2009-02-07
跟舊同事飯聚, 第一次黎, 依餐令我小驚喜~雖然話金融海嘯, 但似乎餐飲業ge消費依然暢旺, 好多仲靜靜加價~ 所以當我見到佢d set menu時都覺得好抵, 4-50蚊有主菜, 小食, 飲品再加甜品叫o左3個set, 3個都唔錯, 且唔太spicy: xo醬炒飯大大碟, 乾身, 只係味道唔算出;白咖哩豬扒飯, 豬扒處理得幾好, 咬落去好舒服, 而白咖哩好可口, 送飯一流;沙嗲牛肉粉絲係最惹味ge一碟, 花生醬同煮到軟淋淋ge粉絲配合得天衣無縫~ 差在牛肉少o左d.... 至於小食, 今次有試: 越南豬肉粉卷, 呀, 根本似蒸到好林ge腸粉上加上肉鬆~炸脆蝦棒, 應是人氣之選, 只係似預早整定, 已經唔脆lu~最得我心ge係杯野飲 -- 薄荷green tea 雖然係糖醬加水, 但裏面ge啫喱真係好食又好玩~~ 不過個甜品芒果布丁呢, 用羅x臣啫喱仔整其實無品題, 但係落o左太多糖啦 老實講, 依度ge野食, 好好好味係算唔上, 用料一流都算唔上~ 但整體值得俾個big smile~ 因為佢照顧到我地鐘意抵食夾大份, 又要選擇多多ge香港人~~ 可能加上依排我食太多貴夾唔飽ge野,
叫o左3個set, 3個都唔錯, 且唔太spicy:
xo醬炒飯大大碟, 乾身, 只係味道唔算出;
至於小食, 今次有試:
越南豬肉粉卷, 呀, 根本似蒸到好林ge腸粉上加上肉鬆~
可能加上依排我食太多貴夾唔飽ge野, 所以今次俾我坐係度同朋友傾足2個半鐘, 又食埋餐好飽ge晚飯, 都只係用o左大慨60蚊, 仲拎o左支醬油贈品返屋企, 真係好滿足 ^///^~