2014-08-20 1331 浏览
沙嗲王d野一向都唔差,等既時間又唔算好耐,價錢亦可接受今次食左個沙嗲肥牛粉絲,沙嗲真係好好食另外仲有個印度簿餅,D咖哩都唔錯,沙嗲王既特色飲品都係值得推介既,不過沙嗲王以前食物既選擇比較多...
沙嗲王d野一向都唔差,等既時間又唔算好耐,
價錢亦可接受

今次食左個沙嗲肥牛粉絲,沙嗲真係好好食
另外仲有個印度簿餅,D咖哩都唔錯,
沙嗲王既特色飲品都係值得推介既,
不過沙嗲王以前食物既選擇比較多...
2014-08-20
2014-08-08 1185 浏览
昨晚8:40上到3樓坐低落order,可能唔夠人手,叫左4,5次先有職員埋黎,朋友叫了一個沙嗲豬排,一杯珍珠奶茶,但職員落單原來係分開兩樣野落,冇講原來可以叫一個餐,食品一樣,價錢平啲,仲多個沙律或餐湯,到之後再叫佢改返做餐,佢仲要面黑黑咁話點解唔一早講,小喇叭,算啦,照落,講返落單時,有朋友唔小心倒瀉水,流到半條褲都濕晒,個職員仲好鎮定,叫我地可唔可以落埋單先?真係火都黎,講佢兩句先醒目抹枱,又算啦,風口位好快乾......落左個蟹粉豆腐鍋,因為以前食過好正,等呀等,到9:25都未黎,朋友都已經食完好耐,揾職員追單,叫左兩次都話黎緊,真係唔想等了,叫佢埋單,轉個頭個鍋就即到,睇到個樣我仲問返佢係咩黎,豆腐溝水喎,佢話冇錯,咁係我錯啦,又淡又冇料,得豆腐同幾條蟹柳囉,個飯用朋友的咖喱先食左半......由我坐低到埋單都係錯的.......荃灣依間唔會再黎!
由我坐低到埋單都係錯的.......荃灣依間唔會再黎!
2014-07-17 1506 浏览
是日又和朋友食飯,近來真是多飯局,呵呵呵…收工黎到荃灣已見有幾個人等緊位,攞左飛後等了約20分鐘即有位。叫了一客煙三文魚沙律,煙三文魚很香煙燻味,沙律是什果撈了沙律醬,酸酸甜甜的,很開胃。另有一份炒飯,炒飯賣相很好,飯粒粒粒分明,而且彈牙,味道很香帶點甜味,不錯的選擇。又叫了一份白咖哩豬扒飯大家 share,咖哩汁帶有少許椰香及非常少的辣味,醬汁濃稀適中,撈飯一流。豬扒是用香茅醃過再烤,外表鬆脆,肉質香軟,好味。友人又叫了炸曼頭,佢最愛,我無食到,不評論。另外又叫了蒜蓉牛油雞翼,未影相已被人搶哂了,哈哈…雞翼外皮香脆,肉質滑,醃得入味!
是日又和朋友食飯,近來真是多飯局,呵呵呵…

友人又叫了炸曼頭,佢最愛,我無食到,不評論。
另外又叫了蒜蓉牛油雞翼,未影相已被人搶哂了,哈哈…
雞翼外皮香脆,肉質滑,醃得入味!

题外话/补充资料: 食完埋單後又有消費金額10%的現金卷回贈,等下次再來消費時使用。
2014-04-17
2014-07-14 1194 浏览
青蛙放了個悠長假期後,即時相約豬大人食飯、看電影~由於晚飯時間有限,唯有選擇剛好路過,但又『十年唔逄一潤』的沙嗲王!!當我倆到達沙嗲王後,發現食店佔地很廣, 而且當時未到晚上7時,已接近八成滿座!! 很厲害呢~由於時間緊迫, 即時看餐牌準備點食。意外地發現食物種類挺多, 最重要是價錢大眾化呢~ 下單後, 大概十分鐘左右食物就陸續上桌喇!先來的是溏心蛋,雖然味道並不''溏''心,但賣相算是合格吧~再來就是北海道芝心餅,芝士控必食之選呀!!一咬開已被炸到脆脆的外層,內裡的芝士已急不及待的擁出來~整體口感煙煙韌韌, 正!! 白咖哩豬扒飯,又一令人驚喜之物~青蛙最愛它的咖哩汁香而帶微辛,而且醬汁濃稠適中, 伴飯吃一絕,難怪是招牌啦!!!再來又是小吃-- 避風塘軟殼蟹,一般吃軟殼蟹都好像只吃到殼而吃不到肉,所以青蛙對這款的印象麻麻~只記得挺香口.....最後就是青蛙指定要點的蒜茸牛油雞翼~果然沒有令青蛙失望,一如青蛙期待的好吃~雞翼炸得夠酥脆, 而且蒜香味非常濃郁 ^^無論賣相與味道都是一流呀!!!甜品要了個芒果紫糯米飯,芒果看似不夠熟, 但入口夠甜,紫糯米略嫌太硬。想不到一次求其選擇, 都會帶
青蛙放了個悠長假期後,

