2019-06-23 1037 浏览
今次帶家人嚟試呢度嘅招牌菜,家人無論大人小朋友都讚不絕口👍👍👍尤其是招牌脆皮豆腐,紅酒燴牛肋條,私房拔絲黑豚肉,瑤柱蛋白脆米炒飯係必食😋從未試過如此脆口嘅豆腐,拔絲黑豚肉皮脆肉嫩,完全冇肥肉,食過返尋味!

• 瑤柱蛋白脆米炒飯
  • 招牌脆皮豆腐
  • 紅酒燴牛肋條
  • 拔絲黑豚肉
2019-03-23 1031 浏览
食過幾次晚飯,每次水準都一樣好!次次都食得好滿足~今次係4大1小嘅晚餐~脆皮豆腐滑嘟嘟,外脆內軟!拔絲黑豚肉(大大件咕嚕肉)葱油雞上湯浸菜苗~份量好大鮑茹炆伊麵~ (唔記得影相)唔會油冧冧,好味!小菜價錢約$100至$150,但每碟份量都好足,夠曬三至四人份有多。美X集團嘅酒樓都要呢個價錢,但份量得呢度嘅一半,而且呢間酒樓嘅菜色暫時從未試過有覺得唔好食。每次都會有驚喜,菜色每次都有唔同。一定會再去~ 唯獨係如果唔係主客就有啲遠⋯⋯。
食過幾次晚飯,每次水準都一樣好!次次都食得好滿足~
今次係4大1小嘅晚餐~
脆皮豆腐滑嘟嘟,外脆內軟!
拔絲黑豚肉(大大件咕嚕肉

葱油雞
上湯浸菜苗~份量好大
鮑茹炆伊麵~ (唔記得影相)唔會油冧冧,好味!

一定會再去~
唯獨係如果唔係主客就有啲遠⋯⋯。
脆皮豆腐
蔥油雞半隻
2019-03-23
脆皮豆腐
蔥油雞半隻
2019-02-14 773 浏览
中午飲茶一般,但晚餐有驚喜:冰鎮鮑魚配不知明汁,幾特別;拔絲黑豚肉,正到痺;炒蟹:薑蔥就食得多,加埋腐乳你食過未?出奇地夾;仲有個足料燉湯,好清,唔鍾意飲湯都必叫!聽講個炸鷄都好食,下次試酒樓待應有禮,有間房,唔知要唔要min. charge但間酒樓唔夠冷氣,如夏天同多人去我諗會偏熱,要改善! 同埋無泊車優惠,地方又偏左少少,咁叫人地點會有意欲千里迢迢入黎為左試下你d野食wor,只做街坊生意點頂得住呢?
中午飲茶一般,但晚餐有驚喜:

冰鎮鮑魚配不知明汁,幾特別;
拔絲黑豚肉,正到痺;
炒蟹:薑蔥就食得多,加埋腐乳你食過未?出奇地夾;
仲有個足料燉湯,好清,唔鍾意飲湯都必叫!
聽講個炸鷄都好食,下次試

酒樓待應有禮,有間房,唔知要唔要min. charge

2018-11-04 976 浏览
一翻風,就想食煲,什麼煲都想食,今晚叫了個羊腩煲,麻辣雞煲,暖暖身,食後根本熱到飛起。一上枱, 香噴噴, 有好多件羊肉,正式皮香肉嫩,配角的支竹馬蹄大蔥,如果可以多啲就更好, 可惜略嫌少咗啲囉, 食極都是羊, 但要讚吓個煲汁, 好夠味, 淥埋生菜簡直正到不得了, 想留起個汁返屋企煮排骨😅,點羊的那碟腐乳醬也不錯,好滿足!今次用埋張優惠券食冰鎮鮑魚, 勝價比高,可以encore!掛住食羊腩煲,麻辣雞煲被人食哂都唔知🤨,友人話麻味比辣味重,份量足,雞肉嫩,好夠味。

今次用埋張優惠券食冰鎮鮑魚, 勝價比高,可以encore!

