2025-04-19 0 浏览
現在火鍋款式層出不窮,屢見新意。想食泰菜又想打邊爐,泰金鍋一次滿足你兩個願望,真係好正🙌🏻🙌🏻。✨風生水起秘撈雞✨吃火鍋之前可以先食名菜,五選一,分別有特色泰金烤魚煲、風生水起秘撈雞、藤椒烤魚煲、農家回味雞煲及濃湯花膠雞煲(+$98)。我們選了風生水起秘撈雞😍,很有泰式風情。香蔥、芫荽、雞肉、洋蔥、花生及檸檬汁,酸甜開胃,非常清爽👍🏻✨湯底✨多款湯底可供選擇,而且可以一人一鍋,我們分別選了泰金冬陰功鍋、馬來娘惹叻沙鍋、極之鰹魚湯,日式泰式風情俱備,同朋友非常滿足。✨活捉海鮮✨新鮮生猛海鮮任捉,游水海蝦爽口彈牙,鮑魚大隻鮮甜,真係好正。✨澳洲產下肩胛肉眼餐✨牛、羊、豬也包含在內🐮🐑🐷。羊肩肉羶味不重,非常嫩口。肉眼及牛胸腹肉色鮮紅,油花清晰,豚梅肉肉質細嫩,配芝麻醬份外好食。✨自行落單✨炸蝦餅配上泰式辣醬,令我心心念念。榴槤炸彈外脆內軟,榴槤蓉爆餡而出。還有不少沙嗲串燒,啖啖肉,十分惹味。而且仲有煲仔飯,十分有驚喜。✨自助區✨多款熱盤可供選擇,聽店員講每日更新。令我印象深刻的有泰式海南雞,香辣惹味;泰國清邁炸豬皮,鬆脆可口;港式碗仔翅、咖喱魚蛋、牛腩等香濃入味。✨甜品✨除雪糕外,還有綿綿
風生水起秘撈雞

✨風生水起秘撈雞✨

✨湯底✨

✨活捉海鮮✨

✨澳洲產下肩胛肉眼餐✨

✨自行落單✨

✨自助區✨

甜品
除雪糕外,還有綿綿冰機,更有多款泰式甜品,如泰式椰汁西米糕及千層椰汁糕,花多眼亂,但令人甚是滿足。

餐廳環境寬敞明亮,服務態度殷勤,菜式選擇甚多,的確是開心的晚餐。想睇更多介紹,馬上Follow我啦😁。
#thaifood #hkfood #thairestaurant #foodie #高質 #香港美食 #泰國菜 #泰金鍋 #全港第一間泰式火鍋店 #火鍋放題 #火鍋 #泰國菜 #觀塘美食 ##big_big_foodie #big_big_foodie食勻觀塘 #big_big_foodie食勻香港
風生水起秘撈雞
路個亞太中心有個姐姐派傳單,見到呢間新開嘅「泰金鍋」 泰式🇹🇭火鍋放題幾特別又幾抵食,一於試吓啦. 原來佢哋旺角同荃灣都有分店㗎,今次插旗觀塘,九龍東嘅朋友又多個選擇. 晚市有三個套餐都係食120分鐘,價錢平日由$268 至$328 不等,7:30前埋單仲有早鳥優惠每個餐每人平多$30‼️我哋叫咗中等價錢呢個set B 澳洲產下肩胛肉眼餐,除咗套餐食物可以手機落單任點,自助區仲有超過80款美食、配料、甜品等,而且日日款式都唔同. 飲品櫃選擇超多最特別就係有自家製泰式奶茶同埋香茅水❤️ 想開胃就先食下沙律. 炸物區大推泰式豬皮、蝦片. 熟食區有肉碎生菜包、蒲燒鰻魚、海南雞、炒花甲等等. 點心蝦餃同小籠包都唔錯. 至於火鍋配料區呢都幾豐富,有好多蔬菜、菇類、丸類、麵食,有新鮮蟲草花夠健康. 醬料區超豐富有冬陰功醬好特色. 中上價位兩個套餐包咗前菜三選一,可以揀烤魚煲、雞煲或者撈起. 我哋叫咗呢個好鮮嫩炙烤魚煲. 醬汁好惹味,魚肉嫩滑. 食完可以選擇直接加湯打邊爐,或者可以免費轉八款基本湯底,有四款泰式選擇,今次我哋清清地就選咗檸檬青茅,真係第一次食呢款湯底. 肉類就有三款包括肩胛肉眼、牛胸腹、