即時相約豬大人食飯、看電影~

由於晚飯時間有限,

唯有選擇剛好路過,

但又『十年唔逄一潤』的沙嗲王!!

當我倆到達沙嗲王後,

發現食店佔地很廣,

而且當時未到晚上7時,

已接近八成滿座!! 很厲害呢~
由於時間緊迫, 即時看餐牌準備點食。

意外地發現食物種類挺多,

最重要是價錢大眾化呢~

下單後, 大概十分鐘左右食物就陸續上桌喇!
先來的是溏心蛋,

雖然味道並不''溏''心,

但賣相算是合格吧~
再來就是北海道芝心餅,

芝士控必食之選呀!!

一咬開已被炸到脆脆的外層,

內裡的芝士已急不及待的擁出來~

整體口感煙煙韌韌, 正!!
白咖哩豬扒飯,

又一令人驚喜之物~

青蛙最愛它的咖哩汁香而帶微辛,

而且醬汁濃稠適中, 伴飯吃一絕,

難怪是招牌啦!!!
再來又是小吃-- 避風塘軟殼蟹,

一般吃軟殼蟹都好像只吃到殼而吃不到肉,

所以青蛙對這款的印象麻麻~

只記得挺香口.....
最後就是青蛙指定要點的蒜茸牛油雞翼~

果然沒有令青蛙失望,

一如青蛙期待的好吃~

雞翼炸得夠酥脆, 而且蒜香味非常濃郁 ^^

無論賣相與味道都是一流呀!!!
甜品要了個芒果紫糯米飯,

芒果看似不夠熟, 但入口夠甜,

紫糯米略嫌太硬。

想不到一次求其選擇, 都會帶來驚喜呢 ^^

2014-06-20
2014-05-28 1784 浏览
都有好多年冇食過了!突然想食吓咁就嚟咗啦!原來都有唔少人棒場喎,都過晒食飯時間咯( ̄∇ ̄)見咁耐冇食,即管等吓啦……餐廳推介係有十樣,有白咖哩香茅豬扒飯、沙嗲安格斯肥牛拉麵、香蒜牛油雞翼、椒脆蝦、椒鹽豆腐等,我叫咗前四樣。最好食係沙嗲,以為配湯會好稀,但都好濃郁好夠味,配拉麵好夾!仲可以揀米線、粉絲或檬粉呢!其他食落都唔錯,d蝦雖然細隻咗少少,佢其實係蝦蓉打咗入春卷皮,食落卜卜脆,有沙律醬配埋添。豬扒、肥牛都可以,最唔掂係雞翼,同幅圖有出入,上到枱係炸,但圖片又唔似!炸唔緊要,佢係好乾身,又冇野點吓都幾難入口架!奉勸d唔好乾爭爭野嘅人,點之前要諗吓喇!我覺得服務幾好!肯主動成日幫客斟水,抵讚!依家食滿20元送2元coupon,如此類推,下次食可以累積使用,又有藉口嚟多次!
我覺得服務幾好!肯主動成日幫客斟水,抵讚!
2014-05-25
  • 沙嗲安格斯肥牛拉麵
因係葵芳工作,所以經常都係荃灣行街,有時都會食下「沙嗲王」,這裡款式好多,坐位之間都好寬略,坐得都舒服。的確係朋友食飯好去處!今晚好早去到,所以不用等位。「白咖喱炸魚飯」白咖喱係以前食開的味道!正!(其實白咖喱〜配豬扒係最好味!)但今次叫咗炸魚,好夠脆!又唔腥!good! 配飯一流!「煙肉菠蘿薄餅」有別於一般連鎖店pizza薄餅底,似係印度式鬆餅底= 簡稱薄餅,可能係E度既特色掛!(食坩多次,都係第一次叫薄餅)Size好迷你,配料有:煙肉、菠蘿、磨菇、芝士...等。味道香脆,比較另類的薄餅。「芝士焗雜菌」Size都係比較細,雜菌係鮮菇、杏鮑菇..等。略嫌芝士味不夠。「XO醬炒蘿蔔糕」切粒蘿蔔糕,自家製XO醬好惹味!多蝦米又不太辣。蘿蔔糕炒得乾身,又不太油!吃落好香口!不錯!「香芒鮮蟹肉炒飯」芒果幾甜,鮮蟹肉比較少同細粒,配上珍珠米炒〜頗香口。這款明顯比以前差了,但都可以。「韓式雞翼(四隻)」雞翼炸得香脆,但感覺有些似麥記「脆X雞翼」+韓式汁。(麥記可以考慮一下,哈)上次食牛油雞翼已有這種感覺。「鮮芒椰汁西米」今次E杯芒果肉幾甜,配芒果沙冰,西米質感怪怪,十分黏牙。沙冰味道太甜了!!連我