羊腩煲
四川麻辣雞煲
大連鮑抵食
2018-11-02 602 浏览
羊肉炆煮得剛好,軟淋得黎又有D咬口,羊腩件件有皮,肥瘦剛好,味道又好,嗰汁用黎撈飯一絕,唔似外邊咁重味精,如果支竹分量多番D更好。份量2-4人最好。👍👍👍😋
古法雙冬羊腩煲
古法雙冬羊腩煲
2018-10-29 505 浏览
唔想煮飯, 又想食家常小菜, 就會諗起匯舫。 價錢抵,坐得舒服,又有電視睇,最緊要餸炒得好味,今日去到, 見到每週優品, 冰鎮大連鮑,都只是$28隻, 抵啦, 叫了一人一隻當前菜,好鍾意食這間煮的雞,夠滑,有雞味, 蔥油雞正, 今次試了泰式脆皮小排骨, 外皮夠脆口, 比出面吃的好味得多,不會淋吱吱,如果加些香茅片之類,更有泰式風味。 現在出街食飯,真的很少遇到煮得好,又合理碟頭的食店,見過有些集團經營的食店,碟大大餸少少,真激氣,所以有時行多幾步,都嚟番這裡幫襯。
蔥油雞正!
蔥油雞正!
2018-10-01 534 浏览
探訪朋友,聽聞這間的餸菜唔錯,就試吓。閒日夜晚,不太多人,店員服務招呼十有禮貌,最緊要是餐廳光猛,坐得舒服。店員推介三寶晚餐, 有魚有湯有菜, 但本人不喜歡中式湯, 所以只揀沙巴仔和菜,孖寶 都唔駛兩舊水,真的扺食,條魚還是新鮮游水·,碟菜比外面茶樓大碟,健康D食多D菜, 我們另外加碟薑葱大蝦,味道好、夠熱、有獲氣。 有水準,服務好,值得再來。
探訪朋友,聽聞這間的餸菜唔錯,就試吓。
2018-09-24 360 浏览
今日落雨廢事行出去食,同屋企人試下去呢到飲茶我地叫左個$108午市孖寶套餐,有一大碗蕃茄肉碎泡飯同一碟雞,另外叫左個XO醬炒腸粉($48)呢個炒得幾好,好香,好好味!腸粉質地啱啱好!個泡飯味道都唔錯,唔會好似出面果d咁個湯底好假,不過個飯嘅份量就少左d...我地要另外叫多個飯加落去先夠食⋯果碟雞都ok!幾多肉同肉質滑嘅!最好味係個XO醬炒腸粉!不過價錢就貴D囉到最後我地仲差d先夠飽,叫左個小點馬拉糕,都蒸得幾好嘅。食埋就飽曬!總括黎講係唔錯
今日落雨廢事行出去食,同屋企人試下去呢到飲茶

果碟雞都ok!幾多肉同肉質滑嘅!
最好味係個XO醬炒腸粉!不過價錢就貴D囉
總括黎講係唔錯
鮮茄肉碎泡飯
2018-09-23
鮮茄肉碎泡飯
2018-08-14 525 浏览
喺朋友介紹之下...嚟到元朗溱柏試下一間私房菜....一試果然有驚喜又好味....樣樣菜式都係用心做,唔係馬馬虎虎嘅餐廳....份量又大食到第五味菜已經有D飽😅!真心推薦大家去一試😊
2018-08-11
魚·翅
黑松露骨香魚
蝦子尹麵
  • 天與地
2018-05-31 526 浏览
又試新菜式, 星級一人前海鮮餐, 早幾天前預訂,仲有折扣😁 ,所以話早鳥優惠是留給有預備的人。整個餐有八道餸及甜品, 食到捧住個肚, 最讃是個翠塘珊瑚伴松葉蟹, 光速😋哂;冰鎮南非鮑魚, 八頭㗎,好爽、彈牙、鮮味;終於試到個濃湯魚·翅,平時在餐牌上要六位用, 今次可以食到啦, 湯底濃厚, 一箸箸夾起D翅食,又有海斑件, 好滿足。 到場見到很多客人都叫這個餐, 講真呢個餐確實抵食, 期待再有這類特色菜式。