肉類就有三款包括肩胛肉眼、牛胸腹、豚梅肉,有肉味又新鮮. 海鮮類有六款,沙白、扇貝、墨魚滑、墨魚仔、水魷、花甲,質素唔錯幾新鮮亦冇咩沙. 炸物有七款,個人大愛泰式榴槤炸彈,蝦餅都好彈牙. 等個湯底吸滿食材精華,落返個泰式米粉就最正啦.

食飽飽最後唔少得甜品. 🔥DIY棉花冰一定不能錯過,好多配料而且唔少仲充滿泰國風味. 另外都有雪糕雪條同西米椰汁糕. 健康啲食水果.✅

最驚喜嘅係臨走店員叫我哋follow佢哋社交媒體就即刻有個⭐️靚靚帆布袋,裏面仲有神秘禮物,好驚喜. 門口仲有估泰文遊戲添,估中仲可以當錢用㗎,真係有得食又有得玩.

行到觀塘,就嚟到呢間全港第一間泰式火鍋店「泰金鍋」😍 心思思想試吓泰式火鍋,終於揾到時間約埋朋友嚟食!一行入去,已經聞到陣陣香味撲鼻而來,個人即刻肚餓晒🤤今次試咗佢哋嘅「120分鐘火鍋-Set B 澳洲產下肩胛肉眼餐」,真係一打開個餐盒,啲肉眼紅潤鮮嫩,油花分佈均勻,一睇就知係高質澳洲牛肉👍🏻 仲未煮已經想流口水喇!泰式湯底香料十足,唔會太辣但係香辣適中,一啖落喉好香好過癮!將啲肉眼滑入湯底,輕輕涮幾下,啲肉就變成粉紅色,夾起嚟輕輕咬一啖,柔軟多汁又唔會肥膩,配埋泰式辣醬,個味道層次即刻豐富咗好多🔥仲有個必試推介!只需喺B/C/D餐加$45,就可以親自捉鮑魚同海蝦食到飽!嗱,唔係普通嘅捉蝦,係真係自己落手去捉新鮮嘅鮑魚同海蝦添,好似釣魚咁過足手癮,捉完即煮,新鮮度完全冇得輸😎仲可以揀五選一嘅名菜,有特色泰金烤魚煲、風生水起秘撈雞、藤椒烤魚煲、農家回味雞煲,鍾意食花膠嘅就可以加$98歎埋濃湯花膠雞煲,絕對值得!🥘食完個煲,煲仔飯都唔好錯過,香噴噴滿滿飯香!最後仲有甜品區嘅綿綿冰機,清甜涼快,完美結束呢一餐!至於自助吧天天煥新,保證你每次嚟都有新鮮感覺!😋真心推薦約埋三五知己一齊嚟試下,無

真心推薦約埋三五知己一齊嚟試下,無論係聚餐定慶祝,包你食到滿足而歸!