白咖喱炸魚飯」
白咖喱係以前食開的味道正!(其實白咖喱〜配豬扒係最好味!)但今次叫咗炸魚,好夠脆!又唔腥!good! 配飯一流!

煙肉菠蘿薄餅」
「XO醬炒蘿蔔糕」

香芒鮮蟹肉炒飯」
韓式雞翼(四隻)」
「鮮芒椰汁西米」
今次E杯芒果肉幾甜,配芒果沙冰,西米質感怪怪,十分黏牙。沙冰味道太甜了!!連我咁食得甜,都覺得係。

摩卡咖啡」,有少許朱古力味,正常摩卡咖啡。
總括而言,食物水準比以前差咗少少,但都可以。價錢又不太貴。食完還有現金券送(下次用)及沙嗲醬送(指定金額)Good!
  • 「白咖喱豬扒飯」
2014-05-12 1315 浏览
並不是第一次光顧沙嗲王,但對上一次已是一年多前,今天路過荃灣再來一嚐。平日晚上九時多入座,不需等位,女朋友想坐卡位,服務員笑一笑就安排了,態度友善。今次光顧發覺終轉用了餐牌,而非一張餐紙,最終order了一飯兩小食。不到五分鐘,它們已全都從餐牌跳到我們桌上,效率非常。這是飯+25元的沙律和飲品,分量和味道不過不失。這蟹粉豆腐鍋是每次皆點,乃女朋友摰愛。但我們一致認為水準下滑。整體份量少了,特別是蟹粉,我也認為過鹹。雖然沒有第一次嚐它時讓味蕾驚訝的美味,但仍是最值得推介。焗帶子也不錯,芝味濃厚,每隻底下有薯蓉,很飽肚。避風塘豆腐以約四十元而言份量偏少,味道普通。總括而言,整體味道和份量也下滑,好像沒過去般佳。近來興說“人生若只如初見”,我也來慨嘆一句“佳餚若只如初嚐”,要抓緊初嚐的美味,實非易事!不過無論如何,價錢不高昂,服務和味道也不俗,環境也獨特舒適,給個還是逃不掉。

