2024-07-21 230 浏览
呢到環境好靚,有分室外同室內,兩邊都擺咗好多泰國特色嘅裝飾,成間餐廳充滿泰國風情,好chill,打卡好靚💕而且原來廚師同侍應,都係泰國當地人,好地道啊!😍Spicy & Sour Prawn S $92推薦!!個湯超級夠辣,冬陰功湯底超濃郁,好好飲好開胃😍😍😍而且配料幾豐富,有蝦同各種菇,正!Grilled Tender Pork $96又大份又好味😋豬頸肉烤得好均勻,唔會乾爭爭,咬落肉質好嫩,點埋醬食一流!Morning Glory Malay $105好好味!!啲菜好嫩,炒得好夠火候又夠入味,唔會太鹹之餘仲好香!King Prawn Fried Noo $138好足料嘅金邊粉🤣🤣🤣酸酸甜甜,而且擺盤好靚,面頭鋪住嘅係蛋網,蝦好大隻,仲有花生碎同辣椒粉,唔錯!野飲叫咗Thai Iced Tea $40同Fresh Mango Juice $60😚😚😚
呢到環境好靚,有分室外同室內,兩邊都擺咗好多泰國特色嘅裝飾,成間餐廳充滿泰國風情,好chill,打卡好靚💕而且原來廚師侍應,都係泰國當地人,好地道啊!😍

Spicy & Sour Prawn S $92

Grilled Tender Pork $96

Morning Glory Malay $105

King Prawn Fried Noo $138

2024-07-16 355 浏览
#MC帶你去銅鑼灣.天氣又熱又焗,特別想食泰國菜,酸酸甜甜又辣辣地,特別開胃!依間餐廳有銅鑼灣小泰國之稱,地道正宗泰國風味,因此開業多年屹立不倒。➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖✨ 泰簡單.餐廳主打地道正宗泰國菜,連廚師及侍應都是地道泰國人!餐廳裝潢走木系風格,環境舒適燈光柔和,加上奶茶棕色的墻面搭配木籐椅,頗有格調,打卡一流!➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 醃鳳爪沙律|$80.無骨鳳爪好爽口,進食超方便!搭配微辣嘅泰式醬汁、香蔥、紫洋蔥,味道酸酸辣辣,愈食愈惹味。➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 冬蔭功湯(細)|$92.冬蔭功湯非常惹味,味道香濃帶酸微微少辣,開胃又惹味。配料相當豐富,有大蝦、秀珍菇及草菇等等,用料十足。➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 蟹肉炒飯|$128.炒飯飯粒通透乾身,粒粒分明,有淡淡蛋香味,加上一絲絲蟹肉,味道唔錯;而且份量十足,大約有四至五碗份量。➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 飛天通菜|$95.飛天通菜香氣十足,炒得非常爽脆,而且油潤有光澤,好有鑊氣,加上少少指天椒提鮮吊味,但又唔會太辣。➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 泰式奶茶|$40.泰式奶茶口感幾順滑,茶香
#MC帶你去銅鑼灣
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

✨ 泰簡單
餐廳主打地道正宗泰國菜,連廚師侍應都是地道泰國人!餐廳裝潢走木系風格,環境舒適燈光柔和,加上奶茶棕色的墻面搭配木籐椅,頗有格調,打卡一流!

