2018-01-13
平時好少黎水泉澳呢一頭,今次黎朋友屋企玩,朋友就介紹左呢一間越南餐廳比我😜我再推介比大家🤣🤣 雖然位置方面唔近地鐵站,但都算易揾😝又平又好味道😚呢一間越南餐廳有好多唔同嘅選擇👍🏻👍🏻 不論小菜,小食,湯檬,撈檬,飲品等等都好多選擇👻🤩103 越式蕃茄牛腩河 $45蕃茄牛腩河嘅湯底有微微既蕃茄味道,濃濃既牛腩味😝🐮 原本有啲驚會蓋過主角牛腩味道,出到黎兩者好夾👻 蕃茄令本身既牛腩湯底更有鮮味! 另外,牛腩肉質爽滑,牛味香🤤137 水泉三寶撈檬 $57一向食越南餐廳都大愛撈檬🤣 三寶撈檬有香矛豬扒,香矛雞翼,仲有扎肉!!睇圖都知份量有幾多😂 我覺得檬粉個份量夠2個女仔分🤣 建議可以減少少份量,咁就唔會浪費!香矛豬扒同香矛雞翼都好好味,外面香脆,內裡肉質嫩滑😚 扎肉勾起我喺越南既回憶!佢係厚厚既扎肉,中間仲有啲好爽口既位,唔知係唔係豬耳呢?夠曬特別!加埋其他香料令到成個撈檬更加好味😋054 越式拼盤 $68拼盤入面有四款小食😍 ,每款小食有兩件,有香茅雞翼、芝士流心蝦餅、香茅豬肉蝦片、春卷。每一件嘅份量都非常之大,特別係芝士流心蝦餅,一咬落去,已經有好濃嘅芝士味出嚟🤤🧀,但我覺得口感上有啲粉
103 越式蕃茄牛腩河 $45
137 水泉三寶撈檬 $57
054 越式拼盤 $68
拼盤入面有四款小食😍 ,每款小食有兩件,有香茅雞翼、芝士流心蝦餅、香茅豬肉蝦片、春卷。每一件嘅份量都非常之大,特別係芝士流心蝦餅,一咬落去,已經有好濃嘅芝士味出嚟🤤🧀,但我覺得口感上有啲粉,彈牙啲會更加好味!🤣
901 芒果黑白糯米 $48
好推介呢個甜品🤤🤤 黑白糯米都係超好味💓 而且佢係暖笠笠架,超級香!唔會太乾,亦都唔會太黏,好少可以食到咁濃味既糯米呀🤣 芒果如果甜啲就更好😜
另外,因為佢係即叫即整,所以最好一開始叫定,咁就岩岩好食完主菜食甜品👻 我地係食曬所有野先叫,所以等耐左🤣無諗過係新鮮滾熱辣整出黎😝 佢旁邊個椰汁淡淡椰香,可以點少少一齊食😋
到飲品啦👻👻超級鍾意!!!
小小店舖,無諗過有咁多飲品既選擇,試左兩款都十分推介🤣😚
326 紫薯乳酪沙冰 $32 (跟餐$19)🤩🤩
不論沙冰定乳酪沙冰都有好多款,我就比紫薯🍠吸引左👻 一飲已經😍,紫薯味濃得黎又唔假😝,仲有乳酪既味道😆😚 飲品size夠曬大,沙冰細到感覺唔到啦👍🏻👍🏻 超值!!
341 珍多冰 $32 (跟餐$19)
呢杯係朋友點既,試飲左一啖後,我keep住有偷飲😂😂 佢同平時一大杯撈埋曬嗰啲唔同,入面好清楚咁分左層次,口感好厚,唔係好識形容🤣 睇落細杯過沙冰,實際上都係好大杯,超濃椰香!!又係好推薦!飲品好令人驚喜❤️
見到menu仲有火鍋食,下次試吓先🤣會再幫襯!