庆祝纪念
母亲节
2025-05-13 0 浏览
平時打邊爐就打得多😉但「泰金鍋」嘅泰式火鍋,仲有生捕海鮮就第一次食🇹🇭.⚠️此餐廳收取10%服務費💰.B餐澳洲下肩胛肉眼餐120分鐘(2位)🍽️套餐$596💰.湯底(2款)🍲套餐包含💰泰金冬蔭功鍋同關東壽喜燒鍋💁🏻‍♀️冬蔭功酸辣開胃🌶️.風生水起秘撈雞🐓套餐包含💰將雞肉🐥芫荽🌿香蔥、洋蔥🧅花生🥜同檸檬汁拌勻🍋非常清新😋.捕捉鮑魚海蝦蜆🌊套餐包含💰有鮑魚、海蝦🦐沙白、花甲🐚原隻墨魚仔🦑鮑魚新鮮生猛,海蝦肉質彈牙😆.肉類🥩套餐包含💰有嚴選特級牛胸腹🐄澳洲產下肩胛肉眼🐂特選豚梅肉🐷澳洲產草飼羊肩肉🐏滑雞件🐓嚴選特級牛胸腹肥瘦適中☺️澳洲產下肩胛肉眼肉味濃郁🤤.煲仔飯放題🍚套餐包含💰金銀蒜開邊蝦煲仔飯🍤蒜味香濃🧄仲有飯焦🔥.火鍋配料🥢套餐包含💰蔬菜🥦丸類🍢菇菌🍄‍🟫🍄南瓜🎃粟米🌽麵食🍜.炸物🍤套餐包含💰泰式炸蝦餅、泰式榴槤炸彈、鬆脆響鈴卷、宋卡炸蝦片、香酥魚塊🐠爆餡韮菜餃🥟.熟食🧆套餐包含💰燒鰻魚🐟泰式沙嗲豬肉串、泰式沙嗲豬肉🍗蒜香豆皮🧄串點心🥠蠔油時蔬🥬椒鹽蝦🧂港式咖喱🍛豚肉生薑燒🐖港式碗仔翅🇭🇰泰式海南雞🐔冬蔭功海鮮湯🥣白飯🍚.冷盤🧊套餐包含💰有泰式青木瓜沙律、泰式酸辣鳯爪沙律🥗.甜品🍮套餐包含💰
⚠️此餐廳收取10%服務費💰
B餐澳洲下肩胛肉眼餐120分鐘(2位)🍽️套餐$596💰
冷盤🧊套餐包含💰有泰式青木瓜沙律、泰式酸辣鳯爪沙律🥗
甜品🍮套餐包含💰有DIY綿綿冰🍧千層椰汁糕🥥忌廉泡芙🍩一口蛋糕🍰雪糕🍨雪條🍦紅豆沙🫘木瓜雪耳糖水、一口撻🧁椰子大菜糍、各式糍點🥧水果🍈🍍
飲品🥤套餐包含💰泰式紅奶茶🧋泰式綠奶茶🍵清新香茅水🎍五花茶🌼香茅檸檬薏米水🍋汽水🫧茶類飲品🫖果汁🧃
2025-05-12 0 浏览
泰式火鍋🥘親自捉鮑魚海蝦放題 (A餐+$45/惠顧B/C/D餐即可體驗)名菜五選一:特色泰金烤魚煲/風生水起秘撈雞/藤椒烤魚煲/農家回味雞煲/濃湯花膠雞煲(+$98)呢次揀B餐 澳洲產下肩胛肉眼餐火鍋]B餐或以上係就可以自助活捉鮑魚海蝦放題😋有五選一嘅前菜 我地揀左農家回味雞煲🐓雞件嫩滑 香辣惹味🌶️自助活捉鮑魚海蝦都幾過癮蝦仲跳跳下 鮑魚啜得個籃好實 非常新鮮🦐至於湯底就揀左青檸椰奶雞湯 椰奶嘅甜香 香茅味出色 冬陰功湯 香茅同檸檬葉嗰啲香料令湯底好有層次 酸酸辣辣 推介👍🏻打邊爐嚟講呢啲泰式湯底又特別又開胃🤤火鍋配料選擇豐富 自助區大約有至少20多款小食 包括炸物點心等等🥟亦有好多泰國特色小食 青木瓜沙律 酸辣鳳爪 開胃又惹味炸豬皮炸蝦片脆卜卜 仲有秘製海南雞入味又嫩滑😆自助吧每日煥新另外掃 QR code 揀肉類 海鮮 串燒 炸物 煲仔飯 一次滿足所有食慾🥩肉類有牛豬羊肉 澳洲產下肩胛肉眼 牛味濃郁 泰式沙嗲串燒 調味香口 燒得啱啱好最驚喜係有煲仔飯 推介蒜蓉開邊蝦煲仔飯 蝦份量多又鮮甜 蒜香撲鼻 值得一試🍲甜品都有好多選擇 有雪糕 雪條 泰式糕點 撻類 椰汁西米糕 椰香味十足 口
泰式火鍋🥘