🥢 醃鳳爪沙律|$80

🥢 冬蔭功湯(細)|$92

🥢 蟹肉炒飯|$128

🥢 飛天通菜|$95
泰式奶茶

🥢 泰式奶茶|$40
泰式奶茶口感幾順滑,茶香與奶香相當濃郁,甜膩與苦澀適中。
心有靈犀

🥢 心有靈犀|$48
以雜果梳打為主,加入珍珠芝麻及石榴汁嘅的泰式特飲,層次豐富又唔會過於甜膩,炎炎夏日最啱飲返杯。
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
#Ming_Course #灣仔區美食 #銅鑼灣美食 #香港美食 #香港探店 #銅鑼灣 #泰簡單 #泰國菜 #泰國料理 #銅鑼灣泰國菜 #銅鑼灣小泰國 #chill #地道泰式 #打卡一流
2024-07-11
泰式奶茶
心有靈犀
  • 冬蔭功
2024-07-14 216 浏览
銅鑼灣嘅泰簡單我都食左好多年,無論係做節或者有朋友聚會,如果想食泰國菜,多數都會喺呢度,主要係因為呢度環境好 chill,同埋食物水準都好穩定,今日同朋友上完香水班,又過咗嚟開餐啦 😋鮮炸蝦餅拼香辣炸魚餅蝦餅同魚餅都炸得好大牙,又唔會油冧冧,記得一定要點多 d 個醬,非常之惹味 🤤蟹肉米粉生菜包非常之適合而家天氣嘅一道小食,蟹肉米粉同埋生菜都好Fresh好鮮甜,加埋個好香椰奶味嘅咖喱醬,入口好香,而且食多幾件都唔會覺得漏 😆泰式黃咖喱(雞)咖喱香濃有椰味,啖啖都係雞肉 😍 撈飯一流 👍🏻蟹肉炒飯個炒飯都幾有鑊氣,而且蟹肉都好多,加埋雞蛋好香口,撈埋個黃咖喱食,個味仲正 😋飲品:紅毛丹冰、鮮菠蘿汁第一次飲紅毛丹冰,佢唔算太甜,有少少紅毛丹肉幾爽口,飲落去都幾fresh幾清新,好適合配味道濃嘅泰菜飲 🫶🏻

鮮炸蝦餅拼香辣炸魚餅

蟹肉米粉生菜包

泰式黃咖喱(雞)
咖喱香濃有椰味,啖啖都係雞肉 😍 撈飯一流 👍🏻

蟹肉炒飯

飲品:紅毛丹冰、鮮菠蘿汁
今天要介紹的餐廳係位於銅鑼灣總統戲院頂樓的這間泰式餐廳,由泰國人主理,不僅廚師是泰國人,連店員也都是泰國籍。整個餐廳充滿泰式風情,不僅有室內用餐區,戶外的露台區也提供舒適的藤椅,讓顧客有放鬆的感覺。除了正宗的泰式佳餚,晚間時段還可以品嘗特色泰式雞尾酒。🌟冬蔭功湯 $92這道湯色澄黃,湯頭香濃,加入大量泰式香料、大頭蝦、細蝦以及秀珍菇和草菇等,口味層次豐富,帶有適中的辣度,酸辣並濃,開胃順口。🌟咸魚炒芥蘭 $98酥脆的芥蘭配上咸香濃郁的咸魚,炒得好有鑊氣,令整道菜飽含咸魚的香氣,送飯一流。🌟泰式豬頸肉沙律 $108烤香的豬頸肉保留了肉汁,配上泰式酸辣汁調味,再加上新鮮的生菜,包在脆爽的生菜葉中,清新可口。🌟皇宮大蝦蛋網炒金邊粉 $138酸甜的金邊粉配上酥脆的蛋網,同分量十足的大蝦和細蝦,加上豆乾和芽菜,最後撒上花生碎和辣椒粉,口感豐富層次分明。📌 泰簡單銅鑼灣謝斐道517號總統戲院頂樓

🌟冬蔭功湯 $92

🌟咸魚炒芥蘭 $98

🌟泰式豬頸肉沙律 $108

🌟皇宮大蝦蛋網炒金邊粉 $138

📌 泰簡單
銅鑼灣謝斐道517號總統戲院頂樓
🌴 泰式風情 地道味道😋📍 這家餐廳不僅擁有濃厚的泰式氛圍,更是由泰國人主理,其泰國菜肴更曾獲得獎項肯定。位於銅鑼灣的中心地段,餐廳設於總統戲院的天台上,營造出戶外泰式餐廳的格調。🥗 青木瓜沙律、大蝦炒金邊粉,還有椒絲腐乳通菜和經典的冬陰功湯,皆是泰國風味的佳品。👨‍🍳 由泰國師傅掌廚,在地道泰式烹調技藝的烘托下,每一道菜式都飄散著濃郁的泰式香氣,讓人彷彿置身於泰國villa之中。🏢 泰簡單|Thai Simple Kitchen地址:銅鑼灣謝斐道517號總統戲院頂樓
🌴 泰式風情 地道味道😋