這是飯+25元的沙律和飲品,分量和味道不過不失。

焗帶子也不錯,芝味濃厚,每隻底下有薯蓉,很飽肚。

避風塘豆腐以約四十元而言份量偏少,味道普通。

還是逃不掉。
2014-04-26 1224 浏览
知道新增左d 新菜式,特意來光顧 點了一個薯仔沙律,伴有半隻溏心蛋,不過不是太溏心薯仔切成粒狀,容易入口而且還十分粉糯,煮的時候剛好,挺有口感的。當中還有蘋果粒,十分甜,又多汁。最怕沙律有好太多沙律醬,呢個就無呢個問題,沙律醬都係點到即止而已,剛剛好。
知道新增左d 新菜式,特意來光顧
點了一個薯仔沙律,伴有半隻溏心蛋,不過不是太溏心
當中還有蘋果粒,十分甜,又多汁。
$30 (其他)
2014-02-22 2166 浏览
呢晚好肚餓,於是食宵夜。入到都十點幾,坐卡位,好闊好舒服,裝飾靚。兩個人叫左兩杯野飲,一個飯同兩個小食share。野飲上左先,朱古力雪香,內有珍珠,珍珠較硬,味道ok。等左好一會兒,野食終於來齊。炒年糕,泡菜酸酸辣辣,年糕質感好,最緊要係夠辣!好味!魚籽海鮮炒飯,味道可以,無魚籽不要緊,可惜只是溫熱,如果可以熱小小就好。咖哩薄餅,哇呢個真係好好味!新鮮整好熱辣辣上的!sauce同雞肉同咖哩薄餅夾埋一齊,一啖咬落去,真係正到不得了!食過都返尋味!埋單用減$10 coupon,total$168.2,物有所值,會有下次!
呢晚好肚餓,於是食宵夜。
入到都十點幾,坐卡位,好闊好舒服,裝飾靚。

兩個人叫左兩杯野飲,一個飯同兩個小食share。
野飲上左先,朱古力雪香,內有珍珠,珍珠較硬,味道ok。
等左好一會兒,野食終於來齊。
炒年糕,泡菜酸酸辣辣,年糕質感好,最緊要係夠辣!好味!

2014-02-21
$84 (宵夜)
用餐优惠
其他
2014-02-21 2207 浏览
早一兩年前,在下偕同女友造訪旺角分店,但是味道已經忘記了。今晚相約了食友到荃灣的沙嗲王,主要是為了在下已登記的 soda card 可以在沙嗲王打卡留腳印簽到。荃灣的沙嗲王一直都未到造過,直到有一次差點兒要走上去一嚐招牌食物,可是一個人又怎能吃太多呢?在下還是要多謝食友的陪伴,才能吃到多幾樣食物。上到餐廳,裝飾中感覺上有點像俄羅斯屋頂的洋蒽頭,也有點像後花園感覺,而且有奧巴馬坐著歡你般。拍攝過後便到 Soda掃描器打卡簽到,並即時使用優惠。從餐牌中點選了薄餅,沙和咖哩飯,還有拉麵及小食,並加了銀兩升級了兩個套餐呢!其實從餐牌中得知,物都頗多選擇,有小食薄餅等等,而且取價也不高,多一點人來吃也不會覺得很貴。首先上桌的是水耕苗什菜沙律配胡麻醬,沙律新新,蔬菜又爽口。吃下時更有胡麻的香味,使整碟沙律吃完再想再吃。白咖哩香茅豬扒飯是在下一直想試的菜式,今晚有幸嚐到,算還了心願。白咖哩味道不辛辣,可是卻又散發著咖哩的香味。吃一口豬扒,也覺十分鬆化,鬆化之餘又有嚼勁,米飯粒粒分明,沒有稀爛和黐在一起。沙嗲肥牛拉麵。既然說是沙嗲王,豈能不嚐試一下沙嗲嗎?橙紅色的沙湯底,確實散發陣陣沙嗲香味,喝一口湯