炸豬皮炸蝦片脆卜卜 仲有秘製海南雞入味又嫩滑😆
自助吧每日煥新

甜品都有好多選擇 有雪糕 雪條 泰式糕點 撻類
椰汁西米糕 椰香味十足 口感滑溜
最正係可以自己整綿綿冰 隨意加鍾意嘅配料 例如仙草 椰果同三色珍多冰🍧

飲品仲有泰式奶茶 絕對係另一個亮點🥤

觀塘泰金鍋主打泰式口味邊爐~仲有任食親自捉嘅鮑魚海蝦放題 (A餐+$45; 惠顧B/C/D餐即可體驗)另外名菜五選一~有魚煲同雞煲揀🐟🐓真係超豐富啊!·͜·♡ Set B 澳洲產下肩胛肉眼餐重點!任夾新鮮鮑魚同海蝦!新鮮彈牙,值回票價啊🤪海鮮超推介新鮮沙自同鮮甜花甲!粒粒肥美飽滿又鮮甜!肉類有澳洲綠草原羊肩肉、澳洲產下肩胛肉眼、嚴選特級牛胸腹、特選豚梅肉,個人最like牛胸腹~肉味濃郁又肥瘦適中😆湯底方面推~青檸椰奶雞湯鍋🍋‍🟩同泰金冬蔭功鍋!兩款都好濃郁~有風味( •̀ᴗ•́ ) ̖́-名菜五選一,包括特色泰金烤魚煲/風生水起秘撈雞/藤椒烤魚煲/農家回味雞煲/濃湯花膠雞煲(+$98),農家回味雞煲勁惹味🌶️另外仲有飽肚之選煲仔飯,有成九個款式揀!炸物必食香口彈牙泰式炸蝦餅同泰式榴槤炸彈自助吧提供日泰美食、香脆炸物、精美點心🥧必食炸蝦片🔥⁠甜品區同樣豐富~ 綿綿冰機可以DIY綿綿冰,多款配料任揀😛仲有泰式特式甜品~泰式椰汁西米糕、千層椰汁糕🥥大滿足啊!

·͜·♡ Set B 澳洲產下肩胛肉眼餐

2025-05-11 0 浏览
📍泰金鍋打邊爐平時就食得多,但係有得邊玩邊釣新鮮海鮮既你有冇試過?😎呢間位於觀塘亞太中心既泰式火鍋,個set勁抵食,除左雞煲/烤魚之外,仲可以打邊爐,主打活捉鮑魚海蝦😍💫Set B 澳洲產下肩胛肉眼餐 $298/位⚡️名菜五選一農家回味雞煲/濃湯花膠雞煲 (+$98)/特色泰金烤魚煲/風生水起秘撈雞/膝椒烤魚煲五款自選1款,當晩試左特色泰金烤魚煲,烤魚好正有爆過鑊,好有鑊氣!魚皮脆卜卜,似食緊薯片~魚肉好入味,而且冇乜細骨,份量好足!🥩澳洲產下肩胛肉眼餐 (120分鐘)🍲鍋底馬來娘惹喇沙鍋:喇沙味勁濃帶微微嘅辣膠原豬骨湯:豬骨熬製過,係滋潤嘅湯底放題Set B總共有110款唔同嘅嘢食,當中有唔同嘅肉類、海鮮、炸物同串燒,食物種類繁多!🔺肉類:澳洲產草飼羊肩肉同澳洲產下肩胛肉眼值得試!冇太多肥肉,而且肉味都係偏重~🔺炸物:泰式炸蝦餅味道正宗,夠地道🔺串燒:泰式沙嗲雞肉串同豬肉串,最正嘅絕對係沙嗲汁!🔺海鮮: 新鮮沙白/鮮甜花甲/墨魚仔,呢幾樣都試曬,沙白唔錯,大隻兼冇沙,海鮮較出色~🔶活捉鮑魚海蝦呢個體驗真係好難得,好少餐廳可以任你自己捉!啲海蝦勁生猛,夾上嚟仲跳吓跳吓,食起上嚟就一定爽
📍泰金鍋

💫Set B 澳洲產下肩胛肉眼餐 $298/位

⚡️名菜五選一
好入味,而且冇乜細骨,份量好足!