🏢 泰簡單|Thai Simple Kitchen
地址:銅鑼灣謝斐道517號總統戲院頂樓
2024-07-07 197 浏览
放假去銅鑼灣行街街,夜晚去左成日經過都未試到既泰國菜食晚飯😌肉碎生菜包🥬肉碎調味超正,微酸辣辣地好開胃😋不過就系辣左少少,怕辣既朋友仔留意👀鮮炸蝦餅拼香辣炸魚餅🦐🐟餐廳好細心,魚餅蝦餅都切半,方便食用😋炸魚餅軟得黎有少少彈牙,仲有啲香葉味🤤個人就覺得呢個唔辣,推薦👍🏻蝦餅🦐蝦肉好足份量,好彈牙同好有蝦味🤤外皮脆得黎唔會炸到好乾👍🏻飛天通菜🥬通菜好夠鑊氣嫩得黎又炒得夠淋👍🏻超輕微辣度帶起調味,令通菜更惹味😋🤤泰乾炒河粉🐓河粉一樣好夠鑊氣炒得好乾身,雞肉亦唔會炒到好老,加埋雜菜撈埋一齊食好正😋😋🤑 人均消費:~$250🤩 推薦指數:8 / 10📍 餐廳資料:泰簡單 (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道517號總統戲院頂樓☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*
青檸梳打
椰青

肉碎生菜包🥬
肉碎生菜包

鮮炸蝦餅拼香辣炸魚餅🦐🐟
餐廳好細心,魚餅蝦餅都切半,方便食用😋
鮮炸蝦餅拼香辣魚餅

飛天通菜🥬

泰乾炒河粉🐓
泰乾炒河粉

🤑 人均消費:~$250
🤩 推薦指數:8 / 10
📍 餐廳資料:泰簡單 (銅鑼灣)

青檸梳打
椰青
肉碎生菜包
鮮炸蝦餅拼香辣魚餅
泰乾炒河粉
2024-07-07 124 浏览
{🍽️ 香港搵食 🍽️} 泰簡單今次食泰國嘢食到去銅鑼灣 😍😍😍 位於銅鑼灣總統戲院頂層,環境舒服又闊落,裝修又靚,仲有outdoor, 環境勁chill,想打卡影相就岩曬啦 📸 廚師同埋侍應都係地道嘅泰國人,食番正宗泰國菜應該冇難度 😉😉😉 冬陰功 (S) $92冬陰功湯底酸酸辣辣非常開胃,湯入邊有大蝦,草菇,秀珍菇等等材料,勁足料! 肉碎生菜包 $95大大碟,生菜好新鮮,勁爽脆;肉碎夠晒惹味,不過會越食越辣 🌶️ 啱晒鍾意食辣嘅朋友!!而且仲會有少少檸檬香味 👍🏻👍🏻👍🏻蒜片椰菜苗 $108少少辣,好惹味!!超香!!椰菜苗好新鮮!!菠蘿炒飯 $128食泰國嘢又點食得我最鍾意食嘅菠蘿炒飯 🤣🤣🤣 原個菠蘿上,有蝦,菠蘿,肉鬆,提子乾等等,勁多料又夠味!!黃金夢 $60菠蘿汁 🍍加芒果汁🥭混合而成,新鮮既菠蘿同芒果打juice, 果汁勁fresh勁濃,仲要唔會酸,好好飲!! 芒果汁 🥭 $60成杯都係用新鮮芒果打出黎既juice, 一d都唔酸,仲係甜嘅,濃濃嘅芒果味,正🤤🤤🤤📍銅鑼灣謝斐道517號總統戲院頂樓☎️ 28382896#銅鑼灣小泰國 #地道泰式 #chill #打卡一流
{🍽️ 香港搵食 🍽️} 泰簡單

冬陰功 (S) $92

肉碎生菜包 $95

蒜片椰菜苗 $108
少少辣,好惹味!!超香!!椰菜苗好新鮮!!