白咖哩香茅豬扒飯
沙嗲肥牛拉麵。既然說是沙嗲王,豈能不嚐試一下沙嗲嗎?橙紅色的沙湯底,確實散發陣陣沙嗲香味,喝一口湯底,沙嗲的濃郁味道立時湧現,但不會搶喉。肥牛不靭反而嫰滑,牛肉的肥脂早已入在湯底,使湯底更加香濃。拉麵富柔靭而且有點彈牙,整碗拉麵都幾好味。
沙嗲肥牛拉麵
避風塘軟彀蟹香氣四溢,蟹觳亦炸至外脆內軟,而且非常香口,而且那些炸蒜也是炸得香口無比。以往在下只是過較細小的軟殼蟹,今卻大隻很多,增添了不少口感。
避風塘軟彀蟹
越式炸蝦餅居然在沙嗲王可以吃到。炸蝦餅一碟有三塊,但上桌時已分為三小塊。從賣相看來已經對辦,蝦餅炸至金黃,而且柔靭度適中和有勁。
越式炸蝦餅
煙肉菠蘿鮮咖薄餅。沙嗲王的薄餅是較細的,適合一個人份量,女生可以分享也無妨。這口味的薄餅充滿了芝士香濃味道,加上煙肉和蕃茄,使薄餅添了脆口的感覺,而且餅底焗又幾脆喎。
娘惹咖啡辣牛肉薄餅亦是很細的薄餅,餅餅上的咖哩也是十分的香,吃下時咖啡味道不算辛辣,微微散發著辛辣和香味感覺,當中的牛肉亮不辛辣,只是感受到嫰滑,薄餅與上一個一樣很脆。
娘惹辣牛肉薄餅
咖哩香茅豬扒粒薄餅。這薄餅同樣是咖咖面,但饀料卻換上了香茅豬扒。同樣地咖哩也十分香,豬扒雖已切粒,但亦同白咖喱豬扒飯飯一樣地鬆化,柔靭度適中,不硬化。
咖哩香茅豬扒粒薄餅
水手披薩是用上了芝士和鮮茄,因此芝士味十分濃郁,加上鮮茄的鮮甜,兩者混和得合宜,味道也很夾的,吃一口也充滿了芝士和鮮茄的味道。
水手披薩
今冕的晚飯味道不俗,是水準之肉,而且味道十分平穩,沒有偏向那種味道。服務上而耐心一點,因為召噢侍者會慢一點。
2014-02-19
沙嗲肥牛拉麵
避風塘軟彀蟹
娘惹辣牛肉薄餅
咖哩香茅豬扒粒薄餅
2014-01-21 1441 浏览
踏出升降機便見到O巴馬先生坐著歡迎大家被侍應生帶到偏廳裏坐,時間為下午茶時段,店內客人不算多!枱上依舊有這個"呼叫器" , 不過我估它在下午茶時段是無用武之地,因為按個多次也是沒有侍應生來幫忙,唯有靠原始三步曲: 招手,等待,叫喊~來到沙爹王怎能不叫一客"白咖喱香茅豬扒飯" $48送到枱時,立刻嚐一囗咖喱汁, 怎麼感覺味道是比往昔的差很多, 咖喱汁帶椰香, 不過味道是辣了,鹹了, 而且咖喱汁的質地有一嚿嚿, 似生粉獻多過咖喱汁 … 完全與昔日的又香又甜又滑兼帶果仁香的白咖喱不一樣!再咬一啖香茅豬扒,終於可以一讚… 肉質軟嫩帶汁, 香茅味道濃郁, 豬扒邊位帶肥脂,食落香酥可口!從餐牌所知, 飯是採用有機米,看一看, 飯粒是粒粒分明!入口處擺放了一部Soda Card機, 只需少許步驟,以後每次check in可得5分, 儲夠一定分數可換禮物!而我的入會禮物就是一客“綠茶雪糕配紅豆羊羹“,雖然不知道雪糕的品牌是甚麼,但是食落口都覺得綠茶味道是來得甘而不苦,有茶的芬芳,奶味並不會太顯露,剛好能中和紅豆羊的甜膩!食物款式的確是多了變化,不過味道卻… 究竟是荃灣廚房的問題還是改招牌後的廚房重組
踏出升降機便見到O巴馬先生坐著歡迎大家

侍應生帶到偏廳裏坐,時間為下午茶時段,店內客人不算多!

來到沙爹王怎能不叫一客"白咖喱香茅豬扒飯" $48

從餐牌所知, 飯是採用有機米,看一看, 飯粒是粒粒分明!

食物款式的確是多了變化,不過味道卻… 究竟是荃灣廚房的問題還是改招牌後的廚房重組,還是要試多幾間分店才能知曉!
2014-01-14 994 浏览
4-1-2014 (Sat)晏晝男友放工後,一齊食o野,由於我想用埋之前o個$26.00現金劵同見到上一篇愛叮達人白咖哩豬扒o既食評,.於是提議男友o黎呢o度食.我o地o黎到都幾多人,就要o左:1. $48.00o既白咖哩香茅豬扒飯呢個好快到o黎,白咖哩都幾多,一食件豬扒就食到好濃香茅味,豬扒厚度適中,但口感鬆軟;而白咖哩汁亦食到有椰子味,呢個亦都係微辣,幾好送飯.豬扒共有三件,size重要係大,中,小都有齊.味道: 5分2. $40.00芝焗一口貝(8隻)呢個等o左幾耐至到,睇見佢扇貝幾大隻,食得.面上o既芝士同煙肉碎焗得好香口好味,但元貝粒又薄又細粒,不過鮮味好足,而墊底o既原來係薯蓉.呢個可以以”妹仔大過主人婆”o黎形容.味道: 5分3. $25.00o既雪糕蘋果批呢個係被迫後加,因為我o地落單時,叫侍應後上,佢話不如唔好落住,食完至再落.而落完單後都等好耐至到.佢有兩件蘋果批同大大個雪糕球,雪糕係雲呢拿味,蘋果批面上落o左好多肉桂粉,食落唔太甜,肉桂味道可以接受.味道: 4.8分其他:今次係諗住最後一次o黎,而睇menu時,我都特登睇返上次食o既香芒鮮蟹肉炒飯,發覺佢o地改o左