🥩澳洲產下肩胛肉眼餐 (120分鐘)

🍲鍋底
馬來娘惹喇沙鍋:喇沙味勁濃帶微微嘅辣
膠原豬骨湯:豬骨熬製過,係滋潤嘅湯底

放題Set B
🔺炸物:泰式炸蝦餅味道正宗,夠地道
🔺串燒:泰式沙嗲雞肉串同豬肉串,最正嘅絕對係沙嗲汁!

🔶活捉鮑魚海蝦
呢個體驗真係好難得,好少餐廳可以任你自己捉!啲海蝦勁生猛,夾上嚟仲跳吓跳吓,食起上嚟就一定爽口彈牙😎鮑魚就大大隻,新鮮彈牙!大推大推😍

⚡️自助吧
千祈唔好睇小少呢個自助吧,嘢食種類多到你食唔曬,每日煥新~有大量嘅冷盤、熟食、炸物、煲仔飯、甜品等等,務求你飽到捧住個肚走😳😆
🔺冷盤:白雲鳳爪必食!冇諗過都可以無限食,味道好掂!
🔺熟食:可以試吓海南雞,肉質嚟講都算嫩滑,唔會乾柴或者鞋口~
🔺甜品:椰汁糕必食😌自己都食咗五件😆另外DIY雪花冰都唔錯,仲可以自選配料
2025-05-11 0 浏览
上星期同屋企人經過觀塘亞太中心樓下,見到有人派傳單,原來樓上開咗即撈海鮮嘅泰金鍋,咁特別即刻試試餐廳分咗自助區同點餐區,自助區有大量嘅泰式同特式嘅小食、生果、甜品同飲品,竟然有綿綿冰機!另外最重要係個自助海鮮區,可以自助撈海蝦同鮑魚,真係好新鮮了解完原來揀A餐就要加+$45,而揀B/C/D餐,就可以體驗親自捉鮑魚海蝦放題 最後我哋揀咗「120分鐘火鍋-Set B 澳洲產下肩胛肉眼餐」首先係5款名菜度揀一款 - 特色泰金烤魚煲/風生水起秘撈雞/藤椒烤魚煲/農家回味雞煲/濃湯花膠雞煲(+$98)!我地揀咗風生水起秘撈雞,雞絲嫩滑可口,加埋配菜好開胃之後再揀湯底 - 青檸椰奶湯/馬來娘惹喇沙湯/泰金冬陰功鍋/檸檬香茅鍋/日式蕃茄濃湯鍋/膠原豬骨湯/關東壽喜燒鍋/極之鰹魚湯, 揀咗青檸椰奶湯同泰金冬陰功鍋,兩款都充滿住泰式風味,又香又濃點餐可以掃QR code,入面有肉類、海鮮、炸物、串燒同煲仔飯。煲仔飯喺放題好少見,餐廳又整得唔錯,足料之餘仲有飯焦

這間人氣火鍋店位於觀塘的1亞太中心,主打120分鐘泰式火鍋放題。晚市時段設有四款級別的套餐,其中B、C及D餐均可體驗捕捉活蝦鮑魚放題,而A餐則需要另加錢。澳洲產下肩胛肉眼餐 - $298/位110品放題特色泰金烤魚煲整尾魚開邊再煎至兩面金黃,魚皮脆中帶嫩特別惹味,雪白的魚肉爽滑富彈性,魚鮮味非常濃郁,醬汁麻麻辣辣。捕捉鮑魚海蝦放題可親自動手捉蝦,即捉即食充滿趣!鮮蝦來自本地蝦場頗肥美,使用有機飼料養殖,每日新鮮運送到店,味道十分鮮甜;而鮮活鮑魚厚肉爽身,有明顯的鮑魚鮮甜味。八款湯底均每日新鮮熬製,青檸椰奶雞湯鍋有奶白色的湯頭,鮮甜的雞湯有陣陣椰奶香,又有酸甜醒胃的青檸非常清新;馬來娘惹叻沙鍋擁有濃郁的咖哩和椰子香味,有淡淡的甜味及辣味。肉類方面,澳洲產下肩胛肉眼有豐富的油花和濃郁的牛肉風味;嚴選特級牛胸腹肉味濃且肉汁多;澳洲產草飼羊肩肉纖細滑嫩不羶,軟硬適中且多汁。海鮮方面,手打墨魚滑有獨特的粘粘感富彈性;原隻墨魚仔煙煙韌韌;新鮮花甲及沙白鮮甜無沙。小食方面,燒鰻魚塗滿鹹甜的蒲燒汁,結實富彈性;泰式沙嗲雞肉及豬肉串軟腍多汁不柴,有濃厚的堅果香氣;泰式炸蝦餅金黃酥脆而不膩。煲仔飯有多款選
澳洲產下肩胛肉眼餐 - $298/位
澳洲產下肩胛肉眼
嚴選特級牛胸腹
泰式沙嗲雞肉及豬肉串
燒鰻魚