菠蘿炒飯 $128

#銅鑼灣小泰國 #地道泰式 #chill #打卡一流

• 黃金夢
  • 肉碎生菜包
2024-07-07 88 浏览
今日大約係八點幾左右啦,咁就喺銅鑼灣到睇下有啲乜嘢食,咁就見到呢間食泰國嘢,咁就同朋友一齊入咗去食嘢, 咁其實見到啲人嘅食評都見到主打地道泰國菜,咁我地叫咗以下:**生菜包**: 內餡很美味,肉質鮮嫩,料恰到好處,與生菜的清爽口感形成完美搭配。每口都能感受到泰式料理的精髓,值得一試。**冬蔭功湯**:冬蔭功湯湯底十分濃郁,酸辣麻香,充滿泰式風情。湯中海鮮新鮮彈牙,整體口感非常出色。是一道可以溫暖身心的養生湯品。**皇宮大蝦蛋網炒金邊粉**:大蝦新鮮肥美,與炒香的金邊粉、雞蛋以及各種蔬菜完美融合。每種食材的風味都得到了充分發揮,口感鮮嫩可口。是一道不错的泰式炒麵佳餚。**馬拉盞炒通菜**:這道菜的馬拉盞蔬菜很新鮮嫩脆,與蒜、辣椒等泰式調料完美搭配, 清爽的口感是一道既簡單又美味的泰式家常菜。最後飲埋杯椰青同芒果汁就閃人,Overall,這些泰式經典菜餚在泰簡單都得到了幾positive 口碑和評價。每一道菜都展現了泰國飲食文化的特色,無論是前菜、湯品、主菜還是配菜,都令我難忘。

**生菜包**:

**冬蔭功湯**:

**皇宮大蝦蛋網炒金邊粉**:

**馬拉盞炒通菜**:

2024-07-06 96 浏览
很久之前和老公食過“泰簡單”,質素不俗。今晚突然想食泰國菜,決定再訪。環境依然好chill,給人一種渡假感覺。四周都佈滿泰式裝飾,充滿泰國氛圍,最適合我這個打卡控。喜歡於這間餐廳吃泰菜的主因,便是這裡的食物夠地道。餐廳內上至廚師,下至侍應均是泰國人,令人仿如置身泰國一樣!🥥🐔椰子雞湯~湯底充滿濃郁的香芧及椰汁味,配料有雞件、車厘茄,草菇及秀珍菇。味道甜甜酸酸,十分醒胃。🦐🥠炸蝦餅~雖然是煎炸食物,但炸得夠乾身,吃不出油膩感。蝦膠鮮味彈牙,吃多幾件也不覺膩滯。🍍🍚菠蘿炒飯~炒飯夠乾身,配料豐富,有菠蘿、肉鬆、蝦仁、魷魚仔、蛋絲,提子乾及什菜粒。飯粒充滿蛋香,香口惹味。🥬椰菜苗~泰國餐廳常見的椰菜苗鮮甜嫰口。🥃香芧南薑茶~味道清新,舒服潤喉。🍹鮮番石榴汁~喝得出沒有加糖水,是原汁原味鮮榨的番石榴感覺,清甜解渴。
🥬椰菜苗~泰國餐廳常見的椰菜苗鮮甜嫰口。
🥃香芧南薑茶~味道清新,舒服潤喉。

食正宗泰國菜唔一定要去九龍城 位於銅鑼灣鬧市位置,有戶外及室內位置,坐得幾舒服,非常Chill 由泰廚主理,連服務員都係泰國人,正宗泰國風味。//烤豬頸肉沙律配上地道嘅泰國香料味,酸酸辣辣,再加上生菜包住食,非常惹味! //冬蔭公湯冬蔭公湯非常足料,用上唔少蝦去煮,香料味突出,偏酸,辣度剛好//炸蝦餅蝦肉份量更多,每啖都充滿蝦嘅鮮味//炒金邊粉配上兩隻大蝦,炒得夠乾身,幾有鑊氣 飲品方面有生啤, cocktail同特飲多款選擇,成個環境都好relax