1. $48.00o既白咖哩香茅豬扒飯
味道: 5分

2. $40.00芝焗一口貝(8隻)
呢個等o左幾耐至到,睇見佢扇貝幾大隻,
芝焗一口貝(8隻)
不過鮮味好足,而墊底o既原來係薯蓉.
呢個可以以”妹仔大過主人婆”o黎形容.
味道: 5分

3. $25.00o既雪糕蘋果批

雪糕蘋果批
食落唔太甜,肉桂味道可以接受.
味道: 4.8分

其他:
今次係諗住最後一次o黎,而睇menu時,我都特登睇返上次食o既香芒鮮蟹肉炒飯,發覺佢o地改o左,蟹肉冇咁明顯同唔吸引,
好彩上次有影低做証.(上次食評: http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=2334341&tc=sr2&con=rvw)
2014-01-04
$62.25 (午餐)
白咖哩香茅豬扒飯
芝焗一口貝(8隻)
雪糕蘋果批
1K
2013-12-31 805 浏览
平安夜當天,滿滿都是人潮,本來想去食牛扒,排隊的人龍實在太長最後選擇到這裡作為晚餐(但也排了快大半個小時呢)每一次來我都會必點的((白咖哩豬扒飯))醬汁很香很濃豬扒也是一樣,香酥脆,很好吃煙肉菠蘿鮮茄醬酥皮pizza每次想到pizza牽絲的畫面就忍不住會吞口水配料好豐富喲~起司真的是多到化不開呀~~~在pizza麵包餅皮的部分.用上酥皮,很特別,有彈性卻又易入口整個吃掉是很easy的!避風塘炒軟殼蟹(標準$49)肉質很飽滿..而且還有不少蟹膏蟹拌以花椒、花生碎、紅椒等炒起,帶一點點微辣好吃
最後選擇到這裡作為晚餐(但也排了快大半個小時呢

每一次來我都會必點的((白咖哩豬扒飯))
醬汁很香很濃
豬扒也是一樣,香酥脆,很好吃
白咖哩豬扒飯
每次想到pizza牽絲的畫面就忍不住會吞口水
配料好豐富喲~
起司真的是多到化不開呀~~~
整個吃掉是很easy的!
避風塘炒軟殼蟹(標準$49)
避風塘炒軟殼蟹
肉質很飽滿..而且還有不少蟹膏
蟹拌以花椒、花生碎、紅椒等炒起,帶一點點微辣
好吃
2013-12-24
庆祝纪念
平安夜
避風塘炒軟殼蟹
2013-12-04 535 浏览
30-11-2013 (Sat)朝同男友起身後,整呢整路到出得門口,都已經11:00am,落到荃灣又先去銀行至食得o野,男友提議o黎呢間食,佢話重有好多o野未食過喎.=.="咁好啦,但我冇帶上次俾o既$10.00 coupon,是但啦,或者會送一支辣椒仔o既.我o地去到係11:33am,冇人o係門口,唔通未開門?睇睇個牌,開11:30am,即係o岩o岩開o左,上到去,我o地被安排坐最後一張o既四人卡位(當時只開半場),坐低後,我o地要o左:1. $61.00o既香芒鮮蟹肉炒飯o黎到,我睇到芒果肉唔多,有一pat肉鬆,男友大呻同menu張相好唔同,咁少蟹肉(我一粒都睇唔到添.),男友就挑出o黎,我同佢一齊挑,只挑到大約一湯匙,近乎粒狀o既蟹肉出o黎,亦挑到雞蛋殼.雞蛋殼都唔奇o既,點知男友為o左唔o徙o野食晒成碟,話都食到唔少雞蛋殼.而味道,我都有試,淡,唔夠鑊氣,腰果開始腍,咁細粒o既蟹肉,可以食到咩o野鮮味?男友話應該叫做香芒鮮蟹’毛’肉炒飯.味道: 1分2. $48.00o既凍食越南春卷檬粉檬粉算爽口,加入魚露同食一定OK,越南春卷夠熱同脆,但內裡o既料唔香口,一般;不過我啲腰果脆

1. $61.00o既香芒鮮蟹肉炒飯
o黎到,
亦挑到雞蛋殼.