煲仔飯有多款選擇,以熱呼呼的砂鍋上,米飯粒粒分明吸收食材的鮮香,又有一層焦香的鍋巴。

自助區方面每日更換,有超過90款火鍋食物、熟食區、炸物、點心、配料、飲品及甜品
熟食區方面,泰廚秘製海南雞肥美飽滿,有爽彈雞皮及嫩滑的雞肉;泰式黃咖喱海鮮帶有濃厚薑黃及咖哩粉的香氣,還有蒜香排骨及椒鹽蝦等…
甜品方面,必吃綿綿冰機,幼滑細膩的沙冰毫無冰塊感,可自行加入椰奶、芋圓、紅豆及西米等等;自家製斑蘭糕有椰汁相間煙煙韌韌;椰汁糕有濃厚的椰奶香,又有晶瑩剔透的西米及爽脆的粟米,還有多款雪糕及雪條供應。
飲品方面,泰式奶茶有手標紅茶的獨特香氣,又有香茅水清新解膩,還有一系列的罐裝飲品包括啤酒。
2025-04-29
2025-05-06 0 浏览
觀塘泰式火鍋放題🤩仲可以任捉流水蝦+生猛鮑魚Set B 澳洲產下肩胛肉眼餐 平日夜晚$298位仲包埋一款雞煲/烤魚/撈雞~我哋揀咗藤椒烤魚煲,因為冇得走辣,就點左超超超小辣🤣烤魚幾好食!我食唔到辣,但呢隻唔算好辣,反而係好麻,幾過癮🤭之後每人一款湯底,我哋揀咗椰奶湯同埋豬骨湯~自助區都好多選擇,甜品熟食飲品一應俱全,流水蝦同埋鮑魚任撈任食(set A +$45 / set B/C/D) 啲蝦好鮮甜!QR code可以點肉類、串燒、小食等,最推薦墨魚滑,口感彈牙,鮮甜好味😋食量大嘅可以點煲仔飯!見到枱枱都有點,不過我哋太飽冇嗌到🤣
觀塘泰式火鍋放題🤩仲可以任捉流水蝦+生猛鮑魚
Set B 澳洲產下肩胛肉眼餐 平日夜晚$298位
之後每人一款湯底,我哋揀咗椰奶湯同埋豬骨湯~

1K
一年四季都是打邊爐的好日子泰菜、火鍋、海鮮、雞煲四樣我最鍾意嘅嘢結合埋一齊就係 @thaipot.hk 啦😝連火鍋湯底都係泰式風味!酸酸辣辣,幾開胃~🦐鮑魚海蝦放題🦐惠顧B/C/D餐就可以體驗自助撈海鮮!海鮮生猛,肉質新鮮彈牙🤤B餐火鍋任食澳洲產下肩胛肉眼放題嚟講已經好滿足了~~✨農家回味雞煲重口味之選,可自選辣度!✨煲仔飯估唔到會有咁多款煲仔飯😮揀咗韓式芝士煲仔飯平時比較少見嘅口味!份量較多,適合多人分享✨自助吧-泰式海南雞-木瓜沙律-泰式奶茶/綠茶自助吧不定期更換款式我最愛係泰式奶茶🤤平時買一杯泰式飲品要幾十蚊呢度可以實現泰式奶茶自由了🥹✨綿綿冰機多款配料以綿綿冰甜品作結!
一年四季都是打邊爐的好日子
泰菜、火鍋、海鮮、雞煲
四樣我最鍾意嘅嘢結合埋一齊
就係 @thaipot.hk 啦😝
火鍋湯底都係泰式風味!
酸酸辣辣,幾開胃~

