $118

5.澳洲M5牛胸腹套餐 $158(必食)
👍👍👍📌📌📌

公仔麵⋯⋯

開胃前菜:
泰式鳳爪、粉絲⋯⋯

熟食分別有:
雞翼、春卷、紫薯波波⋯⋯
甜點🍮:椰汁西米糕、Tiramisu、芝士餅⋯⋯
  • 澳洲M7牛胸腹
2024-05-19 24 浏览
整體食物味道 幾好! 但自取食物款式不多…第一次上菜(指定肉類)速度較慢,地方細,做11人單要分檯座,不太喜歡!呢個價錢,不妨一試,但一次就可以了! 唔會主動推介給朋友們!
整體食物味道 幾好!
  • 雞煲
2024-05-19 36 浏览
睇社交媒體網站嘅Foodie出post 見啲相好靚 期待咗好耐想食呢間 兩星期後終於試食咗 食之前再睇埋OpenRice嘅食評 好多都係差唔多評價 咁大家就自己諗吓係咩人出嘅食評喇喺門口等入去嗰陣 明明有好多職員行嚟行去 但係都冇人招呼我入去 感覺上好混亂 好似每個職員都唔知自己咩崗位咁之後揀咗B餐 90分鐘 叫咗椰汁雞同冬陰功湯底 B餐有雞煲 個雞煲就等咗好耐先上 每一嚿雞都有炸過 但全部都係骨同雞皮而兩個湯底基本上係一樣 只係冬陰功湯底會多少少辣味 兩個湯個底都係酸酸哋 差唔多味 我本身鍾意食酸嘢 就覺得個湯都OK 但建議唔好同時叫呢兩個湯 因為真係差唔多味B餐嘅肉就麻麻哋 無乜牛味 如果主要係想食牛肉嘅話唔建議食呢間 有啲任食嘅泰式小食可以叫 試咗串燒 炸丸 正常發揮 喺出面拎嘅泰式粉絲 都算好食 夠酸夠凍夠辣 而椰汁西米糕都係正常味道 至於飲品方面 榴槤味嗰杯飲品 冇榴槤味 泰式奶茶都試咗 飲咗幾啖就冇再飲 覺得唔好飲水蜜桃梳打就得個甜字 最好飲係荔枝梳打 服務方面 感覺佢哋好混亂 而且唔會主動收嘢 要擺過隔籬枱佢先會收 我坐咗張二人枱 都好迫 吉嘅碟同飲品疊到好高 佢經過見到
之後揀咗B餐 90分鐘 叫咗椰汁雞同冬陰功湯底 B餐有雞煲雞煲就等咗好耐先上 每一嚿雞都有炸過 但全部都係骨同雞皮
水蜜桃梳打就得個甜字 最好飲係荔枝梳打
服務方面 感覺佢哋好混亂 而且唔會主動收嘢 要擺過隔籬枱佢先會收 我坐咗張二人枱 都好迫 吉嘅碟同飲品疊到好高 佢經過見到都唔會收 要叫佢佢先識收
總結:除咗欣賞佢個湯酸酸地幾特別之外 其他嘢都係一般貨色 試一次就夠 奉勸各位唔好睇OpenRice嘅好評 唔好信Foodie咁多
2024-05-11