//烤豬頸肉沙律

//冬蔭公湯

//炸蝦餅
蝦肉份量更多,每啖都充滿蝦嘅鮮味

//炒金邊粉
配上兩隻大蝦,炒得夠乾身,幾有鑊氣

2024-06-24
這天跟朋友來銅鑼灣總統戲院上層吃泰國菜。之前有留意到這間餐廳是因為他有戶外部分,晚上會有cocktail﹐所以如果是冬天來的話挺chill的。今天來到發現店面挺大的,環境雅緻可以打卡,侍應都是泰國人感覺很正宗,但價錢非常合理。我們點了一個小份的冬陰功湯、 豬頸肉沙律、馬拉盞炒通菜、泰式炒金邊粉,另外還點了一個椰青跟一杯荔枝特飲,才六百元左右,也足夠三人份,所以人均應該才200多。食物整體味道挺不錯,而且上菜也快。其中我特別喜歡那個豬頸肉沙律,豬頸肉不是那種很肥很油膩的豬頸肉,相對瘦點但完全不柴的肉,它不是那種炭燒豬頸肉,是真的有一點泰式調味的,所以吃起來會更清爽一點。泰式炒金邊粉跟冬陰功湯都有很多蝦,料挺充足的。
這天跟朋友來銅鑼灣總統戲院上層吃泰國菜。

泰式炒金邊粉跟冬陰功湯都有很多蝦,料挺充足的。
  • 烤豬頸肉沙律
今次就嚟到銅鑼灣食呢間開咗好多年嘅泰國菜~好多朋友推薦我嚟食😆食完之後覺得質素又真係唔錯!重點係佢環境好好🤩有分室內外🤍適合朋友聚會~椰汁青咖喱($108)青咖喱嚟講呢個屬於中等水平~,椰汁味算係比較重嘅,唔會太辣🙂‍↔️攞嚟點香酥餅係一個唔錯嘅選擇🙌🏻今次我揀嘅係豬肉,份量都幾多下😋蟹肉米粉生菜包($88)唔食辣嘅朋友仔要注意♨️呢款都幾辣下㗎!不過個人就覺得幾好食😆酸酸辣辣,超級開胃!入面啲大蝦同墨魚都好新鮮🙌🏻配上粉絲真係幾入味!🥰蟹肉炒飯($128)啲蟹肉又真係食得出一絲絲😋啲飯都係粒粒分明!重點係唔會太油👍🏻都幾抵讚!份量嚟講都算係比較大碟👅香酥餅($34)薄餅上到嚟仲係好熱辣辣,表面仲好金黃添!鮮椰青($58)//鮮菠蘿汁($60)

椰汁青咖喱($108)

蟹肉米粉生菜包($88)

蟹肉炒飯($128)

香酥餅($34)
薄餅上到嚟仲係好熱辣辣,表面仲好金黃添!

鮮椰青($58)//鮮菠蘿汁($60)
最近天氣熱到傻,想食酸酸辣辣泰國菜,咁岩今晚又係銅鑼灣,就揀左呢間多人介紹的地道泰國餐廳,話廚師及侍應都是地道泰國人,所以今晚就試吓。木瓜絲蝦沙律 $94青木瓜絲沙律最岩而家炎炎夏日食,爽脆嘅木瓜絲拌勻酸酸辣辣嘅醬汁非常開胃,加入蝦肉同車厘茄,口感比較豐富冬蔭公 $92冬蔭公湯底酸辣開胃,材料有大蝦、草菇同大量香料,都幾足料鮮炸蝦餅 $96蝦餅有4大件切開一半,新鮮熱辣而且好彈牙,蘸埋泰式辣醬更加惹味香草辣椒肉碎炒飯 $118炒飯粒粒分明,飯中拌勻香草同辣椒粒一齊炒香,辣得好過癮🌶️青檸梳打 $45青檸味好足,酸酸甜甜好清爽鮮椰青 $58食泰國嘢點都會叫椰青,味道清新,椰青水鮮甜解渴,飲完仲可以刮埋啲椰肉食,好滿足📌泰簡單 (銅鑼灣)地址:銅鑼灣謝斐道517號總統戲院頂樓評語店員友善好客食物夠惹味環境適合打卡🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #香港 #好去處 #吃貨 #吃貨人生 #香港美食指南 #相機食先 #香港旅行 #香
最近天氣熱到傻,想食酸酸辣辣泰國菜,咁岩今晚又係銅鑼灣,就揀左呢間多人介紹的地道泰國餐廳,話廚師侍應都是地道泰國人,所以今晚就試吓。