🦐鮑魚海蝦放題🦐
惠顧B/C/D餐
就可以體驗自助撈海鮮!
海鮮生猛,肉質新鮮彈牙🤤
B餐火鍋任食澳洲產下肩胛肉眼
放題嚟講已經好滿足了~~

✨農家回味雞煲
重口味之選,可自選辣度!

✨煲仔飯
估唔到會有咁多款煲仔飯😮
揀咗韓式芝士煲仔飯
平時比較少見嘅口味!
份量較多,適合多人分享

✨自助吧
平時買一杯泰式飲品要幾十蚊
呢度可以實現泰式奶茶自由了🥹

✨綿綿冰機
多款配料
以綿綿冰甜品作結!
2025-05-06 0 浏览
泰金鍋喺觀塘開咗分店其實都開咗一陣㗎啦,對我嚟講依間比較近我至於有朋友之前睇完我個食評,之後都想一齊夾吓蝦!所以就再去啦觀塘我覺得更加舒服!重點係 呢度竟然有雪花冰!仲可以自己加配料添!自助吧有 小食,熱盤,甜品,不論泰式同埋港式都有!飲品方面值得一讚嘅係有自家製嘅飲品!仲要足料到俾你望到!😍😍😍而家食打邊爐,仲有五選一名菜,可惜朋友喉嚨痛,如果唔係叫烤魚,其實都好回本!👍🏻👍🏻👍🏻另外仲有即叫即整嘅煲仔飯!可惜又係飽得滯食唔到 🥹不過唔緊要!我哋嘅重點放晒喺出邊!就係新鮮嘅蝦同鮑魚 🤤🤤🤤 真係出邊好難食到咁嘅水準! 啲蝦隻隻都好彈牙好鮮甜! 夾左好幾次! 真係食唔停所以我覺得B餐,啱啱好包埋夾蝦已經好正!
泰金鍋喺觀塘開咗分店
其實都開咗一陣㗎啦,對我嚟講依間比較近我

另外仲有即叫即整嘅煲仔飯!可惜又係飽得滯食唔到 🥹

所以我覺得B餐,啱啱好包埋夾蝦已經好正!

2025-05-02 0 浏览
我們選擇了B餐,價格為$308(未計加一),整體體驗令人滿意。藤椒烤魚的驚喜最讓我們驚喜的是他們的藤椒烤魚。我們選擇了小辣,味道非常入味,這也是店員推薦的招牌菜之一。魚肉鮮嫩,藤椒的香氣和微辣的口感完美融合,讓人一試難忘。自助海鮮區的魅力這裡最吸引人的特色就是自助撈取新鮮的蝦和鮑魚,所有海鮮都非常生猛,讓人食指大動。能夠親自挑選和享用這些新鮮食材,為用餐增添了不少樂趣。海鮮沙白非常之大粒,且冇沙🤤湯底選擇冬陰功湯底:酸味十足,但辣度稍嫌不足,對於喜愛辣味的人可能略顯不夠。青檸椰奶雞湯:椰奶的香味不夠突出,略顯平淡,期待有更濃郁的椰香。熟食推介這裡提供多種熟食選擇,其中我極力推薦海南雞。雞肉嫩滑可口,味道鮮美,讓人回味無窮,是不可錯過的一道美味。甜品驚喜椰汁西米糕的甜度偏高,但如果不怕甜的話,絕對值得一試。此外,他們還提供DIY刨冰,讓你可以創作自己的甜品,尤其是芋圓,非常美味。串燒 (沒有拍攝到照片)影片upload唔到串燒的表現中規中矩,但沙嗲卻令人驚艷,甜味適中,口感豐富,是一道讓人驚喜的佳餚。總的來說,火鍋泰金鍋提供了多樣化的選擇和新鮮的食材,是一次令人愉快的用餐體驗。無論是海鮮