味道: 1分

2. $48.00o既凍食越南春卷檬粉
檬粉算爽口,加入魚露同食一定OK,越南春卷夠熱同脆,但內裡o既料唔香口,一般;不過我啲腰果脆但開始有啲’益’.檬粉份量就唔多.
味道: 2.5分

3. 半價$14.50要五穀咖啡
呢杯係男友o既,五穀同我o地上次去o既一樣,男友加o左落去飲,佢話杯咖啡OK冇問題,唔太淡.
味道: 3分

4. 半價$15.50要香蕉朱古力曲奇咖啡
呢杯係我o既,睇到底o度有pat深色啲o野,係朱古力漿?我攪唔勻啜底部o黎飲,
好難飲呀!係香蕉糖精o黎o架,至櫻桃糖漿後,呢個係第二個似藥水味o既糖漿.

男友幫我攪勻後飲,佢都話好難飲.由於我o既凍檬有少少辣,所以我一定要飲,飲飲吓,覺得咖啡味好淡,朱古力唔多飲得出,而曲奇呢?唔覺有喎.

味道: 0.5分

5. $18.00兩隻蒜蓉牛油雞翼
呢個好耐至o黎到,耐到我o地就o黎食完至到,至落單後起計,25分鐘至到.

但未食時都嗅到佢幾香,男友先食,佢大讚好食.我都食喇,熱騰騰好熱氣啊,蒜蓉牛油味都淡淡o既,但叫做恰到好處,呢個算係一個驚喜.
味道: 4分

服務:
我o地落單後等成16分鐘至有頭四樣o野o黎,真係超耐,唔通太早廚房員工未返齊?

其他:
其實我同男友都想要蜜滋花果茶,但女侍應話賣埋尋日,今日開始冇.
蜜糖飲品唔o係秋冬供應咁奇?
2013-11-30
$86.35 (午餐)
2013-11-19 368 浏览
前日(17-11-2013 Sun)男友瞓醒後,話話o黎食lunch,又去邊o度食呢?荃灣啦,由於我o係屋企食o左o野,我就只可以黐男友少少o野食,咁唔好去茶餐廳喇,就提議o黎呢間食.我o地接近1點o黎到,都未full,男友揀o左$34.00o既咖哩香茅豬扒粒pizza,$49.00o既雞扒米線,跟住以半價$15.50要凍五穀綠茶latte,$16.50o既紅豆鮮芒椰汁.1. 雞扒米線呢個主要係男友食,米線都彈彈地牙,番茄湯味濃,雞扒口感正常,份量都OK多.2. 咖哩香茅豬扒粒pizza呢個size唔大,食落,咖哩香茅都有,但感覺係清淙少少o既咖哩味,有啲啲怪,豬肉口感正常.3. 凍五穀綠茶latte五穀分開上,menu介紹有脆玄米粒,脆麥片,小麥胚芽,黃豆同原粒脆燕麥.其實脆麥片同原粒脆燕麥有咩分別?咪係同一樣o野,只不過係咪碎o左,咁就話有5種穀物,有啲取巧囉.我先唔加入杯latte o度飲,味道淡淡,只飲到綠茶味,然後加呢五穀入去,其實都冇乜特別.4. 紅豆鮮芒椰汁混埋o黎飲,紅豆o既甜味被芒果冚過晒,好彩芒果汁同芒果肉唔酸.睇返上次食評http://www.openrice.c

1. 雞扒米線

2. 咖哩香茅豬扒粒pizza

3. 凍五穀綠茶latte

4. 紅豆鮮芒椰汁

睇返上次食評http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=2325074&tc=sr2&con=rvw,原來女友人WK都係飲呢杯o野.
呢餐我o地用月初o係江戶前食o野得到o既$8.00coupon,畀完後又得到$10.00coupon.
2013-11-17
$63.25 (午餐)