木瓜絲蝦沙律 $94

冬蔭公 $92
冬蔭公湯底酸辣開胃,材料有大蝦、草菇同大量香料,都幾足料

鮮炸蝦餅 $96

香草辣椒肉碎炒飯 $118
炒飯粒粒分明,飯中拌勻香草同辣椒粒一齊炒香,辣得好過癮🌶️

青檸梳打 $45
青檸味好足,酸酸甜甜好清爽
鮮椰青 $58

📌泰簡單 (銅鑼灣)
地址:銅鑼灣謝斐道517號總統戲院頂樓

評語
店員友善好客
食物夠惹味
環境適合打卡

🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)

#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #香港 #好去處 #吃貨 #吃貨人生 #香港美食指南 #相機食先 #香港旅行 #香港餐廳 #香港生活 #foodblogger #foodiegram #hongkong

#銅鑼灣 #泰簡單 #木瓜沙律 #冬蔭公 #銅鑼灣小泰國 #chill #地道泰式 #打卡一流
1K
2024-06-27 58 浏览
泰簡單 Simply Thai銅鑼灣總統戲院頂層, 好闊落大間, 仲有outdoor 環境好chill, 提前book 枱隱陣d飛天通菜 $95通菜嫩帶微辣蟹肉炒飯 $128蟹肉炒飯粒粒分明有鑊氣, 調味相對較淡, 無太多香料所以食落有D似中式蛋炒飯. 泰式黃咖喱 $108Curry 帶點椰香, 撈飯/薄餅都唔錯椰青 $58 /黃金夢 $60黃金夢其實即係芒果汁加菠蘿汁🍍, 飲得出果汁natural 果香, 如果再凍d 就好啦椰青大個香甜, 椰子肉嫩滑銅鑼灣謝斐道517號總統戲院頂樓
泰簡單 Simply Thai

飛天通菜 $95
通菜嫩帶微辣

蟹肉炒飯 $128

泰式黃咖喱 $108
Curry 帶點椰香, 撈飯/薄餅都唔錯

椰青 $58 /黃金夢 $60
椰青大個香甜, 椰子肉嫩滑

• 鮮椰青
想喺銅鑼灣同朋友坐得舒舒服服,慢慢邊食邊傾唔駛限時,係有一堆貴價餐廳選擇🥲 如果想CP值高,大家都啱食嘅親民嘢,我就推薦呢間泰國嘢 🥳 佢嘅店員同大廚都係泰國人,裝修到充滿泰國風情今次回訪試咗啲新嘅菜式,一如既往上菜速度快 🤣 選擇又多,全部都冇伏😋朋友都讚不絕口 🔶冬陰功湯 熱辣辣用蠟燭熱住個爐咁上4個人分嚟飲,每人都起碼有1碗半酸酸辣辣好開胃🔶鮮炸蝦餅 有四舊完整蝦餅,外層勁薄好脆口如果想試唔同款嘅話可以叫蝦餅同魚餅雙拼,價錢一樣🥳🔶生菜配豬頸肉 有大量洋蔥同香蔥撈埋個酸酸味味既醬汁❣️豬頸肉烤得香口但仍然充滿肉汁,厚薄肥瘦又剛剛好,唔會覺得乾柴仲有生菜同青瓜做配料好惹味!正呀😍🔶大蝦金邊粉金邊粉唔會炒得太濕,口感唔錯配料多,而且酸酸哋嘅調味都好開胃,唔會覺得好膩🔶飲品我之前飲過青檸梳打//青檸Shake口味偏酸,如果唔係超級鍾意勁酸嘅朋友建議揀返三色冰、椰青嗰啲🤣 或者可以健康啲飲鮮番石榴果汁,充滿着番石榴口感,好清香

佢嘅店員同大廚都係泰國人,裝修到充滿泰國風情

🔶冬陰功湯
熱辣辣用蠟燭熱住個爐咁上
4個人分嚟飲,每人都起碼有1碗半
酸酸辣辣好開胃

🔶鮮炸蝦餅
有四舊完整蝦餅,外層勁薄好脆口
如果想試唔同款嘅話可以叫蝦餅同魚餅雙拼,價錢一樣🥳

🔶生菜配豬頸肉
仲有生菜同青瓜做配料
好惹味!正呀😍

🔶大蝦金邊粉
金邊粉唔會炒得太濕,口感唔錯
配料多,而且酸酸哋嘅調味都好開胃,唔會覺得好膩

🔶飲品
我之前飲過青檸梳打//青檸Shake