藤椒烤魚的驚喜

自助海鮮區的魅力

海鮮沙白非常之大粒,且冇沙🤤

湯底選擇

熟食推介

甜品驚喜

串燒 (沒有拍攝到照片)影片upload唔到

總的來說,火鍋泰金鍋提供了多樣化的選擇和新鮮的食材,是一次令人愉快的用餐體驗。無論是海鮮、湯底,還是甜品,都各具特色,值得一試。
冬陰功湯底
2025-04-11
2025-05-02 0 浏览
之前食過旺角店,勁鐘意佢哋有火鍋又有正宗泰菜。🔸120分鐘火鍋-Set B 澳洲產下肩胛肉眼餐Set B或以上都有親自捉鮑魚海蝦放題 (A餐+$45就有)名菜五選一:特色泰金烤魚煲/風生水起秘撈雞/藤椒烤魚煲/農家回味雞煲/濃湯花膠雞煲(+$98)我哋揀農家回味雞煲,可以揀大/中/小辣(冇得揀唔辣)。我覺得係好standard嘅惹味港式雞煲,兩個人嘅份量係大約半隻雞。火鍋係另上嘅一人一鍋,所以唔使食完雞煲都打得邊爐。任食肉類最正係澳洲產草飼羊肩肉,幾嫩又唔會太肥。特式煲仔飯任食,由韓式嘅泡菜牛肉芝士煲仔飯到港式嘅金銀蒜開邊蝦煲仔飯都有。甜品區有綿綿冰機,可以自己加配料。而且自助吧每日換新,選擇都好多。好多泰式嘢食都做到九龍城泰菜嘅水準,尤其係自助區嘅泰式鳳爪,同埋QR code點餐嘅泰式串燒。斑蘭糕、椰汁糕好味到encore再encore!

之前食過旺角店,勁鐘意佢哋有火鍋又有正宗泰菜。

🔸120分鐘火鍋-Set B 澳洲產下肩胛肉眼餐

任食肉類最正係澳洲產草飼羊肩肉,幾嫩又唔會太肥。

2025-05-02 0 浏览
聽老公同事介紹觀塘亞太中心開咗泰金鍋,於是鍾意即撈海鮮嘅我,上星期接老公放工嘅時候順便試吓餐廳裝修新淨,環境光猛,座位闊落我哋揀咗「Set B 澳洲產下肩胛肉眼餐(120分鐘火鍋) ,因為B餐以上都可以體驗鮑魚海蝦放題,而A餐就要加+$45首先,5款名菜揀一農家回味雞煲/特色泰金烤魚煲/風生水起秘撈雞/藤椒烤魚煲/濃湯花膠雞煲(+$98)我地揀咗風生水起秘撈雞做開胃菜,泰式風味唔錯呀再揀湯底 青檸椰奶濃湯/馬來娘惹喇沙湯/泰金冬陰功鍋/檸檬香茅鍋/日式蕃茄濃湯鍋/膠原豬骨湯/關東壽喜燒鍋/極之鰹魚湯諗咗好耐決定要泰金冬陰功鍋同青檸椰奶濃湯,一辣一唔辣,兩款泰式湯底都試哂,唔錯餐廳有自助區同點餐區,點餐可以掃QR code,可以揀肉類、串燒、海鮮、煲仔飯、炸物等,澳洲產下肩胛肉眼肉質嫩滑,串燒惹味,估唔到煲仔飯又幾香幾好食,推介蒜蓉開邊蝦煲仔飯,見到隔籬枱叫咗蒲燒鰻魚煲仔飯都好吸引。自助區有即撈海鮮、小食、生果、飲品、甜品同雪糕,推介榴槤味雪條,仲有綿綿冰。另外可以自助撈海蝦同鮑魚,保證係非常新鮮嘅,呢個體驗都唔錯

餐廳裝修新淨,環境光猛,座位闊落

首先,5款名菜揀一
我地揀咗風生水起秘撈雞做開胃菜,泰式風味唔錯呀

再揀湯底