奇異香檳煎澳洲大花蝦
酥炸美國桶蠔
濃湯慢煮魚·翅
翠塘珊瑚伴松葉蟹
Perrier過橋紐西蘭蟶子皇
松露卡邦尼帶子撈烏冬
冰糖燕窩燉乳牛奶凍
2018-05-18 402 浏览
昨晚二人晚餐,我們預先向飯店點菜,老闆挑選了一隻三斤重大肉蟹做避風塘炒蟹,蟹肉鮮甜實正,夠鑊氣,還試了冰鎮八頭南非鮑魚,鮑魚新鮮及非常入味,不需要任何醬汁,亦試了黑松露醬開邊龍蝦,醬汁不會搶了龍蝦的鮮味,反而令鮮味大大提升,另外亦點了其中一招牌菜⋯⋯拔絲黑豚肉,皮薄且脆,就算放涼了依然皮脆,真是超級出色,有機會一定會再來試更多的菜式。服務一流,無論老闆或伙記,超級貼身。地點尚可,元朗市中心步行十分鐘便到,亦有小巴直達。
服務一流,無論老闆或伙記,超級貼身。
地點尚可,元朗市中心步行十分鐘便到,亦有小巴直達。
2018-05-17
  • 拔絲黑豚肉
2018-04-02 494 浏览
一家人喺匯舫食飯晚,叫左個双寶,有半隻雞、酥炸桶蠔,算幾抵食。白切雞處理得唔錯,唔會過老或過生,桶蠔就真係全晚最好既一味。除左依一個双寶,再叫左個黑醋骨、付足浸菜。整體可以接受,只是個價錢拍得住鴻星,當然鴻星會好味好多。而個黑醋骨都算幾甜,如果唔鍾意食太甜要唸唸,如果你叫左依個咁可以唔駛叫扙絲黑豚肉,因為二者都好似。如果間餐廳做多點半席既晚餐就最好啦,可以試多d唔同野,眼見都算多人食佢既冰鎮鮑魚,推廣價都係48一隻,可以一試最
一家人喺匯舫食飯晚,叫左個双寶,有半隻雞、酥炸桶蠔,算

酥炸桶蠔
2018-03-26
酥炸桶蠔
2018-03-30 423 浏览
預祝爸爸生日。元朗食過好多中菜,想搵d特色d,見到網上食評唔錯,就試下呢間。可能因為weekday, 加上地段確實偏避,去到只有我地加一台夫婦。心諗小人到咁會唔會好伏🤔因為我去到已經點曬餸,所以唔知叫乜名同價錢。第一個上嘅係?生炒骨拔絲?賣相好靚!因為要做到拔絲效果,難免會好甜,但味道不錯!d肉仲鮮嫩有肉汁架!連下面墊底嘅炸麵條都幾好食。燒煵仔皮是香脆的,但有d太咸。食左兩個餸對夫婦已走,我地正式包左個場🤣重頭戲兩食龍躉!一般會分開兩碟野,好驚喜係佢用好拿大隻碟放埋一齊!賣相好吸引!黑松露炒魚片,雖然無黑松露味😅但夠鑊氣同好好味!我最愛避風塘😋 佢小小香辣,老人家都食到!將d骨位邊位炸左配埋d炸蒜☺️ 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻其他菜丫伊麵丫唔係好特別但好食嘅。同埋佢地服務好細心好周到(🤣可能因為得我地一台)佢地好親切咁同我地傾計,又介紹d餸菜點整點整。仲介紹黎緊會出嘅新菜式!包個場🤣食咁多野埋單千零真係好抵!唯一唔好真係交通,我地5個人分開來回搭左5架的士。最慘係走嗰陣等左好耐先有車😭
預祝爸爸生日。
燒煵仔皮是香脆的,但有d太咸。
食左兩個餸對夫婦已走,我地正式包左個場🤣
其他菜丫伊麵丫唔係好特別但好食嘅。
包個場🤣食咁多野埋單千零真係好抵!
2018-03-23 348 浏览
聽過朋友講,這間店的餸菜煮得幾好,一於來試吓。在元朗搭39號小巴來到溱柏大門口的「匯舫」,店內光猛整齊,環境舒適,叫了個卡邦尼焗龍蝦 ,好味, 不像一般的芝士焗之類咁‘漏’,另外那個棗皇木盤糯米蒸雞, 雞件十分滑,有些紅棗片和雲耳餸糯米飯,唔錯, 下次要多D人來,試吓這裡的拔絲咕嚕肉和燉湯✌🏻
2018-02-27 328 浏览
周末常常與家人聚在一起, 入開元朗就試試附近的匯舫私房菜。店舖清潔寬敞 用料新鮮 值錢公道 連平日咀叼的老爺都稱讚好味! 我們點了羊腩煲 非常足料 冬天氣味濃郁招牌拔絲咕嚕肉 一下子被清碟了 原來用了黑豚肉 淡淡滋味 小朋友好喜歡剛巧原隻冰鎮南非鮑魚做特價 我們又點了一人一隻 又軟又大隻 用刀叉來吃 很豪華 廚師秘醬汁更是重點我們還點了白肺湯很足料 湯渣點豉油已很甜 白肺很新鮮!👍🏻還有明燒鵝 皮脆算是唔錯 松露炒蛋有水準 蜜汁叉燒很霖 好回味 價錢唔算貴 有機會會再來!
周末常常與家人聚在一起, 入開元朗就試試附近的匯舫私房菜。
我們點了羊腩煲 非常足料 冬天氣味濃郁

2018-01-13